|
واکنش ترامپ به چرت زدن بایدن در نشست تغییرات اقلیمی
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور سابق آمریکا انتشار فیلم چرت زدن «جو بایدن» رئیسجمهور این کشور در نشست تغییرات اقلیمی را به تمسخر گرفت. ترامپ در ایمیلی به هواداران خود نوشت: «بایدن با این شعار که گرمایش جهانی بالاترین اولویت او است به اروپا رفت». ترامپ در ادامه نوشت: «هیچ فردی که نسبت به موضوعی باور و اشتیاق واقعی داشته باشد، هرگز اینطور خوابش نمیبرد!»
ارسال به دوستان
پیروزی نامزد جمهوریخواه در انتخابات فرمانداری ویرجینیا هشداری جدی برای دموکراتهاست
آینده مبهم دموکراتها
پیروزی یک جمهوریخواه در انتخابات فرمانداری ویرجینیا و رقابت بسیار نزدیک در نیوجرسی، این هشدار را برای دموکراتها صادر میکند که اگر این روند در انتخابات ۲۰۲۲ ادامه یابد، اکثریت کنگره را از دست خواهند داد. روز سهشنبه (دوم نوامبر) انتخابات فرمانداران در ۲ ایالت ویرجینیا و نیوجرسی برگزار شد. بر اساس آخرین اخبار، جمهوریخواهان در انتخابات فرمانداری ویرجینیا پیروز شدند. در نیوجرسی نیز دموکراتها و جمهوریخواهان رقابت نزدیکی داشتند و تا زمان درج این گزارش ۲ جناح امید زیادی به پیروزی فرماندار مورد نظر خود در این ایالت دارند. نکته جالب توجه اینکه نیوجرسی و ویرجینیا جزو ایالتهایی هستند که در مجموع با 30 الکترال، رأی الکترال قابل توجهی دارند. اگر چه این امر به منزله از دست رفتن قطعی صندوق رای دموکراتها در ویرجینیا به عنوان یک ایالت خاکستری نیست اما این اتفاق را میتوان هشداری برای دموکراتها و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تلقی کرد که سال آینده باید در انتخابات کنگره رقابت سرنوشتسازی را با جمهوریخواهان داشته باشند. بر اساس گزارشهای «سیانان» و «انبیسی»، «گلن یانگکین» نامزد جمهوریخواهان در این انتخابات تاجر و مدیر سابق یک شرکت خصوصی است که در هفتههای پایانی مبارزات انتخاباتی ویرجینیا در نظرسنجیها با افزایش اقبال رایدهندگان مواجه شد و«تری مکآلیف» فرماندار سابق دموکرات را شکست داد. این در حالی است که مک آلیف علناً تسلیم نشده است. این فرماندار جمهوریخواه تاکنون هرگز سمت سیاسی بر اساس انتخابات نداشته است. در رقابت نزدیکتر از حد انتظار برای فرمانداری نیوجرسی، «جک سیاتارلی» رقیب جمهوریخواه و «فیل مورفی» فرماندار فعلی این ایالت با گرایش دموکرات وضعیت حساسی را در این ایالت رقم زدهاند. دموکراتها با نگرانی منتظر شمارش آرای باقیماندهاند تا شاید با حداقل رای، بر رقیب جمهوریخواه خود پیشی گیرند و به همین دلیل هم نامزد دموکراتها از طرفداران خود خواست همچنان منتظر باشند. بر اساس گزارش سیانان، نتایج در ۲ ایالتی که بایدن براحتی در سال گذشته بر دونالد ترامپ پیروز شد، نشانهای وحشتناک برای دموکراتهایی است که به سمت انتخابات میاندورهای 2022 میروند؛ انتخاباتی که کنترل کنگره ایالات متحده را تعیین میکند و همراه با آن، سیاستهای آینده بایدن را تحت تاثیر قرار میدهد. نظرسنجیهای منتهی به روز انتخابات نشان داد یانگکین با توسل به رایدهندگان مستقل- گروهی که سال 2020 با سبک سیاست ترامپ بیگانه بود و به شیوههای یانگکین متمایل شده بود- اختلاف آرا با مکآلیف را کاهش داد. بخشی از این تغییر بدون شک به این واقعیت مربوط میشود که رایدهندگان بسیار متفاوت از رایدهندگانی بودند که در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ رای دادند. یعنی برخی حامیان بایدن یا رای ندادهاند یا تغییر عقیده دادهاند و به این ترتیب شرایط پیروزی نامزد مورد حمایت دونالد ترامپ را فراهم آوردهاند.
