|
نگاهی به کتاب «حوض خون» که روایتگر خاطرات 64 بانوی اندیمشکی از دوران دفاع مقدس است
بانوی انقلابی به روایت زنان
گروه فرهنگ و هنر: کتاب «حوض خون»، روایت زنان اندیمشک از رختشویی در دفاعمقدس که تدوین و نگارش آن بر عهده فاطمهسادات میرعالی بوده، چندی پیش به همت انتشارات «راه یار» منتشر و راهی بازار نشر شد و این روزها به خاطر استقبال مخاطبان به چاپ جدید رسیده است. کتاب «حوض خون»، خاطرات و روایتهای ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی درباره فعالیتشان در بخش رختشویی البسه رزمندگان دفاعمقدس است که فاطمهسادات میرعالی، زهرا بختور، سمانه نیکدل، سمیه تتر، نسرین تتر، مهناز الفتیپور، آمنه لهراسبی و نرگس میردورقی تحقیق آن را برعهده داشتهاند. فاطمهسادات میرعالی که علاوه بر تحقیق، تدوین کتاب را هم برعهده داشته است، در بخشی از مقدمه کتاب درباره راویان کتاب اینطور نوشته است: «اول مصاحبهها درد و زجرشان توی ذهنم پررنگ بود اما انتهای مصاحبه وقتی متوجه میشدم هنوز حاضر هستند پای انقلاب جان بدهند، وقتی تلاش میکردند راهی برای شستن لباسهای رزمندگان جبهه مقاومت پیدا کنند و بعضی از آنها از من میپرسیدند «راهی سراغ نداری بریم سوریه لباس رزمندهها رو بشوییم»، معادلات ذهنم درباره اینکه اینها افرادی زجرکشیده هستند به هم میخورد. خانمهای رختشو با وجود همه سختیها و دردهایی که دیدهاند و از نزدیک تکههای بدن شهدا را لمس کردهاند، روح زینبی دارند و با بیان تمام تلخیها، از شستن لباس رزمندهها، به زیبایی یاد میکنند. اگر غیر از این بود، اکنون با وجود ناتوانی، باز پای ثابت فعالیتهای انقلاب نبودند». در ادامه این گزارش در یادداشتی به قلم محمد حکمآبادی به نقد و بررسی کتاب «حوض خون» که حاصل همکاری دفتر تاریخ شفاهی اندیمشک و واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است، پرداخته شده است.
«خون»
«خون» ذاتاً انسان را یاد جنگ و خشونت و خیانت میاندازد. همه از «خون» فاصله میگیرند. هم اسمش ترسناک است، هم بویش ناخوشایند است و هم رنگش نشان خشونت. کتاب «حوض خون» نامش شبیه داستانهای جنایی است اما روایتی است بکر و بهتآور و زیرخاکی از زنان اندیمشک که مفهوم «خون» را برایم عوض کرد.
حماسه بانوان
جنگ، چهره زنانه ندارد؟! اندیمشک که بمباران میشد، زنها در خانهشان ماندند چون «اگر شهر رها میشد، زودتر دست بعثیها میافتاد». پسر 13 سالهای که موشک به حیاط خانهشان خورده بود را جلوی چشم مادرش، لای پتو پیچیدند و بردند بیمارستان. سر و صدای بازی دختربچههای بازیگوش از کوچهها رفت ولی با این وجود شهر خالی نشد چون «جوانهای مردم آن سر شهر، جلوی بعثیها ایستادهاند و وقتی میآیند به شهر روحیه میگیرند». وقتی بعد از کلی اصرار، پسربچهای اسمش توی لیست اعزام قرار میگرفت، مادرش توی محل شیرینی پخش میکرد و به حضرت قاسم سلام میداد. انگار نه انگار همسرش مفقودالاثر شده و حالا پسرش رفته!
حوض خون
فکرش را بکن؛ در خانهات را بزنند «صاحب خونه، پتو نمیخوای؟» پتوها را بیندازی توی حیاط و شلنگ را بگیری رویشان و جوی خون راه بیفتد! تکانش بدهی، از داخلش پوست و مو و گوشت و انگشت بیفتد. فاب(تاید) را خالی کنی روی پتوها و کار هر روزت لگد کردن پتوها باشد. فَکَت از سرما تریک تریک کند و دستها و انگشتهایت کبود شود و خشکی زند و خون بیاید چون «با دستکش نمیشود خون را خوب پاک کرد».
