|
راهبرد شورای شهر ششم باید تمرکز و تقویت کارکردهای نظارتی باشد
عضو هیاترئیسه شورای شهر تهران گفت: راهبرد شورای ششم باید تمرکز و تقویت کارکردهای نظارتی باشد. به گزارش ایسنا، جعفر شربیانی در پیامی توئیتری نوشت: «تمرکز بر تصویب طرحها و لوایح و تلنبار کردن قانون روی قانون بدون توجه به ضمانت اجرایی و اثربخشی در زندگی مردم، یکی از چالشهای کارآمدی شوراها است. با درک این ضعف ساختاری، باید راهبرد شورای ششم تمرکز و تقویت کارکردهای نظارتی شورا و حسابکشی از مدیریت شهری باشد».
ارسال به دوستان
معاون اول رئیسجمهور: منازل آسیبدیده از زلزله هرمزگان تا پیش از شروع سرما بازسازی شود
مدیریت میدانی در هرمزگان
رئیس ستاد مدیریت بحران کشور از اختصاص 165 میلیون تومان وام روستایی و 185 میلیون تومان وام شهری برای بافتهای آسیبدیده در مناطق زلزلهزده هرمزگان خبر داد
گروه اجتماعی: به دنبال وقوع ۲ زمینلرزه روز یکشنبه با قدرت 4/6 و 3/6 ریشتر در استان هرمزگان، شامگاه همان روز معاون اول رئیسجمهور جهت بازدید و بررسی وضعیت زلزلهزدگان وارد این استان شد و طی بازدیدهای میدانی از مناطق حادثهدیده، خواستار بسیج تمام دستگاهها به منظور رفع مشکلات مردم منطقه شد. به گزارش «وطنامروز»، اگرچه زلزله مهیب هرمزگان بر اساس آمارها تنها یک فوتی و 7 مجروح به همراه داشت اما پسلرزههای این زمینلرزه ادامه داشت تا جایی که مرکز لرزهنگاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد از ساعت ۱۵:۳۷ بیستوسوم آبان تا ساعت ۹ صبح بیستوچهارم آبانماه ۱۴۰۰، 61 پسلرزه با قدرت 2 تا 5 ریشتر در منطقه ثبت شده است. بر این اساس ۹ پسلرزه با بزرگای بین ۴ تا ۵، ۳۰ پسلرزه با بزرگای بین ۳ تا ۴ و ۲۲ پسلرزه با بزرگای کمتر از ۳ در مقیاس امواج درونی زمین در استان هرمزگان رخ داده است. در تشریح جزئیات بیشتر این زمینلرزه، رئیس ستاد بحران کشور با بیان اینکه زلزله به بیش از ۳ هزار واحد مسکونی در هرمزگان آسیب زده است، گفت: مراحل ساختوساز بافتهای آسیبدیده با موافقت معاون اول رئیسجمهور بزودی آغاز میشود. اسماعیل نجار در جلسه ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان که به ریاست معاون اول رئیسجمهور برگزار شد، اظهار داشت: 165 میلیون تومان وام روستایی و 185 میلیون تومان وام شهری برای بافتهای آسیبدیده در زلزله در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه مبلغ 20 میلیون تومان به عنوان مُسکن موقت در نظر گرفته شده است، افزود: کمکهایی شامل چادر، تسهیلات ساخت مسکن، کمکهای بلاعوض و بازسازی جایگاههای احشام در اختیار زلزلهزدگان قرار میگیرد. نجار در ارتباط با آخرین وضعیت مصدومان این زلزله نیز خاطرنشان کرد: هماکنون 7 نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که حال عمومی آنها مساعد است. رئیس ستاد بحران کشور با بیان اینکه مراحل ساختوساز بافتهای آسیبدیده با موافقت معاون اول رئیسجمهور بزودی آغاز میشود، تصریح کرد: هماکنون مشکلی در منطقه نداریم و امدادرسانی با فوریت در حال انجام است.
