|
اقتصاد دولت شرطی نیست
محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیسجمهور در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: مسیر دولت در تکیه بر ظرفیتهای داخلی و رفع تحریمهای خارجی است. وی با بیان اینکه سیاست ما با تحریف و تقطیع اظهارات و موضعگیریها تغییر نخواهد کرد، تاکید کرد: ما در مذاکرات هستهای جدی هستیم اما اقتصاد ما در دولت سیزدهم شرطی نیست.
ارسال به دوستان
دور هفتم مذاکرات 18 روزه وین در حالی به پایان رسید که طرفین تلاش کردند پیشنویس مدنظر خود را به عنوان مبنای گفتوگوهای آتی قرار دهند
وین 8 با پیشنویس جدید
اولیانوف: پس از کشمکش طولانی، شرکای اروپایی بالاخره اصلاحات مورد نظر طرف ایرانی در سند مسائل هستهای را به تصویب رساندند
گروه سیاسی: دور هفتم مذاکرات وین روز جمعه با نشست اختتامیه کمیسیون برجام رسما به پایان رسید و طرفین برای برگزاری نشست دور آینده تا پیش از پایان سال میلادی (12 روز دیگر) ابراز امیدواری کردند.
به گزارش «وطنامروز»، جمعبندی مذاکرات وین 7 را که از 8 آذرماه آغاز به کار کرد باید در تقابل پیشنویسها جستوجو کرد. بر این مبنا طرفین تلاش حداکثری برای اعمال نظر خود به طرف مقابل انجام دادند. ۳ کشور اروپایی برجام اصرار میکردند آنچه باید مبنای گفتوگوهای آتی قرار گیرد پیشنویس ژوئن (خرداد) باشد که پس از دور ششم مذاکرات در هتل کوبورگ به دست آمد، از طرف دیگر تیم ایرانی استدلال کرد در ایران دولت جدیدی سر کار آمده و باید نظرات و اصلاحات ایران در پیشنویسی که حاصل جمعبندی در دولت قبل ایران است، اعمال شود تا اینکه تیم ایرانی و طرف غربی جمعه از رسیدن به یک متن مشترک جدید خبر دادند و طرف اروپایی مجاب شد دیدگاههای ایران هم به عنوان مبنایی برای مذاکرات جدی و نتیجهبخش پذیرفته شود.
دیپلماتهای ارشد ایران و ۱+۴ به همراه اتحادیه اروپایی سرانجام پس از ساعتها گفتوگو در هتل کوبورگ وین، به ۲ سند دست یافتند که دیدگاهها و پیشنهادات تمام هیاتها را درباره ۲ موضوع تحریمها و مسائل هستهای شامل میشود. این سند مبنایی خواهد بود برای ادامه مذاکرات در دور هشتم که قرار است طی ۲ هفته آینده از سرگرفته شود.
* مورا: اکنون یک مبنای مشترک داریم
بر این اساس، «انریکه مورا» معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی گفت: مشارکتکنندگان در جلسه جمعه، به یک متن مشترک برای مذاکره درباره احیای مفاد توافق ۱۳۹۴ دست یافتند. مورا در رشته توئیتی درباره دور هفتم مذاکرات وین توضیحاتی ارائه کرد و نوشت: دور هفتم منطق و هدف خاص خود را در ۳ مرحله داشت: وارد کردن هیأت جدید جمهوری اسلامی در مذاکرات جاری و نسبتا کامل از نظر رویه؛ گفتوگو درباره ایدههای جدید بالقوه یک دولت جدید (در ایران)؛ دیدن اینکه آیا هیأتهای دیگر مایلند هر یک از این ایدهها را در متن اصلی، مبنای پذیرفته شده برای نتیجه نهایی گفتوگوهای وین بگنجانند یا خیر. مورا افزود: دور 5/7 (اشاره به وقفهای که در دور هفتم ایجاد شد) درباره وظیفه سوم بود که سختترین هم بود. در غیر این صورت دور هفتم ناقص میماند. نماینده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین در ادامه نوشت: اکنون یک مبنای مشترک داریم که البته در فصل رفع تحریمها آن بخش دارای منطق داخلی متفاوتی است، بنابراین خیلی هم مساله مهمی نیست. امیدوارم روشن شده باشد که چرا دور بعدی، دور هشتم است.