رختشورخانه که راه افتاد، خانهها خلوت شد. زنها میرفتند رختشورخانه. جورابها را در میآوردند، پاچهها را میزدند بالا و چکمه پا میکردند. چادر را دور کمر میبستند و آستین را میزدند بالا. هر چه به ظهرهای داغ خوزستان نزدیکتر میشد، بوی تاید و وایتکس و خون بیشتر میشد و مقنعهها را میپیچاندند دور دماغ و دهنشان که شبها کمتر صدای خر خر سینهشان بلند شود! از پیر زن و زن پابهماه تا دختربچههایی که تا آن موقع جورابشان را هم نشسته بود، توی رختشورخانه بودند. از شستن و تمیز کردن لباس شهدا بگیر تا خشک کردن و مرتب کردن پتو و رفو کردن لباسها.
همسر و مادرهای شهدا، پتوهای توی لگن را میکشیدند جلو و از بینش پوست و ریزه استخان و لخته خون میکشیدند بیرون. پتوهایی که شاید همسر خودشان با آنها جابهجا شده بود و لباسی که شاید تن فرزند خودشان بوده. جوی خون راه میافتاد به بیرون رختشورخانه. خیلیها همان روز اول جا میزدند. بعضیها بعد مدتی به خاطر افسردگی نمیآمدند. خانمهای زیادی مدتها گوشت نخوردند. همین که گوشت میدیدند یاد رختشورخانه میافتادند. با این وجود سر رختشورخانه و رخت شستن دعوا بود.
زنان به روایت زنان
بین روایت افراد مختلف از یک واقعه، با توجه به سلیقه و علاقه و دقتشان تفاوتهای زیادی وجود دارد. این تفاوت روایت، بین خانم و آقا بسیار زیاد است. خانمها، جزئینگرند و توجه خاصی به حواشی دارند؛ از طرفی محور اصلی خانه و خانواده هم هستند و به خاطر روح لطیف و احساساتی که دارند، روایت تصویریتر و عمیقتری از وقایع، حتی جنگ ارائه میدهند.
«حوض خون» کتابی است که روایتهای آن با جزئیات زیاد، تصویری و ملموس نوشته شده و خواننده را همراه میکند با احساسات و عواطف زنانه در زیر بمباران و حین شستن لباس و پتوهای خونی و خاکی. گاهی خاطرات به قدری خوب تصویرسازی شده که حس میکنی پای لگن، توی رختشورخانه نشستهای و داری پتو را میچلانی تا خونها پاک شوند؛ با زنها توی رختشورخانه میخندی و گریه میکنی. گاهی بهقدری حالت بهم میخورد که عُق میزنی.
حاشیه منجی متن
حاشیههای هر اتفاقی، برای نمایش گستردگی و تاثیر آن و بیان جذابیتها و شیرین یا تلخ کردن ماجرا باید نقل شوند. مثلا آن پیرزن که با ۲ دوک کاموا قصد خرید یوزارسیف در بازار بردهفروشهای مصر را کرده بود؛ حاشیهای است برای زیباتر روایت کردن موضوع اصلی، یعنی حضرت یوسف.
رختشویی زنان اندیمشکی، یکی از حاشیههای زیرخاکی دفاعمقدس است. باید به محققها و تدوینگر کتاب، برای دست گذاشتن روی چنین سوژه بکری تبریک گفت؛ موضوعی که تاکنون هیچ محقق و نویسندهای روی آن دست نگذاشته و «حوض خون» از پس روایت موضوع برآمده است. جوی خونی که دهه 60 توی رختشورخانه اندیمشک راه افتاد، با کتاب «حوض خون» دیگر خشک نخواهد شد. اگر بجنبیم، هنوز هم زیرخاکیهای دفاعمقدس زیادی وجود دارد که روایت نشده است.
