|
هلاکت عاملان شهادت ۲ رزمنده قرارگاه قدس جنوب شرق کشور
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در اطلاعیهای اعلام کرد: در پی شهادت مظلومانه ۲ تن از رزمندگان قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه، شهیدان «مهران شوریزاده و محسن کیخوایی» حین انجام ماموریت به دست اشرار مسلح و مزدور استکبار جهانی، با اشراف اطلاعاتی قرارگاه، رزمندگان اسلام در عملیاتی دقیق، عاملان این جنایت را به هلاکت رساندند. این اطلاعیه افزوده است: در این عملیات غافلگیرکننده شرور معروف «مهراب شهبخش» و ۲ تن از همدستان و همراهان وی که در ناامنسازی و سلب آرامش مردم منطقه جنوب شرق کشور فعالیت میکردند مورد هدف قرار گرفته و به هلاکت رسیدند.
ارسال به دوستان
پرتاب موفقیتآمیز جدیدترین ماهوارهبر ایرانی با 3 محموله تحقیقاتی به ارتفاع 470 کیلومتری زمین
اوجگیری سیمرغ
گروه سیاسی: ماهوارهبر سیمرغ ۳ محموله تحقیقاتی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دوشنبه گذشته با اعلام خبر پرتاب موفقیتآمیز ماهوارهبر سیمرغ به فضا، اظهار داشت: پس از دستیابی کشور به توانمندی بومی فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهوارههای کوچک با ماهوارهبرهای سفیر و قاصد، توسعه پرتابگرهای با قابلیت بالاتر مدنظر قرار گرفت و در همین راستا طراحی و توسعه پایگاه فضایی حضرت امام خمینی(ره) و ماهوارهبر سیمرغ در برنامه صنعت فضایی کشور قرار گرفت. سیداحمد حسینی درباره عملکرد ماهوارهبر سیمرغ گفت: در این پرتاب عملکرد اجزای پایگاه فضایی و عملکرد مراحل ماهوارهبر بدرستی انجام و در نهایت اهداف تحقیقاتی مدنظر از این پرتاب محقق شد. وی خاطرنشان کرد: در این مأموریت تحقیقاتی فضایی، برای نخستین بار ۳ محموله تحقیقاتی به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت ۷۳۵۰ متر بر ثانیه به فضا پرتاب و هدف ماموریت محقق شد. وی با بیان اینکه در این پرتاب دادههای تلهمتری از فرآیند پرتاب به طور کامل احصا شد، افزود: با تطبیق دادهها و تطبیق عملکردها، برنامهریزی لازم جهت پرتاب عملیاتی انجام خواهد شد.
* پرتاب ماهوارهبرهای جدید در دهه فجر
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان جزئیاتی از محموله اخیر ارسالی توسط این وزارتخانه گفت: خوشبختانه با طی کردن موفق فرآیند پرتاب ماهوارهبر سیمرغ ۶ که حامل ماهواره ققنوس و ۲ کیوبست(ماهواره مکعبی) در حوزه فضایی بود، تقریبا ۲ گام جلو آمدیم. سردار سیدمهدی فرحی افزود: این افتخاری بزرگ است و اهل فن میدانند ایران گام بسیار بزرگی در جهت توسعه و بلوغ فناوریهای ماهوارهبر و پرتاب ماهوارههای چندگانه برداشته است. جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه «موضوع پرتاب ماهواره مسیر بلوغی دارد»، خاطرنشان کرد: ما از ماهوارهبر جدید سیمرغ ۶ استفاده میکنیم و این ماهوارهبر مؤلفههای فناورانه برتری دارد که ما گام به گام آن را طی میکنیم. وی همچنین درباره برنامه وزارت دفاع در زمینه پرتاب ماهواربر گفت: تا پایان سال جاری و همچنین به مناسبت دهه فجر شاهد پرتابهای دیگری خواهیم بود.
