|
اعتراض عراقیها به نتایج انتخابات، پشت دروازههای منطقه سبز
در حالی که کمیساریای انتخابات عراق با بازشماری ۲۳۴ صندوق رای موافقت کرده، معترضان پشت دروازههای منطقه سبز چادر زده و تهدید به ورود به آن کردهاند. در این بین رسانههای عراقی از افزایش شمار متحصنان در نزدیکی منطقه سبز خبر میدهند. به گفته رسانههای عراقی، معترضان به نتایج انتخابات تهدید کردهاند در صورتی که به اعتراضشان توجه نشود وارد منطقه سبز خواهند شد.
ارسال به دوستان
ماجراجوییهای رئیسجمهور تمامیتخواه ترکیه منجر به وقوع بحران اقتصادی و سیاسی در این کشور خواهد شد
آخرین تقلای اردوغان در بحران
ماجراجوییهای سیاسی، نظامی و دیپلماتیک سلطان- پرزیدنت آنکارا آن هم در بحرانیترین روزهای اقتصاد ترکیه، این کشور را در آستانه شرایطی غیرقابل پیشبینی قرار داده است؛ وضعیتی که حتی ممکن است زمینه آغاز فروپاشی این کشور مصنوعی درگیر تقابلهای قومیتی و نارضایتیهای اجتماعی را فراهم آورد.
درست زمانی که ارزش لیر جدید ترکیه به پایینترین نرخ برابری خود در مقابل دلار رسیده است، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور این کشور همزمان در حال درگیر کردن نیروهای نظامی این کشور در مرزهای جنوبی، شرقی و غربی و حتی آن سوی دریای مدیترانه در لیبی است و از طرف دیگر شمشیر را برای کشورهای عضو ناتو - که ترکیه خود شرقیترین عضو این پیمان امنیتی غربی محسوب میشود- بویژه مهمترین حامی غربیاش، آمریکا کشیده است؛ گویی این حاکم متوهم، آخرین گام را برای انتحار خود و ترکیه برمیدارد.
از ابتدای هفته جاری، یک دلار آمریکا به 9 لیر و 66 قوروش رسید و تنها 34 قوروش مانده که دلار، 10 لیری شود؛ رکوردی که با توجه به حذف چندین صفر در اصلاحات قبلی پول ملی ترکیه، تاکنون در تاریخ این کشور سابقه نداشته و از نظر فعالان و تحلیلگران اقتصادی بسیار نگرانکننده است.
روزنامههای چاپ آنکارا از این موضوع خبر دادهاند که با افزایش مداوم نرخ دلار، قیمت اقلام غذایی و کالاهای اساسی نیز ساعت به ساعت گرانتر میشود و وقتی مردم خبردار میشوند که فلان فروشگاه بزرگ، روغن مایع را با قیمت ۲ هفته پیش عرضه میکند، برای خرید هجوم میبرند و صفهای طویل تشکیل میشود. از سوی دیگر کاهش امتیاز اعتبار مالی ترکیه توسط موسسه بینالمللی اعتباری S&P از بی پلاس، به رده مالی نگرانکننده بی منفی، نشانگر آن است که دیگر حرکت سرمایه بینالمللی نیز به سوی آناتولی جریان ندارد و ترکیه اردوغان دیگر بهشت سرمایهگذاری خاورمیانه محسوب نمیشود. همین موضوع تامین منابع ارزی برای دولت ترکیه را روز به روز دشوارتر میکند، این در حالی است که ارقام سرمایهگذاریهای قطری و اماراتی در بخش املاک این کشور نیز آنچنان نیست که بتواند این کشور را از بحران نجات دهد. در چنین شرایطی قرار گرفتن ترکیه در فهرست ممنوعه FATF چشمانداز اقتصادی این کشور وابسته به سرمایهداری جهانی را بغرنجتر هم کرده است.
در آخرین نشست سران گروه ویژه اقدام مالی در پاریس، نام ترکیه در لیست خاکستری کشورهایی قرار گرفت که در برابر جرائم مرتبط با پولشویی و حمایت از گروههای تروریستی اقدامات لازم را انجام نمیدهند.
