|
آنسو فاتی بهتر از مسی!
مهاجم جوان آبیواناریها آمار بهتری از لیونل مسی داشته است و این باعث شده هواداران تیم به او امیدوار شوند. فاتی در ۱۸ سال و ۳۳۰ روزگی موفق به زدن ۱۴ گل برای بارسلونا شده، این درحالی است که مسی همین سن تنها ۹ گل برای آبیواناریها به ثمر رسانده بود و این نشان میدهد بیجهت نیست که بارسلونا و هواداران تیم امیدوار به این بازیکن جوان هستند.
ارسال به دوستان
آیا وزارت ورزش همانند استقلال برای پرسپولیس هم زود هیأت مدیره و مدیرعامل تعیین میکند؟
فرار از بلاتکلیفی
در شرایطی که وزارت ورزش و جوانان طی روزهای اخیر مدیران جدید باشگاه استقلال را معرفی کرده است، این انتظار هم وجود دارد تکلیف مدیریت پرسپولیس هم زودتر مشخص شود. در شرایطی که باشگاه استقلال درگیر بحران مدیریتی شده بود، در نهایت با درایت وزارت ورزش و جوانان، طی روزهای اخیر اعضای جدید هیاتمدیره این باشگاه معرفی شدند تا پیش از آغاز فصل جدید فوتبال ایران، سروسامانی به مدیریت استقلال داده شود. حال به نظر میرسد پرسپولیس- دیگر باشگاه تحت مالکیت دولت- هم نیاز دارد هر چه سریعتر تکلیف خود را در بحث مدیریتی بداند. با جدایی جعفر سمیعی از پرسپولیس، هیاتمدیره این باشگاه مجید صدری را به عنوان سرپرست باشگاه معرفی کرد تا امور جاری باشگاه دچار مشکل نشود اما پرسپولیس که بحرانهای مالی زیادی را در خود میبیند، نیاز دارد با ساختار مدیریتی مشخص و باثبات به کارش ادامه دهد. در روزهایی که اعضای تیم فوتبال پرسپولیس خود را برای مصاف حساس برابر الهلال عربستان آماده میکنند، باشگاه دچار یک بحران مالی - که ریشه در گذشته دارد - شده و نتوانسته به تعهدات خود در قبال بازیکنان و مربیان عمل کند. با این حال مجید صدری که بتازگی اقاله قرارداد کارگزار قبلی را امضا کرده، در صدد است با برگزاری یک مزایده، کارگزار جدیدی را به خدمت بگیرد تا بخشی از مشکلات مالی باشگاه حل شود. تیم مدیریتی فعلی پرسپولیس در حالی مقدمات برگزاری مزایده و انتخاب کارگزار جدید را فراهم میکنند که باشگاه با سرپرست اداره میشود و هر روز هم نام جدیدی برای نشستن روی صندلی مدیرعاملی پرسپولیس بر سر زبانها میافتد. اینکه قرار است تیم مدیریتی فعلی پرسپولیس با ثبات کامل به کارش ادامه دهد یا تیم جدیدی معرفی شود، در حیطه اختیارات وزارت ورزش و جوانان است اما نکته بسیار مهم این است که در شرایط فعلی که پرسپولیس در راه امضای قرارداد با کارگزار جدید قرار دارد، بهتر است تکلیف تیم مدیریتی باشگاه برای فصل جدید مشخص شود و بعد کارگزار جدید انتخاب شود، چون تجارب گذشته نشان داده اگر قرار به امضای قراردادی با کارگزار جدید باشد و تیم مدیریتی فعلی هم تغییر کند، مدیران جدید با دست بسته باشگاه را در اختیار میگیرند و باید در چارچوب قراردادی که مدیران قبلی امضا کردهاند، پیش بروند. فصل گذشته، زمانی که تیم مدیریتی فعلی باشگاه حکم خود را دریافت کرد، پرسپولیس تحت قرارداد یک کارگزار قرار داشت و به همین دلیل بارها از سوی همین مدیران گفته شد فضاهای درآمدزایی واگذار شده و کاری نمیتوان کرد. حالا هم اگر قرار باشد همین مدیران قراردادی امضا کنند و بعد بروند، دوباره باید شاهد تکرار تجارب گذشته باشیم.
