|
مؤسسه اسرائیلی: تلآویو در جنگهای ۲ دهه اخیر شکست خورده است
بر اساس یک نظرسنجی که مؤسسه مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی انجام داده، اکثریت صهیونیستها معتقدند ارتش این رژیم در جنگ اخیر علیه نوار غزه پیروز نشده است. بر اساس نظرسنجی مذکور، احساس غالب در اسرائیل این است که ارتش دیگر قادر به یکسره کردن نبردها در ۲ دهه اخیر نبوده و معادله آتشبس و عدم تلفات بهمثابه پیروزی در جنگ تلقی شده است.
ارسال به دوستان
در روز خداحافظی صدراعظم آلمان پس از ۱۶ سال، نرخ مرگ و میر روزانه کرونا در این کشور به ۵۲۷ نفر رسید
بازنشستگی مرکل در اوج کار کرونا
گروه بینالملل: چهارشنبه هشتم دسامبر، خانم صدراعظم آلمان سرانجام پس از بیش از 16 سال (۵۸۶۰ روز) حضور ممتد در رأس قدرت، دوران بازنشستگیاش را آغاز کرد. این اما تنها رویداد تاریخی دیروز سرزمین ژرمنها نبود؛ مرگ 527 آلمانی بر اثر کرونا در شبانهروز منتهی به خداحافظی به یادماندنی آنگلا مرکل در میان تشویقهای ممتد نمایندگان بوندستاگ، نهتنها رخدادی همانقدر تاریخی در این کشور محسوب میشود، بلکه به نوعی مدیریت بحران توسط دولت مرکل در دوران تقریبا ۲ ساله همهگیری را زیر سوال میبرد. آلمان روز چهارشنبه بالاترین تعداد مرگومیر ناشی از کرونا را از ماه فوریه در حالی به ثبت رساند که در تلاش برای متوقف کردن موج چهارم این همهگیری است. دیروز پیش از آنکه مرکل و اولاف شولتز، صدراعظم جدید از حزب رقیب ساعت 9 صبح برای آغاز مراسم اعلام دولت جدید به بوندستاگ بروند، موسسه «رابرت کخ» آلمان آماری وحشتناک در زمینه میزان ابتلا و فوت بر اثر کرونا اعلام کرد که از فوریه 2021 (بهمن ۹۹) بیسابقه بود.
این موسسه اعلام کرد در مجموع ۶۹ هزار و ۶۰۱ ابتلای جدید تنها در شبانهروز پیش از آن (سهشنبه تا چهارشنبه) گزارش شده که ۲ هزار و ۴۱۵ نفر بیشتر از زمان مشابه در یک هفته قبل است و در این میان ۵۲۷ شهروند آلمان طی یک شبانهروز جان خود را بر اثر بیماری «کووید-19» از دست دادند.
این نرخ وحشتناک ابتلا و فوت پس از تزریق حتی تا ۳ دوز واکسن به بخش وسیعی از ژرمنهاست و البته پیش از شیوع جدی سویه جدید و بسیار خطرناک این ویروس به جامعه آلمان. به همین دلیل نگرانیهای گستردهای در این کشور درباره فاجعه احتمالیای که شیوع اُمیکرون در پی خواهد داشت، به وجود آمده است. تا این لحظه سویه جدید و خطرناکتر کرونا در 15 کشور اروپایی مشاهده شده اما تعداد موارد هنوز محدود است.
با حساب موارد جدید، مجموع فوتیهای کرونایی در آلمان به ۱۰۴ هزار و ۴۷ نفر رسید. با این حال، نرخ شیوع ۷ روزه در این کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر به روند کاهشی ادامه داده و از ۴۳۲ مورد روز سهشنبه به ۴۲۷ مورد در روز چهارشنبه کاهش یافت. حال کارشناسان میپرسند آیا این معیار به معنی عبور آلمان از اوج این موج همهگیری است یا اینکه این ارقام قابل اعتماد نیست، زیرا مسؤولان بهداشت و درمان این کشور بویژه در مناطق کانونی، بسیار درگیرند.
