|
سرنگونی جنگنده ائتلاف سعودی و اسارت خلبان
ناصر الوهبانی، معاون استاندار البیضا یمن روز جمعه در توئیتی از سرنگونی یک فروند جنگنده ائتلاف متجاوز بر فراز منطقه «العبدیه» در استان مأرب، توسط پدافند هوایی ارتش و کمیتههای مردمی خبر داد. او نوشت:«خلبان جنگنده اکنون در اسارت رزمندگان ارتش یمن و کمیتههای مردمی است و تحت حفاظت قرار دارد».
ارسال به دوستان
پایان شمارش دستی آرای انتخابات پارلمانی عراق
رقابت صدر و مالکی برای تشکیل ائتلاف اکثریت
مشاور نخستوزیر عراق با اعلام پایان شمارش دستی آرای پنجمین انتخابات پارلمانی عراق، گفت نتایج این شمارش مطابق شمارش الکترونیک بوده است. دولت عراق دیروز از پایان شمارش دستی آرای پنجمین انتخابات پارلمانی این کشور خبر داد. خبرگزاری رسمی عراق (واع) به نقل از «عبدالحسین الهنداوی» مشاور «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق گزارش داد شمارش دستی آرا به پایان رسیده و نتایج به دست آمده از این شمارش مطابق نتایج شمارش الکترونیک است. عراق یکشنبه هفته گذشته پنجمین انتخابات پارلمانی بعد از سقوط رژیم بعث را برگزار کرد که مشارکت در آن 41 درصد بود. کمیساریای عالی انتخابات عراق که متولی برگزاری انتخابات بود، دوشنبه گذشته نتایج شمارش الکترونیک این انتخابات را اعلام کرد که نشان از کاهش کرسیهای برخی ائتلافهای انتخاباتی داشت. اعتراض نامزدها و این ائتلافها به این نتایج باعث شد این نهاد متولی و ناظر بر انتخابات اعلام کند برخی حوزهها را برای راستیآزمایی و انطباق با شمارش الکترونیک، دوباره دستی شمارش میکند. کمیساریای عالی انتخابات عراق در پاسخ به واکنشها به درخواست لغو نتایج انتخابات گفت بازشماری همه آرا در شرایط خاصی امکانپذیر است و از بین 3600 حوزه انتخابات، تنها 140 حوزه به صورت دستی بازشماری شده است. با این حال شمارش دستی و دوباره این حوزهها باعث شد به برخی ائتلافها ۲ تا ۶ کرسی به تعداد کرسیها کسب شده اضافه شود. بر این اساس بعد از بازشماری آرا توسط کمیساریای عالی انتخابات، کرسیهای ائتلاف الفتح از 14 به 20 کرسی و کرسیهای ائتلاف دولهالقانون نیز به 40 کرسی رسید.
