|
انگشتری شهید حاجقاسم سلیمانی ثبت ملی شد
انگشتری شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی محفوظ نزد همسر شهید، پس از تشریفات قانونی لازم در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در نامهای که وزیر سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به استاندار تهران نوشته، آمده است: در اجرای قانون راجع به حفظ آثار ملی نظارت و حمایت از مالکان و دارندگان اموال فرهنگی و تاریخی منقول مجاز، انگشتری شهید سپهبد حاجقاسم سلیمانی(ره) محفوظ نزد همسر شهید، با شماره ثبت ۱۹۹۸ مورخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ پس از تشریفات قانونی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده اعلام میشود.
ارسال به دوستان
از نظر دولت، مسؤولیت تأیید اعتبار و اصالت واکسن برعهده وزارت بهداشت است و واردات واکسن باید تحت اشراف و نظارت این وزارتخانه انجام شود
تشکیل ستاد ویژه واردات واکسن
رئیسجمهور در حالی که وضعیت بیماری «کووید-19» در کشور را نامساعد عنوان میکند، بر تلاش مضاعف برای صیانت از جان مردم با تسریع در روند واردات واکسن تاکید داشته و مقابله با این بیماری را نیازمند تدابیر فوری میداند. اهمیت واردات واکسن در این برهه حساس تا جایی است که وزارت امور خارجه ستادی برای تسهیل این امر تشکیل داده است و رئیسجمهور از آن وزارتخانه تقدیر کرده است.
به گزارش «وطن امروز» برخورد قاطع با سوءاستفادهکنندگان از واکسن کرونا، واردات واکسن با تایید وزارت بهداشت، تدابیر فوری برای جلوگیری از ترددها و تجمعات، تفویض اختیار به ستادهای استانی جهت مقابله با کرونا و توجه به تولید داخل واکسن، محورهای اصلی سخنان رئیسجمهور در جلسه دیروز ستاد ملی مقابله با کرونا بود.
حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دیروز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه متاسفانه وضعیت شیوع بیماری کرونا در سطح کشور، وضعیت قابل قبولی نیست، گفت: با وجود اینکه باید از تلاشهای جهادگونه کادر درمان و همه دستاندرکاران مقابله با شیوع کرونا و نیز نیروهای داوطلب مردمی صمیمانه قدردانی کنم اما گزارشهای دریافت شده و مشاهدات بنده و وزیر بهداشت حاکی از آن است که وضعیت شیوع بیماری در حال حاضر به هیچ وجه خوب نیست.
دکتر رئیسی افزود: نباید کسبوکار مردم تعطیل شود اما ضروری است تدابیر فوری برای جلوگیری از تجمعات و دورهمیها و نیز تردد و فعالیت در مراکز پرتجمع مثل رستورانها، تالارها، پاساژها، بازارهای سرپوشیده و نظایر آن اتخاذ و با دقت و جدیت اجرا شود تا بتوانیم به شکلی موثر با شیوع بیماری و عوارض ناشی از آن مقابله کنیم.
