|
واکنش ایران به شکست برنامهریزی آمریکا برای راهاندازی اغتشاشات سراسری در کوبا
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه شکست برنامهریزی آمریکا برای راهاندازی اغتشاشات سراسری در جمهوری کوبا را به واسطه همدلی میان ملت و دولت کوبا دانست و این انسجام را ارزشمند توصیف کرد. وی دخالتهای آشکار ایالاتمتحده آمریکا در امور داخلی کشورهای مستقل و آزادیخواه از جمله کوبا را محکوم کرد و خواستار پایان فوری تحریمهای اقتصادی- مالی و یکجانبه آمریکا علیه کوبا شد.
ارسال به دوستان
رئیسی در گفتوگوی تلفنی با رئیسجمهور روسیه: در دفاع از حقوق ملت ایران در قبال لغو تحریمها جدی هستیم
مذاکرات قبل از وین
پوتین: از حقوق ملت ایران در موضوع هستهای حمایت میکنیم
گروه سیاسی: رؤسایجمهوری ایران و روسیه در گفتوگویی تلفنی به مواضع و همگراییهای مشترک ۲ کشور درباره موضوعات مختلف اشاره کردند. طرفین در این گفتوگو درباره مسائل گوناگون همچون روابط دوجانبه، لغو تحریمها، مسائل منطقهای نظیر سوریه، افغانستان و قفقاز و مقابله با کرونا به بحث و تبادل نظر پرداختند. رؤسایجمهوری 2 کشور همچنین بر لزوم نهایی کردن سند جامع همکاری بلندمدت تأکید کردند.
به گزارش «وطنامروز»، حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی روز گذشته با قدردانی از تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور فدراسیون روسیه، اراده جمهوری اسلامی ایران را توسعه روابط تجاری و اقتصادی با روسیه دانست و اظهار داشت: آمادگی داریم سند جامع همکاریهای بلندمدت ۲ کشور را نهایی کنیم تا روند ارتقای هر چه بیشتر روابط و همکاریهای ۲ کشور سرعت بگیرد. رئیسجمهور با بیان اینکه تهران و مسکو در بسیاری از موضوعات بینالمللی همگرایی و همافزایی دارند، اظهار داشت: مقابله با یکجانبهگرایی و تحکیم چندجانبهگرایی از جمله وجوه مشترک ۲ کشور است. وی بر ضرورت همکاریهای مشترک ۲ کشور در مسائل منطقهای تأکید کرد و گفت: تداوم حضور بیگانگان در سوریه را بر خلاف خواست ملت و دولت سوریه و غیرقانونی میدانیم، چرا که ثبات و امنیت این کشور را تهدید میکند. رئیسجمهور با اشاره به تحولات افغانستان خاطرنشان کرد: حضور داعش در افغانستان را برای منطقه و این کشور خطرناک میدانیم که باید در مقابل خطرات این توطئه هوشیار باشیم. رئیسی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان استقرار دولت فراگیر با حضور همه اقوام و گروههای سیاسی است و معتقدیم تشکیل چنین دولتی میتواند امنیت این کشور را تضمین کند. وی در ادامه با قدردانی از مواضع روسیه در دفاع از حقوق هستهای و لزوم لغو همه تحریمها علیه ملت ایران تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات کاملا جدی است و به همین میزان در تامین حقوق ملتمان مبنی بر لغو تحریمها نیز جدیت داریم. رئیسجمهور همچنین از ابتکار روسیه درباره ثبات و آرامش در منطقه قفقاز استقبال کرد. همچنین ۲ طرف در این مکالمه تلفنی تاکید کردند هر گونه تغییر در ژئوپلیتیک و تغییر مرزهای کشورهای منطقه قابل پذیرش نیست. رئیسی در این گفتوگوی تلفنی از مساعدت رئیسجمهور و دولت روسیه در زمینه عضویت ایران در پیمان همکاری شانگهای و نیز در رابطه با تأمین واکسن کرونا نیز قدردانی کرد.
