|
تمسخر عذرخواهی بایدن در شبکههای اجتماعی
سخنرانی رئیسجمهور آمریکا در افتتاحیه دوشنبه گذشته نشست تغییرات اقلیمی سازمان ملل در گلاسکو، دستمایه تمسخر گسترده فعالان شبکههای اجتماعی در سراسر جهان شده است. روزنامه گلوبالتایمز چین با اشاره به این موضوع نوشت: کاربرانی از آمریکا و دیگر کشورها گفتهاند بیصبرانه منتظرند سال ۲۰۲۴ فرا برسد و آن موقع حزب جمهوریخواه یا شاید حتی خود ترامپ، بیاید و بابت عذرخواهی امروز بایدن عذرخواهی کند!
ارسال به دوستان
مسأله وخامت حال رجبطیب اردوغان، دیگر خط قرمز رسانهها و سیاستمداران ترکیه نیست
بیمار عثمانی
سلطان-پرزیدنت نوعثمانی و اقتصاد ترکیه در بیماری و زوال با هم مسابقه گذاشتهاند. طی هفتههای گذشته، فقط گزارشهای بانک جهانی و سازمان مونیز یا گزارشهای نشریات اقتصادی معتبری چون فایننشالتایمز درباره افول اقتصاد ترکیه، کاهش رتبه اعتباری بینالمللی آن و سقوط لیر نبوده که چشمانداز آتی این کشور را تیره و تار نشان داده، بلکه اخبار جسته و گریختهای که درباره وخامت سلامتی رجب طیب اردوغان همراه با تصاویر و مستندات بدحالی رئیسجمهور، هر از گاهی به بیرون درز میکند، پازل سقوط نظام شبهدیکتاتوریای که او به محوریت خانوادهاش و مرکزیت کاخ آکسارای آنکارا طی 2 دهه گذشته برپا ساخته را کاملتر میکند.
هفته گذشته بود که با سقوط ارزش لیر به پایینترین نرخ تاریخ خود (هر دلار آمریکا نزیک به 10 لیر جدید)، شایعات درباره سرنوشت اردوغان از واقعیات پیشی گرفت و وایرال شدن ویدئویی که اردوغان را در حال آهسته و خسته راه رفتن نشان میداد، باعث شد هشتگ olmus (او درگذشت) از پنجشنبه گذشته (سوم نوامبر) در توئیتر ترکی ترند شود.
این به فاصله تنها چند روز از ترند شدن هشتگ استعفای رئیسجمهور ترکیه میان کاربران ترکزبان توئیتر بود. پلیس سایبری ترکیه اعلام کرد با ردگیری این ترندها به ۳۰ نفر رسیده که از طریق فضای مجازی و توئیتر به چنین شایعاتی دامن زدهاند و آنان را دستگیر کرده است.
با این حال مستندات و گزارشهای متعدد در این باره که از سال گذشته بتدریج انتشار یافته، موید آن است که به قول معروف «تا نباشد چیزکی مردم نگویند چیزها».
بسیاری از کاربران عادی شبکههای اجتماعی که در حکم گزارشگر آماتور فضای مجازی هستند نیز با مقایسه زبان بدن و نحوه رفتار و گفتار رئیسجمهور 67 ساله ترکیه در یک سال اخیر، متوجه افت شدید جسمی او شدهاند. از طرف دیگر صحبت کردن درباره بیماری اردوغان دیگر در رسانهها و حتی در میان سیاستمداران و نمایندگان احزاب مخالف خط قرمز محسوب نمیشود.
در عالم واقعیت هم مقایسه مستمر تصاویر و فیلمهای منتشره از اردوغان ما را به این نتیجه میرساند که هر ماه نحیفتر میشود.
روزی نیست که شایعاتی درباره مشکل دمانس یا آلزایمر (فراموشی فزاینده)، مشکلات تنفسی، گیجی، تهوع و کاشت یک دستگاه دفیبریلاتور داخلی (دستگاه الکتروشوک) در بدن رئیسجمهور ترکیه یا تزریق مداوم مسکن قبل از رویدادهای عمومی به او در جامعه این کشور رد و بدل نشود. بر اساس این شایعات تعداد پزشکان اطراف اردوغان از تعداد محافظان او بیشتر شدهاند.
