|
ارسال به دوستان
سالار عقیلی درگفتوگو با«وطنامروز» پس از اجرا در مراسم مقام حماسه، یادبود سردار دلها:
برای قهرمانان ملی خواندم
فرزانه غلامیتبار: یکی از نکات قابل توجه برپایی کنسرتهای آنلاین توسط هنرمندان مختلف، تنوع ژانرهای موسیقایی این هنرمندان است اما در عین حال همگی، کنسرتهای آنلاین خود را در شرایط سخت کرونایی به خاطر حفظ روحیه مخاطبانشان برگزار کردند. البته ناگفته نماند که با شیوع ویروس کرونا، دیگر خبری از برگزاری کنسرت آنلاین نبود تا اینکه سالار عقیلی حاضر شد در آن شرایط سخت به عنوان سردمدار موج جدید برگزاری کنسرتهای آنلاین، پیشقدم شود و چندین ماه پیش کنسرت آنلاین خود را از طریق اپلیکیشنهای رسمی کشور برگزار کند اما موج کنسرت آنلاین که به صورت جدی و حرفهای توسط سالار عقیلی آغاز شد، آنچنان که باید توسط سایر هنرمندان کشور ادامه نیافت تا اینکه چند روز پیش، 8 دیماه سالار عقیلی در قالب مراسم «مقام حماسه، یادبود سردار دلها» در کنار چند تن از هنرمندان دیگر به اجرای برنامه پرداخت تا به نوعی سالار عقیلی از نخستین هنرمندان موسیقی فاخر ایرانی باشد که با فروکش کردن ویروس کرونا و بازگشایی مجدد کنسرتها، چراغ کنسرتهای موسیقی را روشن میکند. به همین بهانه گفتوگوی کوتاهی با این خواننده ایرانی داشتیم.
***
* جناب عقیلی! ابتدا درباره نخستین کنسرت آنلاینی که چندین ماه پیش توسط شما در تالار وحدت برگزار شد، توضیحی بفرمایید.
مسلما بنده هم مانند همه مردم نازنین ایرانزمین در این دوران سخت کرونا، روزهای سختی را گذراندم و بخوبی آگاهم مردم کشورم در این دوران با چه مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند اما به نظرم یک هنرمند واقعی باید از هر شرایط بهترین بهره را ببرد تا موجب ایجاد امید و شور در میان مردمانش شود و من هم بر اساس همین رسالت بود که چند ماه پیش کنسرت آنلاینی را به عشق سرزمینم اجرا کردم تا به نوعی این پیام را به مردم مخابره کنم که باید در شرایط سخت کرونایی در کنار هم باشیم تا با همدلی و تزریق روحیه امید به مردم از این شرایط سخت به سلامت عبور کنیم.
* اینکه چند روز پیش بالاخره پس از حدود 2 سال با حضور تماشاگران روی صحنه تالار وحدت رفتید، چه احساسی داشتید؟
واقعا دلم برای مخاطبان عزیز موسیقی در سالنهای کنسرت تنگ شده بود و خوشحالم که همانند برپایی کنسرتهای آنلاین جزو نخستین هنرمندانی هستم که در دوران فروکش کردن اپیدمی کرونا روی صحنه رفتم.
* درباره قطعهای که در مراسم «مقام حماسه» اجرا کردید، توضیح میدهید؟
بله! این قطعه را حدود 5 سال پیش با آهنگسازی استاد مجید انتظامی ساختیم و این اثر را برای قهرمانان ملی ایران خواندم.
