|
ارسال به دوستان
علی سلیمانی، بازیگر و کارگردان تئاتر، سینما و تلویزیون بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت
با عشق علی(ع) رفت
علی سلیمانی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون بعد از یک دوره بستری در بیمارستان بر اثر کرونا درگذشت. علی سلیمانی بازیگر سینما و تلویزیون که مدتی بود به دلیل کرونا در بیمارستان بستری بود، پنجشنبه ۲۱ مرداد حدود ۵ صبح دار فانی را وداع گفت. علی سلیمانی در فیلمها و سریالهای مختلفی به ایفای نقش پرداخته بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به سینماییهای «بی پولی»، «تنگه ابوقریب» و «سفر به چزابه» اشاره کرد. همچنین او در سریالهای «وضعیت زرد» که بتازگی روی آنتن رفت، «دادستان» به کارگردانی مسعود دهنمکی و «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله به ایفای نقش پرداخته بود. سریال «کتونی زرنگی» وی هنوز به پخش از تلویزیون نرسیده است. او همچنین در نمایشهای مختلفی روی صحنه حضور داشت که «خنکای ختم خاطره» به کارگردانی حمیدرضا آذرنگ از جمله آنهاست.
مراسم تشییع پیکر زندهیاد علی سلیمانی در قطعه هنرمندان بهشتزهرا(س) جمعه ۲۲ مرداد برگزار و این هنرمند در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد. این مراسم از صفحه مجازی این هنرمند به صورت زنده پوشش داده شد. در ابتدای این مراسم سیدجواد هاشمی، دوست و همکار علی سلیمانی با چشمانی اشکبار گفت: قرارمان این بود جلوی دختر علی گریه نکنم و مقاوم باشم پس بگذارید تا سبا نیامده گریههایم را بکنم. من به چشم خودم دیدم که علی ۲۵ سال عشق به حضرت علی(ع) را در نمایش «توبه نمیکنم» به تصویر میکشید و ۲۵ سال برای ایشان نمایش نذری اجرا کرد و ۲۵ سال 40 روز قبل از آغاز اجرای نمایش هر شب برای حضرت علی گریه کرد. مگر میشود علی(ع) دستش را نگیرد؟ من ۲۵ سال دیدم به حضرت میگفت علیجان میخواهم جواب سلام تو را با قلبم بدهم و من دیدم که این ضربان قلب مدام داشت کندتر میشد.
وی ادامه داد: شب جمعه خواب دیدم حضرت علی(ع) آمده و قرآن داده به دست علی و او قرآن به سر گرفته است پس ایمان دارم علی سلیمانی میهمان ویژه حضرت علی(ع) است. مگر امکان دارد حضرت علی(ع) دست او را نگیرد. اسم پدر علی، عشقعلی است پس عشق به حضرت علی(ع) در خانواده آنها موج میزند. علی عاشق روضه آذری برای حضرت عباس(ع) بود پس خواهش میکنم چند دقیقهای شنونده این روضه باشید.
در بخش بعدی شعری که علی سلیمانی در فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» در وصف حضرت ابوالفضل(ع) میخواند به زبان آذری خوانده شد.
در ادامه این مراسم سبا دختر زندهیاد سلیمانی در سخنانی بیان کرد: من از تو آموختم که بخندم؛ که امیدوار و صبور باشم. شاد باشم و شادی را نشر دهم. آموختم که زندگی ادامه دارد. کرونا چه واژه منحوسی است اما کرونا پیله بود و دور تو تنیده شد و تو پروانه شدی. من پرواز تو را با چشم جان دیدم. عشق واژه حقیری است برای احساسی که بین ما ۳ نفر جریان دارد. ما خانواده ۳ نفره ۳ ضلع مثلث هستیم و هیچ چیز آنقدر قوی نیست که بتواند اضلاع این مثلث را متزلزل کند. به قول خودت «هرکس آمده تا سهمش را بدهد تا برود. فراموش نکن که سهمی داری و به امید رفتنی». پدرم با اسم علی به دنیا آمد و با عشق علی زیست و با علی همقدم شد. من صدای سلامی را که با قلبت به علی دادی شنیدم. من شنیدم وقتی گفتی به خدای کعبه رستگار شدم. بابا! علی بابا! امروز تن تو بذر است، ما در زمین میکاریم تا سبز شوی و سبز بمانی.
