|
بازگشت بورس به مدار رشد
شاخص کل بازار بورس دیروز با ۲۱ هزار و ۷۳۰ واحد افزایش در جایگاه یک میلیون و ۴۹۶ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از 7 میلیارد و ۲۱۳ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۶۱ هزار و ۵۴۹ میلیارد ریال دادوستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با 7 هزار و ۹۱۰ واحد افزایش به ۴۵۱ هزار و ۹۱۳ واحد رسید.
ارسال به دوستان
با طرح جدید مجلس شورای اسلامی، رگولاتوری رمزارزها پس از ۵ سال از بلاتکلیفی خارج میشود
رمزارزها قانونمند میشوند
گروه اقتصادی: موضوع رگولاتوری رمزارزها قریب به 5 سال است تبدیل به یکی از اصلیترین دغدغههای فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال شده، بویژه اینکه پس از افزایش قیمت بیتکوین و آلتکوینها، رمزارز بستری برای سرمایهگذاران ایرانی شد و طبق گزارش مجلس شورای اسلامی روزانه هزار میلیارد تومان در این بازار ایران تبادل مالی میشود. به گزارش «وطنامروز»، دیروز رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در صحن علنی مجلس، گزارش نظارتی کمیسیون متبوع خود را درباره وضعیت رمزارزها در کشور قرائت کرد که حاکی از نکات بسیار تکاندهندهای بود؛ نکاتی که نشان از بیاطلاعی کامل فضای عمومی کشور از آنچه در پشت سیستمهای کامپیوتری تریدها انجام میشود میدهد.
* ارزکاوی سالانه 1/1 میلیارد دلاری در ایران
غلامرضا مرحبا در بخش ابتدایی یافتههای کمیسیون اقتصادی گفت: ارزش کل بازار رمزارز دنیا 350 میلیارد 5/1 تریلیون دلار با گردش روزانه 53150 میلیارد دلار تخمین زده میشود که بیتکوین به تنهایی 57 درصد این بازار را به خود اختصاص داده است. میزان استخراج سالانه رمزارزها در دنیا 15 میلیارد دلار و در ایران 1/1 میلیارد دلار (در شرایط غیررسمی فعلی) برآورد میشود.
در حال حاضر از 324 هزار بیتکوین استخراجی سالانه دنیا 19500 بیتکوین به صورت غیررسمی در ایران استخراج میشود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه نحوه مواجهه با پدیده رمزارزها را در چند حوزه دستهبندی کرد.
* رمزارزها فرصتی برای عبور از تحریم
در حوزه استفاده از رمزارزها برای تبادلات خارجی به نظر میرسد به واسطه امکانی که رمزارز در کاهش اثر تحریمها - به واسطه دشوارتر بودن رصد مبادلات آنها - ایجاد میکند، نمیتوان نسبت به استفاده از این ظرفیت بیتفاوت و بیبرنامه بود. قاعدتا با محاسبه مخاطرات از دست رفتن سرمایه به دلایل مختلف و مقایسه آن با شرایط مبادلات غیررسمی کشور در دنیا که مخاطرات مشابهی دارد، استفاده از شیوههای گوناگون جلوگیری از رصد مبادلات مالی کشور منطقی و ضروری به نظر میرسد که استفاده از رمزارزها در این راستا، به عنوان مسیر جایگزین معاملات تهاتری یا تسهیلکننده این نوع معاملات قابل تعریف است. در این حوزه، فارغ از بحث استخراج رمزارزها، میتوان مابهازای صادرات کشور به کشورهای مختلف، رمزارز دریافت و در قبال واردات نیز همان رمزارزها را پرداخت کرد.
* بیتکوین به جای نفت!
در حوزه استخراج رمزارزهای موجود (و از جمله بیتکوین)، مزیت مذکور میتواند به صورت تبدیل منابع انرژی فسیلی کشور یا سایر منابع طبیعی همچون جریان آب و باد و انرژی هستهای به برق و سپس استخراج رمزارز با استفاده از برق تولیدی تعریف شود. به واقع در صورت محدود شدن صادرات انرژی فسیلی و برق کشور، مسیری برای تبدیل آن به رمزارز و استفاده از آن برای واردات ضروری در کشور تعریف میشود. البته باید خروج ارز برای خرید دستگاهها و تجهیزات ماینینگ را نیز مدنظر قرار داد.
