|
اعلام دوپینگ یک دوچرخه سوار ایرانی توسط اتحادیه جهانی
اتحادیه جهانی دوچرخهسواری اعلام کرد تست دوپینگ یک ورزشکار ایرانی مثبت شده و این فرد فعلا تا تکمیل پرونده تعلیق است. حسین محمدیها به دلیل استفاده از ماده ممنوعه «اپو» تعلیق شده است و زمان نمونهگیری از او اول آگوست ۲۰۲۱ (۱۰ مرداد) بوده است. محمدیها نخستین ایرانی است که سال ۲۰۲۱ تست دوپینگش توسط اتحادیه جهانی مثبت اعلام میشود.
ارسال به دوستان
سکوت فدراسیون فوتبال و مهدویکیا پس از اقدام غیراخلاقی پوشیدن پیراهن منقوش به پرچم رژیم صهیونیستی
باید جواب بدهید
جمعه 26 آذر برای رسمیت یافتن تورنمنت عرب کاپ از سوی فیفا، دیداری نمادین میان ستارگان عرب و منتخب ستارگان جهان در قطر برگزار شد که مهدی مهدویکیا هم در تیم ستارگان عرب بازی کرد. این بازی اما حواشیای داشت، از جمله اینکه روی پیراهن تیمها پرچم کشورهای عضو فیفا و همچنین «رژیم صهیونیستی» نقش بسته بود.
این بار صحبت از حضور مهدی مهدویکیا به عنوان یک بازیکن اسبق تیم ملی فوتبال کشورمان در یک بازی پرحاشیه و پوشیدن پیراهنی با پرچم رژیم اشغالگر قدس نیست، بلکه صحبت از حضور سرمربی تیم ملی فوتبال امید ایران است. شخصیت حقوقی او در این ماجرا پررنگتر از جنبه حقیقی او است؛ فردی که با فدراسیون فوتبال ایران قرارداد دارد اما بعد از گذشت چند روز از این اتفاق حتی حاضر نشده یک کلمه در این باره صحبت کند، توضیح دهد یا معذرتخواهی کند. در آن سو فدراسیون فوتبال هم به عنوان متولی امور، سکوت کرده و میخواهد با پاشیدن گرد فراموشی روی این اتفاق تلخ، همگان را به عبور بیصدا از این حادثه دعوت کند اما مادامی که فدراسیون و مهدی مهدویکیا به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال امید ایران، در این باره رسما حرف نزنند و عذرخواهی نکنند، نباید از قضیه به این سادگی عبور کرد. تاسفبار آنجاست که رسانههای عرب به تمجید از اقدام چند بازیکن تیمهای الجزایر، عربستان و عمان پرداختهاند اما فدراسیون فوتبال ایران در برابر اقدام عجیب سرمربی تیم امید خود سکوت کرده است.
با گذشت چند روز از برگزاری این دیدار نمادین، فدراسیون فوتبال در برابر حضور سرمربی تیم فوتبال امید ایران در این مسابقه سکوت کرده است. یکی از بازیکنانی که در این دیدار حضور داشت، مهدی مهدویکیا، بازیکن و کاپیتان اسبق تیم ملی فوتبال ایران بود که در حال حاضر سرمربی تیم امید است و در مجموعه فدراسیون فوتبال کار میکند. پیشکسوت فوتبال ایران در شرایطی در ترکیب تیم ستارگان عرب به میدان رفت که روی پیراهنهای طراحی شده از سوی مسؤولان برگزاری، پرچم رژیم اشغالگر قدس هم در کنار سایر پرچمها قرار داشت اما وی توجهی به این امر نداشت و با همان پیراهن به میدان رفت. این اتفاق در حالی از سوی بازیکن و کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران رخ داد که چند بازیکن عرب به نشانه اعتراض به حضور یک مربی اسرائیلی (آورام گرانت) در این دیدار و قرار داشتن پرچم رژیم اشغالگر قدس روی پیراهن تیم، از حضور در بازی امتناع کردند و چند بازیکن هم با محو کردن پرچم رژیم صهیونیستی به میدان رفتند. «رابح ماجر» اسطوره فوتبال الجزایر و ۲ ستاره دیگر این کشور با دیدن مربی صهیونیست حاضر نشدند در این بازی شرکت کنند. به همین دلیل، از روی سکوها تماشاگر این مسابقه نمادین و به نوعی عادیساز روابط با رژیم اشغالگر بودند.
