|
خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور شد
طی حکمی از سوی حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای، رئیس قوه قضاییه، ذبیحالله خداییان که پیش از این مسؤولیت ریاست سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را بر عهده داشت، به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد. رئیس قوه قضائیه همچنین در حکمی حجتالاسلاموالمسلمین احمدرضا پورخاقانشاهرضایی را به ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح کل کشور منصوب کرد.
ارسال به دوستان
متن نامه عذرخواهی مرحوم آذریقمی از رهبر انقلاب برای نخستین بار در کتاب جدید آیتالله ریشهری منتشر شد
روایت پشیمانی شیخ
گروه سیاسی: نامه عذرخواهی مرحوم آذریقمی از رهبر حکیم انقلاب اسلامی برای نخستینبار در کتاب «روشنبینی امام خمینی در نامه 6 فروردین 1368» جدیدترین اثر آیتالله محمد محمدیریشهری از سوی انتشارات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، زندگی شیخ احمد آذریقمی را میتوان از نقاط عبرتآموز تاریخ انقلاب اسلامی و لغزشهای مقطعی اما پرهزینه برخی خواص دانست که با استقبال جریانات ضدانقلاب نیز مواجه شده است. آغاز فعالیتهای انقلابی این روحانی را میتوان در جریان تحصن طلاب در سال 44 در منزل آیتالله العظمی گلپایگانی پی گرفت. وی پس از آن تحصن بارها به زندان افتاد و ۳ سال هم تبعید بود. او از مؤسسان جامعه مدرسین به شمار میرفت و امضایش پای اعلامیههای این نهاد علمی - سیاسی ماندگار است. آذریقمی پس از انقلاب نیز مسؤولیتهای گوناگونی از جمله دادستان دادگاههای انقلاب تهران، نماینده امام برای اجرای حکم عفو در استان خوزستان، نمایندگی مردم قم در دوره دوم مجلس شورای اسلامی، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی و نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در دوره اول و دوم از استان تهران را پذیرفت اما عمده فراز و نشیبهای زندگی سیاسی آذریقمی به دهه پایانی زندگی و پس از ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی بازمیگردد. رفتارهایی که مجموعه آنها در کنار یکدیگر نشان از عدم ثبات نظری و عملی آیتالله آذریقمی در زیست سیاسیاش داشت که او را تبدیل به یک نیروی همواره پشیمان از گذشته کرد.
هر چند اقداماتی همانند ماجرای اعتبارنامه وی در مجلس دوم، انتشار مباحث محرمانه مجلس در روزنامه رسالت و نزاع و هتاکی با حاجاحمد خمینی یادگار فقید حضرت امام(ره)، آذریقمی را در همان سالهای دهه 60 نیز تبدیل به چهرهای نه چندان باثبات کرده بود اما مواجهه متناقض وی با موضوع رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای را میتوان مهمترین امتحان زندگی سیاسی آذریقمی دانست. از تاکید و پافشاری بر انتخاب رهبر انقلاب تا مخالفت علنی با ایشان عملا دهه پایانی عمر آذریقمی را تبدیل به یکی از برهههای عبرتآموز تاریخ معاصر کشورمان کرده است. در میان روایتهای منتشر شده و مستند از جلسه خبرگان رهبری پس از ارتحال امام خمینی(ره)، اظهارات شیخ احمد آذریقمی را میتوان یکی از ارکان ثابت روایتها دانست. برای نمونه آیتالله سیدعلیاکبر قریشی از نمایندگان حاضر در جلسه مذکور در کتاب خاطرات خود با اشاره به طرح نام آیتالله خامنهای در آن جلسه مینویسد: «یادم هست از همه بیشتر مرحوم آیتالله آذریقمی در این مورد تأکید کرد و حتی خطاب به مقام معظم رهبری گفت: آقای خامنهای! من از هماکنون با جنابعالی بیعت میکنم و وظیفه شرعی خود