|
نگاهی به کتاب «روز آزادی زن»، نامزد دومین جایزه شهید اندرزگو
تاریخ شفاهی «حفظ حجاب»
مریم حنطهزاده: کتاب «روز آزادی زن» نوشته سمیه ذوقی که چندی پیش به خاطر استقبال مخاطبان به چاپ دوم رسید، بهتازگی به عنوان یکی از نامزدهای دومین جایزه شهید اندرزگو معرفی شده است. اینکتاب قیام ۱۷دی بانوان مشهدی علیه سیاستهای ضدفرهنگی رژیم پهلوی را از زبان بازماندگان و شاهدان عینی آن واقعه روایت میکند. ملیحه بخشینژاد، سمیه ذوقی و ندا ترکمنچه کار تحقیق و پژوهش کتاب را بر عهده داشتهاند به گفته این پژوهشگران، یکی از مهمترین انگیزههایی که موجب شد آنها به سمت نگارش این اثر بروند بیانات مقام معظم رهبری درباره این رویداد است، آنجا که ایشان سال ۱۳۸۶ در بیاناتی درباره این واقعه فرمودند: «در دیماه ۱۳۵۶، روز هفدهم دیماه در مشهد، یک اجتماع عظیمی، تظاهراتی از زنان مسلمان با شعار «حفظ حجاب» راه افتاد؛ ما آن وقت در تبعید بودیم، خبر آن را شنیدیم که زنان مؤمن و مسلمان و شجاع، چنین حرکتی را به راه انداختند».
روی جلد کتاب این جمله نوشته شده است:«تاریخ شفاهی قیام ۱۷ دی مشهد». سال ۱۳۵۶، تعدادی از زنان چادری مشهدی، تظاهرات آرامی را به سوی میدان مجسمه شهر انجام میدهند؛ میدانی که در همان ساعت، شاهد مراسم دیگری با شرکتکنندگان بسیار متفاوتی است؛ زنان بدون حجاب شاهدوستی که با اهدای گل به مجسمه رضاشاه، از او به خاطر تصویب قانون کشف حجاب و آزاد کردن زنان تجلیل میکنند. مساله اما اینجاست که این تظاهرات، نهتنها در همان روز در خود شهر مشهد چندان صدا نمیکند، بلکه به دلیل مقاله «استعمار سرخ و سیاه» و توهین به امام خمینی(ره) و تظاهرات روزهای بعد و حوادث خونین ۱۹ دی قم، در روزهای بعد نیز مورد توجه روزنامهها و انقلابیون قرار نمیگیرد. بنابراین به نظر میرسد با یک داستان پرشور یا مثلا یک نقطه عطف تاریخی روبهرو نیستیم. اما خب! برای کسانی که به قدرت اثرگذاری تاریخ شفاهی اعتقاد دارند، اینها نمیتواند دلیل خوبی برای کنار گذاشتن یک کتاب باشد! بویژه اینکه بدانی تحقیق کتاب با دقت خاصی انجام شده است و نویسنده خوشذوق هم، حکایت را با ورود زنان دستگیرشده به زندان آغاز میکند و مثل یک فیلمنامهنویس حرفهای، گره اصلی را در همان سکانس اول ایجاد میکند! بنابراین با وجود موضوع فراموششده، میتوان روی جذابیت کتاب حساب باز کرد و از خواندنش لذت برد. اما نوشتن درباره کتاب داستان دیگری دارد؛ شاید سرراستتر این باشد که از علت اعتراض زنان چادری حرف زد و بعد هم به اهداف دینستیزانه حکومت پهلوی نقبی زد و... . خلاصه تا جایی که مخاطب حوصله دارد، آیه و روایت آورد اما به نظر من، چنین کاری ارزش «آن چیزی» را که از دل «روایت شفاهی» به دست میآید، به همان تصویر خشک تاریخ رسمی و تحلیلهای کلی فرو میکاهد.
پیشنهاد من اما این است قبل از خواندن کتاب، این سوال را از خودمان بپرسیم که اگر قرار باشد حادثه گوهرشاد یا حادثه ۱۹ دی قم، قیام باشند؛ چرا باید تظاهراتی با یک تعداد محدود شرکتکننده، بدون شعار واضح و بدون زد و خورد و کشته را، «قیام زنان» بنامیم؟ آن وقت شاید به مختصات فضایی که در آن، چنین حرکتی آن هم فقط توسط زنان انجام گرفته است بیشتر توجه کنیم؛ فضای سنگینی که راهپیماییاش با سکوت محض انجام میشود و تازه آنجا که جرأت میکنند و شعار اللهاکبر و لااله الاالله میگویند، زنی چادری سرشان داد میزند که «خفه شو دختره خیره! بیحیا! برو توی خانه. صدایت را دارند مردها میشنوند!»
