|
آزمایش موشکی جدید مقاومت فلسطین
خبرنگار شبکه فلسطینی «قدس» روز یکشنبه اعلام کرد مقاومت فلسطین در راستای توسعه توانمندی خود موشک آزمایشی به سمت دریا شلیک کرده است. کمتر پیش میآید خبر آزمایش موشکی از سوی رسانههای فلسطینی وابسته به مقاومت اعلام شود. در همین ارتباط، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی حدود یک هفته قبل مدعی شد جنبش حماس، 4 فروند موشک آزمایشی از سواحل غزه به سوی دریا شلیک کرده است.
ارسال به دوستان
بیانیه مهم حشدالشعبی عراق در روز انتخابات پارلمانی
روز سرنوشتساز عراقیها
سرانجام دیروز موعد برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی برای عراقیها فرارسید و آنها پس از کشوقوسهای فراوان توانستند صبح یکشنبه دهم اکتبر ۲۰۲۱ پای صندوقهای رای حاضر شوند و آینده سیاسی کشور خود را رقم بزنند. همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در این کشور، تعطیل رسمی اعلام شد. رایگیری از ساعت 7 صبح شروع شد و تا ساعت 18 به وقت محلی ادامه یافت. «جلیل عدنان خلف» رئیس کمیساریای عالی مستقل انتخابات در این باره گفته بود: رایگیری الکترونیک است و راس ساعت 6 عصر تمام میشود و تمدیدی هم در کار نیست. در همین حال قائممقام وزارت کشور عراق اعلام کرد هیچگونه ناامنی در جریان انتخابات مشاهده نشده است و نیروهای امنیتی برای مقابله با هرگونه وضعیت اضطراری در آمادهباش کامل قرار دارند. با این حال اخباری از وقوع انفجار در یکی از مراکز رایگیری در دیالی عراق منتشر شد. کمیته امنیتی انتخابات عراق نیز اعلام کرد 77 نفر به دلیل نقض قوانین و تخلفات انتخاباتی بازداشت شدهاند. بنا به اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق نتایج اولیه پنجمین انتخابات پارلمانی از ساعات ابتدایی بامداد امروز (دوشنبه) منتشر خواهد شد. «عبدالحسین الهنداوی» مشاور نخستوزیر عراق در امور انتخابات از استقبال گسترده در انتخابات خبر داد و گفت: هیچ مانع و مشکلی وجود ندارد. «عماد جمیل» از مسؤولان اطلاعرسانی کمیساریای عالی انتخابات عراق نیز دیروز گفت: انتخابات از 7 صبح شروع شده است و ما شاهد هیچ مشکل عمدهای نبودیم. اشکالات فنی ساده درباره وارد کردن بارکد وجود داشت که سریعا رفع شد. از سویی «جمانه الغلای» سخنگوی کمیساریای عالی مستقل انتخابات به از کار افتادن برخی دستگاهها در زمان اخذ رای واکنش نشان داد و گفت: کمیساریا آماده تعویض هر دستگاهی است که به طور کامل از کار میافتد. آماده مقابله با هر رخداد غیرمنتظره هستیم. ما دستگاههای ذخیره داریم و کمیته فنی ویژه حل مشکل هنگام روند رایگیری هم داریم.