«نواف التمیاط» ستاره سابق تیم ملی عربستان و «عماد الحوسنی» ستاره سابق فوتبال عمان هم ۲ بازیکنی بودند که پس از انتشار تصاویر حضور آنها در این دیدار مشخص شد پرچم رژیم اشغالگر قدس را از روی پیراهن خود پاک کرده بودند تا از این طریق به رسمیت نشناختن این رژیم را نشان دهند.
اتفاقات حاشیهای این دیدار در رسانههای عربزبان بازتاب زیادی داشت و بسیاری از کارشناسان فوتبال به تمجید از رفتار بازیکنانی پرداختند که رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت نشناخته بودند. با این حال مهدی مهدویکیا که سرمربی تیم فوتبال امید ایران است، در اقدامی عجیب و بدون توجه به این مساله با همان پیراهن به میدان رفت و تاکنون هم واکنشی به این اقدام خود نداشته است. در این میان فدراسیون فوتبال نیز در مواجهه با این رفتار سرمربی تحت قرارداد خود سکوت کرده و تاکنون هیچ واکنشی به این حرکت مهدویکیا نداشته است. مهدویکیا هم به بهانه زندگی در کشور دیگری (آلمان) تماس تلفنی خبرنگاران را پاسخ نداده است و میخواهد با زیرکی از زیر بار قضیه شانه خالی کند اما قطعا نه او و نه فدراسیون این بار نمیتوانند از موضوع به این مهمی شانه خالی کنند.
***
اخراج الخطیب از کمیته ملی المپیک سوریه
از سوی دیگر مهاجم پیشین تیم ملی سوریه پس از حضور در دیدار ستارگان جهان و ستارگان عرب، از کمیته ملی المپیک سوریه اخراج شد. کمیته ملی المپیک سوریه اعلام کرد «فراس الخطیب» بازیکن سابق تیم ملی این کشور در پی حضور در مسابقه تیمهای منتخب کشورهای عرب و تیم منتخب ستارگان جهان که زیر نظر یک مربی صهیونیست در قطر برگزار شد، به دلیل تخلف از قوانین و پروتکلهای نمایندگی این کمیته و بیتوجهی به اصول و مبانی کشور اخراج شد. در پی صدور این بیانیه، الخطیب اعلام کرد هنوز چنین مسالهای به شکل رسمی به وی ابلاغ نشده و انتظار داشته در این باره از او دعوت شود تا نسبت به ارائه توضیحات اقدام کند. مهاجم سابق تیم ملی سوریه مدعی شده از حضور مربی اسرائیلی در این بازی بیخبر بوده است. کاربران سوری در فضای مجازی پس از مشاهده اقدام نواف التمیاط و عماد الحوسنی از ۲ کشور عربستان و عمان که پرچم رژیم صهیونیستی را از روی لباسهای خود پاک کردند، از بیتوجهی فراس الخطیب و برخی دیگر از بازیکنان عرب حاضر در این مسابقه که آن را بیمسؤولیتی در قبال آرمان فلسطین دانستند، انتقاد کردند.
***
اعتراض مردمی به یونس محمود
اعتراضات مردمی به حضور ستارگان فوتبال اعراب و آسیا در یک بازی عادیسازی روابط با صهیونیستها از ایران به عراق رسید. جنجال از زمانی آغاز شد که حضور آورام گرانت اسرائیلی به عنوان مربی تیم منتخب جهان خبرساز شد. بسیاری از مسلمانان و کاربران مجازی این بازی را حربه صهیونیستها برای عادیسازی روابط با کشورهای عرب عنوان کردند. از طرف دیگر فیفا با همدستی صهیونیستها یک پیراهن برای این بازی نمادین طراحی و پرچم رژیم اشغالگر را روی آن چاپ کرد. تمام این دلایل نشاندهنده این است که فیفا برای برگزاری این بازی نمایشی برنامه قبلی داشته و میخواسته به بهانه رسمیت دادن به جام فوتبال اعراب بعد از 60 سال، رژیم صهیونیستی را وارد این موضوع کند تا عادیسازی روابط را از این طریق به دنیا مخابره کند. ۲ نکته اصلی از این بازی نمایشی که دستهای پشت پرده صهیونیستها را بیش از پیش نشان میدهد، یکی نشستن یک مربی صهیونیست روی نیمکت تیم منتخب جهان است تا مقابل ستارگان سابق فوتبال اعراب قرار بگیرد و با آنها در یک بازی نمادین شرکت کند و دومین دلیلی که نشان میدهد فیفا با صهیونیستها همکاری میکند تا روند عادیسازی روابط این رژیم جعلی با کشورهای عربی و مسلمان هموار شود، طراحی پیراهن تیمها با پرچم رژیم کودککش است.