فضای شهری که از یک طرف تیمسار ایمانیاش آنها را متهم میکند که شما سرباز هستید و الکی چادر سرتان کردهاید و از طرف دیگر، برخی علمای بزرگی که همیشه سر منبرها از حجاب زن میگویند، حاضر نمیشوند کوچکترین پادرمیانیای برای تعیینتکلیف زنان زندانی انجام دهند. بعد از همه اینها، شاید بتوان باور کرد در آن قعودی که زنان مسلمان دچارش بودند و در حالی که هیچ نشانی از انقلاب و تظاهرات مردمی نبود (اولین تظاهرات جدی ۲ روز بعد در قم به وقوع پیوست؛ آن هم در اعتراض به مقالهای که همان روز ۱۷ دی چاپ شد!) این حرکت به ظاهر کوچک، نمایانگر چه تغییر اندیشه بزرگی میتواند باشد. در مقدمه کتاب، چنین آمده است: «هر سال هفدهم دی، میدان مجسمه مشهد شاهد جشن کشف حجاب بود. زنان و مردان موافقِ این سیاست در این روز به منظور تجلیل از اقدام رضاخان، گرد هم میآمدند و دستهگلهایی به پای مجسمه او میریختند؛ ۱۷دیماه ۱۳۵۶ شمسی هم مثل هر سال، همه چیز برای تجلیل از رضاخان آماده بود و زمستان سرد و ساکت شهر، خیال رژیم را از هر مزاحمی آسوده کرده بود، غافل از آنکه بانوان باحجاب مشهدی در این روز آماده برافروختن شعله تظاهراتی بودند که تا آزادی کامل مردان و زنان ایران از استبداد پهلوی فرو ننشست».
کتاب «روز آزادی زن» به نویسندگی سمیه ذوقی، توسط انتشارات «راه یار» منتشر شده است.
جایزه شهید اندرزگو؛ افشای چهره واقعی پهلویها
جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو جایزهای است دوسالانه با رویکرد افشای چهره واقعی پهلویها که قرار است در بخشهای مختلف، از ممتازترین کتابهای تولیدشده در حوزههای «داستان و رمان بزرگسال»، «داستان کودک و رمان نوجوان» و همچنین «روایت تاریخ و تاریخ شفاهی» تقدیر به عمل آورد. طبق برنامه از پیش تعیین شده قرار بود مراسم اختتامیه آن اوایل شهریور همزمان با سالروز شهادت شهید سید علی اندرزگو برگزار شود که بنا بر اعلام دبیرخانه جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو، با تصمیم شورای سیاستگذاری این جایزه ادبی، با توجه به وضعیت شیوع موج جدید ویروس کرونا و افزایش چشمگیر میزان مبتلایان، برگزاری آیین تجلیل از برگزیدگان و اهدای جوایز دومین دوره این جایزه ادبی تا فراهم شدن شرایط پایدار و خروج از وضعیت بحرانی ویروس کرونا، به تعویق انداخته شد. قرار است تاریخ جدید برگزاری مراسم و چگونگی برپایی آن بزودی اعلام شود.
اما دبیرخانه جایزه شهید اندرزگو 3 نامزد نهایی بخش «داستان بلند و رمان بزرگسال» دومین دوره جایزه شهید سیدعلی اندرزگو را از بین 93 کتاب ارزیابیشده توسط داوران معرفی کرد. بر این اساس داوران این بخش ۵ کتاب «بینام پدر» نوشته سیدمیثم موسویان از انتشارات کتاب جمکران، «تشریف» نوشته علیاصغر عزتیپاک از انتشارات شهرستان ادب، «جامانده از پسر» نوشته مرضیه نفری از انتشارات سوره مهر، «چهل و یکم» نوشته حمید بابایی از انتشارات صاد و «ماتیخان» نوشته عبدالرحمن اونق از انتشارات سوره مهر را منتخبان هیات داوری دومین دوره جایزه شهید اندرزگو در بخش «داستان بلند و رمان بزرگسال» معرفی کردند که در اختتامیه از این آثار تقدیر خواهد شد.