بدین ترتیب بحران اقتصادی ترکیه، حزب حاکم و اردوغان را به سوی بحرانی سیاسی سوق میدهد چنانکه رهبران احزاب مخالف عدالت و توسعه، «کمال قلیچدار اوغلو» رهبر حزب جمهوری خلق و «علی باباجان» رهبر حزب جهش و دموکراسی، از این فرصت برای حمله به فساد دولت اردوغان استفاده کردهاند. باباجان در این باره گفته است: «آنچه ما دیدیم یک اقدام عجیب نبود، چرا که متاسفانه در نظام اقتصادی ما چیزی به نام شفافیت مالی وجود ندارد. اگر آقایان، برای ساماندهی اقتصاد به سمت شفافیت مالی حرکت نکنند، باید از همین حالا خود را برای کابوسهای بزرگتری مهیا کنند».
قلیچدار اوغلو نیز حزب حاکم را به تروریسم اقتصادی متهم کرده است و گفته دود آن به چشم مردم ترکیه میرود و آبرو و اعتبار کشور را از بین میبرد. او افزوده است: «پلیس بارها قاچاقچیان بزرگ مواد مخدر و سران باندهای مافیایی را دستگیر کرده و آنها را به دادگاه تحویل داده است اما بعضی مقامات قضایی با یک تماس آنها را رها کردهاند. متاسفانه به شرایطی رسیدهایم که پولشویی و فعالیت باندهای مواد مخدر و دیگر اقدامات مجرمانه در ترکیه راحت شده است».
تورم و بیکاری در کنار افزایش سهمناک هزینههای تولید و واردات، شرایط سنگینی را برای میلیونها خانوار ترکیه به وجود آورده است و اغلب تحلیلگران معتقدند ترکیه به سالیان بسیار سخت ۳ دهه پیش تحت حاکمیت نظامیان بازگشته است اما دولت و مقامات حزب حاکم عدالت و توسعه هنوز هم مدعیاند چیزی به نام بحران وجود ندارد و همه چیز عادی است!
شرایط وقتی وخیمتر میشود که اردوغان در چنین شرایطی نیز حاضر به دست برداشتن از ماجراجوییهای قدرتطلبانهاش نیست. او پس از آنکه هفته گذشته طی دستوری تاریخی، در کار بانک مرکزی ترکیه برای کاهش بهره بین بانکی دخالت کرد و باعث هرج و مرج در بخش اقتصاد شد، عرصه دیپلماسی کشورش را هم با صدور دستور اخراج سفرای ۱۰ کشور عمدتا مهم در روابط خارجی آنکارا به هم ریخت.
رئیسجمهور ترکیه به وزارت خارجه دستور داد سفرای 10 کشور آمریکا، فرانسه، آلمان، کانادا، فنلاند، دانمارک، هلند، نیوزیلند، نروژ و سوئد را که دوشنبه هفته گذشته در بیانیهای خواستار آزادی «عثمان کاوالا» تاجر مخالف دولت اردوغان شده بودند، «عنصر نامطلوب» تلقی کرده و اخراجشان کند.
او روز شنبه گفت سفرای خارجی مزبور اگر دیگر شناختی از ترکیه ندارند، باید این کشور را ترک کنند.
کاوالا از 4 سال پیش بدون حکم قضایی در زندان به سر میبرد و سفرای مزبور در بیانیه خود خواستار حلوفصل سریع و منصفانه پرونده کاوالا شده بودند.
