|
تبیین سیاستهای راهبردی رهبر انقلاب در صنعت دفاعی کشور
نشست تخصصی «مبنا» با موضوع تاثیر تدابیر و سیاستهای راهبردی رهبر حکیم انقلاب در صنعت دفاعی کشور برگزار میشود. در این نشست که به همت دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای (مدظلهالعالی) در مشهد و به مناسبت سالروز صنعت دفاعی کشور امروز یکشنبه ۳۱ مرداد ساعت ۱۸ برگزار میشود، سردار امیر علی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تبیین تاثیرات تدابیر مقام معظم رهبری در این باره میپردازد.
ارسال به دوستان
ارسال محموله سوختی از جانب ایران به لبنان میتواند باعث شکست طرحهای آمریکایی- اسرائیلی علیه مردم این کشور شود
ابتکار تهران برای بیروت
گروه سیاسی: ارسال نخستین محموله سوختی توسط جمهوری اسلامی ایران به لبنان خبری بود که سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در سخنرانی روز عاشورای خود بیان داشت؛ خبری که با واکنش مثبت کاربران لبنانی در فضای مجازی مواجه شد. لبنانیها امید دارند این اتفاق بتواند گشایشی برای این کشور پس از بحرانهای اقتصادی و سیاسی متعدد 2 سال اخیر ایجاد کند.
به گزارش «وطنامروز»، دبیرکل حزبالله لبنان در بخشی از سخنرانی خود در روز عاشورا گفت: نخستین کشتی حامل گازوئیل در چند ساعت آینده از ایران حرکت خواهد کرد. پس از این کشتی، کشتیهای دیگری هم به طرف لبنان خواهند آمد. اولویت ما در کشتیهایی که از ایران میآید، گازوئیل است، زیرا این نوع سوخت، اهمیت بسیار حیاتی دارد. وی افزود: کسی که این تصمیم را به ما تحمیل کرد، همان کسی است که جنگ اقتصادی را به ما تحمیل کرده است. سیدحسن نصرالله خاطرنشان کرد: از ایران برای حمایت همیشگیاش از ملت لبنان قدردانی میکنیم، همانطور که همواره حامی مقاومت در آزادسازی سرزمین و مقابله با تجاوزگری بوده است. دبیرکل حزبالله لبنان تصریح کرد: با وجود محاصره و تحریمها علیه ایران و فشارها علیه آن، این کشور هرگز متحدانش را رها نکرده و دوستانش را تنها نگذاشته است. دست قطع شده شهید قاسم سلیمانی، شاهدی بر این موضوع است که ایران هرگز دوستانش را رها نمیکند. وی افزود: ایران در طول ۴۰ سال گذشته، هرگز در امور لبنان دخالت نکرده و تصمیمگیری ما دست خودمان بوده است. پس از این سخنان، کاربران لبنانی در فضای مجازی به انحای گوناگون به خبر ارسال نخستین محموله سوختی از جانب ایران واکنش مثبت نشان دادند. لازم به ذکر است طی ۲ سال اخیر بیثباتیهای سیاسی در کنار بحرانهای متعدد اقتصادی از جمله سقوط ارزش لیر، سر به فلک نهادن بدهیهای بانکی، قطع کمکهای خارجی و... باعث شده است وضعیت لبنان از حالت طبیعی خارج شود. در این مدت چندین کابینه لبنان سقوط کرد و هیچ کدام از نخستوزیران نتوانستند امور کشور را بخوبی جلو ببرند. در این میان جناح 14مارس به رهبری سعد حریری با دخالت کشورهای غربی از جمله آمریکا و فرانسه به همراه عربستان و امارات عربی متحده سعی کرد از بحران اخیر به نفع خود بهرهبرداری کرده و حزبالله و جناح 8 مارس را که طرفدار مقاومت اسلامی است به حاشیه براند و تمام تقصیر را گردن آنان بیندازد. به همین دلیل همواره جناح 14مارس و سعد حریری طی ماههای اخیر بیشترین سنگاندازی را در راه تشکیل کابینه جدید انجام دادهاند؛ این در حالی است که جناح 8 مارس و حزبالله لبنان قویا به دنبال تشکیل کابینه جدید به منظور مدیریت شرایط بحرانی کشور هستند. سیدحسن نصرالله در این مدت بارها بر این مساله تاکید ورزیده است. این مسائل باعث شده تشکیل دولت جدید در لبنان با مشکل روبهرو شود. «وطنامروز» پیش از این در گزارشی با عنوان «تجارت پرسود در بندر بیروت» به بیان مزایای سیاسی و اقتصادی این اقدام از سوی کشورمان پرداخته و نوشته بود: «بحران سوخت در لبنان -که آن را میتوان امتدادی از فشارهای اقتصادی به این کشور دانست- و نوع مواجهه ایران در برابر این موضوع را بیش از هر چیز میتوان به حرکت نفتکشهای ایرانی به سمت ونزوئلا در بهار و تابستان سال گذشته شبیه دانست؛ از یک سو در دست گرفتن ابتکار عمل و تلاش برای تبدیل کردن تهدیدات متحدان ایران به فرصتی برای تقویت جایگاه کشورمان در معادلات منطقهای و جهانی و از سوی دیگر انتفاع مالی و ایجاد بازار فروش در روزگار تحریمها که نشان از یک بازی ۲ سر برد برای ایران دارد».