نماینده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین همچنین جمعه در گفتوگو با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد ادامه مذاکرات با ایران طی سال ۲۰۲۱ (۱۳ روز آینده) از سرگرفته شود. مورا در ادامه سخنانش گفت: «برای دور هشتم، ما کار بسیار زیاد و وظیفه بسیار پیچیدهای در پیش داریم». نماینده اتحادیه اروپایی در مذاکرات وین اضافه کرد: «تصمیمات سیاسی سختی باید اتخاذ شود». مورا گفت که احساس فوریت برای احیای توافق سال ۲۰۱۵ وجود دارد، اگر چه وی هیچگونه ضربالاجلی برای آن تعیین نکرده است. وی درباره احیای توافق سال ۲۰۱۵ با ایران گفت: ما دیگر درباره ماهها صحبت نمیکنیم، بلکه درباره هفتهها صحبت میکنیم.
* باقری: به ۲ سند جدید رسیدیم
«علی باقری» مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران هم بعد از نشست اختتامیه کمیسیون مشترک برجام در جمع خبرنگاران اعلام کرد: به اسناد جدید مذاکراتی برای مبنا قرار دادن ادامه گفتوگوها دست یافتیم. رئیس هیات ایرانی در وین در این باره گفت: به طور مشخص ۲ سند (رفع تحریمها و اقدامات هستهای) برای مذاکرات مهم بود، یکی سند مربوط به لغو تحریمها که اولویت اصلی و دستور کار مهم تیم مذاکراتی ایران بود، البته این اولویت صرفا مربوط به ما نیست، بلکه طرفهای دیگر از جمله برخی اعضای ۱+۴ مانند چین هم به صراحت در جلسات تصریح کردند که اولویت مدنظر آنها منطبق با اولویت جمهوری اسلامی ایران است و آن موضوع لغو تحریمهاست. باقری بیان کرد: بر همین اساس، این اصلاحات و موارد مورد نظر تیم جدید در سند مربوط به لغو تحریمها درج و به طرف مقابل ارائه شد. بر این اساس چارچوب جدیدی برای گفتوگو درباره لغو تحریمها شکل گرفت.
دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: در طول چند روزی که گفتوگوهای وین ۷ را داشتیم، در حدود کمتر از ۲۰ روز، چند جلسه درباره موضوع لغو تحریمها بین طرفین هم در سطح روسای هیأتهای مذاکرهکننده، هم در سطح کارگروهها و هم در سطح کارشناسان برگزار شد. چند سند هم بین طرفین مبادله شد درباره دیدگاههای ۲ طرف درباره اصلاحات یا تغییراتی که در متن باید داده شود که این اسناد بین ۲ طرف یعنی طرف ایرانی و طرف مقابل مورد مبادله قرار گرفت که آخرین سند را جمعه درباره لغو تحریمها دریافت کردیم. معاون سیاسی وزیر امور خارجه درباره موضوع هستهای نیز عنوان کرد: در آن موضوع نیز ما دیدگاهها و مواضع و اصلاحات مدنظر خودمان را روی پیشنویسی که در دور ششم گفتوگوهای وین تنظیم شده بود درج کرده و به طرف مقابل ارائه کردیم.
وی یادآور شد: تفاوت سند مربوط به هستهای با سند مربوط به لغو تحریمها این بود که طرف اروپایی، اصلاحاتی را که ایران در آن سند اعمال کرده بود که در واقع نظرات دولت جدید بود و در آن سند اعمال شده بود، به عنوان مبنای مذاکرات نمیپذیرفت و تصریح داشت همه باید به پیشنویسی که در دور ششم نهایی شده برگردند و مذاکرات بر اساس آن پیشنویس ادامه یابد. وی ادامه داد: اما ما بر اساس منطق و استدلالی که داشتیم، در مقابل این موضع غیرمنطقی ایستادگی کردیم و تصریح کردیم باید مواضع تیم جدید لحاظ شود و در طول مذاکرات با هم مباحثه خواهیم داشت تا به یک جمعبندی مورد وفاق ۲ طرف دست یابیم.
