|
ارسال به دوستان
جدیدترین نظرسنجی پرمخاطبترین برنامههای تلویزیون منتشر شد
همان همیشگی
«خندوانه»، «حیات وحش» و «فوتبال برتر» در میان پرمخاطبترین برنامههای سیما قرار دارند
گروه فرهنگ و هنر: نظرسنجی جدید پرمخاطبترین برنامههای تلویزیون در حالی منتشر شد که این نظرسنجی حاوی ۲ نکته قابل توجه است؛ یکی آنکه برنامههای مسابقات زنده ورزشی شامل کشتی و فوتبال همچون ماه گذشته در میان پربینندهترین برنامههای تلویزیون قرار گرفته است و دوم قرار گرفتن مستند «حیاتوحش» از شبکه مستند در میان 3 برنامه اول در فهرست پرمخاطبترینهای تلویزیون در نوع خود قابل تامل است.
همچنین نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما درباره سریالهای سیما در آبانماه ۱۴۰۰ نشان میدهد 7/79 درصد مردم بیننده برنامههای سیما بودهاند اما این مرکز از ارائه آمار جزئی از مخاطبان سریالها خودداری کرده است. در این باره میتوان گمانهزنی کرد که به خاطر عدم استقبال بالای مخاطبان از سریالهای تلویزیون مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما از ارائه آمار جزئی خودداری کرده است.
اگر بخواهیم به مهمترین نکته درباره تولیدات جدید صداوسیما اشاره کنیم باید به افت کیفی سریالهای تلویزیون بپردازیم به طوری که حتی یک اثر نمایشی در میان 10 برنامه پرمخاطب تلویزیون در مهرماه گذشته به چشم نمیخورد. در این باره باید بیشتر از همیشه به ضعف سریالسازی سیما اشاره کرد به طوری که بسیاری از سریالهای قدیمی شبکه آیفیلم هنوز برای خانوادههای ایرانی پرمخاطب محسوب میشود. افول کیفیت سریالهای جدید تلویزیونی آنقدر در سالهای اخیر پررنگ بوده است که مخاطبان، منتقدان و رسانهها را بارها در این باره همنظر کرده است. واقعیت این است که به نسبت سالها و دهههای قبل در مجموع سریالهای شبکههای سراسری تلویزیون بشدت دچار افت کیفی شدهاند؛ اتفاقی که میتوان آن را حاصل عملکرد ۲ بخش از صداوسیما دانست؛ گروه فیلم و سریال شبکههای مختلف تلویزیون و البته سیما فیلم.
تولیدات گروه فیلم و سریال شبکههای یک، ۲، 3 و ۵ که در سالهای قبل میشد از هر کدام چند سریال قابل قبول نام برد و حتی تا سالهای ابتدایی دهه 90 بهترین سریالهای تلویزیون را میساختند، بشدت دچار افول شده است؛ مسالهای که در جای خود به بررسی مفصلتری نیاز دارد. جدا از این گروهها اما بخشی از افت کیفیت سریالهای تلویزیون به عملکرد سیما فیلم به عنوان نهادی که وظیفه ساخت سریالهای فاخر را بر عهده دارد برمیگردد. اما جدیدترین نظرسنجی مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما در حالی اعلام شده است که برنامههای «خندوانه»، «حیات وحش» و «فوتبال برتر» (پخش زنده مسابقات فوتبال کشور) در میان پرمخاطبترین برنامههای تلویزیون قرار دارند که همین مساله خود گواه بسیاری از مسائل است. برنامه «خندوانه» شبکه نسیم با 6/35 درصد مخاطب در صدر برنامههای تلویزیون در آبان بوده است. همچنین مستند «حیاتوحش» شبکه مستند با 5/31 درصد بیننده در رتبه دوم علاقهمندیهای مخاطبان قرار گرفته است. برنامه «فوتبال برتر» (پخش زنده مسابقات فوتبال کشور) شبکه ۳ سیما نیز در این نظرسنجی با 8/26 درصد مخاطب حائز رتبه سوم شده است. بر مبنای این آمار و در دستهبندی برنامههای خانوادگی، «سیمای خانواده» شبکه یک با 9/11 درصد، «به خانه برمیگردیم» از شبکه ۵ با 7/11 درصد و «عصر خانواده» از شبکه ۲ با 3/8 درصد مخاطب به ترتیب پرمخاطبترین برنامهها با محوریت خانواده و سبک زندگی بودند. در میان برنامههای صبحگاهی سیما، به ترتیب «صبحبهخیر ایران» از شبکه یک سیما با 6/10 درصد مخاطب، «سلام صبحبهخیر» از شبکه 3 سیما با ۸ درصد و «صبحی دیگر» از شبکه آموزش با ۶ درصد مخاطب، برنامههای پربیننده صبح تلویزیون در آبانماه بودند.
