|
اختیارات بیشتری به استانداران تفویض میشود
احمد وحیدی، وزیر کشور روز گذشته در جلسه شورای معاونان وزارت کشور گفت: باید کشور را استاندارمحور اداره کنیم، نه وزارتخانهمحور و برای این منظور بخشی از اختیارات وزارتخانهها به استانداران تفویض میشود و وزارتخانهها بیشتر نقش حمایتی و نظارتی خواهند داشت. در بودجه ۱۴۰۱ بودجه استانی با محوریت اختیار عمل بیشتر استانداران در نظر گرفته شده و این پیشنهاد به رئیسجمهور ارائه شده است.
ارسال به دوستان
دروغپردازی رسانههای مرتجع عربی درباره اتمام مأموریت سردار غفاری بهخاطر شکستهای آنها در سوریه است
جوسازی بیفایده علیه سردار مقاومت
گروه سیاسی: رسانههای وابسته به محور عربی- عبری- غربی پس از سفر وزیر خارجه امارات به سوریه و دیدار با بشار اسد، با انتشار خبری دروغین مبنی بر اخراج سردار غفاری، فرمانده نیروهای ایرانی در سوریه به دستور رئیسجمهور این کشور، سعی در سرپوش گذاشتن بر شکست تلاشهای یک دهه اخیر خود در سرنگونی دولت اسد داشتند.
به گزارش «وطن امروز»، حدود 10 روز پیش بود که «عبدالله بنزاید» وزیر خارجه امارات در رأس هیاتی در سفر به دمشق با «بشار اسد» رئیسجمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد. بسیاری از تحلیلگران، این اقدام را اعتراف امارات به شکست سیاست سالهای اخیر خود در نبرد سوریه و تلاش برای سرنگونی رئیسجمهور قانونی این کشور دانستند. با این حال رسانههای وابسته به محور ضدمقاومت عربی- عبری- غربی از جمله العربیه همزمان با این سفر اعلام کردند سردار سیدجواد غفاری، فرمانده نیروهای ایرانی در سوریه با فشار دولت اسد بالاجبار این کشور را ترک کرده است. هدف از طرح این ادعا، ساختن این انگاره است که بین ایران و سوریه اختلافاتی هست تا بتوانند شکستهای خود را توجیه کنند. لازم به ذکر است سردار سیدجواد غفاری، سومین فرمانده نیروهای ایرانی در سوریه از آغاز بحران در این کشور بود که ابتدا به عنوان یکی از فرماندهان قرارگاه دمشق کار خود را شروع کرد و سپس فرماندهی قرارگاه حلب را بر عهده گرفت و طی سالهای اخیر نیز فرمانده اصلی نیروهای مستشاری ایرانی و همپیمانان ایران مثل حزبالله و فاطمیون در سوریه بود. در همین رابطه مسعود اسداللهی، کارشناس ارشد مسائل منطقه در بخشی از گفتوگویش با تسنیم در پاسخ به سؤالی درباره «دلیل اتمام ماموریت سردار جواد غفاری، فرمانده مستشاران نظامی ایران در سوریه و همزمانی آن با حوادث اخیر و سوءاستفاده برخی رسانههای خارجی از این مساله» تصریح کرد: بعد از اینکه بحران سوریه شروع شد، چند ماه بعد از آنکه این مساله وجهه نظامی پیدا کرد و جنگ شروع شد، نخستین فرمانده نیروهای مستشاری ما سردار شهید همدانی بود که در سوریه به ابووهب معروف بود. ایشان دیماه 1390 بهعنوان فرمانده گروه مستشاری منصوب شد و 2 سال فرمانده بود، آن هم در وضعیت سختی که پایتخت در خطر جدی سقوط قرار داشت. حضور ایشان بسیار مؤثر بود و با همراهی و پیروی از شهید سلیمانی موفق به ایجاد و تجهیز نیروهای دفاع وطنی شدند و پایتخت را نجات دادند، طریق المطار (جاده فرودگاه) را امن کردند و در نهایت جاده خناسر هم فتح و راه حلب باز شد و بعد از 2 سال مأموریت ایشان تمام شد و بعد از تودیع، سردار اسدی بهجای ایشان آمدند. وی ادامه داد: آقای ابواحمد هم 2 سال یعنی از سال 92 تا اواخر 94 و تا زمان آزادسازی نبل و الزهرا فرمانده بود و سپس مأموریت ایشان هم تمام شد، در هر ۲ مورد موضوع رسانهای نشد و خبرشان در رسانهها نیامد و اسمشان هم اعلام نشد و حتی تا زمان شهادت سردار همدانی هم اگرچه افراد مرتبط میدانستند ولی علنا اعلام نشد که ایشان با چه مسؤولیتی در سوریه حضور دارند.