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه هم با تأکید بر اینکه تهران و مسکو از مواضع و همگرایی مشترکی در بسیاری از موضوعات برخوردارند، گفت: مسکو از پیشنهادات تهران در تدوین سند جدید همکاری بلندمدت ۲ کشور حمایت میکند و مصمم هستیم هر چه سریعتر نهایی و اجرایی شود. رئیسجمهور روسیه با تأکید بر اینکه مسکو برای ارتقای سطح روابط اقتصادی و نهایی شدن برنامههای سرمایهگذاریهای مشترک با ایران ارزش زیادی قائل است، گفت: شاهد گرایشات مثبتی برای ارتقای روزافزون سطح همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالملل هستیم و بیتردید روند توسعه همکاریها شتاب خواهد گرفت. پوتین با اشاره به همکاریهای ۲ کشور در موضوعات منطقهای بویژه سوریه گفت: با تلاش مشترک توانستیم استقلال سوریه را حفظ کرده و کانون تروریستها در این کشور را منهدم کنیم. البته همچنان باید همکاریهای نزدیک خود را بویژه در حوزههای مختلف منطقهای ادامه دهیم. رئیسجمهور روسیه همچنین با حمایت از حقوق ملت ایران در موضوع هستهای ابراز امیدواری کرد در مذاکرات آینده، طرفها، اراده سیاسی کافی برای خروج از شرایط فعلی را داشته باشند. پوتین در ادامه با ابراز نگرانی از اوضاع قرهباغ گفت: برای افزایش سطح اعتماد و همکاری در این منطقه به دنبال راهاندازی مکانیزم مشورتی ۳+۳ هستیم و امیدواریم جمهوری اسلامی ایران نیز از آن حمایت کند. رئیسجمهور روسیه در پایان اظهار داشت: روسیه مصمم است همکاری در زمینه مقابله با کرونا و ارسال محمولههای واکسن به ایران را همچنان ادامه دهد.
* تحولات قفقاز و رفعتحریمها؛ نقاط مشترک تهران- مسکو
تحولات ماههای اخیر پس از روی کار آمدن دولت جدید در ایران، عزم جدی تهران برای گسترش و تحکیم روابط با روسیه را نمایان میکند؛ مسالهای که مسکو نیز با روی باز از آن استقبال کرده و خود را به افزایش سطح تبادلات دوجانبه در حوزههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و راهبردی مشتاق نشان داده است. روسیه که طی سالهای اخیر به انحای گوناگون خواهان افزایش روابط طرفین بوده، اکنون شرایط را برای همگرایی مساعد میبیند. از میان مسائل مطرح شده در گفتوگوی تلفنی رؤسایجمهوری ۲ کشور، 2 مساله مخالفت با تغییرات ژئوپلیتیک قفقاز و رفع تحریمهای ظالمانه علیه ایران در جایگاه ویژهای قرار دارد.
تحولات قفقاز و فشار ترکیه و جمهوری آذربایجان برای ایجاد کریدور زنگزور که حاکمیت ارمنستان بر استان سیونیک در مرزهای ایران را مورد تهدید قرار میداد، با واکنش جمهوری اسلامی ایران روبهرو شد. به همین منظور رزمایش «فاتحان خیبر» در مرزهای شمال غرب کشور انجام شد که نتایج آن قابل مشاهده بود. همچنین تهران به منظور کنترل اوضاع و جلوگیری از تغییر ژئوپلیتیک منطقه، اقدامات دیپلماتیک گستردهای را نیز آغاز کرد. روسیه در این زمینه همصدا با ایران خود را مخالف تغییر ژئوپلیتیک منطقه دانست و گفت در هر تحولی که در قفقاز اتفاق میافتد، باید منافع جمهوری اسلامی ایران نیز دیده شود. در گفتوگوی تلفنی دیروز میان 2 رئیسجمهور، رئیسی و پوتین بر مخالفت با تغییر ژئوپلیتیک منطقه تاکید کردند.