* بهرهگیری از رمزارز ملی در پیامرسانهای داخلی
طراحی رمزارزهای ملی یا چندجانبه، شاید یکی از مهمترین و مغفولترین بخشهای بحث رمزارزها باشد که هرچند تلاشهایی برای آن انجام شده است اما ظاهرا بازخوردهای منفی زیادی مبنی بر اثربخش نبودن این اقدام وجود دارد. به نظر میرسد اتفاقا همین جاست که همچون توجه به ظرفیتهای داخلی در ایجاد شبکه ملی اطلاعات، پیامرسانهای داخلی و ماهواره داخلی، باید اهتمام جدی سیاستگذاران و مدیران کشور به کار گرفته شود تا بتواند به جای بازی در بستری مبهم و طراحی شده، خود ایجادکننده قواعد بازی و اعمال حاکمیت باشد. بزرگترین نقطه مقاومت و مخالفت بسیاری از فعالان این بازار نیز همین جاست که باید درباره آن گفتوگوها و بررسیهای عمیقتری شود.
* لزوم ساماندهی بسترهای تبادل رمزارز
حوزه تبادل رمزارز، بویژه ایجاد بسترهای تبادل رمزارز در داخل کشور، مهمترین و پرچالشترین حوزه بحث در زمینه رمزارزهاست که نیازمند بررسی دقیق و آیندهنگری عمیق است. تبدیل این تهدید به فرصت و بررسی دقیقتر جنبههای مثبت موضوع تبادل رمزارز، در کنار ریسکهای آن و همچنین بررسی دقیق آثار اقتصاد کلانی تبادل رمزارز در کشور توسط عموم مردم، از الزامات این حوزه است.
* تبعات رسمیتبخشی رمزارزها
البته یکی از دغدغههای اساسی، تبعات رسمیت یافتن رمزارز در تبادلات داخلی است، چرا که اولا استفاده از رمزارز در مبادلات داخلی موجب تضعیف حکمرانی ریال و کاهش اقتدار بانک مرکزی خواهد شد، ثانیا رسمیت یافتن آن باعث اقبال عمومی به استفاده از آن میشود، در حالی که حوزه رمزارز به دلیل ویژگیهای غیرقابل کنترلی آن میتواند زمینهساز خسارت شود.
از فرصتها و چالشها و ظرفیتها و نیازهای ساماندهی صنعت استخراج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1- یکی از چالشهای مطرح شده در زمستان سال جاری، کمبود برق در فصل زمستان بود که موضوعی جدید در سالهای اخیر و پس از توسعه صنعت برق بود.
2- این صنعت تا حد زیادی متکی به فناوری بوده، لذا دارای دوره عمر کوتاهی است، همچنین سرعت تغییر تکنولوژی و استهلاک بالا از دیگر مشکلات است.
3- یکی از سازوکارهای موثر در رونق صنعت رمزارز، ایجاد ارتباط این صنعت با تولیدکنندگان برق و همچنین ایجاد شفافیت درآمدی آن است.
4- وزارت نیرو غالبا در انجام تعهدات مالی خود نسبت به نیروگاهداران دچار تاخیرهای طولانیمدت شده و این امر موجب بروز مشکلات مالی شدید برای سرمایهگذاران خصوصی بخش نیروگاهی شده است که با رفع ممنوعیتهای موجود میتواند به صنعت برق ما نیز کمک کند.
5- عدم اجرای ماده 50 قانون برنامه ششم در 3 سال گذشته (توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر به 5 درصد ظرفیت تولید برق کشور) موجب تحمیل خسارت 1400 هزار میلیارد ریالی به اقتصاد ملی شده است.
***
نکته جالب گزارش مجلس شورای اسلامی از بازار رمزارز ایران
برخی برآوردها (از بررسی سایتهای صرافی آنلاین ایرانی) حاکی از آن است در بازار داخلی روزانه 700 بیتکوین معادل حدود 40میلیون دلار (معادل حدود 1000 میلیارد تومان) به صورت غیررسمی خرید و فروش میشود. در برخی برآوردها رقم معاملات رمزارزها در بازارهای معروف داخلی تا 2 هزار میلیارد تومان نیز برآورد شده است.