* جناب عقیلی! همانطور که اشاره کردید، این روزها حس همدلی مهمترین نیاز اقشار مختلف جامعه است و از آنجا که شما به عنوان هنرمندی شناخته میشوید که بیشترین آثار ملی و میهنی را در تاریخ موسیقی ایران برای مردم سرزمینتان خواندهاید و اغلب آنان به آثاری خاطرهانگیز و پرطرفدار برای مردم بدل شده است، به نظر میرسد شنیدن این آثار این روزها بیش از همیشه حال مردم را خوب کند؛ نظرتان در این باره چیست؟
به هر حال مردم همیشه با لطف و محبتشان بنده را شرمنده کردهاند و من هم همیشه سعی کردهام هر اثری که میخوانم با جان و دل اجرا کنم و تولید آثار ملی- میهنی هم از این قاعده مستثنا نبوده است. در مجموع همیشه تمام تلاش خود را کردهام که این آثار را با حس عمیق عشق به وطن و مردم کشورم بخوانم تا بیشترین تاثیر را بر هموطنان بگذارد که با لطف خدا و عنایت مردم همه آثار ملیام، لحظات غرورآفرین و امیدبخشی را برای ملت رقم زده است.
به جرأت میتوان گفت مردم نجیب سرزمینم در شرایط سخت چشم امیدشان به هنرمندان سرزمینشان دوخته میشود، به همین دلیل به همراه هنرمندان گروه ارکستر این کنسرت تصمیم گرفتیم در این شرایط خاص با رعایت همه نکات بهداشتی به عشق وطنم و با آرزوی سلامتی و شادی مردم روی صحنه برویم. در پایان به هموطنان عزیزم میخواهم بگویم مطمئن باشید با رعایت نکات بهداشتی و حفظ همدلی از پس این روزهای سخت کرونایی برخواهیم آمد و دوباره در کنار هم و به عشق ایران عزیزمان، قطعه «وطنم...» را در کنسرتهایی که در نقاط مختلف سرزمینم برگزار خواهیم کرد، همخوانی میکنیم. همچنین این اجرای اخیرم را به طور ویژه و با تمام وجود به عزیزان کادر درمانی کشور تقدیم میکنم که طی ۲ سال اخیر با فداکاریهایشان همانند قهرمانان سنگ تمام گذاشتند و در انتها برای همه هموطنانم آرزوی سلامتی و دلی خوش میکنم.
***
«شهر خاموشی» منتشر شد
آلبوم «شهر خاموشی» به آهنگسازی ابوالفضل صادقینژاد و خوانندگی سالار عقیلی عنوان یکی از تازهترین آثار موسیقایی است که طی روزهای اخیر در دسترس مخاطبان قرار گرفته است. «شهر خاموشی» با شعر احمد امیرخلیلی و تنظیم بهتاش زرین و حامد حسینی، «زندان تکراری» با شعر محمدرضا یار و تنظیم فرید قهرمان پور، «برگرد» با شعر احمد امیرخلیلی و تنظیم فرید قهرمان پور، «پرنده جان» با شعر غلامرضا سلیمانی و تنظیم حسین فاضل، «ققنوس» با شعر احسان افشاری و تنظیم ایوب صادقی، «ازچشم ترت می ترسم» با شعر مهدیه عرب و تنظیم فرید قهرمان پور، «خداحافظی مکن» با شعر محمدرضا یار و تنظیم غلامرضا صادقی و «دنیای بی مادر» با شعر محمدرضا یار و تنظیم سعید زمانی قطعاتی هستند که در آلبوم «شهر خاموشی» گنجانده شدهاند.
ارسال به دوستان
هادی انباردار از دلایل غیبت فیلمش در جشنواره فجر گفت
برنامهای برای اکران «ماهی و برکه» نداریم
هادی انباردار، تهیهکننده فیلم سینمایی «ماهی و برکه» به کارگردانی علی براتی بیان کرد فعلا برنامهای برای اکران این اثر ندارد.
انباردار درباره آخرین وضعیت اکران این فیلم سینمایی به مهر گفت: این فیلم تا به امروز در چند جشنواره خارجی حضور داشته است؛ در جشنوارههای بلاروس، هند و آمریکا پذیرفته شدهایم و برای چند جشنواره دیگر هم درخواست حضور دادهایم. به همین دلیل نگاهمان این است که فیلم میتواند حضور پررنگتری در جشنوارهها داشته باشد و کسب امتیاز کند. اولویت ما در حال حاضر حضور جشنوارهای است و فعلا برنامهای برای اکران «ماهی و برکه» نداریم.