گفتوگوهای ایران با 1+4 -که از 8 آذر در وین از سر گرفته میشود- مساله دیگری است که همگرایی ایران و روسیه را نشان میدهد. روسیه همواره از حقوق هستهای ایران دفاع کرده و علیه تحریمهایی که علیه تهران اعمال شده، موضع گرفته است. این موضوع در سخنان اخیر پوتین در گفتوگو با رئیسی نیز هویدا بود. همگرایی ۲ کشور ایران و روسیه به همراه چین ابتکار عمل بیشتری به دست تهران در وین خواهد داد.
***
چین: با ایران و روسیه تعامل بر سر مذاکرات هستهای را افزایش میدهیم
وزارت خارجه چین در بیانیهای به محورهای نشست سهجانبه معاونان وزرای خارجه ایران، روسیه و چین اشاره کرد که موضوع احیای توافق هستهای از طریق مذاکرات وین از محورهای اصلی آن بوده است. به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری اردوپوینت، وزارت خارجه چین دیروز با انتشار بیانیهای درباره نشست سهجانبه معاونان وزیران خارجه چین، روسیه و ایران نوشت: روز 15 نوامبر «ما ژائو» معاون وزیر خارجه چین نشستی در قالب ویدئوکنفرانس با «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه و علی باقریکنی، معاون وزیر امور خارجه ایران داشت. طرفین در این نشست تبادل نظر عمیقی درباره مساله هستهای ایران داشتند و به اتفاق نظر گستردهای دست یافتند. طبق این بیانیه چین، روسیه و ایران هماهنگی و تعامل خود را برای اطمینان از اینکه مذاکرات از سرگیری احیای توافق هستهای در مسیر درستی پیش برود و همچنین برای رسیدن به نتایجی مثبت در اسرع وقت، تقویت خواهند کرد. علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان دوشنبهشب در ارتباط ویدئویی با همتایان روس و چینی خود با اشاره به روابط جمهوری اسلامی ایران، جمهوری فدراتیو روسیه و جمهوری خلق چین و همسویی مواضع ۳ کشور در موضوعات مختلف بینالمللی، سیاست اصولی 3 کشور در ترویج چندجانبهگرایی و مقابله با یکجانبهگرایی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران، هزینه مقابله با یکجانبهگرایی است. باقری ضرورت لغو همه تحریمهای مغایر با برجام و اقدامات متناقض با قطعنامه ۲۲۳۱ به صورت قابل راستیآزمایی و در راستای انتفاع اقتصادی ایران از عادیسازی روابط اقتصادی و تجاری را شرط لازم موفقیت مذاکرات پیش رو برشمرد. معاونان وزیران خارجه روسیه و چین نیز در این تماس ویدئویی ضمن تاکید بر ضرورت تداوم رایزنیها و هماهنگیها میان ۳ کشور در موضوعات مختلف، اقدام یکجانبه آمریکا در نقض توافق و اعمال مجدد تحریمها ضد ایران را عامل اصلی بروز مشکلات موجود بر سر راه اجرای توافق ایران و 1+5 دانستند.
ارسال به دوستان
ناامیدی مقامات رژیم صهیونیستی از حصول یک توافق گستردهتر از برجام با ایران
اسرائیل در بن بست
مشاور امنیت داخلی کابینه نتانیاهو: اسرائیل از آمریکا تعهد بگیرد مذاکرات طول نکشد
گروه سیاسی: شرایط پیچیده برنامه هستهای ایران پس از ایجاد بازدارندگی هستهای توسط تهران باعث بروز برخی اختلافات میان آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است.