میدانم از شما تبعیت کنم؛ شما فرمان بدهید، من اجرا کنم». در کتاب خاطرات حجتالاسلام سیدمحسن موسویفرد نیز با اشاره به واقعه مورد بحث آمده است: «خبرگان رهبری پس از شور و مشورتهای فراوان، حضرت آیتالله خامنهای را به عنوان مقام رهبری برگزیدند. در خبرگان رهبری هنگامی که مساله رهبری آیتالله خامنهای مطرح شد تنها یک نفر با آن مخالفت کرد و او خود شخص مقام معظم رهبری بودند. ایشان به عنوان مخالف گفتند: من با این نظریه مخالفم. مثلا این آقای آذریقمی که با من اختلاف سلیقه و فکری دارد، آیا حرف من را به عنوان رهبر جامعه میپذیرد؟ من چطور میتوانم رهبری این جامعه را قبول کنم». با این حال گذر تاریخ پیشبینی رهبر انقلاب را تبدیل به واقعیتی غیرقابل انکار کرد، تا جایی که آذریقمی که روزگاری میگفت «ولیفقیه حتی میتواند اصل توحید را هم تعطیل کند» دچار دگردیسی فکری شد. فضلالله صلواتی، از مبارزان سیاسی پیش از انقلاب و از یاران نزدیک آیتالله آذریقمی درباره او گفته است: «آذری اصل ولایت فقیه را قبول داشتند و موافق این مساله بودند اما بعد نظر دادند اصل ولایت فقیه برای نظارت قوانین و مقررات کشور است تا بر ۳ قوه نظارت داشته باشد و نقش ارشادی برای آن قائل بودند. ایشان بسیار به مواضع آیتالله منتظری نزدیک شده بودند و سعی میکردند با مواضع ایشان تطبیق داشته باشند».
کاظم انبارلویی، سردبیر وقت روزنامه رسالت سال 97 در گفتوگویی با خبرگزاری جمهوری اسلامی با اشاره به سیر تغییرات آذریقمی در دهه پایانی عمرش گفت: «آقای خامنهای جلساتی را روزهای چهارشنبه در بیت داشت که در این جلسات فقهای بزرگ از جمله فقهای شورای نگهبان شرکت میکردند. از آقای آذریقمی هم دعوت کرده بودکه بیاید و در آنجا بحثهای عمیق فقهی را مطرح کند اما ایشان نرفت. از سویی امام که فوت کرد، ایشان گفت آقای خامنهای هم رهبر است و هم فقیه است ولی با مرجعیت آقا مخالفت میکرد. حتی میگفت ایشان نباید به استفتاها پاسخ دهد. آقای راستیکاشانی که رفیق آقای آذری بود، به ایشان میگفت مگر شما ایشان را به عنوان فقیه قبول ندارید، خب! وقتی شخصی فقیه است چطور میتواند به استفتاها و سوالاتی که از او میشود پاسخ ندهد؟ وقتی هم این سوالات به حد معینی میرسد این فقیه دیگر مرجع تقلید به حساب میآید. یعنی کسی که مثلا ۲ هزار سوال فقهی از او پرسیده شده و به آنها پاسخ داده است، پس حتما عدهای میخواهند از او تقلید کنند و دیگر این فرد مرجع تقلید است».
* عذرخواهی از رهبر انقلاب پیش از مرگ
با تمام این اوصاف نامه عذرخواهی مرحوم آذریقمی از رهبر حکیم انقلاب اسلامی برای نخستینبار در کتاب «روشنبینی امام خمینی در نامه 6 فروردین 1368» جدیدترین اثر آیتالله محمد محمدیریشهری از سوی انتشارات مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی منتشر شد. این کتاب را میتوان سومین اثر سیاسی آیتالله ریشهری دانست که حاوی اسناد و اطلاعاتی تازه پیرامون آقای منتظری است. آیتالله ریشهری تلاش کرده است در این اثر خود به برخی ادعاهای آقای منتظری در کتاب «انتقاد از خود» پاسخ دهد. انتقاد از خود یکی از آثار منتظری است که در آن تلاش کرده به برخی سوالات درباره عملکرد خود پاسخ دهد و اشتباهات گذشته خود را به نحوی توجیه کند و حتی برخی مواضع سیاسی و فقهی گذشته خود را در این کتاب تغییر داده است. در بخشی از کتاب روشنبینی امام خمینی(ره) نامهای آمده است که در آن آیتالله آذری در سال 75 به خاطر مواضع جنجالی خود علیه رهبر انقلاب از ایشان عذرخواهی کرده است.