* واکنش ترامپ به انتخابات ویرجینیا
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا که همچنان به تقلب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ باور دارد، به این پیروزی واکنش نشان داد و در پیامی با تشکر از مردم ایالت محل اقامت خود، نوشت گلن یانگکین حتی نمیتوانست به پیروزی نزدیک شود اگر نمیآمدید و رای نمیدادید. وی افزود: جنبش «بار دیگر به آمریکا عظمت میبخشیم» نسبت به گذشته قویتر و بزرگتر است. گلن یک فرماندار عالی خواهد بود. از همه مردم مشترکالمنافع ویرجینیا بویژه رایدهندگان افسانهای «بار دیگر به آمریکا عظمت میبخشیم»، متشکرم!
* درسهای انتخابات ایالتی برای دموکراتها
بر اساس نظرسنجیهایی که پیش از انتخابات هم انجام شده بود، موضوع شماره یک برای رایدهندگان این انتخابات، اقتصاد با ۳۳ درصد و پس از آن، آموزش با ۲۳ درصد بود اما به نظر میرسد موضوع پیچیدهتر از آن باشد که فقط در قالب این نظرسنجی تحلیل شود. این مساله در رقابت ایالت نیوجرسی هم نمود دارد و تاکنون با شمارش ۸۸ درصد آرا، ۲ رقیب در 6/49 درصد در جایگاه برابر ایستادهاند، هر چند دموکراتها به آرای غیابی و پستی امیدوارند. با این حال، واقعیت انتخابات روز سهشنبه آمریکا داستانی از روندهای خرد و کلان است. از یک طرف محبوبیت بایدن بشدت آسیب دیده و در حال کمتر شدن است و از سوی دیگر وضعیت اشتغال، اقتصاد، تورم و جایگاه جهانی آمریکا همچنان روند نزولی دارد و مشخص نیست چگونه میخواهد به مدار گذشته خود بازگردد. جیکوب روباشکین، کارشناس انتخاباتی آمریکا در تارنمای ۵۳۸ مینویسد: اگر دموکراتها میخواهند در انتخابات میاندورهای ۲۰۲۲ شانسی برای پیروزی داشته باشند، بزرگترین درسی که میتوانند از ویرجینیا بگیرند این است که برای رقابت در سال آینده به پیامی مثبت و منسجم از خود نیاز دارند. وی اظهار کرد: مک آلیف زمان بسیار بیشتری را برای پیوند یانگکین به ترامپ صرف کرد تا اینکه درباره سابقه خود به عنوان فرماندار یا هر یک از دستاوردهای دولت واحد دموکرات در ۲ سال گذشته صحبت کند که البته تعداد زیادی هم وجود نداشت. کارشناس انتخاباتی آمریکا افزود: این یک تصمیم استراتژیک است که احتمالا در هفتههای آینده بسیار مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در حال حاضر، دموکراتها به نظر نمیرسد که طرفدار چیزی هستند، فقط مخالف ترامپ هستند. این ممکن است پیام مؤثری در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۲۰ باشد؛ زمانی که ترامپ در زندگی همه حضور داشت اما او اکنون نیست. روباشکین ادامه داد: من نمیدانم پیام جدید دموکراتها چه باید باشد اما به نظر نمیرسد جنجالهای ناخوشایند در کنگره، جایی که محتویات دستور کار «ساخت بهتر گذشته» هر ساعت تغییر میکند، کمککننده نباشد.