* چرا قرارداد یحیی را ۳ ساله تمدید نمیکنند؟
در فاصله چند هفته تا دیدار مقابل الهلال، باشگاه پرسپولیس گزینههای مختلفی برای افزایش روحیه تیم دارد. در آستانه برگزاری مرحله یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا و همچنین افتتاحیه لیگ بیستویکم، باشگاه پرسپولیس وضعیت مطلوبی از نظر مدیریتی ندارد. هیاتمدیره نامنسجم این تیم در کنار وضعیت مبهم پست مدیرعاملی، سبب شده شرایط این باشگاه در وضعیت عجیبی قرار بگیرد و هنوز هم مشخص نیست وزیر ورزش چه تصمیمی خواهد گرفت؛ آیا وعده 90 روز کار مجید صدری محقق خواهد شد؟ آیا مدیری جدید به باشگاه خواهد آمد؟ آیا مدیرعاملی صدری دائمی خواهد شد؟
این پرسشها و بسیاری سوالات دیگر در حالی ذهن هواداران پرسپولیس را به خود مشغول کرده که قرمزها نگرانی دیگری هم دارند. در هفتههای اخیر بازیکنان و اعضای کادر فنی با وعدههای بسیار زیاد برای حل مشکلات مالی مواجه بودهاند اما اقدامی عملی را مشاهده نکردهاند و شاید حالا زمانی برای افزایش روحیه آنها و نمایش حسننیت از سوی باشگاه، به طرق مختلف باشد؛ از جمله تمدید قرارداد با سرمربی که علاوه بر تاثیر بلندمدت، در کوتاهمدت نیز نکتهای مثبت در تیم پرسپولیس خواهد بود. یحیی گلمحمدی که دی 1398 به عنوان سرمربی پرسپولیس و جانشین گابریل کالدرون از مشهد به تهران آمد، در 5/1 فصل اخیر توانسته ۲ قهرمانی لیگ برتر را برای قرمزها به ارمغان بیاورد و این تیم را به فینال آسیا ببرد که هر دوی این موارد برای نخستینبار توسط یک مربی ایرانی رقم خورده است. همچنین نباید فراموش کرد پرسپولیس در این مدت با جدایی بیش از 10 بازیکن تاثیرگذار مواجه بوده اما خریدهای منطقی کادر فنی و عملکرد خوب آنها روی نیمکت و در تمرینات، سبب شده این جداییها حداقل تا حالا به چشم نیاید.
نکته جالب اینکه فصل گذشته نیز پرسپولیسیها پیش از دیدار حساس آسیایی (اولسان) قرارداد گلمحمدی را تمدید کردند. البته باشگاه اعلام کرد قرارداد ۲ ساله تمدید شده اما تا پایان فصل 1401-1400 بود. نکته مهم اینکه صعود به فینال آسیا که قرمزها این فصل هم به دنبال آن هستند، تنها کسب یک مدال یا افتخار در رزومه باشگاه نیست و آوردهای نزدیک به ۳ میلیون دلاری را برای باشگاه به همراه دارد که هماکنون قرمزها با استقراض به پشتوانه آن توانستهاند از ورشکستگی مالی فرار کنند. اگر چه فوتبال ایران رقابت ویژهای را بین نیمکتهای سرمربیگری تجربه میکند و فاصلهها بسیار به هم نزدیک است اما شاید اشتباه نباشد اگر یحیی را به عنوان بهترین مربی کنونی فوتبال ایران معرفی کنیم؛ او که برای نخستینبار مشهد را صاحب سهمیه آسیایی کرد و پرسپولیس تحت هدایت او با وجود حواشی مدیریتی و تغییرات متوالی کادر فنی، آسیبی ندید و به زعم هواداران این تیم و بسیاری از کارشناسان، نمایشهای چشمنوازی ارائه کرد. یحیی گلمحمدی در 5/1 فصل موفق به کسب ۳ قهرمانی (۲ لیگ برتر و یک سوپرجام) شده و یک بار در فینال آسیا حضور یافته است اما در چنین شرایطی، باشگاه پرسپولیس هنوز تمدید قرارداد با این مربی را به عنوان یک پروژه پیش روی خود قرار نداده است. با توجه به یک صعود به فینال (2020) و یک صعود تا یکچهارم نهایی (2021) هیچ بعید نیست در پایان فصل یحیی با پیشنهادات داخلی و حتی خارجی خوبی مواجه شود که در آن صورت حفظ وی کار سختتری خواهد بود. فارغ از چیزی که در پایان فصل انتظار پرسپولیس را میکشد، مجید صدری، سرپرست کنونی باشگاه پرسپولیس میتواند با تمدید قرارداد یحیی گلمحمدی پیش از بازی الهلال، به این شکل روحیه او و دستیارانش را افزایش دهد و آنها را با شرایط ذهنی بهتر رهسپار ریاض کند. یحیی در هفتههای اخیر بارها از مشکلات مالی صحبت کرده و به نظر از عملکرد مدیران باشگاه رضایت کافی ندارد اما این اقدام میتواند راهکاری بسیار خوب برای نمایش حسننیت صدری به سرمربی قرمزها برای ادامه کار باشد.
