|
رایزنیهای سیاسی ایران و ترکیه
معاون سیاسی وزارت امور خارجه با «سدات اونال»، همتای ترکیهای خود، دیدار و رایزنی کرد. علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در سفر به آنکارا، با سدات اونال، همتای ترکیهای خود، دیدار و رایزنی کرد. طرفین در این نشست روابط دوجانبه را بررسی کردند و درباره مسائل منطقهای و بینالمللی بویژه سوریه، افغانستان، قفقاز و یمن به تبادلنظر پرداختند.
ارسال به دوستان
ابوالحسن بنیصدر، رئیسجمهور مخلوع و فراری در 88 سالگی در فرانسه مُرد
مرگ رفیق منافقین
گزارش «وطنامروز» درباره کارنامه خائنانه بنیصدر در دوران ریاست جمهوری
گروه سیاسی: ابوالحسن بنیصدر، رئیسجمهور مخلوع و فراری، روز گذشته در 88 سالگی در فرانسه مرد تا پرونده یکی از معاندان کشور و خائنان به انقلاب نیز سرانجام پس از 4 دهه فعالیت علیه نظام در خارج از کشور بسته شود.
به گزارش «وطنامروز»، نخستین رئیسجمهور ایران که تبدیل به تنها رئیسجمهور مخلوع نیز شد، در شرایطی چشم از جهان فروبست که پرونده زندگی او را میتوان به عنوان یکی از عبرتآموزترین مصادیق تاریخی کشور مورد بحث و ارزیابی قرار داد. بیراه نخواهد بود اگر زندگی بنیصدر را بتوان نقطه تلاقی عمده مخاطرات و توطئههایی دانست که انقلاب اسلامی ایران از سال 57 تاکنون و به انحای مختلف تجربه کرده است. آمیزه «نفوذ»، «توطئه» و «وحدتشکنی» در زندگی سیاسی بنیصدر و دوران پرخسارت ریاست وی بر دولت که با فتنه خیابانی و مسلحانه سازمان منافقین در خرداد سال60 همراه شد، به عنوان یکی از نقاط عطف تاریخی همواره واجد اهمیت بوده است؛ چه از آن رو که نوپا بودن انقلاب، فقدان تجربه عملی و ضعیف بودن نهادهای تازهتاسیس این امکان را فراهم آورد که جریانات ضدانقلاب از دوران ریاستجمهوری بنیصدر بیشترین بهره را ببرند و چه از این جهت که وی بیشترین اهتمام خود را بر ایجاد تزلزل در رابطه میان مردم و نظام اسلامی معطوف کرده بود.
بر این مبنا و به شکل اختصاری میتوان هموار کردن مسیر قدرتگیری جریان نفاق و نفوذ، تلاش بیوقفه برای تضعیف نهادها و جریانهای انقلابی از طریق دوقطبیسازی جامعه و ایجاد بدبینی علیه چهرههای موجه انقلاب، مختل کردن فعالیت دولت از طریق کارشکنی و در نهایت کشاندن کشور به موقعیتی در آستانه سقوط را مهمترین اهداف رئیسجمهور مخلوع ایران در ایام ریاستجمهوری دانست؛ مسالهای که هر چند در نهایت به عزل وی از فرماندهی کل قوا از سوی بنیانگذار کبیر انقلاب و رای عدم کفایت نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی منتهی شد اما بنیصدر در سایه رابطه با سازمان تروریست منافقین، سایر فعالیتهای تبلیغاتی خود را علیه نظام اسلامی در خارج از کشور پیگیری کرد که در این نوشتار به بهانه مرگ وی به صورت اجمالی به برخی اقدامات خیانتکارانه بنیصدر خواهیم پرداخت.