* دولت جدید با سیاست خارجی نهچندان مستقل
صبح دیروز پس از آنکه نمایندگان بوندستاگ برای ۳ دقیقه متوالی به افتخار آنگلا مرکل دست زدند، تشریفات مفصل انتخاب و تایید جایگزین او در پست صدارت عظمای آلمان آغاز شد.
بدین ترتیب اولاف شولتز، چهره برجسته حزب سوسیال- دموکرات به حکومت 16 ساله حزب راستگرای دموکرات- مسیحی و متحدان باواریاییاش با رهبری چهرهای ماندگار چون مرکل پایان داد. مرکل اگر چه از سوی رسانههای لیبرال به عنوان فرشته دموکراسی خوانده میشود اما در نقطه مقابل، چسبیدنش به ریاست دولت به مدت نزدیک به ۲ دهه به نوعی اقتدارگرایی شبیه بود که این طول دوران حضور در قدرت دموکراتیک در سراسر اتحادیه اروپایی بدیلی نداشته است.
اگر چه صدراعظم آلمان، سومین چهره دولت فدرال پس از رئیسجمهور و رئیس بوندستاگ محسوب میشود اما در قیاس با ۲ سمت تشریفاتی و نیمهتشریفاتی مذکور، قدرت و اختیار بیمانندی در چارچوب اجرایی و سیاسی این کشور دارد.
بیدلیل نیست عنوانی که در آلمانی به این مقام اطلاق میشود «بوندس کانتسلر» (Bundeskanzler) به معنای صدر فدرال یا رئیس کل، از عنوان سیاستمدار مقتدر و اسطورهای ژرمنها در قرن نوزدهم یعنی «فون بیسمارک» برگرفته شده است. بوندس کانتسلر یا صدراعظم نه به طور مستقیم از سوی شهروندان آلمان، بلکه توسط نمایندگان آنها در پارلمان انتخاب میشود. به این ترتیب که گروههای پارلمانی نامزد مورد حمایت خود را پیشنهاد میکنند و نامزدی او رسما از سوی رئیسجمهور تایید میشود. مراسم انتصاب اولاف شولتز دیروز در ۴ مرحله و در ۳ مکان مختلف برگزار شد؛ بوندستاگ (پارلمان این کشور)، سپس کاخ بلوو (اقامتگاه رسمی رئیسجمهور) و در نهایت اقامتگاه صدراعظم. این ۳ ساختمان در فاصلهای نه چندان دور از یکدیگر و در قلب برلین واقع شدهاند.
«باربل بس» رئیس بوندستاگ اعلام کرد در رأیگیری پارلمان ۳۹۵ نماینده به شولتز رأی دادند، ۳۰۳ نفر هم رأی مخالف و ۶ نفر نیز رأی ممتنع دادند. او سپس حکم صدراعظمی خود را از فرانک والتر اشتاین مایر، رئیسجمهور فدرال آلمان دریافت کرد. انتخاب اولاف شولتز با رأی اکثریت پارلمان نهتنها او را به عنوان چهارمین صدراعظم سوسیال- دموکرات تاریخ این کشور معرفی کرد، بلکه به تشکیل دولتی متشکل از ائتلاف سهگانه احزاب سوسیال- دموکرات، سبزها و لیبرال- دموکرات موسوم به چراغ راهنمایی یا آمپل انجامید که برای نخستینبار در تاریخ جمهوری فدرال آلمان رخ میدهد. احزاب آمپل حدود ۴۱۹ کرسی در پارلمان جدید آلمان را در اختیار دارند. دیروز 16 وزیر جدید دولت فدرال هم در بوندستاگ سوگند یاد کردند.
کابینه جدید جوانتر و حضور زنان هم در آن بیشتر شده است. در دولت ائتلافی جدید آلمان «رابرت هابک» از حزب سبزها، معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد و حفاظت از اقلیم میشود. هابک 52 ساله از سال ۲۰۱۸ یکی از ۲ رهبر حزب سبزهاست. «کریستیان ولفگانگ لیندنر» 42 ساله، رهبر حزب دموکراتهای آزاد نیز وزارت دارایی را به عهده میگیرد.
