|
اولویت وزارت دفاع تقویت توان رزم و صادرات محصولات دفاعی است
امیر آشتیانی در اولین روز کاری خود در وزارت دفاع، با بیان اینکه یکی از مأموریتهای اصلی وزارت دفاع تقویت توان رزم از طریق ارتقای سامانههای دفاعی در برابر تهدیدات سخت و نیمهسخت است، افزود: مجموعه وزارت دفاع در ۴ سال گذشته دستاوردهای خوبی را به ارمغان آورده است. ما نیز تلاش میکنیم در همه حوزهها بویژه در بحث تحقیقات اهتمام مضاعف داشته باشیم و بتوانیم محصولات جدیدی را طراحی، تولید و عرضه کنیم.
ارسال به دوستان
امیرعبداللهیان در نشست «حمایت از عراق»: امنیت پایدار منطقهای با مشارکت کشورهای منطقه و عدم مداخله بیگانگان محقق میشود
اقتدار در بغداد
گروه سیاسی: بغداد نخستین مقصد خارجی حسین امیرعبداللهیان پس از سکانداری دستگاه دیپلماسی کشور تعیین شد و وزیر امور خارجه در نشست منطقهای «حمایت از عراق» حاضر شد.
به گزارش «وطنامروز»، با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی ماه اکتبر در عراق، بغداد روز گذشته میزبان «کنفرانس همکاری و شراکت بغداد» (موتمر بغداد للتعاون و الشراکه) بود. این نشست که هدف از برگزاری آن کاهش تنش در منطقه و تمرکز بر تلاشها برای مبارزه با گروههای تروریستی عنوان شده است، با حضور کشورهای منطقه و همسایگان عراق و همچنین فرانسه برگزار شد. علاوه بر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه، عبدالفتاح سیسی رئیسجمهور مصر، فیصل بنفرحان وزیر خارجه عربستان سعودی، مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه، عبدالله دوم پادشاه اردن، شیخ تمیم بن حمد آلثانی امیر قطر، شیخ محمد بن راشد آلمکتوم نخستوزیر امارات عربی متحده و صباح خالد الصباح نخستوزیر کویت از دیگر سران و مقامات حاضر در این نشست منطقهای بودند. وزیر امور خارجه پیش از سفر به بغداد اظهار داشت: ما از هر گونه ابتکار عمل منطقهای مقامات جمهوری عراق که با مشارکت منطقهای باشد استقبال میکنیم. امیرعبداللهیان افزود: ما معتقدیم لازم بود از سوریه نیز به عنوان همسایه مهم عراق در این اجلاس دعوت به عمل میآمد. البته درباره امنیت و توسعه پایدار منطقه با رهبری سوریه در تماس و مشورت هستیم و درباره اجلاس بغداد و تاکید بر نقش مهم کشورهای منطقه در هر گونه ابتکار منطقهای با دمشق مشورت مستقیم خواهیم داشت.
* دولت آمریکا باید پاسخگوی ترور سردار سلیمانی باشد
حضور در محل شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی از دیگر برنامههای وزیر امور خارجه پس از رسیدن به بغداد بود. امیرعبداللهیان پس از آن در جمع خبرنگاران گفت: ما در مکانی قرار داریم که توسط عوامل تروریستی و تروریستهای آمریکایی شخصیتهای بزرگی از جمله سردار سلیمانی عزیز، قهرمان ملی و بینالمللی مبارزه با تروریسم، ترور شدند. فردی که در تامین حداکثری امنیت ملی کشور با همکاران همراهش تمام توانشان را به کار گرفتند و جان خود را در این مسیر فدا کردند.
وی افزود: همچنین در مکانی حضور داریم که در کنار سردار سلیمانی عزیز، ابومهدی المهندس در این مکان به شهادت رسید. یاد و خاطره همه شهدای ایرانی و عراقی و مقاومت را گرامی میداریم. وزیر امور خارجه گفت: مایلم تاکید کنم حتما یکی از برنامههای اصلی ما در وزارت امور خارجه پیگیری جدی حقوقی و بینالمللی طرفهایی است که به نام دولت آمریکا و کاخ سفید آشکارا اقدام تروریستی علیه این قهرمانان بزرگ مبارزه با تروریسم انجام دادند. امیرعبداللهیان تصریح کرد: آمریکا باید پاسخگو باشد، حتی اگر دولت قبلی آمریکا مرتکب چنین جنایتی شده، دولت آمریکا نمیتواند از این اقدام تروریستی فرار کند و باید پاسخگو باشد و باید عاملان و آمران این اقدام و حمله تروریستی به سزای اعمالشان برسند و به عدالت سپرده شوند.
* ایران نخستین کشور منطقه بود که عراق جدید را به رسمیت شناخت
وزیر خارجه کشورمان در نشست منطقهای حمایت از عراق گفت: جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشورهای منطقه بود که عراق جدید را به رسمیت شناخت و با حمایت از روندهای سیاسی در این کشور، تبادلات سیاسی، اقتصادی و تجاری خود را با آن توسعه بخشید.
امیرعبداللهیان افزود: عراق جدید رها شده از تروریسم، امروز نیازمند بازسازی و تقویت داخلی و گسترش و توسعه همکاریها در منطقه است. جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از ثبات، امنیت، استقلال، تمامیت ارضی، عزت، اقتدار و ارتقای جایگاه منطقهای و بینالمللی عراق، آمادگی خود را برای توسعه همکاریهای دوجانبه و منطقهای اعلام میکند.
رئیس دستگاه سیاست خارجی در ادامه یادآور شد: طی سالیان گذشته، تبادلات تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق به بیش از 12 میلیارد دلار رسیده است. وجود 8 گذرگاه رسمی فعال میان ۲ کشور و استمرار تبادلات تجاری در این گذرگاهها حتی با وجود شیوع کرونا، نشان از درهم تنیدگی اقتصادی ۲ کشور دارد. ایران طی سالهای گذشته با صادرات خدمات فنی و مهندسی، گاز و برق سهم قابل توجهی در توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری عراق داشته است.