* سخنان نصرالله آرامش را به لبنان بازگرداند
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با «وطنامروز» با اشاره به اینکه لبنان از 4 سال پیش به این طرف از مشکلات عدیدهای در 2 حوزه سیاسی و اقتصادی رنج برده است، اظهار داشت: در حوزه سیاسی، اختلاف نظر میان جریانهای سیاسی و طوایف مختلف لبنان موجب شد اتفاقات دردناکی رخ دهد و کابینهها پشت سر هم استعفا کنند. حضور سعد حریری در رأس جریان المستقبل و 14 مارس و همچنین امتیازخواهیهای او به همراه وابستگی شدیدش به برخی کشورهای غربی، سعودی و امارات موجب شد شکاف عمیقی میان طوایف لبنان به وجود آید. کارشناس مسائل خاورمیانه دلیل انتخاب سعد حریری توسط میشل عون، رئیسجمهور لبنان به عنوان نخستوزیر پس از استعفای دولت «حسان دیاب» را فشار جریانات داخلی و خارجی دانست و گفت: حریری قصد داشت کابینه یکدست و در راستای تقابل با حزبالله تشکیل دهد اما میشل عون و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان، با این ترکیب کابینه مخالفت کردند. حریری قصد داشت با تشکیل کابینه یکدست، حزبالله را از صحنه سیاسی و امنیتی لبنان خارج کند اما با توجه به اینکه از میان 128 نماینده پارلمان، 56 کرسی وابسته به جریان مقاومت اسلامی است، لذا هیچ نخستوزیری نمیتواند کابینهای یکدست بدون حضور جریانات وابسته به 8 مارس تشکیل دهد. وی در ادامه قطع کمکهای مالی آمریکا، عربستان، امارات و فرانسه به لبنان به موازات اختلافات سیاسی داخلی را دلیل شکلگیری بحران اقتصادی و حاکم شدن شرایط نامطلوب در این کشور دانست و افزود: سقوط قیمت لیر لبنان، افزایش بیسابقه نرخ تورم و بیکاری و بسیاری از بحرانهای اقتصادی دیگر از جمله کاهش ذخایر ارزی لبنان موجب شد این کشور با یک بحران شدید مواجه شود. هانیزاده اظهار کرد: در گذشته عربستان و امارات بخشی از سوخت مورد نیاز لبنان را تامین میکردند اما به دلیل اینکه میشل عون با نخستوزیری سعد حریری مخالف بود و نجیب میقاتی را به عنوان نخستوزیر معرفی کرد، این ۲ کشور کمکهای نفتی خود را قطع کردند و در نتیجه ایران درصدد کمک برای تامین سوخت مورد نیاز لبنان برآمده و یکسری محمولههای سوختی را به این کشور ارسال کرده است.
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه حریری و سمیر جعجع، رهبر حزب قوات اللبنانیه سعی دارند مردم لبنان را علیه ایران و حزبالله تحریک و وانمود کنند ایران قصد دارد با ارسال محمولههای سوختی، بر عرصههای داخلی لبنان تسلط یابد، گفت: با این حال سخنرانی اخیر سیدحسن نصرالله فضای لبنان را مقداری آرامتر کرده و توطئه حریری و جعجع در این باره شکست خورده است.
هانیزاده درباره جایگاه حزبالله لبنان در مناسبات سیاسی و افکار عمومی لبنان گفت: الان به رغم جریانسازیها و شکافهای طایفهای که در لبنان وجود دارد -که عامل آن هم جناح سعد حریری، آمریکا، عربستان و امارات است- حزبالله جایگاه خود را در این کشور حفظ کرده است. ضمن اینکه مردم دریافتهاند ایران بدون هیچ چشمداشتی قصد کمک به جامعه لبنان را دارد و طبیعی است مردم لبنان از کمکهای ایران استقبال کنند. کارشناس مسائل خاورمیانه درباره بازتاب سخنان سیدحسن نصرالله درباره ارسال محموله سوختی از ایران به لبنان طی روزهای آتی در افکار عمومی مردم این این کشور گفت: این خبر مقداری آرامش را به مردم لبنان بازگردانده است. وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از وسایل نقلیه شخصی و حملونقل عمومی به دلیل نبود بنزین با مشکل روبهرو شدهاند و اوضاع کلی برای مردم به دشواری گراییده است. طبیعی است حزبالله که نسبت به جامعه لبنان احساس مسؤولیت دارد، از ایران درخواست کمک کند و ایران هم به این درخواست پاسخ مثبت دهد. قرار است بزودی محمولهها تحویل لبنان شده و میان جایگاههای سوخت توزیع شود. این امر میتواند تا حدی گشایش در وضعیت لبنان ایجاد کند. ایران کمکهای انساندوستانه خود را برای تقویت مردم لبنان و همچنین جلوگیری از شورشهای خیابانی ارسال کرده است.
ارسال به دوستان
چرا حوادث اخیر افغانستان و نحوه خروج توهینآمیز آمریکا از این کشور باید مایه عبرت دلبستگان به آمریکا قرار گیرد؟
عبرت سگهایآمریکا
گروه سیاسی: تحولات جاری افغانستان در پی خروج ایالات متحده آمریکا و فتح ولایتهای این کشور توسط طالبان بدون کوچکترین مقاومتی از سوی ارتش آموزشدیده افغان در کنار نحوه خروج توهینآمیز آمریکاییها از کابل، افغانستان را به یک مورد مطالعاتی جدید درباره رفتارشناسی آمریکا با متحدان خود تبدیل کرده است. به گزارش «وطنامروز»، برای کسانی که دلبسته آمریکا هستند و ایالات متحده را منجی دولت/ ملتها دانسته و همیشه در این رویاپردازی هستند که پیش پای آمریکا فرش قرمز پهن کنند تا دنباله ورود یانکیها جریان توقفناپذیر توسعه، دموکراسی و رفاه باشد، صحنههایی که امروز از افغانستان مخابره میشود، حتما معنای خاصی دارد. انتشار صحنههای تکاندهنده از فرودگاه کابل و افرادی که روی بال و موتور هواپیمای در حال پرواز آمریکاییها نشسته و آویزان شدند، نقطه پایان و توصیفی از حضور ۲ دههای ارتش آمریکا در افغانستان و اشغال این کشور است. از روزی که دولت جورج بوش پسر پس از حادثه 11 سپتامبر طبق راهبرد «جنگ پیشدستانه» به اشغال افغانستان با وعدههای رنگارنگ توسعه و دموکراسی برای مردم افغان دست زد، تا روزی که نظامیان آمریکایی در فرودگاه کابل به طرف همکاران افغان خود و مردمی که در اطراف فرودگاه تجمع کرده بودند باقیمانده غذای خود را از گوشت خوک پرتاب میکردند، 20 سال زمان صرف شد. طی این مدت تنها نتیجه آمریکایی که نصیب ملت افغان شد، کشتار و جنگ و آوارگی بود تا جایی که چند هفته قبل وقتی خبرنگاری از رئیسجمهور آمریکا درباره افغانستان سوال کرد، جو بایدن