اسداللهی افزود: در دوره پایانی آقای ابواحمد، چون قرار بود عملیات نصر یک و نصر2 انجام شود، سردار سلیمانی از شهید همدانی خواستند به عنوان فرمانده عملیات در میدان حضور داشته باشند که ایشان هم قبول کردند و در همین مسیر به شهادت رسیدند، یعنی شهادتشان بعد از دوره مأموریتشان بود.
وی گفت: بهمنماه 94 بعد از آزادسازی نبل و الزهرا، مأموریت آقای ابواحمد هم به اتمام رسید و مأموریت آقای غفاری شروع شد. ایشان فرمانده گروه مستشاری شدند. آقای غفاری از اواخر 94 فرمانده بود و بیش از آن ۲ برادر مأموریتش ادامه پیدا کرد و قرار بود اوایل سال 99 مأموریتش تمام شود.
کارشناس ارشد مسائل منطقه خاطرنشان کرد: مأموریتهایی همچون آزادسازی کل حلب، آزادسازی دیرالزور و المیادین و بوکمال و شکست داعش، حضور در مرز عراق و سوریه و حضور در مرز سوریه و اردن و... تحولات بزرگی بود که در این دوران انجام گرفت و اواخر 98 قرار بر این شد که اوایل 99 مأموریت آقای غفاری تمام شود اما چون حاجقاسم سلیمانی دیماه 98 توسط جنایتکاری به نام ترامپ به شهادت رسید، به دلیل پیامدهای آن شهادت و وضعیت جدیدی که در آن قرار گرفتیم، مساله جابهجایی ایشان به تعویق افتاد و گفتند «صلاح نیست این جابهجایی صورت بگیرد تا اوضاع تثبیت شود». بعد از یک سال و نیم بهدلیل اینکه اوضاع تثبیت شد، قرار شد این تحول انجام بگیرد.
اسداللهی اضافه کرد: سردار غفاری جزو نخستین مستشاران ایرانی بود که وارد بحران سوریه شد، ابتدا هم در دمشق در حفظ حرم حضرت زینب(س) فعالیت میکرد، چون مسلحان پشت دیوارهای حرم رسیده بودند و هر آن احتمال سقوط حرم وجود داشت و چون نیروهای حزبالله در آن منطقه بودند و ایشان هم کاملا نیروهای حزبالله را میشناسند، با آنها کار کردند. کارشناس ارشد مسائل منطقه خاطرنشان کرد: آقای غفاری در عملیات حفظ حرم حضرت زینب(س) و در بحث غوطه غربی فعالیت مهمی داشت اما نقطه عطف حضور ایشان آنجا بود که سردار سلیمانی با توجه به اهمیت حلب به ایشان پیشنهاد دادند قرارگاه حلب را راهاندازی کنند، لذا از حوزه دمشق کلا به حلب منتقل شدند و عملیات آزادسازی جاده خناسر به حلب طراحی شد. اینها رفتند و موفق شدند یک راه دسترسی به حلب پیدا کنند و در حلب مستقر شدند و بهمن ماه 94 فرماندهی قرارگاه حلب را بهعهده گرفتند که دوران اوج حضور ایشان همین مقطع بود و بعد از آن سال 94 فرماندهکل نیروهای مستشاری شدند. وی با اشاره به تودیع سردار غفاری در هفتههای گذشته ابراز کرد: این هم طبق همان روال سابق، غیررسانهای انجام شد و آقای غفاری تودیع شدند و برادر جدیدی معارفه شدند. این موضوع به مقامات رسمی سوریه هم اعلام شد و از همان زمان هم انواع و اقسام مراسمهای تودیع برای ایشان صورت گرفت. برای مثال گروههای داوطلب مانند دفاع وطنی و سایر گروهها و همچنین اقشار مردمی این مراسمات را برگزار کردند، چون خصوصیت ایشان مردمداری و داشتن روابط عمومی بالاست و ارتباط خودشان را محدود به بحث نظام سوریه نمیکردند و به بحثهای اجتماعی ورود کردند که ببینند مشکلات مردم چیست. اسداللهی در ادامه به محبوبیت فرمانده سابق نیروهای ایرانی در سوریه اشاره و تأکید کرد: سردار غفاری محبوبیت خاصی دارد که این محبوبیت اول در حلب ایجاد شد، آن زمان اگر از هر شهروند عادی سؤال میکردید «سیدجواد، فرمانده نیروهای ایران کیست؟»، همه میشناختند و بعد از فرماندهکل شدن، در تمام جغرافیای سوریه این محبوبیت را پیدا کرد.