* حضور چهرههای سیاسی و مذهبی عراق در انتخابات
بر اساس گزارش رسانههای عراقی، از همان ساعات آغاز رایگیری، مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق با حضور در یکی از مراکز رایگیری در بغداد، رای خود را به صندوق انداخت. برهم صالح، رئیسجمهور عراق نیز با حضور در یکی از مراکز اخذ رای در بغداد، رای خود را به صندوق انداخت. رئیسجمهور عراق بعد از اینکه رای خود را به صندوق انداخت، گفت انتخابات خواسته مردمی برای تغییر و اصلاح است. دیگر شخصیتها و چهرههای سیاسی عراقی از جمله نوری المالکی، نخستوزیر پیشین عراق و رئیس ائتلاف دولت قانون و عادل عبدالمهدی، نخستوزیر سابق عراق نیز با حضور در انتخابات رای خود را به صندوق انداختند. عمار حکیم، رئیس ائتلاف حکمت ملی عراق هم رای خود را به صندوق انداخت. وی هنگام انداختن رای خود به صندوق بیان کرد: مشارکت گسترده در انتخابات به مثابه پیروزی برای احقاق حقوق ملت عراق است. مقتدا صدر، رهبر جریان صدر هم رای داد. نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق نیز پای صندوق رای حضور یافت و رای داد. همچنین فالح الفیاض، رئیس سازمان حشدالشعبی عراق در انتخابات دیروز عراق شرکت کرد. هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح هم با حضور در انتخابات رای خود را به صندوق انداخت. شیخ عبدالمهدی الکربلایی، نماینده آیتالله سیستانی، مرجعیت عالیقدر شیعیان عراق نیز رأی خود را به صندوق انداخت. «مسرور بارزانی» نخستوزیر اقلیم کردستان عراق هم از دیگر شخصیتهایی بود که رای خود را به صندوق انداخت.
* شمار افراد واجد شرایط
حدود 25 میلیون عراقی واجد شرایط رای دادن بودند که از این تعداد حدود 21 میلیون نفر که کارت بیومتریک مدتدار و نیز کارت انتخاباتی کوتاهمدت در اختیار داشتند میتوانستند در انتخابات شرکت کنند. جمعه رأیگیری از گروههای ویژه (نیروهای ارتش، پلیس و زندانیان و برخی از آوارگان) انجام شد. کمیساریای عالی انتخابات عراق اعلام کرد در رأیگیری از گروههای خاص، 69 درصد در پنجمین انتخابات پارلمانی این کشور مشارکت داشتهاند.
* اختلال در برخی سیستمهای الکترونیک رأیگیری
برخی منابع رسانهای دیروز اعلام کردند گزارشهایی درباره بروز اختلال در برخی سیستمهای الکترونیک انتخابات در مراکز رأیگیری وجود دارد و این امر موجب شده برخی شهروندان عراقی از دادن رأی در این شعب منصرف شوند. این امر با واکنش «مقتدا الصدر» رهبر جریان صدر و «هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح همراه شد. به نوشته وبگاه «ناس»، صدر تصریح کرد: پس از گزارش بروز اختلال در برخی دستگاهها در مراکز انتخاباتی، متخصصان برخی از آنها را تعمیر کردند. از کمیساریای عالی و ناظران بینالمللی تقدیر میکنیم. هر گونه اختلال در این دستگاهها به منزله خدشه وارد شدن به روند دموکراتیک است. عامری نیز طی پیامی صوتی از مردم خواست صبوری کنند، زیرا اختلال ایجادشده در حال رفع است. وی خطاب به عراقیها گفت: «ای مردم عزیز عراق! امت حشد و مقاومت! باید پای صندوقهای رأی بروید و در آنجا بمانید تا رأی دهید. مراکز رأیگیری را به دلیل اختلال ایجاد شده در دستگاههای رأیگیری ترک نکنید، زیرا در حال اصلاح هستند و ما با جدیت این امر را پیگیری میکنیم».