* دخالت امارات، آمریکا و انگلیس در انتخابات عراق
بنا بر نتایج اعلام شده از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق، هیچیک از ائتلافهای سیاسی، میزان آرایی را که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکردهاند و ائتلاف میان گروههای سیاسی مختلف مانند دورههای پیشین، برای تشکیل کابینه ضروری است. ائتلافهای سیاسی مختلف نیز در حال رایزنی با یکدیگر برای ایجاد همپیمانیهای جدید مانند دورههای پیشین هستند. در این میان برخی احزاب و ائتلافهای سیاسی و مقامات سیاسی عراق مدعی تقلب و دستکاری نتایج در این انتخابات هستند و از نقش امارات، انگلیس و آمریکا در این امر خبر میدهند. «حسین علی جاسم» نامزد انتخاباتی از حزب «حرکه حقوق» به ریاست «حسین مونس» از دخالت آمریکا، بریتانیا و امارات در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق خبر داد. وی در گفتوگو با پایگاه خبری العهد تاکید کرد: اشتباهاتی که با انتخابات پارلمانی همراه شد، صرفا تصادفی یا خودسرانه نبود. تقلبی که با این انتخابات پارلمانی همراه شد، به نفع کشورهای خارجی برای تضعیف نیروهای مقاومت است. حسین علی جاسم تاکید کرد: نیروهای سیاسی شواهد قانعکنندهای برای اثبات دخالت آمریکا، بریتانیا و امارات در نتایج انتخابات دارند و نیروهای سیاسی متضرر در این انتخابات، از روشهای قانونی برای اعتراض و به چالش کشیدن مشروعیت این نتایج استفاده میکنند. «محمود المشهدانی» رئیس پیشین پارلمان عراق نیز فرضیه هک کردن و دخالت سایبری از سوی برخی کشورهای خارجی را تایید کرد و بدون نام بردن از کشوری با تایید تقلب در این انتخابات گفت: «نفوذ در این انتخابات، سایبری بود که تنها از سوی برخی کشورها امکانپذیر است و این چیزی نیست که نهادهای سیاسی عراقی بتوانند انجام دهند». «سید صدرالدین قبانجی» خطیب نماز جمعه نجف اشرف هم روز جمعه، تقلب در انتخابات پارلمانی عراق را تایید کرد و آن را «اظهر من الشمس» خواند و از احزاب سیاسی خواست قبل از شمارش دستی آرا با یکدیگر گفتوگو و نتایج انتخابات را پس از اصلاح آن بپذیرند. وی انتخابات اخیر عراق را تجربهای موفق از نظر سیاسی و مذهبی دانست و گفت: مردم عراق کار خود را کردهاند و اکنون توپ در زمین کمیساریای انتخابات و نهادهای سیاسی کشور است. امام جمعه نجف اشرف در ادامه گفت: کمیساریای انتخابات عراق تایید کرده ۲ میلیون رای شمرده نشده است و این یک علامت سوال بزرگ درباره نقش کمیساریاست و موجب بیاعتمادی به آن میشود.
* رایزنی حکیم با فیاض
«عمار حکیم» رئیس ائتلاف نیروهای حکومت ملی عراق با «فالح الفیاض» رئیس سازمان حشدالشعبی، تحولات سیاسی این کشور و نتایج انتخابات و میزان تأثیرگذاری آن بر آینده را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد. حکیم در جریان این دیدار بر ضرورت ممانعت از بروز بحران سیاسی جدید به سبب نتایج انتخابات تأکید کرد و گفت: عراق قوی مقتدر ضامن تأمین حقوق همه است. توجه همگان به فرهنگ گذشت به نفع عراق ضروری است و باید راههای قانونی مورد توجه قرار گیرد. فراکسیون «النهجالوطن» هم اعلام کرد: 93 هزار رأی مفقود شده است. نوارهایی که به تشکلها داده شده است، با نتایج انتخابات اعلامشده از سوی کمیساریا همخوانی ندارد و باید شمارش دستی در همه استانها انجام شود.
* حزب حلبوسی: هنوز ائتلافی نداشتهایم
ائتلاف تقدم تحت ریاست «محمد الحلبوسی» هرگونه ائتلاف با هر طرفی را تکذیب کرد. ائتلاف تقدم ضمن تکذیب هرگونه ائتلاف تاکنون، تأکید کرد آنچه روزنامه العرب لندن اعلام کرده، نادرست است. این ائتلاف از رسانهها خواست در انتشار اخبار دقت به خرج دهند و به منابع رسمی ائتلاف تقدم توجه کنند. ائتلاف تقدم اعلام کرد «یحیی المحمدی» به عنوان سخنگوی ائتلاف مشخص شده است.
