|
زخمی شدن حدود ۵۰ فلسطینی در حمله نظامیان صهیونیست به قدس اشغالی
نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی با حمله به منطقه «بابالعمود» واقع در مرکز قدس اشغالی، 49 نفر از فلسطینیان شرکتکننده در مراسم جشن میلاد حضرت محمد(ص) را زخمی کردند. در جریان حمله نظامیان به شرکتکنندگان در این مراسم، ۳ خبرنگار و عکاس هم دستگیر شدند. نیروهای اشغالگر صهیونیستی با شلیک گاز اشکآور و بمبهای صوتی به محل تجمع جوانان فلسطینی در بابالعمود حمله کردند.
ارسال به دوستان
سیدحسن نصرالله در سخنرانی دوشنبهشب نکات مهمی را پیرامون رابطه حزبالله لبنان و مسیحیان این کشور مطرح کرد
روشنگری نصرالله در برابر فتنه جعجع
گروه بینالملل: سخنان دوشنبهشب دبیرکل حزبالله لبنان ۲پیام مهم داشت و حاکی از ایجاد یک معادله جدید در برابر همه کسانی بود که به کشاندن لبنان به جنگ داخلی فکر میکنند. سخنرانی دوشنبهشب سیدحسن نصرالله که به فاصله کمی از سخنرانی قبلی وی انجام شد، بازتاب زیادی در رسانهها و همچنین در میان تحلیلگران و کارشناسان امور لبنان و منطقه داشت در همین زمینه «ماهر الخطیب» نویسنده و روزنامهنگار لبنانی در مقالهای که در وبسایت خبری النشره منتشر کرد، اظهار داشت: برجستهترین پیام سخنرانی سیدحسن نصرالله که به حادثه منطقه «الطیونه» بیروت پرداخت، تلاش برای ایجاد یک معادله بازدارنده داخلی با هدف جلوگیری از جنگ داخلی در لبنان است. سیدحسن نصرالله قبل از اعلام این معادله که عمدتا مربوط به «حزب نیروهای لبنانی» است، با بیان ساختار نظامی ویژه حزبالله و تعداد مبارزان آن که آنها را 100 هزار نفر اعلام کرد، قصد داشت تاکید کند نبردی که برخی طرفها قصد ورود به آن را دارند، همراه با خسارتهای فراوان برای آنها خواهد بود. بسیاری معتقدند بعد از سلسله حوادث امنیتیای که طی دوره گذشته در لبنان و در مناطق مختلف این کشور رخ داده است و همچنین با توجه به جنایاتی که هفته گذشته در منطقه الطیونه اتفاق افتاد، وجود چنین معادلهای برای دفاع از لبنانیها و امنیت داخلی این کشور ضروری است. در واقع اتفاقی که پنجشنبه گذشته در بیروت افتاد و بر اثر آن 7 نفر شهید و بیش از 60 نفر زخمی شدند، بخشی از مسیر خطرناکی در لبنان است که هنوز به پایان نرسیده و هدف آن کشاندن این کشور به جنگ داخلی با همه ابزارهای ممکن و بر اساس یک تصمیم بینالمللی و منطقهای است. نصرالله در بخشی از سخنان خود تاکید کرد: «من میخواهم از کسی اسم ببرم و میدانم که برخی احزاب از جمله رئیس یک حزب خاص میخواهند مردم جنوب لبنان یا ضاحیه جنوبی لبنان همیشه از یک گروه احساس ترس و نگرانی داشته باشند. آنها میخواهند این ترس و نگرانی از مقاومت را میان سایر شهروندان لبنانی ایجاد کنند و به این ترتیب خود را در آمادهباش نگه دارند و فعالیتهای نظامی دائمی خود را توجیه کنند. در همین رابطه برخی عناصر حزب نیروهای لبنانی مدعی شده بودند برای دفاع از اهالی و هواداران خود دست به سلاح بردهاند. آنها همواره میخواهند یک دشمن فرضی را در برابر خود ایجاد کنند. این فرد [سمیر جعجع] در اظهارات و رفتارهای خود بهگونهای عمل میکند که مسیحیان را نسبت به محور مقاومت و حزبالله لبنان نگران نشان دهد و مدعی میشود آنها باید نسبت به موجودیت و آزادی خود در قبال حضور حزبالله نگران باشند. آنها همواره از هر حادثه کوچک و جزئی برای ترساندن مسیحیان از حزبالله لبنان سوءاستفاده میکنند. آنها میخواهند برای مسیحیان دشمنتراشی کنند تا خود را پرچمدار دفاع از مسیحیان نشان دهند و مدعی شوند خون و آبرو و ناموس مسیحیان را حفظ و حمایت میکنند. آنها تحت همه شعارها همواره به اقدامات تحریکآمیز خود دست میزنند و برای خود یارگیری میکنند تا اهداف مورد نظر خود را محقق کنند و بتوانند به موقعیت و نقش و پستهای سیاسی در لبنان دست پیدا کنند یا طرحهایی را که به آنها دیکته شده است، اجرا کنند. در این صورت مسیحیان لبنان به خاطر یک نفر و طرحها و توطئههای وی قربانی میشوند».