***
حشدالشعبی نگهبان همیشگی «تنگه احد»
اعضای حشدالشعبی بعد از محروم شدن از شرکت در انتخابات ویژه روز جمعه، حالا به دلیل حضور در میدانهای نبرد و لزوم خالی نکردن محورهای عملیاتی حساس در مبارزه با تروریسم، باز هم نخواهند توانست رای خود را به صندوقها بیندازند. بنا بر اعلام کمیسیون عالی مستقل انتخابات در عراق، بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اعضای نیروهای مسلح، آوارگان و زندانیان واجد شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی عراق بودند که بخش قابل توجهی از آنان (حدود ۷۰ درصد) در روز جمعه رای خود را به صندوقها ریختند. دیروز نیروهای حشدالشعبی باز هم مانند روال معمول این ماهها در آمادهباش کامل و وضعیت هشدار درجه «ج» به سر میبردند تا امنیت سایر شهروندان عراقی را تامین کنند و چتر مقتدرانه خود را بر سر شهروندانی بگسترند که چشم به آیندهای بهتر برای عراق دوختهاند. این بار اما آمادهباش نیروهای حشدالشعبی در آستانه انتخابات پارلمانی عراق مطابق دستور هیات حشدالشعبی، «کامل» بود؛ بیانیهای که نشان داد برای حشدالشعبی و گروههای مقاومت عراقی، روند مردمسالاری و تحقق خواستهای دموکراتیک ملت عراق، کماهمیتتر از دستاوردهای میدان جنگ نیست، هر چند خود این نیروها از رای دادن در این فرآیند محروم باشند. در بیانیه بخش رسانهای حشد آمده بود: ما در آستانه برنامه دموکراتیکی هستیم که عراق با آن در برابر مردم منطقه احساس افتخار میکند؛ منطقهای که هنوز شماری از کشورها در آن از پیش پا افتادهترین حقوق یعنی انتخاب نمایندگان خود در مدیریت کشور محروم هستند، حشدالشعبی به همراه دیگر نهادهای امنیتی و نظامی برای حفظ امنیت در سراسر کشور تلاش میکند. در ادامه این بیانیه با اشاره به عملیات گسترده و پیشدستانه حشدالشعبی در ۵ استان عراق، تصریح شده بود: همزمان با نزدیک شدن به زمان رایگیری، نیروهای حشد در مناطق مختلف کشور از جمله دیالی، نینوا، صلاحالدین، کرکوک، انبار و اطراف بغداد با هماهنگی فرماندهی مشترک دست به عملیات پیشدستانه زدهاند که منجر به دستگیری شماری از تروریستها و برچیده شدن شبکههای تروریستی و شناسایی مخفیگاهها شده است. حشدالشعبی در ادامه افزوده بود: در راستای اهتمام ما به تضمین روند برگزاری انتخابات بدون هیچ ناامنی، تمام نیروهای حشد از ساعت ۱۸ شنبه ۹ اکتبر (۱۷ مهرماه) تا ساعت ۵ صبح روز دوشنبه ۱۱ اکتبر (۱۹ مهرماه و روز بعد از انتخابات) در وضعیت آمادهباش کامل قرار میگیرند. حالا حشدالشعبی یمین و یسار و بالا و پایین کوه اُحُدِ اتحاد مردم عراق را میپاید تا دشمن تکفیری از خلأها و شکافهای احتمالی سوءاستفاده نکند. خانوادههای اعضای حشدالشعبی نیز در شبکههای اجتماعی عراقی همقسم شدند جای خالی عزیزانشان را پای صندوقهای رای پر کنند.