***
حمایت از استخراج رمزارز و ساماندهی ایجاد، تولید و بازار مبادلات داخلی رمزارز
کمیسیون اقتصادی مجلس اما در پایان گزارش نظارتی خود پیشنهاد تصویب قانون «حمایت از استخراج رمزارز و ساماندهی ایجاد، تولید (استخراج) و بازار مبادلات داخلی رمزارز» را با 4 ماده ارائه کرد که اصلیترین مواد آن عبارتند از: تکلیف دولت در ساماندهی استخراجکنندگان رمز ارز و بازار مبادلات داخلی، ممنوعیت به کارگیری رمزارزها به غیر از رمزارز ملی به عنوان ابزار پرداخت، تکلیف سازمان بورس به طراحی صندوقهای سرمایهگذاری مربوط به رمزارزها، هدفگذاری سهم کشور از میزان استخراج و تملک رمزارزها تا 10 سال آینده و ایجاد بستری برای تهیه انرژی استخراجکنندگان رمزارز از بورس انرژی.
واحدهای استخراج رمزارز مکلفند در صورت تامین برق و گاز از طریق دولت و درخواست دولت، برق و گاز مصرفی را با رمزارز تولید شده تهاتر کنند. نرخ ارز تهاتری مورد نظر برای رمزارزها بر اساس بالاترین نرخ تهیه شده برای بانک مرکزی در بازه زمانی 3 ماهه مشخص میشود.
واحدهای استخراج رمزارز میتوانند با اخذ مجوز از وزارت نیرو و با ظرفیت مورد نیاز نسبت به احداث یا مشارکت در نیروگاه برق اقدام و برق تولیدی مازاد بر مصرف خود را به وزارت نیرو با رعایت ضوابط ابلاغی و با رعایت بند «ت» ماده ۴۸ قانون برنامه 5 ساله ششم یا متقاضیان داخلی و خارجی بفروشند.
ارسال به دوستان
قیمت هر شانه تخممرغ به بیش از 50 هزارتومان رسید
گرانی تخممرغ، نهاد روحانی
بخش خصوصی: مشکل تأمین ارز ۴۲۰۰ تومانی و عدم تأمین نهادهها عامل اصلی گرانی تخممرغ است
گروه اقتصادی: بر اساس مشاهدات میدانی از خردهفروشیهای سطح شهر تهران و فروشگاههای اینترنتی، قیمت هر شانه تخممرغ ۳۰ عددی به وزن ۲ کیلوگرم ۵۰ تا 65 هزار تومان شده است. این در حالی است که یک ماه پیش قیمت آن در بازار ۴۵ هزار تومان بود. در حقیقت میتوان گفت قیمت هر شانه تخممرغ در کمتر از یک ماه ۵ تا 20 هزار تومان افزایش یافته است. گفتنی است در ابتدای سال جاری قیمت هر شانه تخممرغ ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان بود که در خردادماه به حدود ۴۰ هزار تومان نزدیک شد و در مردادماه نیز از ۴۰ هزار تومان عبور کرد.
* واردات ۱۰ هزار تن تخممرغ برای ثبات بازار
رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار کشور از ثبات بازار تا ۲ هفته دیگر با واردات ۱۰ هزار تن تخممرغ خبر داد. حمید کاشانی گفت: با مجوز وزارت جهاد کشاورزی، ظرف چند روز آینده ۱۰ هزار تن تخممرغ وارد کشور میشود و با تمهیدات اندیشیده شده ظرف ۲ هفته آینده بازار تخممرغ به ثبات میرسد. وی افزود: در ماههای گذشته مشکلاتی همچون نرسیدن بموقع نهادهها و همچنین تغییر نیافتن قیمت مصوب تخممرغ با وجود افزایش قیمت نهادههای تولید، موجب بیثباتی در بازار تخممرغ شد. رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار گفت: اتحادیه مرغ تخمگذار در ماههای گذشته بارها به مسؤولان هشدار داده بود که در نتیجه این چالشها بازار بیثبات خواهد شد ولی توجهی نشد.