کارشناس ارشد مسائل منطقه گفت: خیلیها در سوریه ناراحت بودند که چرا ایشان رفتند درحالی که این امر روتینی بود و فرماندهان قبلی هم رفته بودند اما مراسمهای متعددی برای ایشان برگزار شد که هم رسمی بود و هم مردمی و توسط اقشار مختلف برگزار شد. سرلشکر علی ایوب، وزیر دفاع سوریه که در عین حال رئیس ستاد ارتش هم هست، در مقر وزارت دفاع مراسمی را برای تقدیر و تشکر از زحمات سردار غفاری با حضور افسران بلندپایه ارتش سوریه و برادران سپاه و حزبالله برگزار کردند اما متأسفانه اینها رسانهای نشد و یکی از اشکالات کار ما همین بود که پیوست اعلامی نداشتیم و وقتی ما نمیگوییم، این فرصت را به دشمن میدهیم که این را به عملیات روانی تبدیل کند. وی درباره همزمانی انتشار این خبر با سفر وزیر خارجه امارات به دمشق تصریح کرد: وزیر خارجه امارات میخواست به سوریه برود و مقدماتش هم از قبل چیده شده بود. حضور وی در دمشق یک بمب خبری بود، چون همانطور که آقای سیدحسن نصرالله گفتند سفر وی اعلام رسمی شکست پروژه تکفیری و توطئه عربی علیه سوریه بود. کارشناس ارشد مسائل منطقه اظهار داشت: وقتی وزیر خارجه یک کشور عربی میآید و با بشار اسد دیدار میکند و علنی اعلام میشود، آن جناح و گروه که بهدنبال این بودند این شکست را پوشش دهند، چون خبر تغییر فرمانده ایرانی را داشتند، این خبر را نگه داشتند و بلافاصله بعد از سفر وزیر خارجه امارات به دمشق اعلام کردند و مدعی شدند فرمانده نیروهای ایرانی اخراج شده است و این را نخستین دستاورد(!) سفر وزیر خارجه امارات اعلام کردند که اصلا ربطی به هم نداشت و جابهجایی یک ماه قبل صورت گرفته بود.
اسداللهی گفت: در عرف دیپلماسی اگر بخواهند یک فرد خارجی را اخراج کنند، حداکثر 48 ساعت به وی فرصت میدهند که خاک کشور را ترک کند، نه اینکه یک ماه بماند و در سراسر کشور بچرخد و انواع و اقسام مراسمهای مختلف مردمی و رسمی را برای وی برگزار کنند. همین نشان میدهد خبر اخراج سردار غفاری از سوریه کذب است.
وی در ادامه به ضعفهای رسانهای اشاره کرد و گفت: باید اعتراف کنیم مسؤولان ما هنوز نقش رسانهای را خوب بلد نیستند، یک امر خیلی عادی را دودستی تقدیم طرف مقابل کردیم و حالا در موضع انفعال باید اعلام کنیم این ۲ رخداد به هم ربطی نداشتند، در حالی که اگر روز اول اعلام میکردیم، این فرصت را به دشمن نمیدادیم. امیدوارم این درسی باشد برای ما که پیوست رسانهای داشته باشیم و ابتکار عمل اعلامی را خودمان در دست بگیریم.