* درخواست نوری مالکی
«نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون از کمیساریای عالی مستقل انتخابات عراق خواست به موارد «اجحاف و اختلال» در نتایج انتخابات رسیدگی کند. المالکی تأکید کرد: مسیر درست تحقق اراده ملت، دموکراسی است که ملت عراق هزینههای بسیاری برای دستیابی به آن داده است و همواره نیز از آن دفاع خواهد کرد. او افزود: عراق مرحله تاریخی حساسی را تجربه میکند که همه در آن باید برای حفظ مسالمت اجتماعی و وحدت ملی و عدم تعمیق دودستگیها و جلوگیری از آشوب و اختلافات عمیق و بنبست سیاسی تلاش کنند. المالکی ابراز اطمینان کرد همگان در عراق برای عبور از این مرحله حساس به ساحل امن بر اساس رهنمودهای مرجعیت عالی شیعه متناسب با مسؤولیت ملی خود عمل خواهند کرد. در همین حال روزنامه العربیالجدید در گزارشی به نقل از منابع سیاسی در بغداد خبر داد نوری المالکی میکوشد با ایجاد ائتلافی از دولت قانون (38 کرسی)، فتح (20 کرسی)، العقد الوطنی (6 کرسی)، نیروهای حکومت ملی (6 کرسی)، بابلیون (4 کرسی) و چند تشکل سیاسی دیگر که هر کدام یک یا ۲ کرسی به دست آوردهاند، فراکسیونی از 90 کرسی تشکیل دهد. بر اساس این گزارش، یک مسؤول بلندپایه در دفتر سیاسی حزب الدعوه که خواست نامش فاش نشود، به این پایگاه گفته فراکسیون جدید تا چند روز آینده نهایی خواهد شد و همه تشکلهای شیعی جز جریان صدر در آن حضور خواهند داشت و افزود اگر صدر بخواهد میتواند به برای تشکیل دولت ائتلافی به این فراکسیون بپیوندد. این منبع با بیان اینکه تماسهایی از کشورهای همسایه عراق نیز برای کمک به پیشبرد این طرح انجام شده، تصریح کرد: نامزد پیشنهادی این فراکسیون برای نخستوزیری، نوری المالکی است.
* سهمخواهی فراکسیون مستقل از ائتلافها
«باسم خشان» نامزد مستقلی که بر اساس نتایج اولیه انتخابات به مجلس عراق راه یافته است، از تشکیل فراکسیون نمایندگان مستقل شامل 30 نماینده خبر داد. خشان به پایگاه خبری عراقی «ناس نیوز» گفت: فراکسیون نمایندگان مستقل در زمان حاضر با ۲ گزینه پیوستن به ائتلاف اکثریت برای تشکیل دولت یا تشکیل فراکسیون اپوزیسیون به معنای واقعی کلمه مواجه است. او افزود: اپوزیسیون به معنای حسابرسی از عملکرد دولت و ارزیابی آن و استیضاح و سؤال و تصویب و تعدیل قوانین است که همگی اصلیترین مسؤولیتهای نماینده مجلس است. خشان که در دوره سابق هم نماینده مجلس بود و در هفتههای اخیر اظهاراتش درباره مقتدا صدر جنجال بسیاری به پا کرد، گفت: دستیابی فراکسیون مستقلها به مقام نخستوزیری چندان دور از ذهن نیست، چون به نظر میآید جناحهای صدر و مالکی از فرصت برابر برخوردار باشند و هر دو برای تکمیل فراکسیون اکثریت به مستقلها نیاز دارند. او گفت: اگر نیروهای سیاسی به شرطهای مستقلها درباره تشکیل دولتی قاطع و مقتدر تعهد بدهند، وارد دولت میشویم، اگرنه راه اپوزیسیون را پیش میگیریم.
* حزب بارزانی پست ریاستجمهوری را میخواهد
«شیرزاد قاسم» عضو حزب دموکرات کردستان به ریاست «مسعود بارزانی» گفت: حزب دموکرات، پست ریاستجمهوری را با توجه به تعداد کرسیهایش که از همه احزاب کرد بیشتر است، سهم خود میداند. وی درباره رایزنی با گروههای سیاسی عراقی هم گفت: بحث مذاکرات با گروههای سیاسی دیگر در بغداد هم طولانی است و جزئیات گفتوگوها مشخص نشده است و پس از اعلام نتایج و کسب ضمانت از گروههای سیاسی عراقی با تأمین حقوق ما، همه چیز مشخص خواهد شد.