اما موج انتقادات از حضور ستارگان مسلمان در این رقابت، به کشورمان ختم نشده و به عراق هم کشیده شده است. موج بزرگی به خاطر حضور یونس محمود، کاپیتان سابق تیم ملی و نایبرئیس فعلی فدراسیون این کشور در این بازی ایجاد شده است. عراقیها هم بعد از اعتراض ایرانیها وارد عمل شدند و با ایجاد کمپینهای گسترده در فضای مجازی خواهان برکناری اسطوره فوتبال کشورشان از نایبرئیسی فدراسیون شدند. همدلی مسلمانان و روشنفکران جهان در محکومیت این اقدام ناشایست نشان میدهد مردم بیش از پیش آگاه شده و میدانند دشمن صهیونیست از هر ابزاری برای هویت دادن به رژیم جعلیاش استفاده میکند.
ارسال به دوستان
واکنش وزارت ورزش به تتوهای عجیب و غریب ورزشکاران ایرانی چیست؟
وزیر اخطار داد
سال ۱۳۸۷ بود که هیاترئیسه فدراسیون فوتبال در آستانه شروع لیگ برتر آییننامه انضباطی «منشور اخلاقی» را مصوب و ستادی با همین عنوان در سازمان لیگ برتر تشکیل داد تا رفتار و اقدامات فرهنگی ورزشکاران و فوتبالیستها را با فرهنگ اسلامی- ایرانی منطبق کند. این ستاد شروعی پرسروصدا و جنجالی داشت و در ابتدای لیگ ۸۹-۸۸ چند بازیکن و مربی را از حضور در فوتبال محروم کرد. یکی از مواردی که از سوی این ستاد ممنوع اعلام شد، خالکوبی(تتو) توسط ورزشکاران و فوتبالیستها بود که حق به نمایش گذاشتن آن در تصاویر را نداشتند. کما اینکه برخی بازیکنان در رشتههای مختلف که روی دستانشان خالکوبی داشتند، هنگام حضور در رویدادها و تصاویر پخش تلویزیونی این خالکوبیها را میپوشاندند. اما در ۲ سال اخیر هیچ اثری از این ستاد و برخورد با ورزشکاران و فوتبالیستها نیست و تعدادی از بازیکنان در دیدارهای پخش زنده هم با خالکوبیهای عجیب خود روی آنتن میروند و هیچ ابایی هم از به نمایش گذاشتن آن ندارند تا این سوال مطرح شود که آیا خالکوبی در ورزش ایران آزاد شده است؟ در کنار این مورد باید به استعمال دخانیات و انواع مواد مخدر در بین ورزشکاران هم اشاره کرد که حتی برخی پیشکسوتان در اظهارات رسمی خود آن را تایید کردهاند. با این حال سازمان لیگ هیچ واکنشی به این موارد ندارد و سرگرم مسائل دیگر است و مباحث فرهنگی در این حوزه را تعطیل کرده است. سیدحمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان اما از مسؤولان ورزش کشور خواست با این مسائل برخورد و ورزشکاران هم مسائل فرهنگی و عرف جامعه را رعایت کنند. سجادی درباره آزاد شدن خالکوبی و استعمال دخانیات بین ورزشکاران گفت: باید بتوانیم بین چیزی که قرار است به عنوان