سیمرغ، یک ماهوارهبر ۲ مرحلهای است که با خوشهای کردن 4 موتور سفیر در مرحله اول توانایی حمل ماهوارههای ایرانی را داراست. این قابلیت باعث میشود امکان ارسال ماهوارههای سنگینتری نیز به مدار وجود داشته باشد، از طرفی هم میتوان چندین ماهواره کوچک را در یک پرتاب به فضا پرتاب کرد. این ماهوارهبر طولی در حدود ۲۵/۹ متر، وزنی در حدود ۸۷ تن و سرعتی تا حدود ۷ هزار و ۵۰۰ متر بر ثانیه دارد. باید این نسل از سیمرغ را بهبودیافته نسلهای قبل دانست، چرا که ویژگیهای فنی این موشک نسبت به نسلهای قبلی ارتقا پیدا کرده است. دارا بودن سوخت پیشران مایع و ۴ موتور بهینهشده پیشران، قابلیت پرتاب ماهواره تا ۲۵۰ کیلوگرم و پرتاب ماهواره به مدار حدود ۵۰۰ کیلومتری زمین، توان تزریق ماهوارههای چند صد کیلوگرمی در مدارهای نزدیک به زمین و امکان انتقال ماهوارهها در مدار بازگشتناپذیر بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر از سطح زمین از جمله ویژگیهای فنی این ماهوارهبر است.
* خشم آمریکا از پرواز سیمرغ
پرتاب ماهوارهبر سیمرغ تنها چند روز پس از برگزاری رزمایش پیامبر اعظم 17 با واکنش واشنگتن همراه شد. در همین زمینه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ایالاتمتحده همچنان نگران توسعه پرتابگرهای فضایی ایران است که خطر گسترش سلاحهای هستهای را به همراه دارد». ند پرایس با این حال افزود واشنگتن خواهان بازگشت به توافق سال ۲۰۱۵ میلادی با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است. وی ضمن تاکید بر این نکته که برنامه هستهای ایران عملا توسط برجام محدود شده بود، گفت: ایالاتمتحده از تمام ابزارهایی که در اختیار دارد برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر برنامههای موشکی ایران استفاده خواهد کرد و از دیگر کشورها میخواهد برای توقف فعالیتهای موشکی این کشور گام بردارند.
* هدف 36 هزار کیلومتری
اوایل آذرماه سال جاری بود که پس از وقفهای 11ساله جلسه شورای عالی فضایی بار دیگر به ریاست حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی برگزار شد. رئیسجمهور در این جلسه ضمن تاکید بر ارزان و بومیسازی صنعت فضایی گفت: همه بخشهای فعال در این صنعت باید با همپوشانی و همگرایی و استفاده از تجربیات یکدیگر و پرهیز از کارهای موازی دست به دست هم بدهند و خواسته مقام معظم رهبری را برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار کیلومتری محقق کنند. این اظهارات رئیسی در حالی بود که در دوره 8 ساله ریاستجمهوری حسن روحانی هیچگاه جلسه شورای عالی فضایی برگزار نشده بود و از سرگیری مجدد این جلسه به ریاست رئیسجمهور در دولت سیزدهم نشان از عزم دولت جدید برای پیگیری نقشه راه فناوری فضایی کشور دارد. لازم به ذکر است مطابق نقشه راه ۱۰ساله فناوری فضایی کشور، تحقق ۴ گام برای تثبیت و دستیابی به فناوری فضایی مدنظر است: 1- دستیابی کشور به مدار ۲۵۰ کیلومتر زمین است که در این گام ۴ ماهواره امید، نوید، فجر و رصد در این مدار قرار گرفتند. 2- ماهوارههای ایرانی در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گیرند و در این راستا پرتابگر سیمرغ و ماهوارههای پارس، ظفر و طلوع طراحی و ساخته شدند. 3- ایران باید بتواند ماهواره خود را در مدار هزار کیلومتر از سطح زمین قرار دهد تا دستیابی به مدار لئو تکمیل و تثبیت شود. 4- کشورمان به مدار ژئو که ۳۶ هزار کیلومتری سطح زمین است، دست پیدا کند و فناوری فضایی به تثبیت نهایی برسد.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در حاشیه سفر استانی به قم با آیات عظام نوریهمدانی، سبحانی، جوادیآملی، مکارمشیرازی و علویگرگانی دیدار کرد
توصیههای مراجع به دولت
گروه سیاسی: رئیسجمهور که در سیزدهمین سفر استانی خود پنجشنبه راهی قم شده بود، روز گذشته با مراجع عظام تقلید دیدار و گفتوگو کرد. حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی پیش از ظهر دیروز در دیدار با آیتاللهالعظمی حسین نوریهمدانی، با ارائه گزارشی از اقدامات دولت سیزدهم در زمینه مبارزه با کرونا، تحرک در معیشت و اقتصاد و کاهش نرخ رشد تورم گفت: از آغاز فعالیت دولت در کنار اقدامات ملی، ارتباط با استانها را هم دنبال کردیم. وی با ارائه گزارشی از تامین مطلوب ذخایر کالاهای اساسی در کشور گفت: با اقداماتی که دولت انجام داده، بر اساس گزارش بانک مرکزی، نرخ رشد تورم در آبان و آذر امسال کاهشی بوده است. آیتاللهالعظمی نوریهمدانی نیز در این دیدار با اشاره به نامه امیرالمومنین علیهالسلام به مالک اشتر نخعی، و توجه به بانکداری اسلامی، گفت: ربا و ذلتپذیری از بالاترین گناهان است. این مرجع تقلید به تحولات منطقه هم اشاره کرد و گفت: استکبار و نظام سلطه جهانی، مسلمانان منطقه از جمله افغانستان را به جان هم انداخته که نقشه این جنایات از آمریکا، انگلیس و صهیونیستهاست و پول آن را سعودی تامین میکند.
