|
رشد آرام و متعادل بورس در هفتهای که گذشت
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت در ادامه روند صعودی خود با ۶ هزار واحد افزایش نسبت به هفته گذشته با ثبت رقم یک میلیون و ۵۲۶ هزار واحدی به کار خود پایان داد. شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت با ۶ هزار واحد افزایش نسبت به هفته پیش از آن به عدد یک میلیون و ۵۲۶ هزار واحد رسید؛ بر این اساس رشد شاخص کل در هفته جاری کمتر از یک درصد بود.
ارسال به دوستان
پیشبینی وزیر نفت از کسری روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعبی تراز تولید و مصرف گاز کشور در دی و بهمن
کلید روشنایی زمستان کجاست؟
استفاده از میعانات گازی در واحدهای نیروگاهی کشور میتواند راهکار کوتاهمدت مناسبی برای جلوگیری از تکرار قطع برق در فصل زمستان باشد
با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز و آغاز تدریجی فصل سرما هشدارهایی از جانب مسؤولان برای جلوگیری از خاموشیهای زمستانه به گوش میرسد. در این میان گلایه مردم این است که چرا هم در گرمای تابستان و هم سرمای زمستان باید شاهد خاموشی و قطع برق باشند، در حالی که منشأ خاموشیهای تابستانه و زمستانه متفاوت است و برای رفع هر کدام باید نسخهای جداگانه پیچید؟! وزیر نفت در حاشیه بازدید از پالایشگاه تهران تامین سوخت زمستانی بویژه در بخش خانگی را اولویت اصلی این وزارتخانه دانست و گفت: حجم ذخایر سوخت نیروگاهی 30درصد کمتر از پارسال است، بنابراین همه تلاشمان این است ظرفیت سوخت مایع نیروگاهها را بالا ببریم.
جواد اوجی افزود: هماکنون روزانه بیش از 260 میلیون مترمکعب گاز در اختیار نیروگاهها قرار میگیرد و امیدواریم با برنامهریزی و تدابیر اندیشیده شده کمترین چالش را در تامین سوخت زمستانی گاز بویژه در بخش خانگی داشته باشیم. وزیر نفت گفت: پیشبینی میشود در دی و بهمن با کسری 200 میلیون مترمکعب گاز در روز مواجه شویم که تلاشمان این است با تامین سوخت مایع، هموطنانمان کمترین مشکل را داشته باشند. اوجی همچنین با اشاره به بازدید خود از پالایشگاه تهران افزود: ارتقای کمی و کیفی پالایشگاه فعلی و ایجاد و احداث ظرفیت پالایشگاه جدید ۲ اولویت پالایشی دولت سیزدهم است. وی اضافه کرد: تا پایان دولت سیزدهم، ظرفیت پالایشی کشور 5/1 برابر خواهد شد و تقریبا به 5/3 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. وزیر نفت در پاسخ به سوالی درباره گازرسانی به استان سیستانوبلوچستان هم گفت: قول میدهیم تا پایان سال شهرهای خاش، میرجاوه و زابل به شبکه گاز متصل و از نعمت گاز بهرهمند شوند. وزیر نفت در دومین بازدید عملیاتی خود با هدف بررسی تامین سوخت زمستانی از پالایشگاه تهران بازدید کرد. جواد اوجی هفته گذشته در نخستین بازدید عملیاتی خود به عسلویه رفت و ضمن بررسی وضع تولید میدان گازی پارس جنوبی و چگونگی تامین سوخت زمستانی از بعضی فازهای این میدان مشترک بازدید کرد. وزیر نفت پس از نشست مشترک با مدیران صنعت نفت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ابراز امیدواری کرد زمستان بدون چالشی را پشت سر بگذاریم. اوجی در نخستین روز کاری خود در وزارت نفت بزرگترین دغدغه خود را تامین سوخت زمستانی عنوان کرده بود.
