|
جمعبندی دولت درباره مذاکرات وین در آینده نزدیک نهایی میشود
وزیر امور خارجه با تشریح دیدگاه دولت سیزدهم درباره از سرگیری گفتوگوهای وین، از نهایی شدن جمعبندیهای دولت در این زمینه در آینده نزدیک خبر داد. حسین امیرعبداللهیان در دیدار رئیس مجلس ملی سوییس گفت: در گفتوگوهای آتی اقدامات ما متناسب با میزان عمل و اقدامات طرفهای مقابل خواهد بود.
ارسال به دوستان
گزارش «وطنامروز» از مذاکرات ایران و عربستان
فرارآمریکا، اضطرار سعودی
گروه سیاسی: مذاکرات بین ایران و عربستان که چهارمین دور آن نیز چند روز پیش برگزار شد، اکنون وارد مراحل جدیدی شده است. خبرگزاری فرانسوی به نقل از منابع آگاه اعلام کرد مقرر شده است بزودی پس از 6 سال، ۲ کشور اقدام به بازگشایی کنسولگریهای خود کنند؛ اتفاقی که میتواند نقطه عطفی در رابطه طرفین پس از چند سال تنش و کشمکش در منطقه باشد و نشان میدهد خروج نیروهای ایالات متحده آمریکا از منطقه نه تنها لزوما به افزایش تنشها نمیانجامد، بلکه میتواند به شکلگیری یک نظام بومی ثباتساز منجر شود.
به گزارش «وطنامروز»، خبرگزاری فرانسه در خبری اختصاصی آورد: در هفتههای گذشته، مقاماتی از ایران و عربستان سعودی گزارش دادهاند تهران و ریاض از ماه آوریل گفتوگوهایی خصوصی در بغداد جهت حصول تفاهم داشتهاند. این مذاکرات در دوران دولت روحانی آغاز شده و دولت رئیسی این مذاکرات را ادامه داده است. یک دیپلمات خارجی در عربستان سعودی که در جریان مذاکرات قرار دارد، اعلام کرد در دور آخر مذاکرات «طرفین در شرف توافق بودند تا از تنشها و جنگهای نیابتی در منطقه بکاهند». فیصل بنفرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرده دور چهارم مذاکرات ماه سپتامبر برگزار شده و ابراز امیدواری کرده بود این مذاکرات زیرساخت حلوفصل مشکلات میان ۲ کشور را بنا بگذارد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران نیز عنوان کرده بود این مذاکرات در مسیر درست قرار دارد. وی گفته بود: ما به نتیجه و توافقهایی رسیدهایم اما هنوز به گفتوگوهای بیشتر نیاز است. به گفته دیپلمات خارجی، ایران و عربستان احتمالا در دور آتی مذاکرات که ممکن است تا چند روز دیگر آغاز شود «آخرین تغییرات را در توافق اعمال کنند». این دیپلمات که خواست ناشناس بماند، به «ایافپی» گفت: آنها به طور کلی بر سر باز کردن مجدد کنسولگریها به توافق رسیدهاند و گمان کنم اعلامیه عادیسازی روابط طی هفتههای آتی صادر شود. علی الشهابی، مشاور دولت سعودی هم اعلام کرد پیش از آنکه ریاض بخواهد اقداماتی نظیر باز شدن سفارتها را در نظر بگیرد، ایران باید اقداماتی «بنیادین» در یمن انجام دهد. وی به «ایافپی» گفت: ایران باید گامهای واقعی بردارد، نه اینکه فقط مشغول صحبتهای خوب باشد.