متن نامه آقای آذریقمی خدمت رهبر انقلاب به شرح زیر است:
بسمه تعالی
14 محرم 1417
1375/3/12
حضرت آیتالله خامنهای مقام معظم رهبری انقلاب مقدس اسلامی ایران دامت برکاته
پس از سلام و تحیت
بر اساس یک سوءظن و شدت علاقه به نظام مقدس اسلامی، گرفتار یک تلاطم درونی که مرا بین ۲ محذور - یعنی دو ترک وظیفه- مخیر میکرد، ناخواسته مبتلا به ضربهای علیه نظام شدم و از این رنج درونی، سرانجام سحر شب یازدهم عاشورا با توسل به قمر بنیهاشم رها شدم و خداوند مرا نجات داد. اکنون جز رضایت خاطر مبارک و ائتمار به اوامر مبارک را نمیخواهم. در عین حال، نه جناب عالی و نه آقایان حجازی و محمدی را در مظان استجابت دعا فراموش نکردم. خواستهای هم جز خواستههایی را که جنابعالی بپسندید، ندارم. تفصیل مطالب را اگر میل مبارک باشد از آقای مسعودی سوال داشته باشید.
احمد آذریقمی
آیتالله سید موسی شبیری زنجانی -که همدرس مرحوم آذریقمی بود- نیز در کتاب جرعهای از دریا بر وجود چنین نامهای صحه گذاشته و درباره موضعگیری آقای آذری گفته است: «آقای آذری در جهات سیاسی تند بود. بعد از رحلت آقای خمینی، وقتی مجلس خبرگان آقای خامنهای را برای رهبری انتخاب کرد، ظاهرا وقتی آقای خامنهای از پذیرش این بار سنگین استنکاف کرده و پرسیده بود چه کسی رهبری من را میپذیرد، آقای آذری گفته بود: نخستین نفر خود من هستم. ولی چند سال بعد، وقتی با آقای خامنهای اختلاف نظر پیدا کرد، با ایشان مخالف شد. اواخر عمر هم از این کار خود پشیمان شد و نامهای به ایشان نوشت به این مضمون که: «من بر اثر سوءظن به انقلاب به ناراحتیای درونی مبتلا و سحرگاه یازدهم محرم به حضرت قمر بنیهاشم متوسل شدم و خداوند مرا از آن مشکل نجات بخشید».
ارسال به دوستان
عربستان با متشنج کردن فضا در لبنان و خرید زمان در یمن، سعی دارد ضمن سرپوش گذاشتن روی شکستهای منطقهای خود، در مذاکره با ایران نیز اهرم فشار بیشتری در اختیار داشته باشد
بیروت قربانی زیادهخواهیهای ریاض
گروه سیاسی: تاکنون 4 دور مذاکراه دوجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برگزار شده است؛ مذاکراتی که تا به حال نتیجه ملموسی نداشته است. با توجه به اینکه سعودیها از موضع ضعف و پس از شکستهای منطقهای متعدد پای میز مذاکره حاضر شدهاند، به نظر میرسد این کشور در حال حاضر به دنبال تنشآفرینیهای بیشتر در منطقه، بویژه در لبنان است تا با دست پرتری در مذاکرات حضور یابد.
به گزارش «وطنامروز» به نقل از خبرگزاری انگلیسی «رویترز»، «فیصل بنفرحان» وزیر خارجه عربستان در رم در حاشیه نشست گروه ۲۰ در زمینه مذاکره با ایران گفت: «تاکنون 4 دور مذاکره با ایران برگزار کردهایم. گفتوگوها صمیمانه است. ما همچنان امیدواریم که این مذاکرات پیشرفت ملموسی ایجاد کند اما تاکنون به پیشرفت کافی برای خوشبین بودن در این زمینه دست نیافتهایم». وی درباره برگزاری دور دیگری از مذاکرات با ایران گفت: «هیچ برنامهریزیای نشده است اما آمادهایم مذاکرات را ادامه دهیم».