* استراتژی دوقطبیسازی
یقینا رویه ثابت حکمرانی بنیصدر را باید در ذیل مساله «دوقطبیسازی» جستوجو کرد؛ مسالهای که در نظام تازهتاسیس جمهوری اسلامی و با توجه به انباشت بحرانها و مخاطرات سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب، تاثیر دوچندانی بر امور کشور میگذاشت. پس از انتخاب بنیصدر به عنوان رئیسجمهور، نخستین جرقههای اختلافافکنی با دعواهای انتخاب نخستوزیر آغاز شد. وی ابتدای امر در اقدامی مزورانه پیشنهاد انتخاب حاجاحمد خمینی را به عنوان نخستوزیر مطرح کرد که با مخالفت امام خمینی(ره) همراه شد. گزینههای مورد نظر بنیصدر نیز موفق به کسب رای مجلس نشدند تا اینکه نام محمدعلی رجایی به عنوان نخستوزیر مطرح شد. اما طرح نام رجایی نیز پایان کار نبود و پس از آن بنیصدر تمام اهتمام خود را معطوف به دوقطبیسازی فضای سیاسی در سایه نخستوزیری رجایی کرد. برای نمونه روزنامه «انقلاب اسلامی» که زیر نظر بنیصدر فعالیت میکرد، 7 مرداد 59 در تیتر اصلی خود از مردم خواسته بود اگر فرد مورد نظر رئیسجمهور به نخستوزیری نرسد، دولت را نپذیرند. بنیصدر هم در سخنرانیهای خود آشکارا مردم را به تقابل با نظام فرامیخواند و میگفت: تا مردم مطمئن نشوند دولتی که روی کار میآید با رئیسجمهور هماهنگ است، آن را نخواهند پذیرفت.
با این حال انتخاب رجایی به عنوان نخستوزیر با رای نمایندگان مردم تغییری در رویه رئیسجمهور وقت ایجاد نکرد و بنیصدر در نخستین گام، این تقابل را با تعلل در صدور حکم نخستوزیر آغاز کرد. بدین ترتیب رجایی موفق نشد در مهلت مقرر کابینهاش را به مجلس معرفی کند. بنیصدر همچنین 3 شهریور 59 ضمن نگارش نامهای به رجایی، وی را در عمل به قانون اساسی «رفوزه» دانست و در اظهارنظری عجیب ادعا کرد وزرای پیشنهادی رجایی به دنبال ساقط کردن جمهوری اسلامی هستند. بنیصدر در گام بعدی کوشید امام را به نفع خود وارد جریان کند، لذا 8 شهریور به ایشان نامه نوشت و از کابینه پیشنهادی رجایی انتقاد کرد. وی در این نامه از امام خواست هر تصمیمی که صلاح است بگیرند. امام در پاسخ، بنیصدر را به تفاهم و وحدت و همکاری دعوت کردند. مخالفتهای بنیصدر با شهید رجایی و کابینهاش روز به روز بیشتر میشد تا جایی که برنامههای طرح شده از طرف دولت در مجلس توسط طرفداران رئیسجمهور با کارشکنی مواجه میشد. یکی از آنها طرح لایحه بودجه کابینه شهید رجایی بود که مخالفتهای گستردهای با آن از جانب طرفداران بنیصدر در مجلس شد. اختلافات بنیصدر با رجایی و دیگر قوا باعث شد امام دستور تشکیل یک هیات ۳ نفره برای حل اختلاف را بدهند.
پمپاژ این دوگانگی به فضای عمومی جامعه از سوی بنیصدر ادامه پیدا کرد تا وی در سخنرانی 17شهریور 59 خود به طور علنی روند دوقطبیسازی و تفرقه در جامعه را پی بگیرد و جبههگیری و صفآرایی علنی خود را در مقابل مجلس، دولت، حزب جمهوری و در یک کلمه خط امام، به میان تودههای مردم بکشاند تا اتحاد مردم را بر هم زده و فضا را دوقطبی کند. وی در این سخنرانی از اقلیتی سخن گفت که قصد تسخیر امور سیاسی و نظامی کشور را دارند و نخستین هدف آنها رویارویی با رئیسجمهور و از میان بردن قدرت او است. او گفت آنها مترسک میتراشند و القای شبهه میکنند. این گونه تفرقهافکنیها باعث شد امام خمینی شخصا وارد میدان شوند و در یک سخنرانی بسیار مهم برای نخستینبار صریحتر از قبل به صفبندیهای داخلی و جنگهای جناحی بپردازند. ایشان در واکنش به سخنان بنیصدر با زبانی شکوهآمیز ضرورت حیاتی حفظ وحدت را در شرایط خطیر آن دوره متذکر شدند.