مهدی دوستی، استاندار هرمزگان نیز درباره خسارات وارده ناشی از زلزله گفت: وقوع این زمینلرزه 700 میلیارد تومان به واحدهای مسکونی و زیر ساختهای استان خسارت وارد کرده است. وی افزود: 2100 واحد نیاز به تعمیر اساسی دارد و 660 واحد باید احداث شود. در مجموع به 3600 واحد مسکونی در زلزله آسیب وارد شده است.
*دستور معاوناول رئیسجمهور برای رفع مشکل زلزلهزدگان
به دلیل اهمیت موضوع، معاون اول رئیسجمهور ساعاتی پس از وقوع زلزله و بعد از جلسه هیات دولت به همراه وزیر بهداشت در مناطق حادثهدیده حاضر شد و در جلسه ستاد مدیریت بحران هرمزگان بر ضرورت بسیج تمام دستگاهها به منظور رفع مشکلات مردم تاکید کرد. معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه «مشکل آب و برق مناطق زلزلهزده تا عصر امروز (دوشنبه 24 آبان) برطرف شود»، گفت: ساخت و تعمیر مسکن با همان فرمول بنیاد مسکن پیش از سرمای زمستان عملیاتی شود. محمد مخبر در جلسه روز دوشنبه ستاد مدیریت بحران هرمزگان، پس از ارائه گزارش مسؤولان از آخرین وضعیت مناطق زلزلهزده تأکید کرد: روستاهایی که مشکل آب و برق دارند تا آخر وقت مشکلشان حل شود.
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه بخشی از پلها از بین رفتهاند که بهسرعت باید ساخته شوند تا مشکلی برای تردد وجود نداشته باشد، افزود: نوسازی مدارس با کمک بنیاد برکت انجام شود. مخبر با بیان اینکه «وسایل خانههایی را که آسیبدیده و از بین رفتهاند حتما تأمین خواهیم کرد»، تصریح کرد: ساخت و تعمیر مسکن با همان فرمول بنیاد مسکن پیش از سرمای زمستان عملیاتی شود و دام کسانی که از دست رفته است، جبران میشود.
وی از بسیج دستگاهها برای رفع مشکلات زلزلهزدگان خبر داد و ادامه داد: اگر جایی مشکل کمبود چادر وجود دارد بهسرعت حل شود. در بیمارستانها مجروح آنچنانی نداشتیم اما تدارک خوبی دیده شده بود. معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد: بحث تغذیه افرادی که خانهشان آسیب دیده است و امکان پختوپز ندارند، به فوریت در 24 ساعت آینده حل شود.
مخبر ضمن تقدیر از زحمات استاندار، مدیران استانی، سپاه، بسیج و نیروی انتظامی پس از وقوع زلزله در جمع مردم اضافه کرد: جلسهای در روزهای آینده با موضوع زلزله هرمزگان در تهران برگزار میشود و هر چند کارها به خوبی پیش رفته است و حضور مسؤولان دل مردم را گرم کرد اما از همه دستگاهها میخواهیم تغذیه مردم را جدی بگیرید و خواهش دارم که امکان پختوپز را فراهم کنید و غذای گرم به مردم بدهید. وی از ستاد مدیریت بحران استان هرمزگان خواست چند سوله در بندرعباس و مناطق بحرانی راهاندازی کند تا در صورت نیاز مورد استفاده قرار گیرد. معاون اول رئیسجمهور با ابراز اینکه «برخی روستاها روی گسل قرار دارند و ضرورت دارد پایگاههای امدادی راهاندازی و تقویت شود و همین طور پایگاههای راهداری نیاز داریم»، ادامه داد: باید مشکل کمبود تخت بیمارستانی را سریعا رفع کنیم و همینجا از آقای وزیر بهداشت میخواهم که فکری اساسی به حال هرمزگان شود تا به متوسط کشوری برسد.