ارسال به دوستان
پدر بمب هستهای پاکستان درگذشت
شبکه تایمز هند دیروز در خبری به نقل از شبکه دولتی PTV پاکستان اعلام کرد «عبدالقدیر خان» که به عنوان پدر بمب هستهای پاکستان شناخته میشود، در 85 سالگی درگذشت. این دانشمند هستهای به دلیل تبدیل کردن کشورش به عنوان نخستین قدرت هستهای دنیای اسلام به عنوان یک قهرمان ملی در پاکستان شناخته میشد. طبق آخرین گزارشها وی پس از انتقال به بیمارستان به دلیل مشکلات ریوی درگذشت. عبدالقدیر خان، فیزیکدان هستهای پاکستانی و بنیانگذار برنامه غنیسازی اورانیوم پاکستان بود. در همین رابطه عمران خان، نخستوزیر پاکستان در توییتی نوشت: عمیقا از درگذشت دکتر عبدالقدیر خان غمگین شدم. او به خاطر نقش حساسش در تبدیل پاکستان به یک کشور هستهای مورد محبت همه مردم کشور است. او با این کارش امنیتی به ما در برابر خصومتهای همسایه هستهایمان داد. او برای مردم پاکستان یک «نماد ملی» است. عبدالقدیر خان غیر از مسائل هستهای، در بسیاری از پروژههای حساس و حیاتی پاکستان نقش مهم و شایانی ایفا کرد. از جمله کارهایی که او سهم عمدهای در آنها داشت، میتوان به مورفولوژی مولکولی، فیزیک آلیاژهای مارتنزیتی، فیزیک ماده چگال و فیزیک مواد اشاره کرد. او بنا به وصیتش در مسجد فیصل دفن خواهد شد. عبدالقدیر خان اول آوریل ۱۹۳۶ در بوپال هند، در یک خانواده پشتونتبار اردوزبان متولد شد و پس از جدایی پاکستان از هند، خانواده او در سال ۱۹۴۷ به پاکستان مهاجرت کرده و در سال ۱۹۵۲ در کراچی اقامت گزیدند. یکی از بزرگترین برنامههای عبدالقدیر خان به عنوان فیزیکدان هستهای، برنامه غنیسازی اورانیوم برای پروژه ساخت بمب اتم پاکستان بود. او سال ۱۹۷۶ آزمایشگاه تحقیقاتی کاهوتا (KRL) را تأسیس کرد و تا زمان بازنشستگی (۲۰۰۱) به عنوان مدیرکل و محقق ارشد در آن مرکز مشغول کارهای علمی و تحقیقاتی بود. وی ژانویه ۲۰۰۴ در جلسهای که مقامات پاکستانی برگزار کرده بودند، به نقش مهم خود در انتقال و تکثیر فناوری سلاحهای هستهای به کشورهای دیگر نیز اعتراف کرد.
او پس از یک ماه به صورت رسمی به تمام فعالیتهای فراقانونی خود اعتراف کرد و به حبس خانگی محکوم شد. با این حال ۶ فوریه ۲۰۰۹ دادگاه عالی اسلامآباد حکم حبس خانگی او را لغو و اجازه داد همچون دیگر شهروندان پاکستانی آزادانه در داخل کشور زندگی کند.
موضوع فعالیتهای هستهای عبدالقدیر خان هنگامی علنی شد که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در سال ۲۰۰۴ در گزارشی درباره فعالیتهای او که به کنگره این کشور ارائه کرد، مدعی شد طرحها و مواد تسلیحاتی که شبکه تحت نظارت او در اختیار کشورهای دیگر گذاشت، پیشرفتهتر از آن است که تاکنون تصور میشد. پرویز مشرف، رئیسجمهور وقت پاکستان هرگونه دخالت دولت خود در فعالیتهای عبدالقدیر خان را رد کرده بود و مقامات رسمی پاکستان در آن زمان اعلام کردند شبکه مورد نظر آمریکا کاملا منحل شده است.
ارسال به دوستان
آزاد سازی منطقهای استراتژ در مأرب
