|
سلسله درگیریهای مرزی ارمنستان و آذربایجان
نخستوزیر ارمنستان دیروز آرشاک کاراپتیان، وزیر دفاع این کشور را به دلیل درگیریهای مرزی اخیر با جمهوری باکو برکنار کرد. نیکول پاشینیان در عین حال نظامیان جمهوری آذربایجان را به نقض مرزهای این کشور در روز یکشنبه متهم کرد. پیش از آن روز شنبه به دنبال درگیری نیروهای ارمنی با سربازان آذری در محل ایست بازرسی کریدور قرهباغ، ۳ سرباز مجروح و این راه به مدت کوتاهی بسته شد.
ارسال به دوستان
2 حادثه انفجار و آتشسوزی بزرگ در سرزمینهای اشغالی در 2 روز متوالی
آتش در خانه عنکبوت
تنها یک روز پس از اعلام هک شدن فایل امنیتی- راهبردی نقشه سهبعدی دقیق فلسطین اشغالی توسط یک گروه سایبری، انفجاری مهیب در جنوب تلآویو رخ داد. به گزارش روزنامه عبریزبان یدیعوت آحارانوت، شامگاه یکشنبه آتشسوزی بزرگی در پارکینگی طبقاتی واقع در خیابان هاتساویرا در جنوب این شهر به وقوع پیوست که ظاهرا مربوط به انفجار مواد قابل اشتعال انبارشده در آن بوده است. تصاویر آتشسوزی بزرگ پس از این انفجار در شبکههای خبری منتشر شده است. به گزارش روزنامه «یسرائیل هیوم» به نقل از شاهدان، آتشسوزی از داخل یک خودرو آغاز شده و بعد از آن به مخازن مواد آتشزا که در همان نزدیکی انبار شده بودند سرایت کرده است. بعد از وقوع این آتشسوزی چند ایستگاه آتشنشانی به محل اعزام شده و برای مهار آتش اقدام کردند. مأموران آتشنشانی نسبت به سرایت آتش به ساختمانهای اطراف هشدار دادند. با وجود اینکه صدای این انفجار مهیب تقریبا در تمام مناطق پایتخت رژیم صهیونیستی طنین افکند اما واکنش کاربران شبکههای اجتماعی بدان جالب توجه بود. برخی کاربران در واکنش به این حادثه آن را واقعهای پیش پا افتاده برای تلآویو بویژه پس از برخورد دهها موشک و راکت مقاومت فلسطین به مناطق مسکونی و حومههای این شهر در جریان جنگ ۱۲ روزه بهار گذشته خواندند؛ جنگ موسوم به شمشیر قدس که حتی منابع نظامی صهیونیست نیز به شکست خود در آن اعتراف کردند و باعث سقوط دولت نتانیاهو پس از یک دهه نخستوزیری متوالی شد. انفجار تلآویو در حالی رخ داد که مناطق شمالی و مرکزی فلسطین اشغالی درگیر آتشسوزیهای گسترده هستند. این آتشسوزیها که از شنبهشب در مناطق الجلیل، قدس و مرکز سرزمینهای اشغالی ۱۹۴۸ به راه افتاده هنوز مهار نشده است. گفته شده بود تیمهای اطفای حریق در تلاش برای مهار ۲۳۴ مورد آتشسوزی در شمال فلسطین اشغالی هستند. بنا به گزارشهای مختلف، تیمهای امداد و نجات و آتشنشانان بیش از ۱۰۰ خانه را در این منطقه به دلیل این آتشسوزی تخلیه کردند. جالب اینکه چنین حوادثی درست پس از آغاز رزمایش نظامیان اسرائیلی با هدف افزایش آمادگی برای مقابله با سناریوهای احتمالی جنگی و ناآرامی داخلی رخ دادهاند. روزنامه هاآرتص به نقل از سیاستمداران اسرائیلى نوشت این رزمایش مشخصا به بهانه افزایش آمادگی نظامی صهیونیستها پیش از رویارویی احتمالی با ایران انجام میگیرد! ارتش عبری روز یکشنبه در یک رشته توئیت اعلام کرد این رزمایش که چهارشنبه آینده به پایان میرسد، بخشی از طرحی است که از پیش برای سال 2021 ارائه شده بود. هدف از اجرای این طرح، تلاش برای ارتقای آمادگی ارتش