|
ارسال به دوستان
نگاهی به فیلم «روز بلوا» که قرار است در قالب مینیسریال راهی نمایش خانگی شود
روز بلوا در 3 قسمت
فرزانه غلامیتبار: فیلم سینمایی «روز بلوا» به کارگردانی بهروز شعیبی تبدیل به سریالی ۳ قسمتی شد و این مینیسریال از دوشنبه اول آذر به صورت اختصاصی از یکی از پلتفرمها پخش میشود. بابک حمیدیان، لیلا زارع، محسن کیایی، محمد علیمحمدی، مسعود دلخواه، زکیه بهبهانی، ساغر قناعت، پاشا جمالی و داریوش ارجمند از جمله بازیگرانی هستند که در «روز بلوا» به ایفای نقش پرداختند. نسخه فیلم سینمایی «روز بلوا» به نویسندگی مهران کاشانی و تهیهکنندگی محمدرضا تختکشیان، سال ۹۸ برای نخستینبار در جشنواره فیلم فجر پخش شد اما به دلیل همزمانی با پاندمی کرونا هیچگاه به صورت عمومی اکران نشد. این فیلم حالا با اضافه شدن راشهای جدید و تکمیل قصه در قالب سریال، در ۳ قسمت آماده پخش شده است و از دوشنبه اول آذر ساعت ۲۰ پخش آنلاین میشود. اما «روز بلوا» را که چهارمین فیلم سینمایی بهروز شعیبی پس از «دهلیز»، «سیانور» و «دارکوب» در مقام کارگردان است میتوان نخستین تجربه جدی سینمای ایران در زمینه پرداختن به مساله مهم ورشکستگی مؤسسات مالی و اعتباری دانست. ورشکستگی شماری از مؤسسات مالی و اعتباری در سال 96 یکی از بیسابقهترین بحرانهای بانکی در سالهای اخیر بود که در نهایت نیز به سرانجام مشخصی نرسید و بحثها هنوز در ارتباط با آن ادامه دارد. هزاران نفر از مردم به شکل مستقیم و غیرمستقیم در این ماجرا درگیر بودند و همین اتفاق باعث شد تا این موضوع تبدیل به یکی از مهمترین موضوعات روز جامعه ایران شود؛ موضوعی که البته با وجود اهمیت بالایی که داشت به چشم بسیاری از سینماگران ایرانی نیامد، بویژه آنکه بیشتر از روایت این ماجرا، شاید آنچه نیاز است تا از طریق رسانهای همچون سینما و در قالب یک درام جذاب و پرکشش به مخاطب ارائه شود، چگونگی شکلگیری این اتفاق و ریشههای آن است. اما تعجبی ندارد سینمایی که معمولا به موضوعات روز متمایل نیست و به موضوعاتی خاص که دامنه کمی از مردم را به خود درگیر کرده است؛ همچون ماجرای اسیدپاشی یا خیانت در بعضی از خانوادههای ایرانی میپردازد، اساسا تمایلی برای پرداختن به مساله مهمی همچون «بحران اقتصادی ناشی از ورشکستگی مؤسسات مالی و اعتباری» که طیف گستردهای از مردم را به شکل مستقیم و غیرمستقیم درگیر کرده بود، نداشته باشد. در «روز بلوا» استاد دانشگاهی خوشنام و سرشناس به نام «عماد» وجود دارد؛ عماد که اتفاقا به واسطه حضور در برنامههای تلویزیونی تبدیل به یک چهره نامآشنا در میان مردم شده است به یکباره با گره خوردن زندگیاش به ماجرای ورشکستگی موسسات مالی و اعتباری درگیر اتهاماتی میشود که خود و خانوادهاش را در موقعیتی پیچیده قرار میدهد تا دنیای دوستداشتنی و پر از شهرت و محبوبیت «عماد» تبدیل به روزی از پر از بلوا و استرس و آشوب شود!
