|
قرنطینه بیش از ۱۰۰ هزار کرونایی در ژاپن در منازل
در پی افزایش ابتلا به کرونا در سراسر ژاپن بیش از 100 هزار نفر در این کشور به دلیل ابتلا به این بیماری در منازل خود بستری هستند.
تعداد بیماران مبتلا به کووید-19 در ژاپن که در خانههای خود تحت قرنطینه هستند تا چهارشنبه گذشته به 118035 نفر رسید و رکورد جدیدی را بر جا گذاشت. این رقم بیش از 21 هزار نفر یا 22 درصد نسبت به چهارشنبه هفته قبل خود افزایش داشت.
ارسال به دوستان
وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد ۲ نفر پس از دریافت واکسن آمریکایی جان خود را از دست دادند
فضاحت مدرنا ادامه دارد
گروه بینالملل: پس از انتشار گزارشهایی مبنی بر مشاهده مواد خارجی در بعضی شیشههای حاوی واکسن کرونای ساخت شرکت مدرنا در ژاپن، دیروز خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت بهداشت ژاپن اعلام کرد ۲ نفر پس از دریافت واکسن «کووید-19» مدرنا جان خود را از دست دادند. این وزارتخانه اعلام کرد ۲ نفر در پی تزریق واکسن مدرنای ارسالی به این کشور ـ که آلودگی آنها مشخص شده است ـ جان خود را از دست دادند. نکته قابل توجه اینکه پیش از این نیز واکسنهای مدرنا دچار اختلال شده بود؛ اوایل ژانویه سال ۲۰۲۰ نیویورکتایمز نوشت: پس از ثبت موارد «زیاد» و «غیرعادی» از واکنش منفی به واکسن کرونای شرکت مدرنا، مقامهای بهداشت و درمان ایالت کالیفرنیا طی یک بیانیه خواستار متوقف شدن تزریق این واکسن شدهاند.
* مرگ ۲ نفر در ژاپن پس از تزریق واکسن مدرنا
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت ژاپن دیروز اعلام کرد ۲ نفر پس از دریافت واکسن «کووید-19» مدرنا جان خود را از دست دادهاند. این وزارتخانه اعلام کرد ۲ نفر در پی تزریق واکسن مدرنای ارسالی به این کشور ـ که آلودگی آنها مشخص شده است ـ جان خود را از دست دادند. این افراد که بین 30 تا 40 سال داشتند در ماه جاری میلادی پس از دریافت دومین دوز واکسن مدرنا فوت کردند. هر یک از آنها از واکسنهای تولیدی ۳ تولیدکنندهای استفاده کرده بودند که پنجشنبه گذشته تعلیق شدند. علت مرگ این ۲ نفر در حال بررسی است. طبق گزارش وزارت بهداشت ژاپن از ماه آگوست 8991 نفر پس از دریافت واکسن فایزر و 11 نفر نیز پس از دریافت واکسن مدرنا فوت شدهاند. در ۲ مورد مرگ گزارش شده در روز شنبه، هر یک از این افراد روز بعد از دریافت دوز دوم به تب دچار شده و ۲ روز پس از تب جان خود را از دست دادهاند. با وجود گزارش وزارت بهداشت ژاپن، شرکتهای مدرنا و تاکدا (شرکت توزیعکننده واکسن مدرنا در ژاپن) در بیانیهای مدعی شدند در زمان حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه علت مرگ این افراد واکسن کرونای شرکت مدرنا بوده است، وجود ندارد. در بیانیه این ۲ شرکت آمده است: «مهم است یک تحقیق رسمی انجام دهیم تا مشخص شود آیا ارتباطی بین مرگ این ۲ نفر با تزریق واکسن وجود دارد یا خیر». در عین حال «فومی ساکاموتو» مدیر کنترل عفونت بیمارستان بینالمللی «سنت لوک» در توکیو از ایجاد ارتباط بین تزریقها و مرگ و میرهای گزارش شده در روز شنبه خبر داد. ساکاموتو به رویترز گفت: «ممکن است یک رابطه زمانی بین واکسیناسیون و مرگ وجود داشته باشد. چیزهای زیادی وجود دارد که