هنجار در ورزش معرفی کنیم با چیزی که در زندگی شخصی داریم تفکیک قائل شویم. وزیر ورزش و جوانان درباره ناهنجاریهایی مثل مصرف دخانیات و خالکوبیهای رایج بین ورزشکاران و برخورد نکردن با متخلفان گفت: برخی اتفاقات شخصی است اما باید بتوانیم رفتارها، عادات و سلیقههای شخصی را از ورزش جدا کنیم. وی افزود: افراد در زندگی شخصی خود میتوانند با هر سلیقهای که دوست دارند زندگی کنند اما در ورزش باید عرف ورزش رعایت شود. سجادی بار دیگر تاکید کرد عرف فرهنگ ورزش مهم است و برنامههای فرهنگی مختلفی را در راستای نهادینه کردن عرف فرهنگ ورزش بین ورزشکاران طراحی کردهاند که بزودی اعلام میشود. ارسال به دوستان
سهراب مرادی به شرایط اردویی بازمیگردد؟
سوءتفاهمهای دردسرساز در وزنهبرداری
تیم ملی وزنهبرداری ایران در شرایطی در مسابقات جهانی تاشکند شرکت کرد که تعداد نسبتا زیادی از قهرمانانش را به همراه نداشت و غیبت برخی از این نفرات، به خاطر سوءتفاهمهایی بود که به نظر حل شدنی است. سهراب مرادی یکی از 4 نماینده وزنهبرداری مردان ایران بود که تا دقیقه 90 در انتظار کسب سهمیه المپیک ماند اما در نهایت نتوانست به این مهم دست پیدا کند تا علی هاشمی و علی داوودی، ۲ نماینده کشورمان در بازیهای المپیک توکیو باشند. بعد از المپیک مسائلی درباره کسب سهمیه عنوان شد که ناراحتی سهراب مرادی را به همراه داشت. همین مساله منجر به غیبت این وزنهبردار در اردوی مسابقات جهانی 2021 تاشکند شد. به این ترتیب سهراب مرادی به دلیل رد دعوت سرمربی تیم ملی برای حضور در اردو، شانس حضور در مسابقات جهانی را از دست داد. همچنین درباره حافظ قشقایی، وزنهبردار دسته سبک وزن ایران که مدال جهانی در کارنامه دارد نیز یک موضوع ساده منجر به ایجاد سوءتفاهم بین او و سرمربی تیم ملی شد که این مساله نیز موجب شد قشقایی جایی در ترکیب تیم ملی در مسابقات اخیر نداشته باشد. در این میان تلاش برای حل سوءتفاهمها ادامه دارد و در سال آینده که بار دیگر استارت اردوها برای شرکت در بازیهای آسیایی زده میشود، وزنهبرداری امیدوار است شاهد حضور تمام سرمایههایش در کنار هم باشد. نکته مشخص اینکه فدراسیون وزنهبرداری بعد از المپیک صراحتا اعلام کرد هر وزنهبرداری قصد حضور در مسابقات را دارد، باید در شرایط اردویی قرار گرفته و زیر نظر سرمربی تیم ملی تمریناتش را دنبال کند. بنابراین هر قهرمانی که میخواهد شانس حضور در بازیهای آسیایی و جهانی سال آینده را داشته باشد، باید زیر نظر محمدحسین برخواه تمرین کند.