* آمریکا عامل اصلی ناامنی در منطقه
وزیر امور خارجه ادامه داد: ظهور داعش از جمله مهمترین مخاطراتی بود که منطقه با آن روبهرو شد و خسارات جبرانناپذیری را نیز بر جا گذاشت. متاسفانه کشور عراق از ظهور گروههای تروریستی بسیار آسیب دید. اگر اراده مردمی عراق، حمایت مرجعیت عالیقدر و همگرایی آحاد جامعه و اقشار مختلف عراقی نبود، مشخص نبود چه وضعیتی برای عراق و کشورهای منطقه پیش میآمد و تا چه عمقی از منطقه و جهان از تهدید مستقیم جریانهای تروریستی در خطر قرار میگرفت.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با تروریسم، به یاری کشور دوست و برادر عراق شتافت و در این مسیر از هیچ کمکی دریغ نکرد. مردم، احزاب، گروههای مختلف عراقی و دولت عراق در راه استقلال و مبارزه با تروریسم هزاران شهید دادهاند؛ با این وجود دولت آمریکا دست به جنایتی بزرگ زد و ۲ مبارز جبهه ضد تروریسم تکفیری - شهید سردار سلیمانی و شهید ابومهندی المهندس- را به شهادت رساند. آمریکاییها نه تنها برای مردمان این منطقه صلح و امنیت به بار نیاوردند، بلکه عامل اصلی ناامنی بوده و این موضوع در بسیاری از کشورهای منطقه به وضوح قابل مشاهده است.
* گلایه از عدم دعوت سوریه
وزیر امور خارجه در ادامه بیان کرد: در اینجا مایلم بر نقش و حمایت کشورهای منطقه از ثبات و امنیت عراق تاکید کرده و بر تحقق امنیت با مشارکت جمیع همسایگان عراق از جمله کشور دوست و برادر جمهوری عربی سوریه یاد کنم و از اینکه جای سوریه در میان کشورهای حامی عراق خالی است ابراز تاسف کنم.
امیرعبداللهیان با تشریح سیاستهای منطقهای کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تحقق صلح از طریق گفتوگو و مذاکره درون منطقهای تاکید داشته و امیدوار است کشورهای منطقه به این باور مشترک دست یابند که امنیت جز از طریق اعتماد متقابل کشورهای منطقه به یکدیگر، تکیه بر توانمندیهای ملی، تقویت ارتباطات و حسن همجواری میان کشورهای منطقه و عدم مداخله کشورهای بیگانه محقق نخواهد شد. این باور مشترک میتواند زمینهساز بسیاری از همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در منطقه باشد و در سایه امنیت مشترک و پایدار و با بهرهگیری از ثروتهای خدادادی، زمینههای رشد و توسعه همهجانبه کشورهای منطقه را تضمین کند. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: منطقه ما همه شاخصهای دینی، فرهنگی، تمدنی و ظرفیتهای مادی و معنوی را برای همکاری و همگرایی منطقهای داراست اما متاسفانه به دلیل مداخلات بیگانگان و سیطره تفکرات امنیتمحور، دچار مشکلات متعددی از جمله جنگ، بیثباتی و ناامنی شده است. آنچه امروز بیش از پیش به آن نیازمندیم، «امنیت پایدار منطقهای» با مشارکت کشورهای منطقه است که تحقق آن در گرو صرف منابع اقتصادی برای تحقق ائتلاف برای صلح و توسعه است. امیرعبداللهیان در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق و آنچه مربوط به تصمیمات آن در حوزه امور داخلی است، از جمله خروج نیروهای نظامی بیگانه و برگزاری انتخابات زودرس حمایت و پشتیبانی خود را اعلام و مجددا از نقش سازنده این کشور در ترویج فرهنگ گفتوگو و همکاریهای منطقهای استقبال کرده و همکاریهای درونمنطقهای را اساس تحقق ثبات و صلح در این راه میداند. جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر نقش مهم کشورهای منطقه، آمادگی خود را برای پیشبرد این اهداف اعلام میدارد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور آمریکا در جدیدترین تهدیدات ضدایرانی از امکان پیگیری گزینههای غیردیپلماتیک برای توقف برنامه هستهای کشورمان خبر داد
لفاظیهای جو!
شمخانی: این سخنان حق ایران برای پاسخگویی متقابل علیه «گزینههای در دسترس» را تثبیت میکند
گروه سیاسی: جو بایدن در دیدار نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در اظهاراتی تهدیدآمیز خطاب به کشورمان، از پیگیری اقدامات غیردیپلماتیک در صورت عدم موفقیت فشارهای دیپلماتیک خبر داد.
رئیسجمهور آمریکا در جریان این دیدار گفت نخستوزیر اسرائیل یکی از متنوعترین کابینهها را رهبری میکند و درباره تعهدی که آمریکا درباره امنیت اسرائیل و تهدید ایران وجود دارد، بحث خواهد کرد. جو بایدن در ادامه و در اظهاراتی تهدیدآمیز افزود: اگر دیپلماسی در بازدارندگی از دستیابی ایران به سلاح هستهای کار نکرد، ما اقدامات دیگری خواهیم داشت. بنت نیز در ابتدای سخنانش به ابراز همدردی با قربانیان آمریکایی انفجار روز پنجشنبه کابل پرداخت و ادامه داد: ما به حمایت شما اطمینان داریم و اسرائیل میداند که ما متحدی بهتر و قابل اطمینانتر از آمریکا نداریم. نخستوزیر رژیم صهیونیستی اضافه کرد: اسرائیل برای اینکه خوب باشد باید قدرتمند باشد. ما نمیتوانیم حتی یک لحظه هم این واقعیت را نادیده بگیریم که در یکی از سختترین مناطق جهان زندگی میکنیم. بسیاری از همسایگانمان میخواهند ما را بکشند و این موضع، دلیل آن است که ما باید از تمام دشمنانمان قدرتمندتر باشیم. وی با ابراز خرسندی از شنیدن اینکه ایران هرگز به سلاح هستهای دست نخواهد یافت و در صورتی که دیپلماسی موثر نبود،گزینههای دیگر وجود دارد، ادامه داد: در حالی که ما اینجا نشستهایم سانتریفیوژهای ایران در حال چرخیدن است که باید متوقف شوند. ما راهبردی را برای توقف ستیزهجوییهای ایران در منطقه و جلوگیری دائمی از گریز هستهای ایران به سوی سلاح هستهای فراهم کردهایم. بنت در پایان اضافه کرد: ما از آمریکا نمیخواهیم که برای ما بجنگد اما از شما بابت حمایتی که از ما انجام میدهید تشکر میکنیم.