مهمترین ویژگی این کابینه اما سیاست خارجی احتمالا افراطی آن خواهد بود. سکان دستگاه دیپلماسی آلمان به خانم «آلنالنا بائرباک» سپرده شده است. این سیاستمدار 41 ساله از ۲۰۰۵ عضو حزب سبزها و از سال ۲۰۱۸ یکی از ۲ رهبر حزب بوده است. نکته مهم اینکه بائرباک که از سال ۲۰۱۳ به عضویت پارلمان درآمده، درسخوانده اقتصاد و حقوق بینالملل در انگلیس بوده و بشدت به جریان حاکم سیاسی در لندن و واشنگتن گرایش دارد که در کنار علاقه شدیدش به رژیم صهیونیستی، نمایی نگرانکننده از عدم استقلال دستگاه دیپلماسی برلین را ترسیم میکند. شولتز بلافاصله برای روزهای پنجشنبه و جمعه باید خود را آماده حضور آنلاین در نشست دموکراسی به ریاست جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا کند. بائرباک هم عصر دیروز بلافاصله پس از ادای سوگند در بوندستاگ، روانه پاریس شد و از آنجا به بروکسل و ورشو خواهد رفت.
***
مرد آلمانی خودش و خانوادهاش را به خاطر گواهینامه واکسن کشت
اجباری شدن گواهینامه واکسن کرونا در آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی برای دسترسی به خدمات رفاهی، فرهنگی و تفریحی و حتی حاضر شدن در محل کار باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای شهروندان در اروپا شده است. این موضوع در عین حال باعث به وجود آمدن بازار سیاه گواهیهای تقلبی در آلمان شده است. مسؤولان قضایی این کشور این هفته از کشته شدن همه اعضای یک خانواده به دلیل تبعات ناشی از جعل گواهینامه واکسیناسیون کرونا خبر دادند. به گفته دادستانی آلمان، یکی از شهروندان پس از لو رفتن گواهی جعلی واکسن از بیم تبعات این اقدام با شلیک گلوله همسر و ۳ فرزندش را کشت و سپس اقدام به خودکشی کرد. پلیس جسد والدین ۴۰ ساله این خانواده را به همراه ۳ کودک ۴، ۸ و ۱۰ ساله آنها که مشخص بود همگی بر اثر اصابت گلوله جان باختهاند روز شنبه در منزل محل اقامتشان در کونیگز ووسترهاوزن واقع در جنوب برلین پیدا کرد. در یادداشت خداحافظی که سرپرست خانواده پیش از کشتن خود و دیگر اعضا در منزل به جا گذاشته بود تصریح شده که وی برای همسرش گواهی واکسیناسیون جعل کرده است. یک دادستان دستگاه قضایی آلمان به رویترز گفت گویا کارفرمای همسر این مرد متوجه جعلی بودن گواهی واکسیناسیون میشود و این مساله هر دوی آنها را به وحشت میاندازد. آنها بیم آن را داشتند که به دلیل جعل صورت گرفته بازداشت شوند و سپس فرزندانشان نیز از آنها گرفته شوند. کارمندان بخشهای دولتی و خصوصی از ماه گذشته موظف شدهاند برای ورود به محل کار گواهی واکسیناسیون ارائه کنند یا در صورت واکسینه نشدن تست منفی کرونا یا مدرکی دال بر بهبود تازه از بیماری «کووید-۱۹» را نشان دهند. مقامات آلمانی همچنین هفته گذشته موافقت خود را با منع دسترسی افراد واکسینه نشده به همه مراکز و اماکن تجاری به جز ضروریترین آنها مانند فروشگاههای مواد غذایی، داروخانهها و نانواییها اعلام کردند.
ارسال به دوستان
المیادین: البلق شرقی در جنوب مأرب آزاد شد
منابع میدانی در استان مأرب یمن به شبکه المیادین گفتند طی عملیات اخیر، نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن بخش شرقی رشتهکوه البلق را از چنگال نیروهای دولت مستعفی و ائتلاف عربستان آزاد کردند و تا چند روز دیگر به شهر مأرب خواهند رسید.
منابع میدانی در استان مأرب یمن در تازهترین تحولات جبهههای درگیر در این استان از آزادسازی «البلق شرقی» در رشتهکوه البلق خبر دادند که از جنوب تا شمال غرب مرکز این استان امتداد دارد.