به گزارش «وطنامروز»، رسانههای صهیونیستی خبر دادند نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل به دلیل اختلاف نظر با دولت آمریکا درباره بازگشت واشنگتن به توافق هستهای، حاضر نشده است با رابرت مالی، نماینده آمریکا دیدار کند. به نوشته روزنامه هاآرتص، یک منبع نزدیک به بنت در این باره گفته است: بنت، مالی را بایکوت نکرده. او بر این عقیده است که بازگشت به میز مذاکرات کار درستی نیست.
یک مقام اسرائیلی هم گفته است مالی آنقدرها مقام عالیرتبهای نیست که با نخستوزیر دیدار کند. یک منبع آگاه در دفتر نخستوزیری اسرائیل هم درباره علت عدم ملاقات بنت و مالی تاکید کرد، آنچه صورت گرفت صرفا یک اقدام پروتکلی بود، زیرا مالی یک مسؤول دونپایه بوده و قرار نیست با شخصیت عالی ملاقات داشته باشد. دلیل عدم ملاقات بنت و مالی را نباید در مخالفت تلآویو با بازگشت آمریکا به توافق دانست، چرا که برخی مقامات ارشد سیاسی و نظامی این رژیم از ماههای گذشته صریحا اعلام کردهاند این رژیم آماده است احیای توافق هستهای را بپذیرد، دلیل این مساله هم به این برمیگردد که زمان علیه آمریکا در حال سپری شدن است و اهرمهای فشار واشنگتن تا حد زیادی تاثیر خود را از دست داده است. به این خاطر توسعه پرشتاب برنامه هستهای توسط تهران هیچ راهحلی جز پذیرش احیای برجام برای اسرائیل باقی نگذاشته است.
با این وجود دلیل بروز اختلافات واشنگتن- تلآویو را باید در موضوعی دنبال کرد که چند روز قبل منابع عبری درباره آن خبر دادند: اسرائیل از دستیابی آمریکا و غرب به یک توافق جزئی با ایران که محدودتر از توافق هستهای اصلی در سال 2015 است، هراس و نگرانی بسیاری دارد. در این رابطه روزنامه «اسرائیل هیوم» یکشنبه نوشت: سناریویی که در روزهای اخیر ارائه شده این است که دولت بایدن به توافقی بسنده کند که تنها شامل ۲ عنصر باشد: لغو تحریمها از جانب جامعه بینالمللی در ازای توقف غنیسازی اورانیوم. در این گزارش آمده است: با استناد به پیامهایی که به اسرائیل منتقل شده و در آن گفته شده که در ابتدا باید مسابقه غنیسازی شتابزده اورانیوم در ایران را متوقف کرد، غرب نیز به دنبال توافقی محدود با ایران است. بنا بر این نوشته، در این توافق خبری از برخورد برای حذف زیرساختهای پیشرفته هستهای و آنچه تجاوزات منطقهای ایران خواند، نیست. آمریکا برای دستیابی به توافق با ایران به هر قیمتی دستپاچه است.
روزنامه اماراتی نشنال هم طی گزارشی با اشاره به دیدارها و رایزنیهای اخیر مقامات آمریکایی و اسرائیلی و اختلاف نظر آنها، همچنین سفر رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به منطقه و فلسطین اشغالی نوشت: وندی شرمن، معاون وزیر خارجه آمریکا در واشنگتن میزبان آیدان رول، همتای اسرائیلی خود بود که در رایزنیهایشان درباره ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم هستهای آمریکا با ایران در وین نیز گفتوگو کردند. به گزارش نشنال، رایان بول، کارشناس امور خاورمیانه میگوید اسرائیلیها در دولت جدیدشان هنوز نگران این هستند که آمریکا توافقی قوی با ایران انجام ندهد که موجب محدود کردن رفتار منطقهای ایران شود؛ چیزی که اسرائیل را تهدید میکند. این روزنامه میافزاید: اختلافات دیگر مربوط به لغو تحریمهایی است که با بازگشت ایران به توافق نصیب آن خواهد شد و مربوط به بند غروب در توافق است.