* شکاف میان قوای نظامی
با تجاوز نظامی رژیم بعث عراق به خاک کشورمان در 31 شهریور 59 شرایط کشورمان بحرانیتر شد اما حتی این بحران ملی نیز تغییری در مشی بنیصدر ایجاد نکرد و او این بار ایجاد دودستگی و اختلالآفرینی در فضای عمومی کشور را به شکل دیگری پیگیری و تلاش کرد با اختلافافکنی میان قوای نظامی، کشور را با چالش امنیتی مواجه کند؛ مسالهای که با سقوط خرمشهر در آبان 59 عینیت بیشتری پیدا کرد. آیتالله عبدالله محمدی، امام جمعه وقت خرمشهر درباره نقش مدیریت بنیصدر در این باره نقل میکند: «توپخانه اصفهان برای دفاع از خرمشهر و جلوگیری از سقوط آن عازم خرمشهر شده بود اما این توپخانه در 60 کیلومتری خرمشهر متوقف شده بود. به آنها گفته بودند صلاح نیست جلوتر بروید. ما رفتیم و با فرمانده توپخانه صحبت کردیم و گفتیم پس چرا به خرمشهر نمیآیید؟ خرمشهر در محاصره است و در معرض سقوط است. گفتند چه کنیم که به ما اجازه نمیدهند. میترسیدند بگویند بنیصدر اجازه نداده است». 7 آذرماه، آیتالله خامنهای نیز در نماز جمعه تهران از رویه منافقانه بنیصدر که به سقوط خرمشهر انجامید پرده برداشته و حقایق سیاسی و نظامی را افشا کردند. ایشان همچنین در خطبههای نماز جمعه درباره رویههای مشکوک و غیرقابل توجیه رئیسجمهور در جایگاه فرماندهی کل قوا و اداره و سازماندهی جنگ که به دلیل عدم واگذاری سلاح به نیروهای داوطلب، سپاه و بسیج موجب رکود و توقف در کار جبهه و جنگ شد، سخن گفتند.
با این حال نقطه اوج پمپاژ دودستگی از سوی بنیصدر به سخنرانی مشهور 14 اسفند وی در دانشگاه تهران بازمیگردد؛ جایی که رئیسجمهور وقت در کوران پیشرویهای عراق در خاک کشورمان سخنرانی خود را تبدیل به میتینگ ملیگراها و منافقین برای حمله به جریانهای انقلابی کرد؛ مسالهای که در نهایت باعث شد امام امت در موضعی قاطع دستور تعقیب مجرمان و محرکان را صادر کنند.
* همراه و پشتیبان منافقین
رفتارهای خبیثانه و خائنانه بنیصدر تا جایی ادامه پیدا کرد که امام خمینی(ره) 20 خرداد 60 در حکمی وی را از فرماندهی کل قوا عزل کردند و متعاقب آن نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نیز رای به عدم کفایت سیاسی بنیصدر برای سمت ریاستجمهوری دادند. با این حال بنیصدر حتی با برکناری نیز دست از فتنهانگیزی علیه نظام برنداشت و همگام با نیروهای سازمان منافقین بستر شورش مسلحانه خیابانی را فراهم کرد. هر چند برخی مورخان پس از رسوایی تمامعیار فرقه رجوی تلاش کردهاند با مستثنا کردن بنیصدر از راه و روش منافقین از وجهه سیاسی او دفاع کنند اما واقعیت امر آن است که اساسا بخش اصلی تجهیز نظامی این گروهک از اوایل سال 59 با موافقت بنیصدر و با درخواست مسعود رجوی انجام شده بود. در این زمینه بازخوانی خاطره حسن غفوریفرد درباره خانه امن «موسی خیابانی» در محله زعفرانیه تهران تا حد زیادی میزان تجهیز اعضای سازمان منافقین به وسیله بنیصدر را روشن میکند. وی در خاطرهای میگوید: «وقتی موسی خیابانی کشته شد، وزیر اطلاعات گفت [منافقین] ماشینهایی داشتند که حتی آرپیجی7 هم به اینها اثر نمیکرد و شیشههایش نرم میشد ولی نمیشکست. یعنی بسیاری از وسایلی که آنجا بود با اشاره بنیصدر و مجوز او وارد مملکت شده بود». همراهی بنیصدر و منافقین در کشتار مردم در جریان غائله 30 خرداد البته از دید امام خمینی(ره) نیز پنهان نماند و ایشان در سخنرانی روز اول تیر، از بنیصدر خواستند موضع خود را روشن کند. ایشان فرمودند: «کرارا من [به بنیصدر] گفتم که بیا برو از این گروهکهای فاسد، از این منافقین تبری کن، حیثیت خودت را از دست نده، بیا برو در ملأعام و اینها را از خود بران. اینها تو را به تباهی میکشند... آن آقا [بنیصدر] من کرارا به او گفتم که حسابت را از این منافقین جدا کن و اعلام کن به اینکه شماها [منافقین] از اسلام نیستید و شماها به من ارتباط ندارید، نپذیرفت و دید آنچه دید و من امیدوارم که توبه کند».