ارسال به دوستان
قضا
دادگاه رسیدگی به پرونده «هواپیمای اوکراینی» برگزار شد
دادگاه رسیدگی به سانحه پرواز pS752 اوکراین با حضور متهمان، شکات، خانواده جانباختگان و وکلای آنها به ریاست ابراهیم مهرانفر در دادگاه نظامی استان تهران برگزار شد. در ابتدای جلسه، قاضی دادگاه اعلام کرد: در جریان رسیدگی به پرونده حاضر، متعاقب صدور کیفرخواست از سوی دادسرای نظامی تهران و ارسال پرونده به دادگاه نظامی و ارجاع به این شعبه دادگاه، کلیه مقررات آیین دادرسی کیفری لحاظ شد و هیات دادگاه، پرونده را آماده رسیدگی دانست و جلسه دادگاه و وقت رسیدگی به تمام اولیای دم ابلاغ شد و به آنها اعلام گردید که میتوانند در صورت تمایل در جلسات دادرسی حضور بههم رسانند و نسبت به طرح شکایت خود اقدام کنند. در ادامه جلسه دادگاه با دستور قاضی فصل اول کیفرخواست قرائت شد. در این دادگاه 10 متهم از ردههای نظامی مختلف حضور داشتند. نماینده دادستان در جریان قرائت کیفرخواست، با ذکر اسامی شکات، خلاصه شکایت و اظهارات شاکیان را مطرح کرد. وی در ادامه قرائت اظهارات شاکیان پرونده، به بیان درخواستهای آنها پرداخت و گفت: تحقیقات جامع و بیطرفانه دادسرای نظامی برای کشف حقیقت و شناسایی عوامل و اشد مجازات بر اساس نوع مسؤولیت آنها؛ تعقیب افراد و عواملی که با عدم اقدام مناسب بعد از وقوع حادثه باعث اخلال در کشف حقیقت شدهاند؛ شناسایی و تعقیب و مجازات کسانی که اقدام به سرقت اشیای جانباختگان کردهاند، مورد توجه بوده است. در اثنای قرائت کیفرخواست برخی اولیایدم جانباختگان سانحه هواپیمای اوکراینی و تعدادی از وکلای آنها به بیان نظرات خود در باب فرآیند دادرسی پرداخته و اظهار داشتند که پرونده به سبب اینکه پس از اعلام نظر کارشناسی به شکات و وکلای آنها ابلاغ نشده است واجد نقص است. قاضی خطاب به شکات تصریح کرد: این ایراد شما وارد است و دادگاه به همین دلیل بخشی از پرونده را برای رفع نقص به دادسرا ارجاع داده است. سپس برخی وکلا و اولیای دم جانباختگان بیان داشتند که این دادگاه را به رسمیت میشناسیم و به جهت اقدام دادگاه در ارجاع بخشی از پرونده برای رفع نقص به فرآیند دادرسی امیدوار هستیم. در بخش اول کیفرخواست نماینده دادستان نظامی تهران گفت: ۱۰۳ نفر از اولیای دم ضمن مراجعه به دادسرا یا مراجعه وکلایشان شکایت خود را تنظیم کردند. در پایان این جلسه، قاضی اعلام کرد زمان جلسه بعدی دادگاه متعاقبا اعلام خواهد شد.
***
دادسرای عمومی و انقلاب تهران حبیب اسیود را تفهیم اتهام کرد
ابلاغ کیفرخواست سرکرده الاحوازیه
بنا بر اعلام دستگاه قضا، روز گذشته کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران به حبیب فرجاللهچعب ملقب به حبیب اسیود، سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه ابلاغ شد. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حبیب اسیود سرکرده گروهک تروریستی الاحوازیه در جریان جلسه ابلاغ کیفرخواست، خود را کارمند اداره کار سوئد و دارای تابعیت سوئد معرفی کرد. بر اساس این کیفرخواست صادره، اتهام اسیود اداره و سرگروهی گروه تروریستی به نام «حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز» و طراحی و اجرای عملیاتهای بمبگذاری و تروریستی متعدد در استان خوزستان و تخریب اموال عمومی به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران است. در جریان جلسه ابلاغ کیفرخواست به اسیود تاکید شد وکیل متهم حتما باید در دادگاه حضور داشته باشد. بمبگذاری در اداره مسکن و شهرسازی اهواز، بمبگذاری در سازمان برنامه و بودجه اهواز، بمبگذاری در اداره محیطزیست، بمبگذاری لولههای انتقال نفت، بمبگذاری در محور انتقال نفت آبادان- اهواز- ماشهر، بمبگذاری در فرمانداری دزفول و آبادان و برنامهریزی جهت بمبگذاری در دادگستری اهواز از اهم موارد تفهیمشده به متهم در جریان ابلاغ کیفرخواست بود. حبیب اسیود از سال ۲۰۰۵ فعالیتهای تروریستی خود را تحت حمایت سرویسهای اطلاعاتی و جاسوسی از جمله موساد و سعودی و در چتر حمایتی سوئد آغاز کرد. گروهک تروریستی الاحوازیه به سرکردگی اسیود تنها در سال ۱۳۸۴، ۱۰ مورد عملیات تروریستی انجام داده که منجر به شهادت تعداد زیادی از هموطنان شده است.