همچنین ۳ نامزد نهایی بخش «داستان و شعر کودک و رمان نوجوان» دومین دوره جایزه شهید سیدعلی اندرزگو از بین 76 کتاب ارزیابیشده توسط داوران معرفی شدند.
بر این اساس، داوران این بخش ۵ کتاب «تونل سوم» نوشته فاطمه الیاسی از انتشارات شهید کاظمی، «جایی آن طرف پرچین» نوشته نیلوفر مالک از انتشارات سوره مهر، «رد انگشتهای اصلی» نوشته حسین قربانزاده از انتشارات سوره مهر، «سلفی با خرابکار» نوشته طاهره مشایخ از انتشارات صاد و «گزارشهای امیر، پسر عاشق» نوشته فاطمه نفری از انتشارات قدیانی را منتخبان هیات داوری دومین دوره جایزه شهید اندرزگو در بخش «داستان و شعر کودک و رمان نوجوان» معرفی کردند که در روز اختتامیه از این آثار تقدیر خواهد شد. اما 3 نامزد نهایی بخش «روایت تاریخ و تاریخ شفاهی» دومین دوره جایزه شهید سیدعلی اندرزگو از بین ۱۳۷ کتاب ارزیابیشده توسط داوران معرفی شدند. بر این اساس داوران این بخش 3 کتاب «از رضانام تا رضاخان» نوشته هدایتالله بهبودی از انتشارات مرکز پژوهشهای سیاسی، «روز آزادی زن» نوشته سمیه ذوقی از انتشارات راهیار و «گوهر صبر» نوشته طیبه پازوکی از انتشارات سوره مهر را منتخبان هیات داوران دومین دوره جایزه شهید اندرزگو در بخش روایت تاریخ و تاریخ شفاهی معرفی کردند که در روز اختتامیه از این آثار تقدیر خواهد شد.
گفتنی است، این آثار در حال حاضر در معرض رأی جمعی از نخبگان حوزه روایت و رسانه قرار گرفته است که با تجمیع آرای هیات نخبگان این بخش، از نفر اول بهطور ویژه تقدیر خواهد شد. همچنین در این دوره همه آثار چاپ اول سالهای ۹۸ و ۹۹ که دارای درونمایه مدنظر جایزه بودهاند، شرکت داده شده و به رقابت پرداختهاند.
جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی و حمایت و همکاری مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا، انجمن قلم ایران، نهاد کتابخانههای عمومی کشور، حوزه هنری انقلاب اسلامی و مؤسسه فرهنگی شهرستان ادب برگزار میشود.
ارسال به دوستان
تلویزیون
عسگرپور سریال ماه رمضان شبکه ۳ را میسازد
پیشتولید سریال «حضرت اجل خان (بابا)خان» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور و تهیهکنندگی ایرج محمدی آغاز شد.
به گزارش «وطنامروز»، ایرج محمدی، تهیهکننده سریال با اعلام این خبر گفت: یک هفته است پیشتولید سریال حضرت اجل خان (بابا)خان آغاز شده است. این سریال، اثری تاریخی در ژانر ملودرام است. وی افزود: سریال به قلم سعید مطلبی است که وقایع آن از اواخر دوران قاجار آغاز میشود. به امید خدا تمام سعی و توانمان را به کار میگیریم تا برای پخش در ماه مبارک رمضان آماده شود. گروه کارگردانی هماکنون در مرحله انتخاب بازیگر است که بزودی بازیگران این سریال معرفی خواهند شد. علی طلوعی، مجری طرح این سریال تاریخی است. محمدمهدی عسگرپور در کارنامه خود سریالهای پربیننده «شیدایی»، «جراحت»، «رهایم نکن» و... را به ثبت رسانده است. مجموعه ۲۶ قسمتی حضرت اجل خان (بابا)خان به سفارش گروه فیلم و سریال شبکه ۳ تولید میشود.
پایان تصویربرداری مسابقه تلویزیونی «کارویا»
تصویربرداری مسابقه تلویزیونی «کارویا» با هدف شناسایی و رقابت شرکتهای برتر حوزه دانشبنیان در قاب تلویزیون به پایان رسید.