* توافق بهتری در کار نیست؛ آمریکا به اسرائیل تضمین دهد!
مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در کابینه بنیامین نتانیاهو هم اخیرا درباره مذاکرات برجامی در وین طی یادداشتی برای اندیشکده «بنیاد اورشلیم برای استراتژی و امنیت» به دغدغههای این رژیم پرداخته. یاکوف عمیدرور در این یادداشت نوشت: «سرسختی ایران در مذاکرات میتواند مذاکرات را دوباره طولانی کند و اوضاع ممکن است به نقطه اول ختم شود». مشاور امنیت داخلی کابینه بنیامین نتانیاهو ادامه داد: «علاوه بر این، ایران اکنون آشکارا تهدید میکند که مذاکرات با شکست مواجه خواهد شد، مگر اینکه آمریکا تضمینهایی ارائه دهد که رفتار دولتهای آینده را محدود و مقید کند. با این حال، هر گونه تلاشی برای تثبیت توافق به عنوان یک معاهده رسمی مستلزم تصویب توسط مجلس سنا است، چرا که امکان جلب اکثریت دوسوم ضروری عملی نیست». رئیس شورای امنیت داخلی رژیم صهیونیستی طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ مدعی شد: «ایرانیها ازسرگیری مذاکرات را به تعویق انداختند، زیرا متوجه شدند گزینه نظامی نه در دولت فعلی (جو بایدن) و نه در دولت قبلی (دونالد ترامپ) وجود ندارد. فقدان گزینه نظامی، اصلیترین نقطه ضعفی بود که ایرانیها هنگام خروج دولت قبلی آمریکا از توافق هستهای احساس کردند». وی افزود: «تصور و درک ایران مبنی بر اینکه گزینه نظامی روی میز وجود ندارد نیز فرض اصلی آنها در مذاکرات آینده خواهد بود. بنابراین ایرانیها میدانند ایالات متحده چارهای جز بازگشت به توافق ندارد، در نتیجه عجله نخواهند کرد و شاید اول تلاش کنند تحریمها را برچینند و منافع اقتصادی دیگری کسب کنند». مشاور اسبق امنیت داخلی تلآویو در ادامه این مطلب تصریح کرد احتمال دستیابی آمریکا به یک «توافق بهتر و طولانیتر با ایران» وجود ندارد. در ادامه یادداشت در این باره آمده است: «ایالات متحده تاکید میکند بازگشت به توافق هستهای تنها گام اول است و پس از آن قصد دارد وارد گفتوگوهایی با هدف یک توافق بهتر و طولانیتر شود. با این حال، شانس دستیابی به چنین توافقی صفر است برای اینکه ایالات متحده هیچ اهرم فشاری روی ایران نخواهد داشت». وی در پایان خواستار گرفتن تعهد تلآویو از واشنگتن شد و نوشت: «اسرائیل نمیتواند و نباید در مذاکرات آمریکا با ایران دخالت کند. با این حال، اسرائیل باید از آمریکا تعهد بگیرد که مذاکرات را در زمان کوتاهی به اتمام برساند و اجازه ندهد ایران ماهها مذاکرات را معطل کند».