* جسور شدن جمهوریخواهان
اگر چه پیروزی گلن یانگکین جمهوریخواه در انتخابات فرمانداری ویرجینیا برای دموکراتها ناراحتکننده است اما احتمالا جمهوریخواهان را پیش از انتخابات مهم میاندورهای سال آینده، زمانی که کنترل کنگره در خطر است، جسور و پرانرژی خواهد کرد. این موضوع زمانی روشنتر میشود که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا در پیامی به «مایک کاری» برای آنچه «پیروزی فوقالعاده در اوهایو» خواند، تبریک گفت و افزود: من برای داشتن حمایت سریع و قوی از او بسیار مفتخرم. او یک عضو عالی مجلس نمایندگان خواهد بود. رئیسجمهوری سابق آمریکا به پیروزی «استیو بووُ» برای شهرداری هیاله فلوریدا هم واکنش نشان داد و اظهار کرد: او یک رقابت عالی داشت. استیو یک حامی وفادار بوده و یک میهنپرست بزرگ است. او نسبت به جرم سخت است و همیشه حافظ ماده دوم قانون اساسی، حامی برنامه «آمریکا اول» ما، آگاه به ارزش یک اقتصاد قوی و واقف به شرارت سوسیالیسم بوده است. از این رو، جمهوریخواهان امیدوارند بتوانند در انتخابات نوامبر ۲۰۲۲ که ۴۶۹ کرسی کنگره اعم از سنا و مجلس نمایندگان به رای گذاشته میشود، کرسیهای بیشتری را از آن خود کنند و همچون انتخابات ۲۰۲۰ که ۱۰ کرسی دموکراتها در مجلس نمایندگان را تصاحب کردند، این بار هم پیشروی داشته باشند و اگر بتوانند اکثریت این مجلس را در اختیار گیرند. در این صورت، کار برای جو بایدن که با وعده احیای اقتصاد به کاخ سفید راه یافت، سخت خواهد شد و دیگر حمایت کنگره را برای تصویب لوایح بودجه و دستور کارهایش نخواهد داشت، هر چند در شرایط شکننده فعلی هم کار برای او دشوار است.
ارسال به دوستان
رژیم فرانسه فعالیت کارزار حمایت از حجاب و مبارزه با اسلامهراسی در اروپا را به حالت تعلیق درآورد
فشار فرانسه بر کارزار اروپایی حجاب
رژیم فرانسه فعالیت کارزار حمایت از حجاب و مبارزه با اسلامهراسی در اروپا را که توسط شورای اروپا برپا شده بود به حالت تعلیق درآورد. به گزارش شبکه فرانس ۲۴، این کارزار برخط از هفته گذشته با حمایت مالی اتحادیه اروپایی آغاز شده و در صفحه توئیتر آن شعارهایی از جمله «زیبایی در تنوع است همانطور که آزادی در حجاب است» و «تنوع را پاس بداریم و به حجاب احترام بگذاریم» به چشم میخورد. با این حال دولت لیبرال امانوئل مکرون در ائتلافی نادر با جدیترین رقیب سیاسی خود یعنی جبهه ملی فرانسه که از راستگرایان و ملیگرایان افراطی تشکیل شده، دست به اعتراض به کارزار اروپایی زدهاند. نهتنها خانم مارین لوپن، رهبر جبهه ملی و رقیب اصلی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۷ کارزار مزبور را «مایه رسوایی و ناشایست» دانست، بلکه رژیم پاریس نیز از شورای اروپا درخواست کرد کارزار حمایت از حجاب و اسلامهراسی را لغو کند، چرا که فرانسه یکی از ۴۷ کشور عضو این شوراست که وظیفه محافظت از کنوانسیون حقوق بشر را برعهده دارد! سارا آلهایری، وزیر امور جوانان دولت مکرون در سخنانی در این رابطه عمق اسلامستیزی رژیم فرانسه را به نمایش گذاشت و گفت: «این اقدام با ارزشهایی که فرانسه از آنها دفاع میکند، مغایر بوده و حجاب را ترویج میکند». تابستان گذشته، «مجمع ملی» (مجلس سنای فرانسه) طرح جنجالی ضداسلامی دولت مکرون برای حفظ بنیانهای سکولار فرانسه را به تصویب رساند. این لایحه به بهانه مبارزه با «افراطگرایی اسلامگرایان» است، آزادیهای مذهبی مسلمانان فرانسوی را نقض کرده و آنها را به گونهای غیرمنصفانه هدف قرار میدهد. ارسال به دوستان
دور دنیا
ترکها گونی بر سر سرباز آمریکایی کشیدند
گروهی از جوانان ترکیهای در استانبول بر سر یک نظامی آمریکایی گونی کشیدند. این جوانان که به حزب «اتحادیه جوانان ترکیه» منتسب هستند، روز سهشنبه گذشته در منطقه سارای بورون استانبول، یک نظامی آمریکایی را که از ناو «یواساس مونت ویتنی» پیاده شده بود، دوره کرده و او را محاصره کردند. آنها در ادامه با سر دادن شعارهای ضد آمریکایی بر سر این سرباز گونی کشیدند. در اطلاعیهای که حزب وطن در این باره منتشر کرده، آمده است: «ما سربازان آمریکایی را که برای فعالیتهای دشمنانه علیه ترکیه و کشورهای منطقه آمدهاند، راحت نخواهیم گذاشت».