با بیشرمی تمام در پاسخ گفت دیگر از افغانستان نپرسید، میخواهم درباره چیزهای شاد صحبت کنم! جوی خوابآلود امروز هم میگوید راهی وجود نداشت بتوان از افغانستان خارج شد و شاهد صحنههایی که الان هستیم نباشیم! نباید فراموش کرد او رئیسجمهور کشوری است که بدبختی و مرگ مردم یک کشور را دستمایه تمسخر قرار داده و فروش یک تیشرت با تصویر هواپیمای نظامی که ۲ نفر از شهروندان افغان از آن سقوط کردند و عبارت «باشگاه پرش با چتر نجات در کابل» روی آن نوشته شده، در برخی سایتهای آمریکایی در حال فروش است. رئیسجمهور آمریکا در آخرین شاهکار خود با خالی کردن پشت متحدان خود میگوید عملیات خروج همکاران افغانستانی آمریکا عملیاتی خطرناک است و او نمیتواند درباره اینکه پیامد نهایی این عملیات چه خواهد بود، قولی بدهد. عبدالباری عطوان، روزنامهنگار مشهور در واکنش به سخنان بایدن نوشت وقتی رئیسجمهور آمریکا گفت مأموریت نیروهای آمریکایی در افغانستان ایجاد دولت نیست، این اوج دروغ و گمراهکنندگی است. بازگشت سریع به اظهارات جورج دبلیو بوش، رئیسجمهوری اسبق که نخستین گلوله جنگی را برای حمله به افغانستان اکتبر ۲۰۰۱ شلیک کرد، پوشش این پیروزی بزرگ از سوی هزاران خبرنگار و تلویزیون، نشان دادن زنان افغان در آن زمان بدون حجاب و مردان بدون ریش و وعدههای حتمی برای ایجاد لیبرال- دموکراسی و امثال این موارد برای کسانی که آن لحظات را دنبال کردند، موجب میشود بایدن را یک دروغگو تلقی کنند. اگرچه رفتار آمریکاییها در رها کردن متحدان خود امری دیرینه به حساب میآید و سرنوشت کسانی مانند محمدرضا پهلوی، شاه مخلوع ایران، حسنی مبارک رئیسجمهور مصر و دیگر پادشاهان و سران متحد آمریکا در منطقه و جهان گواهی بر فرصتطلبی و منفعتگرایی حکومت آمریکاست اما مورد متاخر در افغانستان تاکیدهای محکمتری به دنبال دارد؛ جایی که آمریکا به مدد تقلب در انتخابات، متحد خود اشرف غنی را بر سر کار آورد و این پروفسور انسانشناسی در دانشگاه جان هاپکینز و کارمند سابق بانک جهانی تنها کاری که کرد بنا بر برخی نقلها با 169 میلیون دلار از افغانستان فرار کرد. چه قبل از سال 1975، یعنی زمانی که ارتش آمریکا از باتلاق ویتنام در حال فرار بود و چه بعد از این زمان تا خروج از افغانستان، یعنی از سایگون تا کابل، هر جا آمریکا وارد شد، چیزی جز تباهی و ویرانی برای کشور تحت اشغال و چندین هزار کهنهسرباز معلول جسمی و ذهنی و روانپریش برای جامعه آمریکا باقی نگذاشت. و نکته قابل تامل در این میان عبرت نگرفتن دلبستگان به آمریکاست. به همین خاطر است که نشریه فارین افرز وابسته به شورای روابط خارجی آمریکا برای سرپوش گذاشتن روی پشت کردن آمریکا به متحدان خود مینویسد متحدان آمریکا نباید به ماجرای افغانستان توجه کنند، ایالات متحده بیشتر از همیشه حواسش به متحدانش است! عراق، اوکراین، تایوان و حتی اسرائیل دیگر متحدان آمریکا هستند که امروز با هراس سرنوشت افغانستان را به نظاره نشستهاند. روزنامه گلوبالتایمز چین درباره رفتار آمریکاییها با دوستان و متحدانشان مینویسد ویتنام 1975، سوریه 2019 و افغانستان2021؛ جای بعدی کجاست که آمریکا متحدان و دوستانش را رها کند؟مقامات روسیه هم این روزها در حال هشدار همراه با طعن به اوکراینیها هستند که روی دیوار آمریکا یادگاری ننویسند. در چنین فضایی سیدحسن نصرالله با یادآوری این موارد روز تاسوعا گفت: کسانی که به آمریکا تکیه کردهاید عبرت بگیرید؛ حفظ سگهایشان از حفظ شما برایشان مهمتر است. نصرالله تاکید کرد عراقیها تجربه استفاده افغانستان از مستشاران آمریکایی و 20 سال آموزش نیروهای افغانستانی را پیش چشم خود بگذارند.
ارسال به دوستان
اخبار
تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین فقیهایمانی
حضرت آیتالله العظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پی درگذشت حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاجآقا کمال فقیهایمانی پیام تسلیتی صادر کردند.
متن پیام تسلیت رهبر انقلاب به شرح ذیل است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت عالم فرزانه جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاجآقا کمال فقیهایمانی رضوانالله علیه را به علمای اعلام و جامعه روحانیت و عموم مردم عزیز اصفهان، بویژه خاندان مکرّم و فرزندان گرامی و نیز به ارادتمندان بیشمار آن روحانی جلیلالقدر تسلیت عرض میکنم.
ایشان نمونه بارزی از مجاهدت فرهنگی و حضور مردمی و فعالیت اجتماعیِ علمای دینی را در آن شهر جهاد و مقاومت در منظر همگان قرار دادند و در طول سالیان متمادی، خدمات ارزشمندی در نشر معارف اسلامی در عرصههای بینالمللی ارائه نمودند. از خداوند متعال رحمت و مغفرت برای آن عالم بزرگوار مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۳۰ مرداد ۱۴۰۰
***
سفیر ایران در سوئد:
بعد از ۲۰ روز پیگیری موفق به ملاقات با شهروند ایرانی در زندان شدم
سفیر ایران در سوئد با بیان اینکه پس از ۲۰ روز پیگیری موفق به ملاقات با شهروند ایرانی در زندان شدم، اعلام کرد: شواهد حاکی از کاربرد خشونت است و در شکایتی به مرجع قضایی و یادداشت به وزارت خارجه و دادگستری خواستار تحقیق مستقل در این باره شدم.
به گزارش فارس، «احمد معصومیفر» سفیر جمهوری اسلامی ایران در استکهلم روز گذشته در توئیتی درباره ضرب و شتم یکی از ایرانیان در بازداشتگاه سوئد توسط ماموران این بازداشتگاه نوشت: پس از ۲۰ روز پیگیری، موفق به ملاقات شهروند ایرانی در زندان شدم. شواهد حاکی از کاربرد خشونت و نقض کنوانسیونهای مقابله با شکنجه و رفتارهای غیرانسانی، ظالمانه و تحقیرآمیز (۱۹۸۴) مواد 1، 12 و ۱۶ حقوق مدنی و سیاسی (۱۹۶۶) مواد 7، 9، 10 و ۱۴ و مواد 3، 5 و ۷ کنوانسیون اروپایی حقوق بشر (۱۹۵۰) است.