* تقلای سعودی برای امتیازگیری در مذاکرات
وزیر خارجه سعودی همچنین در بخش دیگری از گفتوگوی خود درباره اقدامات خصمانه اخیر عربستان نسبت به لبنان و قطع کامل روابط دیپلماتیک با این کشور، تلویحا اعتراف کرد سخنان جورج قرداحی تنها یک بهانه بوده و ریاض به دنبال برهم زدن معادلات قدرت در لبنان است. بنفرحان در واقع عنوان کرد محور اصلی بحران از دیدگاه ریاض، حضور قدرتمندانه حزبالله در ساختار سیاسی لبنان است. وی تأکید کرد: تصور میکنم مساله وسیعتر از شرایط فعلی (مساله اظهارات جورج قرداحی) باشد، بسیار حائز اهمیت است که دولت لبنان رویکردی را در پیش بگیرد که این کشور را از ساختار سیاسی فعلیاش که حزبالله در آن قدرت دارد، خارج کند. وزیر خارجه رژیم سعودی با این حال ادعا کرد عربستان هیچ نظری در رابطه با اینکه دولت نجیب میقاتی همچنان در قدرت باقی بماند یا از قدرت خارج شود، ندارد.
لازم به ذکر است تنشهای ریاض و بیروت زمانی شروع شد که جورج قرداحی مجری، فعال رسانهای و خبرنگار مشهور لبنانی که اخیرا به عنوان وزیر اطلاعرسانی در دولت «نجیب میقاتی» انتخاب شد، در برنامه تلویزیونی معروف «برلمان شعب» (پارلمان مردم) به صراحت بر ضرورت توقف تجاوز به یمن تاکید کرد. وی در پاسخ به این سؤال که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی میکند، گفت: «تجاوز وحشیانه به یمن که 7 سال از آن میگذرد، باید متوقف شود. آنچه یمنیها انجام میدهند، حقوق قانونی آنها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج مینهم». همین امر بهانهای به دست عربستان سعودی داد که به دولت نوپای «نجیب میقاتی» واکنش نشان دهد و روابط دیپلماتیک خود با لبنان را به طور کامل قطع کند. به دنبال عربستان، برخی کشورهای عربی دیگر نیز با بیروت وارد تنش شدند.
با تصریح وزیر خارجه عربستان سعودی، مشخص شد که برای این کشور سخنان وزیر اطلاعرسانی لبنان در حاشیه قرار دارد. سعودیها در واقع با استفاده از اهرم فشار قطع روابط دیپلماتیک سعی در تضعیف دولت جدید لبنان دارند تا بدین وسیله خواستههای خود را از آن طلب کنند. با تضعیف دولت و وقوع هرج و مرج، بیشترین ضرر نصیب مردم لبنان خواهد شد. عربستان صریحا میخواهد با ایجاد این فضا، قدرت و جایگاه حزبالله به عنوان اصلیترین متحد ایران و مقاومت را تضعیف کند.
«ناصر قندیل»، سردبیر روزنامه البنا، معتقد است نمیتوان میزان فشار سعودیها و تلاش ریاض برای تعمیم دادن این فشارها از سوی کشورهای حوزه خلیجفارس را متناسب با آنچه دولت سعودی در پشت کردن به لبنان اعلام میکند یا دلخوری از سخنانی که طرفهای لبنانی علیه آن میگویند، دانست. بر اساس یادداشت این تحلیلگر لبنانی، عربستان سعودی عمیقا درگیر سیاست لبنان است اما بر اساس عدم ثبات و دولت در لبنان! به این معنا که نه دولتی در لبنان باشد و نه ثباتی.
به جز لبنان، در پی پیشرویهای نیروهای انصارالله یمن در مأرب که در آستانه کنترل کامل بر آن هستند، سفیر عربستان نزد دولت مستعفی یمن از ابتکار عمل کشورش برای پایان دادن به جنگ یمن سخن گفت و آن را آخرین فرصت دانست. سایت الخبر الیمنی در گزارش خود آورد «محمد آلجابر»، سفیر عربستان نزد دولت مستعفی یمن این اظهارات را در مصاحبه با روزنامه الشرقالاوسط که از سوی ریاض تامین مالی میشود، مطرح کرد. اظهارات آلجابر نشان میدهد عربستان برای تبلور یک ابتکار عمل در تقلاست تا بتواند برای خود زمان بخرد و به فرسایشیتر شدن نبرد در یمن کمک کند. آلجابر زمانی این اظهارات را مطرح میکند که وزارت خارجه عربستان تلاش میکند میانجیهایی پیدا کند و از این طریق انصارالله را از کنترل بر باقی مناطق استان مأرب که ریاض آن را به عنوان پایتخت تسلیحاتی خود برای اعلام جنگ علیه یمن انتخاب کرده، منع کند.