کاشانی افزود: در حال حاضر با روی کار آمدن دولت جدید، جلسات بسیار خوبی با وزیر برگزار و مجوز واردات تخممرغ دریافت شد که قرار است در مرحله اول ۱۰ هزار تن از این محصول وارد کشور شود. رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار گفت: همچنین قرار است بزودی قیمت تخممرغ اصلاح شود و از آنجا که در حال حاضر قیمت هر شانه تخممرغ در مرغداری ۳۸ تا ۳۹ هزار تومان است، قیمت این محصول در بازار به ازای هر شانه باید بین ۴۳ تا ۴۵ هزار تعیین شود که این موضوع نیز موجب پایداری تولید و جلوگیری از هرجومرج در بازار میشود. وی افزود: از آنجا که در حال حاضر این نرخ مصوب تغییر نیافته و بر اساس واقعیت تولید و بازار تعیین نشده، متاسفانه شاهد هرجومرج در بازار تخممرغ هستیم و هر کسی به هر قیمتی که میخواهد این محصول را ارائه میکند. کاشانی گفت: امیدواریم با واردات تخممرغ و تعیین قیمت جدید تخممرغ شاهد رشد تولید و ثبات در بازار باشیم. رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار افزود: در حال حاضر تامین نهادهها با دستور وزیر جهاد کشاورزی روند خوبی پیدا کرده که این موضوع نیز به حل مشکلات تولید و در نتیجه بازار تخممرغ کمک میکند و امیدواریم ظرف ۲ هفته بازار به ثبات و تعادل لازم برسد.
* مشکل تولید تخممرغ تا بهمن ادامه دارد
رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران با بیان اینکه وضعیت تولید تخممرغ تا بهمن ماه درست نمیشود، گفت: انتظار داریم دولت سیزدهم دومینوی تصمیمات غلط دولت قبل درباره نهادهها را متوقف کند. ناصر نبیپور در واکنش به افزایش قیمت هر شانه تخممرغ به بیش از 60 هزار تومان، با انتقاد از سیاستهای دولت دوازدهم گفت: وقتی به فکر صنعت و تولید نباشیم، آخر و عاقبت کار همین میشود و انتظار داریم دولت سیزدهم دومینوی تصمیمات غلط دولت دوازدهم در بازار نهادههای دامی، مرغ و تخممرغ را متوقف کند تا بازار سامان یابد.
وی تاکید کرد: زمانی که قیمت تخممرغ بشدت کاهش یافته بود، تولیدکنندگان از مسؤولان وقت در دولت دوازدهم درخواست کمک کردند اما به این درخواست توجهی نشد در نتیجه تولیدکنندگان نیز مرغها را به کشتارگاه فرستادند.
نبیپور درباره اینکه چه تعداد مرغ به کشتارگاه فرستاده شده است، افزود: جمعیت زیادی از مرغهای تخمگذار به کشتارگاه فرستاده شدند و طبق اعلام مسؤولان مربوط فقط در استان خراسان رضوی که از بزرگترین تولیدکنندگان تخممرغ کشور است، ۵ میلیون قطعه مرغ تخمگذار به کشتارگاه رفته است.
* وضعیت بازار نهادههای دامی آشفته است
وی وضعیت بازار نهادههای دامی را نیز بسیار نامطلوب عنوان کرد و افزود: یک ماه و نیم است ذرت پیدا نمیشود و برخی تولیدکنندگان هنوز ذرت سهمیه مردادماه خود را دریافت نکردهاند و آن را از بازار آزاد کیلویی ۶ هزار تومان خریداری میکنند، در حالی که نرخ مصوب آن کیلویی ۱۹۰۰ تومان است.
* مشکل نهادههای دامی ریشه در دولت دوازدهم دارد
رئیس هیاتمدیره اتحادیه مرغ تخمگذار تهران در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلات ما این است که مسؤولان قیمت جدید تخممرغ را اعلام نمیکنند، تصریح کرد: همین مساله نیز جو روانی بدی ایجاد کرده است چرا که دولت دوازدهم قرار بود نرخ مصوب برای تخممرغ اعلام کند که این کار را انجام نداد و دولت به پایان رسید و حالا انتظار ما از دولت سیزدهم این است که قیمت را سریعتر تعیینتکلیف کند. وی درباره اینکه پیشبینی میکنید شرایط بازار در روزهای آینده به چه صورت باشد؟ گفت: اگرچه جوجهریزی از ماه جاری افزایش مییابد اما این جوجه به تولید تخممرغ دی و بهمن میرسد، بنابراین تا بهمنماه وضعیت به همین منوال خواهد بود. نبیپور ادامه داد: آن طرف سال نیز با مازاد وحشتناک تولید مواجه خواهیم بود و وقتی برنامهریزی درستی نباشد شرایط همین گونه خواهد شد. اینطور که پیداست مشکل نهادههای دامی و ارز ۴۲۰۰ تومانی اصلیترین دلیل این اتفاقات است؛ دلیلی که ریشه در دولت دوازدهم دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
انتصاب «مدنی» به سمت «معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور»
محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور در حکمی سیدامیرحسین مدنی را به عنوان معاون توسعه روستایی، مناطق محروم و عشایر ریاستجمهوری منصوب کرد. مدیرعاملی بنیادهای برکت و احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، شرکت گسترش انفورماتیک ایران، خبرگزاری برنا، عضویت در هیاتمدیره شرکتهای صانیر و صندوق اشتغال برکت، معاونت بازرگانی شهاب خودرو، ریاست هیاتمدیره شرکتهای آلوپن و گسترش کارآفرینی ایران، ریاست هیات امنای دانشگاه جامع انفورماتیک ایران و گروه جهادی آلیاسین از جمله سوابق و مسؤولیتهای قبلی مدنی بهشمار میرود.