دولت آنکارا، کاوالا را جزو حامیان تظاهرات اعتراضآمیز سال ۲۰۱۳ معروف به اعتراضات پارک گزی و دخیل در کودتای نافرجام تابستان ۲۰۱۶ میداند و به تلاش برای سرنگونی دولت متهم میکند. جالب اینکه با وجود اصرار اردوغان بر اخراج این 10 سفیر - که البته به شکل عجیبی سفیر بریتانیا در میان آنها نیست- و ادعای احضار آنها توسط وزارت خارجه ترکیه اما هنوز هیچ اقدام عملی در این راستا نشده است. حتی سفیر نروژ از این موضوع اظهار بیاطلاعی کرده که نشان میدهد وزارت خارجه ترکیه دستور رئیسجمهور را به برخی سفارتخانهها ابلاغ هم نکرده است. یکی از سخنگویان وزارت خارجه ایالات متحده بامداد دیروز درباره قصد ترکیه برای اخراج سفیر این کشور و 9 کشور اروپایی دیگر به دستور اردوغان توضیح خواسته است. «دیوید ساسولی» رئیس پارلمان اروپا نیز در واکنش به تهدید رئیسجمهور ترکیه درباره اخراج سفرا توئیت زده که این تهدید نشانه اقدام مستبدانه دولت ترکیه است.
* اردوغان در ادلب سراب میبیند
در چنین شرایطی ادعای آنکارا بر ادامه دخالتهای نظامی در مرزهای جنوبی، بیشتر به یک لاف بزرگ شبیه است. کارشناسان امور نظامی در گفتوگو با روزنامه الوطن سوریه با اشاره به هیاهوی رئیسجمهور ترکیه مبنی بر ورود ارتش به شمال شام، رویای اردوغان برای سیطره بر شهر راهبردی «تل رفعت» در حومه شمالی حلب را سرابی بیش نمیدانند. بر اساس این تحلیل، اوضاع تل رفعت کاملا با اوضاع منطقه کردنشین عفرین در سال 2018 متفاوت است. تل رفعت لقمه راحتالحلقومی نیست که اردوغان آن را براحتی ببلعد و او نیز به این موضوع آگاهی دارد و با پرداختن به موضوع سوریه صرفا به دنبال منحرف کردن نگاه داخلی به خارج است. ترکیه از بحران اقتصادی و کاهش ارزش لیر رنج میبرد و روابطش با متحد آمریکاییاش هم بد است. در عین حال روسیه دستاورد نظامی مجانی در آن منطقه حیاتی به ترکیه نخواهد داد. همزمان ساکنان تل رفعت با برگزاری تظاهراتی، تهدیدات ترکیه برای حمله به این منطقه را محکوم کردند. هزاران نفر از شرکتکنندگان در این تظاهرات اعلام کردند در صورت حمله ارتش ترکیه پایداری خواهند کرد. از اوضاع میدانی نیز چنین برمیآید که ترکیه این بار راهی برای حمایت از تروریستهای وابسته به خود در ادلب ندارد و آنها را در نبرد پاکسازی سوریه و متحدانش تنها خواهد گذاشت. به گزارش المانیتور، فرماندهی ارتش ترکیه به فرماندهان شبهنظامیان وابسته به خود در ادلب دستور داده است برای حمله قریبالوقوع در شمال سوریه آماده باشند و این یعنی خبری از حمایت ارتش ترکیه نخواهد بود.
