|
داروساز بیماران سرطانی بر اثر ابتلا به کرونا به شهادت رسید
«زهرا خدابندهلو» داروساز و مسؤول ساخت داروهای بیماران سرطانی و شاغل در بیمارستان امام خمینی(ره) بر اثر ابتلا به کرونا به شهادت رسید. به گزارش فارس، وی همچنین از نیروهای گروه جهادی سفیران کوثران نور بود که در کنار ارائه خدمات در بیمارستان امام خمینی(ره)، به نیازمندان در استانهای تهران و خوزستان نیز کمکهای جهادی در حوزههای پزشکی و فرهنگی ارائه میداد.
ارسال به دوستان
در گفتوگوی «وطنامروز» با ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران مطرح شد راه سخت مدیریت شهری ششم تهران برای پویاسازی شهر با بدهی سنگین باقیمانده از دوره پنجم
ارثیه نامیمون 55/000/000/000/000 تومانی
گروه اجتماعی: ۲ ماه است شورای شهر ششم مدیریت شهر تهران را در دست گرفته و کمکم با استقرار مدیران مناطق و معاونتهای شهرداری تهران، پازل مدیریت در پایتخت در حال تکمیل است. در حالی این تیم مدیریتی مسؤولیت امور را بر عهده گرفته که شهر تهران با بدهی سنگین 80 هزار میلیاردی روبهرو است که بخش عمده آن میراث دوره پنجم مدیریت شهری است. حال این سوال پیش میآید که مدیریت ششم شهر تهران چگونه میخواهد با توجه به این حجم از بدهی از پس هزینههای جاری برآمده و روند تحولی در شهر را شکل دهد. به منظور بررسی چالشهای پیش روی مدیریت ششم شهری «وطن امروز» گفتوگویی با ناصر امانی، عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران و عضو کمیسیون بودجه این شورا انجام داد.
***
* جناب امانی! به نظر میرسد شورای شهر با برگزاری هفتهای یک جلسه به دنبال پیگیری مصوبات بر زمین مانده از دورههای قبل و ایجاد هماهنگی بیشتر در بدنه مدیریت شهری است؛ نظر شما در این زمینه چیست؟
این موضوع که باید مصوبات بر زمین مانده را پیگیری کنیم، قبول دارم و بر این باورم مصوبات پیدرپی و وضع متکثر قوانین که فرصت اجرا پیدا نمیکند، کار درستی نیست اما من با برگزار نشدن جلسات موافق نیستم. شورا باید شفافیت را در دستور کار خود قرار دهد. از آنجا که ما در ابتدای کار قرار داریم و مردم از ما توقع زیادی دارند و همچنین شهر با مشکلات عدیده و انباشتهای روبهرو است، ما باید به سرعت برای رفع آنها تدبیر کنیم. ما این شورای انقلابی و جهادی را باید با تشکیل جلسات مستمر و بررسی مسائل و مشکلات شهر پیش ببریم. شروعمان خوب بود ولی به یکباره در برگزاری جلسات توقف ایجاد شد، لذا پیشنهاد میدهم جلسات روز یکشنبه که به عنوان جلسات هماندیشی با شهردار به صورت غیرعلنی برگزار میشود، علنی شود تا هم شهردار درباره اقداماتی که انجام میدهد به مردم گزارش دهد و هم از طریق رسانهها مردم از نظرات شورا مطلع شوند. ما باید امیدی را که در مردم ایجاد شده کمکم تقویت کنیم و نباید به سمتی حرکت کنیم که زمینهساز ناامیدی و یأس مردم شود.