در میان برنامههای سرگرمیمحور تلویزیون، «خندوانه» شبکه نسیم با 6/35 درصد مخاطب، «حیاتوحش» شبکه مستند با 5/31 درصد، «اعجوبهها»ی شبکه ۳ سیما با 8/19 درصد و «سیم آخر» شبکه ۳ سیما با 9/16 درصد پرمخاطبترین برنامههای این بخش بودند.
برنامههای ورزشی سیما نیز مورد توجه مخاطبان بودهاند. در بخش پخش زنده مسابقات، «فوتبال برتر» (پخش زنده فوتبال لیگ برتر) با 8/26 درصد مخاطب و «گزارش ورزشی» با 4/16 درصد از شبکه ۳ و در بخش برنامههای ورزشی تولیدی، «فوتبال برتر» (کارشناسی فوتبال) با 8/15 درصد از شبکه ۳، برنامههای «لذت فوتبال» با 6/15 درصد، «فوتبال ۱۲۰» با 4/15 درصد، «ویدئو چک» با 5/12 درصد و «شبهای فوتبالی» با 2/12 درصد از شبکه ورزش به ترتیب پرمخاطبترین برنامههای ورزشی سیما بودند. در میان برنامههای سیاسی و اندیشهمحور سیما، برنامههای «جهان آرا» با 6/4 درصد از شبکه افق، «تهران ۲۰» با 9/3 درصد از شبکه تهران، «بدون توقف» با ۳/۳ درصد از شبکه ۳ و «معرفت» با ۳/۳ درصد از شبکه چهارم سیما به ترتیب برنامههای پرمخاطب این بخش بودند.
در آبانماه همچنین برنامههای «دکتر سلام» با 8/12 درصد از شبکه آموزش، «طبیب» با 7/11 درصد از شبکه ۳، «ضربان» با 9/8 درصد از شبکه سلامت و «انارستان» با ۸/۸ درصد از شبکه افق برنامههای پرمخاطب حوزه سلامت در آبانماه شدند.
در بین برنامههای علمی- آموزشی، برنامههای «مدرسه تلویزیونی ایران» از شبکه آموزش با 3/7 درصد مخاطب، «چهارسوی علم» با 1/4 درصد و «چرخ» با ۱/۱ درصد از شبکه ۴ سیما بیشترین بیننده را داشتهاند.
بر اساس این نظرسنجی، «کلبه عموپورنگ» با 2/19 درصد پرمخاطبترین برنامه حوزه کودکان و نوجوانان در آبانماه بود.
همچنین برنامههای «سمت خدا» از شبکه3 با 2/18 درصد مخاطب، «یاد خدا» از شبکه قرآن با 4/11 درصد مخاطب و «درسهایی از قرآن» از شبکه اول سیما با 9/8 درصد مخاطب به ترتیب پرمخاطبترین برنامههای معارفی تلویزیون در آبانماه بودند. در این گزارش 7/20 درصد از پاسخگویان بیننده تکرار برنامههای سیما از طریق اینترنت (سایتهای آپارات، تلوبیون و...) بودهاند و 8/22 درصد از پاسخگویان حاشیهها و رویدادهای برنامههای شبکههای سیما را از طریق شبکههای اجتماعی پیگیری میکنند.
ارسال به دوستان
رئیس انجمن ترویج علم ایران:
سرانه مطالعه ایرانیها ۱۶ دقیقه و ۲۳ ثانیه است
رئیس انجمن ترویج علم ایران گفت: سرانه مطالعه ایرانیها ۱۶ دقیقه و ۲۳ ثانیه است که با توجه به وضعیت کتابخانههای عمومی و نهادی در مقایسه با تعداد شهرهای کشور مطلوب نیست.
