|
تهران چهارشنبه میزبان دومین نشست همسایگان افغانستان
دومین نشست وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان چهارشنبه پنجم آبانماه در تهران برگزار میشود. به گزارش فارس، در نشست روز چهارشنبه وزرای خارجه ایران، چین، پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان شرکت میکنند. البته وزیر خارجه چین به صورت مجازی در این نشست شرکت خواهد کرد و هنوز مشخص نیست روسیه در چه سطحی در این نشست شرکت میکند. علاوه بر این از طالبان برای شرکت در این نشست دعوت به عمل نیامده است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور ترکیه با وجود چالشهای فراوان داخلی و خارجی همچنان به اظهارات تحریکآمیز درباره ایران ادامه میدهد
اردوغان در خانه شیشهای
گروه سیاسی: رئیسجمهور ترکیه که در گذشته نیز صحبتهایش درباره ایران با حواشی گوناگونی همراه شده بود، در سخنان دیگری تاکید کرد: «ایران به دلیل روابط آذربایجان و اسرائیل، به تقابل با آذربایجان نمیپردازد. شمار شهروندان ترک در ایران معلوم است و دولت این کشور هم این را در نظر دارد. این کار سادهای نیست». وی همچنین اقدام ایران برای برگزاری رزمایش را اشتباه خواند.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در راه بازگشت از سفر خود به 3 کشور آفریقایی آنگولا، توگو و نیجریه در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به این سوال که «تحرکات نظامی ایران در مرز نخجوان و قفقاز جنوبی مطرح است و این کشور از سویی به روابط اسرائیل و آذربایجان اشاره میکند؛ تبدیل شدن ترکیه به یک بازیگر پایدار و فعال در قفقاز، این مساله را به یک بحران داغ تبدیل میکند؟» گفت: شخصا چنین توقعی ندارم. ایران به دلیل روابط آذربایجان و اسرائیل، به تقابل با آذربایجان نمیپردازد. شمار شهروندان ترک در ایران معلوم است و دولت این کشور هم این را در نظر دارد. این کار سادهای نیست. رئیسجمهور ترکیه ادامه داد: اقدامی که صورت گرفته اشتباه بود. اما به نظر میرسد که دولت جدید ایران تنش را ادامه نخواهد داد.
اردوغان در این سخنان، ضمن اشتباه خواندن برگزاری رزمایش «فاتحان خیبر» از جانب ایران، شهروندان آذریزبان داخل کشورمان را نیز همسو با نقشههای خود قلمداد میکند(!). وی در هر 2 بخش به طور واضح و آشکار در مسائل داخلی جمهوری اسلامی ایران دخالت کرد و برخی از این سخنان برداشت کردند که رئیسجمهور ترکیه به طور تلویحی ایران را تهدید کرده که در صورت ادامه تلاش برای کسب منافع خود، با مشکل مواجه خواهد شد. علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی در توئیتی کنایهآمیز خطاب به صحبتهای اخیر اردوغان، نوشت: بزرگنمایی هیبت پوشالی رژیم صهیونیستی توسط حاکمی که داعیه رهبری جهان اسلام را دارد، نشانه قدرت است یا مسلمانی؟! وی افزود: ترس از اقوام، سهم حکومتی است که با داغ و درفش با آنان روبهرو میشود، نه ایران که گلستانی از اقوام است.
رئیسجمهور ترکیه در ماههای اخیر اظهارات تنشآفرینی مثل مورد اخیر درباره مسائل مختلف کم نداشته است. در این باره دلایل مختلفی قابل ذکر است.