* به بحث شفافیت اشاره کردید. شفافیت یکی از آن موضوعاتی است که توسط مدیریت پنجم مطرح شد اما بیشتر اقدامات در این زمینه نمایشی بود؛ برنامه مدیریت شهری برای تحقق شفافیت واقعی که مصوبهای بر زمین مانده است، چیست؟
معتقدم کمیته شفافیت و هوشمندی یکی از کمیتههای مهم شورای شهر است و ضرورت دارد مجددا این کمیته فعال شود. با توجه به اینکه مسؤول این کمیته مشخص شده و ایشان هم شماره تلفنی را اعلام کردهاند تا مردم از طریق آن کمکاری یا بدکاری سیستم مدیریت شهری را گزارش دهند، ضرورت دارد به این موضوع دقیقتر پرداخته شود و اطلاعرسانی به مردم در دستور کار قرار گیرد. موضوع شفافیت اهمیت بالایی دارد، به همین دلیل است که من تاکید بر برگزاری جلسات شورا دارم، چرا که جلسات شورا کمک شایانی به بحث شفافیت میکند. مردم باید احساس کنند شورا خانه خودشان است و چیزی از آنان پوشیده نیست و همه چیز به اطلاعشان میرسد. ما باید از حرکات سطحی در زمینه شفافیت در دور قبل عبور کنیم و به آن عمق ببخشیم. یکی از روشهای عمقبخشی به این شفافیت همین تشکیل جلسات عمومی و گزارش به مردم است. مثلا بر اساس قانون ما موظفیم هر یک ماه یک بار گزارش درآمد هزینه شهرداری را در صحن شورا مطرح کنیم. از عمر شورا ۲ ماه میگذرد ولی این کار انجام نشده و باید در این زمینه به سرعت اقدام کنیم. از سوی دیگر مدیریت پنجم شهری حسابرسیهای دوره خود را نیمهتمام رها کرد و به موضوع حسابرسیها نپرداخت و انجام آن برای ما باقی مانده است. ما باید اینها را به سرعت تمام کنیم و به مردم اطلاع دهیم که اینها در زمینه مالی و گردش مالی شهرداری تهران چه کردند و اینکه چه میزان از اشکالاتی که نسبت به دوره چهارم میگرفتند، در دوره خودشان تکرار شده است؛ مثل واگذاری املاک. اینها میتواند موضوعات خوبی برای گزارش به مردم و تشکیل جلسات و همچنین شفافسازی عملکرد دوره قبل باشد.
* با توجه به اینکه گفتید هنوز حسابرسی دوره قبل کامل انجام نشده، آیا رقم بدهی مدیریت شهری تهران مشخص نیست؟
تا 29 اسفند 99 آنطور که معاون مالی و اقتصادی شهرداری به کمیسیون بودجه شورا اعلام کرده شهرداری 65 هزار میلیارد تومان بدهی دارد که بخشی از این بدهیها به پیمانکاران، بخشی به بانکها و بخشی به افراد حقیقی و نهادها و سازمانهاست. البته در بخش بانکها رقمهای بدهی دقیق بوده و بعید است اشتباهی در این زمینه شده باشد اما سایر بخشها نیاز به بررسی داشته و ممکن است با بررسی مجدد، ارقام بدهی کاهش یابد. ما برای امسال باید حدود 12 هزار و 500 میلیارد به بانکها به خاطر تسهیلات دریافتی سود بدهیم. با اضافه شدن این رقم و موارد دیگر ما چیزی حدود 80 هزار میلیارد بدهی اسمی در شهرداری تهران داریم که در بخشهای غیربانکی امکان دارد اصلاح شده و این رقم کاهش یابد.
* آیا مشخص شده چه میزان از این حجم کلان بدهی مربوط به دوره پنجم مدیریت شهری است؟
شهریور 96 که دوره چهارم به پایان رسید، بدهی شهرداری در شورا 25 هزار میلیارد تومان اعلام شده بوده که با کسر این رقم از مجموع بدهی 80 هزار میلیارد تومانی که بخشی از آن سود بانک و جریمه دیرکرد پرداخت تسهیلات است، میزان بدهیها در مدت 4 سال دوره پنجم حدود 55 هزار میلیارد است.
* میتوان توقع داشت با این حجم از بدهی، مدیریت ششم شهری در اجرای طرحهای خود موفق باشد؟
بگذارید جواب این سوالتان را اینگونه بدهم که ما در شرایطی که با این حجم از بدهی روبهرو هستیم، حجم قابل توجهی مطالبات مالی نیز داریم. در آخرین گزارش، آقای حناچی، شهردار سابق تهران در شورای شهر اعلام کرد شهرداری 53 هزار میلیارد مطالبات مالی از دولت دارد. این عدد خیلی قابل توجه است. اگر بدهی اشخاص حقیقی را هم به آن اضافه کنیم و بدهی سایر ارگانها هم اضافه شود، میزان مطالبات با میزان بدهی برابر میشود. از سوی دیگر ما سرمایههایی در شهرداری در قالب پروژههای مشارکتی داریم که به خاطر اختلاف بین سرمایهگذار و شهرداری بلاتکلیف مانده است. اگر این موضوع به مطالبات مالی اضافه شود، تراز مالی مثبت خواهد شد. طی روزهای گذشته آقای زاکانی، شهردار تهران با رئیسجمهور صحبت کردند و قولهایی داده شد که دولت کمک کند. اگر بخشی از بدهیها از طریق تهاتر، پرداخت نقدی، واگذاری سهام یا اوراق مشارکت پرداخت شود، دست شهرداری باز شده و میتواند بسیاری از خلأهایی را که در اجرای پروژههای شهری درباره منابع مالی دارد، پر کند.