شبکه المیادین لبنان به نقل از این منابع دیروز چهارشنبه گزارش داد رشتهکوه البلق آخرین بلندی برای دفاع از شهر مأرب از سمت جنوب شرق است.
این منابع گفتند: «عناصر نیروهای منصور هادی و ائتلاف متجاوز سعودی از هم فروپاشیده و خیلی از آنها از جبهههای درگیر فرار کردهاند و خبری از برخی فرماندهان آنها نیز نیست».
بر اساس این گزارش، تا چند روز دیگر ارتش و کمیتههای مردمی یمن شهر مأرب را کاملا آزاد خواهند کرد.
منابع المیادین گفتند فرماندهی نظامی یمن آخرین فرصت را به مزدوران داده است تا قبل از آنکه فرصت از دست برود، تسلیم شوند و متارکه جنگ کنند.
سیدعبدالملک بدرالدین الحوثی، رهبر انصارالله و انقلاب یمن چند ماه پیش در بحبوحه درگیریها در اطراف استان مأرب، از ابتکار عمل انسانی برای دور نگهداشتن شهر مأرب از جنگ رونمایی کرد ولی ائتلاف سعودی و دولت مستعفی به ریاست منصور هادی به آن اعتنایی نکردند.
طی روزهای اخیر، بر اساس گزارشهای منتشرشده، نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی دولت نجات ملی یمن که انصارالله نیز بخشی از این دولت است، بهجای پیشروی از غرب و منطقه کوهستانی، از جنوب رشتهکوه البلق و منطقه بیابانی پیشروی کردهاند تا شهر مأرب را کاملا محاصره کنند.
محمد البخیتی، عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله و فعال رسانهای و تحلیلگر یمنی در ارتباط با این تحولات میدانی گفت نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن به لحظات سرنوشتساز و فیصله دادن به درگیریها در جبهه مأرب نزدیک میشوند. وی طی گفتوگو با شبکه المیادین، با بیان اینکه این نیروها تحت فشارها و خواستههای مردمی مبنی بر آزادسازی شهر مأرب هستند، تأکید کرد شکست نیروهای متجاوز در این جبهه به معنای شکست آنها در سایر جبههها خواهد بود. عضو شورای سیاسی انصارالله یمن گفت آزادسازی استان مأرب بدترین سناریو برای ائتلاف متجاوز و متخاصم به رهبری سعودی خواهد بود.
ارسال به دوستان
ژنرال راوات، عالیترین مقام نظامی هند 2 روز پس از توافق نظامی تاریخی این کشور با روسیه در یک سانحه هوایی کشته شد
سقوط هالیوودی
دیروز در یک سانحه هوایی مشکوک در جنوب هندوستان، فرمانده رئیس ستاد کل نیروهای مسلح این کشور به همراه 13 نظامی دیگر کشته شدند. طبق بیانیه IAF (نیروهای مسلح هندوستان)، یک بالگرد نیروی هوایی هند با 14 سرنشین که از سولور به سمت شهر ولینگتون در تامیل نادو در حرکت بود، در نزدیکی شهر کونور سقوط کرد. بر اساس این بیانیه در این سانحه ژنرال بیپین راوات، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هند به همراه همسرش، مادولیکا راوات و 11 سرنشین دیگر از جمله 4 خدمه نیروی هوایی کشته شدند. تنها بازمانده سانحه، سروان گروه «وارون سینگ» است که به دلیل جراحات وارده در بیمارستان نظامی در ولینگتون تحت درمان قرار گرفته است. نیروی هوایی ارتش آمریکا نیز در حالی از طریق توئیتر خبر فوری کشته شدن ژنرال بیپین راوات را اعلام کرد که واشنگتن به طور طبیعی بیشترین منفعت را از مرگ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هند میبرد.
به گزارش خبرگزاری پرس تراست، تا ظهر دیروز علت حادثه از سوی ارتش مشخص نشده بود و حداقل ۴ جسد در محل سقوط بالگرد پیدا شده است. به گزارش رویترز، علاوه بر راوات، تعدادی از مقامات هندی نیز در این بالگرد میلمی - ۱۷ ویآیپی ساخت شوروی سابق حضور داشتهاند.
