|
ارتش سوریه مانع حرکت نظامیان آمریکایی شد
برای چندمین بار طی ۲ هفته اخیر، نیروهای ارتش سوریه مانع حرکت کاروان لجستیک نظامیان اشغالگر آمریکایی در استان الحسکه در منتهاالیه شمال شرق این کشور شدند. به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از منابع محلی، دیروز نیروهای سوری مانع حرکت کاروان نظامی سنتکام در روستای «تل الدهب» واقع در جنوب شهر «القامشلی» حسکه شدند. در نتیجه این کاروان متشکل از ۵ نفر مجبور به بازگشت شد.
ارسال به دوستان
نامگذاری خیابان مقابل سفارت عربستان در پایتخت آمریکا به نام خاشقچی
پرسه اره در واشنگتن
گروه بینالملل: در روزهای اخیر چند دستگاه کامیون منقش به تصاویر ترسناک ولیعهد سعودی در خیابانهای واشنگتن، پایتخت ایالاتمتحده بویژه پیرامون محوطه کاخ سفید، سفارت عربستان و کنگره آمریکا جولان میدهند. این تصاویر متحرک که محمد بنسلمان را با لقب «آقای ارّه» معرفی کرده و دستان او را خونآلود نشان میدهد، نخستینبار دوشنبه این هفته در واشنگتن مشاهده شد.
«عبدالله العوده»، دبیرکل حزب معارض «تجمع ملی سعودی» با انتشار تصاویری از این کامیونها در حساب توئیتر خود نوشت: «خیابانهای واشنگتن امروز شاهد خودروهایی بود که از خیابانها عبور میکردند و میگفتند: ما مستحق دموکراسی هستیم نه آقای ارّه!»
طبق گفته او، این کارزار به مناسبت تغییر نام خیابان مقابل ساختمان سفارت عربستان در واشنگتن به نام «جمال خاشقجی» انجام شده؛ روزنامهنگار برجسته واشنگتنپست و مخالف سعودی که منتقد صریح دخالت نظامی ائتلاف تحت رهبری سعودی در یمن بود و پاییز 3 سال پیش در کنسولگری این کشور در استانبول به شکل فجیعی کشته و بدنش قطعه قطعه شد.
تقریبا یک سال پس از افشای این قتل فجیع در ترکیه و به دنبال فشار رسانهای زیاد بر ریاض، سپتامبر ۲۰۱۹ بنسلمان، ولیعهد همهکاره سعودی که آمر اصلی این جنایت برشمرده میشود، در مصاحبه با رادیو پیبیاس آمریکا (PBS)، ادعا کرد ترور فجیع خاشقجی در دوران مسؤولیت او بدون اطلاع شخص وی انجام شده است.
در تحقیقات منتشر شده دفتر اطلاعات ملی آمریکا درباره ترور خاشقجی که پارسال منتشر شد اما تاکید شده قتل او با دستور مستقیم بنسلمان انجام شده و شخص او بوده که مجوز عملیاتی برای دستگیری یا قتل روزنامهنگار مخالف عربستانی را توسط تیمی 16 نفره شامل «خالد العتیبی» صادر کرده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: «ارزیابی ما این است که محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی مجوز انجام عملیاتی در استانبول ترکیه برای دستگیری یا قتل روزنامهنگار سعودی، جمال خاشقجی را صادر کرد. ارزیابی ما بر این اساس قرار دارد که ولیعهد سعودی از سال ۲۰۱۷ کنترل تصمیمگیریها در پادشاهی عربستان سعودی را به دست گرفته است».
در این گزارش صراحتا آمده بود: «ولیعهد سعودی، خاشقجی را تهدیدی مستقیم برای پادشاهی عربستان میدید و از اقدامات خشونتآمیز برای ساکت کردن او حمایت میکرد».
به رغم این گزارش صریح، دولت بایدن نیز همانند دولت ترامپ که متحد نزدیک بنسلمان بود، هیچ محکومیت یا تحریم حقوق بشری را متوجه رژیم سعودی نکرد و حتی کرسی عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل را از این رژیم نگرفت. در نهایت دموکراتهای حاکم بر کاخ سفید و کنگره با دعوت از رژیم سعودی در اجلاس اخیر موسوم به دموکراسی، لکه ننگ دیگری در تاریخچه حقوق بشر آمریکایی بر جا گذاشتند.