وی افزود: شکایت توسط وکلا به مرجع قضایی تسلیم و طی یادداشتی به وزارت خارجه و وزارت دادگستری خواستار تحقیق مستقل درباره نقض حقوق زندانی، ممانعت از معاینه پزشک، هتک حرمتهای اعتقادی و اعمال شکنجه جسمی و روحی شهروند ایرانی شدم. سفیر ایران تصریح کرد: موضوع را تا رسیدن به نتیجهای قانعکننده دنبال خواهم کرد.
«احمد معصومیفر» سفیر جمهوری اسلامی ایران در استکهلم هشتم مردادماه در صفحه توئیترش درباره ضرب و شتم یکی از ایرانیان در بازداشتگاه سوئد توسط ماموران این بازداشتگاه نوشت: امروز اطلاع یافتم یکی از ایرانیان در روز عید غدیر مورد ضرب و شتم شدید ماموران بازداشتگاه سوئد قرار گرفته است. سفیر ایران در سوئد با بیان اینکه برای اطمینان از سلامتی وی درخواست ملاقات فوری کردم، افزود: بیحرمتی و تعدی به حقوق اتباع کشورم را تحمل نخواهم کرد. موضوع را تا شناسایی و مجازات خاطیان پیگیری میکنم.
***
دیدار وزیران خارجه ایران و ژاپن امروز در تهران
وزیران امور خارجه ایران و ژاپن امروز در تهران با یکدیگر دیدار و رایزنی میکنند.
به گزارش ایسنا، موتگی توشیمیتسو، وزیر خارجه ژاپن و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران صبح امروز یکشنبه در محل وزارت امور خارجه با یکدیگر دیدار و درباره مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی رایزنی میکنند. وزیر خارجه ژاپن در جریان سفر ۲ روزه خود به تهران غیر از دیدار با همتای ایرانی خود با تعدادی دیگر از مقامات کشورمان نیز رایزنی و گفتوگو خواهد داشت.
پیش از این نیز سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرده بود موتگی توشیمیتسو، وزیر خارجه ژاپن به دعوت محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از تاریخ یکشنبه ۳۱ مردادماه جاری سفر ۲ روزهای را به جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت. خطیبزاده افزود: این سفر که در آستانه تشکیل دولت سیزدهم از اهمیت بالایی برخوردار است، در پاسخ به سفر سال 1398 دکتر ظریف به توکیو انجام میشود. سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: روابط ایران و ژاپن به عنوان ۲ قدرت مهم غرب و شرق آسیا همواره مهم بوده و ۲ کشور در ۹۰ سال روابط دیپلماتیک، بر اساس منافع مشترک، از روابط دوستانه برخوردار بودهاند و در حال حاضر نیز رایزنیها درباره مسائل دو و چندجانبه در بالاترین سطوح میان ۲ کشور برقرار است. خطیبزاده خاطرنشان کرد: وزیر خارجه ژاپن در این سفر علاوه بر همتای ایرانی، با دیگر مقامات ارشد کشورمان نیز دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
***
اولیانوف:
مذاکرات وین بزودی از سر گرفته میشود
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی با بیان اینکه مذاکرات وین بزودی از سر گرفته میشود، تاکید کرد شانس احیای برجام واقعی است. میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به اظهارات اخیر رابرت مالی، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران واکنش نشان داد. اولیانوف در پیام خود نوشت: راب عزیز! هنوز برای بدبین بودن خیلی زود است. گفتوگوهای وین بزودی از سر گرفته خواهد شد. شانس احیای برجام واقعی به نظر میرسد، هرچند به طور کامل هم تضمینشده نیست. وی ادامه داد: به همین دلیل است که طرفها باید موانع باقیمانده را با نشان دادن خلاقیت بهموقع برطرف کنند. رابرت مالی در گفتوگو با نشریه «پولیتیکو» گفته بود سرنوشت مذاکرات برجام با یک علامت سوال بزرگ روبهرو است و همچنین ادعا کرده بود ایران برای ازسرگیری مذاکرات وین همکاری نمیکند.
ارسال به دوستان
فهرست رئیسی در آزمون مجلس
گروه سیاسی: جلسات بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رئیسجمهور برای کابینه سیزدهم روز گذشته به طور رسمی آغاز شد. محمدباقر قالیباف در آغاز این جلسه گفت: طبق برنامهریزیای که از قبل انجام شده بود، با شکلگیری یک سامانه و برای نخستینبار این فرصت فراهم شد که یکایک وزرای پیشنهادی در تمام کمیسیونها حضور یابند و همه نمایندگان چهره به چهره با همه وزرای پیشنهادی صحبت کنند. رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بیش از ۲۷۰ جلسه در کمیسیونهای تخصصی مجلس به صورت فشرده برگزار شد و در این جلسات شناخت بسیار خوبی هم نمایندگان از وزرای پیشنهادی پیدا کردند و هم وزرای پیشنهادی شناخت خوبی نسبت به مجلس و نگاهها و انتظارات در حوزههای تخصصی به دست آوردند. وی ادامه داد: این کار از جمله کارهای ماندنی بود که برای نخستینبار در مجلس یازدهم تجربه شد و انشاءالله در آینده نیز اینگونه خواهد بود و همین کار باعث شد حواشی کمترین تأثیر را بر نظر نمایندگان داشته باشد و بیشتر در نشستهای تخصصی چهره به چهره کار انجام شد.