* حزبالله تهدیدی علیه مسیحیان نیست
بخش زیادی از سخنان دبیرکل حزبالله به اقناع افکار عمومی مخاطبان مسیحی و رد ادعاهای حزب «نیروهای لبنانی» و همپیمانان آن درباره اینکه حزبالله دشمن افکار عمومی مسیحیان است اختصاص یافت و تا آنجا پیش رفت که گفت در واقع سیاستی که حزب نیروهای لبنانی بر آن تکیه کرده، نخستین تهدید برای افکار عمومی مسیحیان است. در واقع سیدحسن نصرالله با مثالهایی که در این سخنرانی ارائه داد، مجددا تاکید کرد مؤلفه شیعه در لبنان هر گونه فرقهگرایی و تجزیه و فتنه در این کشور را رد میکند و همچنین با قانون شصتم و لایحه تجمع انتخاباتی ارتدوکس موافق است، در حالی که «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی این قانون را حذف کرده است. در این زمینه قابل توجه است که در سخنان سیدحسن نصرالله پیدا بود او اصرار دارد تاکید کند باید به شکل متفاوتی با حادثه الطیونه برخورد شود، چرا که این حادثه با حوادثی که قبلا اتفاق افتاده بود، متفاوت است؛ به این دلیل که حزب نیروهای لبنانی با شبهنظامیان خود از طریق این جنایت تلاش دارد لبنان را به جنگ داخلی بکشاند و هدف آن به هیچوجه دفاع از مسیحیان نیست. به طور کلی سخنان سیدحسن نصرالله ۲ پیام مهم داشت؛ نخستین آن مربوط به افکار عمومی مسیحیان است تا تحت تأثیر دیدگاهها و فتنههای حزب نیروهای لبنانی قرار نگیرد و پیام دوم، ایجاد یک معادله بازدارنده جدید در برابر همه کسانی است که به کشاندن لبنان به جنگ داخلی فکر میکنند.
* بازتاب رسانهای سخنان دبیرکل حزبالله
رسانههای صهیونیستی همانند همه سخنرانیهای سیدحسن نصرالله، به دقت اظهارات وی را زیر نظر داشتند و آن را یکی از مهمترین سخنرانیهای دبیرکل حزبالله در سالهای اخیر توصیف و اعلام کردند در نهایت نقابها در عرصه داخلی لبنان به زمین افتاد. «روعی کایس» تحلیلگر امور عربی در شبکه «کان» رژیم صهیونیستی در این باره اظهار داشت سخنرانی نصرالله بسیار شبیه سخنانی بود که او برای نخستینبار علیه عربستان به دلیل جنگ یمن مطرح کرد. کارشناس صهیونیست افزود: در نهایت نقابها در لبنان به زمین افتاد و جنگ با حزب نیروهای لبنانی به ریاست «سمیر جعجع» آغاز شده است. سایر رسانههای صهیونیستی نیز اظهارات دبیرکل حزبالله را زیر نظر داشته و به تجزیه و تحلیل آن پرداختند. در همین زمینه روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت در واکنش به سخنان سیدحسن نصرالله اعلام کرد نصرالله از آوردن نام سمیر جعجع در سخنان خود امتناع کرد. این روزنامه صهیونیستی همچنین آن بخش از سخنان دبیرکل حزبالله را بازتاب داد که گفته بود «حزب نیروهای لبنانی و رئیس آن خطر بزرگی برای لبنان هستند».