اسرائیل جهت مقابله با هر گونه تهدید در آینده است. به گفته ارتش اسرائیل، اجرای سناریوهای غافلگیرکننده نظامی و استفاده از تجربههای عملیات نظامی پیشین، بخشی از این رزمایش جدید است. بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل، چند روز پیش هشدار داد تلآویو اجازه نخواهد داد حزبالله لبنان یا دیگر گروههای وابسته به ایران به تسلیحات نامتعادل که به برتری تسلیحاتی ارتش اسرائیل در منطقه آسیب برساند و به زیان این رژیم تمام شود، دسترسی پیدا کنند. ژنرال آویو کوخاوی، رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل نیز در حالی مدعی حملات و عملیاتهای مخفیانه این رژیم در سراسر خاورمیانه شده که هفته گذشته در مقابل موج حملات سایبری علیه اسرائیل اظهار عجز کرده بود. در همین حال هاآرتص گزارش داد صدها تفنگدار دریایی آمریکا در یک رزمایش مشترک گسترده با کماندوهای اسرائیلی در بندر ایلات شرکت میکنند.
* ایجاد نیروی مشترک حفاظت سایبری آمریکا و اسرائیل
به دنبال موجی از حملات سایبری به ایالات متحده و رژیم صهیونیستی که ضربات سختی به زیرساختهای مخابراتی و امنیتی آنان وارد کرد، واشنگتن و تلآویو یک نیروی مشترک حفاظت سایبری ایجاد کردند. وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد شراکت جدیدی با وزارت مالی اسرائیل در جهت حفاظت ۲ طرف در مقابل تهدیدات فناورانه را آغاز کرده است. «ولی آدیمو» معاون این وزارتخانه روز یکشنبه با اعلام این خبر از تشکیل نیروی ویژه مشترک با طرف اسرائیلی خبر داد. این در حالی است که هنوز دولت آمریکا هیچ واکنشی به حمله بدافزار اسرائیلی پگاسوس به دستگاههای آیفون با هدف جاسوسی اطلاعات شخصی کاربران انجام نداده است.
حملات سایبری بویژه در هفتههای اخیر ضربات سنگینی به رژیم صهیونیستی وارد آورده و در کنار سلسله شکستهای امنیتی دیگر باعث وقوع زلزله اطلاعاتی در موساد (سازمان اطلاعات خارجی رژیم صهیونیستی) با استعفای ۳ معاون آن شده است. در عین حال خبرهایی از ایجاد تغییرات در پستها و حوزه وظایف سایبری شاباک (دستگاه اطلاعات داخلی اسرائیل) به گوش میرسد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
جمهوریخواهان بیشترین شانس را برای تصاحب مجدد کنگره دارند
نتایج جدیدترین نظرسنجی نشان میدهد جمهوریخواهان بیشترین شانس را برای تصاحب مجدد کرسیهای کنگره آمریکا در انتخابات میاندورهای ۴ دهه اخیر دارند. به گزارش وبگاه اطلاعرسانی کنگره، نظرسنجی مشترک ایبیسی نیوز و روزنامه واشنگتنپست حاکی است اگر انتخابات میاندورهای همین الان برگزار شود، 51 درصد رایدهندگان آمریکایی ترجیح میدهند به یک نامزد جمهوریخواه رای بدهند و 41 درصد نیز گفتهاند به یک نامزد دموکرات رای خواهند داد. نتایج نظرسنجی مذکور نشان میدهد جمهوریخواهان بیشترین فاصله را در 10 نظرسنجی انجام شده توسط این ۲ سازمان از سال 1981 میلادی تاکنون با دموکراتها ایجاد کردهاند و بیشترین شانس را برای تصاحب مجدد کرسیهای کنگره دارند. این نظرسنجی نشان میدهد 62 درصد آمریکاییها گفتهاند حزب دموکرات آشنایی چندانی با نگرانیهای مهم شهروندان این کشور ندارد و این رقم برای حزب جمهوریخواه به 58 درصد رسیده است.