ارسال به دوستان
به بهانه ناکامی تیم ملی والیبال جوانان ایران
عطایی را نسوزانیم
طاهره صفری: تیم والیبال جوانان در رقابتهای قهرمانی جهان عملکرد بسیار بدی داشت و این موضوع را باید تبعات یک تصمیم اشتباه و دستهجمعی دانست.
بیستویکمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جوانان زیر 21 سال جهان با حضور 16 تیم برتر از قارههای مختلف جهان به میزبانی مشترک ایتالیا و بلغارستان در حال برگزاری است و تیم ایران از مرحله مقدماتی ۲ شکست مقابل بلژیک و آرژانتین و یک پیروزی مقابل مراکش در کارنامه خود دارد.
تیم ملی بزرگسالان ایران، چند روز قبل با هدایت بهروز عطایی و با تنها یک ست باخته به عنوان قهرمانی آسیا رسید. پس از این رقابتها عطایی و همکارانش راهی ایتالیا شدند تا هدایت تیم جوانان ایران را نیز بر عهده داشته باشند. هر چند تیم جوانان در دوره گذشته توانست عنوان قهرمانی جهان را کسب کند اما نکاتی در این بین وجود دارد که توجه به آنها خالی از لطف نیست.
اول اینکه در تیمهای پایه، کسب نتیجه و جام نباید هدف اصلی باشد، چرا که در هر دوره از رقابتها ترکیب تیمهای شرکتکننده تا حدود بسیار زیادی دستخوش تغییر میشود. با این شرایط استفاده از عناوینی همچون مدافع عنوان قهرمانی شاید چندان درست نباشد، ضمن اینکه در تمام ادوار گذشته رقابتهای جوانان جهان تنها تیمهای برزیل و روسیه توانستهاند از عنوان قهرمانی خود دفاع کنند.
پس در گام اول نباید عنوان کرد چون ایران در دوره گذشته قهرمان شده، در این دوره هم حتما باید قهرمان میشد. از سوی دیگر اشتباهاتی هم رخ داد که از آنها هم نباید بسادگی عبور کرد. والیبال ایران در ادوار گذشته هم چنین شرایطی را تجربه کرده بود. زمانی که پیمان اکبری هدایت چند تیم را به صورت همزمان بر عهده داشت هم شاهد چنین اتفاقاتی بودیم و حالا یک بار دیگر رئیس فدراسیون به همراه اعضای کمیته فنی اشتباه خود را تکرار کردند. مسؤولان یک بار دیگر هدایت ۲ تیم را به صورت همزمان به یک مربی دادند که نتیجهگیری در هر ۲ تورنمنت برایش امری تقریبا غیرممکن بود.
کمیته فنی تصمیم گرفت بهروز عطایی همزمان هدایت تیم ملی بزرگسالان و جوانان ایران را بر عهده داشته باشد. اعضای این کمیته که معمولا در ناکامیها از دسترس خارج میشوند، یک بار دیگر سنتشکنی نکرده و مخفی شدند. این در حالی است که پس از کسب عنوان قهرمانی ایران در آسیا با هدایت بهروز عطایی هر روز میشد اظهارات آنها را در رسانههای مختلف دید و خواند!