همچنین مشهود است که اردوغان میزان تماس خود با رسانهها بویژه مصاحبهها یا کنفرانسهای مطبوعاتیاش را کاهش داده است. البته میتوان گفت اردوغان درست در روزهایی که برای مشخص کردن وضعیت بلاتکلیف ترکیه بین اردوگاههای شرق و غرب نیاز به کسب چراغ سبزهایی از واشنگتن و شخص جو بایدن دارد، کهولت و وخامت آشکار سلامت همتای آمریکاییاش، او را هم زیر ذرهبین قرار داده و مدام مقایسههایی در میان مردم میان این دو میشود که باعث دامنهدارتر شدن این باور در ترکیه میشود که اردوغان هم بشدت فرتوت است.
«حاکان اویگون» روزنامهنگار ترکیهای نزدیک به «آک پارتی» به دنبال شایعات اخیر به نقل از منابعی در کاخ ریاستجمهوری آنکارا فاش کرد اردوغان اخیراً در همان محل کاخ، جراحی واریس داشته و نوع راه رفتنش ناشی از نقاهت بعد از عمل بوده است.
او توضیح داد: «این نوع عمل جراحی ساده و کمخطر بوده و فرد بیمار پس از یک روز از عمل میتواند کارهای خود را دنبال کند و دوره نقاهت طولانی ندارد».
«فخرالدین آلتون» رئیس مرکز ارتباطات نهاد ریاستجمهوری ترکیه نیز بعد از موج شایعاتی که به پیشواز مرگ شبهدیکتاتور این کشور رفته بودند، مجبور شد در بیانیهای اعلام کند رئیسجمهور در وضعیت سلامتی قرار داشته و شایعات مطرح شده در این باره کذب است.
با این حال شکی نیست هر دو واکنش رسانهای مزبور به نوعی عقبنشینی حزب حاکم در مقابل یک واقعیت بزرگ و پنهان محسوب میشود که مثل کوه یخ کمکم ابعاد بزرگ خود را در انظار عمومی آشکار میکند. از یک سو روزنامهنگار حقوقبگیر حزب حاکم، در تلاش برای تکذیب بیماری مهلک اردوغان با افشای مشکل سلامتی کوچکتر او– یعنی عمل واریس – خط قرمز صحبت کردن درباره بیماری پدرخوانده را زیر پا گذاشته و از طرف دیگر یکی از مهرههای روابط عمومی کاخ آک سارای، با تکذیب همان مشکل کوچک فاش شده توسط حلقه نزدیکان دیکتاتور، عملا این موضوع را به افکار عمومی القا کرده که مساله اصلی بر سر اختلاف روایت حاکمیت از یک مساله است، نه وجود اصل مساله.
در ماههای اخیر منابعی از جناحهای متخاصم داخل حزب عدالت و توسعه که بتازگی نوزدهمین سالگرد به قدرت رسیدن در ترکیه را به رهبری اردوغان جشن گرفته، به طور مستمر گراهایی به رسانهها درباره احتمال کنار گذاشتن رئیسجمهور بیمار توسط اکثریت حزب میدهند.
حدود یک ماه پیش بود که نشریه آمریکایی فارنپالیسی با استناد به مجموعهای از تصاویر منتشر شده از اردوغان در کاخ آک سارای و همچنین اشارههایی از منابع داخل حزب حاکم آک پارتی، گزارشی با این عنوان منتشر کرد: «اردوغان ممکن است بیمارتر از آن باشد که بتواند به هدایت ترکیه ادامه دهد».
فارنپالیسی در تلاش برای ریشهیابی بحران سیاسی حزب حاکم و شکستهای انتخاباتی تحقیرآمیز اخیر بویژه در سطح شوراهای شهرهای بزرگ از جمله استانبول از 2 سال پیش به این طرف متوجه یک مشکل بنیادین در راس حزب شده است؛ رهبری که دیگر بخوبی گذشته نمیتواند تشکیلات را مدیریت کند.