* شبکه درهم پیچیده مخاطرات
«وطنامروز» دوشنبه در گزارشی درباره تحولات جاری نوشت: «تغییر مؤلفههای اثرگذار حول اوضاع برجام که این روزها در وضعیت رو به جلوی برنامه هستهای ایران خود را نشان میدهد شبکه در هم پیچیدهای از مخاطرات را متوجه رژیم صهیونیستی کرده است. حرکت فزاینده ایران به سمت بازدارندگی هستهای با گسترش حجم برنامه غنیسازی با سانتریفیوژهای پیشرفته، در کنار اوضاع متزلزل دولت بایدن در داخل و خارج از ایالات متحده که منجر به خروج تدریجی نظامیان آمریکایی از غرب آسیا شده، مواجهه و مقابله تلآویو با طیفی از تهدیدات پیش رو را به یک معمای لاینحل تبدیل کرده است. تهران بتازگی اعلام کرد میزان ذخایر غنی شده 20 درصد ایران از ۲۱۰ کیلو عبور کرده و همچنین ۲۵ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد تولید شده که به استثنای کشورهای دارای سلاح هستهای هیچ کشوری قادر به تولید آن نیست. صهیونیستها که بخوبی شرایط موجود را درک کردهاند از یک سو از ماههای گذشته متوسل به تاکتیک جنگ روانی و پروپاگاندای رسانهای پیرامون اقدامات و تحرکات نظامی احتمالی علیه ایران برای تغییر دستگاه محاسباتی کشورمان شدهاند اما از سوی دیگر رمزگشایی از مواضع مقامات سابق و فعلی این رژیم نشان میدهد تلآویو هیچ گزینهای ندارد تا جایی که آنها به احیای توافق هستهای و بازگشت به برجام راضی شدهاند، چرا که پیشرفتهای هستهای ایران بیش از هر چیزی برای اسرائیل یک کابوس دائمی است. بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اواخر تابستان نخستین نفری بود که در گفتوگو با فارین پالیسی از آمادگی تلآویو برای احیای برجام خبر داد».
ارسال به دوستان
اخبار
تشییع باشکوه پیکر بانوی شهیدتفحصشده در سنندج
مراسم تشییع پیکر مطهر شهید فاطمه اسدی با حضور مسؤولان کشوری و استانی در سنندج برگزار شد. به گزارش تسنیم، مراسم تشییع پیکر مطهر شهید فاطمه اسدی روز گذشته با حضور مسؤولان کشوری و استانی و اقشار مختلف مردم در سنندج برگزار شد. در این مراسم پیکر این بانوی تفحصشده پس از تشییع از میدان آزادی به سمت امامزاده هاجر خاتون سنندج، در این امامزاده آرام گرفت.
فرزند سردار شهید حاجقاسم سلیمانی که در این مراسم حاضر شده بود، گفت: تفحص پیکر شهید فاطمه اسدی نشان داد جبههها و صحنههای ایثار و مقاومت ما با بوی خوش مادرانه عطرآگین است. زینب سلیمانی اظهار داشت: امروز در محضر مادری پاک از مادران این سرزمین هستیم که خودخواسته پای در آتش نمرودیان زمان نهاد تا ابراهیمش را که به دلیل خدماتش به پاسداران و جبهه اسلام گرفتار شعلههای خشم و کینه آنان شده بود نجات دهد اما خود در دام جنایتکاران اسیر شد و جز خدا چه کسی میداند ضجههای پسر شیرخوارش را که از او جدا کردند چه زخم عمیقی بر جانش نهاد. وی یادآور شد: بیشک پدرم حاج قاسم براساس خوی همیشگیاش امروز در کنار ماست و در بهشت برین خوشامدگوی این بانوی قهرمان است. او چنانکه در دنیا بر چادر تقوای مادران شهید بوسه میزد، امروز با بوسه بر کفنی که استخوانهای بهجامانده از این شهید عزیز را در خود جای داده است، همراه یاران و همرزمانش به استقبال او خواهند آمد.