* واکنش شمخانی به اظهارات بایدن و بنت
اظهارات و تهدیدهای رئیسجمهور آمریکا و نخستوزیر رژیم صهیونیستی با واکنش ایران مواجه شد و دبیر شورای عالی امنیت ملی از پاسخگویی متقابل علیه «گزینههای در دسترس» خبر داد. دریابان علی شمخانی در توئیتی با اشاره به دیدار مذکور نوشت: «نخستین ملاقات بنت و بایدن و تاکید بر استفاده از گزینههای دیگر علیه ایران، ضمن آنکه تهدید غیرقانونی یک کشور دیگر است، حق جمهوری اسلامی ایران برای پاسخگویی متقابل علیه «گزینههای در دسترس» را تثبیت میکند».
* حقوق ایران در برابر هر گونه اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی محفوظ است
سفیر و معاون نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل نیز در نامهای به رئیس شورای امنیت به تهدیدات رژیم اسرائیل علیه برنامه هستهای ایران اعتراض کرد. زهرا ارشادی در این نامه نوشت: من این نامه را پیرو نامه مورخ ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ جمهوری اسلامی ایران برای شما مینویسم که طی آن شما را از اقدام تروریستی رژیم اسرائیل در تأسیسات غنیسازی نطنز در ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ مطلع کرده بودم. آن اقدام فعالیت این تأسیسات حساس هستهای را که تحت پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و نظارت گسترده آن است، مختل کرده بود. در این نامه آمده است: نخستوزیر رژیم اسرائیل در مصاحبه اخیر خود، هر چند به طور ضمنی، به حملات پنهان آن به برنامه صلحآمیز هستهای ایران اعتراف و با گستاخی اعلام کرده است این رژیم به چنین حملاتی ادامه خواهد داد. در پی آن، تهدیدهای بیشرمانه دیگری از سوی وزیر جنگ رژیم اسرائیل برای حمله به ایران انجام شد و همچنین رئیس ستاد کل این رژیم نیز از برنامه اسرائیل برای حمله به برنامه هستهای ایران پرده برداشت. وی تصریح کرده است: هدف قرار دادن یک مرکز هستهای بسیار حساس حفاظتشده با خطر بالای انتشار بالقوه مواد رادیواکتیو توسط رژیم اسرائیل یک اقدام جنایتکارانه تروریسم هستهای محسوب میشود و مصداق روشن دیگری از تداوم نقض حقوق بینالملل توسط این رژیم میباشد. با توجه به تهدید فزاینده و مداوم تروریسم هستهای رژیم اسرائیل علیه صلح و امنیت بینالمللی، جامعه بینالمللی باید چنین اقدامات تروریستی جنایتکارانهای را با شدیدترین لحن ممکن محکوم کند. در پایان این نامه آمده است: جمهوری اسلامی ایران ضمن تأکید بر اراده قاطع خود در استیفای حقوق مسلم خویش در استفاده از انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز در تمام جنبههای آن، نسبت به هر گونه محاسبه اشتباه احتمالی یا اقدام ماجراجویانه رژیم اسرائیل هشدار میدهد. همانگونه که در نامههای قبلی ما به شورای امنیت نیز آمده است، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود بر اساس حقوق بینالملل برای انجام تمام اقدامات لازم جهت حفاظت و دفاع از شهروندان، منافع، تأسیسات و حاکمیت خود در برابر هر گونه اقدامات تروریستی یا اخلالگرانه را محفوظ میدارد.
ارسال به دوستان
اخبار
امیر حاتمی:
اطمینان دارم امیر آشتیانی در ارتقای قدرت دفاعی موفق خواهد بود
وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: اطمینان دارم امیر سرتیپ آشتیانی در ارتقای قدرت دفاعی و اعتلای بازدارندگی کشور موفق خواهد بود. امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر سابق دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دیدار با امیر سرتیپ آشتیانی، وزیر جدید دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با آرزوی موفقیت و توفیق در مسؤولیت جدید برای او، گفت: خداوند را سپاسگزارم که توفیق خدمت در بخش امنیت کشور را به بنده داد تا بتوانم در راستای آسایش مردم، امنیت کشور و نظام اسلامی تلاش کنم. وی با بیان اینکه موفق شدیم در طول ۴ سال گذشته به برنامههای اصلی و کلان وزارت دفاع جامه عمل بپوشانیم، افزود: این کار حاصل تلاش متخصصان متعهد وزارت دفاع، همکاری نزدیک نیروهای مسلح و هدایتهای مستمر فرمانده معظم کل قوا بوده است. وزیر سابق دفاع با بیان اینکه کارکنان وزارت دفاع مهمترین سرمایه این وزارتخانه بوده و هستند، اظهار داشت: اطمینان دارم امیر سرتیپ آشتیانی در بحث ارتقای قدرت دفاعی و اعتلای بازدارندگی کشور با همراهی متخصصان وزارت دفاع و تعامل با نیروهای مسلح موفق و پیروز خواهد بود. امیر حاتمی با بیان اینکه طی این ۴ سال در حوزه دیپلماسی دفاعی، دستاوردهای ارزشمندی داشتهایم، تصریح کرد: در این مدت رئیسجمهور سابق آمریکا از هیچ تلاشی برای عقب راندن قدرت دفاعی جمهوری اسلامی فروگذار نکرد اما در نهایت دنیا شاهد بود که آنها نتوانستند کشورها را علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه صادرات اقلام و تجهیزات دفاعی همراه سازند. وی با بیان خاطرات و رویدادهای شیرین و تلخ در زمان دوران مسؤولیت خود در وزارت دفاع با اشاره به سامانه پدافند هوایی برد بلند «باور ۳۷۳»، گفت: این دستاورد گرانسنگ نقش بسیار مهمی در بازدارندگی و دفاع از حریم هوایی کشور دارد و قادر است اهداف را از فاصله ۲۵۰ کیلومتری شناسایی کند و در فاصله ۲۰۰ کیلومتری مورد هدف قرار دهد.