این گزارش به نظرسنجیهای منظمی استناد میکند که از زمان انتخابات شوراهای 2019 برگزار میشود و نشان میدهد بهرغم تسلط حزب عدالت و توسعه بر نهادهای سیاسی و برافراشتن چتر سانسور بر رسانههای ترکیه، مقبولیت این حزب بشدت متزلزل است. ضمنا علاوه بر اینکه اردوغان اقبال خود را به وضوح در میان نسل جدید کشور از دست داده، نشانههای روزافزونی وجود دارد که ممکن است او حتی قادر به شرکت در کارزارهای فشرده انتخابات پارلمانی 2 سال آینده (۲۰۲۳) نباشد.
از آنجا که مهمترین اصل برای نامزدی به عنوان مالکالرقاب حزب حاکم، تکیه بر تصورات اکثریت مردم از یک شخصیت است، حتی گسترش یافتن ذهنیت بیمار بودن اردوغان هم میتواند از او یک رهبر از پیش بازنده برای حزب عدالت و توسعه بسازد و این موضوع سران حاکم را به وحشت میاندازد.
نخستین بار حدود 10 ماه پیش بود که ویدئویی از رئیسجمهور نهچندان مقتدر ترکیه دست به دست شد که هنگام بالا رفتن از پلهها به کمک همسر خود و دستیارش نیاز داشت. بعد در تصاویر دیگری مشخص شد او هنگام راه رفتن در «آنیتقابیر» مقبره «مصطفی کمال آتاتورک» بنیانگذار ترکیه، خودش را به زحمت میکشد و در راه رفتن مشکل دارد و در ویدئویی که ماه جولای (6 ماه پیش) مورد توجه زیادی قرار گرفت، به نظر میرسید اردوغان طی خوش و بش تلویزیونی با اعضای حزب عدالت و توسعه، با حالت بیرمق و بریده بریده حرف میزند.
در گزارش ماه گذشته «استیون کوک» در فارنپالیسی، این کارشناس امور خاورمیانه و آفریقا که اتفاقا زمانی درباره ظهور یک رهبر جدید در ترکیه به نام رجب طیب اردوغان پیشآگهی داد، نوشت که ستاره اقبال او حتی اگر واقعا بیماری مهلکی نداشته باشد، رو به افول است. کوک این احتمال را مطرح کرد که یک فرد قدرتمند دیگر به جای اردوغان حکومت کند و نامهایی چون «هاکان فیدان» معاون سازمان اطلاعات ملی، «حلوصی آکار» وزیر دفاع و «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه را از جمله نامزدهای احتمالی برای تصدی ریاست جمهوری مطرح کرد.
او با اتکا به نظرسنجیهای فوقالذکر، سقوط جایگاه مردی را که زمانی چهره تابناک رونق و رفاه ترکیه بود، در نظر شهروندان بیش از شایعات درباره بیماریاش، به خاطر فقر و تورم نفسگیر در این کشور برشمرد.
واکنش اردوغان به مقاله فارنپالیسی، ترحمبرانگیز بود. او ویدئویی را در کانال تلگرامش از بازی بسکتبال خود به اشتراک گذاشت که در آن با لباس شماره ۱۵ با درج «رجب طیب اردوغان» روی پیراهن به جای بازی کردن فقط کری میخواند؛ شمایی از همان کاری که این روزها بدان مشغول است. او ترکیه را در چندین جبهه خارجی منطقهای و جهانی درگیر کرده بدون آنکه دیگر از توان و عملگرایی سالهای پیش خبری باشد.
در نهایت گزارش هفته گذشته فایننشالتایمز، مهمترین نشریه اقتصادی انگلیس و اروپا به منزله تیر خلاص به پیکر بیمار سلطان- پرزیدنت بود. این نشریه که در واقع تریبون خاندان بانکدار روتشیلد، به عنوان پیشاهنگان سرمایهداری جهانی محسوب میشود با جمعبندی همه فاکتورهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ترکیه امروز چنین ظنی را مطرح کرد: «اقتصاد بیمار ترکیه، اردوغان را سرنگون خواهد کرد؟» این تعبیر زمانی حادتر میشود که بدانیم مهمترین حامی حزب عدالت و توسعه و شخص اردوغان در 2 دهه گذشته، همین روتشیلدها و شبکه بانکداری تحت سیطره صهیونیسم جهانی بودهاند که حالا از مهره قدیمیشان در باند اخوانیهای جدید دستپرورده لندن، سلب امید میکنند.