منابع خبری وابسته به دولت مستعفی یمن در شبکههای اجتماعی از آزادسازی پایگاه «الخشینه» در جنوب شهر مأرب به دست ارتش و کمیتههای مردمی یمن خبر دادند. به نوشته الخبر الیمنی، «فارس الحمیری» خبرنگار و فعال یمنی در صفحه توئیتر خود به نقل از منابع محلی نوشت این پایگاه راهبردی در شهر«الجوبه» به دست ارتش و انصارالله یمن افتاده است. همزمان جنگندههای ائتلاف سعودی نیز چندین بار این پایگاه را مورد هدف قرار دادند. همزمان در جبهه شبهنظامیان همسو با ائتلاف سعودی در مأرب نیز اختلافات شدیدی بروز کرده و یکدیگر را به خیانت متهم میکنند. در این راستا وبسایت «نیوز یمن» وابسته به «طارق صالح» (برادرزاده علی عبدالله صالح) به نقل از منابع اطلاعاتی دولت مستعفی مدعی شد برخی نیروهای حزب اخوانی «الاصلاح» به طور مخفیانه به دولت صنعا گرویده و در مناطق درگیری به شبهنظامیان ائتلاف سعودی (نیروهای خودی) شلیک میکنند. از این رو برخی فرماندهان حزب الاصلاح بازداشت شده و از آنها بازجویی به عمل آمده است. یک منبع نزدیک به «صغیر بنعزیز» فرمانده ستاد کل نیروهای دولت مستعفی نیز در گفتوگو با این وبسایت تلاش کرد شکستهای اخیر را به گردن الاصلاح بیندازد و گفت اتاق عملیات مأرب در دست اخوانیهاست و باید این اتاق عملیات پاکسازی شود. از سوی دیگر اما منابع همسو با اخوانیهای یمن، دولت مستعفی را به کوتاهی در امر لجستیک و رساندن تجهیزات متهم کرده و سقوط یکی پس از دیگری مناطق را به گردن کمکاری دولت هادی میاندازند. در این باره دیگر خبری از رجزخوانیها نیست و بیشتر طرفهای مختلف همسو با ائتلاف سعودی در حال متهم کردن یکدیگر هستند. «محمد الحزمی» نماینده پارلمان همسو با ائتلاف سعودی در یمن و عضو حزب الاصلاح در صفحه توئیتر خود منصور هادی و دولت وابسته به آن را به خیانت متهم کرد و نوشت ارتش دولت مستعفی به درخواستهای متعدد برای اعزام بالگرد به منطقه «العبدیه» که در محاصره نیروهای ارتش و انصارالله است، پاسخی نداده است. «عیسی الشفلوت» از اعضای حزب الاصلاح نیز در توئیتر نوشت «ذلت» دولت مستعفی و ارتش منصور هادی در مأرب و نبود حمایتهای ائتلاف سعودی توجیهناپذیر است. «کمال البعدانی» دیگر فعال یمنی نیز نوشت: «شتر عرب (اشاره به عربستان) مست شده و تلوتلو میخورد و خود را خواهد کشت». وبسایت الخبر الیمنی همچنین نوشت حزب الاصلاح به فعالان رسانهای خود گفته است در راستای پذیرش امر واقع و قبول اینکه دیگر نمیتوان در مأرب مقاومت کرد، نیروهای نظامی را توجیه کنند. در ماههای گذشته نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن دور جدیدی از عملیات آزادسازی استان و شهر مأرب را به عنوان قلب دولت مستعفی آغاز کرده و این بار از سمت جنوب و جنوب شرق در حال پیشروی به سمت شهر هستند. استان مأرب به علت دارا بودن منابع غنی نفت و گاز، از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است و به گفته کارشناسان در صورت آزادسازی کامل این استان، باید پایان کار دولت مستعفی منصور هادی و ائتلاف سعودی در یمن را اعلام کرد. ارسال به دوستان
دور دنیا
بیانیه آیتالله سیستانی
در رابطه با جنایت قندوز
دفتر آیتالله سیدعلی سیستانی مرجع عالی شیعیان عراق بیانیهای در رابطه با انفجار تروریستی اخیر در مسجدی در شهر قندوز افغانستان که منجر به شهادت تعداد زیادی از شیعیان شد، صادر و تاکید کرد: کشورهای اسلامی و جامعه جهانی مردم بیدفاع افغانستان را تنها گذاشتهاند.