به گزارش «وطنامروز»، اکرم قدیمی گفت: در اسناد بالادستی از جمله سند چشمانداز ۱۴۰۴ کشور یا اسناد توسعه ۵ ساله برای کتابخانههای عمومی نقش روشن و شفافی در نظر گرفته نشده است. وی تصریح کرد: کتابخانههای عمومی میتوانند از ۳ راهبرد اصلی برای ایجاد سرمایه اجتماعی بهره ببرند. نخست اینکه کتابخانهها میتوانند از طریق تشویق به کار داوطلبانه و عامالمنفعه سبب افزایش مشارکت در فعالیتهای جامعه محلی شوند، دوم آنکه کتابخانهها میتوانند ظرفیت خود را به عنوان یک مکان غیررسمی برای ملاقات مردم با یکدیگر توسعه دهند و سوم اینکه کتابخانهها میتوانند با توجه به نقش خود -یعنی فراهمآوری خدمات جهانی برای عموم- اقدام به تولید سرمایه اجتماعی کنند.
وی تعداد کتابخانههای عمومی خوب و خدماتدهی به افراد بیشتر را نشانه جامعه سالمتر دانست و با اشاره به سرانه مطالعه ایرانیها که 16 دقیقه و ۲۳ ثانیه است، گفت: طبق اعلام نهاد کتابخانههای عمومی کشور، در حال حاضر ۳ هزار و ۶۳۱ باب کتابخانه عمومی شامل ۲ هزار و ۶۸۵ باب کتابخانه نهادی، ۸۵۹ باب کتابخانه مشارکتی، ۲۴ باب کتابخانه مستقل و ۶۳ باب سالن مطالعه در سطح کشور به ارائه خدمات کتابخانهای میپردازند. این آمار برای کشور ایران با یکهزار و ۳۰۰ شهر و ۳۷ هزار روستا نشاندهنده آن است که با نرخ مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی در ادامه درباره تحول نسلهای کتابخانههای عمومی و تأثیر انقلابهای صنعتی بر این تحولات توضیح داد و سپس به رویکردهای مختلف در چرخه سیاستگذاری پرداخت.
دکتر قدیمی تشخیص مساله، تعیین راهکارها، تصمیم، اجرا و ارزیابی و نظارت را اجزای اصلی چرخه سیاستگذاری عنوان کرد و ابراز داشت: سیاستگذاری قرار است در حل مشکل مشارکت کند یا حداقل در کاهش مشکلات نقش داشته باشد. در مرحله ارزیابی چرخه سیاستگذاری، نتایج در نظر گرفته شده سیاستها در مرکز توجه قرار میگیرد.
ارسال به دوستان
اخبار
رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور میشود
مهدی رمضانی بزودی به عنوان دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور منصوب میشود.
به گزارش مهر، با رفتن علیرضا مختارپور از نهاد کتابخانهها و تصدی ریاست سازمان اسناد و کتابخانه ملی، مهدی رمضانی بزودی به عنوان دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور معرفی میشود.
علیرضا مختارپور سال ۹۳ به عنوان دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی منصوب شد و سال ۹۷ رمضانی را به عنوان معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور منصوب کرد.
با رفتن مختارپور از نهاد کتابخانهها، رمضانی به عنوان سرپرست معرفی شده و بزودی با تشکیل جلسه هیات امنای نهاد کتابخانهها، به عنوان دبیرکل جدید معرفی و با حکم محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیات امنای نهاد کتابخانهها به دبیرکلی این نهاد منصوب میشود.