* عبرتهای یک رئیسجمهور بدنام
مرگ بنیصدر و مختومه شدن حیات سیاسی وی پس از 4 دهه فعالیت تخریبی علیه جمهوری اسلامی در خارج از کشور در شرایطی اتفاق افتاد که او نیز مانند سیاهه عظیمی از خائنان و نیروهای ضدانقلاب در دهههای اخیر بارها وعده سقوط حتمی نظام جمهوری اسلامی را داده بود. پایان عبرتآموز بنیصدر و ترک این دنیا با بدنامی و کارنامه سنگینی از خیانتها وی را نیز در سیاهه مردودان تاریخ این مرز و بوم قرار داد. با این حال نمیتوان چشم بر این واقعیت بست که استراتژی تفرقهآفرینی سیاسی و ایجاد شکاف میان مردم و نظام اسلامی هیچگاه منحصر به بنیصدر نبوده است. او حالا نقطهای ساکن و تاریخ گذشته را در حافظه جمعی مردم ایران دارد اما بلاشک استراتژی بنیصدر از سوی دیگر گروههای ضد وطن و خائنی که در سر سودایی جز نابودی میهن ندارند، پی گرفته خواهد شد.
ارسال به دوستان
اخبار
پیام رهبر انقلاب در پی حادثه مصیبتبار انفجار در مسجدی در استان قندوز افغانستان
مسؤولان افغانستان عاملان خونخوار این جنایت را مجازات کنند
در پی حادثه مصیبتبار انفجار در مسجدی در استان قندوز افغانستان و جان باختن تعداد زیادی از مردم نمازگزار، حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در پیامی بر مجازات عاملان این جنایت بزرگ و جلوگیری از تکرار چنین فجایعی تأکید کردند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
حادثه تلخ و مصیبتبار انفجار در مسجد منطقه خانآباد استان قندوز که به جان باختن جمع زیادی از مؤمنان نمازگزار انجامید، ما را داغدار کرد. از مسؤولان کشور همسایه و برادر افغانستان جدا انتظار میرود عاملان خونخوار این جنایت بزرگ را به مجازات برسانند و با تدابیر لازم از تکرار چنین فجایعی جلوگیری کنند. از خداوند متعال رحمت و علو درجه برای شهیدان این حادثه و شفای عاجل برای آسیبدیدگان و صبر و سکینه برای کسان و بازماندگان آنها مسألت میکنم.
* تأکید رهبر انقلاب بر ارتقای سطح خدمتگزاری در نیروی انتظامی
همچنین رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت هفته نیروی انتظامی، این نیرو را از ستونهای امنیت در کشور خواندند و با تقدیر از کمک نیروی انتظامی به دستگاههای متصدی خدمات مردمی از جمله در مقابله با کرونا، بر ارتقای سطح خدمتگزاری و انجام وظیفه در این نیرو تأکید کردند. متن پیام فرمانده معظم کل قوا به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
نیروی انتظامی یکی از ستونهای استوار امنیت در کشور است. این نقش ارزشمند، در سالهای اخیر برجستگی بیشتری یافته است. همکاری و کمک به دستگاههای متصدی برخی خدمات مردمی، مانند آنچه در تعامل با ستاد ملی مقابله با کرونا دیده شد نیز جنبه دیگری از ارزشهای این سازمان است. همه در نیرو- بویژه مسؤولان و مدیران- باید تلاش کنند سطح خدمتگزاری و انجام وظیفه را ارتقا دهند و با کارکرد خود، قدر نیروی انتظامی را نیز در چشم عموم مردم ارتقا بخشند.