ما هنوز نمیدانیم تا درباره این ۲ مورد نتیجهگیری کنیم». دولت ژاپن پنجشنبه گذشته استفاده از 63/1 میلیون دوز واکسن کرونای ارسالی به 863 مرکز در سراسر این کشور را یک هفته پس از آن متوقف کرد که شرکت دارویی تاکدا گزارشاتی مبنی بر آلودگی برخی ویالها دریافت کرد. پیش از این دولت ژاپن اعلام کرده بود مشکلی از نظر ایمنی و اثربخشی شناسایی نشده و تعلیق استفاده از این واکسنها از روی احتیاط بوده است. خبرگزاری «اناچکی» ژاپن به نقل از منابع وزارت بهداشت این کشور گزارش داده است آلودگی یافتشده در برخی ویالها به دلیل ذرات فلزی بوده است. ژاپن تاکنون 124 میلیون دوز واکسن کرونا به مردم این کشور تزریق کرده است و تاکنون نزدیک به 44 درصد از کل جمعیت این کشور واکسینه شدهاند. «یوشیهیدا سوگا» نخستوزیر ژاپن اعلام کرد تصمیم دولت برای متوقف کردن استفاده از واکسنهای مدرنا تاثیر کمی بر روند عرضه ملی واکسن در ژاپن خواهد داشت. این اظهارات در حالی است که «کاتسونوبو کاتو» دبیر ارشد کابینه ژاپن به خبرنگاران گفت دوزهای آلوده مدرنا به تعداد نامعلومی از شهروندان ژاپن تجویز شده است. دوزهای آلوده بین 6 تا 20 آگوست در محل واکسیناسیون در اوزاکا که توسط وزارت دفاع ژاپن اداره میشود، تجویز شده است. به گزارش رویترز، قرار بود دوزهای آلوده در محلهای واکسیناسیون انبوه در شرکتها و دانشگاههای بزرگ استفاده شود اما همه آنها متوقف شده است.
* سریال آلودگی مدرنا
در پی گزارشهایی مبنی بر مشاهده مواد خارجی در بعضی شیشههای حاوی واکسن کرونای ساخت شرکت مدرنا در ژاپن، استفاده و تزریق یک میلیون و ۶۳۰ هزار دوز از این واکسن به دلیل احتمال آلودگی به حالت تعلیق درآمد تا پیرامون این حادثه بررسیهای لازم انجام شود؛ ژاپن تزریق این حجم از مدرنا را از پنجشنبه، یک هفته پس از دریافت گزارشهایی مبنی بر وجود آلودگی در برخی ویالهای این واکسن متوقف کرد. شرکت مدرنا در گزارشی تایید کرده است مواردی از وجود ذرات خارجی در ویالهای واکسن «کووید-۱۹» مشاهده شده است. این شرکت در حال بررسی گزارشهاست و همچنان متعهد به همکاری با شریک خود شرکت «تاکدا»ست که مسؤولیت توزیع واکسن در ژاپن را بر عهده دارد. یک مقام وزارت بهداشت ژاپن گفته شرکت تاکدا ابتدا ۱۶ ماه آگوست از ویالهای آلوده مطلع شده و این موضوع را روز چهارشنبه به دولت گزارش کرده است. پیش از این نیز واکسنهای مدرنا دچار اختلال شده بود؛ اوایل ژانویه سال ۲۰۲۰ نیویورکتایمز نوشت: پس از ثبت موارد «زیاد» و «غیرعادی» از واکنش منفی به واکسن کرونای شرکت مدرنا، مقامهای بهداشت و درمان ایالت کالیفرنیا طی یک بیانیه خواستار متوقف شدن تزریق این واکسن شدهاند. این بیانیه بر اساس بررسیهای دکتر «اریک اس پن» اپیدمیولوژیست ایالتی منتشر شد که در آن زمان اصرار کرد ایالت کالیفرنیا توزیع بیش از ۳۳۰ هزار دوز واکسن مدرنا را پس از بروز علائم واکنش آلرژیک شدید در افراد متوقف کند. نیویوکتایمز در گزارش مذکور نوشته بود یکی از داوطلبان تنها ۱۵ دقیقه پس از دریافت واکسن دچار واکنش شدید آلرژیک شد. اداره بهداشت عمومی کالیفرنیا نیز اعلام کرد: تعداد موارد مربوط به واکنشهای منفی ناشی از تزریق واکسن کرونای شرکت مدرنا «به طور غیرعادی» رو به افزایش بوده است.
