|
افزایش ۱۰۰ میلیونی«وام ازدواج» زوجین روستایی و عشایری
معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهور گفت: برای زوجین روستایی و عشایری دهه شصتی که تا پایان سال ۱۴۰۰ ازدواج کنند ۱۰۰ میلیون تومان وام علاوه بر وام ازدواج در نظر گرفته شده است. انسیه خزعلی گفت: موضوع بیمه برای زنان سرپرست خانوار را پیگیری کردهایم و مقدمات کار فراهم شده است تا این زنان تحت پوشش بیمه تأمیناجتماعی قرار گیرند.
ارسال به دوستان
نایب رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر تهران در گفتوگو با «وطنامروز» مطرح کرد
عدم تحقق 50 درصدی بودجه شهر تهران
مصطفی خدابخشی: مدیریت شهری ششم پایتخت در شرایطی مدیریت این کلانشهر را بر عهده گرفت که بر اساس آمار ارائه شده از سوی اعضای این شورا، بدهی80 هزار میلیارد تومانی بر دوش شهرداری است. حجم بالای بدهیها در شهرداری تهران که بخش کلانی از آن میراث مدیریت پنجم شهری است، امروز به عنوان چالشی جدی در پیش روی مدیران شهر قرار دارد. حالا خبرهایی که از شورای شهر به گوش میرسد بیانگر آن است که تحقق بودجه شهرداری با مشکل روبهرو است، به نحوی که روز گذشته مهندس مهدی چمران، رئیس شورای شهر اعلام کرد: بودجه پیشبینی شده برای سال 1400 محقق نشده و امیدواریم در ادامه با تمهیداتی که اندیشیده شده، شاهد تحقق بیشتر بودجه باشیم. در این میان کارشناسان بر این باورند عدم تحقق بودجه یعنی روی زمین ماندن طرحها و نیازهای شهر و شهروندان.
به منظور بررسی موضوع و چالشهای پیش روی مدیریت شهری با توجه به کسری بودجه موجود، گفتوگویی با مجید مظفر، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران داشتیم.
***
* روز گذشته رئیس شورای شهر تهران از عدم تحقق بودجه پیشبینیشده برای شهر تهران خبر داد؛ آیا در این زمینه مدیریت شهری در دوره گذشته کارشناسی و پیگیری لازم را انجام نداده بود یا شهرداری در انجام تعهدات خود کمکاری داشت؟
با گذشت 7 ماه از سال 1400 با این موضوع روبهرو هستیم که حدود 50 درصد منابع درآمدی که بودجه سال 1400 شهرداری تهران که مصوبه شورای شهر بوده، محقق نشده است. طبیعتا عدم تحقق این میزان از بودجه یا ناشی از این است که شهرداری در دوره گذشته توانایی ویژهای در حوزه اقتصاد شهری و تحقق درآمدهایی که شورای شهر پیشبینی کرده، نداشته و صرفا در آن نگاه هزینهای حاکم بوده و از روشهای نوین جهت تامین مالی استفاده نکرده است، یا اینکه این عارضه ناشی از غیرواقعی بودن لایحه بودجه 1400 توسط شورای شهر است. در صورتی که اعداد و ارقام غیرواقعی باشند و رشد بیرویهای را در زمینه ارقام درآمدی و هزینهای در بودجه داشته باشیم، یقینا تحقق آن غیرممکن میشود. ما هماکنون در حال بررسی شرایط هستیم و به دنبال راهکار برونرفت از این موضوع.
* رقم بودجه برای سال 1400 چه میزان بود؟
بودجه مصوب سال 1400 شهر تهران 48 هزار میلیارد تومان بود. شهرداری چون یک سازمان درآمد و هزینه است، باید بتواند این بودجه را در درآمدهای خود کسب کند که از این میزان صرفا 50 درصدش نسبت به این پیشرفت زمانی محقق شده، یعنی ما نسبت به زمان 50 درصد عقبیم. الان باید مثلا تحقق 7 ماه را کامل میداشتیم که 50 درصد در این زمان، شهرداری نتوانسته درآمدها را به دست آورد.