مذاکرهکننده ارشد ایران یادآور شد: متاسفانه با یک مقاومت غیرموجه از سوی طرف اروپایی مواجه شدیم ولی این باعث نشد که تیم ایرانی از مواضع اصولی، مبنایی، منطقی و مشروع خودش دست بکشد. باقری خاطرنشان کرد: بویژه در طول یک هفته گذشته، مذاکرات بسیار سنگین و فشرده بین طرفین در سطوح مختلف، چه در سطح روسای هیأتها، چه در سطح کارگروهها و چه در سطح کارشناسی شکل گرفت و دیدگاههای طرفین با هم مبادله شد تا در نهایت طرف اروپایی نیز مجاب شد دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبنایی برای مذاکرات جدی و نتیجهبخش پذیرفته شود.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین و مذاکرهکننده ارشد این کشور در مذاکرات نیز گفت: «پس از کشمکش طولانی، شرکای اروپایی بالاخره اصلاحات مورد نظر طرف ایرانی در سند مسائل هستهای را به تصویب رساندند. آنها با احترام با عناصر جدید در مواضع ایران برخورد کردند و این مساله بسیار مهم است و این موفقیت حاصل شده است».
* واکنش مبهم آمریکا
در همین حال خبرگزاری روسی «تاس» گزارش داد یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری ویژه تلفنی تصریح کرد مطمئنا امکان ازسرگیری مذاکرات وین تا پایان سال جاری میلادی وجود دارد و ایالات متحده برای این مذاکرات آمادگی دارد. وی در ادامه افزود طرفهای برجام موضعی مشابه دارند. بر اساس این گزارش، این مقام وزارت خارجه آمریکا گفته است تنفس در مذاکرات به درخواست طرف ایرانی صورت گرفته و تصمیم هیأت آمریکایی در مذاکرات وین نبوده است.
لورا روزن، خبرنگار مشهور المانیتور، فارن پالیسی و پولیتیکو در رشته توئیتی نوشت: «یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا، درباره مذاکرات ایران که بتازگی در وین به پایان رسید، گفت پیشرفت اندکی حاصل شده است اما آنها باید سرعت خود را افزایش دهند. آنها توانستند اساسا درباره دستور کار بخش هستهای مذاکرات به توافق برسند. حالا باید دید آیا میتوانند شکافها را کم کنند یا نه. وی افزود: به لطف دیپلماسی اتحادیه اروپایی، اکنون ما درک مشترکی از متنی داریم که مبنای مذاکرات درباره مسائل هستهای خواهد بود؛ یک قدم رو به جلو. اما او هشدار داد که باید شور و شوق خود را مهار کنیم. طرفین موارد در دستور کار را تعریف و مجموعهای از موضوعات را برای بررسی مشخص کردهاند اما هنوز مجموعهای از راهحلها قابل قبول نیست».
این در حالی است که «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز جمعه در «شورای روابط خارجی» تصریح کرد مذاکرات وین به خوبی پیش نمیرود و این به مفهوم آن است که هنوز راهی برای بازگشت به برجام پیدا نشده است.
* واکنش سازمان انرژی اتمی ایران به ادعای «رافائل گروسی»
یک مقام مطلع در سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با نورنیوز درباره ادعای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر مفقود شدن کارت حافظه یکی از دوربینهای آژانس در جریان خرابکاری در تأسیسات هستهای کرج، خاطرنشان کرد کارت حافظه مورد ادعای مدیرکل آژانس در عملیات خرابکاری منهدم شده و اتفاقا آژانس باید پاسخ بدهد که چرا از ظرفیتهایش برای ممانعت از اینگونه عملیاتهای خرابکارانه که منشأ آن هم مشخص است استفاده نمیکند. مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی عصر روز جمعه در یک نشست خبری مدعی شد پس از خرابکاری در تاسیسات هستهای کرج، تصاویر یکی از دوربینهای مداربسته نصب شده مفقود شده است. وی در ادامه توضیح داد: ایران هر ۴ دوربین را از محلهای نصب شده برداشته و آنها را به آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان داده اما دوربینی که از بین رفته کارت حافظهای که تصاویر را در آن نگهداری میکند، نداشت.