* توجه به عدالت اجتماعی در بودجه 1401
رئیسی در ادامه در دیدار با آیتاللهالعظمی جعفر سبحانی با بیان گزارشی از اقدامات دولت سیزدهم گفت: در این دولت به دنبال کاهش دغدغههای مردم، مراجع و نخبگان هستیم. وی با اشاره به شرایط ویژهای که دولت سیزدهم کشور را تحویل گرفته است، اظهار داشت: علاوه بر اقدامات و جلسات مداوم در تهران، سفرهای منظم استانی برای بررسی مشکلات اقصی نقاط کشور انجام میشود و مصوبات هر سفر تا حصول نتیجه دنبال خواهد شد. رئیسجمهور افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ به عدالت اجتماعی، توسعه متوازن و بهرهگیری از ظرفیتها توجه شده است. آیتاللهالعظمی سبحانی نیز در این دیدار ضمن بیان خداقوت به دولت سیزدهم تاکید کرد: طبیعتا در این مدت بیش از گذشته مشکلات مردم را لمس کردهاید. این مرجع تقلید با اشاره به مشکلات فرهنگی جامعه بیان داشت: مدارس و دانشگاهها برای حل مشکلات فرهنگی نقش جدی دارند و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
* توصیه آیتالله جوادیآملی به پاسداری از استقلال ملت ایران
رئیسجمهور در دیدار با آیتاللهالعظمی عبدالله جوادیآملی ضمن ارائه گزارشی از شرایط کشور و برنامه دولت در رسیدگی به مشکلات استانها، شرایط تامین کالاهای اساسی و میزان ذخایر آن را قابل قبول توصیف کرد و گفت: بنای دولت این است که در حوزه اقتصاد، دست به اعمال سیاستهای تورمزا نزند. امروز بر اساس گزارشهای مرکز آمار ایران، تورم سیر نزولی پیدا کرده و تلاش دولت این است که در مسیر تداوم آن حرکت کند. رئیسجمهور در ادامه این دیدار به سیاست دولت سیزدهم در حوزه روابط خارجی اشاره کرد و گفت: دولت، تعامل با دنیا و همسایگان را با جدیت آغاز کرده است. صادرات ایران به برخی کشورهای همسایه طی ماههای اخیر افزایش پیدا کرده است. رئیسی با تاکید بر اینکه بیش از گذشته نسبت به بهبود شرایط کشور امیدوار شدم، گفت: با توجه به ظرفیتهای بسیاری که در کشور وجود دارد، اطمینان دارم میتوانیم شرایط را به نفع مردم تغییر دهیم. آیتاللهالعظمی جوادیآملی نیز با اشاره به لزوم حفظ کرامت مردم در اتخاذ تصمیمات و سیاستهای اقتصادی، گفت: ما باید مردم را سر سفره خودشان بنشانیم و به کرامت آنها توجه کنیم، همانگونه که خداوند متعال دستور داده است. مفسر قرآن با بیان اینکه مسؤولان کشور توان مدیریتی و حوصله رسیدگی به امور را توامان داشته باشند، گفت: امروز باید به کارخانهداران و فعالان بخش صنعت کمک کنیم و تا هنگامیکه به بیراهه نرفتهاند از آنها حمایت کنیم. این مرجع تقلید با اشاره به ملاقاتهای خود با مسؤولان سابق بویژه مدیران حوزه سیاست خارجی، گفت: من در همان ملاقاتها تاکید کردم ما نباید رابطه خود با دنیا را قطع کنیم اما توصیه من این است که هر زمان با خارجیها دست دادید انگشتان خود را بشمارید. آیتالله العظمی جوادیآملی به دیدار اخیر خود با وزیر امور خارجه اشاره کرد و گفت: من به آقای امیرعبداللهیان گفتم بنا نیست با کشوری قهر باشیم اما آنها باید با ما مؤدب باشند و از طرفی ما هم مراقب استقلال کشور باشیم. این مرجع تقلید گفت: مسؤولان و مدیران باید همت بلند داشته باشند و بدانند ساماندهی اقتصاد کشور نیازمند یک کار علمی دقیق است.