* خطر تکرار قطع برق در کمتر از 5 ماه آینده حس میشود
مساله قطعی برق زمستان در کمتر از 5 ماه آینده مسالهای است که مورد تاکید بخشی از مقامات دولتی صنعت برق قرار گرفته و مصطفی رجبیمشهدی، سخنگوی صنعت برق در مصاحبهای تاکید کرد: «نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کمبود سوخت داریم و قطعا تنگناهایی در تولید برق برای زمستان ۱۴۰۰ خواهیم داشت». چالش قطعی برق پیاپی در بازه زمانی کمتر از 5 ماه میتواند زمینه نارضایتی گستردهای را در 3 بخش مشترکان خانگی، صنعتی و کشاورزی پدید آورد و از طرفی اتکا به سیاستهای مدیریت مصرف نیز نمیتواند چاره حل مشکل باشد، زیرا انتظار کاهش قابل توجه مصرف برق با اتکا به رویکرد یکطرفه مدیریت تقاضا در بازههای زمانی کوتاه، انتظار نابجایی است.
دانستن این مساله که قطع برق برای مرتبهای دیگر در کمتر از 5 ماه آینده بار دیگر مردم را دچار مشکل میکند، اهمیت حل این مساله را آشکار میکند. در همین راستا سلسله راهکارهای کوتاهمدت و بلندمدت با شناخت از دلایل قطعی برق زمستان توسط کارشناسان معرفی شده است.
در همین رابطه، کارشناسان متنوع کردن سبد تولید برق کشور با اتکا به منابع انرژی تجدیدپذیر و اتمی را یکی از راهکارهای بلندمدت حل مساله خاموشی در فصل زمستان عنوان کردند، زیرا این تنوعبخشی زمینه کاهش وابستگی تولید برق به سوختهای فسیلی نظیر گاز طبیعی را به وجود آورده و همین مساله میتواند چالش کمبود گاز در فصل زمستان را برای صنعت برق کشور تعدیل کند. البته راهکارهای ارائهشده در حوزه متنوعسازی سبد تولید برق هر چند از ضرورت قابل توجهی برخوردار است اما نمیتواند چارهای برای حل مشکل 5 ماه آینده کشور در حوزه قطعی برق تلقی شود، زیرا متنوعسازی حداقل به بازه زمانی ۵-۴ ساله نیاز دارد. با این وجود، بدنه کارشناسان انرژی کشور راهکارهای کوتاهمدتی را برای حل مساله قطعی برق فصل زمستان با تمرکز بر دلایل اصلی شکلگیری این پدیده عنوان کردهاند.
* استفاده از میعانات گازی در نیروگاه، یکی از راهکارهای حل مسأله خاموشی زمستان
قطع برق در فصل زمستان از ناترازی تولید و مصرف گاز کشور سرچشمه میگیرد. بر همین اساس یکی از دلایل مطرح شده برای توجیه این ناترازی، کاهش ظرفیت استخراج گاز به دلیل ناتوانی در فروش و ذخیره میعانات گازی است که به عنوان محصول ثانویه همراه گاز از میادین برداشت میشود.
این در حالی است که یکی از راهکارهای کوتاهمدت حل مساله قطع برق در زمستان، استفاده از میعانات گازی در نیروگاههای حرارتی تولید برق است. استفاده از میعانات گازی در کنار گاز طبیعی و سایر سوختهای مایع فسیلی میتواند مساله ناتوانی در فروش و انباشت میعانات را حل کرده و زمینه استفاده از حداکثر توان تولید گاز در فصل زمستان را مهیا کند.
به این ترتیب علاوه بر اینکه بخشی از نیاز سوخت نیروگاهها بدین وسیله تامین میشود، ظرفیت تولید گاز کشور نیاز اضافه شده و ناترازی تولید و مصرف در فصل زمستان پوشش داده میشود. در حال حاضر تمام نیروگاههای سوخت فسیلی کشور که بیشتر از 80 درصد ظرفیت اسمی نصب شده شبکه برق را شامل میشود، از سوخت گاز طبیعی یا سوختهای مایع نظیر گازوئیل و مازوت استفاده میکنند. از طرفی غیر از یک نیروگاه در کشور، هیچیک از واحدهای تولید برق کشور از میعانات گازی برای تولید برق بهره نمیبرند.
* سابقه استفاده از میعانات گازی در نیروگاههای تولید برق
محدودیت منابع گازی و سوخت گازوئیل در بسیاری از مناطق دنیا بویژه در زمانهای اوج تقاضای سوخت، باعث شده در بسیاری از واحدهای تولید برق، توربینهایی با سوختهای متنوع را مورد استفاده قرار دهند. بسیاری از واحدهای تولید برق در دنیا به نحوی طراحی شدهاند که بتوانند هنگام نیاز از هیدروکربنهای بسیار سبک شامل نفتا، میعانات گازی و گاز طبیعی مایع برای تولید برق استفاده کنند. برای مثال نیروگاه سانتاریتا واقع در کشور فیلیپین به نحوی طراحی شده تا بتواند با استفاده از نفتا و میعانات گازی نسبت به تولید برق اقدام کند. در ایران نیز استفاده از میعانات گازی در واحدهای نیروگاهی سابقه دارد و برای نخستینبار از میعانات گازی به عنوان سوخت یک نیروگاه حرارتی در نیروگاه عسلویه استفاده شد.