***
معاون پارلمانی رئیسجمهور:
اعتماد نمایندگان به وزرا بیسابقه است
معاون پارلمانی رئیسجمهور با اشاره به میزان رای اعتماد نمایندگان مجلس به اعضای کابینه سیزدهم گفت: این میزان رای اعتماد به وزیران بیسابقه است که یک رکورد خوبی هست و نشان خوبی برای تعامل دولت و مجلس است. سیدمحمد حسینی با قدردانی و تشکر از رای بالای نمایندگان به وزیران دولت اظهار کرد: این بالاترین آرا در مجلس نسبت به وزیران است که به اغلب وزیران بیش از ۲۰۰ رای دادند و ۲۷۷ رای به وزیر دادگستری دادند. این میزان رای اعتماد به وزیران بیسابقه است که یک رکورد خوبی هست و نشان خوبی برای تعامل دولت و مجلس است. وی یادآور شد: رئیسجمهوری هم در سخنان پایانیشان با قاطعیت گفت که درباره تک تک وزیران استعلام گرفتیم و از این جهت نگران نباشید و استعلامات از یک مرجع نبوده؛ هم از وزارت اطلاعات، هم از اطلاعات سپاه و جاهای دیگر و اگر بر فرض هم متوجه شویم که در جایی تخلفات و اشکالات و ایرادات اساسی بوده است برخورد میکنیم و رودربایستی و ملاحظه در کار نخواهد بود.
***
بازدید اعضای کمیسیون اصل 90 از زندان اوین
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با اشاره به ورود این کمیسیون به موضوع تصاویر منتشرشده از زندان اوین گفت: هیاتی از کمیسیون اصل 90 از زندان اوین بازدید میکند. علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: به دنبال ماموریت رئیس مجلس به کمیسیون اصل 90 برای پیگیری اتفاقات زندان اوین و تصاویر منتشرشده از آن، کمیته قضایی کمیسیون اصل 90 مجلس در حال پیگیری این موضوع است. وی ادامه داد: طی روزهای آتی اعضای کمیسیون ضمن برگزاری جلسه با مسؤولان قضایی و سازمان زندانها، بازدیدی از زندان اوین انجام خواهند داد.
***
رابرت مالی:
ترور ژنرال سلیمانی امنیت آمریکا را کمتر کرد
نماینده آمریکا در امور ایران در سخنانی تاکید کرد ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، امنیت آمریکا را کمتر کرده است. شبکه خبری المیادین به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی نوشت «رابرت مالی» نماینده آمریکا در امور ایران گفت ترور ژنرال سلیمانی امنیت آمریکا را کمتر کرده است. به نقل از المیادین، وی در ادامه سخنانش افزود: «ترور [سردار] سلیمانی، جهان را نیز در برابر ایران درماندهتر کرده است». رابرت مالی ماه پیش نیز در مصاحبه با شبکه خبری انبیسی درباره اقدام دولت ترامپ در ترور سردار سلیمانی گفته بود: موضوع سر این نیست که درباره ترور قاسم سلیمانی قضاوتی بکنیم و به نظرم همه ما میتوانیم سر این موضوع با هم توافق داشته باشیم اما موضوع بر سر این است که کشتن او آیا آمریکا را امنتر کرد یا نکرد؟ به نظر من مساله کاملا روشن است، چرا که این کار باعث ایجاد مشکلات بیشتر شد و باعث کم کردن تنشها نشد.
***
انتشار شماره جدید خط حزبالله با عنوان «انقلابی و کارآمد»
شماره سیصدوسوم هفتهنامه خط حزبالله با عنوان «انقلابی و کارآمد» منتشر شد. به گزارش تسنیم، اکنون در سرآغاز خدمت دولت جدید پرسش اساسی این است که کدام دولتمردان و با چه خصوصیاتی میتوانند مشکلات اصلی و دارای اولویت مردم را حل کنند؟ خصوصیاتی که مدیران و کارگزاران باید با تخلق به آن در مسیر کارآمدی و رفع مشکلات مردم حرکت کنند، چیست؟ «خط حزبالله» در این شماره بر اساس بیانات رهبر انقلاب مروری بر سبک مدیریت و ویژگیهای دولتمردان کارآمد، برای رفع مشکلات کشور داشته است.