به گزارش «وطنامروز»، تصویربرداری مسابقه تلویزیونی «کارویا» با هدف شناسایی و رقابت شرکتهای برتر حوزه دانشبنیان در قاب تلویزیون پس از ۲ ماه با رقابت بیش از 100 شرکت دانشبنیان، با رعایت پروتکلهای بهداشتی در لوکیشن پردیس تئاتر تهران به پایان رسید. این مسابقه با محوریت ارائههای آسانسوری (بسیار کوتاه) درصدد است با شناساندن ایدهها و طرحهایی که به محصول یا خدمات رسیدهاند، علاوه بر حمایت مالی از آنها، فرصت سرمایهگذاری مردمی را نیز فراهم کند. آشنایی بیشتر با ثمره محصولات و خدمات شرکتهای دانشبنیان و استارتآپهای موفق و مزیتهای اقتصادی ایران، مهمترین نکتهای است که در این مسابقه تلویزیونی مورد توجه قرار گرفته است و با پایان مراحل فنی بزودی از رسانه ملی روی آنتن خواهد رفت. مسابقه تلویزیونی «کارویا» با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری تولید شده است و در آن بیش از ۱۰۰ شرکت دانشبنیان و استارتآپ به رقابت با یکدیگر میپردازند تا طرحهای برتر شناسایی و مورد حمایت مردمی قرار گیرند.
ارسال به دوستان
«بهشت: به سوی سرزمین خوشبختی» فیلم افتتاحیه جشنواره بوسان
«بهشت: به سوی سرزمین خوشبختی» عنوان فیلمی است که جشنواره بینالمللی بوسان امسال را افتتاح میکند.
به گزارش «وطنامروز»، کمدی درام «بهشت: به سوی سرزمین خوشبختی» فیلمی از کرهجنوبی برای افتتاحیه جشنواره فیلم بوسان ۲۰۲۱ انتخاب شد. این فیلم ساخته ایم سانگ- سو، کارگردان سرشناس کرهای است که با این فیلم پس از ۶ سال وقفه دوباره به سینماها بازگشته است. «بهشت...» فیلمی جادهای درباره ۲ مرد است که نقش آنها را بازیگران باتجربه کرهای یعنی چوی مینسینک و پار هی ایل بازی میکنند. آنها این سفر را اتفاقی شروع میکنند و رویای پایانی خوش برای زندگی خود را در سر دارند. یون یوجونگ، نخستین بازیگر زن کرهای برنده جایزه اسکار نقش مکمل نیز در این فیلم در نقش مادام یون ظاهر شده است.
این فیلم سال پیش برای نمایش در جشنواره فیلم کن ۲۰۲۰ انتخاب شد اما به دلیل شیوع کرونا و برگزار نشدن جشنواره، امکان دیده شدن نیافت. «ایم» در سال ۲۰۱۵ فیلم «دشمنان صمیمی» را ساخت که چهارمین فیلم وی بود. دیگر فیلمهای وی شامل «آخرین صدای بلند رئیسجمهور» در سال ۲۰۰۵، «خدمتکار» در سال ۲۰۱۰ و «مزه پول» در سال ۲۰۱۲ بودهاند. بیستوششمین دوره جشنواره بوسان از ۶ تا ۱۵ اکتبر (۱۴ تا ۲۳ مهر) برگزار میشود.
ارسال به دوستان
رادیو اربعین سهشنبه افتتاح میشود
مدیر رادیو اربعین از افتتاح این شبکه رادیویی از روز سهشنبه خبر داد.
به گزارش «وطنامروز»، جواد تشکری، مدیر رادیو اربعین از افتتاح رسمی این رادیوی تخصصی در روز سهشنبه ۱۶ شهریور خبر داد.
وی اضافه کرد: مراسم افتتاح رسمی این رادیو عصر روز ۱۶ شهریور ساعت ۱۸ با حضور مسؤولان کمیتههای ستاد مرکزی اربعین حسینی و مدیران رسانه ملی و خبرنگاران، هنرمندان و مستندسازان اربعین و جمعی از موکبداران و عاشقان حسینی در محل حوزه هنری برگزار خواهد شد. رادیو اربعین روی موج افام ردیف 5/95مگاهرتز به صورت ۲۴ ساعته در خدمت مخاطبان و دلدادگان حضرت سیدالشهدا(ع) خواهد بود.