***
مردی که زندگیاش وقف مسجد بود
محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری با انتشار ویدئوهایی از زندهیاد علی سلیمانی، به سبک زندگی او با حضور در مساجد اشاره کرد. به گزارش «وطنامروز»، دادمان ویدئوهایی از زندهیاد علی سلیمانی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در صفحه شخصی خود در اینستاگرام گذاشت که برای نخستینبار منتشر شده بود. وی در توضیح این ویدئوها نوشته است: «چندی قبل، کورش زارعی عزیز خبر داد تئاتر بچههای مسجد «محله هرندی» را با محوریت علیجان سلیمانی راه انداختهاند. همهمان به شوق آمدیم. علی سلیمانی تمام زندگیاش وقف مسجد بود. از کودکی تا همین امروز که رفت و ما را جا گذاشت. ببینید چگونه از اکسیر نماز و مسجد میگوید. مسجد بود که علی سلیمانی را به سینما و تئاتر و تلویزیون هدیه داد. برای همین بخش خوبی از زندگیاش را در مساجد میگذراند تا گوهرهای متقی دیگری را به هنر انقلاب تقدیم کند. امیدوار بودم پس از فروکش کردن آتش سنگین کرونا، از برکات هنر حقیقی که در بچههای مسجد نهفته است بگویم؛ هنری که از میان مردم و برای مردم جوشیده است اما این روزها زود به زود قلبمان به درد میآید».
*** کورش زارعی: علی سلیمانی تا آخرین لحظه از آرمانهایش دست نکشید
کورش زارعی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی درباره درگذشت زندهیاد علی سلیمانی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون به «وطنامروز»گفت: علی سلیمانی در میان اهالی تئاتر و سینما به عنوان هنرمندی اخلاقمدار، مخلص و متعهد شناخته شده است. از مهمترین نکات مربوط به تعهد مرحوم سلیمانی باید به این مساله اشاره کرد که علی در دوران کرونا و در سختترین شرایط کاری از همکاری با پروژههای فرهنگی ارزشمند دست برنداشت و در حین انجام وظیفهاش به کرونا مبتلا شد و سپس تسلیم این بیماری شد؛ در واقع باید گفت علی سلیمانی عزیز که سراسر وجودش لبریز از محبت اهلبیت علیهمالسلام بود، همانند مجاهدی در راه خداوند متعال دعوت حق را لبیک گفت و به محبوب خود پیوست و همانطور که پیامبر خدا صلیالله علیه و آله فرمودهاند: «کسی که برای [کسب روزی] خانوادهاش زحمت بکشد و در آن راه به سوی خدا پرواز کند مانند مجاهد در راه خداست». وی در ادامه به ویژگیهای شخصیتی و هنری علی سلیمانی اشاره کرد و گفت: مرحوم سلیمانی هم در حوزه هنریاش و هم در وجه شخصیتیاش از جایگاه بالایی برخوردار بود و هیچ کدام از اهالی هنر را نمیتوانید پیدا میکند که یک نکته منفی درباره مرحوم سلیمانی به یاد داشته باشد. این هنرمند فقید، یک نویسنده و کارگردانی توانمند، متعهد، خوشذوق و انقلابی بود که طی سالیان اخیر همکاری سازنده و مستمری با حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی داشته است. از ویژگیهای ممتاز مرحوم سلیمانی تدین و تعهد بالایش به آرمانهای انقلاب اسلامی بود که تا آخرین لحظه از آرمان خود دست برنداشت.