محمد مخبر با بیان اینکه «مردم تا حد امکان به منازل تخریبی نروند و قطعا با عزم جدی مشکلات را برطرف میکنیم» تصریح کرد: دولت در صحنه خواهد بود و ما در کنار مردم هستیم. همچنین معاون اول رئیسجمهور در حاشیه بازدید از مناطق زلزلهزده گیشان و آبشیرین که تا ساعت 4 صبح روز دوشنبه ادامه داشت، اظهار کرد: از لحظهای که رئیسجمهور از وقوع زلزله مطلع شدند دستورات متعددی را به دستگاههای مختلف دادند و از من خواستند که در نخستین فرصت به استان سفر کنیم و از نزدیک مسائل را بررسی و تصمیمات فوری برای رسیدگی به زلزلهزدگان اتخاذ کنیم. وی افزود: برای جبران خسارات و آسیبهای وارد شده تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد و امیدوارم هر چه زودتر بتوانیم مسائل و مشکلات مردم زلزلهزده را رفع کنیم. مخبر در جریان بازدید از مناطق زلزلهزده گیشان غربی در بخش فین بندرعباس با بیان اینکه اگرچه بر اثر ۲ زلزله تنها یک فوتی گزارش شده است اما خسارتهای زیادی به منازل مسکونی و دام مردم در بخش فین وارد شده است.
* حضور تیمهای مهندسی سپاه در مناطق زلزلهزده
با وقوع زلزله در جنوب کشور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سپاه استان هرمزگان دستور داد همه امکانات خود را برای امدادرسانی به زلزلهزدگان بسیج کند. بر اساس گفته سردار رمضان شریف، سخنگو و مسؤول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «با دستور فرمانده کل سپاه همه ظرفیتهای امدادی و درمانی نیروی دریایی سپاه، سپاه امام سجاد(ع) استان هرمزگان و سایر یگانهای مستقر این نهاد در منطقه در آمادگی کامل برای کمک به هموطنان عزیز و ستاد بحران و دستگاههای امدادی بهسر میبرند تا در صورت نیاز، وارد صحنه شوند». همچنین سردار دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه در تشریح عملیات امدادرسانی سپاه به مردم زلزلهزده هرمزگان گفت: تیمهای مهندسی نیروی دریایی سپاه با ماشینآلات و گروههای امدادی در منطقه زلزلهزده حضور دارند و در صورت نیاز گروههای بیشتری اعزام خواهند شد. وی با بیان اینکه فرمانده کل سپاه طی ابلاغی نیروی دریایی سپاه را مکلف به امدادرسانی به مردم کرده است، اظهار داشت: یگان مهندسی نیروی دریایی سپاه در ساعتهای اولیه وقوع زمینلرزه ماشینآلات سنگین آواربرداری را به محل کانون اصلی زلزله بندرعباس یعنی روستای گیشان در بخش فین اعزام کرد. تنگسیری با بیان اینکه عملیات آواربرداری و بازگشایی معابر و جادهها پس از رسیدن این ابزار به محلهای مورد نظر آغاز شد، افزود: کار بازگشایی جاده سیرجان به بندرعباس که به واسطه زلزله و ریزش کوه مسدود شده بود با همت مهندسی نیروی دریایی سپاه به طول 30 کیلومتر تا ساعت 5 بامداد به اتمام رسید. وی افزود: ما در کنار مردم هستیم و هر زمان و در هر نقطهای