***
صدور نخستین حکم بازداشت رسمی توسط دولت سوریه علیه سمیر جعجع
منابع خبری از صدور نخستین حکم بازداشت رسمی توسط دولت سوریه علیه رئیس حزب «القوات اللبنانیه» (نیروهای لبنانی) و تحویل آن به اینترپل خبر دادند. خبرگزاری «نیوز لیبانون» اعلام کرد نخستین حکم بازداشت رسمی سوریه دیروز علیه سمیر جعجع، رئیس حزب «القوات اللبنانیه» به اینترپل تحویل شد. بر این اساس، وی تحت اعلان قرمز بینالمللی که توسط دفتر اینترپل در سوریه صادر شده است، به چند اتهام تحت تعقیب است. از جمله مهمترین این اتهامات به شرح زیر است:
۱- تجاوز به صدها سوری مقیم لبنان در جریان اقدام برای اعمال حق انتخاباتیشان و تلاش برای کشتن آنها
۲- کشتن یک سوری در جریان اعمال حق انتخاباتی این شهروند
۳- توطئه، تحریک و ارتباط با گروههای تروریستی علیه دولت و ارتش سوریه
۴- تلاش برای سرنگونی نظام، قاچاق اسلحه، تأمین مالی گروههای خرابکار در داخل سوریه و پناه دادن و تسهیل قاچاق تروریستهای سوری و عرب به سوریه و بالعکس.
ارسال به دوستان
دور دنیا
احتمال تحریم ترکیه از سوی اتحادیه اروپایی قوت گرفت
وزرای خارجه اتحادیه اروپایی تصمیم گرفتهاند در صورت ادامه اقدامات تحریککننده ترکیه علیه قبرس، این کشور را تحریم کنند. به نوشته وبگاه «تاکینگ گریس»، در نشست روز دوشنبه در لوکزامبورگ، اتحادیه اروپایی از «جوزپ بورل» رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی خواست با توجه به اقدامات یکجانبه ترکیه در شهر «واروشا»، پیشنهادهایی برای تحریم علیه ترکیه ارائه دهد. بر اساس این گزارش، وزرای خارجه اتحادیه اروپایی موافقت کردند مجموعه اقداماتی علیه اقدامهای تحریککننده ترکیه علیه قبرس انجام شود. جوزپ بورل نیز در خاتمه این نشست، در نشست خبری مداخله ترکیه علیه تردد کشتیهای اروپایی را غیرقابل قبول توصیف کرد. «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه چندی قبل گفته بود قبرس باید به عنوان ۲ کشور شناخته شود. اردوغان گفت: «اگر قرار است مذاکرات جدیدی درباره قبرس انجام شود، این گفتوگوها دیگر نباید بین ۲ جامعه، بلکه باید بین ۲ کشور باشد». اردوغان با بیان اینکه قبل از آغاز مذاکرات جدید باید وضعیت برابر حاکمیت ترکهای قبرسنشین تایید شود، گفت آخرین مذاکرات که ماه گذشته به طور غیررسمی در ژنو برگزار شد، به دلیل نگرش سازشناپذیر طرف یونانی نتیجهای نداشت. اردوغان گفت نشست غیررسمی اخیر سازمان ملل متحد درباره قبرس در ژنو در پایان ماه آوریل نقطه عطفی در مبارزه برای استقلال و آینده بود.