***
شکست آمریکا درباره پیدا کردن منشأ کرونا
جامعه اطلاعاتی آمریکا در گزارش جدید خود درباره منشأ کرونا گفته قادر نیست بدون همکاری چین ابهامات درباره منشأ «کووید-۱۹» را رفع کند. مقامهای آمریکایی در خلاصهای از گزارشی محرمانه که از طبقهبندی خارج شده بود، تصریح کردند جامعه اطلاعاتی آمریکا فکر نمیکند بتواند بدون چین، ابهامات درباره شیوع «کووید-۱۹» را حل کند. خبرگزاری رویترز گزارش کرد مقامهای آمریکایی گفتهاند تنها چین میتواند سؤالات مربوط به منشأ واقعی ویروس کرونا را که تاکنون به مرگ ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در سراسر جهان منجر شده، حل کند. طبق این گزارش از طبقهبندی خارج شده، مقامهای آمریکایی گفتهاند: «همکاری چین به احتمال خیلی زیاد برای رسیدن به یک ارزیابی جامع درباره منشأ «کووید-۱۹» ضروری است». از زمان شیوع بیماری همهگیر کرونا در جهان، مقامهای ایالات متحده از همان دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق ایالات متحده، اتهامزنی به چین درباره منشأ شیوع کرونا را آغاز کردند. از طرف دیگر، «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده که هفته گذشته یک گزارش محرمانه دریافت کرد که خلاصهای بود از تحقیقاتی که خودش دستور آن را صادر کرده بود، گفت واشنگتن و همپیمانان این کشور به اعمال فشار به چین برای ارائه پاسخ درباره منشأ کرونا ادامه میدهند. ادعاهای مقامهای آمریکایی در حالی مطرح میشود که مقامهای پکن بارها تمام این اتهامات را رد کردهاند. طبق این گزارش، چندین سازمان در جامعه اطلاعاتی گسترده آمریکا تصور داشتند ویروس کرونا از «قرارگیری طبیعی در معرض یک حیوان آلوده به ویروس یا یک ویروس پیشساز نزدیک به آن به وجود آمده است». در این گزارش آمده است اما با این وجود، اعتماد اندکی به این نتیجهگیری وجود دارد و گروههای دیگر نتوانستند به هیچوجه درباره منشأ این ویروس به نظر قطعی برسند. سفارت چین در واشنگتن ادعاهای آمریکا درباره خاستگاه ویروس کرونا و بهرهبرداری سیاسی از آن در گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکایی را محکوم کرد. به نوشته وبگاه سفارت چین در آمریکا، این سفارتخانه در بیانیهای نوشت این گزارش به غلط ادعا میکند چین «به مانعتراشی برای تحقیقات جهانی ادامه داده، در برابر اشتراکگذاری اطلاعات مقاومت کرده و دیگر کشورها را مقصر میداند». در همین حال دولت چین با ارسال نامهای به سازمان جهانی بهداشت از این نهاد بینالمللی خواست درباره احتمال شیوع کرونا از ۲ آزمایشگاه در آمریکا تحقیق کند. «چن ژو» نماینده دائم چین در دفتر سازمان ملل در ژنو در این نامه به سازمان جهانی بهداشت تأکید کرده فرضیه مطرحشده مبنی بر اینکه ویروس کرونا از آزمایشگاه ویروسشناسی ووهان به