ژ
* چالشهای داخلی و خارجی اردوغان
اردوغان در حال حاضر هم در حیطه داخلی و هم در حیطه منطقهای و بینالمللی تحت فشار قرار دارد. در بخش داخلی، ترکیه با افزایش بیسابقه قیمت انرژی و سوخت و افت تاریخی ارزش پول خود روبهرو است. اقتصاد ترکیه در سالیان اخیر بسیار خود را آسیبپذیر نشان داده است. غیر از مباحث اقتصادی، برخی منابع خبری از ائتلاف مخالفان اردوغان برای مقابله با او و شکست سیستم ریاستجمهوری خبر میدهند. 6 حزب مخالف، با نگاه به انتخابات، روی طرحی برای پایان دادن به ریاستجمهوری قدرتمند اردوغان و بازگشت به نظام پارلمانی کار میکنند. روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز در گزارش خود نوشت: مخالفان دولت ترکیه در حال تشکیل یک جبهه متحد و سازماندهی شده برای جایگزینی رئیسجمهور فعلی بوده و حتی درصدد فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام در سال آینده میلادی هستند تا حاکمیت ۱۹ ساله اردوغان را به چالش بکشند. این روزنامه ادامه داد: به نظر میرسد رهبران 6 حزب مخالف دولت ترکیه، همزمان با مذاکره بر سر یک اتحاد گسترده میان خود، درباره تبدیل انتخابات بعدی به نوعی همهپرسی درباره سیستم ریاستجمهوری هم توافق کردهاند؛ سیستمی که رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه ۴ سال پیش معرفی کرده و آن را یکی از افتخارآمیزترین دستاوردهای خود میداند. مخالفان اردوغان میگویند سیستم ریاستجمهوری، به او اجازه داده با تشکیل دولتی استبدادی، به رشد فساد کمک کرده و به خودکامگی در حکومت، تعیین سیاستهای اقتصادی، کنترل دادگاهها و زندانی کردن هزاران مخالف سیاسی منجر شود. گذاشتن این موارد در کنار کاهش محبوبیت اردوغان در بین مردم ترکیه بر اساس نظرسنجیهای معتبر اخیر، نشان میدهد وی با چالشهای بسیاری در داخل کشور مواجه است.
و اما چالشهای اردوغان در مسائل منطقهای و بینالمللی اگر بیشتر از چالشهای داخلی وی نباشد، کمتر نیست. تاکنون طرحها و نقشههای منطقهای ترکیه با شکست روبهرو بوده است. بارزترین نمود این مساله را میتوان در سوریه مشاهده کرد. اردوغان که از سرسختترین مخالفان بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه بود و در این راستا از تروریستهای مخالف دولت حمایت کرد، در رسیدن به خواسته خود ناکام ماند و تنها توانست از تروریستهای مورد حمایتش در شهر ادلب حمایت کند اما تحولات 2 ماه اخیر احتمال سقوط ادلب و بازگشت کنترل آن به ارتش و دولت سوریه را بیشتر کرده است. ایران و روسیه تمامقد بهدنبال آزادسازی این شهر به عنوان آخرین دژ تروریستها هستند. «علیاصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی در حاشیه نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو درباره ادلب اظهار داشت: اگر توافقات صورت گرفته در قالب روند آستانه در این باره عملی شود، خیلی از مشکلات برطرف خواهد شد و البته حل دائمی مشکل ادلب، پاکسازی آن از گروههای مسلح و تروریستها و بازگشت آن به حاکمیت دولت سوریه خواهد بود.
* قمار مرگبار روی قفقاز
ترکیه به نوعی در محاصره قرار دارد. از طرف غرب خود با یونان مناقشات مرزی دارد که همین مناقشات به فشارهای بیشتر کشورهای غربی به این کشور انجامیده است. از طرف جنوب نیز نقشههای اردوغان در سوریه و حضور نظامی در عراق به بهانه مقابله با کردها با موفقیت همراه نبوده است. از طرف شمال و از جانب دریای سیاه نیز با روسیه اختلافات بسیار دارد.
همین امر سبب شده است اردوغان در قفقاز دست به قماری سنگین بزند که در صورت شکست، ادامه حیات سیاسی وی نیز با مشکلات عدیدهای روبهرو خواهد شد. ترکیه با پیگیری افراطی منافع خود در همکاری با رژیم صهیونیستی در حوزه قفقاز، بویژه در تلاش برای ایجاد کریدور زنگزور، عملا منافع جمهوری اسلامی ایران را با خطر روبهرو کرد. به همین سبب ایران با استفاده از اهرمهای دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی (مانند برگزاری رزمایش «فاتحان خیبر») سعی در خنثیسازی این توطئه داشته است. در کنار ایران، تحرکات اخیر ترکیه در حد زیادی برای روسها نیز مطلوب نیست. روسیه با اینکه از فاصله گرفتن ترکیه از غرب استقبال میکند، نخواهد گذاشت ترکها وضعیت ژئوپلیتیک قفقاز را دستخوش تغییر کنند. در آخرین اظهار نظر یک مقام روس در این باره، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت: «با توجه به روح حسنهمجواری، ما از طرف خود در تلاش هستیم تا تمام مسیرهای اقتصادی و ترابری در قفقاز جنوبی را باز کنیم. در این زمینه باید منافع تمام کشورهای منطقه از جمله ایران تأمین شود».