***
رئیسجمهور:
تداوم اقدامات تروریستی در افغانستان پروژه آمریکاست
رئیسجمهور در پیامی با تسلیت شهادت و جراحت جمع زیادی از مردم بیگناه افغانستان در یک اقدام تروریستی، تاکید کرد: این جنایت که با هدف اختلافافکنی بین مسلمانان انجام شد به دست کسانی صورت پذیرفت که ماهیت ضدانسانی و ضددینی آنها بر همگان آشکار است. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، در متن پیام سیدابراهیم رئیسی آمده است: شهادت و جراحت جمع زیادی از مردم بیگناه افغانستان که در مکانی مقدس به عبادت مشغول بودند را به ملت افغانستان و همه جامعه بشری تسلیت عرض میکنم. این جنایت که در ابتدای ماه ربیع، ماه وحدت بین مسلمانان ولی با هدف اختلافافکنی بین مسلمانان انجام شد، به دست کسانی صورت پذیرفت که ماهیت ضدانسانی و ضددینی آنها بر همگان آشکار است. بر کسی پوشیده نیست که رشد و نمو این جریان تروریستی تکفیری، با حمایتها و برنامههای آمریکا صورت پذیرفته است و این کشور در سالهای اخیر، شرایط را برای گسترش فعالیت جنایتکاران داعشی در افغانستان تسهیل کرده و مانع ریشهکنی آنها شده است. اینجانب با ابراز نگرانی از تداوم اقدامات تروریستی و ترکیب فتنه مذهبی با فتنه قومی که بخشی از پروژه امنیتی جدید آمریکا برای افغانستان است تاکید میکنم جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته، آماده حمایتهای همهجانبه از خواهران و برادران افغانستانی است و امیدواریم با هوشیاری گروههای افغان و تشکیل دولتی فراگیر، بخش بزرگی از این نقشه، خنثی شده و انشاءالله مردم افغانستان بتوانند روی آرامش را ببینند.
***
خطیبزاده:
آمریکا نیازمند کلید ورود به مذاکرات برجامی است
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در جایگاهی نیست که درباره ایران صحبت کند، درباره مذاکرات وین گفت: این آمریکاست که میخواهد به اتاق مذاکرات بازگردد؛ پس نیازمند کلید ورود است. به گزارش فارس، «سعید خطیبزاده» در گفتوگو با فرانس ٢٤ در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه ایران درباره از سرگیری مذاکرات وین در آینده نزدیک، اظهار داشت: دولت جدید در حال مرور تمام جزئیات گفتوگوهای صورتگرفته در جریان ۶ دور مذاکرات در دولت گذشته است و طبعا در این راستا سوالاتی دارد و میخواهد بررسی کند؛ اینکه کمبودها چه بوده و مجموعه ویژگیها و نتایج آن گفتوگوها مورد بررسی قرار میگیرد. سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: همچنین ما به دنبال تدوین دقیق موضوعاتی هستیم که باید در دور بعدی گفتوگوها به شکل مناسبی به آنها پرداخته شود. مهمترین موضوع، برداشتن تمام تحریمهایی است که پس از خروج یکجانبه ترامپ از برجام علیه ایران اعمال شده است. خبرنگار از خطیبزاده پرسید آیا شرط شما برای حضور بر سر میز مذاکره برداشته شدن تمام تحریمهای مورد اشاره است؟ که وی پاسخ داد: صحبت از پیش شرط در این زمینه نیست. در واقع ایران و گروه ۱+۴ همگی اعضای برجام هستند و این آمریکاست که میخواهد به اتاق مذاکرات بازگردد؛ پس نیازمند کلید ورود است و این کلید در واقع همان توانایی پاسخگویی این کشور به خواست کشورهای ۱+۴ و ایران است. سخنگوی دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: یکی از موضوعات مهم، برداشتن تمام تحریمهایی است که اعمال شده یا مجددا برقرار شده و یا تحت عناوین دیگری از سوی دولت ترامپ علیه ایران اتخاذ شده است و همچنین تضمین این موضوع که مجددا شخص دیگری در آمریکا این توافق را نقض نخواهد کرد. خطیبزاده همچنین گفت: اگر بخواهم شفاف و صریح بگویم، دولت جدید در آمریکا عملا سیاستها و رهیافتهای خود را در قبال ایران تغییر نداده است.