* آمادگی برای پادشاهی بنسلمان؟
در همین حال برخی منابع نزدیک به رژیم سعودی گمانهزنی کردهاند دیوان پادشاهی ریاض در حال تمهید اعلام پادشاهی بنسلمان است. حساب کاربری افشاگر مشهور، «مجتهد» در شبکه اجتماعی توئیتر در یک سلسله توئیت جدید اعلام کرد: «حرف و حدیثها این روزها درباره تدارکات دیوان پادشاهی و سایر مقامات برای اعلام پادشاهی محمد بنسلمان صحت دارد و سطح تدارکات و آمادگیها برای آن، به سطح شکوه امپراتوری نزدیکتر است». به نوشته مجتهد، متولیان تدارکات به شکل عجیبی از موعد این مراسم اطلاعی ندارند و مشخص نیست واقعا این مراسم برگزار میشود یا اینکه صرف آمادگی برای اجرا در صورت مرگ پادشاه است. اخیرا نیز یک کارشناس جهان عرب با تشریح هدف ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی از ارسال پیام به رهبران برخی کشورهای منطقه از جمله اعضای شورای همکاری خلیجفارس گفته بود پادشاه در تلاش است با تغییر رویکرد جدید از انزوای سیاسی خارج شده و زمینه را برای سلطنت فرزندش فراهم کند. پیشتر منابع آگاه به میدلایستآی گفتند بنسلمان قصد دارد پدرش را که دچار فراموشی شده، مجبور کند از پادشاهی کنارهگیری کند. روزنامه بیزینس اینسایدر اعلام کرد نگرانیها درباره سلامتی ملکسلمان بن عبدالعزیز آلسعود 85 ساله پس از اقامت 482 روز متوالی در کاخ خود در شهر «نئوم» در شمال غرب عربستان افزایش یافته است.
* کاهش بودجه نظامی عربستان نشانه چیست؟
کاهش بودجه نظامی رژیم سعودی متعاقب شکستهای متوالی ائتلاف تحت رهبری ریاض در یمن و مرزهای جنوبی عربستان و همینطور تمایل بیشتر سعودیها به پیوستن به مذاکرات با دشمنانشان در منطقه غرب آسیا، حکایت از عقبنشینی بنسلمان، ولیعهد همهکاره از نقشههای جنونآسایش دارد. به گزارش بخش عربی شبکه آرتی (روسیا الیوم)، در بیانیه مربوط به بودجه 2022 عربستان که این هفته منتشر شد، آمده است: دولت سعودی قصد دارد ١٧١ میلیارد ریال (58/45 میلیارد دلار) برای بخش نظامی اختصاص دهد که در مقایسه با بودجه نظامی سال جاری کاهش 12 درصدی را نشان میدهد.
این در حالی است که رژیم سعودی نهتنها همچنان بزرگترین خریدار تسلیحات آمریکایی است، بلکه مشتری مهمی برای دیگر بازارهای غربی و شرقی تسلیحات از انگلیس، فرانسه و آلمان تا چین و روسیه هم به حساب میآید. نتایج یک تحقیق نشان داد ارزش قراردادهای تسلیحاتی امضا شده میان ریاض و واشنگتن از مارس 2015 نزدیک به 4/28 میلیارد است دلار که 20 قرارداد به ارزش 2/1 میلیارد دلار در دوره ریاستجمهوری «جو بایدن» در سال جاری میلادی امضا شدهاند.