***
سخنگوی قوه قضائیه:
دادگاه در حال رسیدگی به بخش دیگری از پرونده کرسنت است
ذبیحالله خدائیان، سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده کرسنت گفت: پرونده کرسنت دارای یک سرگذشت طولانی است و مربوط به قرارداد منعقده در سال ۲۰۰۱ میلادی میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت کرسنت است که در امارات مستقر است. بعد از اینکه این قرارداد منعقد شد طی بررسیهای انجامشده مشخص شد در جریان انعقاد این قرارداد سوءاستفادههایی صورت گرفته و همچنین محتوای قرارداد نیز به نفع کشور ما نبوده است. در همان زمان هم دیوان محاسبات، هم سازمان بازرسی کل کشور و هم وزارت اطلاعات گزارشهایی را درباره سوءاستفادههایی که در جریان انعقاد این قرارداد صورت گرفته و همچنین مفاد قرارداد به دستگاه قضایی ارسال کردند و سال ۸۶ پروندهای نیز درباره اعضای هیاتمدیره شرکت ملی نفت ایران و برخی افراد مرتبط با این اعضا و وزیر وقت نفت در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل شد. بعد از تکمیل تحقیقات درباره تعدادی از متهمان، پرونده آنها به دادگاه ارسال شد و 8-7 نفر از این متهمان به جزای نقدی و ۲ نفر نیز هر کدام به ۳ سال حبس در دادگاه محکوم شده بودند و حکم این پرونده هم قطعی شد اما هنوز اجرا نشده است.
وی ادامه داد: البته بخش دیگری از پرونده که همان زمان در دادسرا مفتوح مانده بود، ابتدای امسال درباره وزیر وقت و اعضای هیاتمدیره شرکت ملی نفت در دادسرا با کیفرخواست به دادگاه ارسال شد و هماکنون در حال رسیدگی است که امیدواریم دادگاه هر چه سریعتر به این پرونده رسیدگی کند تا با افرادی که در این پرونده سوءاستفاده کردند و خساراتی را برای کشور به بار آوردند برخورد قاطعی شود.
***
پنتاگون:
بالگرد ایرانی به ناو جنگی آمریکا نزدیک شد
پنتاگون روز دوشنبه اعلام کرد یک بالگرد نیروی دریایی ایران به یک کشتی جنگی نیروی دریایی آمریکا در دریای عمان نزدیک شد و ۳ بار اطراف آن چرخ زد.
به گزارش «رویترز»، جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا بدون اشاره به زمان یا مکان این اقدام گفت: بالگرد ایرانی در فاصله ۲۵ یاردی (حدود ۲۳ متری) کشتی جنگی اسکس قرار گرفت. وی افزود: این خطرناک است، زیرا ممکن است به اشتباه محاسباتی منجر شود. وبگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» هم گزارش داد کربی در یک جلسه توجیهی گفت بالگرد ایرانی در فاصله ۲۵ یاردی ناو «یواساس اسکس» در خلیجفارس پرواز کرد. کربی همچنین افزود این بالگرد در یک نقطه تا فاصله ۱۰ فوتی (۳ متری) به سطح اقیانوس نزدیک شد. وی در ادامه مدعی شد: خدمه اسکس اقدامات حفاظتی مناسب را که احساس میکردند نیاز است، اتخاذ کردند و البته طبق قوانین بینالمللی عمل کردند. در نهایت این اقدام هیچ تاثیری بر حرکت اسکس یا عملیات آن نداشت اما این بدان معنا نیست که این یک اقدام غیرایمن و غیرحرفهای نبود.
رسانههای ایرانی و خارجی روز شنبه ویدئوهایی از پرواز بالگرد ارتش جمهوری اسلامی ایران بر فراز ناو آمریکایی یواساس اسکس در جریان رزمایش ذوالفقار در دریای عمان منتشر کردند.
رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ که با حضور یگانهای مختلف ارتش جمهوری اسلامی ایران و با رژه شناورهای سطحی و زیرسطحی از جمله ناوشکن دنا برگزار شد، ۱۸ آبان به کار خود پایان داد. اخیرا همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ناکام گذاشتن سرقت نفت ایران توسط آمریکا در دریای عمان خبر داده بود.