وی درباره بهبود شرایط سینماها برای اکران فیلمها هم گفت: درست است در حال حاضر وضعیت بهبود پیدا کرده است اما نباید فراموش کرد اگر همه دوستان تهیهکننده بخواهند با تعجیل فیلمهای خود را روانه پرده سینماها کنند، در این صورت با پدیده فیلمسوزی مواجه میشویم؛ امروز حجم بالایی از فیلمها در صف اکران هستند. یکی، دو فیلم فروش خوبی داشتهاند و به همین دلیل خیلی از دوستان مجدد به اکران امیدوار شدهاند اما لازم است در شورای صنفی اکران یک برنامهریزی منظم داشته باشیم.
این تهیهکننده سینما تأکید کرد: نمیتوان همه فیلمها را با هم روانه پرده سینماها کرد تا به برخی فیلمها تعداد سانس و تعداد سالن محدود برسد. این شرایط همان فیلمسوزی است. یکی از دلایل ما هم برای اکران نکردن فیلم «ماهی و برکه» همین شرایط است، هر چند فعلا برنامه اصلی ما حضورهای جشنوارهای است. از آنجایی که بحث کرونا در دنیا هم کمرنگتر شده است، جشنوارههای سینمایی فعال شدهاند و اولویت ما ارائه این فیلم به جشنوارههاست.
تهیهکننده «ماهی و برکه» با تأکید مجدد بر عدم اکران این فیلم تا پایان سال جاری گفت: فرصت چندانی هم البته تا پایان امسال باقی نمانده، چند هفته دیگر جشنواره فیلم فجر است و بعد از آن هم اکران آخر سال را داریم. اوایل سال آینده هم ماه رمضان است و فرصت مناسب برای اکران فیلم به نظرم از بعد از عید فطر سال آینده است.
وی درباره غیبت فیلمش در جشنواره فجر امسال هم بیان کرد: تمایل داشتیم «ماهی و برکه» را به جشنواره امسال ارائه کنیم اما اعلام کردند چون پیشتر در جشنواره بلاروس حضور داشته است، امکان حضور در این جشنواره را ندارد. در رویدادهای داخلی، این فیلم تنها در جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان حضور داشته که براساس آییننامه درخواستی خطاب به دبیر جشنواره فجر داشتیم که فیلم ما را بپذیرند اما جوابی به این درخواست ندادند.
ارسال به دوستان
اخبار
آخرین مراحل فنی فیلم بیرانوند سپری میشود
فیلم سینمایی «بیرو» روایتی از زندگی علیرضا بیرانوند دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران از دوران کودکی تا ورود به فوتبال حرفهای و عضویت در تیم ملی فوتبال ایران است.
به گزارش «وطنامروز»، فیلم سینمایی «بیرو» سومین فیلم سینمایی مرتضی علیعباس میرزایی و به تهیهکنندگی مجید برزگر روایتی از زندگی علیرضا بیرانوند، دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران از دوران کودکی تا ورود به فوتبال حرفهای و عضویت در تیم ملی فوتبال ایران است.
فیلم سینمایی «بیرو» هماکنون در مرحله فنی پس از تولید و ساخت موسیقی قرار دارد تا برای نمایش و رقابت در بخش مسابقه چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر آماده شود.
حسین بیرانوند، رضا داوودنژاد، سعید داخ، صحرا اسداللهی، سهیل قنادان، سیاوش چراغیپور، مهدی زمینپرداز، ستایش تارانی، سارا والیانی، ابوذر فرهادی، مبین بهاروند، محمد نیکبخت، مجید پتکی، مهران نائل، محمد عسگری، امین میری، مرتضی تقیزاده، وحید نفر، حامد نساج و علیرضا جلیلی از بازیگران این فیلم هستند.
***
اکران آنلاین «دیدار» آغاز شد
اکران آنلاین فیلم کوتاه «دیدار» به نویسندگی و کارگردانی علی محرابی در بستر مجازی آغاز شد.
به گزارش «وطنامروز»، اکران آنلاین فیلم کوتاه «دیدار» به نویسندگی و کارگردانی علی محرابی و تهیهکنندگی مجید رجبیمعمار، از دیروز یازدهم دی، در بسترهای مجازی آغاز شد.