* مدیریت شهری چه راهکاری را در این زمینه در دستور کار قرار داده است؟
در شرایط فعلی راهکاری که داریم این است که شهرداری تهران نسبت به ارائه اصلاحیه بودجه به شورای اسلامی اقدام کند. در وضعیت فعلی شهردار تهران و معاونان مشغول تهیه اصلاحیه بودجه هستند تا با نگاه واقعبینانه نسبت به تحقق درآمدها و هزینههای پیش رو تا پایان سال و همچنین اصلاح برخی اولویتهای برنامهای، لایحه اصلاحیه بودجه را آماده کنند. در صورت نهایی شدن این اصلاحیه این موضوع در شورای شهر تهران مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
* وقتی به مدیریت شهری گذشته نگاه میکنیم میبینیم موضوع نظارت در مباحث مالی بشدت ضعیف بوده؛ آیا این موضوع در این شکاف بین بودجه و تحقق آن مؤثر بوده است؟
نکتهای که در این زمینه باید گفت این است که در دوره گذشته نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران نسبت به عملکرد شهرداری ضعیف بوده و شورای شهر در آن دوره وظیفه نظارت مالی خودش را بدرستی ایفا نکرده است. یقینا این عدم نظارت زمینهساز این انحرافات بودجه و گپ بین واقعیتها، برنامهها و بودجه مصوب شده است. جهت استحضار شهروندان تهرانی باید بگویم شورای تهران یکی از وظیفههای ذاتیاش نظارت مالی است و این نظارت مالی را باید از طریق حسابرسی شرکتها، سازمانها و مناطق بیستودوگانه دنبال کند اما متاسفانه شاهدیم از سال 94 تاکنون پروندههای حسابرسی سالانه سازمانها و شرکتهای شهرداری باز است و ما از آن سال حسابرسی قرائت شده در صحن شورا و تصویب صورتهای مالی شرکتها، سازمانها و مؤسسات وابسته به شهرداری تهران نداشتهایم و این یک فاجعه و خطای بزرگ است. به هر حال باید قبول کرد همکاران ما در شورای شهر گذشته به وظیفه نظارت مالی خود عمل نکردند و این موضوع رها شد.
* به موضوع مهم نظارت مالی اشاره کردید؛ شورای شهر ششم چه اقدامی را برای این موضوع در دستور کار قرار داده است؟
روز گذشته در صحن شورا منشور راهاندازی کارگروه حسابرسی و نظارت مالی شورای شهر بر شهرداری تهران تحت نظر کمیسیون برنامه و بودجه را مطرح کردم که امیدواریم با تشکیل و استقرار این کارگروه مالی ما شاهد حسابرسیها و نظارتهای مالی در سازمانها و شرکتها و مناطق بیش از گذشته باشیم. با عملیاتی شدن این موضوع گزارشها ساماندهی و بهروزرسانی میشود و ما میتوانیم از این گزارشات در تفریغ بودجه سال آینده استفاده کنیم. با این روش عارضهها و چالشها کم میشود و به نظر میرسد با استقرار این کارگروه و حسابرسی و عملیاتی کردن حسابرسیهای گذشته، دغدغه مهم فاصله بین واقعیت، تصویب و اجرای بودجه و درآمدها در سالهای آینده کاهش یابد و ما به انضباط مالی بهتر برسیم.
* آیا به این موضوع رسیدهاید که عدم نظارتها بر صورتهای مالی زمینهساز شکلگیری فساد شده باشد؟
در پاسخ به این سوال باید بگویم ما ۲ نوع حسابرسی در مدیریت شهری داریم؛ یکی اینکه مجامع شرکتها و سازمانها حسابرس رسمی استخدام میکنند تا صورتهای مالیشان را در مجمع سالانه مصوب کنند. این کار را شهرداری تهران انجام داده، یعنی اینکه شهرداری نسبت به حسابرسی شرکتها و سازمانها خود توسط حسابرس منتخب اقدام کرده اما این کفایت نمیکند، بلکه نهاد نظارتی شورای شهر تهران است. ما آسیب را در شورا میبینیم چرا که شورا باید جدا از آن ساختارهای شهرداری به صورت نهاد نظارتی عمل میکرده اما متاسفانه به این موضوع ورود نکرد. باید قبول کرد وقتی نظارتها کاهش مییابد، عارضهها و تخلفاتی نیز شکل میگیرد ولی ما هنوز قضاوتی نداریم که فساد بوده یا خیر.