***
پرچم جمهوری باکو همان پرچم اسرائیل است؟!
متعاقب اظهارنظر شاذ سفیر رژیم صهیونیستی در باکو درباره ارتباط پرچم جمهوری آذربایجان و اسرائیل، نظامیان تحت امر الهام علیاف، در اقدامی بر این موضوع مهر تایید زدند. جورج دیک، سفیر اسرائیل هفته گذشته مدعی شده بود: «پرچم جمهوری آذربایجان همان پرچم اسرائیل است». با این وجود نهتنها تاکنون هیچ یک از مقامات سیاسی این جمهوری اعم از نمایندگان مجلس واکنش یا اعتراضی به این مداخله آشکار صهیونیستها نشان ندادهاند بلکه متعاقبا در یک رژه نظامی ارتش باکو، پرچم رژیم صهیونیست در کنار آذربایجان برافراشته شد.
***
ارزیابی مبهم دولت بایدن از تهدید چین
سیاستمداران و مقامهای نظامی آمریکا به علاوه بسیاری از کارشناسان در تلاش هستند مشخص کنند درباره قدرت نظامی فزاینده چین و نفوذ آن کشور در امور جهانی چه باید کرد. مباحثات و اظهارنظرها در آستانه انتشار گزارش «راهبرد دفاع ملی» آمریکا درباره ارزیابی تهدید آمریکا بیشتر شده است. در ارتباط با چین این ارزیابی تهدیدات خیلی روشن نیست، چرا که سیاست جو بایدن نیز خیلی مشخص و روشن نیست. اواخر سال ۲۰۲۰ زمانی که بایدن در رقابت انتخاباتی بود، مساله ظهور چین به عنوان یک وزنه سنگین جهانی را کماهمیت جلوه داد اما زمانی که وارد کاخ سفید شد بیتفاوتی را رها کرد و درباره «رقابت فزاینده با چین» هشدار داد. خیلی زود، رئیس میز چین در شورای امنیت ملی بایدن اظهار کرد وظیفه اصلی سیاست خارجی آمریکا مقابله با قدرت چین است. ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک در دولت بایدن هفته گذشته در یک مجمع امنیتی در واشنگتن این نگرانی را بیشتر نشان داد و اعلام کرد: ما شاهد یکی از بزرگترین تغییرات در قدرت ژئوپلیتیک هستیم که جهان شاهد آن بوده است. وی گفت: اگر ما به عنوان ارتش آمریکا در مدت ۱۰ تا ۲۰ سال آینده خودمان تغییرات اساسی ایجاد نکنیم، در طرف نادرستی از مناقشه خواهیم بود. رهبران نظامی آمریکا هفته گذشته یک ارزیابی هشداردهنده درباره تواناییهای نظامی فزاینده چین منتشر کردند. این گزارش وزارت دفاع آمریکا با عنوان «تحولات نظامی و امنیتی درباره جمهوری خلق چین» توضیحاتی در ارتباط با پیشرفتهای چین درباره آمادهسازی جنگی زمینی، دریایی و هوایی ارائه میدهد. ژنرال میلی دستاوردهای نظامی چین را بهمثابه «لحظه اسپوتنیک» این کشور ارزیابی کرد که اشارهاش به زمانی بود که اتحاد شوروی اولین ماهواره را به فضا فرستاد و رقابت فضایی زمان جنگ سرد را در دهه ۱۹۶۰ شروع کرد. با این حال همراستا با این دیدگاه هشداردهنده، بایدن مفهوم جدیدی از امنیت ارائه داده که موضوعات داخلی ظاهرا نامرتبط را نیز در بر بگیرد. از این رو، وضعیت مبهمی در ارتباط با اولویتهای امنیتی وجود دارد. «آن ماری اسلوتر» رئیس اندیشکده «آمریکای جدید» هفته گذشته در نیویورکتایمز نوشت: «وقتی هر کسی چیزی دریافت کند، هیچ کسی همه چیز را دریافت نمیکند و به این دلیل است که مشخص کردن اصول اساسی جهانبینی بایدن دشوار است».