* قبول دارید همگرایی بین مدیریت شهری و دولت، مسؤولیت خدمترسانی به مردم را سنگینتر میکند؟
دقیقا! این موضوع هم یک فرصت است و هم یک تهدید. ما باید از فرصت ایجاد شده کمال استفاده را ببریم و تعاملی پایدار را شکل دهیم. نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مردم در شورای شهر و دولت همه همفکر هستیم و همه دنبال کار جهادی، کار انقلابی و خدمت به مردم؛ آن هم با نگاه ویژه به مناطق محروم تهران. اگر این همبستگی ایجاد شود، واقعا میتوانیم بهتر از دوران 12 ساله به مردم خدمات ارائه دهیم و مردم را امیدوار کنیم و آنطور که آقای زاکانی گفتند، تهران را تبدیل به یک شهر الگو در جهان اسلام کنیم. ما باید هر چه زودتر به سمت انجام کار جهادی رفته و وارد فاز اجرا شویم تا یک بار دیگر نسیم خوش خدمت در شهر وزیدن بگیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
اجرای طرح ملی بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای طرح ملی بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر با کمک ۳۰۰۰ میلیارد تومانی دولت خبر داد. حجت عبدالملکی در صفحه شخصیاش در توئیتر نوشت: وزارت مردم در دولت سیزدهم به دنبال تحقق تامین اجتماعی فراگیر و گسترش بیمههای اجتماعی تا پایینترین دهکهای اقتصادی است. وی افزود: گام اول با اجرای طرح ملی بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر با کمک ۳۰۰۰ میلیارد تومانی دولت حاصل شده است. طرح ملی بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر در روز «روستا»ی سال ۹۹ ارائه شد اما به دلیل اینکه سهمی در بودجه به این طرح تخصیص نیافته بود، وارد مرحله عملیاتی نشد. ۱۴۰۰، سال تغییر دولت بود و پس از آنکه رؤسای ۳ قوه در جلسهای مشترک با رهبری دیدار کردند، ایشان بر لزوم برخورداری تمام آحاد از پوشش بیمه تاکید کردند. پس از این دیدار اقدامات لازم انجام شد تا شرایط عملیاتی شدن طرح در سریعترین زمان ممکن فراهم شود. بدین ترتیب صندوق عشایر و روستاییان با کمک و مساعدت سازمان برنامه و بودجه، معاونت توسعه روستایی نهاد ریاستجمهوری، کمیته امداد، سازمان بهزیستی، مرکز ملی فرش ایران، سازمان جهاد کشاورزی و سازمان امور عشایر توانست این طرح را به مرحله اجرا برساند.
در همین راستا و به مناسبت روز ملی روستا مراسم اجرای طرح ملی بیمه اجتماعی خانوارهای روستایی و عشایری فردا (امروز دوشنبه) با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار خواهد شد. علی شیرکانی، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اعلام کرد ۱۹ مهر (امروز) فاز اجرایی طرح ملی بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر آغاز میشود و در فاز اول یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از اقشار محروم و روستایی بیمه رایگان از سوی دولت دریافت میکنند.
***
افزایش دمای تهران از امروز
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران از امروز افزایش دما در این استان پیشبینی میشود. به گزارش ایسنا، بر اساس بررسی دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی، وضعیت جوی استان تهران طی 5 روز آینده آسمانی صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد و تا چهارشنبه (۲۱ مهر) در مناطق پرتردد در بعضی ساعات همراه با غبار محلی پیشبینی میشود. همچنین از امروز افزایش دما مورد انتظار است.