نیتین گادکاری، وزیر حملونقل جادهای و بزرگراههای هند دیروز در توئیتی اعلام کرد از شنیدن خبر این سانحه شوکه شده است. ژنرال راوات دسامبر 2019 به عنوان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح هند منصوب شد. پیش از آن، وی رئیس ستاد ارتش بود. او در بیش از 40 سال خدمت نظامی، فرماندهی چندین گردان ارتش هند را بر عهده داشت و به پاس خدمات خود جوایز متعددی دریافت کرده بود. او برای نخستینبار دسامبر 1978 به ارتش هند وارد شد. این ژنرال باسابقه هندی روابط نزدیکی با روسیه داشت و نقشش در قراردادهای نظامی مسکو و دهلینو در سالهای اخیر غیرقابل کتمان است، از جمله توافق همکاریهای راهبردی تاریخی اخیر که دوشنبه میان نارندرا مودی، نخستوزیر هندوستان و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه بسته شد.
به گزارش رسانههای روسی، طبق این توافق که جزئیات آن در دیدار همزمان سرگئی شویگو، وزیر دفاع این کشور و همتای هندیاش «راجناث سینگ» در دهلینو مورد بحث قرار گرفت، قرار است سامانه موشکی «اس 400» و جنگندههای نسل پنجم شاخمات (کیش و مات) به هند واگذار شود؛ موضوعی که بشدت موجب حساسیت آمریکا و انگلیس و متحدان غربیشان است. وزیر دفاع هند متعاقب دیدار با شویگو در توئیتی اعلام کرد ۲ طرف گفتوگوهایی جامع درباره همکاریهای دفاعی داشتند. سینگ نوشت: «گفتوگوهای دوجانبه مفید، سازنده و جامعی در حوزه همکاری دفاعی با سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه داشتیم. هند به همکاری استراتژیک و خاص با روسیه میبالد».
او همچنین گفت ۲ کشور یکسری توافقها و قراردادهایی را درباره همکاریهای دفاعی و ساخت تسلیحات سبک امضا کردند. او در ادامه نوشت: «دهلینو از حمایت قاطعانه مسکو از هند بشدت راضی است. ما امیدواریم این همکاری به صلح، ثبات و شکوه بزرگی برای تمام منطقه منجر شود».
همچنین وزارت دفاع روسیه نیز از امضای توافق همکاری نظامی و فنی میان مسکو و دهلینو برای سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۰ خبر داد. این توافق، همکاری میان واحدهای نیروهای مسلح ۲ کشور و همچنین تامین و توسعه تسلیحات و تجهیزات نظامی را در نظر گرفته است. یکی از ویژگیهای جدید این توافق نظامی بزرگ، حذف دلار آمریکا از معاملات و جایگزینی روبل و روپیه به جای آن است. پیش از دیدار این هفته رهبران و وزرای دفاع و خارجه هندوستان و روسیه، مقاماتی از پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا مشخصا در این باره به دهلینو هشدار داده بودند که در صورت خرید سامانه «اس 400» توسط هند، واشنگتن ممکن است تحریم این کشور را بررسی کند؛ مشابه همان اقدامی که دولت آمریکا علیه ترکیه انجام داده است. از طرف دیگر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه پس از دیدار دوشنبه گذشته با «سوبرامانیام جایشانکار» همتای هندی خود در دهلینو اعلام کرد آمریکا در تلاش است در همکاری ۲ کشور در زمینه سامانههای موشکی پدافندی «اس 400» کارشکنی کند. لاوروف گفت: «در حال حاضر، همه چیز طبق برنامه پیش میرود و توافقات در حال اجراست. ما شاهد تلاشهای ایالات متحده برای تضعیف این همکاری، تحمیل سلاحهای خود به هند و همچنین ایده آمریکاییها درباره چگونگی توسعه این منطقه هستیم». او سپس با بیان اینکه در سالهای اخیر عوامل بیثباتکننده در این منطقه انباشته شده، گفت: «در جریان گفتوگوها، نگرانیهای خود را درباره اقدامات آمریکا در منطقه با شعار به اصطلاح «راهبردهای هند و اقیانوسیه» ابراز کردیم. وی با ذکر مثالی از اتحاد سهگانه ایالات متحده آمریکا، انگلیس و استرالیا در منطقه هند و اقیانوسیه گفت: «سوالات زیادی درباره سازماندهی تولید زیردریاییهای هستهای یا ارسال آنها به استرالیا و اینکه آیا این کشور به تعهدات خود در قبال توافقنامه راروتونگا درباره منطقه عاری از سلاح هستهای در اقیانوس آرام جنوبی پایبند خواهد بود یا خیر، مطرح است».