ارسال به دوستان
تظاهرات مردم عراق در اعتراض به نتایج انتخابات به خشونت کشیده شد
عراق همچنان ملتهب
منابع عراقی، بعدازظهر دیروز - جمعه- از تظاهرات عده زیادی از مردم این کشور در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی عراق خبر دادند. بر اساس گزارش پایگاه خبری «العهد»، تظاهرات بعد از ظهر دیروز با حضور گسترده مردم از مقابل ساختمان وزارت برنامهریزی در بغداد آغاز شد. لحظاتی پس از انتشار این گزارش، العهد اضافه کرد که نیروهای امنیتی عراق تمام ورودیهای منطقه سبز را به روی افراد معترض به نتیجه انتخابات بستهاند. لحظاتی پس از انتشار این گزارش، کانال تلگرامی «صابرین نیوز» خبر داد تظاهرات در مقابل منطقه سبز به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده است. منابع عراقی گزارش دادند که نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهراتکنندگان در نزدیکی منطقه سبز تیر هوایی شلیک کردند. برخی منابع نیز خبر دادند در این تظاهرات از گاز اشکآور برای متفرق کردن معترضان استفاده شده است. پایگاه خبری «موازین نیوز» به نقل از یک منبع امنیتی گزارش داد در ساعات اولیه تظاهرات دستکم یک نفر از تظاهراتکنندگان عراقی جان خود را از دست داده و عده دیگری مجروح شدهاند. علاوه بر این، تظاهراتکنندهها در استان کرکوک با در دست داشتن پلاکاردهایی با عنوان دزدیده شدن رأی آنها، جاده اصلی این استان را بستند. با اعلام نتیجه انتخابات پارلمانی عراق که دهم اکتبر (۱۸ مهرماه) برگزار شد، شماری از احزاب و ائتلافهای سیاسی به نتیجه اعلامی اعتراض کردند و از دستکاری در نتایج این انتخابات سخن گفتند. تعدادی از شهرهای عراق نیز پس از اعلام نتیجه اولیه شاهد تظاهراتهای متعدد در اعتراض به نتیجه انتخابات بودند بهنحوی که معترضان خواستار شمارش دستی همه آرا شدند، چراکه معتقد بودند در شمارش الکترونیکی آرا دستکاری شده است.
* آینده مهآلود سیاسی عراق
همزمان با افزایش تنشها در داخل عراق و درگیری مردم با نیروهای امنیتی، ائتلاف فتح از مذاکرات غیررسمی چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه با جریان صدر برای تشکیل فراکسیونی متشکل از 170 کرسی مجلس خبر داد. «علی الفتلاوی» عضو ائتلاف فتح گفت: نامشخص بودن نتایج انتخابات باعث شده که فضای سیاسی کشور حالت مهآلود پیدا کند. وی افزود: هم چارچوب هماهنگی (بیت شیعی) و هم جریان صدر در این زمینه محتاطانه پیش میروند. الفتلاوی گفت: اهل سنت و کردها به صراحت گفتهاند که فقط آماده تعامل با موضع متحد شیعیان هستند و افزود: این به معنای آن است که همه در پی نظام سیاسیای هستند که امنیت اجتماعی را حفظ و روند سیاسیای ایجاد کند که هیچ شائبهای نداشته باشد. الفتلاوی تأکید کرد: در آینده نزدیک با پیشرفت مذاکرات طرفهای شیعی شاهد اخبار غیرمنتظرهای خواهیم بود. وی افزود: نزدیک شدن بیت شیعی و ائتلاف صدر امری ناگزیر است. او گفت: جریان صدر73 کرسی و چارچوب هماهنگی نیروهای سیاسی شیعه 93 کرسی در اختیار دارند اما هنوز درباره نوع دولت آینده تفاهمی میان آنها وجود ندارد. وی پیشبینی کرد که سران نیروهای سیاسی کشور برای رسیدن به توافق و پایان دادن به بحرانی که سایه خود را بر شرایط امنیتی کشور انداخته وارد عمل شوند و در این صورت تشکل سیاسی شیعی با 170 کرسی تشکیل خواهد شد. او گفت: رفتن جریان صدر یا نیروهای عضو چارچوب هماهنگی به اپوزیسیون به مصلحت نیست، چون موجب مانعتراشی در مسیر دولت آینده میشود.
«قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق نیز گفت انتخابات از جانب بخش اعظم نیروهای سیاسی عراق مردود دانسته شده است. وی ادامه داد: ائتلاف فتح «به علت تقلب در انتخابات 48 کرسی را از دست داده» که اعتراضها به نتایج انتخابات با شواهد و ادله همراه است. «عبدالهادی موحان» عضو ائتلاف دولت قانون عراق نیز گفت: بیشتر گروههای شیعی بر مخالفت با نخستوزیری مجدد مصطفی الکاظمی در صورتی که نام او از سوی برخی طرفها مطرح شود، اجماع دارند. «سالم العبادی» مسؤول دفتر سیاسی جنبش عصائب اهل الحق در کربلا گفت: «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر پیشبرد امور عراق، نخواهد توانست مجددا بر کرسی نخستوزیری عراق تکیه بزند. اجماع زیادی نزد گروههای شیعی درباره عدم بازگشت الکاظمی وجود دارد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
کشف جسد دیپلمات روس نزدیک سفارت این کشور در برلین
وزارت خارجه آلمان مرگ یک کارمند سفارت روسیه در برلین و کشف جسد وی در نزدیکی ساختمان این سفارتخانه را تایید کرد اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد. شبکه روسی «راشا تودی» به نقل از روزنامه آلمانی «اشپیگل» از کشف جسد یک دیپلمات روس خارج از ساختمان سفارت روسیه در پایتخت آلمان خبر داد. به گزارش این روزنامه، مرد متوفی ۳۵ ساله به عنوان دبیر دوم سفارت مشغول بود که به نظر میرسد از طبقه بالای ساختمان سقوط کرده است. طبق گزارش راشا تودی به نقل از رسانههای آلمانی، جسد او ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) پیدا شد. وزارت خارجه آلمان روز جمعه اعلام کرد از مرگ یک کارمند سفارت روسیه در برلین آگاه است اما به دلیل حفاظت از اطلاعات شخصی از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد. «کریستوفر برگر» سخنگوی این وزارتخانه در یک کنفرانس خبری گفت: میتوانم به شما بگویم که وزارت خارجه از این حادثه مطلع است. من از شما میخواهم درک کنید که به دلایل حفاظت از اطلاعات شخصی فرد متوفی و بستگان وی نمیتوانم جزئیاتی ارائه کنم. سفارت روسیه در آلمان هم در واکنش به این خبر، بیانیه کوتاهی منتشر کرد و گفت: «به دلایل اخلاقی درباره این رویداد غمانگیز اظهارنظر نمیکند». گزارشها حاکی از آن است که سفارت روسیه با انجام کالبدشکافی در آلمان موافقت نکرده، بنابراین جسد به روسیه منتقل شده است. اشپیگل افزود: مقامات آلمانی به دلیل وضعیت دیپلماتیک متوفی قادر به تحقیق درباره حادثه مرگ وی نبودند. سرویسهای امنیتی آلمان در ادعایی گفتند بر این باورند این فرد از عوامل مخفی سازمان امنیت داخلی روسیه، سرویس امنیت فدرال بوده است.
***
نخستین معامله تسلیحاتی بزرگ میان ریاض و واشنگتن در دوره بایدن
وزارت دفاع آمریکا از موافقت وزارت خارجه این کشور با فروش 280 فروند موشک هوا به هوا به عربستان سعودی خبر داد. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد وزارت خارجه این کشور فروش چند فروند موشک هوا به هوا به ریاض را تایید کرده است. در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه اعلام کرد: وزارت خارجه آمریکا با فروش 280 موشک هوا به هوا از نوع AIM C-120 به عربستان سعودی موافقت کرده است. این منابع گفتند ارزش این معامله 650 میلیون دلار است. این منابع به جزئیات بیشتر این معامله و موعد تحویل این موشکها به عربستان اشارهای نکردهاند. اسپوتنیک همچنین به نقل از وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد این وزارتخانه 26 اکتبر با این معامله موافقت کرده است و این معامله به دنبال افزایش حملات به عربستان از طریق مرزها طی سال گذشته میلادی صورت گرفته است. این نخستین معامله تسلیحاتی بزرگ میان ریاض و واشنگتن در دوره ریاستجمهوری جو بایدن است.