با توجه به خبر بالا به نظر میرسد مذاکرات دوجانبه بین ایران و عربستان در مسیر سازندهای قرار دارد؛ امری که مسؤولان سیاست خارجه 2 کشور نیز بارها به آن اشاره داشتهاند. بر همین اساس انتظار میرود در صورت شکلگیری تفاهم قطعی بین طرفین، ضمن رشد روابط دوجانبه، شاهد کمتر شدن تنشها در منطقه غرب آسیا نیز باشیم؛ مسالهای که در یک دهه اخیر در اوج خود قرار داشته است. بیشترین نمود این اتفاق احتمالا در یمن مشاهده شود. برخی کارشناسان یکی از دلایل اصلی شکلگیری مذاکرات بین ایران و عربستان را که تاکنون نتایج مثبتی برای طرفین داشته، خروج قریبالوقوع ایالات متحده آمریکا از منطقه و شکست اکثر پروژههای منطقهای سعودیها در سالیان اخیر دانستهاند.
* خروج آمریکا راه همگرایی منطقهای را باز کرد!
خروج نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا از افغانستان و عراق و احتمالات خروج آنها از اکثر مناطق خاورمیانه، زنگ هشداری را برای کشورهای همپیمانش به صدا درآورد. به همین خاطر این کشورها که هماکنون خود را بدون پشتیبان میبینند، به همگراییهای منطقهای برای ایجاد ثبات رو آوردهاند، زیرا میدانند در صورت بیشتر شدن بیثباتی در منطقه، به علت نبود پشتیبانی خارجی، بسیار آسیبپذیر خواهند بود. همچنین مذاکرات ایران و عربستان که بیشترین سطح تنشها را در سالیان اخیر داشتند، بار دیگر نشان داد خروج آمریکا از منطقه نه تنها بیثباتی را افزایش نمیدهد، بلکه باعث میشود کشورهای اصلی منطقه برای استقرار ثبات، نظامهای بومی را ایجاد کنند. این گزاره را بسیاری از تحلیلگران از جمله برخی تحلیلگران در داخل ایالات متحده نیز تایید کردهاند. به عنوان مثال مجله آمریکایی «اسلیت» در گزارشی نوشت: درسی که میتوان از این تحول [روند مثبت مذاکرات بین ایران و عربستان] گرفت این است که در برخی نقاط جهان، کنار رفتن آمریکا از درگیریهای سیاسی و نظامی ممکن است نیروی مثبتی برای صلح و ثبات باشد. این بر خلاف عرف رایج در این کشور است که میگوید حضور ایالات متحده برای حفظ مناطق ناپایدار ضروری است و خروج ایالات متحده «خلأ قدرت» ایجاد میکند. هنوز مشخص نیست مذاکرات ایران و عربستان به کجا میرود اما این نوع مذاکرات که ممکن است با تمرکز کمی آغاز شود، اغلب باعث «فرآیند اعتمادسازی و کاهش سردی روابط» میشود. «بروس ریدل» تحلیلگر سابق سیا و همکار ارشد مرکز سیاست خاورمیانه موسسه بروکینگز نیز میگوید: اخیرا سعودیها با خروج ناگهانی و کلی ایالات متحده از افغانستان «بسیار متزلزل» شدهاند. وی تصریح کرد: «تصاویر ترک افغانستان (از سوی آمریکاییها) از برای اعراب خلیجفارس ترسناک است». جنبه مثبت همه این اتفاقات این است که این کشورها - قطر، کویت، عمان، امارات عربی متحده، بحرین و عربستان سعودی- باید چشمانداز منطقهای خود را مجددا ارزیابی کرده و مسؤولیت امنیت خود را بر عهده بگیرند و این احتمالا به صلاح منطقه است.