* تذکر آیتالله مکارمشیرازی نسبت به نظام بانکی کشور
رئیسجمهور در دیدار با آیتاللهالعظمی ناصر مکارمشیرازی با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم به صورت شبانهروز در حال فعالیت برای حل مشکلات مردم است، تصریح کرد: رفع مشکل کسری بودجه سال جاری از دغدغههای ما است. رئیسی ضمن بیان اینکه با تلاش دولت برخلاف گذشته استقراض از بانک مرکزی انجام نمیشود، اظهار داشت: دولت در ۲ جبهه خنثیسازی و رفع تحریمها فعالیت میکند و با فعالسازی ظرفیتهای کشور امکان رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد وجود دارد. وی با اشاره به مشکلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی، گفت: کارگروهی برای رفع این مشکلات در قم تشکیل شد تا پیگیر حل مشکلات فرهنگی باشد. آیتاللهالعظمی ناصر مکارمشیرازی نیز در این دیدار با توجه به جایگاه ویژه شهر قم در جهان اسلام، گفت: با توجه به اینکه قم متعلق به تمام جهان اسلام است و در این شهر حرم حضرت معصومه(س)، مسجد جمکران و حوزه علمیه فعال است و سالانه میلیونها رفتوآمد در این شهر انجام میشود، لذا راهاندازی فرودگاه قم از ضروریات است. این مرجع تقلید با تاکید بر لزوم اصلاح نظام بانکداری بیان داشت: مردم از دست بانکها ناراحت هستند، چراکه بانکها به کسی پاسخگو نیستند. آیتاللهالعظمی مکارمشیرازی با اشاره به گرانی در کشور تصریح کرد: این مشکل باید ریشهای حل شود. سوءاستفاده از واردات و قاچاق از جمله ریشههای گرانی است. رئیسی در نهایت در دیدار با آیتاللهالعظمی سیدمحمدعلی علویگرگانی با اشاره به مصوبات سفر دولت به قم و تلاش برای حل مشکلات این استان گفت: در قم کارهای خوبی به لطف خداوند و به برکت انقلاب اسلامی انجام شده است اما مشکلاتی نیز وجود دارد. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه دولت قصد دارد در زمان کوتاهی به تمام استانهای کشور سفر کند و از نزدیک در جریان مشکلات و دغدغههای مردم قرار گیرد، اظهار داشت: دور دوم سفرهای استانی برای پیگیری مصوبات و پروژههای جدید خواهد بود. رئیسی با بیان اینکه یک عقبماندگی در حل مسائل اجتماعی وجود دارد، گفت: آسیبهای اجتماعی مردم را رنج میدهد. آیتاللهالعظمی سیدمحمدعلی علویگرگانی نیز در این دیدار با قدردانی از سفرهای استانی و حضور رئیسجمهور در میان مردم، اظهار داشت: حسن رفتار شما و رفتن در بین همگان یک نعمت بزرگ است. این مرجع تقلید خطاب به رئیسجمهور گفت: شما فقط به شنیدن اکتفا نمیکنید و مسائل را با چشم میبینید. این حضور شما به مردم آرامش میدهد.