***
رونمایی از خدمات هوشمند جدید پلیس
در مراسمی که دیروز به مناسبت هفته ناجا در مقر مرکزی نیروی انتظامی برگزار شد، برخی خدمات هوشمند و جدید نیروی انتظامی با حضور فرمانده ناجا و وزیر ارتباطات رونمایی شد. این خدمات در محورهای کلی صدور پروانه کسب و کار الکترونیک اماکن و اصناف، گشت هوشمند انتظامی، توسعه تبادل الکترونیک پروندههای قضایی با قوه قضائیه، تحقیق غیرحضوری و تصویری آنلاین از متهمان و خدمات جدید در نرمافزار «پلیس من» است. در حوزه خدمات جدیدی که به نرمافزار «پلیس من» اضافه شده است، مواردی چون توسعه سامانه شمارهگذاری اینترنتی خودرو، ثبت و رصد اینترنتی گذرنامه، سامانه ترخیص اینترنتی خودرو، ثبت فقدان گذرنامه، سامانه ثبت سرقت وسایل نقلیه، استعلام وسایل نقلیه مکشوفه، استعلام وضعیت پروندههای انتظامی، سامانه ثبتنام و آزمون اینترنتی آییننامه رانندگی و استعلام وضعیت پروندههای انتظامی قرار دارد. این خدمات در لیست خدمات جدید نرمافزار «پلیس من» قرار گرفته و کاربران میتوانند با مراجعه به آن، این خدمات را دریافت کنند. در حوزه توسعه تبادل الکترونیکی پرونده با دستگاه قضا نیز اقداماتی انجام شده و تحقیق غیرحضوری و برخط از متهمان نیز اجرایی شده که بزودی با برنامهریزیهای انجام شده و بنا بر اعلام مسؤولان ناجا در سراسر کشور اجرایی خواهد شد.
***
ارائه خدمات منوط به ارائه کارت واکسیناسیون است
رئیس کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیر سازمان بهزیستی با بیان اینکه مراکز روزانه آموزشی- توانبخشی سالمندان، بیماران روانی مزمن، حرفهآموزی، کارگاههای حمایتی و پشتیبانی شغلی از ۱۵ آبانماه با رعایت پروتکلهای بهداشتی مجاز به فعالیت مطابق شرایط عادی هستند، گفت: ارائه خدمات منوط به ارائه کارت واکسیناسیون است. محمد نفریه گفت: با برطرف شدن موانع واکسیناسیون عمومی در مقابله با «کووید-۱۹»، مراکز فوقالذکر باید از بهکارگیری نیروهای فاقد کارت واکسیناسیون در مراکز تحت پوشش خودداری کنند. وی با بیان اینکه تمام مدیران مراکز موظفند برای حفظ سلامتی مجموعه تحت سرپرستی خود از واکسیناسیون کامل (۲ دوز) کارکنان تا نیمه آبان سال جاری اطمینان حاصل کنند، افزود: مراکز روزانه آموزشی توانبخشی سالمندان، بیماران روانی مزمن، حرفهآموزی، کارگاههای حمایتی و پشتیبانی شغلی از ۱۵ آبانماه با رعایت پروتکل بهداشتی مجاز به فعالیت مطابق شرایط عادی هستند اما ارائه خدمات منوط به ارائه کارت واکسیناسیون است و در غیر این صورت افراد واکسینه پشت نوبت جایگزین افراد واکسینه نشده میشوند.
***
ورود۶ میلیون دوز واکسن کرونا به کشور
بیستوچهارمین محموله واکسن کرونای تهیهشده از سوی جمعیت هلالاحمر حاوی ۶ میلیون دوز واکسن دیروز در فرودگاه امام خمینی(ره) به وزارت بهداشت تحویل شد. کریم همتی، رئیس جمعیت هلالاحمر از ورود ۱۸ میلیون دوز واکسن به کشور در قالب ۳ محموله طی هفته جاری توسط این جمعیت خبر داد و گفت: با مدیریت معاون اول رئیسجمهوری و همکاری و همراهی وزارت بهداشت، وزارت امور خارجه، بانک مرکزی و گمرک، برای نخستینبار در کشور ۱۸ میلیون دوز واکسن از نوع سینوفارم در یک هفته وارد میشود که نخستین محموله ۶ میلیونی از این ۱۸ میلیون دوز امروز (دیروز یکشنبه) به ایران رسید و تحویل وزارت بهداشت شد. وی افزود: به طور کلی این جمعیت از اردیبهشتماه تاکنون ۵۸ میلیون و ۳۹۰ هزار دوز واکسن به کشور وارد کرده که با احتساب واردات ۲ محموله دیگر این میزان به ۷۰ میلیون و ۳۹۰ هزار دوز میرسد.