یک تحلیلگر قطری به نام «خالد الجابر» در این باره در «نشنال اینترست» نوشت: در حالی که کشورهای منطقه برای دوران پساآمریکا آماده میشوند، دریافتهاند تعامل با یکدیگر، حتی در گسترهای محدود، برای تقویت پایداری در خاورمیانه آشفته بسیار کارساز است. به نظر میرسد بسیاری از دولتهای خاورمیانه از مواضع افراطیشان در سیاست خارجی دوران ترامپ کوتاه آمده و رویکردی تازه را برای امور منطقهای برگزیدهاند. هرچند شکافهای ایدئولوژیک ادامه دارد و به آتش تنشها در منطقه دامن میزند اما اغلب رقبای خاورمیانهای، به شکل فزاینده، به این باور رسیدهاند که گشایش باب گفتوگوهای بیشتر به سودشان است. تعامل دیپلماتیک و سازش بتدریج جایگزین خشونت و جنگطلبی میشود. وی ادامه داد: فاکتورهای سیاسی ایالات متحده از اصلیترین پیشرانهای این گرایش است. پایان دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، عدم تمایل بایدن برای حمایت از رژیمهای استبدادی منطقه و خروج آمریکا از افغانستان به عنوان نشانهای از پایان حضور ایالات متحده در خاورمیانه، باعث شده است ریاض و سایر دولتهای منطقه روی بهبود روابط با همسایگانشان سرمایهگذاری کنند.
البته لازم به ذکر است خروج نظامیان آمریکا از منطقه یکی از علل - هرچند پراهمیت- است. در سالیان اخیر اغلب برنامههای عربستان سعودی در منطقه با شکست روبهرو شده است. به طور مثال یکی از مهمترین شکستهای عربستان را میتوان در یمن مشاهده کرد؛ جایی که انصارالله یمن روز به روز قدرتمند میشود و هماکنون در حال فتح استان استراتژیک مأرب است که شاکله نیروهای وابسته به سعودی را خواهد شکست. الجابر در جای دیگری از تحلیل خود به این هم اشاره میکند که «کارشناسان میگویند حمله به آرامکو در سپتامبر 2019 مهمترین عاملی بود که باعث شد ریاض به این نتیجه برسد که گفتوگو با ایران بهتر از رویگردانی میتواند منافع سعودیها را تامین کند».
منطقه در برهه کنونی در موقعیت خاصی سیر میکند. برخی کشورهای منطقه که با پشتیبانی قدرتهای خارجی اقدام به بیثباتسازی منطقه میکردند، اکنون باید از زیادهخواهیهای خود فاصله گیرند و تعامل و گفتوگو را جایگزین تنش سخت کنند. در این موقعیت جمهوری اسلامی ایران بهترین فرصت را دارد تا با ابتکارات خود، روابطش با کشورهای منطقه را گسترش دهد.
ارسال به دوستان
اخبار
باورهای غلط و مدیران ناکارآمد ۲ مشکل اساسی ما در کشورداری است
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باورهای غلط و مدیران ناکارآمد ۲ مشکل اساسی ما در کشورداری است؛ مشکل پول و نبود امکانات نیست.
محمدباقر قالیباف در مراسم اختتامیه جایزه سردار سرلشکر شهیدحاجحسین همدانی بیان کرد: امروز درگیر ۲ جنگ اقتصادی و رسانهای هستیم که خط مقدم ما را تشکیل دادهاند. جنگ رسانهای اثرگذارتر از جنگ اقتصادی است. در پیروزی در جنگ اقتصادی باید ابتدا پیروز جنگ رسانهای باشیم. جنگ نابرابر و سختی وجود دارد؛ تحریف، دروغ، به ظاهر حرف درست زدن و در باطن ظلم در آن وجود دارد. به تعبیر دیگر ما در ۲ جنگ تحریف و تحریم میان حزبالله و حزب شیطان قرار داریم. رئیس مجلس یادآور شد: حفظ این انقلاب را هماکنون مقام معظم رهبری ادامه دادهاند. اگر در مدیریت جمهوری اسلامی دچار کمبودی هستیم به این دلیل است که در عمل مبانی ما چیز دیگری شد و از خداباوری، خودباوری و مردمباوری فاصله گرفتیم. اگر در جامعهای ربا و ریا بود آن جامعه موفق نخواهد شد. اساس انقلاب اسلامی مردم است. ما مردم را از فرهنگ و اقتصاد دور کردیم. دیدیم گروههای مردمی و مدافعان حرم چطور در برابر ارتش داعش ایستاد. تیپ ۳۲ انصارالحسین همدان مظلوم و حاشیهنشین بودند، در عملیات والفجر ۳ برای نخستینبار شهید همدانی را از نزدیک دیدم. لشکر ۴۱ ثارالله کرمان و ۳۲ انصارالحسین همدان را مردم شکل دادند.