با در نظر گرفتن جمیع این مسائل باید گفت تقابل با جمهوری اسلامی ایران، بیش از اینکه به تهران آسیب برساند، ادامه حیات سیاسی اردوغان را با چالش مواجه خواهد کرد. اردوغان با کنشگریهای خود عملا «الهام علیاف» رئیسجمهور آذربایجان را بازیچه اهدافش قرار داده است و همکاری با رژیم صهیونیستی نیز نقطه نامطلوبی در کارنامه وی به حساب میآید. رئیسجمهور ترکیه که سال گذشته نیز با شعرخوانی پرحاشیه خود احساسات تمام ایرانیان بویژه آذریزبانها را جریحهدار کرد، با ادامه روند فعلی خود، تنها زیرپای خود را خالیتر از قبل میکند. قطعا عمیق شدن گسل قومیتی ترکیه را بیش از ایران متضرر خواهد کرد. کسی که در خانه شیشهای است به کسی سنگ نمیزند.
ارسال به دوستان
پاسخ دبیر شورای عالی امنیت ملی به تهدیدات صهیونیستها: به جای اختصاص بودجه برای شرارت علیه ایران به فکر بازسازی خسارتهای پاسخ کوبنده ایران باشید
میخورید!
گروه سیاسی: حرکت پرشتاب توسعه برنامه هستهای ایران روزبهروز بر سردرگمی تلآویو افزوده و مقامات اسرائیلی را به تهدید و لفاظی علیه ایران وادار کرده است. به گزارش «وطنامروز»، پس از ترتیبات جدیدی که در پی کاهش حضور نظامیان آمریکایی در منطقه حاصل شده، ابعاد گسترده برنامه هستهای ایران به نگرانی و دغدغه اول صهیونیستها تبدیل شده است. وضعیت شکنندهای که دولت بایدن در داخل و خارج آمریکا با آن روبهرو است و وقفه در مذاکرات احیای برجام و از طرف دیگر، اقدامات جبرانی تهران در تثبیت و گستردهتر کردن ابعاد برنامه هستهای و مهمتر، کاهش دسترسیهای بازرسان آژانس در ایران، زمان را علیه واشنگتن و تلآویو کرده است. سفر نخستوزیر رژیم صهیونیستی به مسکو و ملاقات با پوتین نیز در همین راستا بوده است. در چنین فضایی چندی قبل کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل فاش کرد تلآویو 5/1 میلیارد دلار برای تقویت قابلیت حمله به تأسیسات هستهای ایران اختصاص داده است. بر اساس این گزارش، رژیم صهیونیستی این میزان بودجه را برای حمله احتمالی به تاسیسات هستهای ایران، از جمله تاسیسات زیرزمینی پیشبینی کرده است. «آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در مصاحبهای با خبرگزاری «واللا» در حالی که تلاشها روی از سرگیری مذاکرات برجامی وین متمرکز شده، مدعی شد هیچ روند یا توافق دیپلماتیکی برنامه هستهای ایران را متوقف نمیکند.
وی همچنین در ادامه لفاظیهای مقامهای دیگر رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت درباره رویارویی با ایران فقط زمان مشخص نیست که آن هم خیلی دور نخواهد بود. «گلعاد اردان» نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل هم روز سهشنبه گفت از راهحل دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای استقبال میکند اما در عین حال مدعی شد این رژیم دست به هر اقدامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی میزند. در واکنش به این اظهارات، علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی روز گذشته در توئیتی نوشت: رژیم صهیونیستی به جای اختصاص بودجه 5/1 میلیارد دلاری برای شرارت علیه ایران به فکر تامین دهها هزار میلیارد دلار بودجه برای بازسازی خسارتهای ناشی از پاسخ کوبنده ایران باشد. در حالی که منابع عبری گزارش دادهاند تلآویو خود را برای انجام یک اقدام یکجانبه با هدف متوقف کردن غنیسازی اورانیوم در ایران آماده میکند، رمزگشایی از توئیت شمخانی نشان میدهد به نظر نمیرسد اسرائیل پس از ۲ حمله خرابکارانه علیه تاسیسات ایران بتواند مجددا اقدام به عملیاتی از این دست کند، چون اولا با کاهش سطح نظارتها و بازرسیهای آژانس، اطلاعات میدانی تلآویو کامل نیست، ثانیا این قبیل حملات، برنامه هستهای ایران را متوقف نخواهد کرد و ثالثا این بار اگر تلآویو دست به دیوانگی بزند، پاسخی سنگین دریافت خواهد کرد.