ارسال به دوستان
اخبار
تیم ملی ایران کدام کمپ و هتل قطر را انتخاب میکند؟
پس از بازدید مسؤولان فدراسیون فوتبال از قطر، ۳ کمپ و هتل به کمیته برگزاری مسابقات معرفی شده است. مجتبی خورشیدی، مدیر تیم ملی فوتبال ایران در گفتوگو با ایسنا، درباره بازدید از کمپ و هتلهای کشور قطر برای اسکان تیم ملی فوتبال ایران در این کشور در خلال برگزاری جامجهانی ۲۰۲۲ قطر گفت: در این بازدید ۳۸ کمپ به ما معرفی شده بود که از این تعداد ۲۵ کمپ قبلا توسط تیمهای ملی مختلف رزرو شده بود. در نتیجه از ۱۳ کمپ مختلف بازدید داشتیم و گزینههای خودمان را نهایی کردیم و ۳ کمپ موردنظر خودمان را به کمیته برگزاری مسابقات اعلام کردیم. او درباره انتخاب کمپ الریان به عنوان نخستین گزینه تیم ملی اظهار کرد: الریان یکی از گزینههاست. ما ۲ گزینه دیگر را هم معرفی کردیم که اجازه بدهید نام نبریم تا در نهایت یکی از گزینهها نهایی شود. باید ببینیم کدام یک از کمپ و هتلها را برنده میشویم. بعد از قرعهکشی جامجهانی که روز اول آوریل برگزار میشود، کمپ و هتل تیمها هم نهایی خواهد شد. خورشیدی در واکنش به این سوال که آیا دیگر تیمهای ملی حاضر در جامجهانی کمپ و هتل خود را نهایی کردهاند؟ گفت: همه گزینههای مدنظر خود را اعلام کردهاند. هیچکس هم خبر ندارد کدام تیم چه مکانی را انتخاب کرده است. ما مقداری کند و کاو کردیم و فهمیدیم قطر، برزیل، آرژانتین و... کجا را انتخاب کردهاند. او در پاسخ به این سوال که آیا دراگان اسکوچیچ هم در جریان فرآیند تصمیمگیری برای انتخاب کمپ و هتل تیم ملی قرار داشت؟ گفت: ما با آقای اسکوچیچ هم صحبت کردیم. بویژه دقیقه به دقیقه با آقای عزیزیخادم در تماس بودیم و خودشان این فرآیند را کنترل میکردند. به اسکوچیچ ایمیل زدیم و او هم جواب ما را داد و در نهایت تصمیمگیری نهایی انجام شد. در دوره گذشته جامجهانی روسیه، تیم ملی ایران در کمپ لکوموتیو مسکو روسیه اقامت داشت که توسط ایتالیا رزرو شده بود اما به علت ناکامی این تیم در صعود به جامجهانی، تیم ملی ایران توانست از این کمپ استفاده کند.
***
تست کرونای نادال بعد از حضور در امارات مثبت شد
رافائل نادال روز دوشنبه گفت تست «کووید-۱۹» او مثبت شده است. به گزارش گاردین، رافا نادال روز دوشنبه گفت تست «کووید-۱۹» او پس از بازگشت از مسابقات جهانی تنیس موبادالا در ابوظبی مثبت شده است. قهرمان ۲۰ بار گرند اسلم گفت «لحظات ناخوشایندی» را سپری میکند اما امیدوار است بزودی احساس بهتری داشته باشد و مردم را درباره برنامههای خود در تورنمنتهای آینده مطلع کند. نادال در توئیتر نوشت: «میخواستم اعلام کنم در بازگشت به خانه پس از بازی در تورنمنت ابوظبی، در آزمایش PCR که هنگام ورود به اسپانیا روی من انجام شد، آزمایش «کووید-۱۹» من مثبت اعلام شد». این تنیسور ۳۵ ساله گفت در تمام مدت زمانی که در کویت و ابوظبی بوده آزمایشش منفی بوده است. او در رولان گاروس در نیمهنهایی حذف شد و مجبور شد از مسابقات ویمبلدون، المپیک توکیو و مسابقات آزاد ایالات متحده کنار بکشد. او گفته نمیتواند تضمین کند برای مسابقات آزاد استرالیا که ۱۷ ژانویه آغاز میشود، حضور داشته باشد.
***
بازیکنان تاجیک پرسپولیس رسماً قراردادشان را امضا کردند
پس از باز شدن پنجره نقلوانتقالات باشگاه پرسپولیس، قرارداد 2 بازیکن جدید تاجیک این تیم به امضا رسید. به گزارش رسانه رسمی باشگاه پرسپولیس، «وحدت هنانوف» و «منوچهر صفروف» بعد از پشت سر گذاشتن تمرینات آمادهسازی و باز شدن پنجره نقل و انتقالات باشگاه، با قراردادهایی ۳ ساله به صورت رسمی به تیم فوتبال پرسپولیس پیوستند. این ۲ بازیکن در فهرست زیر ۲۳ سالههای تیم قرار میگیرند.