بیرون نشت کرده باشد بشدت بعید به نظر میرسد. او تصریح کرد چنانچه بعضی طرفها معتقدند فرضیه نشت از آزمایشگاه کماکان مطرح است، باید از آزمایشگاهههایی مانند «فورت دتریک» و آزمایشگاه دانشگاه کارولینای شمالی نیز تحقیقات شفاف به عمل آید. «فو کانگ» مدیر کل اداره کنترل تسلیحاتی وزارت خارجه چین از دولت آمریکا خواست مساله مربوط به خاستگاه ویروس کرونا را سیاسی نکند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
دیدار امیر قطر و حاکم دوبی پس از 4 سال
اجلاس روز شنبه بغداد زمینهای فراهم کرد تا ۲ حاکم قطری و اماراتی، 4 سال پس از اعمال محاصره یکجانبه دولتهای عربی علیه دوحه با یکدیگر دیدار کنند. «تمیم بن حمد آلثانی» امیر قطر و «محمد بنراشد آلمکتوم» حاکم دوبی دیروز در حاشیه اجلاس همکاری و مشارکت بغداد با یکدیگر گفتوگو کردند. محمد بنراشد با اعلام خبر این دیدار عملا به شکست طرح مشترک امارات و شرکای عربیاش سعودی، بحرین و مصر برای محاصره قطر اعتراف کرد. او با درج تصاویر این دیدار توئیت زد: «دیدار با برادرم جناب شیخ تمیم بنحمد آلثانی امیر دولت قطر حفظهالله. امیر تمیم دوست و برادرم است و با مردم قطر برادری داریم. سرنوشت کشورهای خلیج[فارس] یکی است. چنین بوده و خواهد بود. خداوند مردم و امنیت و ثبات و برادریمان را حفظ کند». هر چند 5 کشور مذکور ژانویه ۲۰۲۱ در نشست «العُلا» توافق از سرگیری روابط امضا کردند اما دیدار دیروز از زمان آغاز بحران دیپلماتیک میان آنها در ژوئن ۲۰۱۷ بیسابقه است. البته «طحنون بن زاید آلنهیان» مشاور امنیت ملی امارات پنجشنبه هفته گذشته با شیخ تمیم در دوحه دیدار کرده بود و پس از این دیدار «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات که زمانی دشمن خونی شیخ تمیم محسوب میشد، در توئیتی نوشت صفحه اختلافات را میبندیم.
***
13 کشته و 98 زخمی در انفجارهای قزاقستان
دفتر مطبوعاتی وزارت حوادث غیرمترقبه جمهوری قزاقستان دیروز اعلام کرد تعداد قربانیان انفجار و متعاقبا آتشسوزی در انبار مهمات نظامی در منطقه ژامبیلسکی در جنوب این کشور با پیدا شدن اجساد جدید در محل وقوع حادثه و شناسایی آنها به 13 نفر افزایش یافت و جستوجو برای یافتن 3 فرد مفقود شده دیگر در این حادثه همچنان ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری تاس، آتشسوزی ناشی از انفجارهای پیاپی در این انبار مهمات نظامی در شهر تاراز همچنین باعث مجروح شدن 48 نفر از نظامیان و 50 نفر از نیروهای امدادگر شده است. آتشسوزی اوایل صبح شنبه به طور کامل مهار شد. در همین رابطه، «قاسم جومارت توغایف» رئیسجمهوری قزاقستان روز یکشنبه را عزای عمومی اعلام کرد. «نورلان ارمیکبایف» وزیر دفاع قزاقستان نیز در همان روز حادثه اعلام کرد از سمت خود استعفا میکند.