این اقدام در واقع انتقام آنچه بود که سال 2003 در شهر سلیمانیه عراق، بر سر گروهی از نیروهای ویژه ترکیه مستقر در آن منطقه آمد و نظامیان آمریکایی پس از دستگیریشان بر سرشان گونی کشیدند. از آن زمان جوانان حزب وطن ترکیه 2 بار اقدام به تلافی کرده و بر سر نظامیان آمریکایی در ترکیه گونی کشیده و آنها را به دریا انداختهاند. پلیس ترکیه 17 نفر از افراد مرتبط با اقدام روز سهشنبه را دستگیر و پس از بازجویی آزاد کرده است. ناو آمریکایی «یواساس مونت ویتنی» از روز دوشنبه در سواحل استانبول لنگر انداخته و قرار است 3 روز در استانبول بماند و پس از آن برای شرکت در یک تمرین نظامی در دریای سیاه، استانبول را ترک خواهد کرد.
***
آلمانها برای پرکردن باک خودرو به کشورهای همسایه میروند
افزایش قیمت سوخت در اروپا باعث شده است برخی شهروندان این قاره برای پر کردن باک خودروهای خود در پاییز جاری به کشورهای همسایه مراجعه کنند. به رغم هزینه این سفرها، هر روز تعداد بیشتری از آلمانها از مرزهای همسایگان خود به دنبال بنزین ارزانتر عبور میکنند. قیمت بنزین آلمان به حدود ۲ یورو برای هر لیتر رسیده است. این به معنای این است که پر کردن یک باک بنزین در حال حاضر ۲۰ یورو گرانتر از همسایگانی نظیر لهستان، اتریش یا جمهوری چک تمام خواهد شد. نظرسنجیها نشان میدهد با افزایش قیمتها و تداوم پیشبینیهای ناامیدکننده برای پایین آمدن نرخها، آلمانیهای بیشتری مایلند سفرهای طولانی خرید سوخت را انجام دهند. بالا بودن قیمت سوخت در آلمان بحثهایی را بین سیاستمداران این کشور برای تغییر در سیاستگذاری انرژی به وجود آورده است. در حال حاضر بالا بودن مالیات و تعرفه سوخت باعث شده است افزایش قیمتها تشدید شود. برخی معتقدند باید مالیات و تعرفه سوخت برای پایین آمدن قیمت سوخت و متعاقب آن قیمت سایر کالاها کاهش یابد اما برخی دیگر معتقدند این اقدام روند تغییر به سوی انرژیهای پاک را به مخاطره میاندازد.
***
سفر ناگهانی مدیر سازمان سیا به مسکو
در بحبوحه اوجگیری تنشها میان روسیه و آمریکا، مدیر سازمان سیا در سفری ۲ روزه راهی مسکو شد تا با همتایان روس خود مذاکره کند. یک مقام ارشد آمریکایی به شبکه سیانان گفته ویلیام بِرنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده در راس یک هیات به مسکو رفته و قرار است آنها با اعضای دولت روسیه دیدار کرده تا طیفی از مسائل مربوط به روابط دوجانبه را به بحث بگذارند. بر اساس این گزارش، برنز در روز اول سفر به مسکو با «نیکلای پاتروشف» رئیس شورای امنیت ملی روسیه و«سرگئی ناریشکین» مدیر سازمان اطلاعات خارجی روسیه(اسویآر) دیدار و گفتوگو کرده اما این ۲ نهاد روسی درباره جزئیات این دیدار اظهار نظر چندانی نکردهاند. «اسویآر» تنها به این بسنده کرده که دیدار ۲ طرف بر مبارزه با تروریسم بینالمللی متمرکز بوده است. سفر ناگهانی برنز به روسیه پس از آن است که «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه روز سهشنبه، تعطیلی کنسولگری روسیه در سانفراسیسکو و دستور وزارت خارجه ایالات متحده به دیپلماتهای روس برای ترک خاک این کشور ظرف ۲۴ ساعت را غیرقابل تصور خواند و نصیحت کرد روسیه و آمریکا باید به جنگهای دیپلماتیک میان خود پایان دهند.
البته به رغم این تنش دیپلماتیک که به اخراج ۵۵ عضو سفارت و کنسولگریهای روسیه از آمریکا انجامید، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز شنبه با جو بایدن در حاشیه نشست گروه ۲۰ دیدار کرد. البته او همان روز درباره حضور ناوگان آمریکا در دریای سیاه هشدار داده بود.