ارسال به دوستان
«فرمانروای آب» در راه سینماها
پویانمایی سینمایی «فرمانروای آب» در دل سامرا اتفاق میافتد، جایی که پیرمرد نشسته در سرداب، از حس حضور آن مرد هزار ساله تعریف میکند. این اثر پویانمایی روایتی است از تمدن نوین اسلامی و اقتداری که از لطف مهر او سرچشمه گرفته است. به گزارش «وطن امروز»، در خلاصه این اثر پویانمایی آمده است: این قصه پیرامون پدر و پسری است که برای رسیدن به عهد و پیمانی که با هم دارند تلاش میکنند اما اتفاقی عجیب آنها را از هم جدا میکند؛ پویش، پدر فرید، در سفر کاری به عراق در یک حادثه تروریستی مفقود میشود. محسن به عنوان همراه و آخرین کسی که همراه پویش بوده، فکر نمیکند او زنده مانده باشد. فرید، به دنبال راهی است تا از سرنوشت پدر خود مطلع شود... . در این پویانمایی در خلال روایت قصه، چهره واقعی گروههای تکفیری ترسیم میشود. این اثر با تکنیک انیمیشن سهبعدی ساخته شده و به اقتضای طرح موضوعات بسیار جدی، فرم انیمیشن رئال به کمک آن آمده تا به باورپذیری کار کمک کند. «فرمانروای آب» در 90 دقیقه به نویسندگی و کارگردانی مجید اسماعیلی و تهیهکنندگی مجتبی امینی و حسین سلطانی، در استودیو آوین رسانه تولید شده است. اسماعیلی درباره تولید این انیمیشن گفت: میخواستم آسیبشناسیای از جریانهای انحرافی که در تاریخ اسلام روی میدهد داشته باشم، بویژه اینکه در اسلامی که دین مهربانی و دوستی است برخی گروهها مانند داعش به اسم اسلام دست به خشونتهای نفرتآمیز میزنند.پویانمایی«فرمانروای آب» بزودی پس از کاهش موج فراگیری بیماری کرونا در سراسر کشور روی پرده سینماها میرود و در شهرهای فاقد سینما نیز توسط جشنواره مردمی فیلم عمار از طریق سامانه عماریار اکران میشود. ارسال به دوستان
جایگزین امیر آقایی در «نوار زرد» مشخص شد
تیم بازیگران فصل دوم سریال «نوار زرد» به صورت کامل تغییر کرده و بانیپال شومون جایگزین امیر آقایی در «نوار زرد» شد.
به گزارش «وطنامروز»، فصل اول سریال «نوار زرد» به کارگردانی پوریا آذربایجانی و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی با مضمونی جنایی- پلیسی سال ۹۶ از شبکه ۲ سیما پخش شد.
داستان «نوار زرد» زندگی سرگرد کاوه کیهان با بازی امیر آقایی را روایت میکرد و دیگر بازیگرانی همچون زندهیاد سیروس گرجستانی، بهاره کیانافشار، کمند امیرسلیمانی، زندهیاد داریوش اسدزاده، امیر غفارمنش، نادر مشایخی، قاسم زارع و محسن بهرامی در آن به ایفای نقش پرداختهاند. فصل اول سریال «نوار زرد» با اقبال مواجه شد و به همین علت تصمیم به ساخت فصل دوم آن گرفته شد.
فصل دوم سریال «نوار زرد» مانند فصل اول به غیر از داستان دنبالهدار، در هر قسمت نیز قصهای پلیسی- جنایی را راویت میکند. تیم بازیگران این پروژه به صورت کامل تغییر کرده و قرار نیست هیچ کدام از بازیگران فصل اول در فصل دوم حضور داشته باشند. تصویربرداری سریال «نوار زرد ۲» به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی ۳ ماه است در سکوت خبری در استانهای تهران، گیلان و البرز آغاز شده و تاکنون ۳۰ درصد از تصویربرداری آن انجام شده است.
نقش اصلی این سریال در فصل دوم را بانیپال شومون بازیگر آشوری ایفا میکند و دیگر بازیگرانی که تاکنون حضور آنها قطعی شده عبارتند از: محمود پاکنیت، پورانداخت مهیمن، حسین پاکدل، حسام محمودی، امیرحسین صدیق، ایوب آقاخانی، ستاره قطبی و آذین احرامی.