ارسال به دوستان
در صورت موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال میشود
رفع محدودیتهای کرونایی از اول آبان
با آنکه قرار است از ماه آینده محدودیتهای کرونایی در صورت موافقت ستاد ملی مقابله با کرونا رفع و مدارس و مراکز علمی و دانشگاهی بازگشایی شود اما کارشناسان بهداشت معتقدند رفع محدودیت به معنای پایان کرونا نیست و مردم همچنان باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند تا با بروز موج جدید این بیماری مواجه نشویم. در همین ارتباط معاون بهداشت وزارت بهداشت تدابیر اتخاذشده جهت رفع هوشمند محدودیتهای کرونایی و سیاستها جهت بازگشت به زندگی عادی را تشریح کرد. دکتر کمال حیدری در نشستی خبری که به صورت مجازی برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره واکسیناسیون کرونا و نحوه بازگشاییها گفت: امیدواریم واکسیناسیون به بالای ۸۵ درصد برسد و این موضوع بر اساس فرمول RO یا بر اساس بیماریزایی آن سوش از ویروس و نوع ویروس جامعه بررسی میشود و باید میزان ایمنی بدن و جامعه را بالا ببریم. او ادامه داد: صرفا با واکسن مشکل کرونا حل نمیشود و باید به رعایت پروتکلها اهتمام ورزیم. چه بسا برخی با تزریق ۲ دوز واکسن مبتلا شوند که این امر طبیعی است و احتمال فوت هم وجود دارد اما این احتمال با واکسیناسون بشدت کاهش مییابد. وی افزود: الان تقریبا تمام اطلاعات جامع پیرامون افرادی را که واکسن زدند و نزدند داریم و اختلاف فاحشی میان تعداد مبتلایان واکسن زده و نزده وجود دارد. واکسن برای همه فراهم است ولی متاسفانه برخی دچار تشکیک هستند اما مطمئن باشید واکسنهای موجود مورد تایید مراجع علمی است و نخستین واکسن بهترین واکسن است و باید از فرصت موجود استفاده کنیم تا اگر موج بعدی هم در راه باشد، جامعه ایمنی کافی را دریافت کند. وی ادامه داد: درباره بازگشاییها هم سیاست دولت و انتظار مردم این است که پس از این مدت که خسته شدند، به زندگی عادی بازگردند و مسائل اجتماعی و اقتصادی و... ادامه یابد و تمرکز دولت هم بر بازگشایی مدارس و دانشگاهها و سپس جریانات اجتماعی و اقتصادی است. حیدری اظهار کرد: برنامهریزی همکاران در ستاد کشوری کنترل کرونا، رفع هوشمند محدودیتهاست و اینکه برنامههای افراد در گروه مشاغل چهارگانه به چه صورت باشد، حساسیتهای متفاوتی دارد و موارد آن تعیین و تدوین شده است که هفته آینده جهت تصویب و ابلاغ به ستاد کرونا میرود. نظارت دستگاهها و خود مردم در این بازگشاییها بسیار مهم است و دستورالعملها باید جدی گرفته شود. معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: با توجه به ماهیت کرونا، تجمعات، مسافرتها و... عاملی برای شیوع بیشتر ویروس است و پیشبینی ما این است که شاید در ماه آینده پیکی را تجربه کنیم اما خیلی از مسائل مانند پوشش واکسیناسیون، رعایت پروتکلها و... تاثیرگذار است که پیشبینیهای ما را تحت تاثیر قرار میدهد. معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه فعلا پایانی برای کرونا متصور نیستیم، اظهار کرد: امیدواریم هر چه زودتر پاندمی پایان یابد اما ویروس موجود زنده است و برای بقای خود تلاش میکند و ضریب نفوذش را افزایش میدهد اما امیدواریم زودتر تمام شود. معاون وزیر بهداشت گفت: متاسفانه بازگشاییها زودتر از موعد انجام شد؛ به رغم اینکه هنوز بحث محدودیتهای هوشمند را اعلام نکردیم و جلسات کارشناسی که میگذاریم برای رفع محدودیتهاست. دستور ریاستجمهوری نیز این است که برنامهریزیها به همین سمت باشد تا کار و تفریح مردم برقرار باشد. ما میخواهیم با کرونا زندگی کنیم و برای این کار باید شرایطی برای سالم زندگی کردن داشته باشیم و محدودیت برای کسانی باشد که واکسن نزدند یا