* پوتین، بنت را به تمسخر گرفت
پایگاه عبریزبان دبکا در گزارشی نوشت: ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه خواستههای نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی را به تمسخر گرفته و ترجیح داد فقط درباره اوضاع سوریه با او صحبت کند. این رسانه در این رابطه نوشت: اگر خوشوبش و تعارفهای معمول را فاکتور بگیریم، تصور نمیشود نفتالی بنت دستاورد مهمی از نشست خود با پوتین کسب کرده باشد. به نوشته این رسانه عبریزبان در این نشست هر زمان که بنت خواست درباره مساله ایران سخن بگوید، پوتین مساله سوریه را پیش کشید. رئیسجمهور روسیه با طرح خواست ادامه روابط ممتاز روسیه و اسرائیل که در دوره نتانیاهو حکمفرما بود، در واقع بنت را به تمسخر گرفت. در بخش دیگری از این گزارش آمده است: با وجود آنکه این نشست 5 ساعت به طول انجامید، تمام دستاوردهای آن در چند مورد خلاصه میشود. پوتین حتی یک کلمه (حداقل در بخش علنی نشست) درباره ایران سخن نگفت. تنها سخن پوتین در این رابطه زمانی بود که بدون نام بردن از ایران اعلام کرد: ما بسیار خرسند خواهیم شد مسائل منطقهای مورد بحث قرار بگیرند. در ادامه این گزارش آمده است: روسها از سخنان و اظهارنظرهایی که روز 21 اکتبر در آستانه انجام این نشست از سوی مسؤولان اسرائیلی ایراد شد، چندان متعجب نشدند؛ سخنانی که نشان میداد نیروی هوایی اسرائیل طی روزهای اخیر تمرینهای خود را از سر گرفته است. نه روسها و نه پوتین به هر شکل نمیخواهند چنین تهدیدهایی را بشنوند، زیرا آنها آنقدر تجربه دارند که میدانند در پس این تهدیدها هیچ چیز وجود ندارد. از سوی دیگر پوتین بشدت بر مساله سوریه متمرکز شده بود. او در این نشست اعلام کرد روسیه در حال بازسازی زیرساختهای سوریه است، مشکلات و مسائلی هم وجود دارد اما فرصت خوبی هم برای همکاری در چارچوب هر آنچه به مبارزه علیه تروریسم مربوط میشود موجود است.
* تقلای آژانس برای خروج از برزخ نظارت
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی که برای نگرانیهای خود درباره سطح بازرسیهای آژانس و چارهجویی درباره آن به آمریکا سفر کرده بود، در مصاحبه با شبکه «انبیسی نیوز» بار دیگر ابراز امیدواری کرد بتواند بزودی با وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کند. گروسی در این مصاحبه که هنگام حضور او در واشنگتن انجام شد، گفت: من هرگز با وزیر جدید خارجه [ایران] صحبت نکردهام. امیدوارم بتوانم بزودی فرصتی برای ملاقات با او داشته باشم، زیرا این بسیار مهم است. بنابراین وقتی مشکلی پیش میآید، وقتی سوءتفاهمی وجود دارد، وقتی اختلافنظر وجود دارد، میتوانیم درباره آن صحبت کنیم. من قبلا این (امکان) را داشتم. وی همچنین مدعی شد برنامه نظارت آژانس اتمی در ایران بعد از آنکه تهران درخواست تعمیر دوربینها در یکی از تاسیسات کلیدی را رد کرد، دیگر کامل نیست و این احتمال را ایجاد میکند که جهان هرگز قادر به بازسازی تصویری از آنچه ایرانیها انجام دادهاند، نباشد. به گزارش این شبکه، مدیرکل آژانس در همین باره ادعا کرد ایران به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه داده به اکثر دوربینهای خود برای سرویس آنها و تعویض باتری و کارت حافظه دسترسی داشته باشد، با یک استثنای مهم.