* با توجه به این عدم تحقق بودجه آیا میتوان این نکته را گفت که ارائه خدمات با چالش روبهرو خواهد شد؟ آیا راهکاری نوین برای عبور از عارضههای موجود را پیشبینی کردهاید؟
بگذارید از میزان بدهیها بگویم تا به جواب سوال شما برسیم. میزان بدهی شهرداری به بانکها، مؤسسات مالی و اعتباری و بخش خصوصی و نهادهای حاکمیتی حدود 61 هزار میلیارد است. ما در سیاستهای برنامه بودجه 1401 آوردهایم که شهرداری موظف است میزان بدهیهای خودش را بهروزرسانی کند و تعاملات را با سیستم بانکی، دولت و نهادهای ذیربط افزایش دهد. خیلی از این بدهیها به صورت تهاتر اسنادی قابل کاهش است یعنی اینطور نیست که شهرداری نیاز به 61 هزار میلیارد پول نقد داشته باشد. بخشی از وجوهی که تکالیف دولت بوده و باید به شهرداری پرداخت میکرده و پرداخت نکرده، میتواند از طریق بانک مرکزی کارگزاری و تهاتر اسنادی شود. در صورت تحقق این موضوع تا حد زیادی مشکلات مالی شهرداری از بین خواهد رفت. این واقعیت وجود دارد که ما با چالش بزرگی به نام دیون شهرداری روبهرو هستیم، لذا ضرورت دارد به اقتصاد شهری و تامین درآمدهای شهری با روشهای نوین توجه کنیم. بنده معتقدم ایجاد کنسرسیومها با نهادهای حاکمیتی میتواند کمک شایانی برای اجرای پروژههای بزرگ در شهر با همین منابع محدود باشد. برای مثال بنیاد مستضعفان، صندوقهای اقتصادی و سرمایهگذاری وابسته به دولت یا نهادهای حاکمیتی همچون ستاد اجرایی فرمان امام ظرفیتهای بالایی دارند که شهرداری میتواند سراغ آنها رفته و با استفاده از بودجه آنها اقدامات گستردهای را در توسعه مترو، اتوبوسرانی، ورود خودروهای هیبریدی و برقی و سوخت پاک انجام دهد، در حالی که انتفاع مالی این سازمانها نیز در نظر گرفته شود.
همچنین روشهایی مثل ورود برخی شرکتهای شهرداری به بازار سرمایه و بورس، ایجاد صندوق پروژه و روشهای تامین مالی جمعی، ابزارها و روشهای نوینی هستند که شهرداری میتواند برای تامین مالی از آنها بهره بگیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
افزایش اتوبوس آمبولانس و موتورلانسهای اورژانس تا پایان سال
رئیس سازمان اورژانس بخشی از برنامههای این سازمان برای نیمه دوم سال جاری را تشریح کرد و از افزایش اتوبوس آمبولانس و موتورلانسهای اورژانس خبر داد.
جعفر میعادفر گفت: طی روزهای گذشته برنامهای درباره تولید اتوبوس آمبولانس داشتیم که با همکاری ایران خودرو دیزل اقدامات مربوط به شاسی آن انجام شده و در حال انتقال به یک شرکت آمبولانسساز داخلی است که تبدیل به آمبولانس شود. انتظار داریم برای امداد نوروزی به ناوگانمان افزوده شود تا برای استقرار در میادین و... از آن استقاده شود، چرا که هر اتوبوس آمبولانس میتواند حدود ۱۰ مصدوم را منتقل کند.
رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: درباره گسترش موتورلانس استانها نیز برای ۱۰ کلانشهر کشور برنامههایی داریم که موتورلانس تهیه کنیم. در کلانشهرها با ترافیک جدی روبهرو هستیم. خوشبختانه در تهران اقداماتی انجام شده و جا دارد اقدامات گستردهتری انجام شود اما در حال حاضر فقط ۱۶۰ دستگاه موتورلانس فعال است.
