|
سگهای ولگرد جان یک کودک را گرفتند
روز گذشته یک پسر بچه 5/4 ساله در شهرستان بیرجند بر اثر گازگرفتگی توسط یک سگ ولگرد جان خود را از دست داد؛ در خوزستان نیز یک پسربچه 8 ساله هنگام بازی در اطراف خانه، مورد حمله سگهای ولگرد قرار گرفت که توسط پدرش که صدای فریادهای وی را شنیده بود، نجات داده شد. یک دختربچه 6 ساله نیز در شهرستان بهشهر استان مازندران توسط ۲ قلاده سگ ولگرد از ناحیه صورت زخمی شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت.
ارسال به دوستان
توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) انجام شد
تولید کیت تشخیص سریع اُمیکرون در ایران
جماعتی: در صورت بیتوجهی به رعایت پروتکلها و عدم انجام واکسیناسیون، شیوع گسترده سویه جدید در هفتههای آینده دور از انتظار نیست
این روزها آمار مرگومیر و ابتلا به کرونا در کشور مسیر سراشیبی را میپیماید اما ورود سویه جدید اُمیکرون به کشور نگرانیهایی را برای تشخیص این بیماری ایجاد کرده است که این نگرانی با تولید کیت تشخیص سریع اُمیکرون در کشور برطرف شد.
به گزارش «وطنامروز»، قدرت سرایتپذیری بالای اُمیکرون و عدم شناخت و تشخیص این بیماری پر دردسر به دلیل نزدیک بودن علائم آن به سرماخوردگی و آنفلوآنزا، جامعه پزشکی را تا حدودی نسبت به تشخیص دقیق آن سردرگم کرده است و از آنجا که انجام و تشخیص تست این بیماری نیز با تردید همراه است، بنابراین کارشناسان بهداشت و پزشکان تاکید دارند هرگونه علائم سرماخوردگی میتواند نشانهای از بیماری اُمیکرون باشد و تنها راه مقابله با آن علاوه بر تزریق واکسن، خودمراقبتی و رعایت سفت و سخت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی است.
طبق اعلام کارشناسان بهداشت، تشخیص اُمیکرون خیلی آسان نیست و اظهارنظرهای متفاوتی درباره شناسایی آن که هماکنون در کشور در حال گردش است و به خیلی از استانها رخنه کرده، مطرح است. حمید سوریان، عضو کمیته علمی کشوری «کووید-19»، اخیرا در یک مصاحبه تلویزیونی روشهای معمول شناسایی مبتلایان کرونا برای تشخیص سویه اُمیکرون را موثر ندانست و گفت: ردیابی این سویه حتی با تست PCR ناممکن است. «اُمیکرون از تست PCR فرار میکند و تستهای PCR برای تشخیص این سویه، پاسخ منفی میدهد و به همین دلیل، نهتنها باید فرض را بر این گذاشت که این سویه اکنون در کل کشور وجود دارد، بلکه باید به بیماران دچار سرماخوردگی مشکوک شد و صرفا بروز علائمی مشابه سرماخوردگی و از جمله سرفه، عطسه، بدندرد، تب و... میتواند احتمال ابتلا به اُمیکرون را پررنگ کرده و ارجاع به انجام تستهای تشخیصی پیشرفته را اجباری کند». از طرفی شروین شکوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حکیم معتقد است: تستهای موجود کرونا این سویه را براحتی شناسایی میکنند، تست کرونای افرادی که به سویه اُمیکرون مبتلا هستند هیچ تفاوتی با گونههای دیگر کرونا ندارد و قابل شناسایی است.
هفته اول آذرماه بود که سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد: تستهای PCR از قابلیت تشخیص سویه اُمیکرون برخوردارند. بنا بر اعلام این سازمان، در حالی که تستهای PCR میتواند عفونت ناشی از سویه اُمیکرون را تشخیص دهد، مطالعاتی در حال انجام است تا مشخص شود آیا سویه نگرانکننده «کووید-19» بر سایر انواع تستها تاثیر دارد یا خیر. حال از آنجایی که تشخیص بموقع بیماری به کاهش میزان شیوع بیماری کمک شایانی میکند، بنابراین برخی محققان بر انجام تستهای سریع تشخیص سویه اُمیکرون تمرکز کردهاند. گروهی از دانشمندان در کرهجنوبی موفق شدند فناوری جدید تشخیص مولکولی را توسعه دهند که قادر است این گونه جهشیافته را در کمتر از ۳۰ دقیقه تشخیص دهد. یافتههای اولیه ارائه شده نشان میدهد این فناوری بسیار دقیقتر از تستهای PCR فعلی برای تشخیص گونه جدید اُمیکرون عمل میکند.