***
آژانس: شواهدی از غنیسازی مخفیانه اورانیوم توسط ایران وجود ندارد
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تصریح کرد شواهدی از غنیسازی مخفیانه اورانیوم توسط ایران وجود ندارد. رافائل گروسی که بامداد جمعه با «مرکز استیمسون» مصاحبه میکرد، در پاسخ به این سوال که آیا اطمینان دارد ایران به صورت مخفیانه اورانیوم غنیسازی نمیکند؟ گفت: «هیچ اطلاعاتی مبنی بر اینکه آنها چنین کاری انجام میدهند، در اختیار ندارم». وی اضافه کرد: «بنابراین همزمان با اینکه نشانههایی مبنی بر اینکه آنها چنین کاری انجام میدهند وجود ندارد، من تمام اماکنی را که آنها در آنجاها غنیسازی انجام میدهند، مورد بررسی قرار میدهم». گروسی سپس در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه سطح اطمینانش درباره اطلاعاتی که از ایران دارد چه اندازه است، گفت: «[اطمینانم به چنین اطلاعاتی] بسیار بالاست. میخواهم خیلی دقیق حرف بزنم. اگر به ما اجازه بازرسی داده شود، من به توانایی سیستم بازرسیام برای سر در آوردن از اتفاقاتی که در حال وقوع است اعتماد بسیار بالایی دارم». مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بخش دیگری از این مصاحبه تصریح کرد درباره مذاکره با ایران باید این نکته را مدنظر داشت که هر روز، حائز اهمیت است. او گفت: «فکر میکنم وقتی روند مذاکرات و رایزنیها با ایران را در نظر میگیریم، هر روز حائز اهمیت است... چیزی که من الان سعی دارم روی آن تمرکز کنم، سریعترین چالشهای پیش رویمان است». رافائل گروسی مذاکرات آژانس اتمی با ایران را «بسیار چالشانگیز» توصیف کرد اما تأکید کرد این گفتوگوها تنها راه برای از میان برداشتن اختلافات است.
ارسال به دوستان
اخبار
به مناسبت میلاد پیامبراعظم(ص) و امام جعفر صادق(ع) انجام شد
موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات تعدادی از محکومان
به مناسبت فرا رسیدن میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلیاللهعلیهوآله و ولادت حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام، رهبر حکیم انقلاب اسلامی با پیشنهاد عفو و تخفیف مجازات ۳ هزار و 458 نفر از محکومان محاکم عمومی و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و تعزیرات حکومتی موافقت کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری، حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه به مناسبت میلاد پیامبر اعظم(ص) و امام جعفر صادق(ع) طی نامهای به رهبر انقلاب اسلامی پیشنهاد عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات ۳ هزار و 458 نفر از محکومان را که در کمیسیون مرکزی عفو و بخشودگی، واجد شرایط لازم تشخیص داده شدهاند، ارائه کرد که این پیشنهاد در اجرای بند ۱۱ اصل ۱۱۰ قانون اساسی مورد موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت.
***
محسنیاژهای:
عدلیه نباید ابزار انتقامگیری جریانات سیاسی باشد
رئیس دستگاه قضا در ادامه نشستهای مستمر با نخبگان و اقشار مختلف جامعه، ظهر دیروز میزبان تعدادی از فعالان سیاسی، اجتماعی و پژوهشگران اجتماعی بود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای با انتقاد از برخی رفتارها در طرد کردن بعضی افراد از قطار انقلاب ادامه داد: در ۴ دهه اخیر اگر کسی مرتکب خلاف یا جرمی شد، بعضا شرایطی به وجود آمد که کلا طرد شد، در حالی که خیلی از افراد با توبه یا حتی بدون توبه حاضرند به جامعه خدمت و در چارچوب ضوابط قانونی حرکت کنند که ما باید راه را برای این بازگشت هموار کنیم.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اشتراک نظر نخبگان با برخی رویکردهای جدید قضایی خواستار توجه به این اشتراکات برای تقویت ساختار عدلیه و بهبود عملکرد آن شد و تصریح کرد: «بسیاری از اختلافات در سطح کشور و جریانهای سیاسی مبنای فلسفی و کلامی ندارد و ناشی از تفاوت برداشتهاست که با گفتوگو و هماندیشی میتوان آنها را به حداقل رساند».
رئیس دستگاه قضا با تأکید بر استقلال قوه قضائیه اظهار داشت: من معتقد بوده و هستم دستگاه قضایی باید کاملا مستقل باشد، چرا که گاهی برخی جریانات سیاسی تلاش میکنند ناخودآگاه از طریق فرآیندهای قضایی و نهادهایی همچون سازمان بازرسی یا دادستانی یا حراستها رقیب خود را حذف کنند و در این موارد عدلیه باید مستقل عمل کند. وی افزود: نباید ابزار انتقامگیری یک جریان سیاسی از جریان مقابل باشیم.