بازیگر تئاتر و سینما ادامه داد: بدونشک اگر مرحوم سلیمانی الان در قید حیات بود به هیچ وجه راضی نبود که من این نکته را بگویم، مرحوم سلیمانی عزیز عرق خاصی به اعتقاداتش داشت و در این راستا با هیچ احدالناسی تعارف نداشت. به عنوان مثال در اوج فتنههای مختلف هیچگاه از آرمانهای انقلاب اسلامی که بخش جداییناپذیر اعتقاداتش بود دست نکشید و با شجاعت مثالزدنی خود پای آرمانهای انقلاب اسلامی ایستاد. از سوی دیگر باورهای مذهبی از خطوط قرمز زندگی مرحوم علی سلیمانی بود به طوری که وی در تمام فعالیتهای هنریاش هنگامی که صدای اذان را میشنید کار را رها کرده و به نماز میایستاد. زارعی در پایان به ذکر خاطرهای از آخرین همکاری با مرحوم سلیمانی پرداخت و تصریح کرد: مرحوم سلیمانی چندین بار از بنده خواست در سفرهای سوریه و اجرای نمایش مذهبی «خورشید از حلب طلوع میکند» با گروه همراه شود. وقتی از علی میپرسیدم در چه قسمتی میتوانی به ما کمک کنی، تو که به زبان عربی مسلط نیستی که بخواهی ایفای نقش کنی، اینگونه پاسخ داد: من حاضرم جاروکش خدمتگزاران حضرت زینب سلامالله علیها باشم و صحنه تئاتر را برای شما جارو کنم و بقیهاش دیگر مهم نیست. حتی قرار بود در سفر امسال شرایط حضور ایشان را فراهم کنیم و همسفر ما باشند که متاسفانه قسمت و تقدیر، اتفاق دیگری را برای سلیمانی رقم زد.
ارسال به دوستان
فریده سپاهمنصور:
اگر واکسن نزده بودم زنده نبودم
فریده سپاهمنصور، بازیگر سینما و تلویزیون ضمن تایید خبر ابتلای خود به ویروس کرونا، از بهبود حالش خبر داد و تاکید کرد: اگر واکسن نزده بودم زنده نمیماندم. به گزارش «وطنامروز»، فریده سپاهمنصور، بازیگر سینما و تلویزیون درباره خبر ابتلای خود به ویروس کرونا گفت: حدود 7 روز پیش وقتی مشغول کار در یک پروژه بودم به کرونا مبتلا شدم ولی با توجه به اینکه ۲ دوز واکسن زده بودم، مبتلا به کرونای خفیف شدم. این واکسن از هر نوعش از مرگومیر جلوگیری میکند، در حال حاضر هم در خانه هستم و دخترم که پیش از من به کرونا مبتلا بود و حالا در بدنش پادتن دارد، مشغول پرستاری از من است. به طور کلی وضعیت عمومی خوبی دارم. وی افزود: در حال حاضر در دوران قرنطینه به سر میبرم و هفته دیگر دوباره تست میدهم تا ببینم هنوز کرونا دارم یا نه. از همه میخواهم ماسک بزنند، فاصله را رعایت کنند و دورهمی نگیرند، در حال حاضر واقعا وضعیت سلامتی جامعه خوب نیست ولی متاسفانه بسیاری به حرفهای کادر درمان گوش نمیدهند و پروتکلها را رعایت نمیکنند. وی در پایان گفت: باید باور کنیم چیزی به نام کرونا وجود دارد، من پروتکلها را رعایت میکردم اما با این حال باز هم کرونا گرفتم. از همه آنهایی هم که نوبتشان برای واکسن فرارسیده، میخواهم واکسن بزنند، اگر من هم واکسن نزده بودم حالا زنده نبودم. مهم نیست این واکسن از چه نوعی است، مهم این است که از مرگ و میر جلوگیری میکند. وضعیتی که پیش آمده یک موضوع جمعی است و ما باید واقعا «ما» شویم تا روند بهبودی سلامتی جامعه شتاب پیدا کند. ارسال به دوستان
«لوکا» در راه چین
بعد از ۲ ماه هالیوود به چین بازمیگردد
با اکران فیلم «لوکا» محصول دیزنی در چین، هالیوود به سینماهای این کشور بازگشتی مجدد خواهد داشت. به گزارش «وطنامروز» به نقل از هالیوود ریپورتر، انیمیشن «لوکا» ساخته دیزنی - پیکسار 20 آگوست در چین اکران سینمایی خواهد شد و به این ترتیب تبدیل به نخستین فیلم هالیوودی در بیش از ۲ ماه و نیم گذشته میشود که در چین روی پرده میرود. قانونگذاران سینمای چین در حمایت از سالگرد ۱۰۰ سالگی تاسیس حزب کمونیست چین ممنوعیت معمول سالانه خود بر فیلمهای خارجی را امسال طولانیتر کردند.