ارسال به دوستان
انتشار جزئیات جذاب درباره دسترسیهای خدمتکار خانه بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که به جاسوسی برای ایران متهم شده است
در اندرونی صهیونیستها
عومری گورن از سال 2015 در منزل بنی گانتس استخدام شد و این اختیار را داشت در نبود اعضای خانه، بدون هیچ نظارتی در اتاقها کار کند
گروه سیاسی: پایگاه دِبِکا وابسته به نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی جزئیات و اطلاعات تازهای درباره جاسوسی خدمتکار خانه بنیگانتس، وزیر جنگ اسرائیل برای ایران ارائه داد که میتواند برای مقامات این رژیم تکاندهنده باشد.
به گزارش «وطنامروز»، این پایگاه تحلیلی در گزارش خود نوشت: عمری گورن، مردی ۳۷ ساله که اخیرا سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل مدعی شده به نفع یک گروه هکری وابسته به ایران از خانه بنیگانتس، جاسوسی میکرده است، حداقل از 3 سال پیش یعنی از آوریل ۲۰۱۹ در این اقدام دست داشته است.
دبکا نوشت: او آن موقع به عنوان یک خدمتکار در خانه بنیگانتس که رئیس ستاد ارتش بود، کار میکرد. وقتی گانتس تازه به عنوان رهبر حزب اپوزیسیون آبی- سفید وارد سیاست شده بود، گوشی همراهش مورد حمله هکرهای تحت حمایت ایران قرار گرفت.
دبکا ادامه داد: حالا گفته میشود این گورن بوده که به هکرها دسترسی به تلفن گانتس را داده بود اما اصلا به او شکی برده نشد. اتهام هک شدن از سر و صدا افتاد و تحقیقی که وعده آن داده شده بود، هیچگاه انجام نشد. گورن از آن ماجرا قسر در رفت و ترغیب شد به عنوان یک جاسوس دیجیتال کارش را توسعه دهد.
این پایگاه خبری در ادامه مینویسد: شاهدان مورد اعتماد با اطمینان به دبکا گفتهاند گورن و همسرش سال ۲۰۱۵ استخدام شده بودند تا ۲ بار در هفته به مدت 6 ساعت خانه گانتس را تمیز و مرتب کنند. نظافتچی کلید داشت تا وقتی اعضای خانه بیرون بودند، بتواند داخل برود و بدون نظارت در تمام اتاقها کار کند. هیچ کس به آن فکر نکرده بود.
به نوشته این پایگاه خبری، این وضع پس از آنکه گانتس، نخستوزیر چرخشی به همراه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر پیشین اسرائیل بود نیز ادامه یافت.
دبکافایل در ادامه مطرح میکند: کار گورن به عنوان یک جاسوس پس از انتصاب گانتس به مقام وزارت جنگ، سختتر میشد. ۲۶ اکتبر، گروه هکری که خود را عصای موسی مینامید، تصاویری از گانتس پخش کرد که این تهدید روی آنها بود: «ما در جریان تمام تصمیمات شما هستیم و یک روز از جایی نامعلوم به شما ضربه خواهیم زد. ما اسنادی محرمانه را از وزارت جنگ به دست آوردهایم، از جمله اطلاعات، نقشههای عملیاتی و دادههایی درباره پتانسیل یگانهای نظامی... ما این اطلاعات را منتشر خواهیم کرد تا جنایات شما را نشان دهیم».
دبکا همچنین در این باره مدعی شد: از آن موقع معلوم شد گورن از تلگرام برای بایگانی اطلاعات فوقسری استفاده میکرد که آنها را در ازای دریافت مبلغی برای گروه عصای موسی میفرستاد و بعد موارد بایگانیشده را حذف میکرد.