ارسال به دوستان
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت سردار سلیمانی برنامههای این ستاد را تشریح کرد
بزرگداشت حاجقاسم با میدانداری مردم
تشییع 150شهید گمنام دفاع مقدس در سالگرد تشییع تاریخی شهید سلیمانی در تهران
گروه سیاسی: دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه از برگزاری مراسم سالگرد شهادت سردار مقاومت در مصلای تهران و تشییع 150شهید گمنام در سالگرد تشییع شهید سلیمانی در تهران خبر داد. حمیدرضا مقدمفر روز گذشته با بیان اینکه سردار سلیمانی ترجمان این جمله امام بود که فرمودند «ما شریک غم همه مظلومان جهان و پشتیبان آنها هستیم»، تأکید کرد: حاجقاسم این جمله زیبای امام را محقق کرد و وارد عرصه مقاومت شد و در این عرصه آنچنان پرقدرت و قوی ظاهر شد که برای نخستین بار طعم شکست را به رژیم کودککش صهیونیستی چشاند. سردار سلیمانی در عرصه مقاومت بسیار قوی ظاهر شد و با توجه به تلاش و جهاد بیوقفه ایشان در این عرصه، همه او را نهتنها یک قهرمان ملی، بلکه یک قهرمان برای امت اسلامی میشناسند. دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی با بیان اینکه حاجقاسم سلیمانی اسطوره آزادیخواهی و عدالتخواهی است، تاکید کرد: ایشان آزادی را برای همه میخواست. در آرمان حاجقاسم آزادی شیعه و اهل تسنن همسان بود. آزادی ایزدی و مسیحی و اهل سنت همانقدر مهم و ارزشمند بود که آزادی شیعه اهمیت داشت. آرمان سردار سلیمانی آزادی همه انسانها و رها شدن از زیر یوغ استعمار و استکبار بود و برای تحقق آن مجاهدت کرد.
مقدمفر در ادامه نشست خبری خود به تشریح برنامههای دومین سالروز شهادت حاجقاسم سلیمانی پرداخت و گفت: پخش برنامههای بزرگداشت مراسم حاجقاسم سلیمانی هم در صداوسیما و هم در عرصه میدان از سوی مردم از مدتی قبل با یک شیب ملایم آغاز شده است که حرکت «کارناوال حبیب» از استان کرمان از جمله این برنامههاست. وی ادامه داد: اگرچه همانطور که عرض کردم بسیاری از جشنوارهها و برنامههای مردمی آغاز شده است اما اوج این برنامهها در هفته مقاومت یعنی 10 دی تا 17 دی است. همچنین برای روزهای 13 و 16 دیماه که روز شهادت و تشییع پیکر مطهر حاجقاسم و یارانش است برنامههای ویژهای پیشبینی شده است. دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی با بیان اینکه برنامههای مفصل و بسیاری از سوی مردم سراسر ایران پیشبینی شده است که در این نشست به اختصار به برخی از آنها اشاره خواهم کرد، گفت: این برنامهها در تمام استانهای کشورمان و حتی در بسیاری از کشورهای عرصه مقاومت در قارههای آسیا و آفریقا پیشبینی شده است که برگزاری مراسم روز شهادت ایشان در تهران ازجمله مهمترین برنامههاست. مقدمفر افزود: این مراسم روز دوشنبه 13 دیماه در مصلای تهران با حضور آحاد مردم و چهرههای سیاسی و فرهنگی و شخصیتهایی از کشورهای مقاومت با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد. دومین مراسم روز 16 دیماه در تهران برگزار میشود که در این روز پیکرهای 150 شهید گمنام دفاعمقدس تشییع خواهد شد. همزمان نیز مراسم تشییع پیکرهای دهها شهید در برخی استانهای دیگر در همین روز برگزار خواهد شد. وی با اشاره به برخی برنامههای مراسم بزرگداشت سالروز شهادت حاجقاسم که به شکل ویژه در کانونهای مذهبی و دینی برگزار میشود، گفت: مراسمات ویژه حرم امام رضا(ع) از جمله این مراسمهاست که قرار است در هفته مقاومت برنامههای مختلفی در رواقها و صحنهای این مکان مقدس برگزار شود. دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی با اشاره به برگزاری همایشها، نشستها و پویشهای مردمی با عناوین مختلف در داخل و خارج کشور در ایام سالگرد شهادت شهید سلیمانی، گفت: نخستین