ارسال به دوستان
رؤسای جمهور آمریکا و روسیه در دیدار مجازی از یکدیگر در مورد عدم حمله به اوکراین و عدم توسعه ناتو تضمین خواستند
بایدن - پوتین، هشدار در برابر هشدار
گروه بینالملل: «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه و «جو بایدن» رئیسجمهوری آمریکا شامگاه سهشنبه طی گفتوگویی مجازی که برخی رسانهها مدت آن را 2 ساعت اعلام کردند، درباره طیف وسیعی از موضوعات مرتبط با ایالات متحده و روسیه تبادل نظر کردند. پیش از این دیدار، کرملین وضعیت روابط آمریکا و روسیه را «بسیار تأسفآور» توصیف کرد. مقامات ایالات متحده ماه گذشته به تحرکات غیرمعمول نیروهای روسیه در نزدیکی اوکراین اشاره کرده و نسبت به حمله احتمالی روسیه ابراز نگرانی کردند؛ موضوعی که مسکو آن را بشدت رد کرده است. پوتین غرب را متهم میکند «خطوط قرمز» روسیه را بیش از حد ساده گرفته است. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز دوشنبه گفته بود آنچه روسیه به عنوان گسترش خزنده ناتو به سمت مرزهای خود میخواند و تضمینهای امنیتی بلندمدت که پوتین گفته مسکو از سوی غرب به آن نیاز دارد، در تماس با بایدن مورد توجه قرار خواهد گرفت. پوتین گفته است خواهان تضمینهای الزامآور قانونی است که ناتو بیشتر به سمت شرق گسترش نخواهد یافت و اینکه انواع خاصی از تسلیحات در کشورهای نزدیک به روسیه از جمله اوکراین مستقر نشود. پسکوف به خبرنگاران گفت: آنها باید درباره چگونگی اجرای تفاهماتی که در ژنو به دست آوردند و اینکه چه چیزی به طور کامل اجرا میشود و چه چیزی نیاز به کار اضافی دارد، بحث کنند.
به گزارش «وطنامروز»، کاخ کرملین بامداد دیروز با صدور بیانیهای درباره گفتوگوی رؤسایجمهور روسیه و آمریکا اعلام کرد پوتین به بایدن تاکید کرده واشنگتن با متوجه کردن تمام تقصیرها به سوی طرف روس در بحران کنونی با اوکراین، مرتکب اشتباه شده است. در این گفتوگوی تلفنی، پوتین از بایدن خواست ضمانتهایی درباره عدم توسعه ناتو به سوی مرزهای روسیه داده شود. پوتین همچنین به بایدن پیشنهاد داد تمام اقدامات دوجانبه درباره کاهش فعالیت هیأتهای دیپلماتیک در ۲ کشور متوقف شود. بر اساس بیانیه کاخ کرملین، پوتین و بایدن بر ادامه ارتباط میان ۲ طرف توافق کردند. کاخ سفید نیز بامداد دیروز طی بیانیهای اعلام کرد: «تماس ویدئویی امنی میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا برگزار شد و طی آن درباره طیفی از موضوعات که در دستور کار آمریکا و روسیه قرار دارد، گفتوگو شد». در این بیانیه آمده است: «رئیسجمهور آمریکا نگرانی عمیق آمریکا و متحدان اروپایی را درباره تراکم نظامی روسیه در اطراف اوکراین ابراز داشته و این موضوع را شفاف کرد که آمریکا و متحدان اروپایی در صورت بروز تشدید تحرکات نظامی، با اقدامات اقتصادی قدرتمند و دیگر اقدامات به آن پاسخ خواهند داد». کاخ سفید در ادامه بیانیه خود اعلام کرد: «رئیسجمهور آمریکا حمایت خود از حق حاکمیت اوکراین و تمامیت ارضی این کشور را ابراز داشته و خواستار کاهش تنش و بازگشت به دیپلماسی شد». در این بیانیه آمده است: «۲ رئیسجمهور، تیمهای خود را موظف کردند موضوعات را پیگیری کنند و آمریکا با هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود اقدام خواهد کرد». کاخ سفید در بیانیه خود اضافه کرد: «رؤسایجمهور ۲ کشور درباره ثبات راهبردی و همچنین اقدام مشترک درباره موضوعات منطقهای گفتوگو کردند».