***
میدل ایستآی: عراقیها برای مرگ کالین پاول سوگواری نمیکنند
پایگاه خبری میدل ایست آی در گزارشی با اشاره به مرگ «کالین پاول» وزیر خارجه دولت «جورج بوش» (پسر) نوشت: مطابق همیشه، مرگ یک شخصیت سیاسی بحثهای زیادی را درباره میراث وی و آنچه وی در دوران فعالیت سیاسی خود انجام داده است، برانگیخته است. این گزارش افزود: برای میلیونها عراقی، کالین پاول یادآور مردی است دروغگو که برای تهدید نشان دادن حکومت صدام اطلاعات غلط و دروغی را در زمینه سلاحهای کشتار جمعی عراق به سازمان ملل ارائه کرد. ادعاهای پاول درباره ارتباط رژیم صدام با القاعده و پنهانکاری درباره سلاحهای کشتار جمعی در نهایت منجر به ترغیب جورج بوش برای حمله به عراق در سال 2003 شد و سالها هرجومرج و کشت و کشتار را در این کشور به بار آورد که تا همین امروز نیز ادامه دارد. «کمال جابر» یک فعال سیاسی «ائتلاف دموکراتیک مدنی» در مبارزه علیه صدام در دهههای 1980 و 1990 میلادی شاهد جنایتهای زیادی از حکومت صدام بوده است. با این حال وی میگوید جنگ آمریکا علیه عراق یک فاجعه بود. جابر میگوید از سال 2003 عراقیها رنج بیشتری متحمل شدهاند و علت آن نیز حمایت دولتهای دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی از سیاستمداران و دولتمردان فاسد عراقی است. فعال سیاسی عراقی با اشاره به افزایش رنج مردم عراق در دوران پس از اشغال آمریکا میگوید: «عراقیها برای کالین پاول اشک نمیریزند و سوگواری نخواهند کرد».
***
کرهشمالی یک موشک بالستیک شلیک کرد
مقامات کرهجنوبی و ژاپن اعلام کردند کرهشمالی دیروز سهشنبه حداقل یک موشک بالستیک از سواحل شرقی خود شلیک کرده است. به گزارش رویترز، فرمانده ستاد مشترک ارتش کرهجنوبی گفت یک موشک بالستیک صبح دیروز از نزدیکی سینپو پرتاب شد؛ جایی که کرهشمالی زیردریاییها و تجهیزات آزمایش شلیک موشکهای بالستیک زیردریایی (SLBM) خود را نگهداری میکند. روزنامه کرهجنوبی جونگانگ ایلبو با استناد به یک منبع نظامی که نامش فاش نشده است، بدون ارائه جزئیات بیشتر گفته است احتمالا این آزمایش موشک SLBM بوده است. در ادامه این بیانیه آمده است: ارتش ما از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و در همکاری نزدیک با ایالات متحده وضعیت آمادگی خود را حفظ میکند تا برای پرتابهای احتمالی دیگر آماده شود. فومیو کیشیدا، نخستوزیر ژاپن گفت این باعث تاسف است که کرهشمالی در هفتههای اخیر یکسری آزمایش موشکی انجام داده است. وزارت اتحاد کرهجنوبی هم گفت تماسهای روتین روزانه با کرهشمالی روز سهشنبه به طور عادی انجام میشد و درباره پرتاب موشک اظهار نظری نکرد. به گفته تحلیلگران، موجی از فعالیتها، مجموعه راهاندازیهای اخیر و همچنین افتتاح یک نمایشگاه نظامی غیرمعمول در پیونگ یانگ طی هفته گذشته نشان میدهد کرهشمالی ممکن است پس از نزدیک به ۲ سال تمرکز داخلی در بحبوحه همهگیری «کووید-19»، امور نظامی و بینالمللی را از سر بگیرد.
***
پاکستان مدعی رهگیری زیردریایی هند در قلمرو آبهای خود شد
ارتش پاکستان روز سهشنبه اعلام کرد نیروی دریایی این کشور با رهگیری یک فروند زیردریایی هند در قلمرو دریایی خود، آن را مجبور به ترک آبهای پاکستان کرد. به گزارش منابع رسمی پاکستان، نیروی دریایی این کشور شنبه (۱۶ اکتبر) یک زیردریایی هندی را در محدوده آبهای پاکستان رهگیری کرده و ضمن هشدار، آن را مجبور به ترک منطقه کرده است. روابط عمومی ارتش پاکستان نیز با صدور بیانیهای مدعی شد: این سومین بار است که زیردریاییهای هندی در قلمرو دریایی پاکستان شناسایی و از هر گونه اقدام تحریکآمیز و غیرقانونی آنها جلوگیری میشود. در این بیانیه آمده است: در جریان این رهگیری، یک زیردریایی نیروی دریایی هند به صورت زودهنگام توسط هواپیماهای گشت دریایی نیروی دریایی پاکستان شناسایی و ردیابی شد. نیروی دریایی پاکستان اواسط اسفند ۱۳۹۷ نیز مدعی رهگیری زیردریایی هندی مجهز به فناوری روز جهان و عقب راندن آن از محدوده آبی خود شده بود. اسلامآباد و دهلینو به عنوان رقبای سنتی در شبهقاره همواره یکدیگر را به ماجراجویی در مرزهای زمینی، دریایی و هوایی متهم میکنند. این ۲ کشور از اواسط فوریه امسال به پیروی از آتشبس پایدار در مرزهای مشترک (خط کنترل مرزی در کشمیر) توافق کرده و گفته میشود این آتشبس همچنان پایدار مانده است.