* مداخلهجویی آمریکا در انتخابات عراق
«داگلاس سلیمان» سفیر سابق آمریکا در عراق مدعی شد: ائتلاف فتح که خواهان خروج نیروهای آمریکایی از عراق بود، انتخابات را باخت. اعتراض فتح و دیگر گروهها به نتایج انتخابات بیمورد است. وی در عین حال گفت: به مذاکرهکنندگان با صدر توصیه میکنم مطمئن شوند دولتی را رهبری خواهد کرد که با آمریکا تعامل کند.
ارسال به دوستان
سخنگوی خانوادههای قربانیان انفجار بیروت خواهان برکناری طارق بیطار، قاضی فاسد پرونده شد
صفیالدین: سفارت آمریکا پشت صحنه تیراندازی بیروت است
با کنار رفتن غبار فتنه از حوادث پنجشنبه گذشته بیروت، ابعاد توطئه تحریکآمیز آمریکایی علیه حزبالله به قصد کشاندن مقاومت به جنگ داخلی بیش از پیش روشن شده است. هواداران حزبالله و جنبش امل پنجشنبه گذشته در اعتراض به سیاسیکاری «طارق بیطار» بازپرس پرونده انفجار پارسال بیروت دست به تجمعی مسالمتآمیز زده بودند که به یکباره با شلیک تکتیراندازها از بالای بامهای منطقه الطیونه مواجه شدند. در این جنایت 7 تن شهید شدند که بیشتر از ناحیه سر مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند و 60 تن دیگر نیز مجروح شدند. جبهه مقاومت هوشمندانه از همان ابتدا انگشت اتهام را متوجه شبهنظامیان حزب «القوات اللبنانیه» به سرکردگی «سمیر جعجع» سیاستمدار مورد حمایت آمریکا و سعودی دراز کرد که خود یکی از متهمان جنایات فالانژهای تحت هدایت رژیم اشغالگر اسرائیل در جنوب لبنان و بیروت است. کاربران لبنانی شبکههای اجتماعی نیز هشتگهای «کمین_قوات_الغدر» و «شهداء_غدر_القوات» را در سطح وسیعی بازنشر کرده و خواستار محاکمه عاملان حمله شدند. جعجع یک روز قبل از تجمع هواداران مقاومت لبنان در مقابل کاخ دادگستری در یک کنفرانس خبری در منطقه معراب از هواداران خود خواسته بود برای مقابله با حزبالله به خیابانها بریزند و برای رویارویی آماده باشند. او فردای جنایت 14 اکتبر نیز در پاسخ به بیانیه حزبالله و جنبش امل هر چند تلاش کرد هواداران خود را از تیراندازی به سوی تجمعکنندگان منطقه الطیونه مبرا کند اما از انگیزههایش برای درگیری مسلحانه با مقاومت پرده برداشت. با آنکه جعجع اتهامات وارده درباره آمریت این جنایت را رد کرده اما خبر مکالمه آتشین و تاریخی میشل عون، رئیسجمهور لبنان با او نقل همه محافل شده و تصویر او با کلیدواژه «خائن» در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود؛ مکالمهای که در آن رئیسجمهور مسیحی بر سر متحد پیشین خود فریاد کشیده و از او میخواهد بازیاش را تمام کند. نام سمیر جعجع برای لبنانیها تداعیکننده روزهای تاریک جنگ داخلی 20 ساله است. او به عنوان فرمانده شبهنظامیان وابسته به حزب مسیحی فالانژها یا همان «القوات اللبنانیه» جنایتهایی مانند قتلعام آوارگان فلسطینی اعم از مرد و زن و کودک در اردوگاه صبرا و شتیلا به دستور آریل شارون، فرمانده سفاک نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی را در کارنامه دارد. پیش از آن او در قتلعام مردم روستای الصفره و شهرک اهدن در فاصله سالهای 