او همچنین با بیان اینکه آمریکا اصرار دارد پایگاههای نظامی خود را در آسیای مرکزی مستقر کند، گفت: «رئیسجمهور پوتین نسبت به تلاش آمریکا برای استقرار نظامی در آسیای مرکزی به [جو] بایدن هشدار داده است».
ارسال به دوستان
اقتصاد بیمار ترکیه، اردوغان را سرنگون خواهد کرد؟
کارشناسان اقتصاد بر این باورند آینده سیاسی رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه ممکن است قربانی اقتصاد بیمار این کشور و البته رویکردهای مدیریتی خاص او شود. فایننشالتایمز، مهمترین روزنامه اقتصادی انگلیس به تحلیل این وضعیت پرداخته و در گزارشی آورده است اگر چه اردوغان چهارشنبه هفته گذشته نوزدهمین سال به قدرت رسیدنش را جشن گرفت اما حمایت از حزب عدالت و توسعه (آک پارتی) نسبت به انتخابات پارلمانی 2018 حدود 10 درصد کاهش یافته و به رقم بیسابقه 30 تا 33 درصد رسیده است. در همان حال نرخ تورم ترکیه در ماه سپتامبر (منتهی به مهرماه) به حدود 20 درصد رسید و ارزش لیر در حال سقوط است. 10 سال پیش، هر دلار 8/1 لیر بود اما امروز این رقم تقریبا 10 لیر است.
در چنین شرایطی هشدارهای فزایندهای درباره اداره نامطلوب اقتصاد 756 میلیارد دلاری ترکیه توسط اردوغان وجود دارد؛ اقتصادی که با وجود رشد آماری در واقعیت در اشتغالزایی ناموفق بوده است. به گزارش بانک جهانی، نرخ فقر در ترکیه به بالاترین رقم از سال 2012 رسیده است. «اوزر سنکار» رئیس شرکت نظرسنجی متروپل معتقد است: «دلیل اصلی و مهم (کاهش حمایت از حزب حاکم) اقتصاد است. در حال حاضر، گروه زیادی از مردم هستند که نمیتوانند نیازهای اولیه خود را تامین کنند. حدود 30 درصد از کسانی که رای دادهاند، نمیتوانند از پس هزینههای خود برآیند. این دلیل اساسی کم شدن حمایت مردم از حزب عدالت و توسعه است». به نوشته فایننشالتایمز، مخالفان در ترکیه هرگز تا این حد سرسخت نبودهاند. حتی اگر دیگران آنها را به خیالبافی متهم کنند، متقاعد شدهاند اقتصاد در حال ورشکستگی به آنها کمک میکند اردوغان را سرنگون کنند. دور بعدی انتخابات در سال 2023- صدمین سال تاسیس جمهوری ترکیه- خواهد بود اما برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند انتخابات زودهنگام میتواند اوایل نیمه نخست سال آینده برگزار شود.
«کمال قلیچدار اوغلو» رهبر حزب مخالف در ترکیه موسوم به حزب جمهوریخواه خلق سال گذشته میلادی به مخالفان وعده داد: «صبور باشید. ممکن است گرسنه باشید، برقتان قطع شود، دستگیر شوید، به زندان بیفتید یا حتی شکنجه و بازرسی شوید اما صبور باشید؛ زمان زیادی نمانده است».
بانک مرکزی دولت اردوغان ماه اکتبر، در میان تورم فزاینده و درست زمانی که بانکهای مرکزی در سراسر جهان نرخ بهره را افزایش میدادند، نرخ بهره بانکی را کاهش داد و با این اقدام دوباره بازارها را در بهت فرو برد. این حرکت خطرناک باعث سقوط دوباره ارزش لیر شد.
یکی از وزرای پیشین ناراضی که همچنان در حزب عدالت و توسعه باقی مانده است، گفت: «سیاست داخلی، سیاست خارجی، اقتصاد، همه از بد به بدتر تغییر وضعیت داده است... هنوز فرصتی برای تغییر شرایط و فضا وجود دارد اما فقط یک مرد میتواند این کار را انجام دهد. این به خود او بستگی دارد». منتقدان اردوغان میگویند این حرف بیمعناست و استدلال میکنند انرژی، ایده و زمان برای اردوغان تمام شده است. مقامات خوشبین اپوزیسیون میگویند نشانههایی وجود دارد که تغییراتی بنیادین در سیاست آنکارا در حال روی دادن است.