حجتالاسلام رئیسی تامین امکانات بستری و رسیدگی به بیماران کرونایی را همچون تامین واکسن جزو اولویتها برشمرد و تصریح کرد: نیروهای مسلح و همه نهادهای دیگر، امکانات خود را به میدان بیاورند تا در هیچ نقطهای از کشور، بیمار کرونایی که نیاز به بستری شدن دارد، به خاطر نبود تخت سرگردان نشود.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه تنها مرجع مورد قبول درباره تایید واکسن کرونا وزارت بهداشت است، خاطرنشان کرد: از نظر دولت، مسؤولیت تایید اعتبار و اصالت واکسن فقط و فقط بر عهده وزارت بهداشت است و واردات واکسن باید تحت اشراف و نظارت این وزارتخانه انجام شود. رئیسی در ادامه گفت: موضوع تولید واکسن در داخل کشور نیز باید با جدیت پیگیری شده و همه تمهیدات لازم برای تسریع و افزایش تولید واکسن داخلی فراهم شود. رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه وضع محدودیت و ممنوعیت برای ترددهای غیرضرور نباید مشروط به اعلام تعطیلی باشد، اضافه کرد: باید به تناسب ایام و تعطیلات، با اقناع و تبیین افکار عمومی، ممنوعیت یا محدودیتهایی برای ترددها حتی در تعطیلات آخر هفته وضع شود. رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود درباره آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: جلوگیری از تداوم عقبماندگی آموزشی مساله بسیار مهمی است و باید پس از تمهید مقدمات لازم از جمله تدابیر بهداشتی و اقناع خانوادهها، تصمیمات لازم در این رابطه اتخاذ و اجرا شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم هیچ تصمیمی بدون توجه به دغدغهها و نگرانیهای مردم اتخاذ نمیشود، تصریح کرد: دستگاههای مرتبط در مدت زمان باقیمانده تا آغاز سال تحصیلی، مقدمات لازم از جمله واکسیناسیون والدین، کادر آموزشی و همه اطرافیان دانشآموز و توسعه زیرساختهای بهداشتی مدارس را فراهم کنند.
دکتر رئیسی در ادامه با بیان اینکه تمرکززدایی و تفویض اختیارات به استانها از سیاستهای قطعی دولت سیزدهم است، خاطرنشان کرد: در موضوع مقابله با شیوع کرونا نیز از تفویض اختیار به ستادهای استانی استقبال میکنیم. رئیسجمهور همچنین تاکید کرد: باید بشدت مراقب سوءاستفاده از نیاز مردم به واکسن کرونا باشیم. دستگاههای نظارتی با سوءاستفادهکنندگان احتمالی و کسانی که واکسنهای تقلبی وارد بازار کرده و با جان مردم بازی میکنند، به شکل جدی و قاطع برخورد کنند. رئیسجمهور از تشکیل ستاد ویژه در وزارت امور خارجه به منظور تسریع در واردات واکسن هم قدردانی کرد و اظهار داشت: کار و تلاش مضاعف برای صیانت از جان مردم محوریترین مساله پیش روی همه ما است.
در این باره عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطنامروز» درباره تاثیرگذاری تشکیل ستاد ویژه در وزارت امور خارجه به منظور تسریع در واردات واکسن کرونا گفت: جزئیات این موضوع را باید از وزارت امور خارجه جویا شد اما آنگونه که مشخص است امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ستادی را در این وزارتخانه با هدف تسریع در روند واردات واکسن تشکیل داده و چند نفر را مکلف کرده است موضوع را بررسی کنند. وی خاطرنشان کرد این ستاد برای مدیریت واردات و تسهیل و تخصیص ارز و رایزنی برای واردات واکسن ایجاد شده است که تاثیر بالایی بر شفافیت و روند کار دارد.
***
رایزنی هلالاحمر با ۲ کشور دیگر برای ورود واکسن کرونا