ارسال به دوستان
وزیر امور خارجه در ادامه سفرهای خارجی خود پس از مسکو و بیروت، روز گذشته وارد دمشق شد
توسعه همکاریهای راهبردی با سوریه
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه سفر منطقهای خود پس از روسیه و لبنان، روز گذشته وارد سوریه شد و با مسؤولان رده بالای این کشور از جمله رئیسجمهور و وزیر خارجه دیدار کرد. حسین امیرعبداللهیان در این دیدارها بر حمایت همهجانبه جمهوری اسلامی ایران از نظام سوریه تاکید کرد و روابط با سوریه را راهبردی خواند. به گزارش «وطنامروز» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سومین مقصد سفر منطقهای خود پس از حضور در مسکو و بیروت، صبح دیروز راهی دمشق، پایتخت سوریه شد. این دومین سفر امیرعبداللهیان در مقام وزیر امور خارجه به سوریه است.
«فیصل مقداد» وزیر خارجه سوریه برای استقبال از همتای ایرانی خود در فرودگاه بینالمللی دمشق حاضر شد. بر اساس گزارش خبرگزاری سانا، وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به دمشق در جمع خبرنگاران گفت: «روابط ما با سوریه راهبردی است و میکوشیم همکاریهای خود را با این کشور در تمام زمینهها توسعه دهیم. سوریه در حال پیشرفت و شکوفایی است و ما همانطور که در زمان جنگ با تروریسم در این کشور ایستادیم، باز در کنار آن خواهیم ایستاد».
در مقابل، وزیر خارجه سوریه اظهار داشت: ما از تلاشهای ایران در ارتباط با پرونده هستهای حمایت میکنیم و تمام اقدامات آمریکا را که سعی بر دستکاری در کنار این پرونده و دیگر مسائل منطقه دارد، قویا محکوم میکنیم».
* دیدار با اسد
وزیر امور خارجه کشورمان در این سفر با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه نیز در کاخ ریاستجمهوری دیدار و رایزنی کرد. در این ملاقات تقویت و تعمیق هر چه بیشتر مناسبات دوجانبه میان ۲ کشور مورد تاکید قرار گرفت. همچنین درباره تحولات افغانستان، یمن، عراق و سوریه تبادل نظر به عمل آمد.
امیرعبداللهیان تماسهای گسترده میان مقامات عالی ۲ کشور را نشانگر عمق روابط میان ایران و سوریه خواند و پیروزیهای سیاسی، بینالمللی و میدانی سوریه را تبریک گفت و اظهار داشت فضای دیپلماتیک در نشستهای اخیر مجمع عمومی سازمان ملل نشانگر آن بود که اوضاع به نفع سوریه تغییر کرده است.
وی ضمن تشریح سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات افغانستان اظهار داشت: ما با همه طرفها در افغانستان از جمله طالبان در ارتباط هستیم و آنها را دعوت به تشکیل دولت فراگیر میکنیم.
رئیسجمهور سوریه نیز در این ملاقات اظهار داشت: در مدت کمی که از دیدار قبلی ما میگذرد، تحولات زیادی رخ داده است که به نفع همه ما بوده است. ما توانستیم انتخابات ریاستجمهوری را با موفقیت برگزار کنیم. خروج آمریکا از افغانستان نشان ظهور محورهای جدید و افول و زوال محور غربی است. کشورهای منطقه و همسایه افغانستان میدانند آمریکا مسؤولیت اعمال و سیاستهایش در افغانستان را نمیپذیرد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد و باید برای به موفقیت رسیدن تحولات افغانستان، با کشورهای همسایه آن و سایر کشورهای صاحب نقش وارد مذاکره شود، چرا که آمریکاییها میخواهند بین کشورهای همسایه افغانستان اختلاف ایجاد کنند.
بشار اسد همچنین بیان کرد: ما در چارچوب منافع ملی سوریه با کمیته قانون اساسی تعامل میکنیم نه با مداخله و تحمیل نقطه نظرات خارجی.