زن تراز انقلاب اسلامی
برای نمایش زن تراز انقلاب اسلامی، زاویه دید باید فراتر از رختشورخانه و جنگ باشد. باید زن را در تمام ابعاد روایت کنیم. حوض خون، 64 روایت نسبتا کامل از 64 زن اندیمشکی است که با پرداختن به آنچه قبل از رختشورخانه و بیرون و بعد از آن اتفاق افتاده، زن و رسالت او را به تصویر کشیده است. نشان داده یک زن چقدر ایستادگی دارد و در کنار فعالیتهای اجتماعی، از خانه و فرزندش فراموش نمیکند. مطالعه این کتاب، تاثیر زیادی برای تقویت روحیه ایستادگی، جهاد و فعالیت اجتماعی بویژه بر بانوان دارد و در کنار غم، امید را به جان مخاطب مینشاند.
نویسنده چارهای جز انتخاب قالب روایتهای نیمهبلند برای انتقال این مفهوم نداشته. برخلاف سایر کتابها که با قالب نیمهبلند خواندم، این کتاب از جذابیت ویژهای برخوردار بود و مخاطب را تشنه مطالعه کرده و همراه خود تا آخر میبرد.
هنوز هم زنان اندیمشکی گاهی توی خواب جلوی لگنهای پر از خون، مشغول شستن پتوها هستند. بعد از این کتاب رنگ و مفهوم خون برایم عوض شد. شرمم از این همه خون ریخته شده.
ارسال به دوستان
برپایی گردهمایی فعالان مردمی اربعین
لزوم آمادگی هیأتها برای گرامیداشت اربعین در ایران
یکی از فرماندهان جبهه مقاومت عراق گفت: مهمترین موضوع ما اربعین است و مردم عراق به زائران ایرانی عادت کردهاند و هر روز از ما سوال میکنند وضعیت زائران ایرانی در اربعین امسال چه میشود. به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام والمسلمین سیدحمید حسینی در ششمین گردهمایی فعالان مردمی اربعین و ششمین گردهمایی هیأتهای فعال در عرصه اربعین که با استفاده از بستر فضای مجازی برگزار شد، با اشاره به اینکه عراقیها امسال نیز همانند سال گذشته آماده برپایی باشکوه مراسم پیادهروی اربعین هستند، اظهار کرد: دولت عراق به دنبال این است که ملت عراق هم در صحنه نباشد. دولت به میزانی مشکل دارد که نمیخواهد هیچ مشکل جدیدی به مشکلاتش اضافه شود. وی با بیان اینکه بدترین دولتی که سر کار آمده، دولت امروز عراق است، عنوان کرد: این دولت به دنبال این است که با باج دادن به همه، همه را راضی نگه دارد و در نهایت نمیتواند هیچ کس را راضی نگه دارد. از فرماندهان جبهه مقاومت در عراق با اشاره به اینکه سوم ربیعالاول انتخابات برگزار و دولت جدید انتخاب میشود، مطرح کرد: مهمترین موضوع ما اربعین است و مردم عراق به زائران ایرانی عادت کردهاند و هر روز از ما سوال میکنند وضعیت زائران ایرانی در اربعین امسال چه میشود. وی به تاثیر بیانات رهبر انقلاب در باشکوه شدن حماسه اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: در عراق موضوع از بین بردن ویروس کرونا اولویت نیست و اولویت مردم در عراق ارائه خدمات و مبارزه با فساد است. حسینی با اشاره به اینکه قوانین منع تردد در عراق بیشتر برای کارمندان و دولتیهاست و مردم در شرایط عادی در حال زندگی هستند، گفت: مرگومیر بر اثر کرونا در عراق وجود دارد و اینکه گفته میشود این آمار پایین است درست نیست؛ مرگومیر در عراق در خارج از بیمارستانها اتفاق میافتد، به همین علت آمار آن ثبت نمیشود. حسین یکتا نیز در این گردهمایی با اشاره به اینکه امسال نیز همانند سال گذشته محبان اباعبدالله(ع) نسبت به اربعین بیتفاوت نخواهند بود، اظهار کرد: هر چند ما انتظار داریم راه باز شود اما هنوز تحقق این امر گرههایی دارد که مسؤولان دولت باید پیگیری رفع این گرهها باشند. وی با تاکید بر اینکه رفع مشکل نیازمند یک پیگیری جدی توسط مسؤولان ایرانی و عراقی است، اضافه کرد: انتظار داریم حتیالامکان شرایط حضور موکبداران ایرانی در اربعین عراق فراهم شود تا ارتباط مطلوبی که میان ایران و عراق فراهم شده است حفظ شود. دبیر جمعیت امامرضاییها از آثار روابط متقابل میان عراقیها و ایرانیها در اربعین یاد کرد و گفت: امیدواریم با حضور مسؤولان دولت جدید بسترهای ارتباطی میان عاشقان اباعبدالله(ع) در سراسر جهان بیش از پیش تقویت شود.