بایدن نیز پیش از این تماس، با سران کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و بریتانیا تماس گرفته و درباره نگرانی مشترک آنها درباره افزایش توان نظامی روسیه در مرزهای اوکراین صحبت کرد. آنها همچنین از روسیه خواستند تنشها را کاهش دهد.
* عمده موضوعات مورد بحث پوتین - بایدن
اگرچه در بیانیه ۲ کشور مباحث مطرح شده به صورت جزئی مشخص نشده است اما در حال حاضر موضوعاتی نظیر اوکراین، خواستههای روسیه از ناتو، بلاروس، انرژی، اختلاف نظر سفارتها، حملات سایبری، کنترل تسلیحات، سیاست خارجی، سوریه، الکسی ناوالنی و زندانیان آمریکایی در روسیه از جمله مهمترین مسائل چالشبرانگیز بین ۲ کشور است. در رابطه با اوکراین، ایالات متحده به روسیه هشدار داده است در صورت حمله به اوکراین با «هزینههای سنگین» از جمله تحریمهای اقتصادی سنگین مواجه خواهد شد. در مقابل روسیه میگوید استقرار نیروهایش در نزدیکی اوکراین پاسخی به رفتار تهاجمی ناتو و اوکراین از جمله بمبافکنهای استراتژیک آمریکا و کشتیهای جنگی در دریای سیاه است. بر این اساس مساله عقبنشینی ناتو از شرق و کاهش نیروهای روسیه در مرز با اوکراین از مسائل مهم مورد بحث طرفین بود.
در رابطه با بلاروس، ایالات متحده، متحد روسیه (بلاروس) را متهم کرده است هزاران نفر از مهاجران خاورمیانه را برای ورود به اتحادیه اروپایی از خاک این کشور، تجهیز کرده و وضعیت این اتحادیه را بحرانی میکند. در زمینه انرژی مساله تامین گاز اروپا، پروژه گازی «نورداستریم 2» مهمترین بحث طرفین است. در حوزه سفارتخانهها نیز روسیه و ایالات متحده در یکسری اقدامات متقابل، اندازه سفارتهای یکدیگر را کوچک کردهاند. حملات سایبری عرصه دیگری است که اخیرا به چالش جدید بین آمریکا و روسیه تبدیل شده است. ایالات متحده، روسیه را به حمله سایبری به برخی زیرساختها متهم میکند و روسیه انجام حملات سایبری را رد کرده است. در رابطه با کنترل تسلیحات، بلافاصله پس از روی کار آمدن بایدن، ۲ کشور یک توافق کلیدی را تمدید کردند که اندازه زرادخانههای هستهای استراتژیک را محدود میکرد. آنها در ژنو قول دادند «زمینهای را برای کنترل تسلیحات و اقدامات کاهشدهنده خطر در آینده ایجاد کنند» و بایدن گفت یافتن امکان گفتوگوی راهبردی معنادار 6 ماه تا یک سال طول میکشد. با این حال تاکنون هیچ نشانه آشکاری از پیشرفت وجود نداشته است. موضوعاتی نظیر سیاست خارجی و اختلافات ۲ طرف در این عرصه که بر پروندههای بینالمللی و منطقهای اثر گذاشته نیز، از جمله بحثهای جدی طرفین است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|