***
قیمت دلار در صرافیهای بانکی ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان شد
نرخ دلار در صرافیهای بانکی دیروز با ۱۵۶ تومان افزایش نسبت به روز پیش از آن به ۲۶ هزار و ۶۱۲ تومان رسید. قیمت فروش یورو نیز دیروز با ۲۵۶ تومان افزایش به ۳۱ هزار و ۴۵۴ تومان رسید. همچنین دیروز قیمت خرید هر دلار ۲۶ هزار و ۸۵ تومان و نرخ خرید هر یورو ۳۰ هزار و ۸۳۱ تومان بود. علاوه بر این، نرخ خرید دلار در بازار متشکل ارزی ۲۶ هزار و ۴۲ تومان و نرخ فروش آن ۲۶ هزار و ۲۷۹ تومان اعلام شد.
***
وزیر جهاد کشاورزی:
با قیمتهای دستوری مخالفم
وزیر جهاد کشاورزی گفت: به طور کلی با قیمتهای دستوری مخالف هستم. سیدجواد ساداتینژاد افزود: وقتی ما میگوییم قیمتگذاری دستوری، یعنی قیمتگذاری غیرواقعی و ما به طور کلی با قیمتهای دستوری مخالف هستیم. وی حفظ تولید را بزرگترین حمایت از مصرفکننده برشمرد و گفت: زمانی میتوانیم از مصرفکننده حمایت کنیم که کالاهای مختلف را در اختیار مصرفکننده قرار دهیم و در این مسیر اصل فراوانی و در دسترس بودن خیلی مهم است که فقط با استمرار تولید امکانپذیر است. وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه خط قرمز ما در حوزه کشاورزی و دامپروری حمایت از تولیدکننده است، افزود: قیمتها را باید بهگونهای تعیین کنیم که قیمت واقعی باشد تا تولید برای تولیدکننده صرفه اقتصادی داشته باشد. وی ادامه داد: البته دغدغه مصرفکننده دغدغه ما هم است و حتما باید با تمهیداتی تلاش کنیم محصولات با قیمت واقعی به دست مصرفکننده برسد و برای تحقق این هدف باید دست سودجویان، سوداگران و دلالها قطع شود. ساداتینژاد با بیان اینکه این روشی است که ما به آن اعتقاد داریم و در دنیا هم از همین روش استفاده میکنند، افزود: در این مسیر باید به تشکلها و اتحادیهها اعتماد کرد، البته این اعتماد ۲ طرفه است. در این باره جلساتی با اتحادیهها داشتیم و آنها برای تنظیم بازار اعلام آمادگی کردند. وزیر جهاد کشاورزی در پایان گفت: اگر قرار باشد بازار را درست تنظیم کنیم باید اطلاعات دقیق و درستی داشته باشیم اما الان اطلاعات سامانه جامع تجارت در اختیار وزرات صمت است که طی هماهنگی با وزیر صمت قرار شد این اطلاعات در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد که ما با چشمان باز برای تنظیم بازار تصمیمگیری و اقدام کنیم.