* چالشهای فنی و زیستمحیطی استفاده از میعانات گازی در نیروگاهها راهحل دارد
البته استفاده از میعانات گازی و هیدروکربنهای سبک در نیروگاههای کشور چالشهای فنی و زیستمحیطی را با خود به همراه دارد. برای مثال عمدهترین چالشهای فنی مربوط به میعانات گازی و سوختهای مشابه مرتبط به بالا بودن فشار بخار و همچنین میزان کم ویسکوزیته سوخت است.
لازم به تاکید است چالشهای فنی بیان شده راهحلهای فنی مشخص دارند و به طور کلی این مسائل نمیتواند محدودکننده استفاده از میعانات در نیروگاههای کشور شود. علاوه بر چالشهای فنی مذکور، چالشهای زیستمحیطی میعانات گازی به دلیل بالا بودن درصد مرکاپتان این سوختها میتواند بر روند توسعه فناوری استفاده از میعانات در نیروگاههای تولید برق تاثیرگذار باشد به طوری که وجود مرکاپتان باعث بوی بد و ایجاد خطرات تنفسی در محیط خواهد شد. به همین دلیل شیرینسازی میعانات گازی و کاهش مرکاپتان آن ضرورت دارد.
البته با وجود این چالش، میعانات گازی از لحاظ زیستمحیطی نسبت به گازوئیل و مازوت مزایایی دارد و درصد کل گوگرد آن نیز از متوسط گازوئیل و مازوت کشور کمتر است. به همین دلیل ترکیبات گوگرددار خروجی مانند اکسیدهای گوگرد در سناریوی استفاده از میعانات گازی از گازوئیل کمتر خواهد بود و با شیرینسازی مجموع ترکیبات گوگرددار بسیار کاهش یافته و نزدیک به صفر خواهد شد. علاوه بر این، هیدروکربنهای نسوخته و نیتروژن اکسید میعانات گازی نیز از گازوئیل و مازوت کمتر است و در نتیجه از لحاظ آلایندگی نسبت به سایر سوختهای مایع مزیت دارد. با وجود چالشهای فنی و زیستمحیطی بیان شده، استفاده از سوختهای بسیار سبک و فرار مانند میعانات گازی شیرین شده با تمهیدات لازم نظیر احداث واحدهای مرکاپتانزدایی میتواند جایگزین سایر سوختهای مایع شود، تا علاوه بر آزادسازی ظرفیت تولید گاز، بخشی از نیاز سوختی نیروگاههای گازی را تامین کند و به این ترتیب از خاموشی برق در فصل زمستان جلوگیری شود.
ارسال به دوستان
جزئیات نحوه تأمین منابع و مصالح ساخت سالانه یک میلیون مسکن از زبان معاون وزیر راهوشهرسازی
پول و مصالح ساخت میلیون خانه در سال از کجا میآید؟
هدفگذاری ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال ذیل قانون «جهش تولید مسکن» و به دنبال آن تاکید سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور، این مهم را به یک راهبرد جدی در 4 سال آینده تبدیل کرده است. به این ترتیب تمام دستگاههای اجرایی و سیاستگذاری بهگونهای باید فعالیت کنند تا این موضوع محقق شود. یکی از اصلیترین موانع اجرایی کردن این هدف بحث تامین مالی، تامین مصالح ساخت و نیروی انسانی اجراییکننده آن است.
معاون وزیر راهوشهرسازی با وعده تامین مصالح ساختمانی با قیمت ارزان برای ساخت مسکن، گفت: ۱۹ بانک دولتی و خصوصی مکلف به پرداخت ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به بخش مسکن شدهاند.