***
اهمیت حمله به پایگاه آمریکایی التنف
یک روزنامه عبری به تشریح دلایل اهمیت حمله هوایی هفته گذشته به پایگاه آمریکاییها در التنف در مرز سهجانبه سوریه، اردن و عراق پرداخت. به نوشته روزنامه اورشلیم پست، پایگاه مزبور به خاطر موقعیت سوقالجیشیاش ارزش استراتژیک بالایی دارد. بر اساس این گزارش، ارتش تروریست آمریکا، پایگاه مزبور را برای آموزش شورشیان علیه دولت سوریه تاسیس کرد و نظام دمشق و متحدانش حضور آمریکا در این کشور را غیرقانونی میدانند. یک رسانه اسرائیلی میگوید ایرانیها مدعی شدهاند این پایگاه به منظور جمعآوری اطلاعات و انجام حملات هوایی علیه سوریه عمل میکند و علاوه بر اینکه تهران این پایگاه را تهدیدی بالقوه برای اتصال خود به مدیترانه از طریق عراق و سوریه میداند، خاری در چشم سوریه و روسیه نیز هست. از طرف دیگر حمله به نیروهای آمریکایی در سوریه نسبتا نادر است ولی حملات پهپادی ایران از یمن تا عراق و فلسطین اشغالی گسترش پیدا کرده است. تحلیلگر اسرائیلی معتقد است وقتی ایرانیها دیدهاند چگونه آمریکاییها سراسیمه افغانستان را ترک و بسیاری از تاسیسات خود را در عراق رها کردهاند، چرا آمریکا را مجبور به خروج از سوریه نکنند؟
ارسال به دوستان
رزمایش دیرهنگام روسیه در ارمنستان
ارتش روسیه بلافاصله پس از اتمام مجموعه رزمایشهای مشترک با تاجیکستان و ازبکستان در مرزهای شمالی افغانستان که مشخصا برای رفع نگرانیهای مسکو و متحدانش در آسیای میانه از نفوذ طالبان به این منطقه برگزار شد، حالا متوجه قفقاز جنوبی شده است؛ جایی که طی یک ماه گذشته حضور مقتدرانه ارتش جمهوری اسلامی ایران به موازات رود ارس، به احتمال زیاد جلوی شیطنتهای ارتش آذربایجان را برای تعرض به خاک ارمنستان گرفته است. رزمایش اخیر مشترک نظامیان روس و ارمنی در استان سیونیک ارمنستان که تنها مرز این کشور کوچک حوزه قفقاز با ایران به مسافت 40 کیلومتر را شامل میشود، در حقیقت نخستین اقدام جدی و علنی مسکو برای حمایت از ایروان از زمان آغاز جنگ 44 روزه ارامنه با جمهوری آذربایجان محسوب میشود. در این یک سال، ارمنستان بیش از 70 درصد اراضی جمهوری خودخوانده آرتساخ یا همان اراضی اشغالی قرهباغ کوهستانی و غیرکوهستانی متعلق به آذریها را که پس از فروپاشی شوروی متصرف شده بود، از دست داد. حال استان سیونیک ارمنستان در مرز با ایران تبدیل به باریکهای شده میان جمهوری آذربایجان و بخش جدا افتاده خاک آن یعنی نخجوان که تحت کنترل مشترک باکو و آنکاراست. این نقطه ضعف ژئوپلیتیک ارمنستان در کنار تعهد گنجانده شده در توافق صلح سال گذشته میان ایروان و باکو برای عبور دادن یک کریدور تجاری میان ۲ بخش اصلی و جدا افتاده خاک جمهوری آذربایجان، باعث آغاز تحرکاتی از سوی رژیم الهام علیاف با تحریک اردوغان، به طمع اشغال استان سیونیک و ایجاد کریدور مورد ادعای آنها با عنوان زنگزور برای محاصره ترانزیتی ایران از ناحیه مرزهای شمال غربیاش شده بود. رزمایش «فاتحان خیبر» توسط ارتش ایران که درست مقابل استانهای سیونیک ارمنستان و نخجوان آذربایجان در مرزهای شمال غربی کشورمان برگزار شد، پیامی رسا بود برای ائتلاف پانترکی علیاف- اردوغان که مورد حمایت پنهان و آشکار رژیم صهیونیستی، آمریکا و ناتو قرار دارد، تا هیچ چشمداشتی به مناطق مرزی ارمنستان با ایران نداشته باشند. روسها پس از مرحله آخر رزمایش مورد وصف در آسیای میانه که شنبه به پایان رسید، حال ورودی دیرهنگام به این منطقه حساس شمال رود ارس داشتهاند، آن هم در حالی که ارمنستان نیز شامل پیمان امنیت جمعی کرملین با تعدادی از جمهوریهای