اما اساسا بهروز شعیبی نشان داده هر چه در دنیای بازیگری به تکرار نقشهای کلیشهای علاقهمند است یا حداقل کارگردانها بیشتر نقشهایی شبیه هم به او پیشنهاد میکنند، در دنیای کارگردانی بشدت انسان تنوعطلبی است و هر بار که خود قرار است پشت دوربین قرار بگیرد، دست روی یک قصه جذاب و متفاوت و البته تا حدودی ملتهب میگذارد. شعیبی از همان ابتدای مسیر کارگردانیاش در سینما که سراغ ساخت «دهلیز» رفت و روایتگر قصهای پیرامون قصاص شد، نشان داد سعی میکند دغدغههایی متفاوت از جریان مرسوم سینمای ایران را دنبال کند و اتفاقا در شرایطی که همه سینمای ایران به تولید فیلمهایی علیه قصاص میپرداختند؛ با تمرکز بر مساله بخشش و عفو از این منظر به مساله فقهی قصاص پرداخت. او در «سیانور» که دومین ساخته سینماییاش بود هم یک بار دیگر دست بر داستانی ملتهب گذاشت و سراغ روایت قصهای از تاریخ معاصر رفت تا گوشهای از تفکرات انحرافی سازمان منافقین را به تصویر بکشد؛ قصهای درباره چگونگی پدید آمدن انحراف ایدئولوژیک در این سازمان که با چاشنی عشق و حادثه نیز همراه شده بود. قصه «دارکوب» که سومین اثر سینمای شعیبی بود هم قصه جالبتوجهی داشت؛ شعیبی در این اثر دست بر قصه تکراری اعتیاد گذاشت اما این بار سعی کرد از مساله اعتیاد و حق سرپرستی فرزندان بگوید و از یک منظر انسانی و مادرانه به این موضوع ورود کند. اتفاقا این فیلم در جشنواره فجر هم مورد توجه قرار گرفت و باعث شد تا «دارکوب» در رشتههای متعددی نامزد شود و جایزه مهم نقش اول زن سیوششمین جشنواره فیلم فجر را هم از آن خود کند.
بابک حمیدیان بازیگر نقش اول «روز بلوا» است؛ نقشی که با یک غافلگیری جالب توجه در پیش چشم مخاطبان ظاهر میشود. نقشی متفاوت در کارنامه بابک حمیدیان که بسیاری از مخاطبان را هم غافلگیر میکند. در کنار آن لیلا زارع، محمد علیمحمدی، مسعود دلخواه، زکیه بهبهانی، ساغر قناعت، پاشا جمالی و داریوش ارجمند دیگر بازیگرانی هستند که در «روز بلوا» به ایفای نقش پرداختند. ترکیبی از بازیگران نه چندان گرانقمیت که نشان میدهد احتمالا سازندگان این فیلم تلاش کردند به جای تمرکز بر استفاده از ستارهها، بر روایت قصهای مخاطبپسند تمرکز کنند. نکته حائز اهمیت در ارتباط با «روز بلوا» آن است که این فیلم برای نخستینبار به یکی از موضوعات ملتهب اقتصادی در چند سال اخیر پرداخته است؛ موضوعی که اگر بدرستی به آن پرداخته شود میتواند بابی برای ورود سایر فیلمسازان به این حوزه و زمینهساز علاقهمندی سایرین برای پرداختن به این موضوعات شود؛ موضوعاتی که میتواند بالاخره سینمای ایران را به شرایطی که باید «آینه جامعه ایرانی باشد»، نزدیکتر کند تا شاید سینماگران اجتماعیساز سینمای ایران نیز به این باور برسند که دغدغه مردم و مطالبه آنها از آثاری با مضامین اجتماعی مسائلی عام همچون بحران اقتصادی ناشی از ورشکستگی بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری و سایر مجموعههای اقتصادی است نه مسائلی فرعی و حاشیهای همچون اسیدپاشی یا مشکلات خروج زنان از کشور بدون اجازه همسر یا مسائلی از این دست! البته یک آفت نیز در کمین این اثر نشسته است که باید آن را آفت تولید اثری ضعیف در این حوزه دانست، چرا که اولینها در هر حوزهای همیشه با مشکلاتی از همین دست روبهرو هستند؛ اگر خروجی نهایی «روز بلوا» آنگونه که باید برای مخاطبان جذاب نباشد در نهایت نتیجهای جز سختتر شدن مسیر ورود سایر فیلمسازان به عرصه ساخت آثاری انتقادی و اجتماعی از این دست را در پی نخواهد داشت.