وی خاطرنشان کرد: هر چند همچنان نباید از اربعین عراق غافل شویم اما در صورتی که حضور در عراق شدنی نباشد باید آماده باشیم تا یک اتفاق بزرگتر و جدیتر را در داخل کشور رقم بزنیم و برنامههای اربعینی خود را در ایران دنبال کنیم. یکتا با اشاره به اینکه دعا و توسل موجب رفع مشکل میشود، گفت: باید برای اینکه دوباره توفیق خدمت به زائران امام حسین(ع) را داشته باشیم دست به دعا برداریم و از خداوند متعال بخواهیم گناهان ما را ببخشد.
ارسال به دوستان
۳ مستند جدید به تبعیض نژادی در بریتانیا میپردازند
قیام استیو کویین
فیلمساز مشهور بریتانیایی ۳ مستند جدید ساخته است که همین ماه در دسترس عموم قرار میگیرند.
به گزارش «وطن امروز»، استیو مککویین ۳ مستند جدید با نامهای «قیام»، «قدرت سیاه: یک داستان بریتانیایی از مقاومت» و «زیرعادی: رسوایی بریتانیایی» ساخته که قرار است از ۱۷ سپتامبر در سرویس پرایم ویدئوی آمازون در دسترس علاقهمندان قرار گیرند. «قیام» که به کارگردانی استیو مککویین و جیمز روگان ساخته شده یک مستند 3 بخشی درباره 3 رویداد از سال ۱۹۸۱ در انگلستان است. یکی از این مستندها درباره یک آتشسوزی است که ۱۳ جوان سیاهپوست را به کشتن داد، دیگری درباره تلاشی است که بیش از ۲۰ هزار نفر را در نخستین اعتراض تودهای سیاهپوستان بریتانیا گردهم آورد و سومین بخش درباره شورشهای بریکستون است که موجب درگیریهایی بین جوانان سیاهپوست و پلیس متروپولیتن شد.در قالب این مستند، سازنده آن تلاش دارد این رویدادها را درهم آمیزد و نشان دهد روابط نژادی در طول یک نسل در بریتانیا چگونه بوده است.
مستند «قدرت سیاه: یک داستان بریتانیایی از مقاومت» بر جنبش قدرت سیاه در بریتانیا تمرکز دارد. این مستند با استفاده از فیلمهای آرشیوی کمیاب از مارتین لوتر کینگ، مالکوم ایکس و استوکلی کارمایکل در بریتانیا ساخته شده و شخصیتهای برجسته جنبشهای سیاهان بریتانیایی مانند آلتیا جونز-لکونت، دارکوس هوو و روی ساوه را به نمایش میگذارد. نحوه مبارزه سیاهپوستان بریتانیا و مقابله با وحشیگری پلیس و نژادپرستی و اینکه در نهایت چگونه به یک چشمانداز سیاسی و فرهنگی جدید منجر شد، در این مستند زیر ذرهبین قرار گرفته است.
در مستند بعدی یعنی «زیرعادی: رسوایی بریتانیایی» که لیتانیا شانون کارگردانی آن را بر عهده دارد، بزرگترین رسوایی تاریخ آموزش بریتانیا تصویر شده است. این رسوایی آموزش کودکان سیاهپوست در مدارس بریتانیا در دههها ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ را تصویر میکند که آنها را تحت سیستمی که «آموزش زیرنرمال» خوانده میشد، تربیت میکردند. این مستند نشان میدهد که این سیستم چه تاثیر مخربی بر این کودکان گذاشت و چگونه والدین سیاهپوست، آموزگاران و فعالان اجتماعی با هم یکی شدند تا بتوانند به افشای این بیعدالتی بپردازند و سیستم آموزشی را تغییر دهند. گفتنی است هر ۳ مستند توسط روگان پروداکشنز تولید شدهاند.