با شناسایی این سویه در آفریقای جنوبی، دانشمندان ایرانی برای ساخت کیت شناسایی آن دست به کار شدند و دیروز برای نخستینبار در ایران کیت تشخیص سریع جهش اُمیکرون توسط شرکت سلامت الکترونیک برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام تولید شد.
شرکت سلامت الکترونیک برکت در جشنواره ابوریحان، لوح افتخار شرکت فناور برتر را به عنوان نخستین تولیدکننده کیتهای تشخیص سریع کرونا در کشور و جلوگیری از خروج ارز و کاهش قیمت تستهای مولکولی دریافت کرد.
شرکت سلامت الکترونیک برکت همچنین سال گذشته در زمان شیوع بیماری کرونا به عنوان نخستین تولیدکننده کیتهای تشخیص «COVID-19» مبتنی بر آنتیژن اقدام به تولید این کیت کرد که در آن زمان ایران جزو ۳ کشور اصلی تولیدکننده این کیت در جهان بود و از واردات این نوع کیت از کرهجنوبی به صورت انبوه به دلیل تولید داخل این کیت توسط این مجموعه جلوگیری شد.
پس از آن با تولید روزانه 200 هزار عدد از این کیت توسط این شرکت کیتهای تشخیص به صورت گسترده در تمام مراکز بهداشتی کشور توسط وزارت بهداشت توزیع شد و مورد استفاده قرار گرفت؛ همچنین از این کیتها در طرح شهید سلیمانی به صورت گسترده جهت قطع سریع زنجیره آلودگی استفاده شد.
درباره تنوع تولید کیتهای تشخیصی و آزمایشگاهی توسط این شرکت در حوزه کرونا، این شرکت موفق به تولید کیت تشخیص سریع N و S مبتنی بر آنتیژن شده است که همزمان به تشخیص ۲ پروتئین اسپایک و نوکلئوکپسید میپردازد که در نوع خود در جهان برای نخستین بار تولید شده و دقت تشخیص ویروس کرونا را بشدت بالا برده و قادر به بررسی سویههای مختلف ویروس کروناست.
دیروز در موازات جشنواره ابوریحان از کیت تشخیص سریع جهشهای اُمیکرون رونمایی شد که در تشخیص سویه اُمیکرون دارای حساسیت و دقت بالایی بوده و امکان این را دارد که در کمتر از 20 دقیقه تشخیص سویه اُمیکرون را انجام داده و به سرعت، زنجیره آلودگی را قطع کند و در این شرایط بحرانی به جهت تشخیص سریع و غربالگری دقیق و اطمینان از عدم گسترش آلودگی مورد استفاده قرار گیرد.
در این میان اما این روزها مراکز درمانی مملو از بیمارانی است که همگی با علایم شبیه سرماخوردگی شدید یا مشکوک به ویروس کرونا برای درمان رجوع میکنند که پزشکان بعضا آنها را برای تشخیص تست کرونا یا اُمیکرون معرفی میکنند اما اکثر آنها با تستهای منفی مواجه میشوند.
* احتمال شیوع گسترده اُمیکرون در هفتههای پیش رو
با اینکه ویروس کرونا دلتا همچنان سویه غالب این بیماری در کشور است اما با ورود ویروس جهشیافته اُمیکرون به کشور و شیوع آن به خیلی از استانهای، این احتمال وجود دارد که در صورت بیتوجهی به پروتکلهای بهداشتی این سویه همچون دلتا کشور را فرا گیرد. دبیر کمیته علمی کشوری مبارزه با کرونا، با بیان اینکه در حال حاضر میتوان گفت اُمیکرون در کشور در گردش است، گفت: با این حال اگر مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و واکسن تزریق کنند، میتوان تا حدود زیادی جلوی غلبه ویروس اُمیکرون را گرفت، در غیر این صورت ممکن است طی چند هفته آینده با پیک جدیدی از اُمیکرون مواجه شویم. دکتر حمیدرضا جماعتی درباره نگرانیها از ترکیب ویروس دلتا با اُمیکرون و بروز سویهای به نام دلمیکرون گفت: معتقدیم با توجه به اینکه هنوز مستندی از کشورهای مختلف دنیا مبنی بر وجود چنین سویهای نداریم، فعلا نیاز نیست نگران این موضوع باشیم. هنوز این موضوع تئوری است و مردم فعلا نگرانیای درباره این ابرسویه نداشته باشند. جماعتی با بیان اینکه در حال حاضر میتوان گفت که سویه اُمیکرون در کشور در گردش است، گفت: البته هنوز الگویی برای انتشار آن متصور نیستیم و پراکندگی این سویه در استانهای مختلف وجود دارد، باید دید ویروس به چه صورت پیش میرود.