***
برای مبارزه با فساد نباید خودسانسوری کرد
رئیس قوه قضائیه بر ضرورت هماهنگی سازمان بازرسی کل کشور با شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی تاکید کرد و گفت: قانون همه دستگاههای نظارتی را مکلف کرده با هم هماهنگی لازم را داشته باشند تا از موازیکاریها و تحمیل هزینههای زاید پیشگیری شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای همزمان با چهلمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی کل کشور از نمایشگاه اقدامات و دستاوردهای سازمان بازرسی بازدید کرد و در جریان فرآیندهای کشف، احصا و رسیدگی به تخلفات و مفاسد اداری قرار گرفت. وی با نادرست دانستن این برداشت که گفته میشود همه گزارشات سازمان بازرسی محرمانه است، تأکید کرد: طبق آیین دادرسی، اطلاعرسانی درباره همه مسائل قضایی ممنوع نیست و منعی برای اطلاعرسانی درباره اقدامات، دستاوردها و همه گزارشهای سازمان بازرسی وجود ندارد. محسنیاژهای تصریح کرد: میتوان برای اصلاح امور، پیشگیری از جرم و تشویق افراد برای مبارزه با فساد بسیاری از مسائل را با مردم درمیان گذاشت و نباید در این باره خودسانسوری کرد. وی برای نمونه به برخی گزارشهای مردمی اشاره کرد که بدون ارتباط با سازمان بازرسی به این مجموعه گزارش میشوند و متذکر شد اینکه مردم سازمان بازرسی را ملجا مورد اعتماد میدانند خوب است اما اگر آگاهسازی صورت گیرد از ارائه گزارشهای غیرمرتبط پیشگیری میشود. رئیس قوه قضائیه بر لزوم ارزیابی جدیتر و به روزتر درباره فرآیند پیگیری گزارشهای مربوط به دستگاههای اجرایی برای اثربخشتر شدن عملکرد سازمان بازرسی تاکید کرد و گفت: باید بررسی شود چه میزان از گزارشهای سازمان بازرسی مورد توجه قرار گرفته و چه میزان از این گزارشات و به چه علت بینتیجه مانده است.
***
دریادار تنگسیری:
هیچ ناامنیای را در منطقه راهبردی خلیجفارس برنمیتابیم
فرمانده نیروی دریایی سپاه با برشمردن برخی رویاروییهای انقلاب اسلامی با استکبار جهانی گفت: نیروی دریایی سپاه در خلیجفارس۶ عملیات موفق در مقابل آمریکای متجاوز انجام داده است که در این عملیاتها، هیمنه قدرت پوشالی آمریکا در خلیجفارس شکسته شد. دریادار تنگسیری با برشمردن برخی رویاروییهای انقلاب اسلامی با استکبار جهانی گفت: نیروی دریایی سپاه در خلیجفارس۶ عملیات موفق برابر آمریکای متجاوز انجام داده است که در این عملیاتها، هیمنه قدرت پوشالی آمریکا در خلیجفارس شکسته شد، چون راه ما راه حق بود و به خدا توکل کردیم، پیروز شدیم. فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: ما هیچگاه در خلیجفارس شروعکننده جنگ نبودیم. با اینکه آمریکاییها نفتکشها، سکوها و پایانههای نفتی ما را هدف قرار میدادند اما ما خویشتنداری کردیم؛ بعد از این همه خسارتی که آنها به ما وارد کردند، ما وارد جنگ یک و نیم ساله با آمریکاییها شدیم و ۶ سیلی محکم و عبرتآموز به آنها زدیم. سردار تنگسیری گفت: شهید نادر مهدوی و همرزمانش در یک حماسه بزرگ، مستقیم و نابرابر هیمنه قدرت پوشالی آمریکای