ارسال به دوستان
بیش از 800 هزار نفر؛ تلفات «کووید-۱۹» در ایالات متحده
یکسوم آمریکاییها توان مالی درمان کرونا را ندارند
بر اساس نتایج یک نظرسنجی که دیروز منتشر شد، تقریبا یکسوم آمریکاییها در ۳ ماه گذشته از مراقبتهای پزشکی ضروری به دلیل ناتوانی مالی خودداری کردهاند. طبق نتایج نظرسنجی مرکز سیاستگذاری سلامت غرب و گالوپ، ۳۰درصد شرکتکنندگان گفتند به دلیل هزینهها از مراقبتهای پزشکی انصراف دادهاند که نسبت به ۹ ماه قبل ۳ برابر شده و به بالاترین حد خود در طول همهگیری رسیده است. یکپنجم پاسخدهندگان هم گفتند وضعیت سلامتی آنها یا یکی از اعضای خانوادهشان به دلیل این تأخیر، وخیمتر شده است. 20درصد خانوادههایی که بیش از ۱۲۰ هزار دلار درآمد دارند نیز گزارش دادند دریافت خدمات درمانی را به دلایل مالی به تعویق انداختهاند در حالی که ماه مارس ۳ درصد بود. «تیم لاش» رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت غرب به هیل گفت دادهها نشان میدهد افرادی که درآمد «به طور قابل توجهی بالاتر» از درآمد متوسط دارند هم درگیر هستند که بیانگر وجود یک مشکل واقعی است. او گفت: این به من میگوید ما در یک نقطه شکست هستیم و کسانی که مستأصل هستند، فقط افراد کمدرآمد نیستند، بلکه حتی آنهایی هستند که مرفهترند. ما باید راهی برای خروج از آن پیدا کنیم. تقریبا یکسوم آمریکاییها شرکتکننده در این نظرسنجی گفتند اگر امروز به مراقبتهای مقرونبهصرفه نیاز داشته باشند، به آن دسترسی نخواهند داشت؛ در نظرسنجی انجام شده در بهار ۱۸ درصد این نظر را داشتند. به علاوه ۴۲ درصد گفتند نگرانند نتوانند هزینه مراقبتهای پزشکی لازم را در سال آینده بپردازند. در بیانیهای که با نتایج این نظرسنجی منتشر شد، آمده است: دههها اقدام ناموفق و تضعیف اقدامات جسورانه فعلی برای کاهش هزینهها، باعث شده آمریکاییها در پایان سال، آینده را مانند گذشته تاریک ببینند. همهگیری کرونا دیدگاه نیمی از آمریکاییها را نسبت به سیستم مراقبتهای بهداشتی این کشور بدتر کرده و ۱۵ درصد گفتند در پرداخت هزینهها با مشکل بیشتری روبهرو هستند و صرفنظر از وابستگی سیاسی، دوسوم آمریکاییها انتظار ندارند سیاستها به کاهش هزینهها منتهی شود. در این نظرسنجی همچنین یکی از هر ۲۰ پاسخدهنده گفت دوست یا خویشاوندی را میشناسد که سال گذشته پس از عدم دریافت مراقبتهای لازم به دلیل هزینه، جان خود را از دست داده است. این در حالی است که شرکتکنندگان سیاهپوست ۲ برابر بیشتر از سفیدپوستان محتمل بوده کسی را بشناسند که این مساله درباره او صدق کند. این نظرسنجی با شرکت ۶۶۶۳ بزرگسال آمریکایی از ۵۰ ایالت و واشنگتن بین ۲۷ و ۳۰ سپتامبر و ۱۸ و ۲۱ اکتبر انجام شده و حاشیه خطای آن 5/1 درصد است.
* بیش از 800 هزار نفر؛ تلفات کرونایی آمریکا
نتایج این نظرسنجی در حالی منتشر شده که اخیرا «گرگوری پولند» اپیدمیولوژیست «مایو کلینیک» در روچستر مینهسوتا گفت طبق محاسبات وی، بیش از ۳۰ هزار نفر دیگر در ایالات متحده قبل از پایان سال میلادی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست خواهند داد. این در حالی است که روز یکشنبه آمارهای جدید رویترز نشان داد از ابتدای سال 2021 تا اواسط ماه جاری میلادی بیش از 450 هزار نفر در آمریکا بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند. بر این اساس تازهترین آمارها نشان میدهد تلفات ویروس مرگبار کرونا در آمریکا به ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. آمارهای منتشرشده حاکی است از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون 57 درصد موارد مرگومیر در آمریکا مربوط به این ویروس بوده است. تلفات کرونا در آمریکا در ماه نوامبر بیشتر از کل تلفات این بحران در سال 2020 شده بود. آمارهای مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا نشان میدهد کل تلفات ویروس کرونا در این کشور طی سال 2020 به بیش از 385 هزار و 343 نفر رسیده است. تجزیه و تحلیل رویترز حاکی است آمریکا بین کشورهای صنعتی گروه 7 بیشترین تلفات سرانه را به خاطر ابتلا به ویروس کرونا داشته است.