سخنگوی جمعیت هلالاحمر از رایزنی با ۲ کشور برای ورود واکسن کرونا به کشور خبر داد. محمدحسن قوسیانمقدم اظهار کرد: از چهاردهم فروردینماه و پس از اخذ مجوز از وزارت بهداشت تا هفته گذشته 20 میلیون دوز واکسن در محمولههای جداگانه در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت. وی تصریح کرد: رایزنیهای با ۲ کشور جدید برای ورود واکسن کرونا توسط هلالاحمر انجام شده که بزودی نتایج آن مشخص خواهد شد. قوسیانمقدم گفت: محمولههایی که از واکسن کرونا وارد کشور شد در ابتدا روزهای پنجشنبه و یکشنبه هر کدام یک میلیون و 100 هزار دوز واکسن وارد شد ولی در محموله آخری این تعداد به 2 میلیون و 200 هزار دوز واکسن رسید. وی در پاسخ به این پرسش که آیا فرآیند ورود واکسن کرونا توسط هلالاحمر در ماههای آتی ادامه خواهد یافت یا خیر به تسنیم گفت: ما به گونهای عمل کردهایم تا بتوانیم در این مسیر حرکت کنیم و زمانی که محموله واکسن در فرودگاه مهرآباد تخلیه شود آن موقع میتوانیم میزان و تعداد آن را اعلام کنیم اما در هر صورت تلاش ما برای ورود واکسن ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون؛ تنها راه عبور از کرونا
شناسایی ۲۶۰۳۴ بیمار کرونایی در شبانهروز
با وجود کاهش تدریجی آمار مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور اما شمار قربانیان این بیماری متاسفانه همچنان بالاست. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت ۲۶۰۳۴ مبتلای جدید به کرونا شناسایی شدند که متاسفانه ۶۱۴ نفر جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند. بنا به این گزارش، از ظهر روز جمعه تا ظهر شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۶ هزار و ۳۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی شدند که ۴ هزار و ۲ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۶۱۴ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۰۵ هزار و ۹۰۱ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۹۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین7 هزار و ۸۴۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تاکنون ۲۸ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۹۱۹ آزمایش تشخیص «کووید-19» در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۰۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، تاکنون ۱۸ میلیون و ۴۵ هزار و ۸۸ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۷ میلیون و ۵۶۳ هزار و ۴۱۴ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲۵ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۵۰۲ دوز رسید. افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبتنام کنند.
* رعایت پروتکلهای بهداشتی و واکسیناسیون؛ تنها راه عبور از کرونا
کاربردیترین راهکار مقابله با بیماری «کووید-19» خودمراقبتی، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و واکسیناسیون است. دبیر کمیته علمی کشوری «کووید-19»، گفت: دلتا بیشتر تکثیر و گسترش مییابد و حتی با چسبیدن ویروسها به هم امکان از بین بردن بافت را دارد. عاطفه عابدینی درباره ویژگیهای سویه ویروس دلتا افزود: با ویروسی مواجه هستیم که بیشتر تکثیر میشود، بیشتر گسترش مییابد و بیشتر انسانها را درگیر میکند، حتی با چسبیدن ویروسها به هم امکان از بین بردن بافت را دارد. وی ادامه داد: برای مقابله با این ویروس باید اقدامات زیادی انجام دهیم و کل جهان برای این موضوع باید برنامه داشته باشند. عابدینی گفت: با توجه به تهدید مجدد ویروس در جهان، بهترین راه غلبه بر ویروس کرونا، واکسینه کردن درصد بالایی از جمعیت کشورهای جهان در کنار رعایت و اجرای تمام شیوهنامههای بهداشتی است اما لازم است کارهای دیگری مانند بیماریابی سریع هم انجام دهیم که طرح شهید سلیمانی نمونه موفق آن است. وی درباره دلیل قدرت متفاوت سرایت این ویروس در جوامع مختلف افزود: قدرت انتشار ویروس در جوامع مختلف به علت ماهیت پیچیده ویروس، روش ارتباط افراد جامعه با یکدیگر و رعایت شیوهنامههای بهداشتی و شرایط دمایی و رطوبت هوا میتواند متفاوت باشد. دبیر کمیته علمی کشوری «کووید-19» درباره تأثیر مراکز درمانی بستری موقت گفت: یکی از کارهایی که برای مدیریت تختهای بیمارستانها باید انجام میشد، کلینیکهای بستری موقت بود که البته درمان سریعتر و در دسترستر را برای بیماران تأمین میکرد؛ بر اساس استعلام از مراکز درمانی این اقدام از تأثیر خوبی در مقابله با کرونا برخوردار بود.