***
روابط عمومی صداوسیما اخبار اخیر مربوط به انتصابات را «جعلی» دانست
بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان صداوسیما، خبرهای منتشرشده در رسانههای اجتماعی پیرامون انتصابات در این سازمان «جعلی» است. به گزارش «وطنامروز»، طی روزهای گذشته شایعات و خبرهایی بر مبنای گمانهزنی درباره انتصابات در سازمان صداوسیما منتشر شده است. در همین ارتباط روابط عمومی سازمان اعلام کرد همانطور که بارها اعلام کرده است، مجددا تأکید میکند اخبار معتبر درباره انتصابات در سازمان صداوسیما صرفا توسط روابط عمومی رسانه ملی و از طریق پایگاه اطلاعرسانی صداوسیما منتشر میشود، لذا از رسانهها و مخاطبان عزیز تقاضا میشود خبرهای موثق درباره صداوسیما را صرفا از طریق پایگاه اینترنتی و صفحات رسمی سازمان صداوسیما دریافت کنند.
***
«منظر نظر» در فرهنگسرای ارسباران
نمایشگاه گروهی نقاشی «منظر نظر» با ۳۰ اثر شاخص از اساتید بنام نقاشی، جمعه ۲۶ آذر در فرهنگسرای ارسباران گشایش مییابد. به گزارش «وطنامروز» به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای ارسباران، نمایشگاه گروهی نقاشی «منظر نظر» که ۳۰ اثر فاخر از اساتید بنامی چون محمود سمندریان، منوچهر نیازی، غلامحسین سهرابی، رضا هدایت، پرویز حبیبپور، نیوشا نیوژپور، ابراهیم اکبریگرز، مهدی محبعلی، احمد مقدسی، سعید امکانی، فرزانه محجوبی، الیاس ستاری، رضا رازقندی، علی گلباز، شاهین آروین، علیاکبر مهربانی، آرزو صفایی، هوشنگ هاتفی، منصور خیرخواه، علی شهبازی، منصوره باقری و شادی داوری را به نمایش میگذارد، جمعه ۲۶ آذر ۱۴۰۰ ساعت ۱۶ تا ۲۰ در نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران گشایش مییابد. آثار نقاشی معاصر که تجلیبخش احساس از طبیعت بوده، همواره مورد توجه هنرمندان قرار گرفته است که این روند در تقابل با آثار دیگر به شناختی عمیقتر در عالم هنر سوق پیدا میکند. در آثار این هنرمندان نیز واقعیتی جاری است که جهان ملموس را به چالش میکشد و در فراسوی برداشتهای حسی قرار دارد. این نمایشگاه از ۲۶ آذر تا ۳ دی، همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ و ایام تعطیل ۱۶ تا ۱۹ برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند برای بازدید به نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، خیابان جلفا، کوچه عقاب مراجعه کنند.
***
آلبوم «جُز عِشق نَدارم هُنری» رونمایی میشود
آیین رونمایی آلبوم «جُز عِشق نَدارم هُنری» از تازهترین محصولات مرکز موسیقی حوزه هنری امروز پنجشنبه بیستوپنجم آذر در فرهنگسرای سرو تهران رونمایی میشود. به گزارش «وطنامروز»، جدیدترین اثر گروه موسیقی نغمهگردان با عنوان «جُز عِشق نَدارم هُنری» ساعت ۱۸ روز پنجشنبه ۲۵ آذر در فرهنگسرای سرو رونمایی میشود. گروه موسیقی «نغمهگردان» که سال ۱۳۹۷ با هدف کنش مؤثر در تولید و اجرای آثار هنری با محوریت موسیقی اصیل و فخیم ایرانی در حوزه موسیقی دستگاهی تشکیل شد، آلبوم «جُز عِشق نَدارم هُنری» را با موسیقی احسان عبایی و صدای سیدمحسن حسینی روز پنجشنبه ۲۵ آذر ساعت ۱۸ با حضور تعدادی از هنرمندان در فرهنگسرای سرو رونمایی میکند. آلبوم «جُز عِشق نَدارم هُنری»، بخشی از قطعات تولید شده توسط گروه موسیقی «نغمهگردان» است. ضبط این قطعات از سال ۱۳۹۸ با تلاش، همراهی و مساعدت همهجانبه و بیدریغ افرادی چون علی مرادخانی، محمود یگانهپور، خانواده تورج نگهبان، سیدعلیرضا میرعلینقی پژوهشگر موسیقی، میلاد عرفانپور، دلآرا ابراهیمی نوازنده کمانچه، سیدمحسن حسینی طراح کاور، پویان عبدلی و محمدباقر زینالی صدابردار شکل گرفته و تولید شده است. تصنیف «به یاد تو» تلاشی در راستای نوآوری از دریچه بازیابی یک سروده قدیمی و بازآفرینی موسیقایی آن است؛ سرودهای که با همکاری زندهیادان تورج نگهبان، حسین یاحقی و منوچهر همایونپور با عنوان «غارتگر جان» در حافظه موسیقایی مردم ثبت شده و به حیات خودش ادامه داده است.