* پیک تزریق دوز سوم در کشور
جماعتی درباره وضعیت تزریق دوز سوم واکسن کرونا در کشور گفت: در حال حاضر روند واکسیناسیون در کشور نسبت به قبل از ورود اُمیکرون بهتر شده و خوب است. با توجه به اینکه مردم دوز دوم را تزریق میکردند، درصد واکسینهشدهها رو به کاهش بود اما بعد از ورود اُمیکرون و نیاز به تزریق دوز سوم واکسن، مجددا شاهد پیکی از تزریق واکسن بودیم. جماعتی درباره توصیههای لازم برای مدارس و دانشآموزان با توجه به برگزاری امتحانات به صورت حضوری گفت: باید پروتکلهای بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنند؛ یعنی تعداد افراد کم در فضای بزرگ و حتما فضاهای با تهویه مناسب باشد، همچنین فاصله بین دانشآموزان حداقل یک متر یا بیشتر باشد و حتما ماسک بزنند.
***
۵۳ فوتی و ۱۹۰۵ ابتلای جدید کرونا در کشور
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، در شبانهروز گذشته (ظهر سهشنبه تا ظهر چهارشنبه) یکهزار و ۹۰۵ بیمار «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۵۳ نفر نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. بر این اساس از ظهر روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۸ دیماه، یکهزار و ۹۰۵ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند که ۳۴۸ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه طی این مدت، ۵۳ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۳۱ هزار و ۵۲۷ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۳۲ هزار و ۶۱۵ نفر از بیماران کرونایی نیز بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین ۲ هزار و ۷۳۲ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. گفتنی است وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد تاکنون ۵۹ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۶۶۱ نفر دوز اول، ۵۱ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۱۲۰ نفر دوز دوم و ۷ میلیون و ۱۳۵ هزار و ۲۸۳ نفر نیز دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. بر این اساس مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۱۸ میلیون و ۵۳۵ هزار و ۶۴ دوز رسید.
ارسال به دوستان
مجلس «رسمی شدن برگ سبز خودرو» را کلید زد
معاونت قوانین مجلس طرح اصلاح ماده ۲۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی را با هدف «رسمی شدن برگ سبز خودرو» با امضای ۳۴ نماینده به هیاترئیسه مجلس تقدیم کرد. اختلافات مطرحشده در محافل حقوقی و قضایی درباره مرجع دارای صلاحیت برای صدور سند رسمی خودرو، مجلس را بر آن داشت تا با یک طرح دوفوریتی به این اختلافات پایان دهد. بر این اساس، معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی، طرح اصلاح ماده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی را به منظور تعیین مرجع صدور سند رسمی خودرو و