جنایتکار را خرد کردند و نقطه عطفی را در تاریخ مبارزات ملت ایران در مقابل استکبار جهانی رقم زدند. فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به راهبرد امنیت، صلح، صفا و آرامش در خلیجفارس، گفت: ما هیچ ناامنی و درگیریای را در این منطقه راهبردی برنمیتابیم، خلیجفارس خانه ما و کشورهای همسایه ما است. آمریکاییها در خلیجفارس جایی ندارند زیرا هرجا که حضور یافتند ناامنی را با خود آوردند. دریادار تنگسیری تصریح کرد: حضور نامشروع رژیم جعلی اشغالگر قدس، امنیت این منطقه راهبردی را مختل میکند و هزینه سنگینی را بر آن تحمیل خواهد کرد. زیبنده کشورهای مسلمان منطقه نیست که یکی از جنایتکارترین رژیمها که قبله اول مسلمین را اشغال کرده است، در این منطقه حساس حضور پیدا کند. وی با اشاره به توانمندیهای نیروی دریایی سپاه در حوزههای رزمی و تاکتیکی، گفت: ما ملتی مظلوم اما مقتدر هستیم. روی پای خود ایستادیم و تحریمهای ظالمانه را تحمل کردیم و امروز افتخار میکنیم و تمام تجهیزات مورد نیاز دفاعی کشورمان را خودمان میسازیم.
ارسال به دوستان
نگرانی نخستوزیر رژیمصهیونیستی از کاهش دسترسیهای آژانس انرژی اتمی در ایران
جیغ بنفش بنت
گروه سیاسی: توسعه توان هستهای و گستردهتر شدن ابعاد غنیسازی در ایران با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته بیش از هر موضوعی زنگ خطر را در سرزمینهای اشغالی به صدا درآورده است.
به گزارش «وطنامروز»، آلارم پیشرویهای هستهای تهران تا اندازهای برای تلآویو به مرز هشدار رسیده که همین ماه گذشته بود که «بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد اسرائیل حاضر است توافق هستهای ایران – احیای برجام- را که طرفهای برجام و ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران در حال مذاکره درباره آن هستند، بپذیرد. عبارت «زمان گریز هستهای» کلیدواژهای است که سران صهیونیست برای نشان دادن عمق نگرانیهای خود نسبت به پیشرفت ظرفیتهای هستهای ایران مرتبا به کار میبرند.
با شرایط جدیدی که در منطقه غرب آسیا پس از خروج آمریکا در حال روی دادن است، سران رژیم صهیونیستی بشدت نگران جبران خلأ حضور ایالات متحده توسط یک ایران مجهز به یک برنامه کامل هستهای هستند. تلآویو که پس از چند عملیات خرابکارانه علیه تاسیسات هستهای ایران نتوانست برنامه هستهای تهران را متوقف کرده و به عقب براند، دست به دامن آمریکا و کشورهای غربی برای اقدامی علیه جمهوری اسلامی ایران شده است اما دولت بایدن و مقامات اروپایی هم صراحتا میگویند جز «دیپلماسی» راهحل دیگری برای موضوع هستهای ایران وجود ندارد.
در همین حال نخستوزیر رژیم صهیونیستی در یک کنفرانس سالانه در فلسطین اشغالی از قدرتهای جهانی خواست به دلیل «نقض تعهدات هستهای ایران» اقدام کرده و پرونده این کشور را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند. نفتالی بنت روز سهشنبه در دهمین «کنفرانس دیپلماتیک جروزالم پست» بار دیگر با نگرانی درباره برنامه هستهای، به اظهارات ضد ایرانی پرداخت.