پروتکلها را رعایت نمیکنند. پیشبینی کردیم با صلاحدید ستاد کرونا از اول آبان بتوانیم محدودیتها را رفع کنیم و از ۸ آبان هم با قضیه جدیتر برخورد و نظارت کنیم تا محدودیتها به صورت منطقی برداشته شود. همچنین فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه واکسیناسیون شرط کافی برای کنترل کرونا نیست، بر ضرورت رعایت پروتکلها و خودداری از برگزاری جشنها و دورهمیهای خانوادگی تاکید کرد. علیرضا زالی درباره وضعیت کرونا در استان تهران گفت: روند اکثر شاخصهای کرونا رو به نزول است اما همان طور که کرونا بارها در ماههای گذشته نشان داده، باید شرایط تمام استانها از جمله تهران را ناپایدار و شکننده در نظر گرفت. وی با اشاره به فرآیند رو به تزاید واکسیناسیون در تهران و سایر استانهای کشور افزود: اما همچنان باید بدانیم برای کنترل کرونا واکسیناسیون شرط لازم است اما شرط کافی نیست. زالی شرط کافی برای کنترل کرونا در واکسیناسیون را رعایت شیوهنامههای بهداشتی دانست. وی با اشاره به تجارب کشورهایی که در کنترل کرونا موفق بودهاند، ترکیب فرآیند واکسیناسیون در کنار تعهد به رعایت شیوهنامههای بهداشتی را ضروری دانست. زالی از شهروندان درخواست کرد از برگزاری دورهمیهای غیرضروری مانند جمعهای خانوادگی خودداری کنند. وی با بیان اینکه اگرچه افراد واکسینه شده تا حدی نسبت به بیماری مصونیت پیدا میکنند، یادآور شد: اما این افراد همچنان میتوانند در معرض آسیبپذیری نسبی باشند. زالی افزود: فرد واکسینه شده حتما باید ۲ دوز واکسن را دریافت کرده باشد اما هنوز بسیاری از افراد دوز دوم را دریافت نکردهاند و بنابراین شرایط همچنان ناپایدار تلقی میشود.
* تزریق ۲ دوز واکسن کرونا به بیش از ۱۹ میلیون نفر
مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور تا دیروز به بیش از 64 میلیون و 490 هزار نفر رسید. بنا بر اعلام دیروز روابط عمومی وزارت بهداشت در شبانهروز گذشته یک میلیون و ۴۲۳ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. تاکنون ۴۵ میلیون و ۷۵ هزار و ۵۱۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۹ میلیون و ۳۲۶ هزار و ۴۳۲ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۶۴ میلیون و ۴۰۱ هزار و ۹۴۵ دوز رسید.
* کارت دیجیتال وزارت بهداشت تنها مدرک معتبر واکسیناسیون است
سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: تنها مدرک معتبر واکسیناسیون ایران، کارت دیجیتال صادر شده از سوی وزارت بهداشت است. علی شریفیزارچی در نامهای به معاون حملونقل وزارت راهوشهرسازی تاکید کرد: تنها مدرک معتبر واکسیناسیون ایران، کارت دیجیتال صادرشده از سوی وزارت بهداشت است. در متن این نامه خطاب به شهرام آدمنژاد، معاون حملونقل وزارت راهوشهرسازی آمده است: عطف به نامه وزیر بهداشت، به استحضار میرساند تنها مدرک دارای اصالت واکسیناسیون ایران، کارت دیجیتال واکسن صادرشده از سوی وزارت متبوع است که از طریق سامانه salamat.gov.ir صادر شده باشد. لازم به ذکر است جهت تعیین اصالت کارت واکسن دیجیتال انگلیسی (ویژه مسافران به خارج کشور) کافی است بارکد دوبعدی (QR-Code) مندرج روی کارت توسط یک گوشی تلفن همراه اسکن شود. در صورت اصالت کارت، صفحهای با نشانی
https://vaccinecard.health.gov.ir باز خواهد شد که عینا تصویر کارت دیجیتال فرد را نمایش میدهد. خواهشمند است دستور فرمایید موضوع فوق به تمام آژانسهای مسافرتی، شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی مستقر در کشور و سایر شرکتهای ذیربط منعکس شود. مقتضی است اطلاعرسانی مناسب به مشتریان این شرکتها به گونهای انجام شود که حداقل ۲ هفته قبل از مسافرت نسبت به تهیه کارت دیجیتال واکسن اقدام کنند.