کنگره علمی و پژوهشی شهید سلیمانی تحت عنوان «شهید سلیمانی مکتب تراز تمدن نوین اسلامی» از جمله این برنامههاست که نشستهای مختلفی در این راستا برگزار شده و 11 دیماه مراسم اختتامیه این جشنواره در سالن اجلاس صداوسیما برگزار میشود. همچنین همایش «فرهنگ انتظار و راهبرد مقاومت سلیمانی» همایش ملی دیگری است که از سوی دفتر سازمان تبلیغات اسلامی قم و پژوهشگاه علوم اسلامی تدارک دیده شده است که اختتامیه این همایش بهمنماه برگزار خواهد شد. مقدمفر ادامه داد: همایش «سردار سلیمانی مدافع آزادی، امنیت و زندگی مسالمتآمیز پیروان ادیان الهی» نیز از سوی مرکز گفتوگوی ادیان سازمان ارتباطات اسلامی با حضور رهبران دینی و اقلیتهای مذهبی داخل و خارج کشور صبح روز 13 دیماه برگزار میشود. وی همچنین گفت: برگزاری جشنواره موسیقی در تالار وحدت و جشنواره آثار هنری مربوط به شهید سلیمانی از دیگر برنامههای ویژه این ایام است که فراخوان این جشنواره در ایام سالگرد شهادت ایشان اعلام میشود و در سالگرد سوم شهید سلیمانی اختتامیه این جشنواره برگزار خواهد شد.
* تولید آثار فرهنگی با محوریت زندگی شهید سلیمانی
دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی در ادامه سخنان خود با اشاره به آثار هنری و تصویری که در ایام بزرگداشت شهید سلیمانی پخش میشود، گفت: مستندی از چند ساعت قبل از شهادت حاجقاسم و روایت آخرین دیدارهای اشخاص با ایشان و پیامهای ایشان در آخرین ساعات، مستند چند قسمتی از روایتهای فرزندان شهدا و مادران شهدا از حاجقاسم، چند مستند از روایت تشییع پیکر ایشان در 5 استان، مستند خدمات حاجقاسم در جنوب شرق کشور و مستند عملیات بوکمال از جمله برنامههای تلویزیونی این ایام است. البته در سایر فرمها و قالبهای هنری مثل موشن گرافی و... نیز روایتهایی از کودکی تا شهادت شهید سلیمانی و سخنرانیهای ایشان منتشر خواهد شد. در حوزه تولید کتاب نیز بیش از 300 اثر به ثبت رسیده و بیش از100 جلد از آنها چاپ و منتشر شده است. دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم دومین سالروز شهادت سردار سلیمانی در پاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون الاتحاد عراق درباره اقدام حقوقی ایران برای مجازات عاملان به شهادت رساندن شهید حاجقاسم سلیمانی، گفت: تلاشهای زیادی هم از سوی دستگاه قضایی عراق و هم قوه قضائیه ایران صورت گرفته و در 3-2 حوزهای که بنده اطلاع دارم اقداماتی انجام شده است. یک حوزه جمعآوری اسناد و اطلاعات درباره قاتلان و عاملان ترور شهید سلیمانی است که این امر فقط شامل دونالد ترامپ که این جنایت را گردن گرفت، نمیشود، چرا که با توجه به تلاشی که در عراق و ایران انجام شده، اسنادی به دست آمده که عاملان این جنایت در حوزههای سیاسی، امنیتی و نظامی چه از خود آمریکاییها و چه در سایر کشورهایی که به آمریکا کمک کردند، مشخص شده و در این زمینه فعالیتهای حقوقی و قضایی بینالمللی هم در عراق و هم در ایران انجام شده است. وی همچنین درباره سوال خبرنگار ایرنا که پرسید: «بعد از ۲ سال از شهادت سردار سلیمانی و با توجه به جایگاه جهانی و محبوبیت ایشان در بین اقشار مختلف مردم چرا هنوز ابعاد شخصیتی و فکری مکتب حاجقاسم در قالب هنر سینما یا سریال به تصویر کشیده نشده و بنیاد شهید سلیمانی و مشخصا ستاد حوزه بزرگداشت ایشان چه برنامهای در این زمینه دارد»، گفت: در حوزه مستند و کار تصویری اقدامات فراوان و فاخری صورت گرفته اما درباره سریال و فیلم کار واقعا دشوار است. مقدمفر در ادامه گفت: درباره یک دوره از زندگی شهید سلیمانی که مربوط به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است، کتابی بر اساس دستنوشتههای ایشان با عنوان «از هیچ چیز نمیترسیدم» تألیف شد اما درباره زندگی ایشان پس از انقلاب اسلامی یعنی در عرصههای مختلف دفاعمقدس و بعد از آن، دوران 22 ساله فرماندهی نیروی قدس سپاه و عرصه مقاومت کار بسیار دشواری وجود دارد. البته طی این ۲ سال در بنیاد شهید سلیمانی تلاش شد به یک فیلمنامه برسیم که در حال حاضر فیلمنامه بخشی از زندگی شهید سلیمانی با توجه به دستنوشتههای ایشان تهیه و با تعدادی از کارگردانها و تهیهکنندگان هم صحبت شده است. صداوسیما هم دنبال ساخت سریال است و هماهنگیهایی با این سازمان صورت گرفته که انشاءالله سال دیگر بتوانیم سریال شهید سلیمانی را بسازیم. دبیر ستاد مردمی برگزاری مراسم سالروز شهادت سردار سلیمانی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین لبنان درباره اقدامات کشورهای منطقه و جبهه مقاومت برای برگزاری دومین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی گفت: در یمن برنامه اجتماع عظیم مردمی را خواهیم داشت و مراسمی برای شهید سلیمانی گرفته خواهد شد. در عراق هم عشایر عراقی برنامه ویژهای دارند و برنامهای هم قرار است در فرودگاه بغداد برگزار شود. در سوریه و لبنان هم به همین ترتیب است. در لبنان قرار است تئاتر، برنامههای نمایشی و هنری و اجتماع میدانی در بیروت برگزار شود و سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن نصرالله را خواهیم داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
اقتصاد به گِل نشسته به دلیل دولتیسازی است
رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ساختار اداری و مدیریت دولتی در کشور گفت: باید توجه کنیم که اگر امروز اقتصاد ما به گل نشسته و دچار بحران شده، پیش از تحریم، دچار مشکل دولتیسازی شدهایم. محمدباقر قالیباف در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مرکز پژوهشها یکی از مهمترین مراکز تصمیمسازی در نظام جمهوری اسلامی است که به عنوان کارفرمای پیش رو و نه یک کارگزار پیرو میتواند در حکمرانی تاثیرگذار باشد. وی با بیان اینکه پژوهش اهداف متعددی را دنبال میکند و در توسعه علمی تولید علم، مرجعیت علمی و همچنین سایر حوزهها میتواند نقشآفرین باشد، تاکید کرد: اما آنچه من برای کشور و مرکز پژوهشها یک ضرورت میبینم، نقش این مرکز برای حل مساله کشور است و ما باید پژوهشها را در حل مساله به کار گیریم. اگر به بودجههای سنواتی از دهه ۵۰ تا به امروز نگاه کنیم، درمییابیم که این برنامهها تقریبا و حتی تحقیقاً شباهت زیادی به یکدیگر دارند و همیشه به طی یک مسیر عادت کردهایم. قالیباف گفت: هم در اجرا و هم در تصمیمگیری، متاسفانه دچار مساله هستیم و در هیچکدام از این بودجهها به یک نقطه موفق نرسیدهایم و این سوال مطرح است که آیا باید این مسیر را ادامه داد و نباید یک بار به این فکر کنیم که آیا طی این مسیر کفایت نمیکند؟ و نباید مسیر را تغییر داد؟ وی اضافه کرد: مشخص است که ما در حوزه حل مساله و تشخیص مساله دچار چالشهایی هستیم و تصور میکنم مرکز پژوهشها باید به این موضوع ورود کند. رئیس قوه مقننه کشورمان اظهار کرد: باید بپذیریم حتی در شرایط بدون تحریم، اقتصاد نفتی هیچ مشکلی از مسائل امروز ما را حل نمیکند و درآمدهای نفتی پاسخگوی نیازهای ما نیست و معلوم است که مسیر بودجه مبتنی بر نفت مسیر درستی برای ما نیست و قطعا مسیر صحیح مسیر مبتنی بر علم، فناوری و دانشبنیان است. قالیباف با تاکید بر اینکه ما به واسطه موضوع موالید برای ۲۰ سال آینده نگرانیهایی داریم، اضافه کرد: باید از فرصت امروز استفاده کنیم، امروز در اوج ظرفیت منابع انسانی و در جوانترین شرایط و باسوادترین شرایط هستیم اما از همین لحظه نیز استفاده نمیکنیم و در غم شرایط جمعیتی ۲۰ سال آینده هستیم.