ارسال به دوستان
صدای جهانی اعتراض به آمریکا در «ما مردم»
گروه فرهنگ و هنر: تولید برنامهای اعتراضی در شبکهای انگلیسیزبان که خود را در خط مقدم مبارزه با امپریالیسم و هژمونی آمریکا میداند مانند پرستیوی، میتواند موجب دلگرمی مخاطبان در سطح بینالملل شود. «ما مردم» برنامهای گفتوگومحور با اجرای دنیل آریا در شبکه جهانی پرستیوی است. این برنامه به بررسی مسائل سیاسی جهان میپردازد. رویکرد اصلی این برنامه افشای نقش مهم سیاستهای شوم آمریکا در قبال تحولات منطقه و جهان است. خروج بیبرنامه آمریکا از افغانستان و اوجگیری دوباره طالبان در این کشور، عدم وجود آزادی بیان حقیقی در آمریکا، تشویش در سیاستگذاریهای بینالمللی در آمریکا طی ۲ دوره ریاستجمهوری ترامپ و بایدن، بحران مسکن و بیخانمانی در آمریکا و... از موضوعات مهمی هستند که در این برنامه به آنها پرداخته شده است. نام این برنامه بسیاری هوشمندانه انتخاب شده است: «ما مردم». این عنوان برای برنامه، مبین اعتراضی است که مردم عامه جهان از جمله مردم خود ایالاتمتحده آمریکا نسبت به سیاستهای این کشور و همپیمانانش همواره داشته و دارند. به عبارتی دیگر، این برنامه سعی دارد روی دیگری از سکه آمریکا را برای مخاطبان خود به نمایش بگذارد. آن روی سکه برجهای بلندبالا و سیاستهای سرمایهداری و بانکداری و جنگافروزی در اقصی نقاط جهان، فقر و یأس و ناامیدی مردمی است که هر روز نسبت به آینده خود ناامیدتر و مأیوستر میشوند. «ما مردم» سعی دارد با افشای سیاستهای مغرضانه آمریکا در قبل بشریت نشان دهد که نهتنها ملل جهان (از جمله ایران، افغانستان، مسلمانان جهان، مستضعفین عالم و...) زخمخورده سیاستهای شیطانی آمریکا هستند، بلکه بسیاری از مردم خود این کشور نیز از سیاستهای سیاستمدارانشان راضی نیستند. تولید برنامهای اعتراضی در شبکهای انگلیسیزبان که خود را در خط مقدم مبارزه با امپریالیسم و هژمونی آمریکا میداند مانند پرستیوی، میتواند موجب دلگرمی مخاطبان در سطح بینالملل شود. ایجاد ارتباط تصویری با کارشناسان بخوبی توانسته موجب مستندتر شدن کلام مجری برنامه نزد مخاطبان شود.
پرداختن به چنین برنامههایی آن هم در کیفیت و محتوایی که در شبکه پرستیوی روی آنتن میرود، میتواند موجب ایجاد موجی از برنامهسازی در شبکههای مختلف تلویزیونی در جبهه مقاومت، جهان اسلام و در نهایت همه حقطلبان و عدالتجویان جهان شود. با بذل عنایت به این نکته که رسانهای مانند تلویزیون با بهرهگیری از عناصری مانند صدا، تصویر و رنگ دارای گیرایی بالایی است، لذا فعالان رسانهای در جبهه مقاومت با بهرهجویی از امکانات چنین رسانههای فراگیر و پرمخاطبی میتوانند موجب آگاهی عمومی مردم جهان شوند. از سوی دیگر میتوانند به دشمنان جبهههای مقاومت که همان آمریکا و همپیمانانش باشند، این هشدار را بدهند که ستمدیدگان جهان همچنان بیدارند و رسانههای خاص خود را دارند و صدای رسای خود را به عالمیان مخابره میکنند. جهت نیل به این هدف متعالی، شبکههای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، بالاخص شبکههای برونمرزی سیما عملکردی چشمگیر داشتهاند. پرستیوی درکنار شبکههای دیگر مانند العالم، الکوثر، هیسپان تیوی و کانالهای سحر توانستهاند ضمن ارائه برنامههایی درخور شأن و منزلت کشورهای اسلامی، صدای رسای روشنگری و مقاومت در عرصه رسانههای گروهی باشند. در این راستا، از همکاری با اتحادیه رادیو- تلویزیونهای کشورهای اسلامی نباید غافل ماند. ایجاد شبکههای مشترک رادیویی-تلویزیونی بین کشورهای اسلامی میتواند از جهتی باعث رشد و ارتقای کمی و کیفی برنامهها شود و از طرفی دیگر باعث ایجاد وحدت و همبستگی بیشتر بین کشورهای مسلمان خواهد شد. پرستیوی با عنایت به این نکته که در سطح بالایی از استاندارد بینالمللی در برنامهسازی تلویزیونی قرار دارد و در اکثر کشورهای دنیا بویژه منطقه خاورمیانه دارای خبرنگار و گزارشگر است، بهترین نماینده ایران در جبهه مقاومت رسانهای و نیز صدای اعتراض خاموششده مردم جهان در برابر مستکبرین عالم است. برنامه «ما مردم» به تهیهکنندگی عاطفهسادات دربندی بخوبی توانسته صدای این اعتراض عمومی را به گوش مخاطبانش در عرصه بینالملل برساند.