نیاز باشد همه ما با تمام تجهیزات وارد خواهیم شد تا انشاءالله ذرهای از آلام مردم کم شود. فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: تیمهای مهندسی این نیرو با ماشینآلات و گروههای امدادی در محل حضور دارند و در صورت نیاز گروههای بیشتری اعزام خواهند شد. گفتنی است ظهر روز یکشنبه زمینلرزهای با شدت 4/6 ریشتر در عمق 18 کیلومتری استان هرمزگان را به لرزه درآورد و درست یک دقیقه بعد، زمینلرزه دیگری با قدرت 3/6 ریشتر در عمق 10 کیلومتری زیر پای ساکنان جنوب به وقوع پیوست.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از وضعیت بارندگیها در پی ورود سامانه بارشی جدید به کشور از بامداد امروز گزارش میدهد
آمادهباش برای بارشهای سیلآسا
دستگاههای اجرایی خود را برای مقابله با حوادث احتمالی غیرمترقبه آماده کنند؛ بارش برف در 2 روز آینده در اغلب استانها
اسدالله خسروی: به دنبال تداوم بارشهای پاییزی در کشور سازمان هواشناسی هشدار داد از امروز سامانه بارشی از مناطق غربی وارد کشور میشود و اغلب استانهای غربی، مرکز، شمال و شمال غربی کشور را در بر میگیرد. طبق پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بارشها در این مناطق اغلب به صورت برف خواهد بود و از آنجا که دمای هوا نیز طی این روزها کاهشی میشود بنابراین دستگاههای اجرایی و نهادهای امدادی و کمکرسان، شهرداریها و... باید با آمادگی کامل تدابیر لازم را برای بروز احتمالی حوادث غیرمترقبهای چون جاری شدن سیل، طغیان رودخانهها، آبگرفتگی معابر، انسداد جادهها و راههای روستایی و... بیندیشند.
در این باره امینحسین نقشینه، کارشناس سازمان هواشناسی در گفتوگو با «وطنامروز» ضمن هشدار جدی به مردم، رانندگان، کشاورزان و صیادان، همچنین مسؤولان و نهادهای امدادی و خدماترسان برای آمادگی کامل در مواجهه با بارندگیهای پیش رو گفت: این سامانه دریای خزر را بشدت مواج میکند به طوری که ارتفاع موج در نزدیکی سواحل تا 3 متر و دور از ساحل تا 5/5 متر خواهد بود و در صورت بیتوجهی و عدم آمادگی فعالان دریایی احتمال غرق شدن شناورهای سبک و نیمهسنگین و پاره شدن تورهای صیادی دور از ذهن نیست، بنابراین توصیه میشود طی یکی، دو روز آینده از فعالیتهای شیلاتی حذر کنند و تردد کشتیهای تجاری با احتیاط انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بارشها در ۲ روز آینده در مناطق کوهستانی و سردسیر استانهای غربی، شمال غرب و مرکز غالبا به صورت بارش برف پیشبینی میشود، گفت: علاوه بر بارش برف و باران از روز چهارشنبه نفوذ هوای سرد نیز به کشور پیشبینی میشود که کشاورزان و باغداران باید با هشیاری کامل اقدامات لازم را برای عبور از این موج بارشی داشته باشند، چرا که احتمال یخزدگی مزارع و باغات و خسارت به کشاورزان وجود دارد.