حجتالاسلام محسنیاژهای همچنین با بیان اینکه دستگاه قضایی باید ملجأ و پناه همه آحاد جامعه باشد، افزود: ممکن است فردی شرور یا مجرم باشد ولی اگر برای تظلمخواهی و احقاق حقی به قوه قضائیه مراجعه کرد، نباید او را به صرف اینکه مجرم است، نادیده بگیریم.
وی با تأکید بر اینکه دستگاه قضایی باید از هر گونه ظلم جلوگیری کند، تصریح کرد: اگر ظلمی توسط یک مأمور حکومت رخ میدهد، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؛ بویژه اگر به کسی ظلم شود که راهی برای اثبات حقانیت خود و دفاع از حقش ندارد.
***
قالیباف در مراسم اختتامیه سیوپنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی:
مجاهدانی همچون شهید سلیمانی رویکرد وحدت را عملی کردند
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از حلقههای مفقوده حل مسائل کشورهای اسلامی «راهبرد گفتوگوی سراسری و فراگیر» در این حوزه تمدنی است، تاکید کرد: امروز قدرتهای پنهان در تلاشند با اختلافافکنیهای قومی و مذهبی در میان مسلمانان، آنان را به سمت جنگهای داخلی، منطقهای و برادرکشی سوق دهند. به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف در مراسم اختتامیه سیوپنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با تاکید بر اینکه امام خمینی(ره) با پایبندی به راهبرد نه شرقی نه غربی به همه مسلمانان دنیا نشان دادند با خداباوری و اعتماد به سنتهای الهی و تکیه بر توان مردم میتوان در برابر هر قدرت به ظاهر بزرگی پیروز شد، اظهار کرد: نخبگان امت اسلامی در نقاط مختلف کشورهای مسلمان با اعتقادات مذهبی متفاوت ضرورت مبارزه با منکرهای اصلی را تبیین کردند و شناخت و آگاهی امت را نسبت به رهیافت جدید از اسلام سیاسی مبتنی بر تفکر ناب محمدی بالا بردند و در این میان مجاهدانی همچون شهید حاجقاسم سلیمانی برای عملی شدن این رویکرد جهاد کردند و نتیجه آن شد که مردم مسلمان از اهل تشیع و تسنن بدون پشتیبانی دولتها در کنار هم متحد شدند و با تکیه بر سنتهای الهی توان قدرتهای تا دندان مسلح را چیزی جز سستی خانه عنکبوت ندیدند و شکستهای پیدرپی را بر آنها تحمیل کردند و اینگونه بود که با شناخت و آگاهی امت مسلمان از اسلام سیاسی و تکیه بر سنتهای الهی معجزه عصر جدید شکل گرفت و هیمنه جبهه استکبار با همه قدرت ظاهریاش فرو ریخت.
وی تاکید کرد: امروز قدرتهای پنهان در تلاش هستند با اختلافافکنیهای قومی و مذهبی در میان مسلمانان، آنان را به سمت جنگهای داخلی، منطقهای و برادرکشی سوق دهند. رئیس قوه مقننه با اشاره به حوادث اخیر افغانستان یادآور شد: در افغانستان و در سراسر منطقه این دستهای پنهان در کارند تا با راهاندازی جنگهای مذهبی، منطقه را در ناامنی همیشگی قرار دهند. جنایتهای اخیر در افغانستان و برنامهریزیهای گسترده آمریکاییها و صهیونیستها برای ایجاد آشوب و تفرقه در لبنان و عراق و تحریک برخی سران کشورهای منطقه همه در همین راستاست. ممکن است در ظاهر سربازهای آمریکایی از منطقه خارج شده باشند لکن نقشههای آنها برای ایجاد آشوب و اختلاف به نوعی از طریق بازتعریف حضورشان در منطقه به پایان نرسیده است.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطن امروز» با عابدین خرم، استاندار آذربایجان شرقی درباره حادثه تلخ روز معارفه
مرام استاندار