***
تست تشخیص کرونا رایگان شد
تست تشخیص کرونا با هدف کاهش پرداخت از جیب مردم و شناسایی به موقع افراد مشکوک مبتلا به «کووید-۱۹» و با عنایت به فرمایشات رهبر معظم انقلاب رایگان اعلام شد. دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت با ارسال نامهای، رایگان شدن فرانشیز تست تشخیصی «کووید-۱۹» را به مراکز درمانی و تشخیصی کشور اعلام کرد. بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان بیمه سلامت، در نامه دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت آمده است: «به منظور کاهش پرداخت از جیب مردم و شناسایی بموقع افراد مشکوک مبتلا به «کووید-۱۹» با عنایت به فرمایشات مقام معظم رهبری، خودپرداخت (فرانشیز) به منظور دریافت تست گلوبال تشخیص آزمایشگاهی «کووید-۱۹» با کد ۸۰۵۱۱۹ کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، در بخش سرپایی با رعایت شرایط ذیل تا سقف تعرفه بخش دولتی رایگان و به طور کامل توسط سازمانهای بیمهگر پرداخت خواهد شد. اول: صرفا در مراکز مجاز ارائه خدمت طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با رعایت استانداردها و ضوابط فنی آزمایشگاه مرجع سلامت در مرکز ارائهدهنده خدمت، دوم: رعایت اندیکاسیون و پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دستورالعمل مصوب ابلاغی دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت کشور، سوم: ثبت اطلاعات در سامانههای پرونده الکترونیک سطح یک تبادل اطلاعات و در سامانه پرونده الکترونیک ایرانیان (سپاس) سطح دو».
ارسال به دوستان
اخبار
توزیع کتابهای درسی دانشآموزان از 20 شهریور
آن دسته از دانشآموزانی که تاکنون کتابهای درسی خود را خریداری نکردهاند تا ۱۵ شهریور مهلت دارند با ورود به سامانه IRTEXTBOOK.IR نسبت به خرید کتب درسی خود اقدام کنند. آنطور که معاون سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی اعلام کرده است، همچنین دانشآموزانی که مدرسه محل تحصیل خود را تغییر دادهاند تا ۳۱ شهریور فرصت دارند نسبت به اصلاح نشانی مدرسه محل تحصیل خود اقدام کنند. خرید کتاب درسی نیازمند ثبتنام دانشآموزان در سامانه پادا و مشخص شدن مدرسه محل تحصیل آنهاست. در صورتی که دانشآموزی در این سامانه ثبتنام نکند موفق به خرید کتاب درسی هم نخواهد شد. وزارت آموزشوپرورش برای سال جاری بیش از ۱۴۶ میلیون جلد کتاب درسی چاپ کرده است که همه آنها از طریق مدارس توزیع خواهند شد. توزیع کتابهای درسی دانشآموزان در همه مقاطع تحصیلی از ۲۰ شهریور در مدارس آغاز میشود.
***
واکنش سازمان غذا و دارو به شایعه معتبر نبودن واکسن سینوفارم
رئیس سازمان غذا و دارو با رد اظهاراتی مبنی بر معتبر نبودن واکسن سینوفارم وارداتی به ایران گفت: تمام واکسنهای وارداتی به کشور حتما باید علاوه بر کشور سازنده، در چند کشور معتبر دیگر هم سابقه مصرف داشته باشند. در عین حال نشریهای که این شایعه را پخش کرده، اگر ظرف ۴۸ ساعت آینده مدارک مستدل و مستند به ما ارائه ندهد، یقینا شکایت خواهیم کرد. دکتر محمدرضا شانهساز در واکنش به انتشار شایعاتی مبنی بر واردات واکسن سینوفارم از منبعی که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را ندارد، گفت: تمام واکسنهای وارداتی به کشور حتما باید علاوه بر کشور سازنده، در چند کشور معتبر دیگر هم سابقه مصرف داشته باشد. وی افزود: بر همین اساس به هموطنانم اطمینان میدهم به این شایعات به هیچ وجه توجه نکنند. ما ۱۰۰ درصد این اظهارات را تکذیب میکنیم. شانهساز گفت: از آنجا که حفظ آرامش روانی یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت بویژه در این شرایط سخت کرونایی است، اگر ظرف ۴۸ ساعت آینده نشریهای که این ادعا را مطرح و این شایعه را پخش کرده، مدارک مستدل و مستند به ما ارائه ندهد، یقینا در مراجع ذیصلاح پیگیر خواهیم شد و شکایت خواهیم کرد.