نقشینه خاطرنشان کرد: در استانهای خراسان شمالی، قزوین، آذربایجان غربی، نیمه شمالی استانهای تهران و البرز، سمنان، جنوب مازندران، استانهای کرمانشاه، کردستان، لرستان، اصفهان و همدان احتمال یخزدگی محصولات کشاورزی و باغی در پی ورود توده هوای سرد به کشور وجود دارد. علاوه بر این، توصیه میشود طی 2 روز آینده در صورت امکان از مسافرتها و ترددهای غیرضرور اجتناب شود و رانندگانی که قصد عزیمت به مناطق کوهستانی سردسیر و گردنهای را دارند مواردی همچون به همراه داشتن تجهیزات کامل زمستانی نظیر زنجیر چرخ، استفاده از ضدیخ در خودروها و تامین سوخت مورد نیاز و اطمینان از سالم بودن سیستم گرمایشی خودرو را مدنظر قرار دهند. ضمنا تاکید میشود، به علت کاهش دید و لغزندگی جادهها در حین عبور از گذرگاهها، احتمال تأخیر رانندگان باری و مسافری در رسیدن به مقصد وجود خواهد داشت، همچنین این احتمال وجود دارد که برخی پروازها لغو یا خیلی از جادهها به دلیل بارش برف بسته شوند. کارشناس هواشناسی ضمن هشدار نارنجی بارش برف و مهآلودگی و کولاک در پی تشدید فعالیت سامانه نسبتا سرد در استانهای خراسان شمالی، نیمه شرقی اردبیل، کرمانشاه، خراسان جنوبی، گیلان، مازندران، گلستان، شمال غربی قزوین، اصفهان، نیمه شرقی لرستان، خراسان رضوی، سمنان و گلستان گفت: بارندگیها در این مناطق معمولا به صورت برف پیشبینی میشود. وی خاطرنشان کرد: به همه مردم توصیه میشود طی روزهای آینده از رفتن به سفرهای غیرضرور اجتناب کنند و در مسیر رودخانهها اطراق نکنند، همچنین از رفتن به دامنهها و کوهنوردی جدا بپرهیزند. در چنین شرایطی سازمان راهداری و حملونقل جادهای، نیروهای امدادرسان، هلالاحمر و پلیس باید آمادگی کامل داشته باشند تا مشکلی برای مردم بویژه مناطق روستایی سردسیر پیش نیاید.
همچنین بیتا روحی، مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان نیز در گفتوگو با «وطنامروز» درباره آمادگی نیروهای امدادی و خدماترسان در روزهای آینده گفت: طبق پیشبینی سازمان هواشناسی قرار است سامانه بارشی جدیدی از غرب وارد کشور شود که هشدارهای لازم را برای مقابله با وقوع حوادث غیرمترقبه چون جاری شدن سیلاب، آبگرفتگی معابر و... را دادهایم.
وی با بیان اینکه استان همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی در فصول سرد سال با ورود سامانههای بارشی باید آمادگی لازم را داشته باشد، گفت: اقدامات لازم برای لایهروبی رودخانهها، کانالها و مسیرهای آبرو انجام شده است، علاوه بر این 500 نیرو نیز برای خدماترسانی در فصول سرد سال چون پاییز و زمستان به صورت آمادهباش کامل درآمدهاند و آموزشهای لازم را در صورت بارشهای سنگین و سیلآسا دیدهاند. مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان خاطرنشان کرد: اخطارها و هشدارهای لازم را به ساکنان مجاور رودخانهها دادهایم و از طرفی با هماهنگی دستگاههای مرتبط اقدامات لازم برای عبور از بحرانهای احتمالی ناشی از بارشهای سنگین و سیلآسا انجام شده است.
***
کاهش دمای هوا و احتمال بارش برف در پایتخت
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، بارش باران در این استان از امروز 25 آبانماه آغاز میشود و فردا چهارشنبه ۲۶ آبان احتمال بارش برف در پایتخت وجود دارد. بر اساس بررسی دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی، با نفوذ سامانه ناپایدار بارشی به استان تهران، از غروب امروز تا غروب فردا چهارشنبه ۲۶ آبان در بعضی ساعات وزش باد شدید بویژه در نیمه جنوبی و غربی استان، گاهی بارش باران و در دامنهها و ارتفاعات بارش باران و برف، گاهی مه و کولاک برف مورد انتظار است. طی این مدت، در بخشهای جنوبی استان رخداد گردوخاک موقت دور از انتظار نیست. از امشب تا صبح پنجشنبه 27 