ارسال به دوستان
سیاست خارجی متوازن، دستور کار دولت سیزدهم
سیدرضا صدرالحسینی*: یکی از مهمترین اولویتهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که در قانون اساسی نیز بر آن تاکید شده، برقراری ارتباط گسترده با کشورهای همسایه، مسلمان و غیرمعاند است. بر این موضوع همواره در مراسمها و دیدارهای مختلف از جانب مقام معظم رهبری تاکید شده و همچنین رئیسجمهور در تبلیغات انتخاباتی و سخنرانیهای اخیر خود از جمله سخنرانی مراسم تحلیف ریاستجمهوری به تاریخ چهاردهم مردادماه، توجه خود را نسبت به این مساله نشان داد. در آخرین مورد از این تاکیدات، باید به فرمایشات روز گذشته رهبر معظم انقلاب در دیدار کابینه جدید اشاره کرد که ایشان بار دیگر از اهمیت شکلدهی به روابط حسنه با کشورهای همسایه و پیرامونی سخن گفتند. نکته حائز اهمیت در مساله مذکور این است که در این باره باید یکسری ملاحظات و الزامات را مورد توجه قرار داد. اصلیترین الزام این است که ما باید یک سیاست خارجی متوازن را در دستور کار دیپلماسی دولت سیزدهم مشاهده کنیم. متوازن بدین مفهوم که با عنایت به اصول قانون اساسی، جمهوری اسلامی ایران قطعا و یقینا باید توجه ویژهای نسبت به شناخت ظرفیتها، نیازها و شرایط اقتصادی کشورهای پیرامونی از یک سو و تنظیم تولیدات داخل کشور به منظور تامین بخش قابل توجهی از نیازهای همسایهها از سوی دیگر داشته باشد. در مجموع 15 کشور اطراف ما قرار دارند که این کشورها سالانه یکهزار و 200 میلیارد دلار واردات از کشورهای خارجی انجام میدهند که سهم ایران از آن تنها ۲ درصد و حدود 24 میلیارد دلار است. دولت جدید باید تلاش خود را جهت جا پیدا کردن در بازار همسایگان انجام دهد. به نظر میرسد اگر ما بتوانیم طی یک هدفگذاری و چشمانداز، حدود 20درصد از میزان واردات کشورهای پیرامونی را (که روزبهروز هم در محصولات مختلف افزایش پیدا میکند) تامین کنیم، 200 میلیارد دلار ارز خارجی نیاز ارزی جمهوری اسلامی تا 5سال آینده تامین میشود، بنابراین از صادرات نفت بینیاز خواهیم شد. البته در ارتباط با هر یک از این کشورها باید هدفگذاریهای خاص آن کشور را تعیین کرد. با فعالیت بیشتر دستگاه سیاست خارجی، معاونت اقتصادی این وزارتخانه، وزارت صمت، اتاقهای بازرگانی و سازمان توسعه تجارت، باید کمیتههای مشترک شکل گیرد و سفرای جمهوری اسلامی مستقر در کشورهای همسایه، در دوران جدید یکی از مهمترین دغدغههای خود را بر این مساله معطوف کنند. با اولویتترین کار در ارتباط با این موضوع، شناخت بازار کشورهای پیرامونی و همسایه است؛ البته در بعضی موارد باید ابتکاراتی مکمل همچون تکمیل و گسترش حملونقل ریلی، ایجاد جادههای جدید و تعریف مسیرهای دریایی نیز مدنظر قرار گیرد. به نظر میرسد با شکلگیری کمیته اقتصادی که حجتالاسلام رئیسی به عنوان رئیسجمهور سیزدهم از ابتدا با هدف تامین نیازهای اقتصادی داخلی و افزایش تولید و به تبع آن افزایش صادرات دستور تشکیل آن را انجام دادند، این مهم در مدت زمان کمتر از یک سال به نتایجی ملموس و قابل احصا برسد. در رابطه با دولت قبل باید گفت یکی از مهمترین اشکالات سیاست خارجی دولتهای یازدهم و دوازدهم، توجه بیش از اندازه و افراطی به موضوع پرونده هستهای، مذاکرات پیرامون آن که به توافق برجام انجامید، مسائل پس از آن و به طور کلی نگاه به غرب بود. مقام معظم رهبری در همان زمان بحبوحه مذاکرات و انعقاد برجام نیز به انحای گوناگون توجه به سیاست خارجی متوازن و وصل نشدن گیسوان اقتصادی کشور به مذاکرات هستهای و پرونده برجام را متذکر شده بودند. به نظر میرسد در دولت جدید به ریاست آقای رئیسی این تذکرات بیش از گذشته عملیاتی شود؛ یعنی در ضمن اینکه مسائلی همچون نشست وین به منظور توافق بر سر پرونده هستهای در جای خود پیگیری میشود تا با توجه به اسناد بالادستی و توصیههای رهبر حکیم انقلاب به نتیجه قابل قبولی در جهت تامین منافع جمهوری اسلامی و ملت ایران برسد، به هیچ عنوان هم نباید در گسترش و تعمیق روابط با کشورهای همسایه و پیرامونی خود بویژه در حوزه تجارت خارجی دچار چالش شویم. این راهبرد مقام معظم رهبری در کنار تشکیل یک کمیته قوی در حوزه مسائل دیپلماسی اقتصادی در دولت جدید، در وزارت امور خارجه و با حمایت شخص رئیسجمهور محترم خواهد توانست به نتایج مطلوبی برسد. * کارشناس غرب آسیا ارسال به دوستان
تکالیف دولت مردمی
گروه سیاسی: رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار رئیسجمهور و اعضای دولت جدید، با تأکید بر لزوم استفاده کامل دولت از هر ساعت فرصت گذران خدمت به مردم، تمرکز دولت بر بازسازی «انقلابی، عقلانی و خردمندانه» در همه عرصههای مدیریتی کشور را ضروری خواندند و با اشاره به اولویت مسائل اقتصادی، نکات و توصیههای مهمی را درباره «مردمی بودن»، «عدالتورزی»، «فسادستیزی»، «احیای امید و اعتماد مردم» و «انسجام و اقتدار و اشراف دولت» بیان کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان همچنین آمریکا را در صحنه دیپلماسی، گرگی درنده و وحشی خواندند و با اشاره به اوضاع بشدت متأثرکننده افغانستان گفتند: جمهوری اسلامی در همه احوال طرفدار ملت مظلوم و مسلمان افغانستان است و روابط ما با دولتها، به روابط و رفتار آنها با ایران بستگی دارد.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در آغاز سخنانشان همه اعضای دولت را به قدردانی عمیق از توفیق خدمت توصیه کردند و با تشکر از اقدام سریع و بهموقع مجلس در بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی، ابراز امیدواری کردند تشکیل دولت جدید، سرآغاز مبارکی برای ملت و کشور باشد. ایشان با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر گفتند: مدت خدمت آن دو بزرگوار کم بود اما در همین مدت نشان دادند با اخلاص و قصد خدمت به میدان آمدهاند و از روشهای مردمی و مجاهدتآمیز استفاده میکنند که این برای همه مسؤولان درس بزرگی است. رهبر انقلاب شرایط کشور را دشوار خواندند اما تأکید کردند: اگر تلاش شبانهروزی، مجاهدانه و خستگیناپذیر را همراه توکل و توسل به پروردگار سرمایه خود قرار دهید، قطعاً بر مشکلات فائق خواهید آمد.
رهبر انقلاب افزودند: همانگونه که به همه مسؤولان گذشته گفتهام فرصت 4 سال خدمت بهسرعت تمام میشود و نباید گذاشت حتی یک ساعت از این فرصت که متعلق به مردم و اسلام است، هدر برود. البته ضمن پرکاری و پشتکار مدام، نباید به خانواده بیتوجهی شود.