***
کشف بیش از ۲ هزار میلیارد کالای قاچاق در کشور
رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا از اجرای هشتمین مـرحلـه طــرح سـراسـری مبارزه با قاچاق کالا و ارز و کشف ۲ هزار و ۷۳۳ میلیاردی انواع کالای قاچاق طی هفته گذشته در کشور خبر داد. سردار محمدرضا مقیمی اظهار داشت: در اجرای بـرنـامـههای عملیاتی پلیــس مبـارزه با قاچاق کالا و ارز، هشتمین مـرحلـه طــرح سـراسـری مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۰ با اولویت «کالاهای گمرکی، دخانی و ترانزیتی» و «نظارت و واپــایـش انبارها و محلهای دپــو کالا»، به عنـوان یکی از راهبـردهای عملیـاتـی برای شناسایی و انهدام شبکههای قاچاق سازمانیافته و ناامن کردن مبادی ورودی و خروجی برای قاچاقچیان، محلهای دپو و توزیع کالاهای قاچاق و تشـدیـد بـرخـورد بـا پـدیـده شــوم قاچاق در سطح کشور اجرا شد. وی افزود: با عنایت به اینکه پلیس امنیت اقتصادی حافظ امنیت تولید داخلی و مصرفکنندگان است به همین منظور کارآگاهان چندین مرکز متخلف در حوزه قاچاق کالا در سطح کشور را شناسایی کردند. وی تصریح کرد: در طرح مذکور در بازدید و بازرسی از این مراکز بیش از ۱۲ میلیون و ۴۳۱ هزار عدد انواع کالای قاچاق به همراه بیش از یک میلیون و ۲۵۶ هزار لیتر سـوخـت و مشتقــات نفتــی قاچاق کشف شد و ۷۸۳ دستگاه انواع خودرو نیز توقیف و روانه پارکینگ شدند.
***
ارتباط الکترونیک ۶۰۰ کلانتری و پاسگاه با قوه قضائیه
رئیس پلیس پیشگیری گفت: ارتباط الکترونیک ۶۰۰ کلانتری و پاسگاه با مجموعه قوه قضائیه و دادسرا برقرار شده است به این صورت که ارسال پرونده و مکاتبات با مرجع قضایی و بالعکس به صورت الکترونیکی انجام میشود. سردار مهدی معصومبیگی در گفتوگو با تسنیم، گفت: هوشمندسازی کلانتریها و پاسگاهها محوریترین اقدامی است که در سال جاری توسط پلیس پیشگیری پیگیری میشود، این هوشمندسازی ابعاد مختلفی دارد و یکی از ابعاد محوری آن ارتباط سیستمی، نظاممند و الکترونیکی با مجموعه قوه قضائیه و دادسرا است. وی افزود: تا این لحظه ارتباط الکترونیکی 600 کلانتری و پاسگاه با مجموعه قوه قضائیه و دادسرا برقرار شده است.
***
تزریق واکسن سینوفارم به مادران باردار
«سینوفارم» تنها واکسنی است که تزریق آن به مادران باردار توصیه شده است. رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی درباره واکسیناسیون مادران باردار علیه بیماری کرونا گفت: فعلا واکسن سینوفارم واکسنی است که تزریق آن به مادران باردار توصیه میشود. دکتر نسرین چنگیزی درباره واکسیناسیون مادران باردار گفت: بعضا پرسیده میشود که کدام واکسن برای تزریق به مادران باردار توصیه میشود. فعلا واکسن سینوفارم تنها واکسنی است که تزریق آن به مادران باردار توصیه میشود. در گروههای مادران باردار بالای ۳۵ سال تقریبا به همه آنها واکسن سینوفارم توصیه میشود و همچنین به مادران زیر ۳۵ سال، مادرانی که مشکلات بیماری مانند دیابت، قلبی، سابقه فشار خونی که در بارداری ادامه دارد، مادرانی که مشکلات کلیوی مزمن دارند، سیروز دارند، کمخونی داسی شکل و... دارند. وی در ادامه افزود: حال ممکن است در لیستی که اعلام شده، بیماری خاصی از مادر باردار وجود نداشته باشد. در این زمینه مستندات باید به مراکز و پایگاههای بهداشتی ارائه شود و بررسیهای لازم انجام و در صورت لزوم، واکسیناسیون برایشان انجام میشود.