نیز با هدف «رسمی شدن برگ سبز خودرو» و با امضای 34 نماینده به هیاترئیسه مجلس تقدیم کرد. در مقدمه (دلایل توجیهی) این طرح آمده است: «ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ به ﺑﺮدﺍﺷﺖﻫﺎﯼ ﻣﺘﻌﺪد ﺍﺯ ﻣﺎده 29 ﻗﺎﻧﻮﻥ تخلفات ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﻭ دﺭ ﺭﺍﺳﺘﺎﯼ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﻧﻈﺮ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺍﻧﺘﻈﺎﻣﯽ ﻭ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺛﺒﺖ ﺍﺳﻨﺎد ﻭ ﺍﻣﻼﮎ ﮐﺸﻮﺭ ﻣﺒﻨﯽ ﺑﺮ ﻧﻘﻞ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺳﻨﺪ ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ ﺧﻮدﺭﻭ ﻭ ﻣﮑﺎﺗﺒﺎﺕ ﻣﺘﻌﺪدی ﮐﻪ دﺭ ﺍﯾﻦ باره انجام ﺷﺪه به طوری که برخی ﺍﻓﺮﺍد ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﻧﻘﻞ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺧﻮدﺭﻭ ﺑﺎﯾﺪ دﺭ دﻓﺎﺗﺮ ﺭﺳﻤﯽ انجام ﺷﻮد ﻭ ﺑﻌﻀﯽ دﯾﮕﺮ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺮگ ﺳﺒﺰ ﺻﺎدﺭ ﺷﺪه ﺗﻮﺳﻂ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺍﻧﺘﻈﺎﻣﯽ ﯾﮏ ﺳﻨﺪ ﺭﺳﻤﯽ تلقی ﻣﯽﮔﺮدد ﻭ ﺑﻌﺪ از ﺻﺪﻭﺭ ﺑﺮﮒ ﺳﺒﺰ ﺧﻮدﺭﻭ دﯾﮕﺮ ﻧﯿﺎﺯﯼ ﺑﻪ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﺑﻪ دﻓﺎﺗﺮ ﺛﺒﺖ ﺍﺳﻨﺎد ﻭ ﺍﻣﻼﮎ ﺭﺳﻤﯽ ﺟﻬﺖ ﺻﺪﻭﺭ ﺳﻨﺪ دﺭ ﺍﯾﻦ دﻓﺎﺗﺮ نیست، دﺭ ﺟﻬﺖ ﺭﻓﻊ ﺍﺧﺘﻼﻑ ﻧﻈﺮﻫﺎﯼ ﻣﻮﺟﻮد ﻭ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺣﻘﻮﻕ ﻋﺎﻣﻪ ﻣﺮدﻡ ﻃﺮﺡ ﺍﺻﻼﺡ ﻣﺎده 29 ﻗﺎﻧﻮﻥ تخلفات ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﺑﻪ ﺷﺮﺡ ﺯﯾﺮ ﺑﻪ ﺷﻮﺭﺍﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺍﺭﺍﺋﻪ ﻣﯽﮔﺮدد». بر اساس ﻣﺎده 29 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، ﻧﻘﻞ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺧﻮدﺭﻭ ﺑﻪ ﻣﻮﺟﺐ ﺳﻨﺪ ﺭﺳﻤﯽ انجام ﻣﯽﺷﻮد ﻭ ﺑﺮﮒ ﺳﺒﺰ ﺻﺎدﺭه ﺍﺯ ﺳﻮﯼ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺍﻧﺘﻈﺎﻣﯽ ﺳﻨﺪ ﻗﻄﻌﯽ ﺧﻮدﺭﻭ تلقی ﻣﯽﮔﺮدد. دﺍﺭﻧﺪﮔﺎﻥ ﻭﺳﺎﯾﻞ نقلیه مکلفند ﺟﻬﺖ ﻫﺮ ﮔﻮﻧﻪ ﻧﻘﻞ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺧﻮدﺭﻭ ﺑﻪ ﺍدﺍﺭﺍﺕ ﺭﺍﻫﻨمایی ﻭ ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ (ﻣﺮﺍﮐﺰ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﭘﻼﮎ) ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ نمایند. ﺗﺒﺼﺮه 1- ﺍدﺍﺭﺍﺕ ﺭﺍﻫﻨﻤﺎﯾﯽ ﻭ ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﻣﻮﻇﻔﻨﺪ ﺿﻤﻦ ﺑﺮﺭﺳﯽ ﺍﺻﺎﻟﺖ وسیله نقلیه، ﻫﻮﯾﺖ ﻣﺎﻟﮏ، ﭘﺮدﺍﺧﺖ ﺟﺮﯾﻤﻪﻫﺎ ﻭ دﯾﻮﻥ ﻣﻌﻮﻕ ﻭ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﭘﻼﮎ، ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺻﺪﻭﺭ ﺑﺮﮒ ﺳﺒﺰ ﺧﻮدﺭﻭ ﺍﻗﺪﺍﻡ نمایند. ﺗﺒﺼﺮه 2- ﺁﯾﯿﻦﻧﺎﻣﻪ ﺍﺟﺮﺍیی ﺍﯾﻦ ﻣﺎده ﺗﻮﺳﻂ ﻭﺯﺍﺭﺗﺨﺎﻧﻪﻫﺎﯼ دﺍدﮔﺴﺘﺮﯼ ﻭ ﮐﺸﻮﺭ ﻭ ﻧﯿﺮﻭﯼ ﺍﻧﺘﻈﺎﻣﯽ ﻇﺮﻑ ﻣﺪﺕ یک ﻣﺎه ﺗﻬﯿﻪ ﻣﯽﺷﻮد ﻭ ﺑﻪ ﺗﺼﻮﯾﺐ هیاتﻭﺯﯾﺮﺍﻥ ﻣﯽﺭﺳﺪ.