ارسال به دوستان
بیانیه ۶ حزب یمنی علیه ائتلاف سعودی
6 حزب سیاسی حامی دولت مستعفی یمن در استان مأرب با صدور بیانیهای بیسابقه آشکارا از دولت مذکور و ائتلاف عربستان سعودی بهدلیل شکست در مأرب انتقاد کردند؛ بیانیهای که گفته میشود بالا بردن پرچم سفید و واگذاری مرکز استان مأرب به ارتش یمن است. همزمان با نزدیک شدن نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی دولت نجات ملی (صنعا) به نزدیکیهای شهر مأرب، احزاب سیاسی حاضر در این شهر از جمله حزب اخوانی الاصلاح در بیانیهای بیسابقه از دولت مستعفی یمن و ائتلاف سعودی بشدت انتقاد کردند. عصر دوشنبه احزاب «المؤتمر الشعبی العام» (کنگره مردمی، حزب رئیسجمهور سابق علی عبدالله صالح)، «التجمع الیمنی للاصلاح» (تجمع یمنیها برای اصلاح که گرایش اخوانی دارد)، «الحزب الاشتراکی الیمنی» (حزب سوسیالیست یمن)، «التنظیم الوحدوی الشعبی الناصری» (تشکیلات اتحادگرای ناصریست مردمی)، «حزب البعث العربی الاشتراکی القومی» (حزب عربی ناسیونالیست و سوسیالیست بعث) و «حزب الرشاد الیمنی» (حزب یمنی الرشاد) نشستی را برگزار و بعد از آن این بیانیه را صادر کردند. این نشست ساعاتی بعد از آن برگزار شد که نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن با عملیات نظامی و مصالحه، مناطق جدیدی را در استان مأرب آزاد و فاصله خود را با مرکز آن کم کردند. در این بیانیه نسبتاً طولانی، احزاب حامی دولت مستعفی بهریاست «عبدربه منصور هادی» -که از سالها پیش در ریاض مستقر است - ائتلاف سعودی را به «سوءمدیریت» در اداره جنگ متهم کرده و گفتهاند دولت قانونی (عنوانی برای دولت مستعفی و فراری هادی) در اداره جنگ، شکست فضاحتبار سیاسی، نظامی و اقتصادی خورده است. همین شکستها باعث شده طرح مقاومت برای مقابله با کودتا و بازپسگیری جمهوریت منعکس شود. این در حالی است که دولت دستنشانده هادی و رژیم سعودی، انقلاب مردمی سال 2015 را بهرسمیت نمیشناسند. احزاب سیاسی در مأرب در بیانیه خودشان، دولت مستعفی و ائتلاف سعودی و حامیان آمریکاییشان را به اهمالکاری و بیتوجهی به استان و شهر مأرب و رها کردن آن متهم کردهاند. بیانیه مزبور متعاقب پیشرویهای اخیر انصارالله و ارتش یمن در سومین مرحله عملیات «بهار پیروزی» صادر شد که طی آن حضور نیروهای ارتش در مناطق تازه آزادشده مأرب، خوشحالی اهالی را به همراه داشت. این بیانیه در نوع خود بیسابقه بوده و شوک بزرگی را به مقامات ریاض و دستنشاندگان و مزدوران یمنی آنها وارد آورده است. در حقیقت نزدیک به 7 سال پس از آغاز تجاوز ائتلاف سعودی علیه یمن، برای نخستینبار است که 6 حزب مزبور در اتحاد با هم به صورت علنی از دولت مستعفی و ائتلاف متجاوز بشدت انتقاد کردهاند. حتی مسؤول اطلاعرسانی و سخنگوی شاخه تشکیلات ناصری در مأرب این بیانیه را توجیه مصالحه با «حوثیها» (انصارالله) دانسته و استعفا کرده است. فعالان رسانهای نیز در شبکههای اجتماعی بیانیه مذکور را بهمثابه اعلام و پذیرش شکست در مأرب و ترک مسؤولیت در قبال این شهر خواندهاند. ایاد قاسم، فعال رسانهای و خبرنگار یمنی در توئیتی، بیانیه مأرب را واگذاری رسمی شمال به «حوثیها» توسط جریان الاصلاح (اخوانیها) خوانده که تیر خلاصی به دولت دستنشانده منصور هادی است. تارنمای یمنی أوام نیز بیانیه 6 حزب مأرب را مقدمهای برای مذاکرات و گفتوگوها برای واگذاری شهر مأرب به دولت نجات ملی دانسته است. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|