***
اعترافات مهم معاون «ابوبکر البغدادی» درباره نظام اداری و مالی داعش
معاون ابوبکر البغدادی موسوم به «سامی جاسم الجبوری» ملقب به «حاجی حامد ابوآسیا» که نیروهای عراقی طی عملیات اطلاعاتی او را در خارج عراق بازداشت کردند و بیش از ۶ ماه این عملیات به طول انجامید، اعترافات خطرناکی داشته است. این تروریست در چند کشور اروپایی ردیابی شد و در نهایت به چنگ سازمان اطلاعات عراق افتاد. وی نهتنها معاون ابوبکر البغدادی بود بلکه مهمترین فرد داعش هم بود که برای تضمین فعالیت داعش از ذخایر سوخت فسیلی در عراق و سوریه استفاده میکرد. وی امیر دیوان بیتالمال داعش و ناظر کل ولایت شام و اداره پروندههای مالی و اقتصادی داعش بود. او که مسؤول جمعآوری مالیات بوده، در یک مورد از اعترافاتش گفت: ما از افراد مرفه، صاحبان پمپبنزینها و شرکتها در مقابل تهدید به قتل آنها پول دریافت میکردیم که ارزش آن در نینوا ماهانه به حدود 500 هزار دلار میرسید و نصف آن به البغدادی و نصف دیگر آن در اختیار فرماندار نینوا قرار میگرفت. ابوآسیا اشاره کرد هر آنکه با پرداخت مالیات مخالفت میکرد را کشته یا خود او یا نزدیکانش را میربودند. این مقام بلندپایه داعش ضمن اشاره به فروش نفت از سوی این گروه، اذعان کرد در طول دوره فعالیتش میزان داراییهای داعش طی ۲ سال از یک میلیارد و 250 میلیون دلار فراتر رفت. ابوآسیا گفت داعش بیش از 250 میلیون دلار و همچنین 3000 تن طلای خالص داشت که اغلب آن از صادرات نفت و بخش دیگر حاصل غنایم سرقتی و مالیات و ربودن تاجران و گرفتن پول در ازای آزادی آنها بود.
ارسال به دوستان
بازداشت ۴ نفر در ارتباط با این حادثه
انفجار لیورپول، تروریستی اعلام شد
یک روز بعد از انفجار یک خودرو در نزدیکی بیمارستانی در لیورپول انگلیس، پلیس این کشور روز دوشنبه اعلام کرد این انفجار که یک کشته و یک زخمی برجا گذاشت، تروریستی بوده است. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، تحقیقات پلیس درباره انفجار روز یکشنبه در لیورپول، جزئیات جدیدی را درباره این حادثه فاش کرده است اما انگیزه عامل آن هنوز مشخص نیست. «راس جکسون» رئیس پلیس مبارزه با تروریسم منطقه شمال غرب انگلیس در جمع خبرنگاران گفت تاکنون ۴ نفر در ارتباط با این حادثه دستگیر شدهاند. وی گفت هنوز انگیزه این انفجار مشخص نیست اما طبق یافتههای پلیس یک راننده تاکسی به نام «دیوید پری» روز یکشنبه مسافری را حوالی ساعت ۱۱ صبح به سمت بیمارستان زنان لیورپول منتقل کرد که حامل بمب دستساز بوده است. زمانی که تاکسی به نزدیکی بیمارستان رسیده، بمب منفجر شده است. جکسون گفت: ما معتقدیم هویت مسافر را میدانیم اما در حال حاضر نمیتوانیم این موضوع را تایید کنیم. این افسر پلیس گفت: «معلوم نیست انگیزه این حادثه چیست. بررسیهای ما نشان میدهد یک بمب دستساز ساخته شده است و تاکنون فرض ما این است که این وسیله توسط مسافر داخل تاکسی ساخته شده است».