وی درباره تحولات ادلب بر خاتمه اشغالگری و بازگشت همه مناطق تحت اشغال به آغوش سوریه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان نیز با اشاره به عملگرا بودن دولت جدید در جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: ما یک برنامه توسعه پایدار اقتصادی را در نظر داریم که حتی با فرض تداوم تحریمهای ظالمانه علیه ایران آن را دنبال خواهیم کرد. البته بزودی به مذاکرات وین بازمیگردیم و موضوع راستیآزمایی و دریافت ضمانتهای لازم برای اجرای تعهدات از سوی طرفهای غربی را مدنظر داریم. وی ادامه داد: اگر این مذاکرات به نتیجه رسید ما از آن برای تسریع در اجرای برنامه توسعه کشورمان بهره خواهیم گرفت ولی پیشبرد برنامه را متوقف آن نخواهیم کرد.
امیرعبداللهیان همچنین عصر دیروز بعد از دیدار با فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه گفت: روابط ۲ کشور ایران و سوریه استراتژیک و سوریه متحد استراتژیک ایران است و ما در این سالها نشان دادیم هیچگاه در روزهای سخت متحدان خود را تنها نمیگذاریم. وی با بیان اینکه همانطور که در زمان مبارزه با تروریسم در کنار سوریه بودیم، در کنار سوریه هستیم و فعالانه ۲ کشور با یکدیگر همکاری و تعامل دارند، گفت: هر ۲ کشور به دنبال این هستند که توافقات اخیر بین ۲ کشور را هر چه زودتر اجرایی و عملیاتی کنند. وزیر امور خارجه ضمن اعلام آمادگی برای گسترش روابط ۲ کشور در مرحله جدید حیات سیاسی سوریه گفت: ۲ کشور دارای منابع و ظرفیتهای زیادی هستند و انشاءالله مردم ۲ کشور از اجرایی شدن این توافقات بهره ببرند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به دیدار خود با رئیسجمهور سوریه گفت: در این دیدار درباره مسائل مختلف دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفتوگو کردیم، آقای بشار اسد دیدگاههای بلندی دارند. وی همچنین با اشاره به رایزنیها بین ۲ کشور درباره موضوعات مختلف منطقهای و بینالمللی اظهار کرد: نگرانیهایی درباره قفقاز جنوبی وجود دارد، از جمله حضور تروریستها و صهیونیستها در این منطقه. از دیگر سو هنوز دولت فراگیر در افغانستان شکل نگرفته است. وزیر امور خارجه کشورمان افزود: مسائل منطقه به هم پیوسته است.
امیرعبداللهیان همچنین با اشاره به دیدار و رایزنیها با فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه گفت: رایزنیهای خوبی با آقای فیصل مقداد داشتیم و امیدوارم دیدار بین مقامات ۲ کشور در سطح بالاتر در زمان خودش شکل بگیرد.
***
3 پیام سفر امیرعبداللهیان به لبنان از دیدگاه روزنامه عربی
روزنامه عربی الاخبار در گزارشی به 3 پیام مهم سفر امیرعبداللهیان به لبنان اشاره کرد: اول اینکه این سفر در چارچوب سفر به روسیه و سوریه بود. این امر نشاندهنده جایگاه لبنان در تفکرات راهبردی تهران و اهمیت این کشور در ۲ سطح سیاسی و امنیتی است. سفر امیرعبداللهیان به بیروت و دمشق بعد از سفرش به بغداد در ۲۸ آگوست نشاندهنده مساوی بودن سطح اهمیت این ۲ کشور برای جمهوری اسلامی ایران است؛ دوم اینکه سفر امیرعبداللهیان به لبنان پیامی به خارج داشت مبنی بر اینکه جنگ با اسرائیل همچنان اولویت تهران است، بعد از اینکه پرونده هستهای در دولت قبل در صدر اولویتها بود. دیدار امیرعبداللهیان با سیدحسن نصرالله تاکیدی بر این مساله بود؛ سوم اینکه سفر امیرعبداللهیان بعد از گام اول شکست تحریمها و ارسال سوخت به لبنان بهرغم تمام تهدیدات خارجی انجام شد و این امر، تاکیدی بر این مساله است که جمهوری اسلامی ایران آماده اتخاذ اقدامات بیشتر برای شکست تحریمهاست و از حزبالله در مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا علیه لبنان حمایت میکند و میتواند در زمینههای دیگر به غیر از انتقال سوخت، حاضر و شریک باشد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|