آبان دمای هوا به طور قابل ملاحظه کاهش یافته و در نیمه شمالی ۶ تا ۱۰ و در نیمه جنوبی ۴ تا ۷ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. از چهارشنبهشب با پایداری جو، روند تدریجی انباشت آلایندهها و در روزهای پنجشنبه و جمعه در نواحی پرتردد شهری کاهش کیفیت هوا و غبار محلی مورد انتظار است. آسمان تهران امروز ابری، بهتدریج وزش باد با احتمال وزش باد شدید و بارش پراکنده با حداقل دمای ۴ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه ابری و وزش باد با احتمال رگبار برف و در اواخر وقت نیمهابری با حداقل دمای ۲ و حداکثر دمای ۸ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
آمار بالای حوادث پرتلفات ترافیکی
سخنگوی سازمان اورژانس کشور از آمار بالای حوادث پرتلفات ترافیکی در اورژانس کشور خبر داد. مجتبی خالدی در جمع خبرنگاران درباره اقداماتی که در مرکز هدایت عملیات و بحران وزارت بهداشت صورت میگیرد، اظهار کرد: این مرکز از سال ٨۴ آغاز به کار کرده است. وی با اشاره به تاریخچهای از این مرکز اظهار کرد: مرکز هدایت عملیات بهداشت روزانه ٧۴ حادثه مهم را ثبت میکند. این حوادث یا بیش از ۵ مصدوم یا بیش از ۳ کشته دارد البته عدد خیلی بالاست و تقریبا نیمی از این حوادث ترافیکی است. این نشان میدهد کشور باید درباره حوادث ترافیکی بیشتر فکر کند. این امکان که پشت سر هر اتوبوس یک آمبولانس اعزام کنیم وجود ندارد و در حال حاضر شرایط به گونهای است که روزانه یک واژگونی اتوبوس یا یک سانحه برای اتوبوس را شاهد هستیم. خالدی ادامه داد: بهرغم اینکه رانندگان اتوبوس، رانندگان حرفهای هستند و باید کمترین تلفات را در این حوادث داشته باشیم اما میبینیم که آمار نگرانکننده است و یکی از مطالبات سازمان اورژانس کشور از کمیسیون ایمنی راهها این است که برای حوادث ترافیکی یک فکر اساسی شود. وی گفت: ۴٨٠۵ مورد حادثه پرتلفات ترافیکی از ابتدای فروردین تاکنون رخ داده است که البته این شامل همه حوادث ترافیکی نیست؛ حوادثی که یک یا ۲ مصدوم دارد شامل این آمار نیست. این نشاندهنده آن است که این آمار برای ۷ ماه عدد بسیار بالایی است.
***
بررسی نهایی لایحه درآمد پایدار شهرداریها
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از بررسی و اصلاح موادی از لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها توسط کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی برای تامین نظر شورای نگهبان خبر داد. مهدی جمالینژاد با بیان مطلب فوق افزود: لایحه درآمد پایدار و هزینه شهرداریها و دهیاریها در جلسه علنی ۱۱ مهر مجلس به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصلاح و موضوع برای سیر مراحل قانونی تصویب به شورای نگهبان ارسال شد. وی اضافه کرد: این لایحه در جلسات شورای نگهبان دوباره بررسی و در نهایت برخی ایرادات این شورا به لایحه مزبور در تاریخ ۱۲ آبانماه برای رفع به مجلس شورای اسلامی ارسال شد که این موارد در جلسه روز ۲۳ آبانماه کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با حضور اعضای کمیسیون، نمایندگان دستگاههای اجرایی ذیربط و نماینده شورای نگهبان بررسی و به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان درباره آنها تبادل نظر شد که مواردی اصلاح شد و ادامه آن در جلسه بعدی کمیسیون پیگیری خواهد شد. وی در ادامه افزود: در اجرای مفاد ماده ۲۵ آییننامه مالی شهرداریها و وظایف محوله به وزارت کشور، پس از جلسات متعدد کارشناسی با جمعی از مدیران کل دفاتر امور شهری و شوراهای استانداریهای سراسر کشور و سایر کارشناسان مرتبط با موضوع، بخشنامه بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداریها نهایی و برای اجرا در شهرداریهای سراسر کشور ابلاغ شد.