این پایگاه خبری در ادامه مدعی شده است: گروه عصای موسی از طریق کارشناسان سایبری با گروه هکری ایرانی سایه سیاه در ارتباط است. در حال حاضر این ایده مطرح است که گورن در واقع فراتر از موضوع جمعآوری اطلاعات محرمانه برای تهران، پیشنهاد کرده بود بدافزاری روی کامپیوتر شخصی وزیر نصب کند تا اطلاعات دزدیده شده را به شکل ثابت و پیوسته به کامپیوتر عوامل اطلاعاتی ایران برساند. بنابراین، جمله «ما از تمام تصمیمهای شما باخبریم»، صرفا لافزنی توخالی هکرها نبود. دبکا در آخر نوشت: این خدمتکار پس از سالها پنهان شدن از انظار سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل و با بهرهمندی از اعتماد کسانی که برایشان کار میکرد، دریافته بود زمان بدون نظارت زیادی در اختیار دارد که در خانه وزیر جنگ، صرف پیشبرد یک کار جاسوسی پولساز کند. این شینبت است که باید به خاطر پی نبردن به نفوذ این جاسوس در مهمترین مراکز امنیتی اسرائیل پاسخگو باشد.
ارسال به دوستان
مقام ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید ادعا کرد اگر دیپلماسی با ایران شکست بخورد از گزینههای دیگر استفاده میکنیم
گندهگویی در وقت اضافه!
گروه سیاسی: مقام ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید در جمع حاضران در نشست امنیتی منامه همزمان از تعهد آمریکا به دیپلماسی با ایران و آمادگی برای توسل به دیگر گزینهها سخن گفت. به گزارش «وطنامروز»، با نزدیک شدن به 8 آذر، موعد از سرگیری مذاکرات ایران و ۱+۴ در وین و در اوضاعی که بازدارندگی هستهای ایران زمان را علیه واشنگتن کرده، مقامات آمریکایی که اهرم فشار تازهای برای رو کردن علیه تهران ندارند، تحت هر شرایطی تلاش میکنند با توسل به تهدید، دستگاه محاسباتی ایران را تحتالشعاع قرار داده و امتیازی در میز مذاکرات کسب کنند. بر این اساس هماهنگکننده شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور «خاورمیانه و شمال آفریقا» در اجلاس منامه گفت: «اگر مورد آزمون قرار بگیریم، ما (آمریکا) از مردم آمریکا دفاع خواهیم کرد؛ از جمله اگر ضروری باشد، از طریق توسل به نیروی نظامی. اگر نیاز به استفاده از نیروی نظامی باشد، ما آمادگی استفاده بسیار قاطعانه از نیروی نظامی را داریم. قرار نیست ما به تبادل آتش تلافیجویانه با گروههای نیابتی مورد حمایت ایران کشیده شویم و آنها هم میدانند اگر [قرار باشد] پاسخ بدهیم، آماده آن هستیم که به صورت قاطعانه و مقتدرانه پاسخ دهیم». «برت مکگورگ» در ادامه گفت: «از همان ابتدای دولت بایدن ما بر اساس تجربه و تحلیل این موضوع را مفروض قرار دادیم که ایران دشمن [آمریکا] است و تا آینده قابل پیشبینی، همینطور خواهد بود». هماهنگکننده شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور «خاورمیانه و شمال آفریقا» گفت: «ما کاملا از دیپلماسی برای رفع مسائل و کاستن از خطر سوء محاسبات حمایت و استقبال میکنیم و به دنبال طرق مختلف برای کاستن تنشها خواهیم رفت؛ هر جا که امکانش باشد». وی گفت: «رویکرد ما در قبال ایران که یک دشمن اعلام شده است، مبتنی بر یک اصل مورد آزمون و بنیادی است: یک دیپلماسی مبتنی بر بازدارندگی و کاهش تنش. هیچیک از این دو نمیتواند بدون دیگری کارساز و موثر باشد. برای این اصول اهداف فوری وجود دارد: اول، ممانعت از دستیابی ایران به سلاح اتمی. ما بشدت نگران هستیم و بقیه جهان هم باید درباره افزایش چشمگیر و شدید برنامه هستهای ایران از زمان خروج دولت قبلی از برجام نگران باشند. رئیسجمهور بایدن اعلام کرد واقعا به این حرف باور دارد که ما به دیپلماسی [با ایران] متعهد هستیم. ما همچنین برای دیگر گزینهها در صورت شکست دیپلماسی هم آماده هستیم». برت مکگورگ ادامه داد: «دوم، [هدف دوم فوری آمریکا] تقویت دوستان و شرکایمان است. ما متوجه تعاملات اخیر میان کشورهای [حاشیه] خلیج[فارس] و ایران هستیم و واقعبین اما امیدواریم این تعاملات شاید باعث کاستن از تنشها و در نهایت موجب کاهش خطرات درگیریهای جدید شود اما همزمان ما این موضوع را متوجه هستیم که دنبال کردن تعامل باید از موضع قدرت باشد، البته اشتباه نکنید! به تلاشهایمان برای تقویت ظرفیت دوستان و شرکایمان در خاورمیانه برای دفاع از خودشان بویژه در برابر خطرات ناشی از پهپادها و موشکهای ایران خواهیم افزود».