ارسال به دوستان
حماس در بیانیهای به مناسبت سالگرد تأسیس این سازمان تأکید کرد
ادامه مقاومت مسلحانه تا آزادسازی فلسطین
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» دیروز در سیوچهارمین سالگرد تأسیس خود به ساماندهی ساختار واقعی فلسطین و ایجاد شراکت واقعی بر پایه یک برنامه واحد مبارزاتی میان ملت فلسطین و همه گروهها فراخواند و بر انتخابات فراگیر تأکید کرد. بر اساس گزارش وبسایت رسمی این جنبش، در بیانیه مذکور آمده است: مقاومت فراگیر در همه انواع آن و در رأس آن مقاومت مسلحانه تنها راه برای گرفتن حقوقمان و نیز آزادسازی سرزمین و مقدسات است. تمام اقدامات برای احیای روند مذاکره (سازش) با دشمن و التماس برای صلح ادعایی را سراب میدانیم و این اقدامات چیزی جز ناامیدی به همراه نداشته است. حماس افزوده است: صدمه زدن به قدس و مسجدالاقصی را نمیپذیریم و تمام تلاشهای رژیم اشغالگر در راستای شهرکسازی، یهودیسازی، تقسیم زمانی و مکانی مسجدالاقصی و آواره کردن، از بین بردن آثار تاریخی و تغییر واقعیتها موفق نخواهد بود و قدس پایتخت ابدی فلسطین باقی خواهد ماند. در ادامه این بیانیه آمده است: محاصره ظالمانه نوار غزه که 15 سال از آن میگذرد بر وخامت وضعیت معیشتی، اقتصادی و بهداشتی بیش از ۲ میلیون نفر آن هم در سایه شیوع کرونا و تأخیر در بازسازی غزه افزوده است و تحرکی فوری برای پایان این رنج و شکست محاصره میطلبد. حماس در ادامه به موضوع اسرا پرداخته است: آزادسازی اسرا در رأس اولویتهاست؛ اسرایی که وارد نبرد «شکمهای خالی» (اعتصاب غذا) شدهاند، تونل آزادی حفر میکنند و با اراده و ایستادگی خود زندانبانان صهیونیست را شکست میدهند. این جنبش فلسطینی در ادامه بر حق بازگشت به عنوان حقی غیرقابل تصرف تأکید و اعلام کرده است تمام راهحلهایی را که مسأله آوارگان و نیز حق بازگشت را به رسمیت نمیشناسد قبول ندارد.
حماس اقدام پارلمان انگلیس در تروریستی اعلام کردن حماس را یک اشتباه خوانده که به سلسله اشتباهات تاریخی انگلیس از جمله صدور بیانیه «بالفور» افزوده شده و همه در راستای جانبداری از رژیم صهیونیستی انجام میشود. این جنبش فلسطینی از تمام دولتهای غربی و در رأس آنها انگلیس خواست از این سیاست جانبدارانه و کورکورانه خود دست برداشته و عذرخواهی کنند. در ادامه این بیانیه آمده است: عادیسازی روابط برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و امضای توافقنامه با آن، جنایتی در حق ملت و امت فلسطین و نیز نقض اجماع عربی و اسلامی است و باب نفوذ سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی را باز میکند.
حماس ۱۴ دسامبر ۱۹۸۷ به دست تعدادی از سران گروه «اخوانالمسلمین» در نوار غزه که شهید «شیخ احمد یاسین» از شناختهترین آنها بود، تأسیس شد. تأسیس حماس تقریبا همزمان با آغاز انتفاضه اول فلسطین معروف به «انتفاضه سنگ» در ۹ دسامبر ۱۹۸۷ بود. حماس سال ۱۹۹۲ شاخه نظامی خود به نام گردانهای «القسام» را تأسیس کرد. شاخه نظامی حماس قبل از تأسیس القسام تحت عنوان «المجاهدون الفلسطینیون» به فرماندهی «صلاح شحاده» کار میکرد.