ارسال به دوستان
اخبار
خطیب نماز جمعه تهران:
انتقام نهایی مجازات ترامپ و همه مسببان ترور حاجقاسم است
امام جمعه موقت تهران در خطبههای نماز جمعه 10 دی با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیتالله مجتهدی و آیتالله محمدتقی مصباحیزدی و یاد و خاطره سفیر مجاهد شهید حسن ایرلو، گفت: شهید ایرلو وقتی به این ماموریت میرفت، مسؤولان به خانوادهشان گفتند این سفارت، شهادت را در پی دارد و ایشان با آغوش باز پذیرفتند. ایشان در یمن بیماری کرونا میگیرد و متاسفانه به دلیل کمکاری عربستان و عوارض شیمیایی جنگ، این عزیز ما به لقاءالله میپیوندد. آیتالله سیداحمد خاتمی افزود: تریبون نماز جمعه تریبون شما مردم است که در این مانور شرکت میکنید. خطیب جمعه وظیفه دارد درد شما را بگوید؛ این گرانیهای سرسامآور غم جانکاه مردم است. این مردم عزیزند و عظمت و عزت دارند، رنج دارد که مردی از خانه بیرون بیاید و شرمنده خانواده شود. میدانم که مسؤولان در حال تلاش هستند اما تقاضا دارم بر سرعت این تلاش بیفزایید قبل از اینکه مردم کمرشان زیر بار این گرانی شکسته شود؛ از شما میخواهم تلاش خود را سرعت ببخشید. آیتالله خاتمی گفت: البته بیانصافی است از سختکوشی مسؤولان تشکر نکنم. رئیسجمهور محترم استراحت خود را به حداقل رسانده و ایام کاری و غیرکاری به خدمت مشغولند. خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به 13 دی؛ دومین سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی اظهار داشت: شهادت حاجقاسم کاری معرکه کرد. آن تشییع دهها میلیونی در عراق و ایران یک مانور و رزمایش بود. خون پاکش کلک آمریکا را در افغانستان کند و فرار کردند و بزودی کلک اینها از عراق هم کنده خواهد شد. طلیعه پیروزی در یمن هم آشکار است؛ همچنین حمله به عینالاسد را داشتیم که این انتقام نهایی ما نیست؛ انتقام نهایی ما این است که تمام مسببان، عاملان و مشاوران این ترور و ترامپ جنایتکار که سریعا این جنایت را بر عهده گرفت، مجازات شوند.
***
جانشین فرمانده کل سپاه:
اقدام نظامی علیه ایران از دستور کار صهیونیستها خارج شد
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران اظهار داشت: به برکت مجاهدتهای بزرگ دلداده انقلاب اسلامی یعنی شهید سلیمانی، جبهه وسیع مقاومت گسترهای پیدا کرد که هزاران کیلومتر از مرکز انقلاب اسلامی دورتر است. به گزارش تسنیم، سردار فدوی گفت: دلدادگان انقلاب اسلامی در یمن، دشمنان اسلام را به مهلکه انداختند و استیصال برای آنها به وجود آوردند. همه با مردم یمن در حال جنگ هستند. آمریکاییها، اروپاییها، برخی کشورهای آفریقایی و مهمتر از همه بسیاری از کشورهای عربی در این جنگ مشارکت دارند اما همه شکست خوردهاند. جانشین فرمانده کل سپاه افزود: یمن در محاصره کامل است. به یمن نمیشود دارو و غذا رساند. خبیثان که با مردم یمن میجنگند، دائم فشار میآورند اما مدام شکست میخورند. در فلسطین، لبنان، سوریه، افغانستان و عراق نیز اینگونه شد. چون قاعدهای که خدا مشخص کرده، قطعی و حتمی است. اگر آن تکالیف را عمل کنیم، آن نتایج پیروزمندانه به دست خواهد آمد. وی همچنین بیان داشت: دشمنان اکنون در حالت استیصال هستند. تا همین چند روز پیش صهیونیستها به پشتوانه آمریکاییها اراجیف میگفتند اما بعد از برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص)، نخستوزیر صهیونیستها کتبا به آنها اعلام کرد کسی دیگر درباره اقدام نظامی علیه ایران سخن نگوید، چرا که فهمیدهاند وقتی آمریکاییها در طول 43 سال انقلاب اسلامی هیچ غلطی نتوانستند بکنند، آنها هم هیچ غلطی نمیتوانند بکنند. آمریکاییها اکنون مانند ضعیفان به روشهایی برای مبارزه با انقلاب اسلامی روی آوردهاند که نشان از درماندگیشان است و اعلام کردند ما باید به دنبال توانی برویم تا در برابر ایران بازدارنده باشد. جانشین فرمانده کل سپاه گفت: استعدادهای ما به حدی است که در هر کاری وارد بشویم، میتوانیم بهترینها را انجام بدهیم. دشمن را خدا منکوب میکند اما شرط آن است که به تکالیفمان عمل کنیم.