وحدت هنانوف بازیکنی است که او را پیشتر در دفاع راست استقلال دوشنبه دیدهایم. وی متولد چهارم مرداد ۱۳۷۹ است. او و صفروف فوتبال را به طور جدی و تقریبا همزمان با هم از تیم برقچی حصار آغاز کردند و بعد از جدایی کوتاهمدت از یکدیگر در فصل گذشته لیگ تاجیکستان، بار دیگر در استقلال دوشنبه به یکدیگر پیوستند. هنانوف سابقه 10 بازی ملی دارد. این بازیکن در ۱۸ سالگی، پیراهن تیم ملی کشورش را به تن کرد ولی در ۲ سال ابتدایی بازی چندانی در کارنامه نداشت تا سال ۲۰۲۱ که سهم بیشتری از بازیهای تیم ملی کشورش را به خود اختصاص داد. منوچهر صفروف نیز بازیکنی است که بیشتر او را در سمت راست و وینگر دیدهایم ولی سابقه بازی در سمت چپ را هم داشته است. او متولد دهم خرداد ۱۳۸۰ است. او نیز مانند هنانوف در تیم برقچی بازی کرد و از آنجا به لکوموتیو پامیر رفت و سپس به استقلال تاجیکستان پیوست. او که سابقه ۱۴ بازی ملی در تیم ملی فوتبال کشورش را دارد، از عناصر اصلی این تیم در مقدماتی جامجهانی بود. سابقه حضور در فوتسال و تیم ملی فوتسال تاجیکستان در رده پایه هم در کارنامه او دیده میشود.
ارسال به دوستان
راه روشن مقاومت
محمد سلحشور: ایران و جریان مقاومت روز گذشته یکی از نیکنامترین و مجاهدترین فرزندان خود را در سایه سنگاندازیهای ناجوانمردانه آلسعود از دست دادند. شهادت دیپلمات عالیرتبه کشورمان شهید «حسن ایرلو» بار دیگر عمق جنایتپیشگی رژیمی را نشان داد که همواره حیات و نفوذ خود در منطقه را نیازمند تولید و تقویت گروههای تروریستی میدانسته و در 7 سال گذشته بزرگترین محاصره اقتصادی را علیه مردم مظلوم و قهرمان یمن ترتیب داده و آنها را برای مرگی عزتمندانه، بین گرسنگی و بمباران مخیر گذاشته است؛ آنچه در شهادت آقای ایرلو نیز به چشم آمد و سران جنایتکار سعودی بار دیگر مشی غیرانسانی خود را به نمایش گذاشتند.
در این میان اما عجز ارتش تا بن دندان مسلح آلسعود در برابر مردم مقاوم یمن و تقلا برای پایان دادن به این بیحیثیتی تاریخی را میتوان نشانی از راه روشن مقاومت در منطقه دانست. تلاشهای مجاهدانه شهید ایرلو در حمایت از مقاومت یمن در مدتی که در صنعا به عنوان سفیر جمهوری اسلامی فعالیت کرد را میتوان نمودی از گامهای انقلابی این دیپلمات در سالهای اخیر دانست. با تمام این اوصاف اما نباید براحتی و با اغماض از کنار جنایت آشکار رژیم آلسعود و نقش مستقیمی که در شهادت این دیپلمات انقلابی داشته، گذشت. پاسخ درخور به این اقدام رژیم آلسعود باید به موازات پیروزیهای جریان مقاومت، به شکل اختصاصی داده شود. بستن آسمان به روی دیپلمات ایرانی آن هم تنها چند روز پس از اقدام ننگین آلسعود در باز گذاشتن آسمانش به روی هواپیمای نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس، بار دیگر رسوایی این رژیم جنایتپیشه را برای همه عیان کرد.
حکام ریاض در شرایطی سعی میکنند با خرج هزینههای هنگفت برای خود موقعیت رهبری جهان اسلام را تصویر کنند که اکنون تبدیل به مهمترین بازیگر هدایتکننده سیاست عادیسازی روابط کشورهای اسلامی و عربی با رژیم صهیونیستی شدهاند.
شهادت مظلومانه این دیپلمات به عنوان سندی از پویایی جریان مقاومت و همراهی جمهوری اسلامی با مجاهدان یمنی حالا بیش از پیش الهامبخش رزمندگانی خواهد شد که در سالهای گذشته آلسعود را بیآبروتر از هر زمان دیگری کردهاند.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|