***
اروپا؛ کانون شیوع دوباره کرونا
سازمان جهانی بهداشت نسبت به افزایش روند ابتلا به کووید-۱۹ در اروپا ابراز نگرانی کرده و آن را ناشی از ناکافی بودن واکسیناسیون عمومی کرونا و کمرنگ شدن رعایت دستورالعملهای بهداشتی دانسته است. در همین حال منابع فرانسوی از خیز دوباره کرونا در اروپا خبر دادند که هشدار سازمان جهانی بهداشت را به دنبال داشته است. روزنامه فرانسوی لوفیگارو در این زمینه نوشت: سازمان جهانی بهداشت روز گذشته نسبت به روند بسیار نگرانکننده شیوع کرونا در اروپا هشدار داد و اعلام کرد: این روند ممکن است تا 3 ماه آینده به مرگ نیم میلیون نفر در قاره اروپا منجر شود. این روزنامه فرانسوی با اشاره به سخنان «هانس کلوگه»، دبیر سازمان جهانی بهداشت در اروپا افزود: ما دوباره به کانون شیوع کرونا مبدل شدیم. از نظر سازمان جهانی بهداشت این روند افزایشی ناشی از ناکافی بودن واکسیناسیون و کاهش اقدامات ضدکرونایی است. لوفیگارو همچنین تصریح کرد: بر اساس دادههای سازمان جهانی بهداشت، آمار بستریهای کرونا در اروپا در عرض یک هفته 2 برابر شده است. گزارشها حاکی از آن است که هفته گذشته حدود ۶۰ درصد موارد ابتلای جدید به کرونا و حدود ۵۰ درصد مرگ و میرهای جدید ناشی از آن در قاره اروپا ثبت شده است. مقامات سازمان جهانی بهداشت بر لزوم استفاده از ماسک تاکید کردند، چرا که براساس دادههای این سازمان اگر ۹۵ درصد مردم توصیه به زدن ماسک را عملی کنند، در زمستان امسال میتوان جان ۱۸۸ هزار نفر را نجات داد. با این حال کشورهای مختلف اروپایی در وضعیت یکسانی قرار ندارند. به گفته کاترین سمالوود، از مقامات سازمان جهانی بهداشت، با توجه به اینکه اروپا بهعنوان یک قاره، درهمتنیدگی بسیار دارد و کشورها ارتباطات گستردهای با هم دارند، شیوع ویروس کرونا خاص یک کشور نیست و همین مساله میتواند یکی از عوامل چگونگی رشد و گسترش این ویروس باشد. کارشناسان سازمان جهانی بهداشت همچنین نسبت به اختلاف رویههای گسترده در سیاست واکسیناسیون کشورها هشدار دادند. در بسیاری از کشورهای شرق اروپا، نرخ پایین واکسیناسیون احتمالا درگیری دوباره سیستم بهداشت و کادرهای بیمارستانی با موارد حاد ابتلا به بیماری «کووید-۱۹» و مرگ و میر ناشی از آن را افزایش داده است. از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیش از ۶۵ میلیون و ۵۲۵ هزار نفر در اروپا به همهگیری «کووید-۱۹» مبتلا شدهاند که از این میان بیش از یک میلیون و ۳۱۷ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
***
تحریم انتخابات پارلمانی لبنان توسط سعد حریری
روزنامه الاخبار لبنان اعلام کرد سعد حریری، نخستوزیر سابق این کشور و رهبر «جریان المستقبل» تصمیم گرفته است در انتخابات پارلمانی آتی لبنان که قرار است ۲۷ مارس ۲۰۲۲ (هفتم فروردین ۱۴۰۱) برگزار شود، مشارکت نکند. این روزنامه نوشت: همه رهبران جریان المستقبل از این تصمیم حریری شوکه شدهاند. طبق این گزارش، حریری در ابوظبی به بهیه حریری، عمه خود و پسر او احمد اعلام کرده است تمایلی به کاندیدا شدن در انتخابات مذکور ندارد. طبق این گزارش، حریری همچنین خواستار عدم تشکیل لیست به نام جریان المستقبل در انتخابات شده است.