***
حضور «دیلمانج» در جشنواره کلرمون فرانسه
فیلم کوتاه «دیلمانج» به کارگردانی و نویسندگی نگار نقوی به جشنواره «کلرمون» فرانسه راه یافت.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم کوتاه «دیلمانج» با نام انگلیسی «مسیر مشترک» به کارگردانی و نویسندگی نگار نقوی به چهلوچهارمین دوره جشنواره «کلرمون» فرانسه راه پیدا کرد.
این جشنواره از ۲۸ ژانویه تا ۵ فوریه برابر با ۸ تا ۱۶ بهمنماه برگزار میشود.
کمیته انتخاب این رویداد از بین ۸۲۰۰ فیلم متقاضی ۷۷ فیلم را برای حضور در جشنواره انتخاب کرده است.
ارسال به دوستان
جوایز اسپیریت ۲۰۲۲ نامزدهای خود را شناخت
معرفی بهترین فیلمهای مستقل
با معرفی نامزدهای جوایز ایندیپندنت اسپیریت، فیلم «زولا» با نامزدی در ۷ رشته بیشترین توجه را به خود جلب کرد.
به گزارش «وطنامروز»، سیوهفتمین دوره جوایز ایندیپندنت اسپیریت سهشنبه شب اسامی نامزدهایش را اعلام کرد و فیلم کمدی سیاه «زولا» را در ۷ بخش شایسته دریافت جایزه دانست. این مراسم امسال به صورت فیزیکی برگزار شد، این در حالی بود که سال گذشته به صورت مجازی نامزدها معرفی شده بودند. این جایزه به فیلمهایی اهدا میشود که بیرون از هالیوود تهیه شده باشند و بودجه ساخت فیلمها هم باید زیر 5/22 میلیون دلار باشد.
کمپانی «A24» با ۱۳ نامزدی با فیلمهای «زولا»، «زودباش زودباش»، «انسانها» و «موشک سرخ» بیشترین نامزدی را در این جوایز کسب کرد و «نئون» و «نتفلیکس» هر کدام با ۹ نامزدی دیگر کمپانیهای موفق فیلم بودند.
سال پیش جایزه اصلی اسپیریت به «سرزمین آوارگان» یا «نمادلند» ساخته کلویی ژائو اهدا شد که در نهایت این فیلم به اسکار دست یافت.
امسال در حالی که در بخش بهترین فیلم بینالمللی «کوپه شماره ۶»، «ماشین من را بران»، «مادران موازی»، «ریگها»، «مامان کوچولو» و «دعا برای ربوده شده» نامزد شدهاند، در بخش بهترین فیلم بلند «یک کیارا»، «زودباش زودباش»، «دختر گمشده»، «کارآموز» و «زولا» با هم رقابت میکنند. در بخش بهترین کارگردان نیز جانیکزا براوو برای «زولا»، مگی جیلنهال برای «دختر گمشده»، لورن هاداوی برای «تازهکار»، مایک مایلز برای «زودباش زودباش» و نینجا تایبرگ برای «لذت» نامزد این جایزه شدهاند. در بخش بهترین فیلم بلند اول «۷ روز»، «غریو»، «ملکه افتخار»، «الگوی تست» و «سرخپوست وحشی» انتخاب شدهاند.