ارسال به دوستان
عراقیها برای سومینروز متوالی نسبت به نتایج اعلام شده انتخابات پارلمانی اعتراض کردند
تحصن معترضان عراقی در منطقه سبز بغداد
پایتخت عراق دیروز (سهشنبه ۱۹ اکتبر) نیز مانند ۲ روز گذشته، شاهد تظاهراتهای مردمی در اعتراض به نتایج اعلامشده انتخابات اخیر بود. علاوه بر بغداد، رسانههای عراقی با انتشار تصاویری از اعتراضات خیابانی در استانهای ذیقار، صلاحالدین، القادسیه و بصره نیز خبر میدهند. معترضان در بغداد از دیروز مقابل ورودیهای منطقه سبز تجمع کردند و خواستار بازشماری دستی آرا در شعب اخذ رأی شدند. همزمان با نزدیک شدن معترضان به ورودیهای منطقه سبز بغداد، سفارت آمریکا واقع در این منطقه امنیتی، درهای خود را بست و سامانه پدافندی سی-رام و آژیرهای خطر را فعال کرد و با شلیک گلولههای این سامانه موجی از وحشت میان ساکنان مناطق القادسیه، الجادریه، الکراده و الصالحیه واقع در نزدیکی این سفارتخانه به وجود آمد. مناطق مختلف بغداد از جمله منطقه الدوره که حوزه ۱۴ رأیگیری در انتخابات اخیر بود، شاهد اعتراضها و تظاهراتهای مردمی بود که مدعی دزدیده شدن آرای انتخاباتی خود بودند و بازشماری دستی آرا را خواستار شدند. در تکریت مرکز استان صلاحالدین نیز شماری از معترضان به نتایج انتخابات با سر دادن شعار، خواستار پس گرفتن آرای خود شدند. دیروز استان ذیقار نیز برای سومین روز متوالی شاهد اعتراضات خیابانی بود و معترضان مسالمتجو خواستار بازشماری دستی آرا بودند. در بصره همزمان با آمدن شمار زیادی از معترضان به نتایج انتخابات به خیابانها، تدابیر امنیتی در مقابل دفتر کمیساریای عالی انتخابات در این شهر تشدید شد و شمار زیادی نیروی امنیتی در این مکان مستقر شدند. معترضان در بصره نیز مانند تظاهراتکنندگان در بغداد، در حال نصب چادر و خیمه تحصن به منظور تداوم اعتراضات و تحصن طی روزهای آتی هستند. شهر الدیوانیه در استان القادسیه نیز از دیگر شهرهایی بود که دیروز شاهد تظاهرات در اعتراض به نتایج انتخابات اخیر بود. تصاویر منتشر شده از اعتراضهای مقابل ورودیهای منطقه سبز بغداد نشان میدهد شماری از معترضان با سر دادن شعارهای ضدآمریکایی و ضدسعودی، پرچمهای آمریکا و رژیم صهیونیستی را لگدمال و سیاستهای آنها در قبال عراق را محکوم کردند. شماری از معترضان نیز که دستکاری در نتایج انتخابات عراق را ترور سیاسی در این کشور اعلام میکردند، با در دست داشتن پلاکاردهایی، «جنین پلاسخارت» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن را در ترور سیاسی در عراق سهیم دانستند و به او در این زمینه هشدار دادند و از هیأت قضایی کمیساریای عالی انتخابات خواستند عدالت را رعایت کند و «آرای مسروقه» را احیا کند. خبرنگار المیادین در بغداد در این زمینه اعلام کرد احتمالا چادرهایی در این منطقه جهت تحصن مردم در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی عراق برپا شود. بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی عراق به شکل گسترده در این منطقه مستقر شدهاند. خبرنگار المیادین تاکید کرد هماهنگیهایی میان تظاهراتکنندگان وجود دارد و معترضان برای تجمعی که ممکن است برای چند روز در نزدیکی