فیلم کوتاه «دیدار» تولید سال ۲۰۱۸ است. این فیلم زندگی یک جوان نابینا به نام آرش را نشان میدهد که دارای شخصیتی تحصیلکرده و آرام است که در ارتباط با افراد مختلف دچار مشکلاتی میشود. تخصص و نحوه درآمد او از طریق مشاوره تلفنی به سایر افراد آسیبدیده یا ناامید است و طی یکی از همین تماسها ارتباطی عاطفی و صمیمی میان او و یکی از تماسگیرندگان برقرار میشود. بازیگران این فیلم کوتاه امیراحمد قزوینی، شهاب مهربان، سحر صبور، شاهین باباپور و فاطمه امیدالله هستند.
***
در «۷۲ ساعت» پایانی پیش از شهادت حاج قاسم چه گذشت؟
مستند «۷۲ ساعت» روایتی تازه و منتشرنشده از ۷۲ ساعت منتهی به شهادت حاجقاسم سلیمانی است. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با سالروز شهادت سردار دلها حاجقاسم سلیمانی، مستند سینمایی «۷۲ ساعت» به کارگردانی مصطفی شوقی و تهیهکنندگی مهدی مطهر اکران خود را در برخی سینماها آغاز خواهد کرد. همچنین نخستین اکران دانشجویی این مستند، امروز ۱۲ دی ماه ساعت ۱۵ در سالن سوره حوزه هنری با حضور سامیار یوسفوند جامعهشناس و غلامرضا جمشیدیها رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار میشود.
«۷۲ ساعت» روایتی تازه و منتشر نشده از ۷۲ ساعت منتهی به شهادت حاجقاسم سلیمانی است.
این محصول سازمان هنری- رسانهای اوج که در خانه مستند تولید شده است بزودی از تلویزیون به نمایش درخواهد آمد. روز گذشته هم این مستند در سینما هویزه مشهد با حضور عوامل به نمایش درآمد که با استقبال مشهدیها همراه بود.
***
زینب سلیمانی میهمان «شهید» میشود
ویژهنامه «شهید» در سالگرد شهادت حاجقاسم سلیمانی برای ۱۰ شب روی آنتن پرس تیوی میرود.
به گزارش مهر، ویژهبرنامه «شهید» به مناسبت سالگرد شهادت سردار حاجقاسم سلیمانی هر روز روی آنتن این شبکه بینالمللی میرود. اجرای برنامه «شهید» (The Shahid) را روحالله رضوی برعهده دارد و در ۱۰ قسمت به مناسبت شهادت سردار شهید حاجقاسم سلیمانی در این ایام از شبکه پرس تیوی پخش میشود. این برنامه از آیتمهای مختلفی تشکیل شده و هر قسمت در ۲۵ دقیقه ساخته شده است. همچنین این برنامه هر قسمت میزبان یک میهمان خواهد بود که درباره دلایل محبوبیت حاجقاسم و خدمات این شهید در راستای گفتمان انقلاب اسلامی سخن میگوید.
این برنامه در روز ۱۳ دیماه و در سالروز شهادت حاجقاسم سلیمانی میزبان زینب سلیمانی، دختر این شهید بزرگوار خواهد بود. برنامه «شهید» به تهیهکنندگی ضحی شهریاری این شبها ساعت ۲۳ به وقت تهران از شبکه پرس تیوی پخش میشود و بازپخش آن ساعت ۱۹ روز بعد خواهد بود.
ارسال به دوستان
ادای دین هنرمندان به سردار دلها
برنامه «سرو ایرانی» که مجموعهای از فعالیتهای هنری و ادای احترام هنرمندان به روح بلند سردار شهید حاجقاسم سلیمانی است، روز ۱۳ دی در فرهنگسرای نیاوران آغاز به کار میکند.
به گزارش «وطنامروز»، برنامه «سرو ایرانی» که مجموعهای از فعالیتهای هنری و ادای احترام هنرمندان به روح بلند سردار شهید حاجقاسم سلیمانی است، روز دوشنبه سیزدهم دی همزمان با دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در فرهنگسرای نیاوران آغاز به کار میکند.