متن بیانیه به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ملت شریف و مظلوم افغانستان
سلام علیکم و رحمهالله و برکاته
صمیمانهترین تسلیتها و همدردیها را به ملت شریف و ستمدیده افغانستان بویژه خانوادههای داغدار این فاجعه بزرگ ابراز داشته، از خداوند متعال میخواهیم به بازماندگان صبر و شکیبایی و به مجروحین شفای عاجل مرحمت فرماید. با قلبی آکنده از درد و اندوه شهادت و مجروح شدن دهها نفر از نمازگزاران بیگناه که قربانی انفجار تروریستی مسجد مؤمنین شهر قندوز شدند را محکوم کرده و از خداوند برای بازماندگان صبر و برای مجروحین شفا و بهبودی مسألت میکنیم. با کمال تاسف و تعجب شاهد آن هستیم که کشورهای اسلامی و جامعه جهانی ملت بیدفاع افغانستان را تنها گذاشته و زمینه را برای آنکه تعداد بیشتری از مؤمنان بیگناه افغانستانی در معرض حملات و جنایات گروههای تندرو افراطی قرار بگیرند، فراهم کردهاند. در چنین شرایط سختی از تمامی شما عزیزان میخواهیم وحدت و همبستگی ملی خود را تقویت و در پی راهحلهای موفق برای حمایت از غیرنظامیان از سرکوب و جنایات گروههای تروریستی باشید و راهکارهای مناسب را برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی در مساجد و اماکن عمومی بیندیشید. از خداوند علی قدیر، عزت و سربلندی را برای ملت بزرگوار افغانستان خواهانیم.
2 ربیع الاول 1443
دفتر آیتالله سیستانی- نجف اشرف
***
برخورد خشن پلیس ضد شورش ترکیه با تجمعات مردمی در آنکارا
پلیس ضد شورش ترکیه با تجمع یادبود بمبگذاری در ایستگاه قطار آنکارا در سال 2015 که در پایتخت این کشور برگزار شد با خشونت برخورد کرد. به نوشته وبگاه «احوال» واحدهای پلیس ضد شورش آنکارا که فقط به اعضای خانواده 110 قربانی بمبگذاری انتحاری داعش اجازه تجمع داده بودند به دنبال مشاهده پیوستن جمع کثیری از مردم در این مراسم از گاز اشکآور استفاده کردند و دستکم 22 نفر نیز بازداشت شدند. پلیس ضد شورش آنکارا به بهانه رعایت مقررات کرونایی با جمع کثیری از مردم در این مراسم با خشونت برخورد کرد. 10 اکتبر 2015، دو بمبگذار انتحاری تجمعی را که گروههای چپگرا در این کشور در آن حاضر و خواستار پایان دادن به درگیری بین ترکیه و حزب «پکک» بودند هدف قرار دادند. «صلاحالدین دمیرتاش»، رئیس سابق حزب دموکراتیک خلق که در زندان است در توئیتی به مناسبت سالگرد این حادثه گفت: ما به مبارزه خود ادامه میدهیم تا روزی که مسؤولان را ملزم کنیم یادبود مراسم 10 اکتبر در سراسر کشور برگزار شود. به نوشته این وبگاه، بسیاری از قربانیان آن حادثه از اعضای حزب دموکراتیک خلق بودند. خانوادههای قربانیان حاضر در این مراسم از «احمد داوود اوغلو» نخستوزیر سابق ترکیه خواستهاند برای ادای توضیحات در دادگاه حاضر شود. داوود اوغلو نیز روز یکشنبه در توئیتی نوشت: «کسانی که آرامش و وحدت ما را هدف قرار میدهند هرگز به اهداف خود نمیرسند». نیروهای امنیتی ترکیه روز جمعه نیز ۴۰ مظنون به عضویت و همکاری با گروه تروریستی داعش را در آنکارا بازداشت کردند. یک منبع امنیتی گفت که افراد بازداشت شده با تروریستهای حاضر در مناطق درگیری عراق و سوریه در ارتباط بوده و برای انجام عملیاتهای تروریستی در ترکیه برنامهریزی میکردند. از محل اختفای این مظنونها، اسناد و مدارک ارتباط با گروه تروریستی داعش و دستگاههای دیجیتال ارتباطی کشف و ضبط شده است.