در ادامه جلسه حجتالاسلام رئیسی در نخستین نطق خود در دفاع از کلیت کابینه با بیان اینکه سند تحول مردمی به عنوان چارچوب حاکم بر برنامههای وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم برگرفته از محورهای بنیادی پنجگانه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، تعالی فرهنگ اسلامی ـ ایرانی، اقتصاد مقاومتی، تامین و بهبود معیشت جامعه و توسعه روابط بینالملل بر اساس منافع ملی است، گفت: همه برنامهها به گونهای تهیه و تنظیم شده که تضمینکننده تحقق ۲ محور اصلی و مهم یعنی عدالت و پیشرفت در کشور باشد. رئیسجمهوری خاطرنشان کرد: عدالتمحوری هم در توزیع منابع، هم در توزیع فرصتها و هم در توانمندسازی و کشف و تقویت استعدادهاست. علاوه بر این عدالتمحوری در شایستهسالاری و شکستن باندهای بسته قدرت و ثروت است. رویکرد عدالتمحوری در تضمین حقوق همه مردم از زن و مرد و کودک و نوجوان، روستایی و شهری مطرح میشود. رئیسجمهور در ادامه اولویت نخست خود را در دولت، مهار کرونا و ارتقای وضعیت بهداشتی در کشور عنوان کرد و گفت: تعجیل در واکسیناسیون عمومی و اجرای پروتکلهای بهداشتی و ارتقای سطح درمان، اولویتی است که دولت در بحث کرونا دنبال میکند. اولویت دوم مساله اقتصاد، ثبات اقتصادی، بهبود شاخصهای کلان و تقویت معیشت مردم و رفع مشکلات معیشتی و تقویت فضای کسبوکار است. رئیسی با اشاره به شاخصهایی که در انتخاب وزیران مدنظر قرار گرفته است، گفت: مساله توجه به تخصص و داشتن دانش در حوزه مأموریت از مسائل مورد توجه در انتخاب و معرفی وزیران بود. داشتن تعهد کاری، روحیه انقلابی و جهادی، فسادستیزی و مردمی بودن از دیگر شاخصهای انتخاب وزرا بود. در کابینه ترکیبی از جوانان، جوانگرایی و تجربه در کنار یکدیگر قرار گرفت تا بتواند مجموعه تخصص، تعهد و داشتن دانش در حوزه ماموریت و تجربه کار، امور را به پیش ببرد و یک نتیجه کارآمد بسازد. وی افزود: روش انتخاب همکاران اینطور بود که ابتدا فراخوانی در سایت داشتیم و بسیاری از نخبگان در آن شرکت کردند و افراد و چهرههای بسیاری معرفی شدند. این مشارکت مردم در معرفی نیروهای کارآمد بسیار برای دولت مفید و موثر بود. اسم وزیران پیشنهادی جز ۲ وزیر، دهها بار در سایت پیشنهاد شد. بعد از پیشنهادات مردم، اسامی در 9 کارگروه تخصصی برای بررسی ارسال و از مراجع ذیصلاح و دستگاههای نظارتی در داخل و بیرون از دولت و دستگاه قضا استعلام شد. با حساسیت سوابق اجرایی این افراد دنبال شد. رئیسجمهور ادامه داد: برای هر وزارتخانه چند نفر مشخص شدند و کارگروههای تخصصی معین شد تا برنامه آنان و مصاحبه با تکتک افراد پیشنهادی انجام شود. در هر کارگروه 5 نفر، مصاحبه و ارزیابی شدند. مصاحبهکنندگان با تعیین شاخصهایی برای نمره دادن از نظرات یکدیگر مطلع نبودند و در جای دیگر نظرات این افراد جمعبندی میشد و در نهایت این نظرات را از نزدیک با بررسیهای دقیق نهایی کردم. وی یادآور شد: هرگز رابطه سببی، نسبی، خانوادگی، فشار از فرد، جریان و حزبی مطلقا در پیشنهاد و انتخاب وزرا نقش نداشته است. مرا میشناسید، کسی نیستم که بخواهم با فشار و تحمیل فردی را انتخاب کنم و این در روحیه من نیست. البته پیشنهاد افراد مختلف و دلسوزان را بررسی کردم. در ارتباط با کار شاید ترکیب را طوری ببینید که هر کدام از یک بخش و جایی هستند که باید بگویم این ترکیب، یک تشکل یا حزب سیاسی نبود که هر کسی در این تشکل بوده، همه را در این کابینه بگذاریم. سعی کردم افراد شایسته را از بخشهای مختلف پیگیری و آنان را معرفی کنیم، برای همین این جهت هم مورد تاکید و توجه بوده است.
* دفاع رئیسی از گزینههای پیشنهادی
رئیسی در ادامه به بررسی کارنامه وزیران پیشنهادی دولت پرداخت و گفت: در همه ادوار مساله آموزشوپرورش مطرح شده ولی باید حل اساسی شود. مساله مهمی که در رابطه با موضوع فرهنگیان است رابطه خانه و مدرسه است که باید به صورت کامل و سیستمی دنبال شود. رئیسی درباره وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش گفت: زمانی که در آستان قدس بودم در دانشگاه فردوسی گفتم برخی اساتید برجسته را معرفی کنند که این کار را کردند و ما چند استاد برجسته را جذب کردیم. در بخش تربیت بدنی و مسائل روانشناسی چهرههای خوبی جذب شدند. در زمینه آموزشوپرورش باغگلی مشغول کار شد. با نگاه تحولی یک جوان تحولی وارد کار شد؛ یک جوان تحولگرا وارد شد. همان موقع یک عده مقابلش ایستادند؛ نامه و شبنامه پخش کردند. وی در ادامه درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایشان هم تجربه دهه 80 را دارند و هم مدتی که در دستگاه قضایی کار کرده، تجربه موفقی داشتند. برنامه ما در وزارت ارتباطات هوشمندسازی، شفافسازی و فعال کردن اقتصاد فضای مجازی است. با شناختی که از عیسی زارعپور دارم ایشان میتوانند با تخصص و تجربهای که دارند این کار را به نتیجه برسانند. رئیسی درباره وزیر اطلاعات نیز افزود: آقای خطیب هم دانش اطلاعاتی و امنیتی و هم تجربه چندساله در وزارت دارند. این ۲ جهت علم و دانش و تجربه کار در آقای خطیب وجود دارد. بدنه بسیار انقلابی و حزباللهیای در وزارت اطلاعات داریم. آقای خطیب نسبت به جریان مدیریتی هم با روحیه تحولی که دارند، میتوانند با انتخاب همکاران و مدیران انقلابی در این مجموعه تحول ایجاد کنند و در جهت پیشگیری و مبارزه با فساد و جلوگیری از نفوذ، صیانت از دولت و صیانت از همه بخشهای نظام و صیانت از مردم در مقابل هجومها برنامهریزی کنند. وی درباره وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی گفت: در این وزارتخانه موضوع دانش و تخصص و داشتن اطلاعات اقتصادی مورد تاکید بوده است. بهترین نوع از معرفت و شناخت نسبت به یک دستگاه، بودن در یک مجموعه است. البته منحصر به این نیست؛ شناخت یک مجموعه برای فردی که میخواهد احراز یک مسؤولیت کند، مهم است. رئیسجمهور در عین حال گفت: معاون اول رئیسجمهور را مسؤول هماهنگی تیم اقتصادی قرار دادیم و به همه هم گفتیم برای اینکه بگومگو نباشد معاون اول مسؤول هماهنگی است. چه تیم اقتصادی به معنی خاص بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و برنامه بودجه و چه به معنی عام یعنی تمام وزارتخانههای اقتصادی که در این رابطه میتوانند نقش داشته باشند. نگاه به تیم اقتصادی برای هماهنگی آن کاملا مورد توجه بوده است.