1978 تا 1980 نقش داشت و خود به ربایش دیپلماتهای جمهوری اسلامی ایران شامل حاجاحمد متوسلیان و ۳ همراه او سیدمحسن موسوی، تقی رستگارمقدم و کاظم اخوان توسط عناصر فالانژیست اعتراف کرده است. از طرف دیگر طبق اعلام نیروهای امنیتی لبنان، تاکنون ۱۹ نفر در رابطه با جنایت 14 اکتبر دستگیر شدهاند که ۱۷ تن از آنها لبنانی و ۲ تن دیگر از اتباع سوریه هستند. یک منبع بلندپایه ارتش لبنان نیز به المیادین گفت ۸ تن از افراد وابسته به جعجع دستگیر شدهاند. به گزارش المنار، ۳ تن از رهبران حزب «القوات اللبنانیه» به همراه «بیار جبور» مسؤول امنیت جعجع در طراحی و استقرار تکتیراندازان در عینالرمایه شرکت داشتهاند. عصر روز جمعه، در مراسم تشییع پیکر شهدای الطیونه با حضور گسترده مردم و شخصیتها و مقامات لبنانی، «هاشم صفیالدین» رئیس شورای اجرایی جنبش حزبالله لبنان بر پیکر شهدا نماز خواند. او در سخنان خود گروه «القوات اللبنانیه» به سرکردگی سمیر جعجع را عامل، سفارتخانه آمریکا را در پشت صحنه و طرفهای عربی را تامینکننده مالی معرفی کرد و گفت: «حزب القوات اللبنانیه خواست لبنان را به آن جنگ داخلی پلید بازگرداند. این حزب عامل این کشتارهاست و با آن رشد میکند. حزب القوات اللبنانیه به ازای یک مشت پول به خواسته آمریکاییها پاسخ مثبت میدهد. آنچه روز گذشته شاهدش بودیم، یک قسمت از اقداماتی بود که سفارت آمریکا در لبنان آن را مدیریت میکند و برخی طرفهای عربی آن را تأمین مالی میکنند». سخنگوی خانوادههای قربانیان انفجار بیروت نیز ضمن محکوم کردن مداخلات آمریکا در پرونده مربوط به انفجار بیروت، خواستار برکناری قاضی بیطار شد. «ابراهیم حطیط» با انتشار ویدئویی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد: «ما از طارق البیطار، بازپرس قضایی پرونده انفجار بیروت میخواهیم از مسؤولیت خود در این پرونده کنارهگیری کند، زیرا آنچه اتفاق افتاد، نشاندهنده سیاستزدگی در این پرونده است». به گزارش النشره، سخنگوی خانوادههای قربانیان انفجار بیروت همچنین آورده است: «ما مداخلات آشکار آمریکا در پرونده انفجار بیروت و تحقیقات مربوط به آن را محکوم میکنیم، زیرا آمریکا هیچگاه به غیر از منافع مخرب خود از هیچ چیز دیگری حمایت نکرده است».
* تیراندازی که کارمند سفارت آمریکاست
«حسین مرتضی» خبرنگار سرشناس لبنانی در توئیتی به افشای هویت یکی از تکتیراندازانی پرداخت که پنجشنبه گذشته به سوی مردم در مقابل کاخ دادگستری شلیک کرد. او با درج تصویری از این فرد نوشت: «شکری ابوصعب» از نیروهای امنیتی سازمان امنیت لبنان و همزمان از کارمندان سفارت آمریکاست که در جنایت «الطیونه» در بیروت با سلاح تکتیرانداز شلیک میکرد.
ارسال به دوستان
11 اتهام سنا علیه رئیسجمهور برزیل!
کمیته تحقیق سنای برزیل و دستگاه قضایی این کشور به اتفاق هم در حال اتهامسازی برای فراهم آوردن زمینه برکناری یک رئیسجمهور دیگر هستند.
در گزارش نهایی این کمیته که قرار است اواسط این هفته منتشر شود،، ژائیر بولسونارو، رئیسجمهور برزیل احتمالا هدف 11 مورد اتهام قرار میگیرد.