* رژه با تصویر شهید سلیمانی در قلب نوار غزه
منابع خبری گزارش دادند جبهه خلق برای آزادسازی فلسطین با تصویر فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در قلب غزه رژه رفته است. منابع خبری با انتشار ویدئویی گزارش دادند نیروهای جبهه خلق به مناسبت سالروز تأسیس این جبهه با تصویر شهید حاجقاسم سلیمانی، فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در غزه رژه رفتهاند. پیشتر «ماهر الطاهر» مسؤول بخش سیاسی این جبهه در ارتباط با ترور فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفته بود: «پس از شکست آمریکا در دستیابی به اهدافش، ژنرال قاسم سلیمانی به یک سمبل جهانی تبدیل شده است».
ارسال به دوستان
تصمیم دولت جدید آلمان علیه خط «نورد استریم 2»، ضداقتصادی است
انفجار قیمت گاز در اروپا
قیمت گاز طبیعی در سردترین روزهای اروپا و در آستانه تعطیلات سال نو میلادی منفجر شد. به دنبال تصمیم دولت جدید آلمان برای معلق کردن خط لوله انتقال گاز از روسیه به شمال اروپا موسوم به نورد استریم 2، دیروز بهای هر هزار مترمکعب گاز طبیعی در بازار انرژی اروپا از مرز 1400 دلار نیز فراتر رفت. قیمت گاز مرجع اروپا که مربوط به فروش آتی ژانویه موسوم به هاب TTF در هلند است، صبح دیروز به 1428 دلار در هر هزار مترمکعب هم رسید که معادل 138 دلار برای هر مگاوات ساعت مصرف گاز خانگی است. به گزارش آرتی، بازار انرژی اروپا یک روز بعد از اظهارنظر آنالنا بائربوک، وزیر جدید خارجه آلمان دستخوش نوسان شد. این چهره نزدیک به واشنگتن با بهانه قرار دادن الزامات انرژی اتحادیه اروپایی، مسکو را تهدید کرد برلین در صورت تشدید هر گونه درگیری، پروژه خط لوله گاز نورد استریم ۲ را که از روسیه وارد آلمان شده و از آنجا به سایر کشورهای قاره سبز میرود عملیاتی نخواهد کرد. این اظهارنظر باعث رشد 10 درصدی قیمت گاز در این قاره شد. این رشد در عین حال متاثر از سخنان اخیر اولاف شولتز، صدراعظم جدید آلمان هم بود که به رغم حمایتهای پیشین حزب سوسیال - دموکرات از پروژه نورد استریم ۲، اعلام کرد: «اشتباه بزرگی است که تصور کنید نقض مرزهای یک کشور اروپایی بدون عواقب خواهد بود». تحلیلگران این تصمیم دولت ائتلافی جدید آلمان را تصمیمی کاملا سیاسی و ضداقتصادی به نشانه سرسپردگی برلین به واشنگتن میدانند، چرا که نهتنها با تعلیق خط گاز نورد استریم 2، آلمان از موضع آمریکا و ناتو درباره تنشهای اوکراین تبعیت کرده، بلکه آمریکاییها از ابتدا این خط انرژی را مزاحم برنامه انتقال گاز خود به اروپا برشمرده بودند. آنگلا مرکل، صدراعظم اسطورهای ژرمنها که هفته گذشته خداحافظی کرد با وجود همه تنشهای سیاسی شرق اروپا با رویکردی اقتصادمحور راه تعامل را با کرملین در پیش گرفته بود و هرگز به لغو این پروژه انتقال گاز تن نداد. در مقابل شخصیت مستقل مرکل، بائربوک قدرتمندترین زن ائتلافی آلمان که در عین حال یکی از رهبران حزب سبزهاست، همواره به وابستگی فکری به آمریکا و انگلیس مشهور بوده است. با این حال به نظر نمیرسد با توجه به حیاتی بودن چنین شریان انرژیای برای اروپا، این اهرم فشار علیه مسکو در درازمدت کارآمد باشد بویژه آنکه سوسیال - دموکراتها که بدنه اصلی دولت ائتلافی آلمان را تشکیل میدهند، از حامیان سنتی نورد استریم ۲ هستند. اقدام بائربوک هم بیشتر ژستی سیاسی برای شروع کار به نظر میرسد تا یک موضعگیری جدی و محکم درباره آینده روابط برلین و مسکو. مرکز «انگی انرژی اسکن» برآورد کرده است نه فقط اروپا، بلکه در آسیا هم قیمتها به خاطر مسائل مربوط به تامین گاز طبیعی در ماههای سرد پیش رو در نیمکره شمالی، دچار افزایش بیسابقه در ماههای اخیر شده است. حتی بهای گاز مصرفی خانگی ارزانتر آسیا هم با حدود 3 دلار افزایش به 38 دلار در هر MMBtu رسیده است. این افزایش قیمت بویژه به دلیل رقابت آسیا و اروپا برای واردات بیشترین میزان گاز الانجی در فصل سرد سال است.