* لاف گزاف!
اظهارات این مقام آمریکایی که به نظر میرسد چیزی جز دلگرمی به متحدان منطقهای آمریکا در حاشیه خلیجفارس نباشد، در شرایطی بیان میشود که دولت بایدن در مواجهه با برنامه هستهای ایران به اندازهای در موضع ضعف قرار دارد که در آخرین تحولات پیرامون آن، سازمانهای اطلاعاتی اسرائیل گفتهاند این احتمال وجود دارد که آمریکا در مذاکرات وین و تا زمان امضای توافق با ایران، تقریبا با هر امتیازی موافقت کند. علاوه بر این هفته گذشته پایگاه آکسیوس گزارش داد مقامهای آمریکایی و صهیونیستی مدعی شدهاند «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید ایده توافق موقت با ایران با هدف خرید زمان بیشتر در مذاکرات هستهای را با همتای اسرائیلی خودش مطرح کرده است. این پایگاه آمریکایی نوشت سالیوان در هفتههای گذشته ایده توافق موقت با ایران را با «ایال هولاتا» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در میان گذاشته است. ۲ منبع آمریکایی گفتهاند سالیوان و هولاتا تنها در حال بررسی احتمالات مختلف بودهاند و سالیوان ایدهای را که از سوی یکی از کشورهای اروپایی مطرح شده بود با همتای اسرائیلی خود در میان گذاشت. طبق گفته مقامهای آمریکایی، ایده مطرحشده از سوی آمریکاییها این بود که آمریکا و متحدانش در ازای توقف موقت بخشهایی از برنامه هستهای خود، امکان آزادسازی بخشهایی از داراییهای مسدودشده ایران را فراهم خواهند کرد یا اینکه برای مبادلات کالاهای بشردوستانه، معافیتهای تحریمی صادر خواهند کرد.
ارسال به دوستان
رایزنی هیأت روس با امیرعبداللهیان و خاجی در تهران درباره اوضاع سوریه
نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در امور سوریه و همچنین معاون وزیر خارجه این کشور دیروز با امیرعبداللهیان و خاجی در تهران درباره اوضاع سوریه به رایزنی پرداختند. به گزارش فارس، «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه در امور سوریه و «سرگئی ورشنین» معاون وزیر خارجه این کشور که به تهران سفر کردهاند، روز گذشته با حضور در محل وزارت امور خارجه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کردند. این هیأت همچنین با «علیاصغر خاجی» مشاور ارشد وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در امور ویژه سیاسی دیدار و گفتوگو کردند. در این دیدار همکاریهای منطقهای و اوضاع سوریه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. خاجی، مشاور ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی در این دیدار با اشاره به مبارزه مشترک ایران و روسیه با تروریسم در سوریه، بر ضرورت همکاری تنگاتنگ ۲ کشور در حفظ حاکمیت، بازسازی و کمک به ثبات سوریه تأکید کرد. مشاور ارشد وزیر امور خارجه ایران در این دیدار همچنین به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برای نشست سران روند آستانه اشاره کرد و اهمیت پیگیری راهکار سیاسی حل بحران سوریه در روند آستانه و استمرار گفتوگوهای سوری- سوری در چارچوب کمیته قانون اساسی سوریه را مورد تأکید قرار داد. هیأت روس که به منظور گفتوگو با مقامات کشورمان وارد تهران شد، از استقبال گرم طرف ایرانی قدردانی کرده و یادآور شد گفتوگو و رایزنی با طرفهای ایرانی در سطوح مختلف، همواره موثر و مهم بوده است. مقامات روس در ادامه اهمیت راهکار سیاسی برای بحران سوریه و تقویت گفتوگوهای سوری - سوری را مورد اشاره قرار داده و نسبت به انجام دیدارها در چارچوب روند آستانه و همچنین رایزنیهای دوجانبه، اعلام آمادگی کردند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|