***
انتصاب شهرداران ۹ منطقه تهران
شهردار تهران در احکامی جدید شهرداران ۹ منطقه و رؤسای ۲ سازمان شهرداری را منصوب کرد. علیرضا زاکانی، شهردار تهران شنبهشب در احکامی جداگانه شهرداران جدید مناطق ۴، ۱۰، 12،11، ۱۳، ۱۷، ۱۸، ۲۰ و ۲۲ را منصوب کرد.
بر اساس این احکام اسامی شهرداران مناطق به این شرح است: رضا پوریافر شهردار منطقه ۴، رضا شرفی شهردار منطقه ۱۰، سیدمحمد موسوی شهردار منطقه ۱۱، امیر یزدی شهردار منطقه 12، محمدهادی علیاحمدی شهردار منطقه 13، غلامرضا شنگی شهردار منطقه ۱۷، یعقوب هوشیار شهردار منطقه ۱۸، سیدمحمد ناظم رضوی شهردار منطقه ۲۰ و وحیدرضا انارکیمحمدی شهردار منطقه ۲۲. پیش از این نیز ۷ شهردار مناطق تهران توسط شهردار تهران منصوب شده بودند. ۵ نفر از شهرداران منصوب شده از بدنه شهرداری تهران و ۳ نفر دیگر از میان شهرداران سایر کلانشهرها انتخاب شدهاند.
***
کاهش دما و احتمال بارش برف در برخی مناطق کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن اشاره به وقوع بارندگی در برخی استانهای شمالی کشور و احتمال بارش برف در ارتفاعات این مناطق طی هفته جاری، از وزش باد و کاهش دما در شمال غرب، همچنین کاهش ۵ تا ۷ درجهای دما در برخی استانهای کشور خبر داد.
صادق ضیاییان گفت: دوشنبه و سهشنبه (۲۶ و ۲۷ مهر) با گذر متناوب امواج کمدامنه ترازهای میانی جو از نوار شمالی کشور در برخی مناطق سواحل شمالی، اردبیل و شمال استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی بارش پراکنده، وزش باد و کاهش نسبی دما انتظار میرود، همچنین وزش باد و کاهش دما در شمال غرب کشور قابل توجه است.
به گفته رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا، چهارشنبه (۲۸ مهر) با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر در استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی ابرناکی و بارش باران گاهی وزش باد شدید پیشبینی میشود که شدت بارشها در استانهای گیلان و مازندران خواهد بود و بارش برف در ارتفاعات نیز دور از انتظار نیست. ضیاییان استانهای واقع در سواحل دریای خزر، اردبیل، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی را طی پنجشنبه (۲۹ مهر) بارانی پیشبینی کرد.
***
افزایش ۳۵ درصدی تلفات قرص برنج در کشور
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرد: آمار تلفات مسمومیت با قرص برنج که بیشترین میزان تلفات ناشی از سم را دربر میگیرد، در ۵ ماه نخست سال ۴۲۸ نفر بوده است.
رئیس گروه کنترل و تضمین کیفیت دفتر امور آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور، با اشاره به ساختار شیمیایی این سم مهلک گفت: قرص برنج مادهای است که با ساختار شیمیایی «فسفید آلومینیوم» برای از بین بردن شته داخل برنج بویژه در استانهای شمالی کشور استفاده میشود اما به خاطر خطراتی که این ماده ایجاد میکند و نیز مرگهایی که به دنبال داشته، وزارت بهداشت ایران واردات این ماده را ممنوع کرد. دکتر مریم اخگری افزود: بنابراین فروش و توزیع قرص برنج یعنی «فسفید آلومینیوم» در کشور ممنوع بوده و آنچه هماکنون در داروخانهها به عنوان قرص برنج وجود دارد، قرصهای سیر فشرده است که هیچ خطری ندارد و به عنوان آفتکش برنج مورد استفاده قرار میگیرد.