به گزارش شبکه سیانان، رنان کالیروس طی یک مصاحبه رادیویی گفت تحقیقات آغاز شده در ماه آوریل گذشته شواهدی را جمعآوری کرده که نشان میدهد بولسونارو به طور رسمی متهم به نسلکشی علیه مردم بومی کشورش است. تخلف، استفاده خلاف قاعده از منابع عمومی، نقض اقدامات بهداشتی، تحریک به جرم و جعل اسناد خصوصی از جمله دیگر اتهامات منتسب به بولسونارو است.
او که خاستگاهش جریان راست افراطی برزیل بوده و به ترامپ برزیل مشهور است، همچنین متهم است در قبال همهگیری کرونا به طور تعمدی کوتاهی کرده است.
بولسونارو خود در ژوئیه ۲۰۲۰ به ویروس کرونا مبتلا شد در حالی که از زمان آغاز همهگیری، از اقدامات پیشگیرانه انتقاد کرده، درمانهای اثبات نشده را پیش برده، تردیدهایی درباره واکسن به جامعه القا کرده و شدت کرونا را کماهمیت جلوه داده است.
اعضای هیأت تحقیق سنا قرار است چهارشنبه پس از انتشار گزارش مزبور، درباره تصویب متن قبل از ارسال آن به دفتر دادستانی کل در روز پنجشنبه رای دهند تا تصمیم بگیرند آیا بولسونارو و دیگران باید متهم شوند یا خیر.
دفتر دادستانی کل میتواند رئیسجمهور را متهم کند اما دیوان عالی که باید او را محاکمه کند، نیاز به اخذ مجوز از مجلس نمایندگان برای ادامه کار دارد.
کارشناسان میگویند بعید است مجلس نمایندگان برزیل چنین درخواستی را امضا کند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پلیس مبارزه با تروریسم بریتانیا قتل نماینده پارلمان را تروریستی میداند
سیاستمداران انگلیسی امنیت ندارند
قتل فجیع یک نماینده پارلمان انگلیس با سلاح سرد، بازتابهای جهانی گستردهای داشته است. دیوید آمس که تا زمان مرگش به مدت 24 سال نماینده ساوتند وست در مجلس عوام بود، دومین نماینده مجلس پاییندستی وست مینیستر از سال 2016 است که ترور میشود. پلیس مبارزه با تروریسم انگلیس رسما حادثه چاقوکشی ظهر روز جمعه را که طی آن آمس در جریان دیدار با رایدهندگان منطقه انتخابیاش در کلیسایی در شهر کوچک لی آن سی در منطقه اسکس واقع در شرق لندن بر اثر ضربات متعدد چاقو جان باخت، یک سوءقصد تروریستی گزارش کرده است. آمس ۶۹ ساله از اعضای حزب محافظهکار حاکم به رهبری بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس بود و به گفته پلیس اسکس اورژانس نتوانست مانع مرگ او شود.
با این حال پلیس انگلیس، قتل جو کاکس در سال 2016 را که او نیز هنگام ملاقات با رایدهندگان در جریان همهپرسی برگزیت به ضرب گلوله کشته شد، تروریستی عنوان نکرده است. نیو اسکاتلندیارد (پلیس کلانشهر لندن) در بیانیهای مدعی شد تحقیقات اولیه نشان میدهد جوان ۲۵ ساله سومالیاییتبار، عامل قتل آمس که به سرعت همراه با آلت قتالهاش (چاقو) بازداشت شده، انگیزه بالقوه مرتبط با افراطگرایی تکفیری داشته است.
به گزارش سیانان، مقامات انگلیسی گفتهاند ضارب به اصطلاح یک گرگ تنها بوده و به تنهایی اقدام کرده و در حال حاضر به دنبال شخص دیگری در ارتباط با این حادثه نیستند. با این حال فرماندهی مبارزه با تروریسم بریتانیا تحقیقات درباره جزئیات این حمله را تحت بررسی دارد.