به نظر میرسد این بمب درست کار نکرده و داخل تاکسی منفجر شده است. راننده تاکسی در حالی که وسیله نقلیهاش در آتش شعلهور شده بود، توانست از آن خارج شده و جان سالم به در ببرد اما فرد مسافر درجا کشته شد و هویت وی هنوز مشخص نشده است. علت هدف قرار گرفتن بیمارستان زنان لیورپول برای پلیس مشخص نیست اما دایره ضد تروریسم پلیس مشغول بررسی این مساله است. طبق اعلام پلیس، افراد بازداشت شده ۲۹، ۲۶ و ۲۱ سال دارند که به موجب قانون مبارزه با تروریسم در بازداشتگاه نگهداری میشوند. فرد چهارمی هم که دستگیر شده ۲۰ سال دارد که مورد بازجویی قرار خواهد گرفت. این نهاد از مردم درخواست کرد از گمانهزنی در این باره خودداری کنند و اعلام کرد «چند گزارش غلط» درباره این حادثه در رسانهها منتشر شده است. «جوآن اندرسون» شهردار لیورپول این حادثه را «ناراحتکننده» توصیف کرده است. «پریتی پاتل» وزیر کشور هم در توئیتی عنوان کرد «به طور مرتب» درباره این حادثه وحشتناک به روز میشود. این تحولات در حالی است که سطح هشدار امنیتی انگلیس در مرحله «قابل توجه» قرار دارد. این مرحله بدین معناست که احتمال حمله تروریستی در این کشور قویا ممکن است. سطح هشدار امنیتی انگلیس سال ۲۰۱۴میلادی (مرداد ۱۳۹۳) به مرحله «شدید» افزایش یافت و تا پارسال در همین مرحله باقی ماند. با فروکش کردن احتمال وقوع حملات تروریستی، این سطح سال گذشته با یک مرحله کاهش به درجه «قابل توجه» تنزل یافت.
انگلیس طی سالهای اخیر شاهد عملیات تروریستی بوده که اکثر این عملیاتها با استفاده از سلاح گرم یا سرد یا زیر گرفتن با خودرو بوده اما استفاده از خودروی بمبگذاری شده جزو تاکتیکهای تروریستها برای عملیات در اروپا نبوده است. اسکاینیوز یکشنبه در خبری فوری اعلام کرد حدود ساعت 11 صبح انفجار یک دستگاه خودرو نزدیک بیمارستان زنان در منطقه موسوم به «کراون استریت» منجر به کشته و زخمی شدن 2 نفر شد. پلیس مرسیساید تایید کرد ساعت 10:59 صبح روز یکشنبه با گزارشات مربوط به انفجار خودرو در خارج از بیمارستان زنان لیورپول با این مرکز پلیس تماس گرفته شده است. مقامات این بیمارستان اعلام کردند دسترسی به بیمارستان «تا اطلاع ثانوی» محدود شده است و بیماران «در صورت امکان» به بیمارستانهای دیگر هدایت میشوند.
ارسال به دوستان
تغییر رنگ پرچم فرانسه علیه اتحادیه اروپایی!