ارسال به دوستان
کرونا طی 24 ساعت جان 199 نفر دیگر را گرفت تا مجموع متوفیان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۷۵ نفر برسد
کرونا هنوز خطرناک است
آمار کرونا در کشور به صورت سینوسی در حال بالا و پایین رفتن است و آمار ابتلای روزانه نشاندهنده شکننده بودن شرایط کنترل این بیماری است. بر اساس نظر کارشناسان، آبانماه موج ششم کرونا ار راه خواهد رسید و همچنان تنها راه مقابله با امواج مختلف بیماری رعایت پروتکلهای بهداشتی و افزایش ضریب واکسیناسیون در کشور است.
بر اساس آمار، بیش از 72 میلیون و 600 هزار دوز واکسن در کشور تزریق شده اما متخصصان وزارت بهداشت بر این نکته تاکید دارند که نمیتوان با آرامشخاطر سراغ روزهای آینده رفت. در همین زمینه روز گذشته وزیر بهداشت اعلام کرد «هنوز بابت کرونا و پیک ششم خاطرمان آسوده نیست» و این یعنی اینکه در صورت عدم توجه به مسائل بهداشتی، یک بار دیگر کشور جولانگاه این ویروس منحوس خواهد شد.
دکتر بهرام عیناللهی در جلسه شورای عالی نظام پرستاری درباره واکسیناسیون «کووید-19» عنوان کرد: از دیماه 99 تا تیرماه سال جاری فقط 5 میلیون دوز واکسن تزریق شده بود و امروز به مرز 72 میلیون دوز رسیدیم، یعنی در عرض ۲ ماه و نیم حدود 67 میلیون دوز واکسن تزریق شده است و این توفیق به دلیل هماهنگی بین سازمانها و بخشهای مختلف کشور به دست آمد. وی با بیان اینکه در هر کاری که مردم را به صحنه بیاوریم، موفق خواهیم بود، یادآور شد: مثلا درباره واکسیناسیون تا ساعات پایانی شب، دانشجویان پای کار بودند و به مردم خدمترسانی میکردند یا اینکه بسیاری از اماکن و حسینیهها به مراکز تزریق واکسن تبدیل شدهاند، شاید اگر خودمان میخواستیم واکسیناسیون را انجام دهیم بیش از یک سال به طول میانجامید اما اکنون سرعت واکسیناسیون در ایران از نظر نمایندگان سازمان جهانی بهداشت تحسینبرانگیز است. ما به اندازه جمعیت امارات که حدود 8 میلیون نفر است، در یک هفته حدود 8 میلیون دوز واکسن تزریق کردیم. تا قبل از این، در فضاهای مجازی همه نسبت به نبودن واکسن معترض بودند، اکنون که مشکل واکسن رفع شده، میگویند چرا واکسن میزنید؟
وزیر بهداشت تاکید کرد: هنوز بابت کرونا و پیک ششم خاطرمان آسوده نیست و باید در حالت آمادهباش بمانیم. امیدوارم با انجام واکسیناسیون سراسری در ماههای آینده، در وضعیت بهتری قرار بگیریم.
* آغاز تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای کارکنان نظام سلامت
تزریق دوز سوم واکسن برای کادر درمان که همچنان به عنوان سربازان خط مقدم مبارزه با کرونا مشغول به فعالیت هستند در دستور کار وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت.