***
نشریه آمریکایی:
روسیه جنگنده «سوخو35» و سامانه «اس400» به ایران میدهد
یک نشریه آمریکایی از احتمال توافق ایران و روسیه برای خرید جتهای جنگنده روسی در آینده نزدیک خبر داد. به گزارش ایسنا، نشریه فوربس در گزارشی نوشت ایران ممکن است در آینده نزدیک به خرید جتهای جنگنده سوخو ۳۵ روسیه اقدام کند. بنا بر این گزارش، ایران و روسیه قرار است توافقی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار امضا کنند که طبق این توافق روسیه ۲۴ فروند جت
SE-35Su و ۲ سامانه ضدموشکی پیشرفته S-400 و یک ماهواره نظامی در اختیار ایران خواهد گذاشت. یک گزارش دیگر تخمین میزند در صورت عقد قرارداد میان ایران و روسیه، ۱۵ فروند از جتهای جنگنده سوخو میتواند اوایل سال ۲۰۲۲ در اختیار ایران قرار بگیرد.
***
نتانیاهو:
ایران در حال تاختن است
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی ضمن اشاره به اظهارات یک مقام نظامی ایرانی، درباره در معرض خطر بودن رژیم صهیونیستی هشدار داد تا وانمود کند مخالفان سیاسی او متوجه خطرات داخلی و پیرامونی نیستند، بنابراین شایسته نخستوزیری و تشکیل کابینه هم نیستند. نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی و رهبر حزب راستگرای «لیکود» با انتشار بخشی از گزارش چهارشنبه روزنامه عبریزبان «معاریو»، در توئیترش نوشت: «ایران به سرعت در حال تاختن است در حالی که بنت ساکت نشسته است و جلوی آنها خم میشود».
ارسال به دوستان
روایت مشابه ایران، 1+4 و آمریکا از مذاکرات وین 8
پیش رفت؟
گروه سیاسی: دور هشتم نشست کمیسیون مشترک برجام در حالی به دلیل تعطیلات سال نو میلادی موقتا به پایان رسید که همه طرفها از پیشرفت نسبی مذاکرات خبر میدهند. بر این اساس دور بعدی مذاکرات به علت تعطیلات سال نو میلادی تا دوشنبه هفته جاری (۱۳ دی) به تعویق افتاد.
به گزارش «وطنامروز»، رئیس هیات ایرانی با مثبت ارزیابی کردن دور هشتم مذاکرات وین گفت: تمرکز اصلی مذاکرات بر موضوع لغو تحریمها بود. علی باقری درباره روند مذاکرات وین گفت: تمرکز اصلی مذاکرات دور هشتم بر موضوع لغو تحریمها بود. در چند عرصه گفتوگوها و تعاملات بین طرف ایرانی و طرف مقابل ادامه داشت. باقری در ادامه گفت: در موضوع راستیآزمایی جلساتی بین طرف ایرانی با هماهنگکننده کمیسیون مشترک و همینطور جلسهای جداگانه با ۳ کشور اروپایی برگزار شد. در عرصه لغو تحریمها هم مکاتباتی بین ۲ طرف انجام شد و پیشرفتهای خوبی در چند روز آغازین دور هشتم صورت گرفت. رئیس هیات مذاکرهکننده ایران افزود: امیدواریم بعد از بازگشت همکاران غربی از کشورهایشان پس از تعطیلات سال نو میلادی کار جدیتر در موضوع لغو تحریمها توسط طرفهای مختلف مورد پیگیری قرار گیرد. باقری همچنین در پایان، مذاکرات روزهای اخیر ایران با کشورهای غربی در وین را مثبت ارزیابی کرد. در همین حال «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در نهادهای بینالمللی مستقر در وین هم روز جمعه گفت، برای نخستینبار از ماه ژوئن ارزیابیها حاوی مولفههای مثبت محتاطانه درباره مذاکرات وین هستند. دیپلمات ارشد روس در واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مبنی بر «پیشرفت نسبی» در مذاکرات وین گفت: «بهدرستی ما شاهد پیشرفت در ۲ مسیر هستیم: بر سر میز مذاکره و در ارزیابیهای عمومی از وضعیت مذاکرات وین». اولیانوف افزود: «اکنون برای نخستینبار از ماه ژوئن، این ارزیابیها حاوی مولفههای مثبت محتاطانهای هستند. این بدان معناست که مذاکرهکنندگان واقعا در حال حرکت به جلو هستند».