گروه سیاسی: روز شنبه خبری در محافل خبری و اجتماعی پیچید. خبر سیلی خوردن استاندار جدید آذربایجان شرقی از آن جنس اتفاقات بود که مردم را در مواجهه با آن شوکه کرد و با واکنشهای مختلفی روبهرو شد. به گزارش «وطنامروز»، ماجرا از مراسم تودیع و معارفه شروع شد. مراسم تودیع و معارفه استاندار آذربایجان شرقی بالاتر از سطح معمول و با حضور معاون اول قوه قضائیه، وزیر کشور، جمعی از اعضای مجلس خبرگان استان و استانهای همجوار، نماینده ولی فقیه در استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در استان و سایر میهمانان برگزار شد. در این مراسم حین سخنرانی استاندار جدید اتفاقی افتاد که به یکی از سوژههای خبری رسانهها تبدیل شد؛ اتفاقی که طی سالهای گذشته نیز چند نوبت در سطح ملی و در اشکال مختلف رخ داده بود اما با رفتارهای سلبی مسؤولان وقت روبهرو شده بود. عابدین خرم در گفتو گو با «وطن امروز» درباره این اتفاق گفت: حین سخنرانی بنده شخصی به اینجانب اهانت کرد که بنده از هویت وی بیاطلاع بودم و بعدا متوجه شدم او به دلیل وجود زمینههایی نظیر مسائل سازمانی و معیشتی و اجتماعی احتمالا مورد سوءاستفاده قرار گرفته که ابعاد آن توسط مراکز قانونی در دست پیگیری است. وی افزود: بنده در آن لحظه دلیلی برای واکنش به اقدام خارج از ادب او نداشتم و با تاسی از سیره معصومین علیهمالسلام، از او گذشت کردم و او را همان لحظه بخشیدم و این موضوع را بلافاصله پشت تریبون اعلام کردم.
استاندار جدید آذربایجان شرقی ادامه داد: اساسا دلیلی برای آشفتگی وجود نداشت. ما ۴۰ سال در لباس پاسداری و در دفاع از انقلاب و اسلام و امنیت مردم کم ضربه نخوردهایم. بنده در ۶ ماه اسارت خود توسط داعش با انواع روشهای مختلف مورد شکنجه قرار گرفتم و در این لباس آرامش و خویشتنداری را از امام راحل و رهبر عزیزمان آموختهایم اما اینکه این بار توسط یک شهروند این اتفاق افتاد تلخ و آزاردهنده بود. خرم تاکید کرد: این حوادث خللی در اراده ما برای خدمت به مردم به وجود نخواهد آورد. ما مصممتر از قبل در خدمت مردم خواهیم بود. شأن ما شأن نوکری مردم است و باید این شأن را به بهترین وجه ادا کنیم. گفتنی است متانت و صبوری استاندار در مدیریت و برخورد با اتفاق مذکور علاوه بر آنکه در مراسم معارفه مورد حمایت نماینده ولیفقیه در استان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس خبرگان و خانواده شهدا و ایثارگران حاضر در سالن قرار گرفت، مورد توجه اقشار مختلف مردم و مسؤولان نیز قرار گرفت. بر این اساس جمعی از خانوادههای شهدا و جوانان و نمایندگان مجلس با حضور در دفتر استاندار جدید آذربایجان شرقی ضمن اعلام حمایت و دلجویی از وی انتصابش را تبریک گفته و برای وی آرزوی موفقیت کردند. شایان ذکر است روز گذشته اخباری در خصوص اینکه شخص ضارب استاندار فرزند شهید بوده است انتشار پیدا کرد اما پیگیریهای صورت گرفته در این خصوص حاکی از تکذیب این ادعا بوده و این موضوع صحت ندارد.خرم در نخستین روز کاری خود به بازدید سرزده از متروی تبریز و بررسی روند پیشرفت آن و نیز پروژه تصفیهخانه فاضلاب تبریز رفت و بر تسریع در اتمام این پروژهها تاکید کرد. خاطرنشان میشود عابدین خرم که به عنوان استاندار جدید آذربایجان شرقی معارفه و منصوب شد، فرمانده اسبق سپاه عاشورا و استاندار خراسان رضوی بوده که در بحران سوریه جزو ۴۸ عضو سپاه بود که به اسارت مخالفان تکفیری دولت سوریه درآمدند. وی که به همراه فرمانده سپاه استان بوشهر بعد از حرکت اتوبوس به مقصد زیارت حضرت زینب به اسارت تکفیریها درآمد پس از چندین دور مذاکرات و با وساطت نخستوزیر قطر- تمام ۴۸ اسیر ایرانی- آزاد و به کشور بازگشتند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|