ایزابل فورمن برای «تازهکار»، بریتنیهال برای «الگوی تست»، پتی هریسون برای «باهم باهم»، تیلور پیج برای «زولا» و تیلور ریس برای «با آتش رودررو شو» در بخش بهترین بازیگر زن نقش اول و کلیفتون کالینز جونیور برای «سوارکار»، فرانکی فیسون برای «کشتن کنت چمبرلین»، مایکل گریآیز برای «سرخپوست وحشی»، اودو کییر برای «آواز قو» و سایمون رکس برای «موشک سرخ» برای بهترین بازیگر مرد نقش اول نامزد هستند. نامزدهای بهترین بازیگر زن نقش مکمل شامل جسی باکلی برای «دختر گمشده»، ایمی فورسیث برای «تازهکار»، روث نگا برای «عبور»، رویکا آن ریوستل برای «لذت»، سوزانا سان برای «موشک سرخ» و بهترین بازیگر مرد نقش مکمل شامل کولمن دومینگو برای «زولا»، میکو گاتوزو برای «ملکه افتخار»، ترون کاتسور برای «کودا»، ویل پتن برای «یک چیز شیرین» و جسکی اسپنسر برای «سرخپوست وحشی» هستند.
در بخش بهترین فیلمنامه «زودباش زودباش»، «دختر گمشده»، «آواز قو»، «باهم باهم» و «زولا» نامزد شدهاند و در بخش بهترین مستند «عروج»، «فرار کن»، «در همان نفس»، «تسخیر» و «تابستان سول» نامزدند.
برندگان ایندیپندنت اسپیریت ۶ مارس ۲۰۲۲ در مراسمی حضوری معرفی میشوند و جوایز خود را دریافت میکنند.
ارسال به دوستان
جشنواره فیلم فجر قله فعالیتهای سینمایی است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در ستاد برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر، از نزدیک در جریان روند فعالیتهای برگزاری این جشنواره قرار گرفت.
به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با همراهی محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی و جمعی از معاونان و همراهان، از ستاد برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر بازدید و در نشستی با دبیر و مدیران بخشهای مختلف این جشنواره دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دیدار با قدردانی از عوامل برگزارکننده این جشنواره گفت: یکی از نقاط قوت این دوره جشنواره حضور ترکیب دانشگاهی و سینمایی در میان مدیران و عوامل اجرایی جشنواره است.
وی افزود: دستاندرکاران ستاد برگزاری چهلمین جشنواره فیلم فجر تاکنون توانستهاند نوعی وفاق و همدلی را میان اهالی سینما ایجاد کنند و با تهیه آییننامهها، چشمانداز روشنی را برای برپایی این دوره جشنواره فیلم فجر فراهم آورند.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه جشنواره فیلم فجر قله فعالیتهای سینمایی کشور به شمار میرود، بیان کرد: ما باید در موضوعاتی همچون برگزاری این جشنواره و شوراهای پروانه ساخت و پروانه نمایش سازمان امور سینمایی، آییننامههای روشن داشته باشیم و در این میان برآیند سلیقهها به حدی برسد که بیشترین همدلی و پذیرش در این حوزه حاصل شود.
اسماعیلی با ابراز خشنودی از روند برگزاری و برنامههای چهلمین جشنواره فیلم فجر عنوان کرد: کیفیت آثار جشنواره حائز اهمیت است و باید برای افزایش سطح کیفی آثار تلاش مضاعفی کنیم.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم لازم است فضای تبلور اندیشه و آرمانهای انقلاب اسلامی در سینمای ایران فراهم شود و ما به عنوان متولی فرهنگ کشور آمدهایم تا مسیر رقابت را عادلانه کنیم. سینمای ایران باید در جهت حفظ و تقویت منافع ملی ایران حرکت کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه همه سینماگران را زیر چتر حمایتی این وزارتخانه دانست و افزود: ما باید بتوانیم به جریان تولید آثار متعهد به آرمانهای ملت و منافع ملی دامن بزنیم و در این زمینه به تلاش و مشارکت گسترده خانواده سینما نیاز داریم. سیاست قطعی ما حمایت از سینماگران در این مسیر است. اسماعیلی در پایان صحبتهایش با اشاره به فراهم کردن بستر سالم و خلاق برای رقابت همه اهالی سینما، نسبت به روند اجرای برنامههای مدیران سینمایی و دبیر جشنواره ابراز امیدواری کرد.
محمد خزاعی، رئیس سازمان امور سینمایی نیز در بخشی از این نشست گفت: امسال شاهد تلاش شبانهروزی دبیر جشنواره و تحمل فشار روی تکتک دوستان ستاد جشنواره هستیم.