ارسال به دوستان
در دیدار از چاپخانه واژهپرداز اندیشه مطرح شد
وعده وزیر ارشاد برای حل مشکلات صنعت چاپ
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تلاشگران صنعت چاپ بدانند آن چیزی که در حوزه اختیارات دولت قرار دارد در جهت حل مشکلات این عرصه به کار گرفته خواهد شد.
به گزارش «وطنامرز»، محمدمهدی اسماعیلی به مناسبت روز ملی صنعت چاپ در مجموعه چاپخانه واژهپرداز اندیشه حضور یافت. وی در این بازدید گفت: تلاش ما در دولت این است که بیش از حرف زدن عمل کنیم، ما در همه بخشها این مشکل را داریم که یک نارضایتیهایی از اداره امور کشور وجود دارد و این در همه بخشها ملموس است و به صنعت چاپ خلاصه نمیشود. اسماعیلی افزود: در اداره کشور هیچ بنبستی وجود ندارد، تلاش ما در دولت مردمی برگزاری جلسات کارشناسی در همه حوزهها است و فعالان ما در صنعت چاپ بدانند با تمام اختیاراتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد، تلاش میکنیم مشکلات این حوزه را حل کنیم و در نخستین جلسه اختصاصی با تلاشگران این عرصه به دنبال حل موانع خواهیم بود؛ بخش عمدهای از مشکلات این حوزه را میتوانیم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حل و بقیه مشکلات را هم میتوان با تعامل مجلس مرتفع کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: همانطور که نگاه ما در دولت بر این است که با روحیه جهادی میتوان مشکلات را حل کرد، همین روحیه نیز در کمیسیون فرهنگی مجلس وجود دارد؛ تلاش ما بر اینکه یک جلسه با وزیر صمت بگذاریم تا مشکلات صنعت چاپ را بررسی و حل کنیم. تلاشگران صنعت چاپ بدانند آن چیزی که در حوزه اختیارات دولت وجود دارد در جهت حل مشکلات این عرصه به کار گرفته خواهد شد.
اسماعیلی با بیان اینکه همانند روز ملی صنعت نفت باید روز ملی صنعت چاپ هم داشته باشیم، یادآور شد: ۹۰درصد مواد اولیه ما در صنعت چاپ وارداتی است و این خوب نیست و کشور ما که این همه پیشرفت در سایر حوزهها دارد، میتواند در اینحوزه هم به خودکفایی برسد. با هماهنگی صورت گرفته با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میتوان با شرکتهای دانشبنیان وارد تعامل شد و مایحتاج صنعت چاپ را در داخل تامین کرد. این نوید را به صنعتگران چاپ میدهم که یکی از برنامههای مهم دولت رونمایی از سند تحول حکمرانی اجرایی در کشور است، در ذیل این سند نیز سند اقتصاد فرهنگ را داریم که به همین منظور شب گذشته در گفتوگو با رئیسجمهور محترم پیشنهاد افزودن سند حوزه چاپ و نشر به سند حکمرانی اجرایی مطرح شد. وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: صنعت چاپ کشور با بهرهمندی از نخبگان این حوزه با یک پیوند عمیق با فناوریهای نوین میتواند به یکی از صنایع پیشران بومی کشور تبدیل شود؛ خوشبختانه استعداد و امکانات و شخصیتهای فعال در این حوزه را داریم و ما نیز به عنوان دولت تلاش میکنیم وظیفه تسهیلگری را بخوبی انجام دهیم. سعی ما بر این است که با دوری از تصدیگری، فعالیتها توسط اتحادیهها و تشکلهای صنفی انجام شود. اگر ما به عنوان دولت وظیفه تسهیلگری خود را به درستی انجام دهیم بخش عمدهای از مشکلات صنعت چاپ حل میشود. یکی از ویژگیهای دولت مردمی این است که بخشهای مختلف دولت با هم انسجام دارند و در حال حاضر وزارت صمت هم با ما همراهی لازم را دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات صنعت چاپ چیست، گفت: یکی از برنامههای اصلی دولت برای ۴ سال پیش رو این است که بخش عمدهای از صنعت چاپ را به معنای واقعی ملی کنیم، امروز بخش عمدهای از اقلام اصلی در این حوزه وارداتی است و بر روی حوزه اقتصاد داخلی تاثیر خواهد داشت و از این رو تلاش ما بر این است که در دولت سیزدهم بخش عمدهای از این وابستگی و مشکلات را با همکاری وزارت صمت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کاهش دهیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|