عربستان تلاش دارد با اقدامات اینچنینی، بر شکستهای گذشته خود سرپوش بگذارد و تا میتواند در مذاکرات دوجانبه با ایران علاوه بر خرید زمان، کارت بازی به دست آورد و امتیازات بیشتری طلب کند؛ تلاشی که بر اساس قراین و شواهد میدانی بعید است راه به جایی ببرد و به شکستهای بعدی منتج خواهد شد.
***
هنوز تا بازگشایی سفارتخانهها در تهران و ریاض فاصله داریم
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین وضعیت مذاکرات بین ایران و عربستان سعودی گفت: 4 دور گفتوگو انجام شده ولی تماسها بین ۲ کشور هیچ وقت قطع نشده است. وی ادامه داد: مذاکراتی که در بغداد انجام شده است یعنی اینکه بنشینیم و گفتوگو کنیم، ۴ دور برگزار شده است اما اینکه آیا بین ما و دولت عربستان سعودی دائما پیامها و تماسها به صورت مستمر برقرار است، بله! این اتفاق افتاده است. خطیبزاده با بیان اینکه ما توافقات اولیه را در این گفتوگوها داشتهایم، گفت: این توافقات رد و بدل شده است و منتظر نهایی شدن آنها هستیم. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره زمان بازگشایی سفارتخانههای ۲ کشور نیز گفت: هنوز تا بازگشایی سفارتخانهها در تهران و ریاض یک مقدار فاصله داریم. وی ادامه داد: اما اینکه بتوانیم این فرآیند را آغاز کنیم، باید بگویم آغاز آن بزودی میتواند انجام شود.
ارسال به دوستان
نشریه آمریکایی درباره نشست اخیر وزرای خارجه همسایگان افغانستان به علاوه روسیه به همگرایی کشورهای منطقه در چالشهای مشترکشان اشاره کرد
برگزاری نشست وحدتآفرین درباره افغانستان توسط ایران
گروه سیاسی: نشریه آمریکایی درباره نشست اخیر در تهران در زمینه بررسی اوضاع افغانستان نوشت، ایران، چین و روسیه تلاش دارند در مقابله با بحرانهای ایجاد شده پس از خروج نیروهای آمریکایی در افغانستان، در این کشور وحدت ایجاد کنند. هفتهنامه «نیوزویک» در گزارشی در زمینه برگزاری نشست بررسی اوضاع افغانستان در تهران که چهارشنبه هفته گذشته برگزار شد، نوشت که ایران، چین، روسیه، پاکستان و سایر کشورهای نزدیک افغانستان تلاش کردهاند در مقابله با بحرانهایی که پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ایجاد شده است، در این کشور وحدت ایجاد کنند. به نوشته این هفتهنامه، دیپلماتهای ارشد ۶ کشور همسایه افغانستان و روسیه زمانی گرد هم آمدند که افغانستان با بحرانهای قریبالوقوع انسانی، اقتصادی و امنیتی مواجه است. نمایندگانی از چین، ایران، پاکستان، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در این اجلاس حضور داشتند. نیوزویک یکی از نگرانکنندهترین تحولات برای کشورهای حاضر در نشست را ظهور گروههای شبهنظامی مانند داعش دانست که در خارج از مرزهای افغانستان تهدیداتی را مطرح کردهاند. این نشریه به همین منظور به قسمتی از سخنان وزرای خارجه چین و روسیه در این زمینه اشاره کرد. به طور مثال «وانگ یی» وزیر خارجه چین در این باره گفت: «ما باید توسعه بموقع گفتوگوهای دوجانبه و چندجانبه و همکاری با افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم را مثبت ببینیم». وی ادامه داد: ایجاد یک جبهه متحد علیه تروریسم از طریق سازوکارهای چندجانبه مانند سازمان ملل و سازمان همکاری شانگهای ضروری است. «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه نیز این درخواست را تکرار کرد. وی گفت کشورش در حال آماده شدن برای ارسال کمک به افغانستان است و همچنین فراخوانی صادر کرد تا از استقرار مجدد نیروهای ایالات متحده و متحدانش در سایر نقاط منطقه پس از خروج از درگیری ۲ دههای در افغانستان جلوگیری کند. وزیر خارجه روسیه گفت: «ما بار دیگر از کشورهای همسایه افغانستان میخواهیم با توجه به برنامههایشان برای حضور در افغانستان، از استقرار نظامی آمریکا و ناتو در خاک خود جلوگیری کنند». به نوشته این هفتهنامه آمریکایی، چین، روسیه و دیگر کشورها تلاش کردهاند اطمینان حاصل کنند که کشورهای منطقه رهبری وضعیت در حال توسعه افغانستان را به عهده میگیرند؛ کشوری که طالبان در آن پس از سقوط یک دولت تحت حمایت ایالات متحده، قدرت گرفت. چین، روسیه، ایران، پاکستان و دیگران از قبل شروع به تعامل با دولت نوپای طالبان به امید اجتناب از بیثباتی بیشتر کردهاند. نیوزویک به سخنان «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست اشاره کرد که تجربیات ایران را در نبرد با داعش در عراق و سوریه بیان کرد. امیرعبداللهیان گفت: «جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک کشور محوری در نبرد با داعش و تروریسم و به عنوان ملتی که از دست دادن سردار بزرگ خود «شهید قاسم سلیمانی» و سایر شهدای این راه را متحمل شده است، همراه با سایر همسایگان بر مبارزه با تروریسم تاکید میکند». این نشریه آمریکایی نوشت، استقبال تهران از رویکرد چندجانبه در قبال افغانستان در مطلبی که بعدا توسط «مجید تختروانچی» نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد روز سهشنبه گذشته توسط شبکه خبری «پرستیوی» منتشر شد، بیشتر روشن شد. مقامهای ایرانی بر لزوم حفظ حقوق اقلیتهای قومی در افغانستان تاکید دارند. نیوزویک همچنین در پایان به ارسال پیام ویدئویی توسط «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد اشاره کرد که وی در آن از جمهوری اسلامی ایران بابت میزبانی نشستی درباره افغانستان تشکر کرده بود. ارسال به دوستان
اخبار
بلینکن:
همچنان دیپلماسی بهترین راه برای حل مسأله هستهای ایران است
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با برنامه «فیس د نیشن» شبکه «سیبیاس نیوز» گفت آمریکا همچنان معتقد است دیپلماسی بهترین راه پیش رو برای بازگرداندن برنامه هستهای ایران به چارچوبی است که تحت برجام قرار داشت. به گزارش فارس، وی در این مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات وین گفت: خب! ایرانیها اکنون گفتهاند که اواخر نوامبر به مذاکرات بازمیگردند. خواهیم دید که آیا آنها واقعا این کار را انجام میدهند یا خیر. این مهم خواهد بود. اما مهمتر این واقعیت است که در اینجا در رم، رئیسجمهور به آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه پیوست و ما در هماهنگی بسیار نزدیکی با نزدیکترین شرکای خود برای مقابله با این چالش ناشی از برنامه هستهای ایران هستیم و همه ما همچنین با روسیه و چین در حال کار هستیم. وی در ادامه با بیان اینکه دیپلماسی بهترین راه پیش رو است، مدعی شد: اما در صورت لزوم و در صورت عدم آمادگی ایران برای تعامل سریع با حسن نیت به منظور ادامه [مذاکرات] از جایی که در ژوئن به دلیل تغییر دولت در ایران نیمهکاره ماند و[در صورت عدم آمادگی ایران برای]اینکه ببینیم میتوانیم به پایبندی متقابل برگردیم- هر 2 کشور در اسرع وقت به توافق برگردند - گزینههای دیگر را نیز در نظر داریم.
***
واکنش دبیر ستاد حقوق بشر به اظهارات توئیتری وزیر خارجه سوئد
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران به اظهارات نسنجیده وزیر خارجه سوئد واکنش نشان داد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ستاد حقوق بشر، کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در واکنش به توئیت وزیر خارجه سوئد درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، نوشت: توجه وزیر خارجه سوئد را به بیانیه ١٩ اکتبر چندین کارشناس مستقل و گزارشگر ویژه حقوق بشری سازمان ملل که با عنوان «همراهی بیش از اندازه کشور سوئد با تحریمهای آمریکا، به حق به سلامت مردم ایران آسیب زده است» منتشر شده جلب میکنم. دبیر ستاد حقوق بشر ایران در ادامه این توئیت، بخشی از این بیانیه را منعکس کرد که تصریح میکند: «تصمیم یک تولیدکننده سوئدی پانسمان برای توقف ارسال پانسمانها به ایران برای استفاده بیماران پروانهای، نشان میدهد چطور تبعیت بیش از اندازه از تحریمهای آمریکا، به بهرهمندی بیماران ایرانی از حقوقشان، علیالخصوص حق سلامت، در امان بودن از دردهای روحی و فیزیکی و برخورد غیرانسانی و حق حیات، آسیب وارد میکند».