***
نیروهای ترکیه و آذربایجان افغانستان را ترک کردند
رئیسجمهور ترکیه با اشاره به تخلیه نیروهای نظامی این کشور از افغانستان در چارچوب نیروهای اشغالگر آیساف اعلام کرد تنها 30-20 نیروی فنی در افغانستان باقی ماندهاند. خروج نیروهای ترکیه از افغانستان متعاقب هشدار گروه طالبان به آنکارا انجام شد که با کنترل فرودگاه کابل توسط نیروهای اشغالگر خارجی مخالفت کرده بود. وزارت دفاع ترکیه نیز در بیانیهای اعلام کرد پس از 20 سال 500 نیروی این کشور به ماموریت خود در افغانستان پایان دادهاند. گفته میشود 120 نیروی نظامی جمهوری آذربایجان نیز به حضور نظامی 20 ساله باکو در افغانستان پایان داده و به همراه نیروهای ترکیهای از مسیر ترکیه به جمهوری آذربایجان بازگشتهاند.
***
طالبان: جلوی کشت خشخاش را میگیریم!
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی سابق طالبان و وزیر فرهنگ و اطلاعرسانی کنونی امارت طالبان دیروز در مصاحبهای بر ضرورت مقابله با کشت خشخاش در افغانستان و همینطور ترانزیت مواد مخدر از فرودگاهها و گذرگاههای مرزی این کشور تأکید کرد. او به روسیاالیوم گفت:« در حال حاضر نزدیک به 3 میلیون افغان اعتیاد به مواد مخدر دارند. این برای ما بسیار دردناک است. تلاش خواهیم کرد از کشت و تولید مواد مخدر جلوگیری کنیم. سال ۲۰۰۱ توانسته بودیم کشت و تولید انواع مواد مخدر را کاهش دهیم. اکنون نیز در همان مسیر اقدام خواهیم کرد». به گفته این مقام طالبان، در برخی ولایات همچنان مواد مخدر کشت و تولید میشود و همه کشورهای منطقه و دیگر کشورهای مبتلا به مواد مخدر باید در این زمینه همکاری کنند. او گفت باید کشاورزان را قانع کرد به جای مواد مخدر محصولات دیگر کشت کنند. طبق آمار دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، در ۳ سال گذشته افغانستان شاهد بالاترین آمار تولید مواد افیونی بود و تجارت مواد مخدر به ستون فقرات اقتصاد افغانستان تبدیل شده است. این دفتر سازمان ملل در سال ۲۰۱۰ گزارش داد تولید مواد افیونی در افغانستان پس از حمله نظامی آمریکا و ناتو در سال ۲۰۰۱ بشدت افزایش یافته است به طوری که فقط در سال ۲۰۰۷ به میزان تمام سالهای تسلط طالبان بر افغانستان در این کشور تریاک تولید شده بود.
* دیدار طالبان با شورای علمای شیعه افغانستان
هیأتی از شورای رهبری طالبان در واکنش به درخواست شورای علمای شیعه افغانستان برای ایجاد دولت فراگیر گفت تجربه ۴ دهه گذشته نشان داده هیچ گروهی به تنهایی نمیتواند بر افغانستان حکومت کند.
به گزارش تسنیم، هیات شورای علمای شیعه افغانستان تحت ریاست «محمد اکبری» با هیاتی از شورای رهبری طالبان تحت ریاست «شهابالدین دلاور» دیدار کرد. در این دیدار رئیس کمیته سیاسی طالبان بر اهمیت وحدت بین همه مردم کشور و اخوت و برادری بین شیعه و سنی تصریح کرد و گفت:«تجربه 40 ساله ثابت کرده است هیچ گروهی به تنهایی نمیتواند بر افغانستان حکومت کند، لذا نباید عدهای نادیده گرفته شوند، بلکه باید همه مردم و همه مجموعهها در نظر گرفته شوند. بر همین اساس تصمیم ما جدی است که با شما به طور مشترک کار کنیم».