مقامات سیاسی، مذهبی و اجتماعی انگلیس این حمله را محکوم کردند اما جالبتر از همه واکنش جورج گالووی، نماینده پیشین مجلس عوام، مجری سابق شبکه پرستیوی و فعلی شبکه المیادین بود. این شخصیت سیاسی و رسانهای انگلیسی، ضمن ابراز تأسف از قتل دیوید آمس فاش کرد در تمام دوران نمایندگیاش از شهر برادفورد این احساس را داشته که حادثهای شبیه آمس برای او رخ خواهد داد. به گفته گالووی، سیاستمداران در بریتانیا هرگز امنیت کافی نداشته و ندارند و بشدت در مقابل حملات آسیبپذیرند.
***
ناآرامیهای خشونتبار در برلین و هامبورگ
پلیس آلمان در جریان یکی از بیسابقهترین عملیاتهای حصر شهری که رسانهها آن را به محاصرههای قرون وسطایی تشبیه کردهاند، کمپی متعلق به چپگرایان معترض در برلین، پایتخت این کشور را جمعآوری کرد. این عملیات با تظاهرات چند هزار تن از حامیان گروههای چپگرا و ناآرامیها و درگیری خیابانی در شهرهای مختلف آلمان با ماموران انجامید. به گزارش شبکه ان تی وی، کمپ کوپی پلاتس در کنار یک ساختمان قدیمی اشغال شده در سال 1990، طی سالهای متمادی مرکزی برای جنبش خودمختار چپگراها در قلب برلین بوده است. این یکی از آخرین پروژههای سمبلیک چپگراهای خودمختار در برلین بوده است. حدود 700 مامور پلیس روز جمعه با وسایل نقلیه زرهی وارد این کمپ شده و در نهایت ساکنان آن را یکی بعد از دیگری به بیرون راندند. مجموعا حدود 2 هزار نیروی پلیس در محاصره محله پیرامون این کمپ در قلب برلین حضور داشتند و برای این منظور ماموران از دیگر ایالات بسیج شده بودند. در اعتراض به این اقدام پلیس، هزاران نفر به خیابانها آمدند و درگیریهای خشونتآمیز رخ داد به طوری که حتی چند نیروی پلیس مجروح شده و در برخی موارد خودروها آسیب دیدند. در بندر هامبورگ در شمال آلمان نیز حدود 500 نفر طی تظاهرات همبستگی با گروههای چپگرا به خیابانها آمدند. در گزارش اولیه پلیس آمده که 21 نفر دستگیر شدند. در چند شب قبل از این پاکسازیها هم ناآرامیهایی از طرف این گروههای چپگرا گزارش شده که طی آن چندین خودرو آسیب دیده و شیشه برخی مغازهها شکسته شد.
***
آتشسوزی مهیب در شمال فلسطین اشغالی
بر اثر وقوع یک آتشسوزی بزرگ در یک مجتمع تجاری در شهر قلنسوه، دود شدیدی آسمان مناطق شمالی فلسطین اشغالی را فرا گرفت. به گزارش یدیعوت آحارانوت، بعدازظهر شنبه در پی یک آتشسوزی بزرگ، صدها نفر از مجتمع تجاری «زد سنتر» در شهر قلنسوه تخلیه شده و چندین خودروی آتشنشانی به محل اعزام شدهاند.
به گزارش این روزنامه عبری، به دلیل ازدحام شدیدی که در مسیر به وجود آمد، رسیدن به محل حادثه به سختی امکانپذیر بود. به گزارش عرب۴۸ به نقل از سخنگوی سازمان امداد و نجات منطقهای رژیم صهیونیستی، نیروهای امدادی بیشتری به محل اعزام شدند، چرا که آتش در کنار یک پمپ بنزین شعلهور شد اما نیروهای امدادی تا لحظه ارسال خبر قادر به مهار آن نشده بودند. او همچنین از تمام ساکنان خواست محل را ترک کنند تا نیروهای امدادی بتوانند به محل برسند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|