رئیسی درباره وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت: عبدالملکی جوان، پاکدست و فسادستیز دارای تجربه موفق در جایی که بوده، است. ایشان دکترای اقتصاد دارد و از فرهیختگان دانشگاه و اساتید دانشگاه در اقتصاد است. وی خاطرنشان کرد: هم دانش اقتصادی ایشان برای بنگاههایی است که ما در وزارت تعاون داریم و هم در ارتباط با مساله داشتن تجربه آن هم تجربه موفق در اشتغال؛ که مساله ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یعنی اشتغال مساله بسیار مهمی است. رئیسی درباره وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری نیز گفت: امینحسین رحیمی هم آشنا به مسائل قضایی- حقوقی و هم آشنا به مسائل مجلس و هم به دلیل دورهای که در دیوان محاسبات بوده، آشنا به مسائل دولت است. یعنی کسی که میخواهد در وزارت دادگستری باشد هم باید دولت، مجلس و دستگاه قضایی را خوب بشناسد و هم این ارتباطات را بخوبی برقرار کند، ما آقای رحیمی را هم برخوردار از تجربه و هم دانش کافی در این زمینه میدانیم. رئیسجمهور درباره وزارتخانه دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم اظهار کرد: امیر آشتیانی که نیروهای مسلح هم از معرفی ایشان به عنوان وزیر دفاع خوشحال شدند، نیروی مجرب با علم و آگاهی نسبت به مسائل نیروهای مسلح و موضوع وزارت دفاع و چهره خوشنام در مجموعه نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی و سپاه است. رئیسی در دفاع از وزیر پیشنهادی راهوشهرسازی گفت: آقای قاسمی در قرارگاه خاتمالانبیا به عنوان یکی از بزرگترین پیمانکاران دولت در حوزه راهوشهرسازی کارهای بسیاری انجام داده است. البته افراد دیگری هم برای این وزارتخانه مطرح بودند اما عده زیادی نسبت به افرادی اظهارنظرهایی داشتند که خواستم نظرات نمایندگان را داشته باشم چون قرار است با مجلس کار کنیم. وی ادامه داد: موفقیت دولت در گرو همکاری و حمایت مجلس و همچنین همفکری با مجلس است. موضوع مهم ما در این وزارتخانه ساختن یک میلیون مسکن در هر سال و در 4 سال ساخت 4 میلیون مسکن است که آقای قاسمی در این زمینه برنامه دارد و برای ما مهم است که کسی بتواند روی کار بیاید که این وعده دولت را عملی کند و با تجربههای کاری خود گامهایی در این زمینه بردارد که به صورت منضبط و با ترکیبی از حرکت انقلابی، تحولی در این وزارتخانه ایجاد کند.
رئیسجمهوری در ادامه درباره فاطمیامین، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت و مسائل و مشکلات در این وزارتخانه هم گفت: فاطمیامین در آستان قدس رضوی مسؤول بخش اقتصادی بود و روز نخست که به آنجا رفتم وضعیت حسابرسی بسیاری از شرکتهای زیرمجموعه آستان قدس مشروط و مردود بود و جز ۲ شرکت که مشکل اساسی داشت، بقیه شرکتها رفع مشکل و شفافیت در بخش اقتصادی آستان قدس برقرار شد. وی درباره وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وزیر پیشنهادی صمت در حوزههایی که بوده عملکرد موفقی داشته است. با توجه به بررسی متخصصان امیدوارم وزیر پیشنهادی با علم و دانش و تخصص در کنار تعهد بتواند گامهایی بردارد تا شاهد تحول در این وزارتخانه باشیم. رئیسی همچنین درباره گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: محمدعلی زلفیگل در مجموعه آموزش عالی در جهان هم چهره علمی صاحبنامی است و در حوزه مدیریت هم مدیریتی موفقی در همدان داشته است و امیدوارم بتواند منشأ آثار برای وزارت علوم باشد.
رئیسجمهوری سپس درباره وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهمیت این وزارتخانه گفت: آقای اسماعیلی که برای تصدی این وزارتخانه پیشنهاد شده، مورد توجه گروه مصاحبه قرار گرفت که هم دانش و هم تجربه در این کار دارد و برای همین معرفی شد. با توجه به حساسیتم به مساله فرهنگ، با اعضای این کارگروه نشستی برگزار و تک تک شاخصها را بررسی کردم. یکی از آنها آقای صفارهرندی که وزیر ارشاد بود گفت در مجموع افرادی که معرفی شدهاند آقای اسماعیلی را از بقیه شایستهتر یافتهام. رئیسی خطاب به اهالی فرهنگ و هنر گفت: اهالی فرهنگ و هنر بدانند که ما به شما آزادی ندادیم، خدا داده است و ما تضمینکننده آزادیها هستیم. دولت تضمینکننده آزادیهای مشروع است تا بتواند این آزادی را فراهم کند و ظرفیتهای اهالی فرهنگ و هنر شکوفا شود که این کار بر عهده این وزارتخانه است و انشاءالله انجام خواهد شد. رئیس دولت سیزدهم در ادامه با اشاره به گزینه وزارت کشور اظهار کرد: آقای وحیدی، وزیر پیشنهادی کشور چهرهای است که علاوه بر دانش یک چهره راهبردی هم هست. کسی که در وزارت کشور مطرح میشود، کسی است که میخواهد برای کشور تدبیر مدام داشته باشد و نخ تسبیح بخشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور است.