بر اساس گزارش روزنامه جروزالم پست، وی از «قدرتهای جهانی» خواست به دلیل نقض تعهدات ایران در برنامه هستهای، تهران را به شورای امنیت سازمان ملل ببرند. نخستوزیر اسرائیل در این کنفرانس ادعا کرد ایران دارد به «طرزی فاحش» تعهداتش در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی را نقض میکند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در این باره افزود: «من حتی درباره تعهدات ایران (در قبال توافق سال 2015 برجام) هم حرف نمیزنم. اینها (تعهدات ایران در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی)، تعهداتی بسیار اساسی است».
به نظر میرسد این گفته بنت مهر تاییدی بر این گزاره است که کاهش دسترسیهای بازرسان آژانس و توقف اجرای پروتکل الحاقی از سوی ایران، میدان دید نهادهای جاسوسی - امنیتی اسرائیل از فعالیتهای هستهای ایران را کور کرده است و بازرسیهای آژانس مبنای اقدامات خرابکارانه قرار میگرفته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی چندی قبل در نخستین واکنش به گزارش مدیرکل آژانس درباره تاسیسات «تسا»ی کرج که مورد حمله واقع شد، گفت اصرار آژانس برای نصب دوربین در مکانهایی که بر اثر عملیات تروریستی صدمه دیده است، در راستای همان عملیاتی است که علیه ایران انجام شده و ما هرگز آن را نمیپذیریم. کاظم غریبآبادی، نماینده سابق ایران در سازمان بینالمللی انرژی اتمی هم گفت: هنگامی که تجهیزات نظارتی آژانس توسط رژیم صهیونیستی از کار میافتد، از ایران انتظار نداشته باشید مجددا آن را بدون هزینهای برای این رژیم و بدون هیچ اقدامی از سوی آژانس و کشورهای مدعی بازنصب کند.
نفتالی بنت همچنین اعلام کرد در صحبتهایش با جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان به آنها گفته است علیه ایران اقدام کنند. نخستوزیر رژیم صهیونیستی در این زمینه گفت: «من انتظار دارم قدرتهای جهانی، (ایران را) مسؤول بدانند و آنها را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ببرند. این مسیر، مسالمتآمیز خواهد بود». بنت افزود: «مسیرهای دیگری هم وجود دارد اما این مسیر (کشاندن به شورای امنیت و مسیر مسالمتآمیز) اقدامی درست برای انجام دادن است و ما در هفتهها و ماههای آینده به در پیش گرفتن این مسیر ادامه خواهیم داد».
گفتنی است ایهود باراک، نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی اواخر ماه گذشته طی مقالهای در روزنامه یدیعوت آحارانوت نوشت این رژیم برنامهای برای مقابله با ایران ندارد. باراک در مقاله مذکور به ادعای اخیر روزنامه نیویورکتایمز به نقل از اندیشکده بینالمللی علوم و امنیت اشاره کرد که مدعی شده بود ایران تنها یک ماه تا تولید مقدار لازم برای ساخت بمب اتم فاصله دارد. به باور وی، در مقام سنجش و آزمایش نتایج توافق هستهای با ایران، این مساله، ورشکستگی سیاستی است که بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در برابر ایران اتخاذ کردند. این مقام سابق صهیونیست اذعان کرد خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران باعث نشد این کشور در زیر تحریمها عقبنشینی کند ولی این توان را یافت که بتواند توالی و کیفیت نظارت بر تأسیسات هستهای را درهم بشکند و زمان گریز هستهای را به صورت گسترده و خطرناکی کاهش دهد. باراک در ادامه به سیاستهای آمریکا در دوره بایدن اشاره کرد و نوشت این کشور در اوج فرآیند گسست ارتباطی با خاورمیانه به منظور تمرکز بر چین است؛ چینی که چالش مرکزی برای جایگاه ایالات متحده آمریکاست و ایران در مسیر این گام، به مثابه یک «خار مزاحم» است (تهدید جانبی تلقی میشود). وی همچنین به این مساله اذعان کرد که بین رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا «شکاف بنیادین» در مساله «تهدید از سوی ایران» وجود دارد. این مقام ارشد سابق رژیم صهیونیستی مدعی است احتمال دارد آمریکا، ایران را به عنوان «کشور حاشیهای هستهای» (در آستانه هستهای شدن) بپذیرد و این مساله به گفته وی، برای اسرائیل نزدیکترین چالش و بیشترین تهدید در آینده دور است. باراک مینویسد: «به همان مقدار که غیرمعقول به نظر میرسد، من با مسؤولیت میگویم مشخص نیست آیا ایالات متحده آمریکا در مقطع کنونی، برای طرحهای عملی نظامی که بتوان با آن، تکمیل قدرت هستهای ایران را برای سالهای بسیار دور به تأخیر انداخت، برنامهای دارد یا نه؟»
باراک نوشت: یک نگاه دقیقتر تصویر نگرانکنندهتری را نشان میدهد. به احتمال زیاد، اسبها قبلا از اصطبل فرار کردهاند. ظاهرا ایران از نقطه غیرقابل بازگشت عبور کرده است.
***
نفتالی بنت برای رایزنی درباره ایران با پوتین دیدار میکند
اولین دیدار بین نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) انجام میشود. منابع رسانهای رژیم صهیونیستی از بیانیه دفتر نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس درباره برنامه سفر او به روسیه خبر دادند. طبق گزارش «کان نیوز»، نخستین دیدار دوجانبه نخستوزیر رژیم صهیونیستی و رئیسجمهور روسیه طی سفر ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) بنت به شهر سوچی روسیه انجام میشود. طبق اعلام دفتر نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و رئیسجمهور روسیه درباره «طیف وسیعی از مسائل سیاسی، امنیتی، اقتصادی و مسائل مهم منطقهای از جمله برنامه هستهای ایران» صحبت خواهند کرد.
ارسال به دوستان
گزارش اولین روز رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت
آسمان مال من است
گروه سیاسی: در نخستین روز رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، عملیات مقابله با تهاجم الکترونیک و سایبری روی سامانههای پدافند هوایی با موفقیت تمرین شد. امیر سرتیپ قادر رحیمزاده، فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور با اعلام این خبر گفت: در نخستین روز رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، عملیات مقابله با تهاجم الکترونیک و سایبری روی سامانههای پدافندی با موفقیت تمرین شد. وی افزود: در ادامه برگزاری مراحل اصلی رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، یگانهای شرکتکننده از نیروی پدافند هوایی ارتش، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی هوایی ارتش تکنیکها و تاکتیکهای مختلف جنگ الکترونیک و جنگ سایبری را به منظور مقابله با تهاجم الکترونیک تمرین کردند. رحیمزاده با اشاره به استفاده هماهنگ و پرقدرت از سامانههای بومی جنگ الکترونیک در این رزمایش، ادامه داد: در این مرحله از رزمایش با ایجاد اخلال الکترونیک روی رادارها و سامانههای کشف و شناسایی پدافند هوایی به وسیله پهپادهای اخلالگر، پایداری و قابلیت بقا و تداوم عملیات رادارها به عنوان یکی از اجزای اصلی پدافند هوایی در محیط آلوده به جنگ الکترونیک مورد ارزیابی قرار گرفت. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور با بیان اینکه کشف و شناسایی اهداف و پایش منطقه رزمایش توسط سامانههای کشف و رادارهای پدافند هوایی کشور در محیط جنگ الکترونیک در این مرحله از رزمایش با موفقیت انجام شد، تصریح کرد: همچنین عملیات اخلال الکترونیک روی پهپادهای مهاجم نیروی حملهور و به دست گرفتن کنترل این پهپادها به منظور جلوگیری از نفوذ به منطقه رزمایش از دیگر تمرینات صورت گرفته در این مرحله از رزمایش بود که با موفقیت انجام شد. در ادامه این رزمایش سامانههای بومی سوم خرداد نیروی هوافضای سپاه و ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش که به دست متخصصان و دانشمندان جوان کشورمان تولید شدهاند، در شرایط رزم واقعی در نخستین ساعات بامداد روز گذشته علیه اهداف متخاصم اقدام تاکتیکی انجام دادند و با موفقیت اهداف واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را سرنگون کردند. رحیمزاده در این باره با بیان اینکه در این رزمایش دفاع از مراکز حساس و حیاتی کشور به صورت یک رزم واقعی و دفاع ۳۶۰ درجه تمرین میشود، گفت: نیروهای شرکتکننده در این رزمایش، همگی کارکنانی هستند که در صحنه واقعی رزم نیز باید طرح دفاع هوایی از مراکز حساس را اجرا کنند که این موضوع کمک شایانی به ارتقای تجربه عملیاتی آنها خواهد کرد. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش، اظهار داشت: انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه توسط هواپیماهای شکاری رهگیر نهاجا تحت کنترل و هدایت عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از جمله طرحهایی است که در این رزمایش تمرین شده است. وی آزمایش و ارزیابی نسل جدید تجهیزات بومی ارتش و سپاه را که به دست توانمند دانشمندان و متخصصان کشور تولید شده است بخش دیگری از اهداف این رزمایش برشمرد و عنوان کرد: ما به طور دائم در حال بهروزرسانی و ارتقای تجهیزات و توانمندیهایمان هستیم، لذا برگزاری رزمایش بهترین فرصت برای ارزیابی دقیق این تجهیزات است تا در نبرد احتمالی بتوانیم قابلیتهای غافلگیرکنندهای را به دشمنان نشان دهیم. همچنین سامانههای بومی مرصاد 16 نیروی پدافند هوایی ارتش و طبس نیروی هوافضای سپاه اهداف واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را با موفقیت رهگیری و منهدم کردند. رحیمزاده، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور با اعلام این خبر گفت: استفاده از تجهیزات بومی و تولید شده به دست متخصصان داخلی در این رزمایش از سویی بزرگترین نشانه خنثیسازی و بیاثر بودن تحریمهای استکبار جهانی در حوزه نظامی است و از سوی دیگر بیانگر قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران در عرصه پدافند هوایی که توانسته طی سالهای گذشته در مقاطع مختلف قدرتهای استکباری را مغلوب قاطعیت و توانمندی خود سازد.
امیر سرتیپ مهدی هادیان، جانشین نیروی هوایی ارتش در حاشیه رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش، گفت: در سناریوی رزمایش، نیروی هوایی به عنوان نیروی نارنجی و حملهور عمل خواهد کرد و ماموریت دارد با همه امکانات و تجهیزات در اختیار اعم از هواپیماهای با سرنشین و بدونسرنشین در این رزمایش شرکت کند. وی افزود: هواپیماها و پرندههای شکاری ما شامل جنگندههای «اف۱۴»، «میگ۲۹»، «اف۷» و هواپیمای تانکر و شنود الکترونیکی نهاجا و هواپیماهای بدونسرنشین شامل پهپادهای جنگال و رزمی به همراه مجموعه هواپیماهای بدون سرنشین از مجموعه نیروی هوافضای سپاه و نیروی پدافند ارتش در این رزمایش شرکت خواهند داشت. هادیان تاکید کرد: ماموریت ما به عنوان نیروی مهاجم است و طرحریزی بر مبنای سناریوی واقعی است که در شرایط واقعی رزم، پرندههای با سرنشین و بدونسرنشین به صورت انبوه به سمت مناطق حساس و حیاتی حمله کنند و در مقابل، نیروهای آبی باید در برابر آنها دفاع کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|