***
لزوم شناسایی و مدیریت بسترهای اعتیادزا در کشور
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر لزوم شناسایی و مدیریت بسترهای اعتیادزا در کشور تاکید کرد. دکتر علی آقامحمدی با بیان اینکه در امر آسیبهای اجتماعی، دستگاههای رسمی و حاکمیتی بیشتر تسهیلگر و زمینهساز ورود گروههای مردم نهاد و خیران باشند، گفت: تحقق این امر میتواند به شکل اساسی و معنادار در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی در محلات اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه اعتیاد بزرگترین چالش پیش روی کشور در مناطق حاشیهنشین کشور است، گفت: اعتیاد از جمله آسیبهای اجتماعی است که حل آن به تنهایی از توان و ظرفیت دولت خارج است. وی در این باره گفت: در حل معضل اعتیاد ضمن توجه به برنامههای کوتاهمدت، باید راهبردهای بلندمدت آموزشی و فرهنگی در کشور اتخاذ شود. عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در حوزه سازماندهی، پیشگیری، درمان و توانبخشی، راهبردهای کارآمد و اثربخش در کشور برای حل این چالش بزرگ به کار گرفته شود. وی اضافه کرد: در دنیا تجربه شده است که بهترین روش برای این موضوع بهکارگیری ظرفیتهای عمومی و سازمانهای مردمنهاد است. آقامحمدی با بیان اینکه در حل معضل اعتیاد بیشتر به مساله مواد مخدر توجه شده است، گفت: در این موضوع ابتدا باید خود فرد مورد مطالعه کارشناسی قرار گیرد و اینکه چه زمینهها و عواملی باعث سوق دادن جوانان به سمت اعتیاد میشود. به علاوه باید بسترهای اعتیادزا در کشور شناسایی و مدیریت شود.
***
کمبود نیروی انسانی مهمترین چالش اورژانس کشور است
رئیس اورژانس کشور گفت: کمبود نیروی انسانی مهمترین چالش ما است و از آن رنج میبریم. جعفر میعادفر در بازدید علی نیکزاد، نایبرئیس مجلس شورای اسلامی از مرکز اورژانس درباره چالشهای اورژانس کشور گفت: نیروی انسانی و امکانات از جمله آمبولانس از مهمترین چالشهای ما است. از سال ۹۲ توانستیم حدود ۲۰۰ پایگاه ایجاد کنیم، در حالی که قبل از آن اقدامات بهتری درباره ایجاد پایگاه انجام شده بود. وی ادامه داد: کمبود نیروی انسانی مهمترین بحث ما است و از آن رنج میبریم. متأسفانه نتوانستیم قانون ارتقای بهرهوری کارکنان که مصوب مجلس شورای اسلامی است را به دلیل کمبود نیروی انسانی، اجرا کنیم. رئیس اورژانس کشور با بیان اینکه خارج از ظرفیتهای وزارت بهداشت به ما کمک کنید، گفت: ۳ سال است هیچ آمبولانسی وارد ناوگان نشده و نیمی از ناوگان ۵۷۰۰ آمبولانسی بیش از ۱۰ سال عمر دارند و اگر به این ناوگان خسته و فرسوده، آمبولانس وارد نکنیم بخشی از خدمات ما دچار چالش میشود، البته قرارداد یکهزار دستگاه آمبولانس را داریم اما بودجه آن مشخص نشده است و ما درخواست میکنیم تا بودجه آن که حدود 1100 میلیارد تومان است در بودجه 1401 به عنوان یک ضرورت لحاظ شود.