در همین راستا رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت از آغاز تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای کارکنان نظام سلامت خبر داد و گفت: طبق مصوبه کمیته فنی کشوری واکسیناسیون کووید، افراد بر اساس همان اولویتی که دوز اول واکسن را دریافت کردند، دوز سوم را هم دریافت میکنند. دکتر محسن زهرایی درباره تزریق دوز سوم (یادآور) واکسن کرونا گفت: طبق مصوبه کمیته فنی کشوری واکسیناسیون «کووید-۱۹»، مقرر شد بر همان اولویتی که همکاران (کادر درمان) ابتدا دوز اول واکسن را دریافت کردند، دوز یادآور را هم به همان شکل دریافت کنند و بر این منوال در بیمارستانهایی که بیماران «کووید-۱۹» را بستری میکنند و مراکز ۱۶ساعته که بیماران مشکوک مراجعه میکنند و آزمایشگاهها، تزریق دوز سوم واکسن آغاز میشود و پس از آن همه کارکنان نظام سلامت را دربر میگیرد. وی درباره زمان آغاز واکسیناسیون دوز سوم، افزود: مکاتبات با دانشگاههای علومپزشکی انجام شده است، واکسن در اختیار آنها قرار گرفته و عملا از روز شنبه ( ۲۴ مهرماه) تزریق دوز سوم آغاز شده است. زهرایی ادامه داد: درباره نوع واکسنی که قرار است تزریق شود باید گفت این موضوع وابسته به پلتفرم واکسنی است که در نوبت اول و دوم تزریق شده است. افرادی که در سری اول از واکسنهای ویروس غیرفعال مانند سینوفارم استفاده کردند در نوبت سوم میتوانند از پلتفرم غیرفعال آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند. آنهایی هم که در نوبت اول و دوم واکسن از پلتفرم آدنوویروسی مانند آسترازنکا یا اسپوتنیکوی تزریق کردهاند میتوانند در دوز سوم از آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند. زهرایی تاکید کرد: بهتر است بین تزریق نوبت دوم تا دوز یادآور فاصله زمانی ۶ ماهه رعایت شود؛ مصوبه کمیته فنی هم بر این موضوع تاکید دارد و افرادی که ۶ ماه از دریافت نوبت دوز دومشان گذشته است میتوانند برای دریافت نوبت یادآور اقدام کنند. وی افزود: ما با کارکنان خط اول مراکز بهداشت و درمانی شروع میکنیم و سپس به سایر کارکنان نظام سلامت گسترش مییابد. علاوه بر آن افرادی که در فاز اول واکسینه شدهاند و شامل جانبازان شیمیایی، جانبازان بالای ۵۰ درصد و افرادی که در مراکز نگهداری سالمندان و مراکز نگهداری معلولان ذهنی جسمی هستند، طبق پروتکل واکسیناسیون نوبت یادآور هم خواهند گرفت و پس از آن طبیعتا به گروه سنی سالمندان میرسیم و این روند بتدریج پیش خواهد رفت.
* 6 میلیون دوز سینوفارم وارد کشور شد
بیستوهفتمین محموله واکسن کرونا تهیه شده از سوی جمعیت هلالاحمر؛ حاوی ۶ میلیون دوز واکسن، روزگذشته بیستوپنجم مهرماه در فرودگاه امام خمینی(ره) به وزارت بهداشت تحویل داده شد. دکتر کریم همتی، رئیس جمعیت هلالاحمر در این رابطه گفت: نظم به وجود آمده برای تداوم واردات واکسن حاصل همکاری چندجانبه دستگاههای مسؤول در این حوزه در کنار نظارت و تدبیر مثمرثمر معاون اول رئیسجمهور است که موجب شد در یک هفته گذشته جمعیت هلالاحمر ۴ محموله به میزان ۲۴ میلیون دوز واکسن کرونا وارد کشور کند. وی افزود: جمعیت هلالاحمر در مجموع از اردیبهشت ماه تاکنون، ۷۶ میلیون و ۳۹۰ هزار دوز واکسن کرونا از نوع سینوفارم به کشور وارد کرده است. همتی با بیان اینکه تاکنون ۷۵ درصد مردم کشور در برابر ویروس واکسینه شدهاند، گفت: طبق گفته وزیر بهداشت، خوشبختانه یک اجماع خوبی بین مسؤولان عالی کشور برای تهیه واکسن و گسترش واکسیناسیون به وجود آمده است که با ادامه این روند میتوانیم بزودی صددرصد جامعه را واکسینه کنیم.
***
شناسایی ۱۱۳۹۶ بیمار دیگر
بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، طی 24 ساعت، ۱۱ هزار و ۳۹۶ بیمار جدید «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۱۹۹ تن نیز جان خود را به دلیل این بیماری از دست دادند.