ارسال به دوستان
اخبار
استقبال از مراسم تشییع خواننده موسیقی لری
مراسم تشییع و تدفین «سجاد رزمجویی» خواننده معروف کهگیلویهوبویراحمدی با حضور باشکوه اقشار مختلف مردم در یاسوج برگزار شد.
به گزارش «وطنامروز»، در این مراسم هواداران این خواننده کهگیلویهوبویراحمدی از نقاط مختلف استان کهگیلویهوبویراحمد و از استانهای مختلف از جمله فارس، چهارمحالوبختیاری و خوزستان در مراسم تشییع و خاکسپاری او شرکت کردند.
سجاد رزمجویی، خواننده محلی که از دهه ۷۰ تاکنون فعالیت داشت، در استانهای زاگرسنشین بویژه استان کهگیلویهوبویراحمد از محبوبیت برخوردار بود. او که پس از حادثه آتشسوزی در منزلش، چند روزی در بیمارستان سوختگی امیرالمومنین شیراز بستری بود، با وجود تلاشهای کادر درمان متاسفانه درگذشت.
وی یکی از خوانندگان صاحب سبک لری و شروهخوان و آوازهخوان محلی بود که بین مردم بختیاری و لر محبوبیت زیادی داشت. همچنین این هنرمند در میان مردم مناطق کردنشین و لکزبان از محبوبیت خاصی برخوردار بود.
از جمله آثار خوانندگی رزمجویی میتوان به آهنگ لری برگ ریواس با سنتور و کمانچه و هی بو کو یارم، بیکس، ایلل و باره، شروه، دستمالبازی و... اشاره کرد.
***
«منصور» نیم میلیاردی شد
فیلم سینمایی «منصور» در پایان نخستین هفته نمایش خود توانست به فروش ۵۰۰ میلیون تومانی دست یابد.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «منصور» به کارگردانی سیاوش سرمدی اکران خود را از روز چهارشنبه ۱۹ آبان در سینماهای سراسر کشور آغاز کرد و در پایان نخستین هفته نمایش خود توانست به فروش ۵۰۰ میلیون تومانی دست یابد. همچنین با آغاز هفته دوم اکران این فیلم در سینماها، از دومین پوستر «منصور» نیز رونمایی شد. اکرانهای جانبی «منصور» نیز توسط سامانه عماریار در شهرهای فاقد سینما آغاز شد که با گذشت ۲ روز بیش از ۵۰۰ درخواست برای اکران این فیلم ثبت شده و بیش از هزار نفر نیز در ۲ روز نخست اکرانهای جانبی به تماشای «منصور» نشستند. «منصور» با نگاهی به بخشهایی از زندگی شهید ستاری و طراحی و تولید نخستین جنگنده کاملا ایرانی در جنوب ایران و تهران ساخته و در آن بخشهای ناگفتهای از ۸ سال دفاعمقدس برای نخستین بار روایت شده است. محسن قصابیان در نقش شهید منصور ستاری، لیندا کیانی، مهدی کوشکی، حمیدرضا نعیمی، علیرضا زمانینسب، سیدجواد هاشمی و قاسم زارع دیگر بازیگران فیلم سینمایی «منصور» هستند. فیلم سینمایی «منصور» محصول سازمان هنری- رسانهای «اوج» به تهیهکنندگی جلیل شعبانی و تولید شده در استودیو بادبان است و فیلمیران پخش این فیلم را بر عهده دارد.