تغییر رنگ پرچم فرانسه، مهمترین نماد هویت معاصر ملت فرانسه توسط رئیسجمهور جوان این کشور، میتواند به منزله یک کودتای ارزشی بیسر و صدا تلقی شود. در حالی که رسانههای فرانسوی درباره تغییر رنگ نوار آبی پرچم موسوم به تری کولور به آبی سیر به سبک نخستین پرچم فرانسه پس از انقلاب قرن هجدهم سکوت کردهاند
- که نشاندهنده اعمال سانسور بزرگ حکومتی در کشوری مدعی آزادی رسانهای است- پرچمهای جدید در کاخ ریاستجمهوری فرانسه (کاخ الیزه) به اهتزاز درآمدند. البته کاخ الیزه (نهاد ریاستجمهوری) تغییر پرچمهای خود را به طور علنی اعلام نکرده و هیچ دستور رسمی به سایر نهادها برای انجام این کار داده نشده است. با وجود این، گفته میشود پرچمهای دارای رنگ آبی روشن در حال برچیده شدن از نهادهای دولتی فرانسه هستند. به گزارش بیبیسی، نیروی دریایی فرانسه و بسیاری از ساختمانهای رسمی در سراسر این کشور همیشه از پرچم دارای رنگ آبی تیره استفاده میکردند اما سال ۱۹۷۶ در زمان ریاستجمهوری «ژیسکاردستن»، دولت فرانسه رنگ آبی روشنتری را روی ۳ رنگ معرفی کرد تا با رنگ آبی روی پرچم اروپا همخوانی داشته باشد. اگر چه طی دهههای گذشته از هر دو پرچم دارای رنگ آبی روشن و آبی تیره در فرانسه استفاده شده اما «رادیو اروپای یک» در گزارشی درباره این تغییر نوشت: «مکرون میخواست پرچم آبی نیروی دریایی را که نماد انقلاب فرانسه است، بازگرداند». این رسانه وابسته به اتحادیه اروپایی این تغییر رنگ پرچم را نشاندهنده نوعی تمایل ملیگرایانه در رأس دولت فرانسه در ضدیت با اتحادیه اروپایی تفسیر کرده است. پیشتر هم تحلیلها حاکی از آن بودند که مکرون به دنبال ناکامیهای پیدرپی دولتش در داخل و خارج و افت شدید اقبال عمومی به خود، حرکاتی ایذایی را در جلب حمایت ملیگرایان و راستگرایان افراطی به رهبری رقیبش در جبهه ملی یعنی خانم مارین لوپن آغاز کرده است. اختلاف نظرهایی درباره اقدام مکرون در رجوع به پرچم دارای رنگ آبی تیرهتر وجود داشته و برخی معتقد بودند رنگ جدید زشت و با پرچم اتحادیه اروپایی در تضاد است و برخی دیگر نسبت به نسخه قبل از ۱۹۷۶ حس نوستالژیک دارند. پیش از این تغییر رنگ لباس اصلی تیم ملی فوتبال فرانسه از آبی روشن به تیره نیز برای بسیاری سوالبرانگیز شده بود. فرانسه قرار است ژانویه ۲۰۲۲ ریاست دورهای اتحادیه اروپایی را بر عهده بگیرد و امانوئل مکرون هم آوریل سال آینده میلادی انتخابات ریاستجمهوری را در پیش دارد. با گذشت ۲ سال از اعتراضات سراسری از قبیل تظاهرات جنبش «جلیقهزردها»، مقبولیت دولت صورتی لیبرالها در حال سقوط است. طبق نظرسنجی پاییز سال گذشته توسط «مؤسسه افکار عمومی فرانسه»، محبوبیت رئیسجمهور این کشور به ۳۸ درصد کاهش یافته و حدود ۶۰ درصد فرانسویها از عملکرد او ناراضیاند.