***
رهبر شیعیان بحرین:
با پیروزی انقلاب اسلامی اسلام از غربت در آمد
آیتالله عیسی قاسم، رهبـر نهضت اسلامی بحرین گفت: عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اقدامی نسنجیده و جنایتی در حق خود امضاکنندگان این توافقنامههاست و لذا بانیان این خیانت بیش از دیگران متضرر خواهند شد و نتایج منفی آنها برای خود آنان شدیدتر از دیگران خواهد بود. رهبر شیعیان بحرین در گفتوگو با «پاسدار اسلام» تصریح کرد: انقلاب اسلامی که امام خمینی آغازگر آن بودند و نظام مبارک جمهوری اسلامی که خدا آن را با نقشآفرینی امام رقم زد، عزتمندی را برای مسلمین و عظمت را برای اسلام در تعامل با جهان به ارمغان آورد. در نتیجه اسلام به قدرتی تبدیل شد که دشمنان به دلیل تأثیرگذاری و تبدیل شدن آن به الگویی برای مقابله با استکبار از آن بیم و هراس داشتند. وی افزود: مسلمانان تشنه حقیقت نیز جایگاه اصلی و نیاز جهانیان به این دین مبین را دریافتند و متوجه شدند اسلام تنها راه نجات مردم این جهان است. از این روی ندای دعوت و تبلیغ دین اسلام از همه جا شنیده شد. مقاومت و پایداری مسلمانان در دفاع از اسلام از همان آغاز رو به فزونی نهاد. مسلمانان در راه دفاع از دین خود، از ایثار جان و مالشان دریغ نکردند، زیرا به دنبال دفاع از دین مبین خود بودند و حاکمیت آن را ضروری میدانستند. آیتالله عیسی قاسم درباره آینده روابط حکومت بحرین با رژیم صهیونیستی نیز اظهار داشت: انگیزه و هدف اصلی کشورهایی که وارد روند عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی شدهاند، کاملا واضح و روشن است. آنان به دنبال جلب رضایت و حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، زیرا آنها محدود شدن نفوذ آمریکا در منطقه به دلیل ضرورتهای جدید را پیشبینی و درک کردهاند.
***
واکنش نماینده ایران به قطعنامه اخیر سازمان ملل
سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در واکنش به تصویب قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری در سازمان ملل گفت: ۱۰۰ کشور با این قطعنامه همراهی نکردند و به نظر میرسد زمان آن رسیده است نمایندگان این کشورها به قهرمانان خودخوانده حقوق بشری که از طریق اعمال نفوذ، فریبکاری و ارائه اطلاعات نادرست به دنبال سلب آزادی کشورهای مستقل هستند، اعتراض کنند. زهرا ارشادی افزود: بررسی فهرست حامیان اصلی قطعنامه مانند کانادا، ایالاتمتحده آمریکا، رژیم کودککش اسرائیل و برخی کشورهای غربی، بیانگر این واقعیت است که حامیان اصلی نژادپرستی، اشغالگری و آنانی که مرتکب قتلهای فجیع بومیان هستند، گرد هم آمدهاند تا دیگران را به رعایت حقوق بشر موعظه کنند. وی ادامه داد: ممکن است غرب در مقابل جنایات هولناک کانادا سکوت اختیار کند اما تاریخ هرگز فراموش نخواهد کرد که در سرزمین به اصطلاح آزادگان، هزاران کودک بومی مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند، به قتل رسیدهاند و اجساد آنان یافت شده است. سفیر کشورمان در سازمان ملل اضافه کرد: حامیان این قطعنامه، بیشتر علاقهمند به کسب امتیاز و استفاده ابزاری از حقوق بشر هستند و چنین قطعنامههایی نیز توصیهای است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|