ارسال به دوستان
رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا: رانندگان در ترددهای جادهای، تجهیزات زمستانی به همراه داشته باشند
ادامه بارشهایی که از دیروز آغاز شده تا یکشنبه آینده
پس از آنکه طی چند روز اخیر برخی استانهای کشور با بارشهای پراکنده باران و بعضا برف در ارتفاعات مواجه شدند، سازمان هواشناسی از فعالیت سامانه بارشی جدید در جنوب و جنوب غرب کشور خبر داد و گفت: بارشها از پنجشنبه (امروز 9 دی) تا یکشنبه هفته آینده به صورت برف و باران ۱۰ استان کشور را فرامیگیرد. به گزارش« وطنامروز»، پس از بارشهای سنگین و نیمهسنگین برف در هفته گذشته، خوشبختانه روزهای آینده نیز شاهد بارندگی در اغلب استانهای کشور بویژه مناطق جنوب و جنوب غربی به صورت برف و باران خواهیم بود و خیلی از استانهای کشور نزولات جوی زمستانی را تجربه خواهند کرد. صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا اظهار کرد: بر اساس تحلیل آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی از امروز (دیروز چهارشنبه) سامانه بارشی در جنوب غرب و بخشهایی از جنوب کشور فعال شده است. بر این اساس در استانهای خوزستان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، لرستان، ایلام، فارس، بوشهر، هرمزگان و نیمه جنوبی استانهای سیستانوبلوچستان و کرمان بارش باران، گاهی وقوع رعدوبرق و و وزش باد پیشبینی میشود و در ارتفاعات بارش برف انتظار میرود. وی افزود: فردا (امروزپنجشنبه) علاوه بر مناطق یاد شده، در خراسان جنوبی، اصفهان، یزد و برخی نقاط غرب کشور نیز بارش رخ میدهد. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه گفت: جمعه (۱۰ دیماه) فعالیت سامانه بارشی در شرق هرمزگان، جنوب کرمان، سیستانوبلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و شمال شرق یزد خواهد بود و در لرستان، اصفهان و شمال استانهای فارس و اصفهان بارش پراکنده رخ میدهد و بعدازظهر سامانه بتدریج از شرق کشور خارج میشود. وی اضافه کرد: شنبه (۱۱ دیماه) در برخی مناطق بوشهر، جنوب فارس، هرمزگان، جنوب کرمان و جزایر واقع در خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان بارش پراکنده رخ میدهد و یکشنبه (۱۲ دیماه) سامانه بارشی جدیدی از جنوب غرب وارد کشور میشود و سبب بارش در نیمه جنوبی کشور خواهد شد. به گفته ضیاییان، طی روزهای پنجشنبه (۹دیماه) و جمعه (۱۰ دیماه) خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و توفانی پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی ۲ روز آینده اظهار کرد: آسمان تهران پنجشنبه صاف تا قسمتی ابری و غبارآلود با حداقل دمای یک و حداکثر دمای ۱۱درجه سانتیگراد و جمعه صاف تا کمی ابری، در بعضی ساعتها همراه با غبار محلی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۳ و حداکثر دمای ۱۱ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
* جادههای ۷ استان برفی و بارانی است