ارسال به دوستان
آماری از هزینهکرد کشورهای مسلح به تسلیحات هستهای
سلاحهای هستهای چقدر هزینه روی دست آمریکا میگذارد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا پس از تغییر دکترین هستهای آمریکا بودجههای مربوط به نوسازی تسلیحات اتمی این کشور را بشدت افزایش داد. او با خارج کردن آمریکا از «پیمان نیروهای هستهای میان برد» (آیاناف) در سال 2019 پنتاگون را به سمت دنبال کردن بدون محدودیت توسعه موشکهای کوتاهبرد و میانبرد بالستیک و موشکهای کروز زمینپایه سوق داد. در این میان، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با وعده تغییر در چنین سیاستهایی روی کار آمد اما تنها اندکی بعد آمارها و رویهها نشان داد او نیز قصد دارد سیاستهای دولت پیشین آمریکا را با همان شدت و حدت ادامه دهد. این چیزی است که آمارها و ارقام آن را به روشنی اثبات میکند. سازمان مردمنهاد «آیکان» (پویش بینالمللی نابودی سلاحهای هستهای) که برای حذف سلاحهای هستهای تلاش میکند، در گزارش سال 2019 خود برآورد کرده بود رژیم صهیونیستی و 8 کشور دارنده سلاحهای هستهای در این سال مجموعا 9/72 میلیارد دلار روی تسلیحات اتمی هزینه کردهاند که در این میان، هزینههای آمریکا با بیش از 35 میلیارد دلار تقریبا به اندازه مجموع هزینههای 8 طرف دیگر بوده است. این 9/72 میلیارد دلار هزینه شده روی بیش از 13000 سلاح هستهای توسط رژیم صهیونیستی و 8 کشور مجهز به این سلاحهای کشتار جمعی به معنی آن است که در هر دقیقه از سال 2019 رقمی معادل 138.699 دلار روی این سلاحها هزینه شده است. حال بر اساس گزارش جدید مشخص شده میزان کل هزینهکرد روی سلاحهای اتمی در سال 2020 با اندکی کاهش به 6/72 میلیارد دلار رسیده است. با وجود این، آمریکا با هزینهکرد بیش از 37 میلیارد دلار در این سال یکی از معدود کشورهایی بوده که هزینههای خود را برای ساخت این تسلیحات مرگبار افزایش داده است.
افزایش هزینهکرد آمریکا در حوزه تسلیحات اتمی در سال 2020 در حالی است که این کشور با عوارض بحران مربوط به شیوع کرونا روبهرو بود. منابع خبری گزارش دادند آمریکا در همین سال قراردادهایی به ارزش 7/13 میلیارد دلار با شرکت «نورثراپ گرومن» برای ساخت سامانههای تسلیحاتی جدید منعقد کرده است. یک شاخص که برای مقایسه ملموس میزان هزینهکرد کشورها روی سلاحهای هستهای میتوان از آن بهره گرفت، محاسبه این است که هر کشور به ازای هر دقیقه در سال، چقدر از پول مالیاتدهندگان را خرج تسلیحات مرگبار اتمی میکند. چنین محاسبهای نشان میدهد آمریکا سال 2020 به ازای هر دقیقه، 70 هزار و 881 دلار برای سلاحهای هستهای هزینه کرده است. این رقم برای چین اندکی بیش از 19 هزار دلار، برای فرانسه نزدیک به 11 هزار دلار و برای روسیه بیش از 15 هزار دلار است. اداره بودجه کنگره آمریکا در تازهترین گزارش، برآورد خود از بودجه سلاحهای هستهای آمریکا در یک دهه آینده را 23 درصد نسبت به برآورد قبلی افزایش داده و به 634 میلیارد دلار رسانده است. به عبارت دیگر، طبق برآورد این اداره، انتظار میرود آمریکا در 10 سال آینده 140 میلیارد دلار بیشتر از آنچه ۲ سال پیش گمان میرفت روی توان هستهای خود هزینه کند. جالب آنکه همین اداره سال 2019 برآورد خود نسبت به ۲ سال قبلتر را 23 درصد افزایش داد و به 494 میلیارد دلار رساند که معادل 94 میلیارد دلار نسبت به برآورد 2017 افزایش داشت. این نشان میدهد برآوردهای آمریکا از میزان هزینهها برای سلاحهای هستهای در سالهای آینده سیر صعودی دارد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|