از طرف دیگر دیپلماتهای اروپایی هم از روند رو به جلوی مذاکرات خبر دادند. در این راستا خبرگزاری آلمان به نقل از شرکتکنندگان در مذاکرات وین گزارش داد روند مذاکرات «سازنده و مثبت» بوده است. یک منبع آگاه در ارتباط با گفتوگوهای وین به خبرگزاری آلمان گفت: ایران به نوعی میخواهد اطمینان حاصل کند توافقات آتی رعایت شود. این خواست ایران را همه پذیرفتهاند ولی اجرای آن بسیار سخت و دشوار است و پویایی لازم هنوز برای دستیابی به یک توافق نهایی در چند هفته وجود ندارد. شبکه «الجزیره» هم در گزارشی مشابه خبرگزاری آلمان به نقل از منابع اروپایی نزدیک به مذاکرات وین این مذاکرات را مثبت ارزیابی کرد اما مدعی شد هنوز تا رسیدن به توافق فاصله زیادی وجود دارد. طبق این گزارش، منابع مذکور گفتند «تعهدات هستهای [ایران] در مسیر خوبی پیش میرود اما اختلاف بر سر رفع تحریمها همچنان عمیق است».
منابع مورد اشاره الجزیره در ادامه مدعی شدند «ما همچنان پایینتر از سطح کار لازم برای احیای توافق هستهای هستیم». بر اساس این گزارش، آنها افزودند: تعیین چارچوب زمانی برای مذاکرات غیرممکن است اما ما درباره هفتهها صحبت میکنیم.
دور هشتم مذاکرات ایران و ۱+۴ با برگزاری نشست افتتاحیه کمیسیون مشترک برجام از عصر دوشنبه ششم دیماه در شهر وین آغاز شد. علی باقری، رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی در این نشست با اشاره به پیشرفتهای صورتگرفته در دور پیشین، بر لزوم رفع تحریمها و ارائه تضمینهای عینی و کافی از سوی طرف مقابل و راستیآزمایی این اقدامات تأکید کرد و گفت که هیأت ایرانی مانند دور قبل برای تعامل جدی و پیشبرد گفتوگوها آمادگی کامل دارد. در این نشست، تمام هیأتها به پیشرفت حاصل شده در دور پیشین گفتوگوها اشاره کرده و برای ادامه رایزنیهای فشرده اعلام آمادگی کردند و همچنین عنوان شد اغلب پیشنهادات ایران، در متن جدید گنجانده شده است. در پایان نشست مقرر شد مذاکرات و کار روی متن از روز سهشنبه هفتم دیماه در سطوح و فرمتهای مختلف ادامه یابد که از روز سهشنبه تا پنجشنبه ادامه پیدا کرد.
* مسکو: ایران نقشی در کاهش سرعت مذاکرات وین ندارد
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در یک کنفرانس خبری تصریح کرد روسیه هیچ شواهدی مبنی بر اینکه ایران سرعت مذاکرات برای رفع تحریمهای یکجانبه علیه جمهوری اسلامی را کاهش میدهد، مشاهده نمیکند. به گزارش خبرگزاری روسی «تاس»، زاخارووا در کنفرانس خبری روزانه خود در این باره گفت: «ما هیچ دلیلی برای بیان این مطلب نمیبینیم که طرف ایرانی در حال مانعتراشی در مسیر این فرآیند است. تحریمها همچنان بر جای خود باقی است».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با انتقاد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام ادامه داد که واشنگتن، «بیش از یک بار از تصمیم مهلک دولت قبلی برای نقض توافق هستهای با ایران پشیمان شده است». زاخارووا ادامه داد: «ایالات متحده به سادگی و به صورت یکجانبه و در تضاد با روشها و اشکال خروج از توافقی که خود دیپلماتهای آمریکایی به وجود آورده بودند، از توافق هستهای ایران خارج شد».
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|