ارسال به دوستان
فیلم علمی- تخیلی در جشنواره ونیز به نمایش درآمد
استقبال مخاطبان از «تلماسه»
فیلم «تلماسه» که بازسازی فیلمی علمی- تخیلی به همین نام است، در جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد و بازیگران مشهورش روی فرش قرمز رفتند.
به گزارش «وطنامروز»، شرکت برادران وارنر فیلم «تلماسه» را در هفتادوهشتمین فستیوال فیلم ونیز به نمایش گذاشتند و ستارگان آن در پیشنمایش فیلم مورد تجلیل قرار گرفتند.
خاویر باردم، زندایا، استلان اسکارسگارد، اسکار آیزک، تیموتی شالامه، چن چنگ و جاش برولین همگی به خاطر پاندمی ماسک داشتند، حتی با وجود اینکه کل فیلم ۱۵۵ دقیقهای را داخل سالن تماشا کردند. بعد از اینکه چراغها دوباره روشن شد، شالامه و کارگردان دنی ویلنوو با یک تشویق ایستاده ۶ دقیقهای مواجه شدند که تا اینجا طولانیترین تشویق فستیوال ونیز امسال بود. همچنین حضار بیرون سالن نام تیموتی را بلند صدا میکردند.
«تلماسه» با بودجه عظیم ۱۶۰ میلیون دلاری ساخته شده و ریسکی بزرگ برای شرکت برادران وارنر است که دستور ساخت آن را پیش از ضربه بزرگ پاندمی داده بود. در نهایت سال گذشته این استودیو تصمیم گرفت تمام فیلمهای ۲۰۲۱ خود را به صورت همزمان در سینماها و در سرویس استریمینگ اچبیاو مکس پخش کند.
در «تلماسه» شالامه نقش شخصیت پل آتریدس را بازی میکند، یک دوک در یک جامعه علمی- تخیلی آیندهنگر که نخستینبار در رمان سال ۱۹۶۵ نوشته فرانک هربرت خلق شد. ویلنوو در یک کنفرانس خبری که پیش از نمایش فیلم برگزار شد از مخاطبان خواست فیلمش را در سینماها تماشا کنند. او گفت: «وقتی این فیلم را روی پرده بزرگ تماشا میکنید، تبدیل به یک تجربه فیزیکی میشود. سعی کردیم آن را طوری طراحی کنیم که تا حد ممکن غوطهورکننده باشد». این فیلم با نقدهای متفاوتی روبهرو شده و منتقد «ورایتی» با زیر سوال بردن روند روایت داستان در فیلم، به این بخش ۲ ستاره و برای ساخت جهان داستانیاش به آن ۵ ستاره داده است و نوشته: «تلماسه» تماشایی و جذاب است... تا اینکه دیگر نیست.