آخرین فیلم آمریکایی که در چین اکران شد «پیتر ربیت ۲: فراری» محصول سونی بود که 11 ژوئن اکران شده بود. با توجه به اینکه گیشههای آمریکای شمالی هنوز به خاطر پاندمی و اکران همزمان فیلمها در سرویسهای استریمینگ با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکنند، ممنوعیت پخش فیلمها در چین باعث تشدید چالشهای مالی استودیوهای آمریکایی شده است. فیلمهای بزرگی که هنوز منتظر اکران در چین هستند شامل «بیوه سیاه» دیزنی و مارول، «هرجومرج فضایی: میراثی نو» ساخته برادران وارنر و «گشتوگذار در جنگل» محصول دیزنی میشوند. فیلمهای جدید دیگر از جمله «تلماسه» لجندری و «شانگ چی و افسانه ۱۰ حلقه» دیزنی هم دنبال به دست آوردن زمان اکران در چین هستند. با وجود اینکه «لوکا» نقدهای مثبتی از منتقدان بینالمللی دریافت کرده و معمولا بعد از لغو ممنوعیت اکران فیلمهای خارجی در چین تقاضا بالا میرود، این فیلم ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
ارسال به دوستان
سینما
گزینههای بازی در نقش شهید امینی
ابراهیم عامریان، تهیهکننده فیلم سینمایی «فاتحان اروند» از مذاکره با نوید محمدزاده و پیمان معادی برای بازی در نقش شهید احمد امینی در این فیلم سینمایی خبر داد. به گزارش مهر، ابراهیم عامریان تهیهکننده سینما که بتازگی قصد ساخت فیلم سینمایی «فاتحان اروند» به کارگردانی فرهاد فداکار را دارد، گفت: این فیلم درباره یکی از مهمترین عملیاتهای جنگ تحمیلی است که اجرایی شدن آن بستگی به عملیاتی داشت که یک گروه از غواصان باید آن را انجام میدادند. تاکنون فیلمنامههای بسیاری درباره دفاعمقدس دریافت میکردم اما این فیلمنامه اثر متفاوتی درباره شهید حاجاحمد امینی است که شخصیت بسیار دوستداشتنی داشته و از سوی شهید حاجقاسم سلیمانی به فرماندهی گردان غواصی مورد نظر انتخاب شده بود. همین مساله سبب شد تا تصمیم بگیرم این پروژه را جلوی دوربین ببرم. وی بیان کرد: این فیلم، اثری است که بخش اعظمی از فیلمبرداری آن زیر آب انجام خواهد شد البته در قصه «فاتحان اروند» توجه بیشتری به زوایای شخصیتی شهید حاجاحمد امینی میشود اما این توجه به صورت موازی با قصه اصلی پیش میرود.