***
فروش سکه با قیمت ۱۱ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان در بازار آزاد
قیمت هر قطعه سکه تمامبهار آزادی طرح جدید دیروز در بازار تهران با افزایش ۶۰ هزار تومانی نسبت به روز پیش از آن به ۱۱ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد. همچنین دیروز نیمسکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان و سکه گرمی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت خورد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز نرخ هر گرم طلای ۱۸ عیار به یک میلیون و ۱۵۲ هزار تومان رسید. قیمت هر مثقال طلا نیز 4 میلیون و ۹۹۲ هزار تومان شد. همچنین هر انس جهانی طلا نیز دیروز یک هزار و ۷۸۸ دلار و ۶۵ سنت قیمت خورد.
***
قیمت گاز اروپا یک بار دیگر رکوردشکنی کرد
دادههای تجاری جدید نشان میدهد قیمت گاز اروپا به رکورد تاریخی جدیدی دست یافته و از ۷۳۰ دلار برای هر هزار مترمکعب بالاتر رفته است. به گزارش سیانبیسی، به این ترتیب نرخ گاز حالا ۵ برابر قیمت آن در سال ۲۰۲۰ است. طبق دادههای شاخص تیتیاف هلند، قیمت پیشخرید هر هزار مترمکعب گاز برای تحویل در ماه اکتبر در معاملات دیشب اروپا از 10/713 دلار تا 10/730 دلار جهش کرد. رکورد قبلی قیمت گاز اروپا در معاملات روز جمعه با رسیدن قیمت هر ۱۰۰۰ مترمکعب آن به ۷۱۰ دلار ثبت شده بود. برای خانوارهای اروپایی این به معنای آن است که قیمت هر مگاوات ساعت انرژی آنها به ۶۰ دلار رسیده که این ۵ برابر سال گذشته است.
ارسال به دوستان
وظایف قانونی مغفول در وزارت صنعت، معدن و تجارت به اطلاع وزیر رسید
دست یاری دیوان به وزارت صمت
پس از وزارتخانههای جهاد کشاورزی و اقتصاد، روز گذشته سومین نامه ارسالی به وزیران دولت سیزدهم با موضوع ارائه اهم موارد تحققیافته و نیافته مرتبط با دستگاههای ذیربط به همراه وظایف مغفول و نیز پروژههای فاقد عملکرد موثر و کارآمد، خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت نگاشته شد. در این نامه که به امضای رئیس کل دیوان محاسبات کشور رسیده است، ضمن یادآوری احکام مغفولمانده از قبل در وزارتخانه مذکور، تاکید شده که مبنای رسیدگی این دیوان در حوزههای مالی و رعایت و عملکرد، اجرای قوانین و اسناد بالادستی، ارتقای شفافیت، مبارزه با فساد، حذف قوانین مزاحم و موازی و تحقق شعار سال ۱۴۰۰ به منظور اولویتبندی اقدامات اجرایی دستگاههای تحت امر خواهد بود. برخی احکام مغفول که در نامه مهرداد بذرپاش به وزیر صنعت، معدن و تجارت درج شده، به شرح زیر است:
- ایجاد و تقویت نشان (برند)های تجاری داخلی محصولات صنعتی و خوشههای صادراتی
- تعیین عمق ساخت داخل محصولات داخلی و نصب برچسب نشاندهنده درصد عمق ساخت داخل و درج رتبهبندی تولیدکنندگان کالاها
- عرضهکنندگان خدمات و پیمانکاران طراحی- ساخت
- اقدام به استفاده از استفاده از سامانه نرمافزاری به شناسهدار کردن تمام انبارها و مراکز نگهداری کالا با هدف شناسایی کالاهای قاچاق
- رهگیری کالا از بدو ورود تا سطح عرضه
- طراحی و ساخت خودروهای داخلی با حداکثر استاندارد.
علاوه بر موارد فوق، تاکید شده است در وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجام و پیگیری مستمر پروژههای رونق تولید و تعیینتکلیف واحد تولیدی مشکلدار با هدف فعال کردن آنها، تکمیل و راهاندازی طرح مهم و ملی، تکمیل طرحهای صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالا، ایجاد توازن زنجیره مواد اولیه مورد نیاز و توسعه صنعت فولاد و مس کشور برای تولید پایدار، افزایش صادرات کالا و خدمات غیرنفتی، مدیریت هدفمند واردات در راستای حفظ تراز مثبت تجاری، ارتقای رقابتپذیری واحدهای تولیدی کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات و همچنین برنامهریزی جهت تحقق آنها برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی باید به صورت جدی پیگیری شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|