رئیسی همچنین درباره ضرغامی، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی تصریح کرد: در ارتباط با مساله گردشگری اینکه بتوان هم فرهنگ را در گردشگری داشت و هم معرفی فرهنگ اسلامی و ایران انجام شود، بسیار مهم است و این باید توسعه یابد. بسیاری این حرف را زدند اما در عمل چنین نشد. ضمن تشکر از پیشینیان باید بگویم یکی از راهکارهای اقتصاد بدون نفت، اقتصاد گردشگری است که با توانمندی مهندس ضرغامی این کار دنبال میشود و مساله میراث فرهنگی در حوزههای گردشگری داخلی و خارجی میتواند به جایگاه شایسته برسد. رئیسی درباره برنامههای وزیر نفت هم اظهار داشت: درباره وزارت نفت آقای مهندس اوجی جزو چهرههای نامدار و خوشنام وزارت نفت هستند که در علم و دانش سرآمد بودهاند، پستهایی که ایشان احراز کردهاند تا معاونت وزارت نفت بوده و ایشان در همه ادوار چهره موفقی بوده است. ایشان هم دانش مرتبط دارد و هم دارای تجربه است و میتواند با حرکت جهادی اقداماتی در این وزارتخانه انجام دهد. دوستان نگران نباشند، نسبت به فروش نفت هم اقدامات خوبی در این زمینه وجود دارد. رئیسجمهور در ادامه با بیان اینکه در حوزه وزارت نیرو در حوزه آب و برق عقبماندگی داریم، گفت: محرابیان وزارتخانه را میشناسد. نسبت به وزارت نیرو، سدسازی و ساخت نیروگاهها اقدامات خوبی انجام داده است، بحث ما ایجاد نیروگاهها و تولید برق است. مدیریت آب در کشور بسیار مهم است. این مشکلات میتواند با کمک نمایندگان حل شود. رئیس دولت در پایان با اشاره به گزینه پیشنهادی برای وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: ما برای گزینه وزارت ورزش و جوانان جلسهای با نامآوران ورزش داشتیم که آنان میخواستند در رأس ورزش کشور چهره سیاسی نباشد، ما افراد را بررسی کردیم. سجادی به عنوان کسی است که 16 مدال آورده و دارای سلسلهمراتب علمی و دانش خوبی است.
* رویکرد دولت عدالت و تقویت سرمایه اجتماعی است
در ادامه این جلسه موافقان و مخالفان کلیت کابینه به بیان دیدگاههای خود پرداختند. سیدکریم حسینی، نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی رئیسجمهور و برنامههای دولت سیزدهم، با تأکید بر اینکه امروز نیازمند برنامههای آنی و فوری برای کنترل کرونا و تثبیت قیمتها و تنظیم بازار هستیم، تصریح کرد: این نکات در برنامههای رئیسجمهور مورد تأکید قرار گرفته است. به گفته وی، اغلب وزرای پیشنهادی از سوابق و تجربه بالا و درایت کافی برخوردارند و جوانی، علم و تجربه و سلامت نفس از مهمترین شاخصهای کابینه معرفی شده است و اگر صحبت مخالفت با برخی وزرا میشود، این هم برای کمک به دولت است.
سیدمحمد مولوی، نماینده مردم آبادان و اروندکنار هم در موافقت با کلیات کابینه پیشنهادی رئیسجمهور و برنامههای دولت سیزدهم اظهار داشت: دولت گذشته کشور را در وضعیتی تحویل آقای رئیسی داده است که نرخ بالای تورم و بیکاری، تنش آبی، وضعیت وخیم کرونا و ادامه تحریمهای ظالمانه را شاهدیم. وی ادامه داد: در چنین شرایطی در برنامههای اعلامی رئیسجمهور ۲ رویکرد اساسی دیده میشود که شامل بهبود معیشت مردم و تقویت سرمایه و اعتماد اجتماعی است. امروز آنچه دولت آقای رئیسی دنبال میکند، احیای سرمایه اجتماعی است.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همه میدانند ما اسیر چنگال مدیریت یک عده خاص در کشور بودیم، لذا باید این فضا شکسته شود و به نظر میرسد این حلقه بسته شکسته شده است. وی ادامه داد: در حوزه جوانگرایی یک واهمهای در کشور وجود داشت که خوشبختانه کابینه آیتالله رئیسی نسبت به این موضوع اهتمام ورزیده و نسبت به دولت قبل جوانتر است. حجتالاسلام سیدمحمدرضا میرتاجالدینی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو هم اظهار داشت: دولت سیزدهم در شرایط سختی کارش را شروع کرده است؛ این سختی از جهت شدت گرفتن اپیدمی کرونا، تورم بیش از 40 درصدی، سخت شدن معیشت مردم و بدهی سنگین دولت است که بیش از 5/1 برابر بودجه سالانه شده است. رحیم زارع، نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با کلیت کابینه پیشنهادی رئیسجمهور و برنامههای وی اظهار داشت: تعجب میکنم از همکارانی که جوانگرایی در چینش کابینه را نقد میکنند. ما امروز داریم نتیجه عملکرد پیران با تجربه را میبینیم، بنابراین اجازه دهیم حرفهای جدید و نظریات نو اجازه بروز و ظهور یابد. لطفالله سیاهکلی و عبدالله ایزدپناه از دیگر نمایندگانی بودند که در دفاع از کابینه پیشنهادی نطق کردند.
* برنامه دولت باید اجراییتر باشد
حجتالاسلام محمدحسین حسینزادهبحرینی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامههای وزرای پیشنهادی کابینه رئیسی اظهار داشت: از دولت توقع داشتیم یک برنامه جامع و منسجم ارائه میکرد که هر بخشی از آن توسط یک وزیر اجرایی میشود. وی اظهار داشت: بسیاری از مسائل در کشور مهم است اما این مسائل فراوزارتخانهای است و ما این موضوع را در برنامه وزرا نمیبینیم، در حالی که این موضوع مسأله اصلی اقتصاد کشور محسوب میشود. علی باباییکارنامی، نماینده ساری هم در مخالفت با کلیات کابینه سیزدهم گفت: در بحث مدیریت شهری و رویکرد اقتصاد پویا و مردممحور برنامهای ارائه نشده است. در حوزه بانکها هم باید بگویم بانکها پدر ملت را درآوردهاند. توقع ما از شما آقای رئیسی این است که برنامه اجراییتر در این زمینه داشته باشید. در ادامه معینالدین سعیدی، نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات برنامههای پیشنهادی دولت اظهار داشت: با این ساختار فاسد نظام بانکی چه میخواهید بکنید؟ فساد از هیچ دولتی پذیرفته نیست بویژه از شما که نماد مبارزه با فساد هستید، این پذیرفته نیست. نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزرای محترم! امان از آقازادگان! از آن بترسید که هرکسی را به ذلت میکشاند. این حجم از محافظ برای چیست؟ از چه چیزی محافظت میکنیم؟ آیا اینها در برابر مردم است؟ اگر واقعا معتقد به مولفههای دولت مردمی هستیم، مانند رئیسجمهوری نباشیم که از ولنجک بیرون نیامد، لذا مراقب باشیم از ارزشهای ناب انقلاب فاصله نگیریم. محمدرضا صباغیان، نماینده بافق هم در مخالفت با کلیات برنامه کابینه سیزدهم گفت: آقای رئیسی! برنامه دولت شما برنامه خوبی است و روی آن کار شده اما مسأله این است که این برنامهها را دولتهای قبل هم ارائه و در همین جا همین صحبتها را کردند و همین وعدهها را دادند اما اکثرا در یک ایستگاه متوقف شدند، چون به مسأله اصلی پرداخته نشده است. حجتالاسلام حسن نوروزی، ملک فاضلی، جلال محمودزاده و بهمن محمدیاری دیگر نمایندگانی بودند که در مخالفت با کلیات کابینه نطق کردند.