ارسال به دوستان
ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گیرنده نهایی بازگشایی مدارس است
بازگشایی حضوری مدارس در هالهای از ابهام
گروه اجتماعی: با بالا گرفتن تب دلتا کرونا در کشور و رکوردزنی میزان ابتلا و مرگ و میر در پیک پنجم کرونا، یک بار دیگر چگونگی آغاز سال تحصیلی در هالهای از ابهام قرار گرفته است. در حالی هنوز شرایط آموزشی برای سال تحصیلی آینده تعیینتکلیف نشده که تنها 24 روز تا اول مهرماه باقی مانده است. به گزارش «وطن امروز» اخبار رسیده از وزارت آموزشوپرورش حکایت از آن دارد مدارس در اول مهرماه به صورت غیرحضوری بازگشایی خواهد شد و کلاسها به منوال سال گذشته به صورت مجازی برگزار میشود. در این زمینه محمد محسنبیگی، مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش در توضیح چگونگی بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید گفت: هنوز جزئیات کار از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام نشده است. با توجه به وضعیت فعلی بیماری فعلا تصمیمی برای بازگشایی حضوری گرفته نشده است. وی در ادامه گفت: سال تحصیلی از اول مهر آغاز خواهد شد اما آموزشها به صورت غیرحضوری هستند تا اینکه وضعیت این ویروس به ما اجازه بدهد با نظر و تایید ستاد ملی مقابله با کرونا یک زمان مشخص برای آموزش حضوری در نظر گرفته شود. بر اساس گفته مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش به نظر میآید با وضعیت فعلی حداقل در مهرماه آموزش حضوری نخواهد بود و در صورتی که شرایط مناسبتر شود این امکان وجود دارد که از آبان سال ۱۴۰۰ به شکل مدیریتشده مدارس برای کلاس حضوری بازگشایی شوند. محسنبیگی با بیان اینکه اگر مشکل کرونا ادامهدار باشد امکان تأخیر مجدد وجود دارد، افزود: هماکنون با قطعیت میتوانیم بگوییم در مهرماه آموزش حضوری نیست اما اینکه وضعیت آبان چطور باشد، بستگی به وضعیت ویروس کرونا و تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا دارد.
محسنبیگی درباره ضرورت تامین مراقبت بهداشت در مدارس با توجه به گسترش کرونا در کشور گفت: ما در ساختارهای جدید اعلام کردهایم مدارس، فضایی را به عنوان اتاق بهداشت داشته باشد البته برخی مدارس قدیمی هم اتاق بهداشت تعبیه کردهاند و یکسری تجهیزات و امکانات اولیه در نظر گرفتهاند اما مشکل اصلی ما نبود مربی بهداشت است. اگر اتاق بهداشت باشد ولی مربی بهداشت نباشد چه فایدهای دارد؟ برای جذب مربی بهداشت مجوز را ندادند و ۷۰ درصد مدارس مراقب یا مربی بهداشت ندارند. وی افزود: ما در حوزه آموزشوپرورش برای تامین و جذب مربی بهداشت درخواست دادهایم اما سهمیه در این زمینه محدود است؛ تامین نیرو و سهمیه بین سایر بخشها تقسیمبندی میشود. ما در کشور حدود ۱۰ هزار مراقب سلامت کم داریم، در حالی که سهمیه برای جذب هزاران نفر را به ما میدهند. بر اساس آمار وزارت آموزش و پرورش تاکنون 80 تا 85 درصد از معلمان موفق به دریافت واکسن شدهاند. در تایید این موضوع محسنبیگی درباره واکسیناسیون معلمان گفت: فاز اول واکسیناسیون معلمان تمام شده است، البته برخی افراد نیز برای واکسیناسیون ممنوعیت و محدودیت داشتند که نتوانستند واکسن را دریافت کنند؛ مثل زنان باردار یا افراد بیمار. واکسیناسیون دوز دوم هم از هفته جاری شروع میشود.