منطقه الخضرا ادامه داشته باشد، آمادهسازی میکنند. معترضان همچنین شروع به بستن ورودیهای منطقه الخضرا و آغاز تحصن کردهاند. ظهر دیروز تظاهرات مردمی در نزدیکی منطقه الخضرا در اعتراض به دستکاری در نتایج انتخابات پارلمانی آغاز شد. هزاران معترض عراقی خود را به ورودی منطقه الخضرا از سمت پل معلق رسانده و در اعتراض به تقلب در انتخابات و دستکاری نتایج آن تظاهرات کردند. تظاهراتکنندگان قصد دارند یک تحصن مردمی راه بیندازند که تا زمان پاسخ به خواستههایشان و شمارش دستی آرای انتخابات ادامه یابد.
رسانههای عراقی دیروز از استقرار گسترده نیروهای امنیتی در ورودیهای منطقه الخضرا در پی تشدید اعتراضات مردمی خبر دادند. با اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق که دهم اکتبر جاری (۱۸ مهرماه) برگزار شد، شماری از احزاب و ائتلافهای سیاسی به نتیجه اعلامی اعتراض کردند و از دستکاری در نتایج انتخابات گفتند. شماری از شهرهای عراق نیز از دیروز شاهد تظاهراتهای متعدد در اعتراض به این نتایج است. معترضان خواستار شمارش دستی همه آرا هستند، زیرا معتقدند در شمارش الکترونیک آرا، دستکاری صورت گرفته است.
شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام شد اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آرای برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیک آرا مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آرا در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیک خبر داد؛ امری که با اعتراض مجدد ائتلافهای سیاسی و طرفداران آنها همراه شد. برخی سیاستمداران عراقی نیز با تایید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت طرفهای خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی را تایید میکنند.
ارسال به دوستان
زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان از سمت خود کنارهگیری کرد
استعفای آقای دلال
وزیر خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه از استعفای «زلمای خلیلزاد» نماینده ایالات متحده آمریکا در امور افغانستان خبر داد. زلمای خلیلزاد، سیاستمدار افغانتبار 70 ساله از سال ۲۰۱۸ از سوی دونالد ترامپ به عنوان نماینده آمریکا در مذاکرات صلح افغانستان منصوب شد و پس از پایان دولت ترامپ هم به همکاری با دولت بایدن ادامه داد. این در حالی است که وی در زمان دولت بوش تا مرتبه سفیری آمریکا در سازمان ملل نیز ارتقا یافته بود. از خلیلزاد به عنوان بازیگر اصلی تجاوز نظامی آمریکا به افغانستان یاد میشود. همچنین او مدتی در جریان تجاوز نظامی آمریکا به عراق و پس از آن به عنوان سفیر آمریکا در عراق فعالیت کرد اما عمده فعالیتش در مقام کارمند دولت آمریکا معطوف به پیادهسازی طرحهای آمریکا در افغانستان بود. وی در دولت اوباما نیز در حوزه افغانستان با دولت همکاری میکرد. خلیلزاد در نامه استعفایش گفته است به جنگ آمریکا در افغانستان پایان داده اما صلح در افغانستان تأمین نشده است. وی بدون در نظر گرفتن نقش مخرب آمریکا در افغانستان تاکید کرد افغانها نتوانستهاند در مذاکرات خود موفق شوند و تلاشهای صلح نیز موفقیتآمیز نبوده است.