ایشان، حرکت بر ریل انقلاب و ایجاد تحرک انقلابی در همه بخشهای «مدیریت اقتصادی، سازندگی، خدمترسانی، سیاست خارجی، فرهنگ، آموزش و دیگر بخشها» را ضروری خواندند و در عین حال تأکید کردند: انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت و اندیشهورزی و خردمندی همراه باشد و این شیوه جمهوری اسلامی از آغاز بوده است. رهبر انقلاب در تبیین نخستین توصیه مهم خود به دولتمردان، به جلوههای مختلف «مردمی بودن» اشاره کردند و افزودند: رفتن به میان مردم و گفتوگوی بیواسطه با آنها از ابعاد بسیار خوب مردمی بودن است که آقای رئیسی دیروز(جمعه) با سفر به خوزستان آن را نشان داد.
حضرت آیتالله خامنهای اتخاذ سبک زندگی مردمی، رفتار بیتکلف، دوری از اشرافیگری و پرهیز از نگاه از بالا به مردم را از دیگر جلوههای مردمی بودن برشمردند و گفتند: باید مشکلات و راهحلها را با مردم در میان گذاشت و ضمن پرهیز از بیان حرفهای غیرواقعی و ناامید کردن مردم، از آنها کمک فکری و عملی خواست.
«عذرخواهی سریع از مردم در مواقع بروز اشتباه» و بیان گزارش صادقانه و بدون مبالغه از فعالیتها به مردم، از دیگر روشهایی بود که رهبر انقلاب در بیان جلوههای مختلف مردمی بودن به آن اشاره کردند. ایشان با توصیه به رئیسجمهور و اعضای دولت برای مطالعه دقیق فرمان بسیار مهم امیرمؤمنان به مالک اشتر افزودند: در این فرمان تاریخی، ابعاد مختلف بیان شده، چرا که بر اساس اسلام، رابطه حاکمیت با مردم باید برادرانه و دوستانه باشد.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین «عدالتورزی» به عنوان دومین توصیه اساسی خود به دولتمردان، اساس ادیان الهی و مبنای تشکیل حکومت را اقامه عدل خواندند و افزودند: ما در این زمینه عقبیم و باید خیلی تلاش کنیم. ایشان تأکید کردند: هر مصوبه، لایحه و تصمیم دولت باید «پیوست عدالت» داشته باشد و کاملا مراقبت شود که این دستور یا تصمیم و مصوبه، به طبقات محروم و به عدالت ضربه نزند. حضرت آیتالله خامنهای برخی روشهای رایج مدیریتی را نافی عدالت دانستند و افزودند: در توزیع یارانهها و هر مسأله دیگر باید به گونهای عمل کرد که فاصله طبقات محروم با طبقات برخوردار کم شود و هر چه ممکن است امکانات عادلانه توزیع شود.
«فسادستیزی و مقابله دقیق و جدی با فساد» توصیه مهم دیگر رهبر انقلاب به رئیسجمهور و دولت جدید بود. ایشان گفتند: فسادستیزی مکمل عدالتورزی است، زیرا فساد و مظاهر آن از جمله ویژهخواری، برخورداریهای بیجا و عزیزشدگان بیجهت، جزو بلاهای مهم ضد عدالت هستند. حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به مقابله آقای رئیسی با فساد در منصب ریاست دستگاه قضا گفتند: این کار خوب، امید مردم و محبوبیت ایشان را افزایش داد اما باید توجه داشت که جای اصلی مقابله با فساد و فسادستیزی قوه مجریه است تا زمینههای فساد از بین برود و اگر با وجود این مراقبتها، مواردی اتفاق افتاد آنگاه دستگاه قضا حتما باید ورود و برخورد کند. ایشان دولت را به حل موضوع تعارض منافع شخصی و عمومی در همه دستگاهها فراخواندند و افزودند: از جمله مظاهر فساد، تخلفات در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ است که اجرای صحیح آن میتوانست اقتصاد کشور را حقیقتاً شکوفا کند اما متأسفانه به طور صحیح اجرا نشد و فسادهایی در اجرای آن به وجود آمد.
رهبر انقلاب، سامانههای نظارتی و خدماتی را ابزارهای خوبی برای اشراف و هوشمندی دولت در مقوله نظارت بر عملکرد دستگاهها و مبارزه با فساد برشمردند و گفتند: مکرر توصیه کردهایم که این سامانهها را تهیه و به هم متصل کنند اما این کار جلو نرفته است.
توصیه بعدی رهبر انقلاب، موضوع بسیار مهم «احیای اعتماد و امید مردم» بود.
حضرت آیتالله خامنهای گفتند: اعتماد مردم بزرگترین سرمایه دولت است که متاسفانه تا حدی آسیب دیده است و راه ترمیم آن، «یکی شدن حرف و عمل مسؤولان» است. ایشان افزودند: باید در وعدهها و صحبتها بسیار مراقب بود و اگر وعدهای داده شد، حتما به آن عمل شود زیرا دادن وعده و عمل نکردن به آن موجب سلب اعتماد مردم خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به قولها و دستورهای روز گذشته(روز جمعه) رئیسجمهور در سفر به اهواز، خاطرنشان کردند: باید دقت شود که این قولها حتما محقق شود. حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: اگر وعدهای دادید و بهواسطه برخی مشکلات، امکان تحقق آن میسر نشد این موضوع را به مردم توضیح دهید و از آنان عذرخواهی کنید تا اعتماد مردم خدشهدار نشود.
ایشان با اشاره به کثرت قانون و طرح و برنامه گفتند: یکی از مشکلات کشور، نبود پیگیری جدی است، بنابراین برای وعدهها، روزشمار تعیین شود تا پیگیری و در موعد محقق شوند.