ارسال به دوستان
رئیس پلیس راه ناجا در گفتوگو با «وطنامروز»:
محدودیتهای تردد همچنان پابرجاست
حدود ۲ هفته پیش در شرایطی که آمار مرگومیرهای کرونایی در کشور سیر صعودی به خود گرفته بود، بر اساس نظر ستاد ملی مقابله با کرونا 6 روز تعطیلی سراسری و محدودیت تردد سراسری در جادههای کشور از تاریخ ۲۴ مردادماه تا پنجم شهریورماه در نظر گرفته شد. با پایان مهلت قانونی اجرای این طرح اما همچنان تردد بین شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع بوده و کسانی که به این قانون توجه نکنند برابر قانون مشمول جریمه خواهند شد.
در همین زمینه سرهنگ هادی امیدوار در گفتوگو با «وطنامروز» گفت: بر اساس ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا، طرح منع سراسری تردد بین استانی به مرحله اجرا در آمد و پلیس به عنوان مجری طرح نسبت به جلوگیری از انجام سفر اقدام کرد که این طرح در ساعت 24 روز جمعه پنجم شهریور پایان یافت. وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد ایستگاه فیزیکی به منظور مدیریت سفرها در جادههای کشور ایجاد شد، بیان داشت: به منظور کنترل جادههای کشور در 370 نقطه از مبادی ورودی و خروجی جادههای بین استانی نیرو مستقر شد و ماموران در زمان اجرای طرح مانع ترددهای غیرمجاز شدند.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه در اجرای این طرح از نیوجرسی، نرده و دیگر موانع ترددی استفاده شد، گفت: باید این نکته را مدنظر داشت که با اتمام این طرح همچنان طرح ممنوعیت تردد بین شهرهای قرمز و نارنجی وجود دارد و ترددهای غیرمجاز در این بخش توسط دوربینهای موجود در جادهها ثبت و متخلفان اعمال قانون میشوند.
امیدوار تاکید کرد: بر این اساس ورود خودروهای با پلاک غیربومی به شهرهای دارای وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی ممنوع بوده و متخلفان به ترتیب یک میلیون تومان برای شهرهای قرمز و 500 هزار تومان برای شهرهای نارنجی جریمه میشوند. همچنین خروج خودروهای با پلاک بومی از شهرهای دارای وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی نیز مشمول همین جرایم خواهد شد.
این مقام مسؤول با بیان اینکه تمام ترددها به شکل سیستمی و با استفاده از دوربینهای نظارتی کنترل میشود، گفت: اگرچه از استقرار فیزیکی ماموران کاسته شده اما اعمال قانون ترددهای غیرمجاز همچنان ادامه دارد و رانندگان نباید تصور کنند که محدودیتهای تردد به طور کامل لغو شده است، بلکه برابر آنچه که گفته شد، این محدودیتها در شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت در حال حاضر ۳۰۶ شهر در وضعیت قرمز، ۱۱۰ شهر در وضعیت نارنجی و ۳۲ شهر در وضعیت زرد قرار دارند، گفت: منع تردد شبانه همچنان به منوال قبل وجود دارد و خودروها از ساعت ۲۲ تا ۳ بامداد امکان تردد ندارند و در صورت تخطی از قانون مشمول جریمه ۲۰۰ هزار تومانی خواهند شد. امیدوار از مردم خواست از انجام هرگونه سفر غیرضروری پرهیز کرده و چنانچه قصد سفر ضروری دارند یا از ناوگان حملونقل عمومی استفاده کنند یا حتما مجوز تردد را از فرمانداریها اخذ کنند چرا که در غیر این صورت مشمول جریمه یک میلیون تومانی شهرهای قرمز و 500 هزار تومانی شهرهای نارنجی خواهند شد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|