محمود محمودزاده با اشاره به اینکه در حوزه تامین مالی قانون جهش تولید مسکن نیز راهکارهای مناسب اندیشیده شده است، اظهار کرد: با توجه به میزان تسهیلاتی که در قانون لحاظ شده، ساختار مشترکی با بانک مرکزی ترسیم و سهمیهای درباره ارائه تسهیلات مسکن بین بانکها تعیین و ابلاغ شد که بر اساس آن بانکها مکلف و موظف به پرداخت تسهیلات هستند. بر همین اساس، سیستم بانکی مکلف شده تا 360 هزار میلیارد تومان به بخش مسکن تخصیص بدهد و بر این اساس 19 بانک خصوصی و دولتی مکلف به پرداخت آن هستند.
وی افزود: در حوزه تامین زمین در قانون تاکید شده که زمینهای داخل محدوده شهر و مناسب تولید مسکن به اضافه اراضی واقع در حریم تحت اختیار منابع طبیعی در مدت زمان 2 ماه به وزارت راهوشهرسازی برای تولید انبوه مسکن، منتقل شود.
وی از تدوین مشوقهایی برای ساختوساز در بافت داخلی شهرها بویژه برای مالکان بافتهای فرسوده و دهکهای میاندرآمد وکمدرآمد خبر داد و افزود: در نخستین جلسه شورای عالی مسکن موضوع مشوقهای ساختوساز در بافتهای فرسوده که بررسی و تدوین شده، طرح میشود تا بعد از اخذ نظر و تایید شورای عالی مسکن، اعلام عمومی شود.
وی درباره مصالح ساختمانی و برنامههای وزارتخانه برای احداث واحدهای مسکونی با قیمت مناسب برای مردم، اعلام کرد: درباره مصالح ساختمانی با مشارکت و همراهی وزارت راهوشهرسازی و وزارت صمت پیشنهاداتی در دست بررسی است تا قیمت مصالح با پایینترین قیمت ممکن در اختیار پروژهها قرار بگیرد. چنانچه با پیشنهادهای ارائه شده موافقت شود حتما با کاهش قیمت برای پروژههای حمایتی روبهرو خواهیم شد.
معاون وزیر راهوشهرسازی گفت: بخشی از پیشنهادهای ارائهشده شامل فراهم آوردن امکان تهیه مصالح به شکل مستقیم از بورس، پیشخرید مصالح با تامین نقدینگی در بخش صنعت و بهرهمندی از بازار سرمایه است تا از این طریق، مصالح با قیمت مناسبتر برای دهکهای میاندرآمد و کمدرآمد تامین شود. وی تاکید کرد: با توجه به اینکه نزدیک به 70 درصد از قیمت یک واحد مسکونی، قیمت مصالح ساختمانی است، بنابراین هر چقدر که در این بخش کار شود سبب کاهش هزینههای تمامشده مسکن خواهد شد.
ارسال به دوستان
سهم ایران از کل بازار محصولات پتروشیمی به بیش از 5 درصد رسید
ارزآوری 17 میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی
صنعت پتروشیمی یکی از ارکان اصلی صنعت نفت در زنجیره تولید و موتور محرک توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور به شمار میآید. موج تحولات در صنعت پتروشیمی افزون بر کاهش خامفروشی به ایجاد ارزش افزوده مضاعف اقتصادی، ثروتآفرینی و اشتغالزایی منجر شد. حال مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از رشد ۲ درصدی سهم ایران در تجارت محصولات پتروشیمی خاورمیانه خبر داده است.
حسن عباسزاده با اشاره به اینکه شاخصهای متفاوتی برای سنجش وضعیت تولید پتروشیمی در جهان وجود دارد، ادامه داد: از نظر ظرفیت تولید در سال ۱۳۹۸ ایران سهم 5/2 درصدی از تولید محصولات پتروشمی دنیا داشته که این سهم با بهرهبرداری از طرحهای جهش دوم صنعت پتروشیمی در پایان سال گذشته به 7/2 درصد افزایش یافته است. افزایش سهم ایران از ظرفیت تولید پتروشیمی جهان در حالی است که اغلب کشورها برای ارتقای ظرفیت خود کار میکنند. این افزایش ظرفیت در مقیاس خاورمیانه برای ایران بیشتر بوده و در سال ۹۸ ایران در حالی 9/24 درصد از ظرفیت پتروشیمی این منطقه را در اختیار داشته که این رقم در پایان سال گذشته به 5/26 درصد رسیده است.