***
بیننده فصل دوم «بچه مهندس» باشید
فصل دوم مجموعه تلویزیونی «بچه مهندس» از 30 آبانماه روی آنتن شبکه آیفیلم فارسی میرود. به گزارش «وطنامروز»، فصل اول مجموعه تلویزیونی «بچه مهندس» این شبها به قسمتهای پایانی نزدیک میشود و در همین راستا فصل دوم آن بلافاصله از 30 آبانماه روی آنتن شبکه آیفیلم فارسی خواهد رفت. فصل دوم این سریال روایتگر بخش دوم زندگی «جواد جوادی» یعنی نوجوانی او است؛ برههای که با کنجکاویهایش پی به راز بابا اسماعیل میبرد و مادرش «گلچهره» را پیدا میکند. پرویز پورحسینی، مانی رحمانی، سیما تیرانداز، سوگل طهماسبی، اندیشه فولادوند، بهناز جعفری، علی اوسیوند، مریم کاویانی، عباس جمشیدیفر، سیاوش چراغیپور، هادی همت، فرزین محدث، بهاره رهنما، افشین نخعی، حمید شریفزاده، سلمان فرخنده، کریم اکبریمبارکه و... از جمله بازیگرانی هستند که در این مجموعه ایفای نقش میکنند. بر اساس این گزارش، فصل دوم سریال «بچه مهندس» از 30 آبانماه، ساعت 22:00 روی آنتن شبکه آیفیلم میرود و تکرار آن در ساعتهای 06:00 و 14:00 پخش خواهد شد.
***
«جنایت بیدقت» در آمریکا و عراق به نمایش درمیآید
«جنایت بیدقت» به کارگردانی شهرام مکری در آمریکا و عراق به نمایش درمیآید. به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «جنایت بیدقت» به کارگردانی شهرام مکری تا پایان آبان ۲ نمایش جشنوارهای و یک اکران همراه با جلسه پرسش و پاسخ خواهد داشت. این فیلم در ادامه نمایشهای بینالمللیاش، شنبه ۲۹ آبان در سالن بیلی وایلدر لسآنجلس به نمایش در میآید. این نمایش که توسط دانشگاه «یوسیالای» برگزار میشود، همراه با جلسه پرسش و پاسخ با حضور شهرام مکری خواهد بود. همزمان با این نمایش، فیلم در بیستمین دوره جشنواره «تیبورن» در سانفرانسیسکو به نمایش در میآید. جشنواره تیبورن اعلام کرده که «جنایت بیدقت» در بخش بهترینهای جشنوارهها در این فستیوال نمایش داده میشود. همچنین فستیوال بینالمللی دهوک که این روزها در کردستان عراق در حال برگزاری است «جنایت بیدقت» را در بخش سینمای جهان به نمایش میگذارد. هشتمین دوره جشنواره دهوک در حال برگزاری است و این فستیوال علاوه بر «جنایت بیدقت» میزبان فیلمهایی مانند «قهرمان»، «تیتی» و «زاولا» خواهد بود.
ارسال به دوستان
در هفته کتاب ۷ اثر صوتی منتشر میشود
هر روز کتاب صوتی
همزمان با هفته کتاب، از نسخه صوتی ۷ کتاب که توسط سماوا آماده شده است، به صورت مجازی رونمایی میشود.
سماوا در هفته کتاب در نظر دارد از ۷ کتاب صوتی برای گروههای مختلف از کودک و نوجوان گرفته تا بزرگسالان به صورت مجازی رونمایی کند. «قصههای شیرین ایرانی، فصل دوم قابوسنامه»، «بچههای مرد»، «صورتگر چین»، «ترجمان دردها»، «من نوکر بابا نیستم»، «رئیس زندگی خودت باش» و «دارم میرسم جان جان»، ۷ عنوان کتابی هستند که نسخه صوتی آنها به ترتیب از 26 تا 30 آبان منتشر میشود.