سابق شوروی میشود و نظامیان روسیه از زمان فروپاشی بلوک شرق تاکنون در 2 منطقه مرزی و یک پایگاه نظامی در این کشور مستقر بودهاند. پیمان امنیت جمعی (CSTO) در واقع پاسخ روسیه و شماری از کشورهای اوراسیا به سازمان غربی ناتو است و شامل این کشور به همراه بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان به همراه افغانستان و صربستان میشود. «استانیسلاو زاس» دبیرکل روس سازمان پیمان امنیت جمعی هفته گذشته با بیان اینکه از نظر کرملین هیچگونه تهاجمی به خاک تاجیکستان مجاز نخواهد بود، اعلام کرد: «ما تاجیکستان را در برابر خطر تنها نخواهیم گذاشت». کرملین اما در این یک سال ارمنستان را تقریبا تنها گذاشته بود و تنها در منطقه قرهباغ تحت کنترل ارامنه به عنوان نیروی حافظ صلح برای برقراری کریدور لاچین بین این منطقه و خاک اصلی ارمنستان وارد عمل شده است. به نظر میرسد پیام مقتدرانهای که روسها از آن سوی ارس از سوی ایران دریافت کردهاند، آنها را به این نتیجه رسانده که باید دستکم نقش همیشگی خود به عنوان برادر بزرگتر مسیحیان قفقاز را جدیتر از قبل بازی کنند تا باکو و آنکارا کمتر به فکر ترکتازی در قفقاز جنوبی به نفع آمریکا و ناتو باشند.
* دیدار پوتین و بنت در سوچی
رئیسجمهور روسیه جمعه گذشته در حاشیه اجلاس اقتصادی والدای در سوچی با نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرد. به گزارش اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین در این دیدار ۵ ساعته در بوچاروف روچی، اقامتگاهش در ساحل دریای سیاه که علاوه بر نفتالی بنت، اعضای کابینه او نیز حضور داشتند، با طرف اسرائیلی درباره همکاریهای امنیتی و اقتصادی صحبت کرد. بنت در بازگشت از روسیه در نشست کابینه رژیم صهیونیستی درباره دیدارش با رئیسجمهور این کشور گفت: «پوتین به نیازهای امنیتی اسرائیل گوش میدهد. ما درباره وضعیت سوریه گفتوگو کردیم. همچنین درباره برنامه هستهای ایران صحبت کردیم که وضعیت کنونی پیرامون آن باعث نگرانی شده است». این در حالی است که به رغم توافق اولیه ارتش روسیه با ارتش رژیم صهیونیستی بر سر آنچه مکانیسم هماهنگی اقدامات دوجانبه در سوریه به منظور جلوگیری از اصطکاک و حوادث احتمالی خوانده میشود، نیروهای روسیه چند بار مورد حمله یا دسیسه طرف اسرائیلی قرار گرفتهاند، از جمله در جریان دهها حمله هوایی صهیونیستها به مراکز مختلف نظامی سوریه که پرسنل روس هم در آن حضور داشتهاند و همینطور غائله دخالت جنگندههای «اف16» اسرائیلی در هدف قرار گرفتن هواپیمای اطلاعاتی «ایلوشین20» ارتش روسیه بر فراز ساحل شرقی سوریه که یکی از بزرگترین حوادث نظامی اخیر مسکو بوده است.
ارسال به دوستان
واکسیناسیون عمومی، فاصلهگذاریها و محدودیتهای اجتماعی نیز شرق و غرب قاره سبز را در برابر ویروس منحوس حفظ نکردند
موج جدید کرونا در اروپا
قاره اروپا که سریعترین واکنش را نسبت به قارههای دیگر به همهگیری کرونا نشان داده و کشورهای آن روند واکسیناسیون عمومی را زودتر و فراگیرتر از سایر مناطق دنیا انجام داده بودند، حال به گواهی سازمان جهانی بهداشت شاهد افزایش شوکهکننده آمار ابتلا به ویروس «کووید-19» است. به گزارش یورونیوز، همزمان با آغاز فصل سرما و در حالی که مقررات سختگیرانه پس از واکسیناسیون گسترده کمتر رعایت میشود، موارد ابتلا به «کووید-۱۹» در شماری از کشورها پس از ماهها کاهش، بار دیگر افزایش یافته است. این در حالی است که کارزار واکسیناسیون عمومی، جلوی موارد مرگومیر را بشدت گرفته و وضعیت با بازه زمانی مشابه سال گذشته، قابل مقایسه نیست.