زلمای خلیلزاد همچنین گفته پیروزی طالبان نقطه پایانی برای این کشور نیست. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا استعفای وی را تایید کرد و گفت «توماس وست» را به عنوان جانشین وی منصوب کرده است. پس از 6 ماه مذاکره با طالبان در قطر، زلمای خلیلزاد در غیاب حکومت سابق افغانستان، توافقنامه صلح را امضا کرد که به گفته منتقدان، طالبان را در سطح جهانی مطرح کرد و جمهوری را زیر سوال برد. خلیلزاد از تلاشهای خود دفاع کرد و محمد اشرف غنی، رئیسجمهور برکنار شده افغانستان را مسؤول شکست دانست. پس از اعلام استعفای خلیلزاد، مقامات و شخصیتهای افغان از جمله طالبان به این موضوع واکنش نشان دادند. «رحمتالله نبیل» رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در واکنش به استعفای خلیلزاد از سمت خود گفت: «سرانجام این مرد شیاد و حیلهگر پس از قرار دادن افغانستان در یک فاجعه برگشتناپذیر، از صحنه اخراج شد». «لطیف پدرام» رهبر حزب کنگره ملی افغانستان نیز در واکنش به استعفای خلیلزاد گفت: «او ماموریتش را همانگونه انجام داد که آمریکا میخواست. خلیلزاد در نهایت یک مهره کثیف آمریکایی بود که منافع ملی این کشور را مدنظر گرفت. رجالههای سیاسی خائن افغانستان عکسگرفتن با او را افتخار میدانستند». «رنگین دادفر سپنتا» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان هم درباره استعفای خلیلزاد گفت: «زلمای خلیلزاد نقش ویرانگرش را در روند اسارتباری به نام صلح تکمیل کرد؛ نهتنها برخی رهبران سادهانگار را با خود همسو کرد، بلکه با استفاده از احساسات شوونیستی قومی این روند را ممکن کرد». همچنین «حبیب خان طوطاخیل» روزنامهنگار بینالمللی افغان در واکنش به این استعفا نوشت: «خلیلزاد نقش بزرگی در ایجاد فاجعه در کنار رهبران افغان و البته پاکستان در افغانستان داشت». از سوی دیگر «میثم نظری» سخنگوی جبهه مقاومت پنجشیر در واکنش به استعفای خلیلزاد گفت: «دولت آمریکا باید تحقیقی کامل درباره معاملات پشتپرده زلمای خلیلزاد با گروه جنایتکار طالبان انجام دهد. در ۳ سال گذشته او با مشروعیت بخشیدن به یک گروه تروریستی، به افغانستان و آمریکا خیانت کرد و امتیازات زیادی را بدون اینکه چیزی عاید شود، به آنها داد».
«بلال سروری» خبرنگار شبکه خبری «تیآرتی ورلد» نیز درباره استعفای زلمای خلیلزاد نوشت: «خلیلزاد که پیش از این امتیازات زیادی به طالبان داده بود، با آزادی ۵ هزار زندانی طالبان در غیاب دولت سابق افغانستان موافقت کرد. تا زمانی که همه چیز به توافق نرسد، درباره هیچ مسالهای توافق نخواهد شد! فقط یک شعار بود». «کاوه کرامی» روزنامهنگار افغانستانی هم در واکنش به استعفای خلیلزاد نوشت: «خلیلزاد وعده صلح پایدار و غنی وعده دفاع از جمهوریت تا زمان مرگشان را دادند. همه اینها دروغ بود. ۹ هفته پس از فرار غنی، خلیلزاد استعفا کرد. مأموریت آنها با حاکمیت مجدد طالبان به پایان رسید. آنها باید پاسخگو باشند».
همچنین «محمد تقی» نویسنده و تحلیلگر پاکستانی در نشریه دِ وایر نوشت: «پایان یک دوره وحشتناک برای خلیلزاد، تاجر کلاهبرداری که به سرزمین مادری خود خیانت کرد. او در تلاش برای تبدیل شدن به یک کیسینجر افغان- آمریکایی بود. او به تخریب پرستیژ افغانستان و آمریکا کمک بسیاری کرد». نیوزویک نیز به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت زلمای خلیلزاد، نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان «اهرم فشار را به طالبان داد، پیوسته دولت افغانستان را تضعیف کرد و علاقه چندانی به شنیدن دیدگاههای مختلف در درون دولت آمریکا نداشت».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|