***
بنت:
جنگ سرد میان اسرائیل و ایران در جریان است
نخستوزیر رژیم صهیونیستی با طرح ادعاهایی علیه ایران گفت: جنگ سردی میان اسرائیل و ایران در جریان است. به گزارش ایسنا، نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در گفتوگو با نشریه تایمز چاپ لندن به تکرار ادعاهای خود علیه کشورمان پرداخت و گفت: ما در جنگ سرد با ایران به سر میبریم و هر کاری لازم باشد برای خنثی کردن تهدیدات ایران انجام خواهیم داد. وی ادامه داد: اینکه ایران اکنون در پیشرفتهترین نقطه توانایی خود در غنیسازی اورانیوم قرار دارد، دیگر راز نیست. ما در حال حاضر در جنگ سرد با آنها هستیم. در ۳۰ سال اخیر ایران در اطراف ما مستقر شده تا ما را به خود مشغول کند و از عمل باز دارد. بنت در ادامه ادعاهای خود گفت اگر توانایی نظامی قاطع و فشار دیپلماتیک و اقتصادی از سوی اسرائیل، آمریکا و دیگر قدرتها کنار هم قرار گیرد، آن وقت ایران پیشرفت را آهستهتر میکند و بعد متوقف میشود. نخستوزیر رژیم صهیونیستی همچنین مدعی شد: ما هر کاری که لازم باشد برای خنثی کردن این تهدید انجام میدهیم. برای مقابله با آنها از همه نیروها، پیشرفتها، فناوریها و امکانات مالی خود استفاده میکنیم تا به نقطهای برسیم که چند گام از آنها جلوتر باشیم.
***
گفتوگوی وزرای خارجه آمریکا و چین درباره ایران
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، آنتونی بلینکن در دیدار با همتای چینی خود درباره ایران و سایر موضوعات بینالمللی رایزنی کرده است. وزارت خارجه آمریکا در اطلاعیهای که روی وبسایت این وزارتخانه قرار گرفته است، اعلام کرد آنتونی بلینکن و وانگ یی، وزیران خارجه آمریکا و چین یکشنبه در حاشیه نشست گروه ٢٠ در رم، پایتخت ایتالیا با یکدیگر دیدار کردند. در این اطلاعیه آمده است: آنتونی بلینکن در این دیدار حوزههایی را که آمریکا و چین در آن دارای منافع هستند یا میتوانند درباره آنها با یکدیگر همکاری کنند مورد تاکید قرار داده است که شامل شبهجزیره کره، ایران، افغانستان، میانمار و تغییرات آب و هوایی است. همچنین در این اطلاعیه آمده است: وزیر خارجه آمریکا در اظهارات خود نسبت به برخی اقدامات چین ازجمله در ارتباط با حقوق بشر، منطقه خودمختار سین کیانگ، تبت، هنگکنگ و تایوان ابراز نگرانی کرده است.
***
با حکم امیرعبداللهیان
«رضا نجفی» معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه شد
وزیر امور خارجه کشورمان طی حکمی معاون جدید حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه را منصوب کرد.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان طی حکمی «رضا نجفی» را به عنوان معاون حقوقی و بینالملل وزارت امور خارجه منصوب کرد. در بخشی از این حکم آمده است: «امید است با توکل بر خداوند متعال و پیروی از منویات مقاممعظم رهبری (مدظلهالعالی)، در تحقق سیاستها و راهبردهای دستگاه دیپلماسی بویژه سیاست خارجی متوازن، فعال، پویا و هوشمند و همفکری و تعامل با معاونان، مدیران و کارشناسان محترم در انجام وظایف محوله موفق باشید».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|