در آلمان برای نخستین بار از نیمه ماه مه (اواخر اردیبهشت) تعداد مبتلایان افزایش یافت. بهگفته دولت آلمان، روز گذشته به طور میانگین هزار مورد ابتلا به ازای هر صد هزار نفر مشاهده شد. مقامهای این کشور از بروز یک موج جدید ابراز نگرانی کردهاند. مشابه همین وضعیت از حدود ۲ هفته پیش در فرانسه روی داد. با این حال اولیویه وران، وزیر بهداشت این کشور میگوید با توجه به پایین بودن آمار در حال حاضر جای نگرانی نیست اما محدودیتها کمتر نمیشود و اجبار همراه داشتن گذرنامه سلامت در اماکن عمومی به قوت خود باقی است. بلغارستان که پایینترین میانگین واکسیناسیون در اروپا را دارد، درگیر موج چهارم ابتلا شده و وضعیت آنچنان سخت شده که احتمال انتقال مبتلایان به کرونا به خارج قوت گرفته است. روسیه نیز شنبه گذشته بار دیگر رکورد تازهای در موارد مرگومیر ناشی از بیماری «کووید-۱۹» ثبت کرد. مقامهای بهداشتی این کشور از مرگ ۱۰۷۴ نفر در یک روز خبر دادند. این کشور اگرچه با تولید واکسن اسپوتنیک V، نخستین سازنده واکسن «کووید-۱۹» بود اما استقبال از آن در میان شهروندان این کشور بشدت پایین است. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه هفته گذشته دستور تعطیلی ۱۱ روزهای را برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت صادر کرد.
ارسال به دوستان
شلیک بیش از 400 موشک و پهپاد به مناطق اشغالی یمن و خاک عربستان
جزئیات عملیات «ربیع النصر» در یمن
سخنگوی نیروهای مسلح یمن جزئیات عملیات «ربیع النصر» در 2 استان «شبوه» و «مأرب» را که به آزادی 3200 کیلومترمربع از خاک این کشور منجر شد، تشریح و تاکید کرد ارتش و کمیتههای مردمی یمن قول میدهند شهر «مأرب» را آزاد کنند. به نوشته پایگاه خبری شبکه «المسیره»، سرتیپ یحیی سریع افزود در این عملیات، یگان پهپادی ارتش و کمیتههای مردمی یمن، بیش از ۲۷۸ عملیات از جمله ۱۶۱ عملیات در اراضی اشغالی یمن و ۱۱۷ عملیات در عمق خاک سعودی انجام دادند. یگان موشکی یمن نیز ۱۳۰ حمله انجام داد که ۹۵ حمله در اراضی اشغال شده یمن و ۳۵ حمله در عمق خاک سعودی انجام شد. در طول عملیات ربیعالنصر، در مجموع ۴ پهپاد شناسایی و جاسوسی شامل یک فروند پهپاد CH4، یک فروند پهپاد وینگ لونگ و ۲ پهپاد اسکن ایگل منهدم شد.