اکبری، معاون دوم شورای اجرایی شورای علمای شیعه نیز ضمن تاکید بر اهمیت امنیت و عدالت اجتماعی در انسجام و پایداری دولت آینده این کشور گفت: «باید هرچه زودتر دولت فراگیری ایجاد شود که آیینه تمامنمای همه اقوام ساکن کشور و متشکل از همه جهتها باشد».
ارسال به دوستان
افشاگریهای نصرالله درباره رابطه تنگاتنگ واشنگتن و تروریستهای تکفیری
هواگردهای آمریکا داعشیها را از سوریه به افغانستان بردند
دبیرکل حزبالله لبنان در سخنانی که به مناسبت چهارمین سالگرد آزادسازی خاک لبنان از لوث وجود تروریستهای تکفیری انجام داد، اطلاعاتی جدید از همکاریهای تنگاتنگ آمریکا و داعش را برملا کرد.
سیدحسن نصرالله همچنین به مناسبت سالروز ربوده شدن امام موسی صدر، تشکیل مقاومت لبنان را به برکت وجود این مرجع شیعی ایرانی- لبنانی دانست که آخرین بار 43 سال پیش در لیبی ناپدید شد و گفت: «ما راه امام موسی صدر را ادامه خواهیم داد و اهداف او را محقق خواهیم کرد و نام و یاد او تا زمان بازگشتش، با قدرت در عقل، عمل، شعار و اقدامات ما زنده باقی خواهد ماند».
او به مناسبت چهارمین سالروز پاکسازی ارتفاعات الجرود عرسال (شرقی) با همکاری حزبالله و ارتش لبنان در 26 آگوست 2017 که از آن تحت عنوان «آزادسازی دوم» - پس از آزادسازی بخش عمدهای از این کشور از اشغال رژیم صهیونیستی در سال 2000 - یاد میشود، از برنامه جدی داعشیها با حمایت بینالمللی برای تسلط بر کل سوریه و بخشهایی از لبنان پرده برداشت. او گفت: «پیروزی در جرود عرسال در ۴ سال پیش، بخشی از جنگ جهانی علیه سوریه و بخشی از نقشه خطرناک از پیش آماده شده برای منطقه بود. داعش در صدد بود بر همه سوریه سیطره یابد و لبنان نیز بخشی از این نقشه آنها بود. داعش حمایت بینالمللی و منطقهای داشت و تسهیلات زیادی برای این گروه تروریستی در نظر گرفته شده بود و هزاران فرد مسلح به این منطقه کشانده شدند و رئیسجمهور سابق آمریکا دونالد ترامپ و سایر مسؤولان ارشد این کشور بارها گفتند داعش ساخته دولت اوباما و هیلاری کلینتون است. داعش قصد داشت «قلمون» را نابود کند و اگر به این هدف خود دست مییافت، نبرد با این گروه تروریستی سختتر میشد. داعش تهدیدی همیشگی برای جرود و بقاع (شرق لبنان) و بیروت بود و حتی برای ارتش لبنان نیز تهدید بود و این مساله در ویدئوهای آنها ضبط شده است».
سید مقاومت سپس با توصیف عجز دولت وقت لبنان برای دفاع از شهرکها و روستاها در برابر داعش اعلام کرد سفارت آمریکا در بیروت در آن مقطع مانع از این میشد که دولت لبنان با داعش به مقابله برخیزد و تهدید کرد اگر این کار را بکند، کمک به ارتش را متوقف خواهد کرد.
او از میشل عون، رئیسجمهور لبنان تمجید کرد که به این فشارهای آمریکا تن نداد و ادامه داد: «هنگامی که حزبالله وارد نبرد با تروریسم شد، اراده و خواست مردم و اهالی جرود چه مسلمان و چه مسیحی را اجابت کرد. ایران در این نبرد در کنار لبنان، ارتش لبنان و مقاومت ایستاد، در حالی که آمریکا به دنبال ایجاد و تقویت داعش و سنگاندازی در نبرد با تروریسم بود».