وی تاکید کرد: ایران اکنون با ظرفیت تولید ۳۰ میلیون تن محصولات پایه پتروشیمی مانند متانول، الفینها، آمونیاک، آروماتیکها و... رتبه دوم را پس از عربستان در خاورمیانه داراست اما با اجرای طرحهای در دست اقدام پتروشیمی تا پایان سال ۱۴۰۵، این ظرفیت به ۵۷ میلیون تن در سال برای ایران میرسد و در آن مقطع رتبه اول محصولات پایه در خاورمیانه برای ایران خواهد بود و عربستان با ظرفیت تولید ۴۸ میلیون تن در رتبه دوم قرار خواهد داشت. اهمیت تولید محصولات پایه پتروشیمی از آن جهت است که این محصولات سرشاخه ایجاد زنجیره ارزش در این صنعت هستند.
* سهم 9/5 درصدی ایران در تجارت محصولات پتروشیمی جهان
عباسزاده با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد محصولات پتروشیمی ایران صادر میشود، گفت: سهم ایران در تجارت محصولات پتروشیمی جهان در سال ۹۸ حدود 3/5 درصد بوده و در پایان سال ۹۹ با توجه به افزایش صادرات، 9/5 درصد از صادرات جهان را داشتیم. به گفته مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سهم ایران در تجارت پتروشیمی خاورمیانه 2/20درصد در سال ۹۸ بوده که با رشد حدود ۲درصدی به 1/22 درصد در پایان سال ۹۹ رسید.
وی سهم ایران از درآمد محصولات پتروشیمی را ۱۷ میلیارد دلار دانست و ادامه داد: ارزش محصولات پتروشیمی و شیمیایی در جهان سالانه 7/3 هزار میلیارد دلار برآورد میشود که البته این ارزش تمام محصولات پتروشیمی و شیمیایی را در بر میگیرد که حتی محصولات شیمیایی دارویی را که در هر گرم ارزش بالایی دارند و در مجموعه پتروشیمیها قرار نمیگیرند نیز شامل میشود، بنابراین مقایسه این ۲ عدد تناسب چندانی ندارد. به گفته عباسزاده، در پایان سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ۱۳۶ میلیون تن افزایش مییابد و درآمدهای کل به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.
* ۱۲۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری تا سال 1406
وی از تدوین گام چهارم پتروشیمی خبر داد و گفت: در این برنامه تمرکز بر طرحهای تکمیل زنجیره ارزش گذاشته شده و طرحها در ۳ گروه به عنوان گام چهارم مطرح شده است. مدیر برنامهریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گروه اول را طرحهای پیشران در ۶ زنجیره دانست و افزود: با توسعه طرحهای پیشران ۲۰ محصول جدید را به سبد محصولات پتروشیمی اضافه میکنیم و ارزش محصولات بیشتر میشود.
وی تاکید کرد: با اجرای طرحهای پیشران همچنین از واردات 3/1 میلیارد دلار محصول پتروشیمی به کشور جلوگیری خواهد شد و خوراک صنایع تکمیلی تامین میشود. وی در گفتوگو با ایرنا، گروه دیگر طرحها در گام چهارم پتروشیمی را شامل ۳ طرح خوراک ترکیبی دانست و گفت: اجرای این طرحها که به ۱۲ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد، ۱۵ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی کشور اضافه میکند. وی گروه سوم در گام چهارم پتروشیمی را توجه به تولید پروپیلن عنوان کرد و افزود: تولید پروپیلن از ۲ مسیر تبدیل پروپان به پروپیلن و تبدیل گاز طبیعی به پروپیلن در کشور دنبال میشود.
گام بعدی صنعت پتروشیمی که تا سال ۱۴۰۶ محقق خواهد شد، در ۳ طبقهبندی طرحهای خوراک ترکیبی، طرحهای جدید تولید پروپیلن و طرحهای پیشران تعریف شده است که در مجموع ۴۷ پروژه را شامل میشود تا در سال ۱۴۰۶ درآمد صنعت پتروشیمی به ۵۰ میلیارد دلار برسد. با اجرای این طرحها تا سال ۱۴۰۶ سرمایهگذاری تجمیعی در این صنعت ۱۲۵ میلیارد دلار برآورد خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
عبور قیمت جهانی طلا از ۱۸۰۰ دلار
قیمت جهانی طلا در معاملات دیروز تحت تاثیر عقبنشینی ارزش دلار از رکوردهای چند روز اخیر رشد کرد و از ۱۸۰۰ دلار بالاتر رفت. به گزارش سیانبیسی، قیمت جهانی طلا در معاملات دیروز تحت تأثیر عقبنشینی ارزش دلار از رکوردهای چند روز اخیر رشد کرد و از ۱۸۰۰ دلار بالاتر رفت.