«قصههای شیرین ایرانی، فصل دوم قابوسنامه» از نشر مهرک را مجید ملامحمدی، نویسنده صاحبنام در ادبیات کودک و نوجوان بازنویسی کرده و به زبان ساده و روان امروزی درآورده است. این کتاب در قالب یک سریال صوتی با صدای میرمحمد صمصامی، داوود حیدری، مجید قناد، مریم معینیان، اردشیر منظم، شاهین ملکزاده، مجید تیزرو، سایه کبیری، مهدی بازدار، محمدصادق رزاقمهر، فرگام فراهانی و فاطمه رضی آماده انتشار شده است.
کتاب صوتی «بچههای مرد» نوشته مهران پوراعظمی هم توسط پیام آزادگان منتشر شده است. این اثر داستانهایی براساس واقعیت درباره اسرای نوجوان و جوان جنگ تحمیلی را روایت میکند. همچنین مجموعه یادداشتهای مجتبی پویا در طول کار و زندگی در شهر پکن، در کتاب «صورتگر چین» توسط انتشارات پرنده منتشر شده و نسخه صوتی آن هم در این هفته منتشر میشود. کتاب «ترجمان دردها» نوشته جومپا لاهیری از نشر هرمس هم یکی دیگر از آثاری است که در آن به موضوع مهاجرت در قالب داستانی گیرا پرداخته شده است. «من نوکر بابا نیستم» هم عنوان اثر دیگری است از نشر افق که محمد سلیمی آن را برای نوجوانان نوشته است. این کتاب در قالب طنز درباره پدر خسیسی است که دستهای از پولهایش در مستراح میافتد و همه روستا به شکلی درگیر این جریان میشوند.
علاوه بر این موارد «رئیس زندگی خودت باش» نوشته لیلی سینگ است که با ترجمه محدثه امیری از نشر سنگ چاپ شده است. این کتاب یک راهنما و چراغ روشن است برای تمام نوجوانان و بزرگسالان که بتوانند با آن راه زندگی خودشان را پیدا کنند. نسخه صوتی این کتاب هم با خوانش نیلوفر امینی عرضه میشود.
آخرین کتاب صوتی این هفته هم «دارم میرسم جانجان» از شهرستان ادب است. این کتاب رمان اجتماعی است که از زبان راوی نوجوان آن روایت میشود. قصه آن هم در دهه 70 خورشیدی و در مازندران میگذرد.
برای شنیدن این آثار میتوانید به پلتفرمهای صوتی فیدیبو، طاقچه و کتابراه مراجعه کنید.
***
معاون راهبردی استانهای حوزه هنری خبر داد
انتشار ۴۰۰ عنوان کتاب با موضوع ادبیات پایداری و انقلاب
معاون راهبردی استانهای حوزه هنری گفت: سال جاری ۴۰۰ عنوان کتاب با موضوع تاریخ و ادبیات پایداری و همچنین تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی توسط حوزه هنری منتشر شده یا در دست تألیف است.
به گزارش «وطنامروز»، میثم مرادی با بیان اینکه ۴۰۰ کتاب با موضوع ادبیات پایداری طی سال جاری به وسیله حوزه هنری منتشر شده یا در دست تالیف است، تاکید کرد: این کتابها در زمینههایی مانند تاریخ شفاهی توسط هنرمندان و نویسندگان بومی و مستعد منتشر و روانه بازار شده است. وی از استقبال خوب مردم از کتابها خبر داد و افزود: روایت خاطرات انقلاب اسلامی و دفاعمقدس از جمله موضوعات اصلی این کتابها بوده است.
معاون حوزه هنری با بیان اینکه این کتب به مقوله پیشرفت و جهاد در کشور طی ۴۳ سال انقلاب اسلامی نیز پرداخته است، ابراز کرد: برخی از این کتابها منتشر شده و برخی دیگر در دست تألیف هستند. مرادی از پویش رسانهای ناکوک با هدف پرداختن به معضلات و مشکلات اجتماعی کشور نیز خبر داد و ابراز کرد: خروجی این پویش که توسط حوزه هنری ایجاد شده، در فضای مجازی و سایر ظرفیتهای رسانهای خواهد بود. وی افزود: طرز کار این پویش به این شکل است که هر روز یک اثر کوتاه تصویری و پویانمایی با هدف بیان مسائل اجتماعی را منتشر میشود تا مردم در جریان راهکارهای برونرفت از مسائل و معضلات با زبان ساده و روان قرار بگیرند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|