رهبر انقلاب، «انسجام، اقتدار و اشراف دولت» را از دیگر مسائل مهم برشمردند و افزودند: انسجام دولت یعنی از درون دولت حرفهای مختلف بیرون نیاید و در عمل نیز همه دستگاهها با انسجام اقدام کنند، زیرا هرگونه نبود انسجام و اقتدار در دولت حالت رهاشدگی امور را در مردم القا میکند و مانع پیشرفت برنامهها و سیاستهای دولت خواهد شد. حضرت آیتالله خامنهای، اشراف را به معنای اطلاع دقیق از بخشهای مختلف دولت دانستند و با اشاره به برنامههای آقای رئیسی برای ایجاد تحول در قوه مجریه خاطرنشان کردند: لازمه تحول و حرکت به سمت پیشرفت، قانونگرایی، شفافیت، انضباط مالی، جلوگیری از تعارض منافع و جدیت در انجام تصمیمها و مصوبات است.
ایشان «جوانسازی دولت» را یکی دیگر از الزامات تحول برشمردند و افزودند: جوانگرایی در بدنه و بخشهای میانی دولت موجب خواهد شد احساس انسداد در کشور از بین برود و همچنین ذخیره ارزشمندی برای مدیران ارشد و مجرب آینده فراهم خواهد کرد. رهبر انقلاب یکی از نکات مهم در مقوله تحول را «استفاده از خرد جمعی و عقلانیت» دانستند و گفتند: در باب تحول باید از دیدگاههای نخبگان خارج از دولت بدون در نظر گرفتن بحثهای سیاسی و جناحی استفاده شود. حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: این توصیهها باید تبدیل به برنامه عملیاتی شود تا تحول امکانپذیر شود اگرنه صرف نصیحت و اکتفا به یادداشت کردن فایدهای ندارد. رهبر انقلاب سپس به بیان سرفصل اولویتهای کاری کشور پرداختند و گفتند: مهمترین اولویت کشور ابتدا اقتصاد و بعد از آن، فرهنگ و رسانه و علم است. البته یک موضوع فوری هم وجود دارد که عبارت است از کرونا و سلامت مردم.
ایشان با اشاره به تلاشهای خوبی که در دولت گذشته در موضوع سلامت از جمله واکسن و واردات آن انجام شد، موضوعات مربوط به درمان، پیشگیری، مراقبت و غربالگری و واکسیناسیون عمومی را بسیار مهم برشمردند و گفتند: یکی از موارد ضروری، قرنطینه هوشمند و مراقبت جدی در بخش مربوط به مرزها و جلوگیری از ورود گونههای جدید بیماری است.
رهبر انقلاب اسلامی به وظایف مردم برای مقابله با بیماری کرونا نیز اشاره و خاطرنشان کردند: مردم باید 4 مسؤولیت یعنی «ماسک زدن»، «رعایت فاصله»، «اهمیت به تهویه و گردش هوا» و «شستوشوی دستها با صابون» را قبول کنند و قطعاً رعایت این موارد در کاهش تلفات سنگین کنونی مؤثر خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص موضوع اقتصاد به عنوان یکی از اولویتهای اصلی کشور، «تورم بالا، کسری بودجه، مسائل معیشتی مردم، کاهش ارزش پول ملی، کاهش قدرت خرید مردم، مسائل فضای کسبوکار و نظام بانکی» را از مشکلات مهم اقتصادی برشمردند و افزودند: باید برای حل هر یک از این مشکلات برنامهریزی شود و در مرحله بعد، مسؤولان اقتصادی دولت هماهنگ عمل کنند که این هماهنگی یکی از مصادیق انسجام دولت است. ایشان گفتند: اینکه آقای رئیسجمهور، معاون اول را مسؤول هماهنگی بخش اقتصادی دولت کردهاند، کار بسیار مهمی است و امید میرود به خوبی محقق شود اما اگر اختلافنظری هم پیش آمد نباید آن را به میان مردم کشاند، زیرا تأثیر خود را بر محیط اقتصادی خواهد گذاشت. رهبر انقلاب اسلامی توجه به پیشرانهای اقتصادی و به حرکت درآوردن آنها همچون بخش مسکن، صنایع فولاد، خودروسازی و بخشهای انرژی و پتروشیمی را بسیار ضروری خواندند و بر لزوم هماهنگی متولیان این بخشها تأکید کردند.
حضرت آیتالله خامنهای درخصوص کنترل نظام بانکی به موضوع خلق پول و تولید نقدینگی اشاره کردند و گفتند: صاحبنظران اقتصادی معتقدند خلق پول باید در نسبت با تولید انجام شود و اگر این نسبت وجود نداشت، جلوی خلق پول گرفته شود که اگر در این زمینه درست اقدام شود، نتیجه آن جلوگیری از تورم، رونق تولید و اشتغال و تقویت قدرت پول ملی خواهد بود.
ایشان در زمینه اقتصاد با تأکید بر همت، تدبیر و کار جهادی، 2 نکته مهم را گوشزد کردند: ۱- برای حل مشکلات اقتصادی به دنبال راهحلهای موقت و مُسکّن نروید و پیگیر راهحلهای اساسی باشید. ۲- حل مشکلات اقتصادی را موکول به رفع تحریمها نکنید و برنامهریزیها برای رفع مشکلات با فرض وجود تحریمها انجام شود. رهبر انقلاب اسلامی در ادامه با تأکید بر اهمیت مسأله «فرهنگ و رسانه»، ساختار فرهنگی کشور را دارای اشکال و نیازمند بازسازی انقلابی خواندند و افزودند: حرکت انقلابی یعنی حرکتی بنیانی، خردمندانه، عاقلانه و برخاسته از اندیشه و حکمت، نه حرکت بیهوا و بیحساب.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به نقش زیربنایی و نرمافزاری فرهنگ، بسیاری از خطاها مانند اسراف، تقلید کورکورانه و سبک زندگی تجملاتی را ناشی از ریشههای فرهنگی دانستند و با تأکید بر ضرورت اصلاح این انحرافها با استفاده از ابزارهای فرهنگی، گفتند: ابزارهای فرهنگی و هنری مانند سینما، رسانههای صوتی و تصویری، مطبوعات و کتاب را واقعا شکوفا کنید.