واقعیت این است که در والیبال روز جهان و در دنیای حرفهای، مسؤولیت هدایت همزمان تیم ملی بزرگسالان و جوانان به یک سرمربی داده نمیشود اما در ایران شاهد این پدیده هستیم؛ پدیدهای که ناکامی تیم جوانان را در مسابقات جهانی به همراه داشت. با این حال نمیتوان از افتخار بزرگی که عطایی و همکارانش در مسابقات قهرمانی آسیا به دست آوردند هم براحتی عبور کرد.
به هر حال باید پذیرفت والیبال ایران یک تصمیم هیجانی و احساسی گرفت و تاوانش را هم داد و از صعود به جمع 8 تیم برتر رقابتهای قهرمانی جوانان جهان بازماند؛ اتفاقی که آخرین بار سال 2015 برای ایران رخ داده بود. اهالی والیبال امیدوارند داورزنی، مشاورانش و اعضای کمیته فنی از این اتفاقات درس عبرت گرفته باشند و در آینده شاهد چنین موضوعاتی در تیمهای ملی نباشیم.
ارسال به دوستان
اخبار
رشید مظاهری هیچ پیشنهادی ندارد!
دروازهبان اصلی فصل گذشته استقلال و یکی از بهترین دروازهبانهای ایران، در حال حاضر پیشنهادی ندارد. رشید مظاهری که فصل گذشته یکی از بهترین دروازهبانهای لیگ بود و کلینشیتهای زیادی را در دروازه استقلال ثبت کرد، برای فصل جدید قرارداد یا توافقی با تیمهای لیگ برتر ندارد، این در حالی است که وی تا چندی پیش یکی از بازیکنان مطرح در نقل و انتقالات بود و با پیشنهادات متنوع و با ارقامی بالا از سوی چند تیم مواجه بود. مظاهری فصل گذشته ۱۹ بار در لیگ، ۶ بار در آسیا و یک بار در جام حذفی برای آبیپوشان به میدان رفت. گفته میشود در صورت تمایل فرهاد مجیدی، راه برای بازگشت او به جمع آبیپوشان باز است.
***
یک مصدوم دیگر برای الهلال
با اعلام باشگاه الهلال عربستان، یکی دیگر از بازیکنان این تیم دچار آسیبدیدگی شد. به گزارش روزنامه «الریاضیه» عربستان، «علی البلیهی» مدافع تیم فوتبال الهلال به جمع مصدومان این تیم اضافه شده است. الهلال توضیحی درباره میزان دوری این بازیکن ارائه نکرده است. این تیم عربستانی طی هفتههای اخیر با بحران آسیبدیدگی بازیکنانش دست و پنجه نرم میکند. پیش از این بازیکنانی چون «عبدالله عطیف»، «سلمان الفرج»، «سعد الناصر»، «کاریلو»، «سالم الدوساری»، «ناصر الدوساری» و «محمد البریک» دچار آسیبدیدگی شده بودند. الهلال ۲۴ مهر در مرحله یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا به مصاف پرسپولیس خواهد رفت.
***
«پیسیآر» در دیدار ایران - کرهجنوبی قطعی نیست!
انجام تست پیسیآر در دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و کرهجنوبی قطعی نیست و صرفا تاکنون تنها شرط قطعی، تزریق ۲ دوز واکسن کروناست. دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و کرهجنوبی از سری رقابتهای مرحله نهایی انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، قرار است ۲۰ مهر در ورزشگاه آزادی برگزار شود و به همین منظور حضور تماشاگران در این مسابقه با شروط خاصی همراه شده است. چندی پیش علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا اعلام کرد ۱۰ هزار تماشاگر به شرط تزریق ۲ دوز واکسن کرونا، با ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی میتوانند در ورزشگاه آزادی شاهد بازی ایران و کرهجنوبی باشند. با این وجود به تازگی غلامرضا نوروزی، رئیس فدراسیون پزشکی- ورزشی اعلام کرد شروط حضور تماشاگران در دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و کرهجنوبی، تزریق ۲ دوز واکسن کرونا و نیز انجام تست پیسیآر است.