***
۲۲۲ فوتی جدید کرونا در کشور
پس از چند روز که آمار مرگومیرهای کرونایی در کشور زیر 200 نفر طی یک شبانهروز بود، دیروز شمار جانباختگان مبتلا به بیماری «کووید-19» دوباره افزایشی شد و به بیش از 200 نفر طی 24 ساعت رسید. روابط عمومی وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۱هزار و ۲۵۶ بیمار جدید «کووید-19» شناسایی شدند و متاسفانه ۲۲۲ بیمار نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر روز یکشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۲۵۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و هزار و ۷۳۳ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۲۲۲ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۲ هزار و ۵۹۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون ۲۱۷ هزار و ۹۹۹ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۵ هزار و ۳۰۴ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی در حال حاضر ۷ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۸ شهر در وضعیت زرد و ۸۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
حضور کمرنگ روحانی در ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر
مواد مخدر از مهمترین چالشهای اجتماعی موجود در کشور به حساب میآید که بخشی از جامعه بویژه جوانان را با خود درگیر کرده است. مبارزه با این پدیده شوم و خانمانسوز، چندبخشی است و در آن سازمانهایی همچون بهزیستی، پلیس مبارزه با مواد مخدر و ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر نقش اساسی دارند.
در این میان ستاد ملی مبارزه با مواد مخدر که ریاست آن بر عهده شخص اول دولت است، به دلیل جایگاه سیاستگذاری، دارای اهمیت ویژهای است و سیاستهای تعریفشده در این ستاد میتواند خطمشی مبارزه با این پدیده خانمانسوز را مشخص کند. لذا ضروری است رئیسجمهور با توجه به اهمیت موضوع در این زمینه نقش پررنگی ایفا و با حضور در جلسات این ستاد، روند مبارزه با مواد مخدر را در کشور تقویت کند.
اما آنطور که رئیس پلیس مواد مخدر ناجا در یک مصاحبه تلویزیونی مطرح کرد، حسن روحانی به عنوان رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم تنها 2 یا ۳ بار در جلسات ستاد مبارزه با مواد مخدر حضور یافت.
سردار مجید کریمی با بیان اینکه بخشی از مصرف مواد مخدر در کشور ریشه سنتی دارد، گفت: تریاک به عنوان پرمخاطبترین ماده مخدر در کشور شناخته میشود اما متاسفانه مواد نوظهور و صنعتی از جمله قرصهای اکستازی، روانگردان و شیشه، مصرفکنندگان خاص خود را دارد و باید به این نکته توجه داشت که بیشتر جامعه هدف این نوع مواد مخدر، قشر جوان است.
وی با تاکید بر ضرورت بازنگری در فرآیندهای مبارزه با مواد مخدر در کشور بیان کرد: ما در مبارزه با مواد مخدر حلقههای مفقودهای داریم و باید در این باره تغییر نگرش ایجاد شود. سرلوحه تمام کارها باید قانون باشد. در همین زمینه ستاد مبارزه با مخدر به دبیری دکتر اسکندر مومنی و ریاست رئیسجمهور مصوباتی دارد که ما باید بر اساس مصوبات اقدام کنیم.
این فرمانده ارشد انتظامی در پاسخ به این سوال که آیا آقای روحانی در جلسات این ستاد شرکت داشت یا خیر، خاطرنشان کرد: در مجموع ۲ یا ۳ جلسه رئیسجمهور سابق در جلسات این ستاد شرکت کردند اما امیدواریم در این دوره و در ماه جاری جلسه این ستاد با حضور حجتالاسلام رئیسی برگزار شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|