ایشان با ابراز خرسندی از رویش لشکر عظیمی از جوانان علاقهمند در حوزه فرهنگ، بخشهای فرهنگی دولت را موظف به حمایت هوشمند از این جوانان و طرحهای ابتکاری آنان خواندند و خاطرنشان کردند: استعدادهای جوان را کشف و آزادی آنها را در چارچوب قانون تضمین کنید، البته با فساد اخلاقی و فساد در زمینه فرهنگ نیز بدون رودربایستی مقابله کنید.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه افزودند: راه اصلی مواجهه با جنگ نرم دشمن، حمایت از حرکتهای صحیح در زمینه فرهنگ و تشویق آنها، و ایستادن در مقابل حرکتهای غلط است، چرا که عرصه فرهنگ و رسانه آوردگاه «صلاح و فساد، و حق و باطل» و عرصه جنگ فرهنگی با گسترشدهندگان فساد در دنیا است.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان، مسأله مهم و پرتأثیر سیاست خارجی را مورد توجه قرار دادند و با تأکید بر لزوم تحرک مضاعف در سیاست خارجی، گفتند: جنبه اقتصادی در دیپلماسی باید تقویت شود و همچنانکه در بسیاری از کشورها شخص رئیسجمهور دیپلماسی اقتصادی را دنبال میکند، باید دیپلماسی اقتصادی کشور با این نگاه تقویت شود. ایشان گسترش تجارت خارجی با ۱۵ کشور همسایه و همچنین بسیاری دیگر از کشورهای جهان به جز یکی دو مورد را ضروری و امکانپذیر دانستند و تأکید کردند: دیپلماسی را تحت تأثیر و متصل به مساله هستهای نباید قرار داد، زیرا هستهای موضوع جداگانهای است که باید به شکل مناسب و شایسته کشور حل شود.
رهبر انقلاب در همین زمینه افزودند: آمریکاییها در قضیه هستهای واقعاً وقاحت را از حد گذراندهاند و با وجود آنکه جلوی چشم همه از برجام خارج شدند، اکنون جوری صحبت و طلبکاری میکنند که گویا جمهوری اسلامی از برجام و تعهداتش خارج شده است، در حالیکه تا مدتها پس از خروج آمریکا، کاری از طرف ایران انجام نشد و پس از مدتی و با اعلام و با توجه دادن، برخی از تعهدات و نه همه آنها کنار گذاشته شد.
ایشان سهم کشورهای اروپایی همراه آمریکا در کارشکنی و بداخلاقی را کمتر از آمریکاییها ندانستند و خاطرنشان کردند: آنها هم مانند آمریکا هستند اما در مقام زبانبازی و حرف زدن همیشه طلبکارند، گویا این ایران بوده است که مدتها مذاکره را مسخره کرد و زیر پا گذاشت.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: دولت کنونی آمریکا هیچ فرقی با دولت قبل ندارد، زیرا چیزی که در هستهای از ایران مطالبه میکند، با یک زبان دیگر همان چیزی است که ترامپ مطالبه میکرد و آن روز مسؤولان دولتی با تأکید بر عاقلانه نبودن، پذیرش آن را ممکن نمیدانستند. رهبر انقلاب، آمریکاییها را در پشت صحنه دیپلماسی و در پس لبخند و حرفهای حق به جانب، گرگهای وحشی و درنده خواندند و افزودند: البته گاهی نیز مانند روباه حیلهگر هستند که مظهر آن وضعیت امروز افغانستان است.
حضرت آیتالله خامنهای، افغانستان را کشور برادر، همزبان، همدین و همفرهنگ ایران خواندند و با ابراز تأسف عمیق از مشکلات مردم از جمله حادثه روز پنجشنبه فرودگاه کابل، گفتند: این مشکلات و سختیها کار آمریکاییها است که ۲۰ سال آن کشور را اشغال و انواع ظلم را به مردم آن تحمیل کردند.
بمباران مجالس عروسی و عزا، کشتار جوانان، زندانی کردن بیدلیل بسیاری از مردم و افزایش دهها برابری تولید مواد مخدر، بخشی از آثار منفی حضور آمریکاییها در افغانستان بود که رهبر انقلاب به آنها اشاره و گفتند: آمریکا یک قدم هم برای پیشرفت افغانستان برنداشت و افغانستان امروز اگر از لحاظ پیشرفتهای مدنی و عمرانی از ۲۰ سال قبل عقبتر نباشد، جلوتر نیست.
ایشان با اشاره به خروج فضاحتبار آمریکاییها و انتقال همکاران افغانستانی آنها به مناطق دارای وضعیتی بدتر از افغانستان، درخصوص موضع جمهوری اسلامی ایران، تأکید کردند: ما طرفدار ملت افغانستان هستیم، چرا که دولتها همچون گذشته میآیند و میروند اما ملت افغانستان است که باقی میماند و نوع رابطه ایران با دولتها نیز بستگی به نوع رابطه آنها با ایران دارد.
از خداوند خیر و نجات از این وضع را برای مردم افغانستان مسألت میکنیم.حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با دعا برای توفیق ملت ایران و دولت جدید گفتند: امیدواریم با عمل به آنچه گفتهاید، مردم را از مشکلاتشان خلاص و آنها را از خود راضی کنید.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، رئیسجمهور در سخنانی با تشکر از مجلس شورای اسلامی در همکاری با دولت در مرحله بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی، رسیدگی به مسأله «کرونا» و «حل مشکلات اقتصادی و معیشتی» را اولویتهای اصلی دولت سیزدهم برشمرد.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، تسریع در واکسیناسیون عمومی و تأمین داروهای مورد نیاز مردم را برنامه مهم دولت خواند و با اشاره به چالشهای اقتصادی فراروی دولت از جمله کسری بودجه بسیار بالا گفت: حل مشکل تورم و تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز، 2 اولویت دیگر دولت در زمینه مسائل اقتصادی است.
رئیسجمهور با اشاره به تجربه دولتهای گذشته، بر ضرورت شناخت ضعفهای دولتهای قبل و عبرت گرفتن از آنها از جمله لزوم پرهیز از دل بستن به بیگانگان و همچنین استفاده از تجارب مثبت و مفید دولتهای قبل تأکید کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|