به گزارش ایسنا، تاکنون صرفا تزریق ۲ دوز واکسن کرونا برای افرادی که تمایل دارند این مسابقه را در ورزشگاه آزادی تماشا کنند قطعی شده و در رابطه با انجام تست پیسیآر هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده و به احتمال زیاد حضور در این مسابقه به انجام تست پیسیآر منوط نخواهد شد.
***
کرهجنوبی با بازیکن سابق بارسلونا مقابل ایران
بازیکن سابق جوانان بارسلونا بعد از ۲ سال به تیمملی فوتبال کرهجنوبی دعوت شد. به گزارش یونهاپ، «پیک سئونگ هو» بازیکن سابق جوانان بارسلونا پس از ۲ سال دوری به اردوی تیمملی فوتبال کشورش برای بازی با سوریه و ایران دعوت شد. این بازیکن ۲۴ ساله یکی از ۲۷ بازیکنی بود که پائولو بنتو برای دیدارهای گروه A مقابل سوریه و ایران در مرحله نهایی انتخابی آسیا ۲۰۲۲ انتخاب کرد. کره جنوبی ۷ اکتبر میزبان سوریه است و ۱۲ اکتبر به مصاف ایران میرود. کرهجنوبی در ۲ بازی ابتدایی خود در گروه A، اوایل ماه جاری لبنان را با نتیجه یک بر صفر شکست داد و یک تساوی بدون گل هم مقابل عراق به دست آورد. کره با ۴ امتیاز در رده دوم گروه قرار دارد و ۲ امتیاز از ایران عقب است. پیک که تنها سابقه بازی برای تیم جوانان بارسلونا را در کارنامه داشت و فرصت بازی در تیم اصلی را پیدا نکرد، آخرین بار اکتبر ۲۰۱۹ در جریان دور دوم مقدماتی جامجهانی برای کره به میدان رفته بود. کرهجنوبی تیم ۳۶ ردهبندی فیفا تمام بازیکنان لژیونر و شاخص خود را برای این ۲ دیدار دعوت کرده است تا اردوی آمادگی خود را شروع کند. البته بازیکنانی که خارج از کشور کره بازی میکنند طبق مقررات فیفا میتوانند به اردوی تیم ملی کشورشان اضافه شوند.
ارسال به دوستان
تحلیل یک سایت آمریکایی از احتمال رویارویی دوباره یزدانی و تیلور
کسی نمیتواند آنها را کنار بزند
مسابقات جهانی کشتی آزاد از روز شنبه ۱۰ مهرماه به میزبانی نروژ آغاز میشود. یک سایت آمریکایی در تحلیل وزن ۸۶ کیلوگرم این مسابقات نوشت: دیوید تیلور، نماینده تیم کشتی آمریکا در وزن ۸۶ کیلوگرم برای مسابقات جهانی نروژ است. دیوید تیلور از نوامبر ۲۰۱۶ مقابل هیچ کشتیگیر بینالمللی شکست نخورده و هیچ نشانهای از کاهش قدرت خود نشان نداده است. از سویی یزدانی و نایفونوف در طرف دیگر جدول قرار میگیرند و این احتمال وجود دارد که تیلور با آنها در نیمهنهایی کشتی بگیرد. در هر صورت به نظر میرسد تیلور در راه رسیدن به فینال جهانی برابر هر رقیبی محبوبترین ورزشکار خواهد بود. از فوریه ۲۰۱۶، حسن یزدانی ۳ باخت مقابل تیلور تجربه کرده است. یزدانی و تیلور برای نخستینبار در جامجهانی ۲۰۱۷ کشتی گرفتند. با وجود اینکه یزدانی ۳ بر صفر پیش افتاد، تیلور موفق شد ۸ بر ۴ یزدانی را مغلوب کند. دومین رقابت این دو کشتیگیر در سال ۲۰۱۸ بود که حسن یزدانی باز هم نتیجه را واگذار کرد. این دو سومینبار در فینال المپیک توکیو روبهروی هم قرار گرفتند که یزدانی در ۱۸ ثانیه پایانی با نتیجه ۳ بر ۲ شکست خورد. یزدانی ظاهرا مقابل تیلور فاصله را کم کرده اما در هیچ کدام از مبارزهها موفق به پیروزی نشده است. به احتمال زیاد در فینال جهانی ۲۰۲۱ متوجه خواهیم شد در چهارمین دیدار بالاخره یزدانی بر تیلور غلبه میکند یا خیر؟ این سایت تخصصی کشتی در ادامه گزارش خود نوشت: هیچ وزنی در جهان وجود ندارد که کشتیگیران شماره یک، ۲ و ۳ به وضوح مشخص باشند اما در وزن ۸۶ کیلوگرم کاملا مشخص است. دیوید تیلور به عنوان کشتیگیر شماره یک از هیچ کس در این وزن شکست نخورده است. یزدانی که در رده دوم قرار دارد، تنها مقابل تیلور شکست خورده است. سپس نایفونوف به عنوان کشتیگیر شماره ۳ قرار دارد که فقط به دیوید تیلور و حسن یزدانی باخته است. در حالی که بعید است کسی تیلور، یزدانی یا نایفونوف را کنار بزند، تعدادی کشتیگیر هستند که میتوانند برای دومین مدال برنز رقابت کنند. به نظر میرسد عثمان گوچن و بوریس ماخوف بیشترین شانس را در این زمینه دارند.