* بازگشت اعتماد در گرو عمل به وعدههاست
بعد از طرح دیدگاههای موافق و مخالف، بار دیگر سیدابراهیم رئیسی به دفاع از برنامههای دولت خود پرداخت و با تشکر از نمایندگان و هیاترئیسه و موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که غیر از معیشت و کسبوکار در کشور داریم و یکی از مواردی که آسیب دیده است، اعتماد است که باید برگردد و برگشتن اعتماد در گرو عمل به وعدههاست و بنای بنده و دولت آن است که به وعدهها عمل کنیم و مجلس مساعدت کند دولت موفق به عمل به وعدهها باشد. وی با تاکید بر اینکه چه در دوره انتخابات و چه در جلسات بعد انتخابات آنچه گفته بنایش عمل به وعده است و این را هم با ادعا نمیتوان اثبات کرد، جز اینکه مردم در هر کوی و برزنی ببینند دولت و وزرا به وعدههایشان عمل کردهاند، تصریح کرد: من به آنچه عرض کردهام اعتقاد دارم و اینکه کسی تصور کند این وعده برای دوره انتخابات بوده است، اینگونه نیست، چون در محضر خداوند و ارواح مطهر شهدا هستیم و سخنمان باید بر مبنای عمل باشد. رئیسی در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مجلس بر عدم ارائه برنامه تصریح کرد: آنچه تقدیم مجلس کردم یک برنامه خلاصه چند صفحهای هست که اجمالا رویکردهای برنامه است و یک برنامه کوتاهمدت 65 صفحهای داریم که آنی و کوتاهمدت با محوریت مسائلی چون کرونا، بازار سرمایه و کسری بودجه است. برنامه دولت سیزدهم با 30 مسأله کشور که برخی از این مسائل فرابخشی است پرداخته شده و هم مساله و هم مشکل روشن شده و هم راهکارهای برونرفت از این مشکل احصا شده است و مسؤول مستقیم و مسؤولان همکار مشخص شدهاند و زمانبندی هم شده است. مفصل قضیه به عنوان برنامه تحولی دولت سیزدهم تا چند روز آینده در خدمت عزیزان قرار میگیرد و اگر نقطه نظراتی باشد، نسخه پیشنویس نهایی خواهد شد. رئیسی در پایان با بیان اینکه نمایندگان با رأی اعتماد خود میتوانند کمک کنند تا دولت با قوت و هر چه زودتر تشکیل شود، تصریح کرد: دولت اگر با رأی بالای نمایندگان تشکیل شود، پشتوانه قویتری خواهد داشت. من از انتقادات نمایندگان ناراحت نمیشوم، زیرا شما نمایندگان بهترین ناظران و امنای مردم هستید. نکاتی که شما میگویید به اصلاح امور کمک میکند. ما شما را خیرخواه میدانیم.
* توسعه مدارس غیردولتی عدول از قانون اساسی است
پس از گمانهزنیها درباره کلیت وزرای پیشنهادی، موافقان و مخالفان گزینه پیشنهادی وزارت آموزشوپرورش به بیان نظراتشان پیرامون حسین باغگلی پرداختند. در ابتدای این بررسی، رضا حاجیپور، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون را درباره حسین باغگلی، وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش قرائت کرد. در این گزارش از نقاط ضعف برنامه وی به مواردی همچون عدم سنجشپذیری و قابل رصد نبودن برنامههای اجرایی ارائه شده، عدم توجه به تأمین نیروی انسانی، عدم آشنایی با نظام بودجهریزی آموزش و پرورش و عدم ارائه برنامه خاص برای مدیریت و هدایت استفاده از بستر فضای مجازی اشاره شده بود. در بخش پایانی این گزارش با اشاره به عدم برنامه مناسب از سوی گزینه پیشنهادی وزارت آموزشوپرورش آمده است: «کمیسیون با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت آموزشوپرورش موافقت ننمود و ایشان را فاقد صلاحیت لازم برای مدیریت این وزارتخانه مهم میداند».
در ادامه جلال رشیدی کوچی، صدیف بدری، سیدکاظم دلخوش و جعفر قادری به عنوان نمایندگان مخالف به ارائه نظراتشان پرداختند. عدم انطباق برنامهها با واقعیت آموزشوپرورش و اسناد بالادستی و فقدان سابقه اجرایی مهمترین محور مخالفت نمایندگان بود.
جعفر راستی، علیاصغر عنابستانی، بیژن نوباوهوطن و عبدالجلال ایری نیز موافقان وزیر پیشنهادی بودند و با تاکید بر روحیه جوانگرایانه و رویکرد جدید باغگلی از دیگر نمایندگان خواستند به وی رای اعتماد دهند. در نهایت حسین باغگلی در دفاع از برنامه خود برای این وزارتخانه گفت: ما در گام دوم باید یک کار مهم انجام دهیم و این کار را باید به آدمهای مهم و توانمند واگذار کنیم. ما با یک شرایط پیچیده در آموزشوپرورش روبهرو هستیم و برای حل مشکل باید جرأت وارد شدن به روشهای جدید را داشته باشیم. من جرأت مطالبهگری از دستگاههای مختلف را دارم. وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش تصریح کرد: اصلیترین کار من این است که سند تحول را اجرایی کنم. از تمام سخنان دوستان این را تصور میکنم که باغگلی جوان و کمتجربه است. وزیر باید کار تیمی انجام دهد و باید حلقه بسته مدیریت طولانی را بشکند. وی گفت: باورم این است که ما در حوزه تعلیم و تربیت حرفهای بسیار زیادی برای دنیای پرچالش از لحاظ دینی داریم. کیفیت آموزش در جامعه ما پایین آمده است. امروز تربیت دخترانه در جامعه ما از قدرت لازم برخوردار نیست. امروز تصمیمگیریهای ما در آموزشوپرورش جنس مردانه دارد. باغگلی تاکید کرد: با توسعه مدارس غیردولتی موافق نیستم. مدرسه غیردولتی زمینهساز عدول ما از اجرای قانون اساسی است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|