بارشها دیروز نیز برخی استانها بویژه مناطق کوهستانی را سفیدپوش کرد؛ به طوری که رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا از بارش برف و باران در جادههای ۷ استان کشور خبر داد. سرهنگ احمد شیرانی درباره وضعیت جوی جادههای کشور گفت: در برخی محورهای استانهای آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد و فارس بارش برف و باران گزارش شده و برخی محورهای استانهای خوزستان و بوشهر نیز بارانی بود. از این رو لازم است که رانندگان مقررات مربوط به رانندگی در شرایط برفی و بارانی را رعایت کنند که از جمله مهمترین آنها توجه به مسیر مقابل، رانندگی با سرعت مطمئنه، رعایت فاصله طولی مناسب و... است. رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا با اعلام شماره تلفن ۱۲۰ از رانندگان و مسافران خواست که قبل از آغاز سفر حتما با این شماره تماس گرفته و از وضعیت جوی و ترافیکی راهها باخبر شوند. اظهار کرد: برابر اعلام هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی از روز چهارشنبه (8 دی) تا پایان روز یکشنبه (12 دی) بارش شدید باران و برف جادههای اکثر استانهای کشور جز استانهای شمالی و شمال غربی را در بر میگیرد و بر این اساس شرایط بسیار متفاوتی را در این چند روز در جادههای کشور ایجاد میکند. وی ادامه داد: بارندگیها به صورت برف و باران باعث افزایش خطر لغزندگی و یخزدگی جادهها میشود، در نتیجه خطر انحراف از جاده و واژگونی در این وضعیت بیشتر میشود. در این زمان برای رانندگی در جادهها باید از سرعت معمول و همیشگی کاسته شود. وی ادامه داد: همراه داشتن زنجیر چرخ برای سفرهای جادهای در این فصل از الزامات سفر است و راننده باید در شرایط برفی آمادگی بستن زنجیر چرخ را داشته باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
آبرسانی بنیاد برکت به ۱۴۰۰ روستای کشور تا پایان سال
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اعلام کرد فرآیند آبرسانی بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام به ۱۴۰۰ روستای کشور تا پایان سال به اتمام میرسد. علی عسگری با بیان این مطلب و با تاکید بر نهضت آبرسانی بنیاد برکت در کشور گفت: تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ روستا تحت پوشش فعالیتهای آبرسانی بنیاد قرار گرفتهاند که از این تعداد، یکهزار و ۱۱۵ روستا از آب آشامیدنی بهرهمند شدهاند و شمار آنها تا پایان سال به یکهزار و ۴۰۰ روستا میرسد. وی با اشاره به بهرهبرداری از شبکه آبرسانی جزیره هرمز به همت بنیاد برکت گفت: مخازن و شبکه آبرسانی جزیره هرمز شامل احداث منبع آب زیرزمینی ۲ هزار مترمکعبی، منبع آب هوایی ۱۵۰ مترمکعبی و تعویض لولههای فرسوده میشود. وی تاکید کرد: تاکنون ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار در بهسازی شبکه آبرسانی و فاضلاب جزیره، تامین مخازن و ایستگاه پمپاژ صرف شده است. معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام با اشاره به اقدامات صورتگرفته در جزیره هرمز اظهار داشت: طی ۳ سال فعالیت بنیاد برکت در هرمز ۴۰۸ طرح شامل ۳۱۲ طرح اشتغال و ۹۶ طرح عمرانی و زیربنایی در این جزیره به بهرهبرداری رسیده یا در دست اجراست. وی خاطرنشان کرد: تا به امروز ۳۱۲ طرح اشتغالزایی اجتماعمحور در هرمز به بهرهبرداری رسیده که موجب ایجاد بیش از ۹۰۰ فرصت شغلی شده است.