ارسال به دوستان
دور دنیا
چاووش اوغلو در امارات
در ادامه رایزنیها و تلاشهای دیپلماتیک برای رفع تنش در روابط آنکارا - ابوظبی، «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه روز دوشنبه به امارات سفر کرد. خبرگزاری «رویترز» در این باره نوشت همزمان با افزایش تلاشهای سیاسی برای بهبود روابط تیره آنکارا و ابوظبی، وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد مولود چاووشاوغلو، وزیر خارجه این کشور برای گفتوگو درباره مناسبات دوجانبه و دیدار با بازرگانان ترک در «دوبی» روز دوشنبه (بعد از پایان سفر بنت به امارات) به امارات سفر کرد. وزیر خارجه ترکیه پس از سفر اخیر «محمد بن زاید آلنهیان» به آنکارا که با هدف بررسی روابط و رفع تنش در مناسبات امارات و ترکیه در سطوح مختلف صورت گرفت، وارد ابوظبی شد. وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد سفر چاووشاوغلو به امارات ۲ روز (۱۳ تا ۱۵ دسامبر) به طول خواهد انجامید. بر اساس اعلام وزارت خارجه ترکیه، در چارچوب گفتوگوهایی که در این سفر با مقامات اماراتی انجام میشود، ابعاد مختلف روابط آنکارا - ابوظبی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و درباره مسائل منطقهای و بینالمللی نیز تبادلنظر خواهد شد. چاووشاوغلو به دعوت رسمی «عبدالله بن زاید آلنهیان»، همتای اماراتی خود به این کشور سفر کرده است. دیدار وزیر خارجه ترکیه از امارات در پی سفر محمد بن زاید به آنکارا و ملاقات وی با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه با هدف گشودن صفحه تازهای در روابط 2 کشور انجام شده است. روابط ترکیه و امارات تحت تاثیر مسائلی مانند گروه «اخوان المسلمین»، کودتای نظامی علیه اردوغان، حضور در آفریقا، بحران قطر، کودتای مصر و اوضاع سوریه و لیبی در یک دهه گذشته بسیار پرتنش بوده است و دیدار اخیر مقامهای ۲ کشور از پایتختهای هم در راستای تنشزدایی و حل و فصل اختلافات انجام میشود.
***
قرنطینه بنت بعد از سفر به امارات
با تایید ابتلای یکی از سرنشینان هواپیمای «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در سفر به ابوظبی، نخستوزیر این رژیم خود را قرنطینه کرد.
دفتر نخستوزیر رژیم صهیونیستی خبرهای منتشر شده درباره ابتلای یکی از مسافران حاضر در هواپیمای نخستوزیر در بازگشت از سفر به امارات را تایید کرد. بنا بر گزارش رسانههای رژیم صهیونیستی، نفتالی بنت، نخستوزیر این رژیم در هواپیمایی که حامل یک فرد مبتلا به ویروس کرونا بود، از ابوظبی به تلآویو بازگشت. رسانههای رژیم صهیونیستی خبر دادند یکی از مسافران که همراه نفتالی بنت نخستوزیر این رژیم از ابوظبی به تلآویو بازگشت، حامل ویروس کرونا بود. دفتر نفتالی بنت نیز خبر داد نخستوزیر و همه افراد حاضر در هواپیمای بازگشت از ابوظبی قرنطینه شده و از آنها تست ابتلا به کرونا گرفته میشود. نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس روز دوشنبه در سفری به ابوظبی رفت و با مقامهای اماراتی از قبیل «محمد بن زاید» دیدار کرد.