ارسال به دوستان
طرح قرنطینه هوشمند کرونا بزودی عملیاتی خواهد شد
اجباری شدن کارت واکسن
براساس آخرین آمار ارائهشده از سوی وزارت بهداشت هماکنون وضعیت کرونا در پایتخت تا حدودی کنترل شده و آمار روزانه بستریها در استان تهران به 350 نفر رسیده است، با این وجود همچنان رعایت دستورالعملهای بهداشتی بهعنوان مهمترین راهکار مقابله با پیشرفت بیماری کرونا به حساب میآید، لذا طبق گفته مسؤولان وزارت بهداشت، بزودی طرح قرنطینه هوشمند که به صورت پایلوت در ۳ استان به اجرا درآمده بود به صورت عمومی عملیاتی خواهد شد و «استفاده از کارت واکسن اجباری» خواهد شد. در همین رابطه معاون درمان ستاد کرونای استان تهران با اشاره به وضعیت کرونا در پایتخت، گفت: آنچه مسلم است تا آخر آبان واکسیناسیون کامل (دوز یک و ۲) در تهران به بیش از ۷۰ درصد میرسد؛ براساس آنچه که در حال تصویب است موضوع قرنطینه هوشمند بزودی اجرایی و کمکم داشتن کارت واکسن برای افراد اجباری میشود. دکتر نادر توکلی با اشاره به اینکه آمار کرونایی بیمارستانهای تهران بحرانی نیست، گفت: براساس آخرین آمار موجود روزانه حدود ۳۵۰ بستری داریم که حدود ۲۵ درصد در بخشهای ویژه و مابقی در بخشهای عادی بستری میشوند و آمار ما رو به کاهش بوده است. کل بیماران کرونایی بستری در استان تهران اکنون ۲۵۸۰ نفر هستند و فوتیها نیز بین ۲۵ تا ۳۵ نفر در روز است، همچنین کل موارد بستری در بخشهای مراقبت ویژه حدود ۸۰۰ نفر است.
وی با بیان اینکه میتوان گفت «کووید-۱۹» در بیمارستانها به شرایط کنترلی رسیده است، اظهار کرد: بیشترین چیزی که از آن نگران هستیم بحث افزایش آمار بیماران سرپایی است که آن هم خوشبختانه وقتی واکسیناسیون به روند خوبی رسید اندکی از نگرانی ما کاسته شد و اگر درگیر طغیان یا جهش جدیدی نشویم، روند فعلی مناسب و رو به کاهش است و خوشبختانه در تامین دارو و اکسیژن نیز مشکلی نداریم. وی درباره رنج سنی مبتلایان به کرونا در شرایط فعلی پایتخت، تصریح کرد: کماکان بیشتر موارد مبتلا بین ۴۰ تا ۶۰ سال هستند. توکلی با اشاره به فصل آنفلوآنزا نیز گفت: معمولا مواردی که در زمینه کرونا منجر به بستری میشود، درگیری ریه دارند البته الگوی درگیری ریه در کرونا کاملا متفاوت با آنفلوآنزا است، بنابراین معمولا اگر مواردی باشد که مشکل تنفسی باشد و الگوی درگیری ریه مشابه کرونا نباشد بیمار را از نظر درگیری آنفلوآنزا بررسی میکنیم.
* تزریق بیش از ۹۹ میلیون دوز واکسن کرونا در کشور تاکنون
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، مجموع واکسنهای کرونای تزریقشده در کشور به بیش از ۹۹ میلیون دوز رسید. براساس این گزارش، تاکنون ۵۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۶۵ نفر دوز اول، ۴۲ میلیون و ۶۱۹ هزار و ۷۸۸ نفر دوز دوم و ۵۶۲ هزار و ۷۵۶ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۹۹ میلیون و ۴۲ هزار و ۶۰۹ دوز رسید. همچنین در طول یک شبانهروز ۶۰۲ هزار و ۱۹ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
***
۱۰۵ نفر دیگر از هموطنان بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، طی 24 ساعت متاسفانه ۱۰۵ بیمار «کووید-۱۹» در کشور جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز یکشنبه تا ظهر دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۴۹۴ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۶۰ نفر از آنها بستری شدند. همچنین مجموع بیماران «کووید-۱۹» در کشور به ۶ میلیون و ۴۵ هزار و ۲۱۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۵ بیمار «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۲۸ هزار و ۲۷۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۵ میلیون و ۷۰۸ هزار و ۲۵۳ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۳ هزار و ۴۹۱ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» نیز در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|