***
تسهیل رفت وآمد زائران با راهاندازی فرودگاه قم
عضو هیاتمدیره فرودگاه بینالمللی قم با اشاره به عزم جدی دولت سیزدهم برای راهاندازی فرودگاه قم گفت: «خوشبختانه طی روزهای گذشته مسؤولان کشوری و استانی از فرودگاه بازدید کردند». امیر شفیعی افزود: «با توجه به اینکه آیتالله سیدابراهیم رئیسی در دوران ریاست قوه قضائیه از نزدیک پیگیر موضوعات پیشآمده برای این طرح ملی بودند، با دستورات ایشان تمام مشکلات پیشآمده رفع شد». عضو هیاتمدیره فرودگاه بینالمللی قم تصریح کرد: «هماکنون با توجه به پیشرفت اساسی فرودگاه و با دستور دوباره قوه قضائیه، ادامه کار به سرمایهگذار اصلی بازگشت و امیدوارم طی حضور آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری در قم شاهد تصویب تحولات عظیمی در راهاندازی پروژه فرودگاه قم باشیم». همچنین حجتالاسلام علی نظری رئیس دادگستری قم نیز چندی پیش از حل مشکلات حقوقی قم خبر داد.سیدمحمدتقی شاهچراغی، استاندار قم نیز پس از انتصاب به عنوان استاندار دولت سیزدهم، جلسات مختلفی را برای راهاندازی مجدد این پروژه برگزار کرده و جمعه گذشته نیز با همراهی معاونان خود و مدیران دستگاههای مسؤول، با حضور میدانی در محل احداث پروژه از بخشهای مختلف آن از جمله باند فرودگاه و سالن انتظار بازدید کرد. استاندار قم پس از شنیدن گزارش سرمایهگذار این پروژه اظهار داشت: بنای ما بر این است با کمک همه دستگاههای استان و مسؤولان کشور، پروژه نیمهتمام فرودگاه قم به اتمام برسد و این کار نیز باید با اهتمام سرمایهگذار انجام شود. با مساعدت دستگاه قضایی، موانع قانونی بر سر راه این پروژه مرتفع شده و مشکلی برای تکمیل آن وجود ندارد و سرمایهگذار از همین امروز میتواند برای ادامه کار اقدام کند. وی افزود: اتمام احداث پروژه فرودگاه قم نیازمند عزم و همت هم سرمایهگذار و هم دستگاهها و بخشهای مؤثر استان و کشور است که امیدواریم در سفر رئیس جمهور به قم، پیگیریهای لازم در جهت حل مشکلات و موانع پیش روی این پروژه صورت گیرد. بنا بر این گزارش تکمیل و راهاندازی فرودگاه قم نقش موثری در رونق گردشگری استان و تسهیل رفت وآمد زائران به این شهر دارد.
***
اجرایی شدن تعرفهگذاری خدمات پرستاری از اول دی
معاون پرستاری وزیر بهداشت از اجرایی شدن قانون تعرفهگذاری پرستاران از ابتدای دیماه سال جاری خبر داد و گفت: پرداختیهای مربوط به این قانون از اول دی محاسبه میشود. عباس عبادی در گفتوگو با فارس در پاسخ به این پرسش که «سرانجام قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به کجا رسید و از چه زمانی اجرایی خواهد شد؟» گفت: تعرفهگذاری خدمات پرستاری از اول دیماه عملیاتی و اجرایی شده است. وی در توضیح اجرایی شدن این قانون متذکر شد: یک افزایش میزان برای سال جاری در نظر گرفته شده و یک افزایش میزان برای سال آینده و سال پس از آن. معاون پرستاری وزیر بهداشت ابراز داشت: محل پرداخت این موضوع در سال جاری و سال 1401 در ردیف بودجه عمومی و پرداخت آن به سرانه بیمه است و از این محل به پرستاران پرداخت خواهد شد. عبادی یادآور شد: مبالغ مربوط به قانون تعرفهگذاری پرستاران از اول دیماه سال جاری محاسبه و به این افراد پرداخت میشود.
***
300 دفتر خدمات سلامت جدید در کشور راهاندازی میشود
معاون مرکز هماهنگی امور اقتصادی وزارت بهداشت گفت: یکی از موفقترین طرحهای وزارت بهداشت در زمینه مشارکت با بخش غیردولتی و برونسپاری خدمات ایجاد دفاتر خدمات سلامت بوده است. حمید اسدی اظهار داشت: ایجاد دفاتر خدمات سلامت توسط بخش غیردولتی از چند نظر مهم است؛ از جمله بار کاری دولت را کاهش داده، کیفیت خدمات ارتقا یافته، میزان رضایت دریافتکنندگان خدمات افزایش یافته و موجب تسهیل خدمات شده، به طوری که نظارت پایشهای واحدهای صنفی نشاندهنده این است که کیفیت و سرعت ارائه خدمات ارتقا یافته است. وی افزود: در جلساتی که با معاونت درمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو داشتهایم، مقرر شد بخشی از خودارزیابی و پایش و نظارت بر خدمات درمانی و همچنین ۱۲ خدمت در سازمان غذا و دارو با اولویت خدمات PMS به دفاتر خدمات سلامت برونسپاری شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|