بر این اساس از ظهر شنبه تا ظهر یکشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۳۹۶ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و یکهزار و ۴۸۲ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۵ میلیون و ۷۸۴ هزار و ۸۱۵ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت، ۱۹۹ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۴ هزار و ۷۵ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۳۲۴ هزار و ۱۰۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۴ هزار و ۷۶۹ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. از سویی تاکنون ۳۴ میلیون و ۸ هزار و ۶۳۶ آزمایش تشخیص «کووید-۱۹» در کشور انجام شده است. همچنین در حال حاضر ۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۸ شهر در وضعیت زرد و ۱۰۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
برگ سبز همچنان سند معتبر خودرو
هر چند سازمان ثبت اسناد و املاک کشور همچنان تلاش میکند معاملات خودرو در دفاتر ثبت اسناد انجام شود تا داد و ستدها در این بخش اعتبار بیشتری داشته باشد اما فرمانده نیروی انتظامی و دادستانی معتقدند برای کاهش هزینهها برگ سبز خودرو سند معتبر بوده و نیازی به ثبت آن در دفاتر اسناد نیست. در این میان فرمانده نیروی انتظامی درباره برگ سبز خودرو اظهار داشت: نیروی انتظامی معتقد است این برگ سبز به عنوان سند خودرو کفایت میکند و معامله بر اساس آن با سرعت و هزینه بسیار کمتری انجام میشود و اعلام کردهایم برگ سبز قابل استفاده و در نقل و انتقالات قانونی است. وی افزود: دادستان نیز این موضوع را قابل اجرا و قانونی اعلام کرده است اما منتظر نظر مجلس شورای اسلامی در این زمینه هستیم. فرمانده نیروی انتظامی گفت: یک ریال از پولی که برای صدور برگ سبز خودرو دریافت میشود به نیروی انتظامی اختصاص نمییابد. فرمانده ناجا در ادامه گفت: بر اساس آخرین تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، محدودیتهای ترافیکی تغییر نکرده است اما برخی محدودیتها با رعایت شیوهنامههای پزشکی کاهش مییابد و به سمت برخورد هوشمندانه با کرونا حرکت میکنیم. مردم شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنند که ما مجبور نشویم جریمه و برخورد کنیم.
سردار حسین اشتری در ادامه افزود: اگر خودرویی از قوانین راهنمایی و رانندگی و محدودیتهای تردد تخلف کند، در قالب پیامک به مالک خودرو تذکر میدهیم که این تذکر تاکنون بسیار بازدارنده بوده و هدف ما رعایت قانون است. ممکن است خودرویی پیش از ساعت 8 مسیری را انتخاب کرده باشد اما به دلیل ترافیک پس از ساعت ۱۰ نیز همچنان در مسیر باشد بنابراین هوش مصنوعی آن را کنترل میکند و خودرو جریمه نمیشود. سردار اشتری گفت: خودرویی نیز ساعت ۱۰ شب بیرون میآید و در مسیر قرار میگیرد و آن کنترل و جریمه میشود، البته همه جریمهها وارد خزانه میشود و ما سهمی از جریمهها نداریم و مبلغ جریمهها هیچ فرقی برای ما نمیکند. فرمانده نیروی انتظامی گفت: کسانی که پلاک را دستکاری میکنند افزون بر توقیف خودرو، گواهینامهشان ضبط و برای آنها جریمه سنگین در نظر گرفته میشود. سردار اشتری که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد در ادامه گفت: درباره فیلم اخیری که راجع به برخورد با یک خانم در فضای مجازی منتشر شد باید بگویم موضوع مربوط به حجاب نبوده است، البته مساله در بازرسی نیروی انتظامی در حال بررسی است که نتیجه آن احتمالا فردا مشخص میشود. وی با بیان اینکه ناجا ۲۴ ساعته در سطح کشور ۳۰ هزار گشت دارد، افزود: بیش از ۱۳ هزار مقر ثابت در کشور داریم و اگر این ۳۰ هزار گشت ۲۴ ساعته ما، هوشمند شود میتوانیم تمرکز درستی داشته باشیم بر اماکن و محلاتی که جرمخیزند و به این ترتیب میتوانیم بخش زیادی از خواستهها را پاسخگو باشیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|