نصرالله شکلگیری معادله ارتش، ملت و مقاومت را رمز آزادسازی جرود عرسال خواند و با اشاره به آیه 8 سوره اسراء که در آن خداوند به بنیاسرائیل درباره تمرد و طغیان دوباره هشدار شدید میدهد، خطاب به تروریستها گفت: «همانگونه که به دشمن صهیونیستی گفتیم اگر بازگردید ما هم بازخواهیم گشت، به آنها نیز میگوییم اگر دوباره بازگردید ما نیز بازخواهیم گشت».
سیدحسن نصرالله در ادامه سخنانش از شکست نقشهای که آمریکا و تروریستها برای منطقه در نظر گرفته بودند خبر داد و افغانستان را صحنهای کامل از شکست کامل آمریکا دانست. او گفت: «تجربه افغانستان سقوط اخلاقی پرسر و صدایی بود که این مساله در نحوه برخورد آمریکاییها با کسانی که در فرودگاه کابل به دنبال فرار از کابل بودند، منعکس شد. هواپیماها و بالگردهای آمریکا بودند که سرکردههای داعش و نیروهای کادر این گروه تروریستی را از سوریه به افغانستان منتقل کردند و آمریکا درصدد است همه کشورهای همجوار با افغانستان را ترسانده و در شوک فرو ببرد. داعش آلت و ابزار دست آمریکاست و تجربه افغانستان باید درسی برای همه کشورها باشد و اروپاییها خودشان اعتراف کردند ایالاتمتحده آمریکا در مساله خروج از افغانستان با آنها مشورت نکرده است. کسانی که روی ایالات متحده آمریکا حساب باز کردهاند، باید از نحوه رفتار این کشور با متحدانش در افغانستان درس عبرت بگیرند».
او سپس درباره تحریمهای ظالمانه آمریکایی گفت: «لبنان در محاصره بزرگی قرار گرفته و قانون سزار (تحریمهای آمریکا) صرفا سوریه را هدف قرار نداد و محاصره نکرد، بلکه لبنان را نیز در محاصره اقتصادی قرار داد. قانون سزار آمریکا همه درها را به روی لبنانیهایی که به دنبال سرمایهگذاری در سوریه بودند، بست و از ورود هر گونه تسهیلاتی که میشد با آن اقتصاد لبنان را احیا کرد مانند مساله برق، ممانعت شد. اگر این ممانعت و وتوهای آمریکاییها نبود ما میتوانستیم بخش برق و گاز در لبنان را احیا کنیم».
او با کنایه به سیاستمداران جریان 14 مارس از جمله سعد حریری گفت: «همانهایی که میگفتند داعش و جبهه النصره هیچ خطری برای لبنان ندارند، امروز مدعیاند چیزی به نام محاصره لبنان وجود ندارد». وی همچنین توضیح داد: «آمریکا برخی کشورها را از سرمایهگذاری در لبنان و سپردهگذاری در بانکها یا کمک به این کشور منع کرده است. آمریکا همچنین برخی سیاسیون را از پذیرش سرمایههای چینی یا روسی منع میکند».
دبیرکل حزبالله لبنان همچنین در این سخنرانی فرصت را مغتنم دانست و خبر اعزام سومین نفتکش ایرانی به سمت بیروت را هم اعلام کند. نصرالله با کنایه به آمریکاییها که جلوی صادرات سوخت ایران به افغانستان را به خاطر طالبان نگرفتند، اعلام کرد: «با برادران ایرانی بر سر بارگیری و تجهیز سومین کشتی حامل مشتقات نفتی به توافق رسیدیم». وی گفت لبنان به بیش از ۳ نفتکش برای عبور از مرحله آتی نیاز دارد. سید مقاومت در پایان سخنرانی نیز از پارتیبازی و سیاسیکاری در پرونده انفجار بندر بیروت انتقاد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|