ارسال به دوستان
درخواست 40 نهادآمریکایی از «گوگل» و «آمازون»
همکاری با رژیم صهیونیستی را پایان دهید
خبرگزاری رسمی فلسطین (معا) اعلام کرد بیش از ۴۰ نهاد آمریکایی نامه سرگشاده منتشر شده توسط ائتلافی از کارکنان شرکتهای آمازون و گوگل و درخواست آنها برای لغو همکاری و قراردادهای دوجانبه این شرکتها با دولت و ارتش رژیم صهیونیستی را تایید کردند. این نهادها در بیانیهای خواستار تحریم رژیم صهیونیستی از سوی گوگل و آمازون شدند. در این بیانیه آمده است: آمازون و گوگل، کنترل فلسطینیها برای دولت اسرائیل و اجبار آنها به ترک سرزمین خود را آسان و تسهیل میکنند. این نهادهای آمریکایی در ادامه بر لزوم استفاده از فناوری برای گردهم آوردن مردم، نه برای تسهیل آپارتاید و پاکسازی نژادی و قومی تاکید کردند. این بیانیه پس از آن صادر شد که اخیرا ائتلافی از کارکنان شرکتهای آمازون و گوگل با انتشار نامهای سرگشاده خواستار لغو همکاری و قراردادهای دوجانبه این شرکتها با دولت و ارتش رژیم صهیونیستی شدند. ارسال به دوستان
دور دنیا
در پی وقوع توفان برق ۲۵۰ هزار خانه در فرانسه قطع شد
توفان پاییزی قدرتمند «ارور»، بخشهایی از غرب اروپا را از روز پنجشنبه در برگرفت و برق ۲۵۰ هزار خانه در فرانسه را قطع کرد. به گزارش فرانس ۲۴، با ورود توفان ارور به فرانسه از روز چهارشنبه، اداره ملی هواشناسی فرانسه هشدارهای توفان را در گوشه شمال شرقی کشور که هممرز با آلمان، بلژیک و لوکزامبورگ است، تمدید کرد. به گزارش هواشناسی فرانسه، سرعت باد در شهر فکامپ در شمال غربی این کشور به ۱۷۵ کیلومتر در ساعت (۱۰۹ مایل در ساعت) رسید. همچنین به علت افتادن درختان روی خطوط انتقال برق، شرکت برق فرانسه اعلام کرد ۲۵۰ هزار خانوار تا صبح پنجشنبهگذشته بدون برق بودند. به دنبال ورود توفان ارور به اروپا، حرکت قطارها در فرانسه، آلمان و هلند به دلیل ریشهکن شدن درختان مختل شد و سقفها بسیاری از ساختمانها از جمله ورزشگاه فوتبال شهر بندری آنتورپ در بلژیک شکسته شد. توفان ارور همچنین روز پنجشنبه خساراتی را در شوینتیننتال، شهری در نزدیکی شهر بندری کیل در دریای بالتیک آلمان وارد کرد. کای لاسیگ، مسؤول خدمات آتشنشانی به خبرگزاری آلمانی دیپیای گفت: توفان گلخانهها را تخریب و درختان را شکسته اما تاکنون به کسی آسیب نرسیده است. رسانههای محلی گزارش دادند در شهر بارندرخت هلند، در حاشیه جنوبی رتردام، وزش شدید باد کاشیهای سقفها را کنده و با افتادن درختان ۴ نفر زخمی شدند. توفان ارور همچنین بخشهایی از جنوب انگلیس را با بارش شدید باران درنوردید.
***
نخستین گشت دریایی مشترک چین و روسیه در اقیانوس آرام
ناوهای جنگی چین و روسیه برای نخستینبار گشت دریایی مشترک در بخش غربی اقیانوس آرام انجام دادند. به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت دفاع روسیه روز شنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد تمرینها بین ۲ کشور از ۱۷ تا ۲۳ اکتبر (25 مهر تا اول آبان) انجام شد. مسکو و پکن پیشتر در ماه اکتبر رزمایش نظامی در دریای ژاپن برگزار کردند. ۲ قدرت شرقی طی سالهای گذشته به علت اختلافها با غرب روابط دیپلماتیک و نظامی نزدیکی با یکدیگر برقرار کردهاند. ژاپنیها که از نزدیک مانورهای دریایی چین و روسیه را رصد میکنند، هفته گذشته گفتند ۱۰ ناو چینی و روسی از طریق تنگه سوگارو گذر کردند. این موضوع را وزارت دفاع روسیه نیز تایید و اعلام کرد این گروه از کشتیها برای نخستینبار به عنوان بخشی از عملیات گشتزنی از طریق تنگه سوگارو عبور کردند. طبق بیانیه وزارت دفاع روسیه، وظایف ناوهای گشتزنی برای نمایش پرچمهای روسیه و چین، حفظ صلح و ثبات در منطقه آسیا- آرام و محافظت از فعالیتهای اقتصادی دریایی است. ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در ماه مه به شی جینپینگ، همتای چینی خود گفت که روابط مسکو- پکن به بالاترین سطح در تاریخ رسیده است.