ارسال به دوستان
سیاست خارجی بر مدار تغییر
مهدی گرگانی: اُپرا وینفری میگوید: «بزرگترین کشف تاریخ این است که انسان میتواند با تغییر نگرش، آینده را تغییر دهد».
«تغییر» کلیدواژه ۲ ماه گذشته ایران بوده است. اگر بخواهیم دوره ریاستجمهوری حجتالاسلام والمسلمین رئیسی را از زمان ورود به پاستور تا امروز مورد کنکاش قرار دهیم و روی آن یک اسم بگذاریم، میتوانیم واژه «Change» یا تغییر را برای آن انتخاب کنیم. تغییر رویکرد چه در سیاست داخلی و چه در حوزه مهم و راهبردی سیاست خارجی و روابط خارجه ایران کاملا مبرهن و مشهود بوده است که نسبت به راهبرد دولت حسن روحانی، میتوان آن را یک چرخش 180 درجهای قلمداد کرد.
دولت 8 ساله روحانی از همان ابتدا مبتنی بر مذاکره با قدرتهای غربی و بر پایه تنشزدایی با غرب پایهریزی شده بود. اصلا انتخاب محمدجواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه ایران نشاندهنده سمت و سوی سیاست خارجی ایران در دوران روحانی بود؛ یعنی چک و چانه زدن و تعامل با کدخدا و تلاش برای امتیازگیری از طریق دادن امتیاز. روحانی و ظریف 8 سال کشور را معطل مذاکره با غربیها برای حصول توافق برجام کردند، امتیازهای زیادی دادند و امتیازات حداقلی نیز گرفتند اما در نهایت همانطور که حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، رهبر حکیم انقلاب بارها بر عدم اعتماد به وعدههای آمریکاییها و اروپاییها تاکید کرده بودند، از همان نقطه ضربه خوردیم؛ آمریکا به تعهدات خود در برجام پشت کرد، از توافق خارج شد و ناگهان راهبرد سیاست خارجی دولت روحانی از هم فروپاشید.
با خروج آمریکا از برجام، امتیازهای اندکی که گرفته بودیم از دست رفت اما امتیازهایی که طرف مقابل در زمینه هستهای گرفته بود همچنان پابرجا ماند و اگر مصوبه اقدام راهبردی مجلس برای کاهش تعهدات هستهای و شروع غنیسازی فراتر از متن برجام نبود، این ضرر بسیار بیشتر بود. از سوی دیگر از زمان خروج آمریکا از برجام، همه انرژی دولت و دستگاه دیپلماسی ایران صرف تنش و جدل در زمینه چرایی خروج واشنگتن از برجام، تلاش برای آغاز مذاکرات دوباره و بازگشت ۲ طرف به برجام شد؛ موضوعی که باعث مغفول ماندن فرصتهای بیشمار در محیط پیرامونی نزدیک ایران بویژه همسایگان شد.