***
پناهجویان افغان در انگلیس: با ما مثل زندانی رفتار میشود
شماری از پناهجویان افغان که توسط انگلیس از افغانستان تخلیه شدند با انتقاد از شرایط خود و بدرفتاری با آنها میگویند با پناهجویان مانند «زندانی» رفتار میشود. پس از تصرف کابل توسط طالبان، هزاران نفر از مقامات و پرسنل نظامی افغان که به نیروهای ناتو کمک میکردند، از افغانستان تخلیه شدند و به دلیل اینکه افغانستان در «فهرست قرمز» سفر قرار دارد، برای مدتی در قرنطینه قرار گرفتند. به گزارش «گاردین»، برخی پناهجویان میگویند هیچ خبری از محل اقامتی که دولت انگلیس به عنوان بخشی از طرح اسکان مجدد به آنها وعده داده بود را دریافت نکردهاند، در اتاقهای خود بدون اینکه قادر به تنفس هوای تازه باشند حبس شدهاند، هیچ خبری از زمان خروج خود از این وضعیت ندارند و این قضیه بر سلامت روانی آنها تاثیر منفی گذاشته است. «حسب نورالدین» مدیر سابق دفتر دادستان کل افغانستان که از 20 روز گذشته در قرنطینه حضور دارد، در این باره گفت: ما اینجا مثل زندانی هستیم، در 24 ساعت تنها اجازه داریم 15 دقیقه بیرون برویم.
ارسال به دوستان
انتقاد دیدهبان حقوق بشر از کارنامه سیاه حقوق بشری عربستان
سازمان دیدهبان حقوق بشر برنامههای عربستان سعودی را برای بهبود سوابق نقض حقوق بشر با سرمایهگذاری در ورزش و میزبانی رویدادهای بینالمللی برجسته کرد. این سازمان در بیانیهای اعلام کرد: ۳ سال پیش در همین ماه «جمال خاشقجی» روزنامهنگار سعودی توسط عوامل سعودی کشته شد.
«محمد بنسلمان» ولیعهد سعودی این سالگرد تلخ را با استفاده از صندوق ثروت عربستان سعودی که ریاست آن را برای خرید باشگاه فوتبال لیگ برتری نیوکاسل یونایتد انگلیس به مبلغ 300 میلیون پوند آغاز کرد، جشن گرفت. وبسایت سعودی لیکس به نقل از سازمان دیدهبان حقوق بشر نوشت: در حالی که بسیاری از هواداران نیوکاسل از این خبر خوشحال میشوند، فعالان حقوق زنان و زندانیان سیاسی در زندانهای عربستان به تنگ آمدهاند. میزبانی رویدادهای مهم ورزشی بخش عمدهای از استراتژی «شستوشوی ورزشی» عربستان سعودی است که تلاشی برای منحرف کردن افکار عمومی از نقض فاحش حقوق بشر است. خرید باشگاه در لیگ برتر انگلیس شاید مهمترین تلاش رهبران سعودی برای از بین بردن سابقه وحشتناک حقوق بشر آنها باشد. گزارشهای سازمان دیدهبان حقوق بشر جنبه تاریک عربستان را با نقض گسترده حقوق بشر از جمله بازداشتهای گسترده، سرکوب مخالفان، آزادی بیان، نظارت، هک و زندانی کردن برجستهترین مدافعان حقوق زنان در این کشور نشان میدهد. این سازمان حقوق بشری مدتهاست از لیگ برتر انگلیس میخواهد سوابق حقوق بشری را در نظر گرفته و هنگام ارزیابی خریداران احتمالی باشگاههای فوتبال، سیاست جامع حقوق بشر را اتخاذ کند. برای کسانی که فوتبال را «بازی زیبا» مینامند، خرید باشگاه نیوکاسل از سوی عربستان یک زنگ خطر است. هواداران، ورزشکاران و روزنامهنگاران که نمیخواهند ورزشها و باشگاههای مورد علاقه خود را با نقض حقوق بشر آلوده کنند، باید از لیگ برتر و فدراسیون فوتبال انگلیس خواستار اتخاذ و اجرای سیاست حقوق بشر شوند. منابع خبری روز پنجشنبه گزارش دادند صندوق سرمایهگذاری عربستان سعودی باشگاه فوتبال نیوکاسل انگلیس را خریده که رقم قرارداد خرید این باشگاه از سوی صندوق سرمایهگذاری عربستان 300 میلیون پوند است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|