***
گمانهزنیها درباره رئیسجمهور بعدی عراق
منابع آگاه از رایزنی میان ۲ حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق برای دستیابی به توافق بر سر گزینه پیشنهادی برای ریاستجمهوری عراق که طبق عرف سیاسی، سهم کُردها است، خبر دادند. «بنکین ریکانی» عضو حزب دموکرات کردستان عراق و وزیر پیشین مسکن از توافق میان 2 حزب حاکم در منطقه کردستان بر سر گزینه ریاستجمهوری خبر داد. به نوشته پایگاه خبری «العهد»، وی افزود: این توافقها منجر به انتخاب فرد جدیدی برای تصدی پست ریاست جمهوری خواهد شد، البته این فرد باید توسط حزب دموکرات کردستان عراق پذیرفته شود، زیرا این پست متعلق به همه کُردها است. وی درباره میزان شانس «عدنان المفتی» (۷۷ ساله) رئیس پیشین پارلمان منطقه کردستان برای تصدی پست ریاستجمهوری عراق گفت: «المفتی یکی از برجستهترین چهرههای اتحادیه میهنی کردستان از بین 2 یا 3 چهره برجسته این حزب است و طبق اطلاعات من، رئیسجمهور جدیدی که مورد قبول ۲ حزب [حاکم در منطقه کردستان] باشد، انتخاب خواهد شد». ریکانی با تاکید بر اینکه تاکنون حزب دموکرات کردستان عراق از ریاست جمهوری دست برنداشته است، گفت: «در سیاست همه چیز ممکن است». این در حالی است که چند روز پیش «غیاث السورجی»، از رهبران اتحادیه میهنی کردستان به نقل از «بافل طالبانی» رئیس این حزب به پایگاه خبری «الفرات» گفته بود: «برهم صالح» نامزد این اتحادیه برای تصدی دوباره پست ریاست جمهوری است. در این باره باید میان گروههای سیاسی کُرد توافق وجود داشته باشد اما به هر حال شخصیت مطلوب و اولویت ما، برهم صالح است».
***
تجمعات خشونتآمیز علیه محدودیتهای کرونایی در آلمان
اعتراضات گسترده در بسیاری شهرهای آلمان علیه قواعد و محدودیتهای کرونایی برگزار شد که در برخی مناطق به خشونت کشیده شد. به گزارش روزنامه «تاگس اشپیگل»، از دوشنبه شب در برخی شهرهای آلمان مجددا مخالفان اقدامات و محدودیتهای کرونایی به خیابانها آمدند. تنها در ایالت مکلنبورگ- فورپومرن حدود 7 هزار نفر در اعتراض به اقدامات کرونایی به خیابانها آمدند. این اعتراضات در 12 شهر این ایالت برگزار شد که برخی از آنها از قبل اعلام نشده بود. این اعتراضات بویژه علیه طرح مد نظر دولت برای اجباری کردن واکسیناسیون در این کشور برگزار شد. براساس اطلاعات پلیس در تورینگن هم حدود 6 هزار نفر در 26 تجمع اعتراضی در شهرهای مختلف این ایالت به خیابانها آمدند. به گفته سخنگوی پلیس، بیشتر این تجمعات غیرقانونی بود و در جریان این اعتراضات درگیریهایی رخ داد که بر اثر آن 7 نیروی پلیس مجروح شدند. بر اساس اطلاعات پلیس در مانهایم آلمان هم حدود 2 هزار نفر در اعتراض به اقدامات کرونایی و با وجود ممنوعیت برگزاری تجمعات بدون ماسک و رعایت کردن فاصلههای اجتماعی به خیابانها آمدند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|