ارسال به دوستان
یک راننده کامیون به سیطره ۱۰ ساله دموکراتها بر ریاست سنای ایالت نیوجرسی پایان داد
ترامپیستها بیخ گوش دموکراتها
انتخابات دوم نوامبر در برخی مناطق ایالاتمتحده آمریکا در حالی در ردههای مختلف انتخابات فرمانداری، انتخابات نمایندگان کنگره ایالتی و سنای ایالتی برگزار شد که نتایج حاصل از آن بویژه در 2 ایالت نیوجرسی و ویرجینیا، علاوه بر اثبات وضعیت وخیم جناح دموکرات در آینده سیاسی این کشور، شگفتی بسیاری از کنشگران و ناظران انتخاباتی را برانگیخت. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، استفان سوئینی، رئیس سنای ایالتی، به عنوان یکی از قدرتمندترین دموکراتهای ایالت نیوجرسی جایگاه خود را برای انتخاب مجدد به «ادوارد آر. دور» یک کامیوندار ناشناخته باخت. سوئینی از سال 2002 کرسی ناحیه 3 را در اختیار داشت. ادوارد آر. دور که قبلاً سمت سیاسی نداشته، اعلام کرده است تنها 153 دلار برای کمپین خود هزینه کرده است. سوئینی برای نخستین بار در سال 2001 به عضویت سنای ایالت انتخاب شد و از سال 2009 به عنوان رئیس سنا خدمت کرده است. سنای ایالت نیوجرسی یکی از سه مجلس قانونگذاری ایالتی بود که سال 2021 انتخابات برگزار کرد. در کل 99 مجلس سنا در سراسر آمریکا وجود دارد. شکست آشکار سوئینی باعث آشفتگی در محافل دموکرات در نیوجرسی و سطح فدرال شد. به گزارش تارنمای هیل، در ایالت ویرجینیا که حدود یک سال پیش جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا ۱۰ امتیاز بیشتر از رقیب خود یعنی دونالد ترامپ کسب کرده بود، اکنون «تری مک آلیف» فرماندار سابق این ایالت یک دموکرات شکستخورده است. این درحالی است که چند ماه پیش نظرسنجیهای اولیه نشان میداد مک آلیف از رقیبان خود جلوتر است. در ایالت نیوجرسی، «اسمبلیان جک گیتارلی» جمهوریخواه رقابت بسیار نزدیکی با فیل مورفی، فرماندار دموکرات داشت. دموکراتها فکر میکردند مورفی به راحتی در این ایالت پیروز انتخابات شود. جمهوریخواهان اما به این رقابتها بسنده نکردند و تلاش خود برای کسب اکثریت در مجلس نمایندگان را افزایش دادهاند. کوین مککارتی، رهبر اقلیت جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا و سناتور جمهوریخواه از ایالت کالیفرنیا، گفت حزب او ممکن است ۶۰ کرسی را به نفع خود تغییر دهد. جمهوریخواهان تنها به کسب ۵ کرسی در مجلس نمایندگان نیاز دارند تا اکثریت را کسب کنند. پیشبینی تحلیلگرانی مانند «دیو واسرمان» حاکی از رقابت نزدیک جمهوریخواهان با دموکراتها در ایالتهایی مانند آریزونا، جورجیا و نوادا است. وی گفت: نتایج نشان میدهد جمهوریخواهان به راحتی میتوانند اکثریت سنا و مجلس نمایندگان را در انتخابات سال ۲۰۲۲ کسب کنند. میزان محبوبیت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در ماههای اخیر کاهش یافته و همین کاهش محبوبیت بر نتایج انتخابات در 2 ایالت ویرجینیا و نیوجرسی تاثیر گذاشته است. سناتور باب منندز اعلام کرد نتایج نزدیک نشاندهنده عدم علاقه مردم بویژه اقلیتها به حزب دموکرات است.
سناتور «ویپ دیک دوربین» دموکرات اخطار داد اگر دموکراتها از شکست در ویرجینیا درس نگیرند، اکثریت این حزب در خطر خواهد بود. انتخابات کنگره آمریکا برای سال ۲۰۲۲ در حالی مرحله مقدماتی و رقابت درونحزبی خود را آغاز کرده است که پیشبینی میشود وفاداران ترامپ به چالشی برای همحزبیهای خود تبدیل شوند و کار را برای سنتیها و معتدلان این حزب سخت کنند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|