***
بهای جهانی نفت افزایش یافت
قیمت جهانی نفت خام در حالی بالا رفت که بخشی از تولید نفت خام آمریکا همچنان پس از توفان آیدا مسدود است. به گزارش سیانبیسی، قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام برنت (بنچمارک جهانی قیمت نفت) دیروز 71/1 درصد جهش کرد و به 67/72 دلار رسید. قیمت پیشخرید هر بشکه نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا هم 67/1 درصد جهش کرد و به 27/69 دلار رسید. در این میان رویال داچ شل، بزرگترین تولیدکننده نفت خلیج مکزیک آمریکا اعلام کرد به علت خسارت ناشی از توفان آیدا بخشی از قراردادهای صادرات خود را کنسل کرده است. با وجود گذشت بیش از یک هفته از توفان آیدا هنوز 4/1 میلیون بشکه در روز از تولید نفت اسکلههای نفتی خلیج مکزیک آمریکا مسدود است و یک میلیون بشکه در روز از تولید پالایشگاههای سواحل خلیج هم به مدار بازنگشته است.
***
وعده وزیر صمت برای کاهش قیمت سیمان طی ۱۵ روز آینده
نایبرئیس مجلس گفت وزیر صمت قول داده است قیمت هر پاکت سیمان ظرف ۱۵ روز به ۲۵ هزار تومان برسد. علی نیکزاد در یادداشتی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی نوشت: پیش از این ۲ سرپرست و یک وزیر دولت دوازدهم قول ساماندهی بازار فولاد و سیمان داده بودند که متأسفانه نتوانستند عمل کنند. در نشستی که با وزیر جدید صمت داشتیم، قول دادند قیمت هر پاکت سیمان ظرف 15 روز به 25 هزار تومان برسد و قیمت میلگرد هم در 3 مقطع یک ماهه به طور کامل ساماندهی شود.
***
تورم چین به زیر یک درصد آمد!
نرخ تورم بزرگترین اقتصاد جهان به تنها 8/0 درصد رسید. به گزارش ایسنا به نقل از تریدینگ اکونومیکس، نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به آگوست به مثبت 8/0 درصد رسید. این نرخ تورم که 2/0 درصد کمتر از تورم ماه قبل و 1/0 درصد بیشتر از نرخ پیشبینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش حملونقل قرار گرفته که تورم آن به 9/5 درصد افزایش یافته است. این کمترین تورم ثبت شده 5 ماه اخیر در چین بوده است. مواد غذایی با تورم منفی 8/0 درصدی و مراقبتهای درمانی با تورم 4/0 درصدی از بخشهای مهم کاهنده تورم بودهاند. در بین سایر بخشهای تورمی، تورم بخش فرهنگ و آموزش 3 درصد و آب و برق 1/1 درصد اندازهگیری شده است. هسته تورمی که تورم بخش انرژی و مواد غذایی را به دلیل نوسانات بالای قیمت در نظر نمیگیرد، در این ماه به 6/0 درصد رسیده که در مقایسه با ماه قبل 2/0درصد کمتر شده است. متوسط نرخ تورم چین در بازه زمانی ۱۹۸۶ تا ۲۰۲۱ معادل 95/4 درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه ۱۹۸۹ با 40/28 درصد و کمترین تورم نیز مربوط به آوریل ۱۹۹۹ با منفی 2/2 درصد بوده است. بر مبنای ماهانه، نرخ تورم چین در این ماه به 1/0 درصد رسیده است که 2/0 درصد کمتر از تورم ماهانه ثبت شده این کشور برای ماه قبل به حساب میآید. با کاهش سرعت شیوع کرونا، روند بازگشایی کسبوکارها در چین شدت یافته است. «ییگانگ» رئیس بانک مرکزی چین با برشمردن برخی اقدامات این بانک برای ثبات بخشی به بازارهای مالی این کشور گفته است تلاشها برای حمایت بیشتر از بخشهای مختلف اقتصادی ادامه خواهد یافت، هر چند که به لطف زیرساختهای نیرومند، اقتصاد این کشور با وجود شیوع گسترده کرونا آسیب زیادی ندیده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|