***
پیکر مرحوم «ارشا اقدسی» تشییع شد
مراسم تشییع پیکر زندهیاد «ارشا اقدسی» با حضور جمعی از هنرمندان برگزار شد و پیکر این هنرمند بدلکار کشورمان در قطعه هنرمندان بهشتزهرا(س) آرام گرفت. به گزارش فارس، مراسم تشییع پیکر مرحوم «ارشا اقدسی» بدلکار سینما و تلویزیون ایران، صبح جمعه 22 مردادماه با حضور جمعی از هنرمندان در لوکیشن برنامه دست فرمون واقع در بوستان ولایت برگزار شد. بنا بر این گزارش، پیکر زندهیاد اقدسی پس از ورود به ایران، به لوکیشن برنامه «دست فرمون» آورده شد و در این مکان مادر او و اعضای گروه بدلکاری 13 با پیکر وی وداع کردند. اقدسی روز چهارشنبه نهم مردادماه در جریان همکاری با یک پروژه سینمایی در بیروت هنگام ضبط صحنهای مربوط به چپ کردن ماشین، دچار حادثه شد و به دنبال آن، جان به جانآفرین تسلیم کرد. مادر ارشا اقدسی اعلام کرد پسرش وصیت کرده است اگر دچار مرگ مغزی شد، اعضای بدنش را اهدا کنند.
ارسال به دوستان
کتاب
حداد عادل:
شعر انصارینژاد خوندار است
«باغتاج» گزیده مجموعه آثار محمدحسین انصارینژاد است که توسط انجمن قلم ایران در ۴ جلد منتشر شد. «باغتاج»، گزیده قصاید سال ۱۳۸۵تا ۱۳۹۹ است که ۱۰۹ قصیده را دربر میگیرد. به گزارش «وطنامروز»، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی بر این مجموعه ۴ جلدى یادداشتی نوشته است. در بخشی از این یادداشت آمده است: انتشار مجموعه ۴ جلدی «پنجرههای تماشا» و «وزشهای شگفت» و «باغتاج» و «سواحل بیتاب» از محمدحسین انصارینژاد به علاقهمندان ادبیات انقلاب اسلامی فرصت میدهد تا با شعر و نثر او بیشتر آشنا شوند. پنجرههای تماشا شامل «مجموعه نثرهای ادبی» اوست و سواحل بیتاب گزیده غزلهای او را در بر دارد و باغتاج «گزیده قصیدهها» و وزشهای شگفت مشتمل بر «سایر قالبها و نوسرودهها»ی اوست. انصارینژاد یک «شاعر» به تمام معنی کلمه است. شعر او خوندار، جاندار و استخواندار است. او شاعر «انقلاب اسلامی» است و اسلام و انقلاب مانند روحی در کالبد شعر وی جاری است اما این هدفمندی و بصیرت سیاسی از دلپذیری و لطافت شاعرانه او نکاسته است.
***
کتاب «همرزمان حسین(ع)» منتشر شد
کتاب «همرزمان حسین(ع)» شامل مجموعه سخنرانیهای حضرت آیتالله العظمی خامنهای در سال ۱۳۵۱ در هیأت انصارالحسین تهران توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد. به گزارش فارس، کتاب «همرزمان حسین(ع)» شامل مجموعه سخنرانیهای آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) در سال ۱۳۵۱ در هیات انصارالحسین(ع) تهران است که به تحلیل رسالت و مبارزات سیاسی ائمه(ع) میپردازد. این کتاب مشتمل بر ۱۰ سخنرانی رهبر انقلاب در ماه محرم سال ۱۳۵۱ هجری شمسی است. ایشان بین سالهای ۴۶ تا ۵۵ به طور متناوب در مناسبتهای مذهبی به تهران مسافرت میکردند و در جلسات مختلف به ایراد سخن میپرداختند. کتاب همرزمان حسین(ع)، نخستینبار در پاییز ۱۳۹۶ از سوی انتشارات انقلاب اسلامی (وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب) به چاپ رسید. این کتاب با استقبال خوب علاقهمندان مواجه شد و در حال حاضر، چاپ پانزدهم کتاب با طرح جلد جدید روانه بازار کتاب شده است. همزمان با ماههای محرم و صفر، پویش مطالعاتی کتاب همرزمان حسین (ع) توسط مرکز رسانهای شیرازه با همکاری انتشارات انقلاب اسلامی در حال برگزاری است.