وی با ابراز خرسندی از حضور مسعود نقاشزاده به عنوان دبیر جشنواره چهلم اظهار کرد: ایشان فردی فرهیخته، فیلمساز و متخصص سینما هستند. من در همین مدت کوتاه از ایشان صبوری در کار، تصمیمگیری قاطع و برنامهریزی منسجم را شاهد بودم و امیدوارم با تدابیر ایشان جشنواره بسیار خوبی داشته باشیم. خزاعی در بخش دیگری از سخنانش درباره تدابیر اندیشیده شده برای برپایی یک جشنواره باشکوه و در شأن انقلاب اسلامی سخن گفت.
رئیس سازمان سینمایی کشور گفت: چتر فجر باید بر فراز کل سینما گسترده شود و همه خانواده سینما با سلایق مختلف را در بر گیرد. به گفته وی، جشنواره فیلم فجر نهتنها یک جشنواره سینمایی، بلکه یک رویداد مهم فرهنگی و اجتماعی نیز هست و باید با نگاهی عدالتمحور، برکات و دستاوردهای آن شامل جامعه شود.
ارسال به دوستان
فصل جدید «گنجینه» پخش میشود
معرفی و بررسی مهمترین مستندهای دهه 70
حنیف شهپرراد، تهیهکننده و کارگردان «گنجینه» از تولید فصل جدید این مجموعه خبر داد؛ مجموعهای که از چهارشنبه 24 آذر ساعت 20 روی آنتن شبکه مستند رفت. به گزارش «وطنامروز»، مجموعه مستند «گنجینه» به کارگردانی حنیف شهپرراد نگاهی به سینمای مستند ایران در دهههای گذشته دارد و بهترین آثار ساخته شده را مورد بررسی قرار میدهد. فصل جدید این مجموعه از دیشب چهارشنبه 24 آذرماه روی آنتن رفته است. شهپرراد با اشاره به این مجموعه مستند گفت: «گنجینه» مجموعهای آرشیوی است و با نگاهی پژوهشی به تاریخ سینمای مستند کشورمان پرداخته است. در فصل جدید از این مجموعه سراغ مستندهای دهه 1370 رفتهایم، البته چند فیلم مستند از دهه 1360 را هم پخش میکنیم. وی ضمن معرفی تعدادی از مستندهای شاخص که در این فصل به نمایش درمیآیند، گفت: از مستندهای شاخص که در این فصل به نمایش درمیآید میتوان به «همسران حاجعباس»، «مرد نمکی»، «نیشدارو»، «دیماه 59»، «استاد عبادی» و... اشاره کرد. این مستندساز با اشاره به اینکه بسیاری از این مستندها ساخته پیشکسوتان امروز سینمای مستند ماست، گفت: در این مجموعه سعی کردیم بهترین آثار هر کدام از مستندسازان را پخش کنیم. برخی از آنان ارزش سندی بسیار بالایی دارند و برخی دیگر ارزش هنری بالایی دارند. برای مثال فیلمی از اکبر خواجوی داریم که درباره زایندهرود است. این فیلم توسط لابراتور سازمان ترمیم شده و سندی مهم درباره زایندهرود به شمار میرود. این مستند در سالهای ابتدایی پس از انقلاب ساخته شده و از نظر مردمشناسی هم فیلم قابل توجهی است. شهپرراد درباره آرشیوی بودن این مجموعه 50 قسمتی گفت: مستند آرشیوی ساختن سختیهای خاص خود را دارد. با این حال سعی کردیم فیلمها را از مراکز مختلف دریافت کنیم. هر قسمت از این مجموعه بین 50 تا 60 دقیقه است. حنیف شهپرراد، تهیهکننده و کارگردان این مجموعه تلویزیونی است و از دیگر عوامل آن میتوان به پژوهشگر و نویسنده: آرین مظفری، تدوین: آبان بهبهانی و گوینده: نادر راد اشاره کرد. این مجموعه چهارشنبهها ساعت 20 از شبکه مستند پخش میشود و تکرار آن روز بعد خواهد بود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|