1- در پایان دولت دوازدهم، ظرفیتهای اقتصادی و تجاری بسیاری با کشورهای گوناگون مغفول مانده و مناسبات اقتصادی ایران با بخشهای مختلف جهان نامتوازن و یکسویه رها شده بود.
از زمان تغییر دولت، این رویکرد نیز به کلی تغییر کرد.
انتخاب دکتر حسین امیرعبداللهیان، دیپلمات خوشنام انقلابی به عنوان وزیر جدید امور خارجه و فرمانده دستگاه دیپلماسی، نقطه آغاز این تغییر بنیادین بود. دکتر امیرعبداللهیان پس از اخذ رای اعتماد قاطع از مجلس، رویکرد سیاست خارجی خود را با چند کلمه به صورت رسا توضیح داد: «همسایگان و آسیا؛ اولویت نخست».
وی در راستای همین اصل، در نخستین سفر خارجی خود به بغداد رفت و در نشست همسایگان عراق شرکت کرد. امیرعبداللهیان در سخنرانی خود در نشست بغداد گفت: با کمال مسرت در اینجا و در شروع به کار دولت جدید ایران میگویم سیاست خارجی دولت جدید تهران با عنوان «سیاست خارجی متوازن، فعال و هوشمند» بر اولویت رابطه با همسایگان و منطقه تأکید دارد و ما دست همه همسایگان و اهل منطقه را به گرمی میفشاریم.
2- گام دوم، سفر مهم حجتالاسلام رئیسی به تاجیکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای بود. بهرغم محدودیتهای کرونایی و غیبت برخی سران شانگهای، رئیسی در راستای تحکیم سیاست خارجی تازه جمهوری اسلامی ایران، شخصا به دوشنبه رفت که همین حضور منشأ برکات زیاد آن در راستای منافع جمهوری اسلامی ایران بود. پذیرفتن عضویت ایران در «سازمان همکاری شانگهای» که یک سازوکار شرقی و مهم منطقهای به شمار میرود و همچنین دیدار و رایزنی با برخی سران منطقه آسیای مرکزی و وزرای خارجه هند، روسیه و مقامات چینی که در زمینه دیپلماسی اقتصادی و سیاست همسایگی انجام شد، یعنی پایان دیپلماسی ضعف و پشت کردن به کدخدا.
پشت کردن به کدخدا لزوما به معنای تقابل، رویارویی و جنگ با غرب نخواهد بود، بلکه به معنای اولویت دادن به همسایگان، کشورهای دوست و شرکای قابل اعتماد ایران است که طی 8 سال گذشته مغفول مانده بود و باعث فرصتسوزیهای بیشماری به قیمت قربانی شدن منافع ملت ایران پای مذاکرات با غرب شده بود.
3- در نهایت سخنرانی سهشنبهشب حجتالاسلام رئیسی- به وقت تهران- در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و تاکید بر راهحل مقاومت و شکست پروژههای آمریکا علیه ایران و افول عظمت پوشالی واشنگتن را میتوان نقطه بلوغ و تکمیل راهبرد تازه دولت خواند.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به حمله ششم ژانویه هواداران ترامپ به کنگره آمریکا و فرار مفتضحانه این کشور از افغانستان و سقوط شهروندان افغان که از هواپیماهای آمریکایی آویزان شده بودند، بر بیاعتباری و پایان سلطه آمریکا بر جهان تاکید کرد و خواستار تغییر واقعی سیاستهای آمریکا و کنار گذاشتن سیاست شکستخورده تحریم شد. وی گفت: اشتباه آمریکا در چند دهه گذشته این بوده که به جای تغییر «روش زندگی» خود با جهان، «روش جنگ» خود با جهان را تغییر میدهد. راه غلط را نمیتوان با روش متفاوت به نتیجه رساند.
اکنون باید گفت دوران جدید و متفاوتی در جمهوری اسلامی ایران آغاز شده است. سیاستهای غلط در حال اصلاح و تغییر است و دولت با شتاب و سرعتی قابل قبول به دنبال برگرداندن قطار توسعه و پیشرفت ایران به ریل است اما نه با گدایی و نگاه به خارج، بلکه با تمرکز بر توان داخلی و سیاست خارجی متوازن و عزتمندانه.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|