از سوی دیگر منتقد «ایندیوایر» فیلم را یک «ناامیدی عظیم» خوانده و منتقد «ونتی فر» نوشته امیدش برای اینکه فیلم ویلنوو از نسخه ساخته شده توسط دیوید لینچ بهتر باشد برآورده نشده است. در همین حال تیموتی شالامه ابراز امیدورای کرده فیلم قسمت دومی هم داشته باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
«سنگها را بستهاند» آماده نمایش شد
فیلم مستند «سنگها را بستهاند» با موضوع موانع سرمایهگذاری در صنعت سنگ، آماده نمایش شد. به گزارش «وطنامروز»، مستند «سنگها را بستهاند» به کارگردانی و تهیهکنندگی سیامک مختاری با موضوع موانع سرمایهگذاری در صنعت سنگ پس از ۲ هفته تصویربرداری در اصفهان و حدود ۶ ماه تدوین آماده نمایش شد. سیامک مختاری درباره سوژه مستند جدید خود گفت: حین ساخت مستند «قزل قیه» افرادی که در زمینه معدن یا کار با سنگهای لاشه و ضایعات سنگ دچار مشکل شده بودند به ما مراجعه کردند و شرح پروندهای را برایم بازگو کردند. به مرور متوجه شدم با بررسی این پرونده در قالب یک مستند، میتوان نقدی صریح به موانع اشتغالزایی در کشور وارد کرد. این مستند درباره خانوادهای است که تمام سرمایه خود را برای آموزش فرآوری ضایعات سنگ ساختمانی در شهر تیران به میان آورده و در عرض یک سال مسیر سختی را پشت سر میگذارند اما در نزدیکی قله موفقیت عدهای، سنگهای عظیم را بر ریل موفقیت آنها روانه میکنند. در این مستند ۴۳ دقیقهای، فاضل علیپور به عنوان دستیار کارگردان و صدابردار و محمدرضا ارشدی به عنوان دستیار تصویربردار فعالیت داشتهاند.
«لارو» روی آنتن شبکه ۵ میرود
فیلم تلویزیونی «لارو» به کارگردانی علی نسایی دوشنبه ۱۵ شهریور از شبکه ۵ پخش میشود. به گزارش «وطنامروز»، فیلم تلویزیونی «لارو» به کارگردانی علی نسایی دوشنبه ۱۵ شهریور ساعت ۴۰ دقیقه بامداد از شبکه ۵ سیما پخش میشود. این فیلم در ژانر پلیسی و معمایی محصول سال ۹۹ است و هنرمندانی همچون فرید قبادی، احسان امانی، رضا اخلاقیراد، الهام نامی و داریوش اشرفی در آن نقشآفرینی کردهاند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «پلیس برای دستگیری باندهای بزرگ مواد مخدر و متلاشی کردن آن با مشکلات و موانعی روبهرو است. برای از بین بردن شبکه توزیع و ترانزیت مواد مخدر بارها خون انسانهای بیگناه ریخته میشود تا خانوادهها کمتر آسیب ببینند...»
«یخ در بهشت» برای سومینبار به کتابفروشیها آمد
مجموعهداستان «یخ در بهشت» شامل داستانهای زنان از دوران دفاعمقدس توسط انتشارات کتاب جمکران به چاپ سوم رسید. به گزارش «وطنامروز»، مجموعه داستان «یخ در بهشت» شامل ۱۱ داستان درباره حضور زنان در دوران دفاعمقدس و جنگ، بتازگی توسط انتشارات کتاب جمکران به چاپ سوم رسیده است. دبیری این مجموعه بر عهده «سیده عذرا موسوی» بوده است. در این مجموعه، زنان شخصیت اصلی داستانها هستند. آنها تنها راوی رشادتها، ایثار و فداکاری رزمندگان نیستند، بلکه خود کنشگر و فعال در این عرصه هستند. در واقع، داستان، داستان آنهاست. نکته مهم دیگر درباره این مجموعه این است که این داستانها شاید از بین ۴۰ داستان انتخاب شدهاند. نویسنده همه داستانهای این کتاب، زنان نویسنده عرصه دفاعمقدس هستند و از دریچه دنیای زنانه به جنگ و دفاعمقدس نگاه کردهاند. این نویسندگان کوشیدهاند به طور دقیق حس و حال زنانه را در داستانها منتقل کنند. چاپ سوم این کتاب با ۱۳۵ صفحه با قیمت ۲۷ هزار تومان عرضه شده است.
کتاب ۸ داستان عاشورایی از ۷ نویسنده چاپ شد
کتاب «آینه» شامل ۸ داسـتان کوتـاه عاشورایی توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، کتاب «آینه» شامل ۸ داسـتان کوتـاه عاشورایی با محوریت یـک شـخصیت تاریخـی در مواجهـه بـا قیـام امـام حسـین(ع) بتازگی توسط انتشارات شهید کاظمی با همکاری مؤسسه خاکریز منتشر شده است.
منیژه آرمین، شیرین اسحاقی، ابراهیم حسنبیگی، اکبر صحرایی، سهیلا عبدالحسینی، بیژن کیا و علیاکبر والایی نویسندگان داستانهای این کتاب هستند.