***
کاهش شدید محبوبیت بایدن در ۹ ماه اول ریاستجمهوری
محبوبیت بایدن طی ۹ ماه نسبت به سایر رهبران آمریکا از سال ۱۹۴۵ بشدت سقوط کرده است. به گزارش اسپوتنیک، خبرگزاری تلگراف به نقل از نتایج تحقیقات «Gallup» مؤسسه نظرات اجتماعی آمریکا نوشت: محبوبیت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، طی 9 ماه اول در مقام ریاستجمهوری کاهش شدیدتری نسبت به سایر رهبران آمریکا از زمان جنگ دوم جهانی داشته است. خاطرنشان میشود رتبهبندی بایدن 3/11 درصد کاهش داشته ( از ۵۶ درصد تا 7/44 درصد) و چنین کاهشی بیشتر از شاخص سقوط رتبهبندی 10 رئیسجمهور قبلی آن کشور است. پیشتر صاحب رکورد این کاهش سریع محبوبیت، باراک اوباما بود که طی 9 ماه اول ریاستجمهوری 1/10 درصد کاهش رتبهبندی داشت. بدین ترتیب بایدن در کل رایدهندگان را دلسرد کرده است. کاهش رتبهبندی دونالد ترامپ در 9 ماه اول 4/4 درصد بود. این روزنامه خاطرنشان میکند محبوبیت بایدن در ماه جولای، زمانی که در کشور تعداد مبتلایان به ویروس کرونا افزایش یافت و پایان ماه آگوست، وقتی که ارتش آمریکا از افغانستان خارج شد، بشدت سقوط کرد.
***
اقدام شهرکنشینها در مسموم کردن آب چاههای کرانه باختری
یک روزنامه عبریزبان فاش کرد گروههایی از شهرکنشینها آب چاههای واقع در کرانه باختری را مسموم میکنند. جدعون لیوی، نویسنده اسرائیلی در گزارشی در روزنامه عبریزبان هاآرتص نوشت: خانوادههای فلسطینی در فصل برداشت زیتون با مشکلات و چالشهای متعددی از طرف شهرکنشینها مواجه هستند، از جمله اینکه شهرکنشینها به باغهای آنها حمله و درختان آنها را قطع کرده یا اینکه محصولاتشان را نابود میکنند. لیوی در گزارش خود با اشاره به آمار سازمان ملل از نابودی ۸۰۰۰ اصله درخت زیتون به دست صدها شهرکنشین و سرقت کیسههای زیتون چیده شده توسط آنها، نوشت: شهرکنشینها میدانند اگر دست به سرقت، قطع و سوزاندن درختان زیتون بزنند، هیچ خطری آنها را تهدید نمیکند و آنها از حمایت همیشگی ارتش اسرائیل برخوردار هستند. او در ادامه یکی از بدترین جنایات شهرکنشینها در حق فلسطینیها را اقدام گروههایی از آنها در مسموم کردن آب چاههای فلسطینیها دانست و نوشت: شهرکنشینهای مزرعه گلعاد، در چاه آبی متعلق به یک شهروند فلسطینی از روستای فرعتا که فاصله اندکی با شهرک آریئیل دارد، لاشه گوسفند انداخته و آب آن را آلوده کردند. همچنین در این گزارش با اشاره به افزایش جرائم شهرکنشینها در سرقت محصولات کشاورزی و تخریب مزارع فلسطینیها و نیز حمله به آنها آمده است: مزرعهداران فلسطینی برای ورود به زمینهای خود و برداشت محصول باید از قبل با ارتش اسرائیل هماهنگ کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|