ارسال به دوستان
کاظم هژیرآزاد:
فقط جوانان در سینمای تجاری جا دارند
کاظم هژیرآزاد، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت: اگر جوان باشیم در سینمای تجاری جا داریم.
به گزارش «وطنامروز»، سیدکاظم هژیرآزاد با حضور در برنامه شبنشینی، درباره وضعیت کاریاش موضوعاتی را مطرح کرد. وی با حضور در برنامه گفتوگومحور «شبنشینی» شبکه جامجم درباره دلایل سوپراستار نشدنش در سینمای پس از انقلاب اظهار داشت: سن ما از سوپراستاری گذشته بود. اگر جوان باشیم در سینمای تجاری جا داریم.
وی گفت: هر کاری ویژگیها و اطلاعات خاص خود را دارد و باید خود را منطبق با آن سبک کنیم. با 16 کارگردان تئاتر و تلویزیون و سینما کار کردهام. بازنشسته صندوق اعتباری هنر وزارت ارشاد هستم با 4 میلیونتومان حقوق. اگر کار سینما نکنم نمیتوانم زندگیام را بچرخانم، بنابراین باید کار کنم و برای همین به هیچ کارگردانی نه نگفتهام چون در غیر این صورت نمیتوانم زندگیام را بچرخانم.
بازیگر پیشکسوت ایرانی تصریح کرد: وقتی نقش جدیدی به من پیشنهاد میشود انگار تازه متولد شدهام. هنوز که هنوز است جلوی دوربین دلم و دست و پایم میلرزد. اینکه بگوییم یاد گرفتیم و تمام شد صحیح نیست چون یاد گرفتن نهایت ندارد. برای درست کار کردن باید رنج ببریم. هر شخصیتی که خلق میکنیم را باید برایش تلاش و ممارست کنیم. برخی قدر آن را میدانند و برخی نمیدانند.
هژیرآزاد درباره نقشهایی که آرزو داشته آنها را بازی کند، افزود: تمام رلهای شکسپیر حسرت تمام بازیگران دنیاست. دوست دارم شاهلیر باشم.
وی ادامه داد: برای من فرقی نمیکند چه نقشی داشته باشم چون شغلم این است و کار دیگری بلد نیستم. نمیتوانم بگویم این کار را نمیکنم. چهبسا کارهایی را دوست نداشتهام ولی انجامشان دادهام و سعی کردهام کارگردان را راضی نگه دارم و فکر هم نکنم کارگردانی از من ناراضی باشد.
بازیگر سریالهای تاریخی بیان کرد: کار خودم را برای خودم در تنهایی انجام میدهم و شخصیت را خلق میکنم؛ یا کارگردان میپسندد یا نمیپسندد. اگر نپسندید به فراخور شخصیت ساختهشده را تغییر میدهم تا به ذهنیت کارگردان نزدیک شوم. باید هر بازیگر بتواند با هر کارگردانی کار کند، اگرنه یک بار خواهد بود و بعد بیرون رانده میشود. باید هر بازیگر بتواند به تناسب نیاز کارگردانش نقش را بیافریند.
هژیرآزاد در انتهای برنامه کتاب خود را که در تقدیر از مصطفی اسکویی نوشته بود معرفی کرد و گفت: بعضیها او را دوست دارند و بعضیها هم از اسکویی بدشان میآید اما من همه قدردانیام از استادم که الفبای زندگی و بازیگری به من آموخت را در کتابم تجمیع کردهام.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|