در مقدمه کتاب آمده است: قیــام امــام حســین(ع) و حادثــه کربلا در میــان وقایــع تاریــخ اسلام از اهمیتــی متمایــز برخــوردار اســت و نقطــه عطفــی بیماننــد محســوب میشــود. بســترهای تاریخــی ایــن قیــام، حــوادث روز عاشــورا و وقایــع پــس از آن هنــوز ابعــاد ناگفتــه و ناشـناخته بسـیاری دارد کـه در لحظـه لحظـه آن آموزههـا و تجربیـات ارزشـمندی نهفتـه اسـت. از ایـن رو یکـی از دغدغههـای جـدی مـا یافتـن و پرداختـن ایـن نـکات آموزنـده و ارائـه آنهـا در قالـب آثـار هنـری فاخـر اسـت.
ارسال به دوستان
سریال «جشن سربرون» به کنسولگری انگلیس رسید
سریال «جشن سربرون» با استقرار در شهرک غزالی به تصویربرداری بخشهای کنسولگری انگلیس و خانه قوام میرسد.
به گزارش «وطنامروز»، گروه تولید مجموعه «جشن سربرون» با انجام فیلمبرداری بخشهای کمپ انگلیسیها و چاه حفاری نفت، هفته آینده در شهرک غزالی مستقر میشود.
حسن نجاریان، تهیهکننده سریال «جشن سربرون» اعلام کرد: گروه هماینک مشغول فیلمبرداری بخشهای کمپ انگلیسیها و حفاری چاه نفت هستند و با استقرار در شهرک غزالی بخشهای کنسولگری انگلیس، خانه قوام، بیمارستان مرسلین، خانه حاجآقا ضیا، انجمن محمدیه و بازار و کوچههای شیراز فیلمبرداری میشود.
وی همچنین گفت: مریم موسویان، بازیگر جوانی که به گروه بازیگران پیوست، با سریال «جشن سربرون» به سینما و تلویزیون معرفی میشود. وی نقش جهانپسند را بازی میکند که بازیاش در سریال رو به اتمام است. ایرج عاشوری، فیلمبرداری این مجموعه را عهدهدار است که علاوه بر بخشهای ایلاتی، سکانسهای برف و بوران را به تصویر کشیده که کار بسیار دشواری است.
مراحل فنی سریال «جشن سربرون» در حال انجام است و تدوین این کار نیز توسط حسین زندباف انجام میشود. همچنین صداگذاری و موسیقی به ترتیب به عهده آرش قاسمی و فرید سعادتمند است. حسین محجوب، محمود پاکنیت، نادر فلاح، لاله اسکندری، فرخ نعمتی، قاسم زارع، داریوش کاردان، میرطاهر مظلومی، رامین ناصرنصیر، مهدی فقیه، مرحوم کریم اکبریمبارکه، سهیلا رضوی، صدرالدین حجازی، بیوک میرزایی، مهران نائل، جواد قامتی، مریم موسویان، ابراهیم برزیده، سیامک اشعریون، پرویز بزرگی، علی جاویدفر، محمد حاجحسینی، فرشید صمدیپور، محمدرضا راد، حسن محمودی، مجتبی واشیان، امیر کسارنژاد، ساقی عسگری، سارا اشتری، امیر زمستانی، سودابه علیپور، نجات علی مرادی، سیامک حلمی، آرمین ترکمندی، علیحسن ناصری، ذبیح ذبیحپور، علی نجاریان، زهرا برومند، ایوب دمان، امیر نداففر، عباس براری، رضا درمکزین، ابوالفضل حاجیعلیخانی، مجید یاراحمدی، مهران هادی، جواد عاقبتبین، حسن زارع، محمودرضا بهرامی، علی عطایی، سیامک نظری، مرتضی ستارپور، محمد نادرخانی، فیروز حیدرزاده، سجاد مومنی و رضا سیدی در این مجموعه تلویزیونی بازی دارند. «جشن سربرون» به کارگردانی مجتبی راعی و تهیهکنندگی حسن نجاریان در سیمافیلم تهیه و تولید میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|