ارسال به دوستان
دومین گزینه رئیسی برای تصدی وزارت آموزش و پرورش با رأی مخالف 140 نماینده روبهرو شد
رأی منفی مجلس به فیاضی
گروه سیاسی: نمایندگان مردم در خانه ملت، به «مسعود فیاضی» برای تصدی وزارت آموزشوپرورش اعتماد نکردند. به گزارش «وطنامروز»، مسعود فیاضی که به عنوان دومین گزینه وزارت آموزشوپرورش پس از رأی عدم اعتماد نمایندگان مجلس به «حسین باغگلی» در سوم شهریورماه، هفته گذشته از سوی رئیس دولت سیزدهم به مجلس معرفی شده بود، دیروز ۲۵ آبانماه با کسب ۱۱۵ رأی موافق، ۱۴۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۰ رأی مأخوذه، از کسب اعتماد نمایندگان مجلس برای تصدی پست وزارت آموزشوپرورش بازماند. رئیسجمهور در جلسه رأی اعتماد به مسعود فیاضی، به فرآیند معرفی وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش اشاره و بیان کرد: محور انتخاب، شایستگی است و رفاقت، قرابت و فشار آوردن رسانهای هم موجب معرفی فردی نمیشود. برای انتخاب وزیر آموزشوپرورش کار گروهی انجام شد و با بیش از ۲۰ نفر مصاحبه کردند. فسادستیزی، داشتن روحیه انقلابی، کارآمدی و روحیه تحول از شرایط همه وزراست. با بررسیهای انجام شده در کارگروهها مشخص شد فیاضی از کسانی است که از جایگاه قابل قبول و ممتازی برخوردار است. من چند بار با او مصاحبه کردم. دوستان مورد اعتماد هم با او مصاحبه داشتند. رئیسی افزود: فیاضی کلاس، مدرسه و تعلیم و معلم را میشناسد. وی همچنین آمادگی اجرای سند تحول را دارد. من با او همحزب و همگروه نبودم و نمیدانم به چه کسی رأی داده است اما مهم در انتخاب افراد این است که دارای روحیه انقلابی بوده و با شاخصهای دولت تطابق داشته باشند. ما دغدغههای نمایندگان در زمینه آموزشوپرورش را بررسی کردیم و به فیاضی رسیدیم.
حجتالاسلام محمد باقری، نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی گفت: آقای فیاضی حتی یک روز هم مدیر یک مدرسه نبوده است، حتی سابقه مدیرکلی هم ندارد. آیا با انتخاب ایشان جامعه فرهنگی از ما دلسرد نمیشود؟ این امر نوعی توهین و دهنکجی به آموزشوپرورش است. حجتالاسلام موسی غضنفرآبادی، نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه هنگام معرفی وزیر پیشنهادی شبکههای معاند و مروجان سند ۲۰۳۰ قصد تخریب وی را داشتند، گفت: به عقیده اینجانب ایشان میتواند یک مدیر اگر چه ناشناخته ولی تحولآفرین باشد، وزیر آموزشوپرورش باید شخصی باشد که به اهمیت آموزشوپرورش باور قلبی داشته باشد که در ایشان بخوبی قابل مشاهده است.
در ادامه مسعود فیاضی، وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش در دفاع از برنامههای خود در مجلس گفت: یک مدیر تحولگرا هستم و نقشه تحول در دست بنده است. بودجه آموزشوپرورش سال گذشته 4/13 درصد کل بودجه بوده است. تنها دغدغهام ارتقای آموزشوپرورش است. نزدیک به ۵۰ میلیون نفر از جمعیت کشور با این وزارتخانه در ارتباط هستند. بنده در مرکز پژوهشهای مجلس هستم و شأن نمایندگی را میشناسم، به همین خاطر درباره رأی نمایندگان خاضع هستم. در پایان پس از اینکه نمایندگان مجلس با تصدی فیاضی برای مقام وزیر آموزشوپرورش موافقت نکردند، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از رئیسجمهور خواهش میکنم در اسرع وقت وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش را به مجلس معرفی کند، چرا که وزارت آموزشوپرورش بسیار مهم و کلیدی است. انشاءالله آقای رئیسی، وزیر پیشنهادی بعدی را در کمترین زمان معرفی کند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|