طراحی پوستر این رویداد هنری را مسعود نجابتی، طراح گرافیک انجام داده است. نجابتی در پیامی به مناسبت سالگرد شهادت سردار سلیمانی و طراحی این پوستر نوشته است:
«سلام و درود میفرستم بر روح پرفتوح شهدای مقاومت بویژه سردار دلها شهید حاجقاسم سلیمانی و خدا را شاکرم که در سایه اعتماد همکارانم در مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای تجسمی روایت فتح، این فرصت برای بنده فراهم شد تا برای ویژهبرنامه «سرو ایرانی» که ادای احترامی است از سوی جامعه هنری کشور به مقام والای سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و شهدای مقاومت، پوستری طراحی کنم و در این عرض ارادت سهیم باشم. بر این باوریم که فرهنگ مقاومت را جز زبان هنر، تثبیت و تحکیم و ترویج نمیکند و تا تحقق کامل این آرمان، هنرمندان ما بار این امانت را به دوش خواهند داشت.
ایده پوستر این رویداد هنری بر اساس اسم نمایشگاه، تصویری از درخت سرو است که به عنوان شاخصترین نماد مقاومت و پایداری و با بهرهگیری از ترکیبهای بدیع خط زیبا و ایرانی نستعلیق در قالب سیاهمشق، ترسیم شده و نقشی از چهره شهید سلیمانی اثر فاخر استاد بحرینی را در خود جای داده است که با لبخند پر راز و رمزش همه نگفتنیها را فریاد میزند». «سرو ایرانی» برنامهای است شامل: نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی، کارگاههای تجسمی، موسیقی، نمایش، نقالی و شعرخوانی که از روز ۱۳ دی تا ۱۷ دی در فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.
ارسال به دوستان
تعزیهخوانی به مناسبت فاطمیه
به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه، مراسم تعزیهخوانی به مدت ۷ شب در فرهنگسرای بهمن و نوانمایش و به مدت ۱۰ شب در پردیس تئاتر تهران برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، مراسم تعزیهخوانی و شبیهخوانی به مناسبت فرارسیدن ایام فاطمیه به مدت ۷ شب به صورت حضوری و با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و همچنین پخش آنلاین، در فرهنگسرای بهمن برگزار میشود. این ویژهبرنامه از ۱۲ تا ۱۸ دیماه سال جاری و از ساعت ۱۹:۳۰ تا ۲۱، توسط گروه هنری حضرت عباس علیهالسلام به سرپرستی مجید خسروان در سالن مبارک این فرهنگسرا برگزار میشود. ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت رقیه(س)، حضرت مسلم(ع)، دوطفلان حضرت مسلم(ع)، حضرت علی اکبر(ع)، امام حسین(ع)، حضرت ابوالفضلالعباس(ع) و حضرت علیاکبر(ع) از جمله موضوعات این ویژهبرنامه تعزیهخوانی و سوگواری در منطقه 16 است که با هنرمندی مجید خسروان، امیر صفری، مهدی کلانتری، سیدرسول امینی، امیرعباس باقری، محمدحسین معینیان، هانی سمیعی، زینب خسروان، محمدرضا حدادی، مجتبی حسنبیگی، سیدامیر سیدصالحی، سیدعلیرضا سیدصالحی، سیدمحمدرضا امینی، رضا احمدبیگی، عباس صالحی، میثم شکری، سیروس محمدی، علی نجفی، محمد کاظمی، حمید کاظمی، اسمعیل رنجبر، محمد رنجبر، محسن دانشی، حسین پزشکپور، ابوالفضل کاظمی، علیرضا سعیدی، رضا رجبی، علیرضا رضایی، محمد رضایی، سجاد خصالی، ماهان برزگر، حسین عقیقی، مهدی قنبری، سجاد جلینی و هستی امینی به روی صحنه میرود. این برنامه با هدف گرامیداشت ایام فاطمیه و گسترش و تعمیق شناخت شهروندان از الگوهای دینی و با مشارکت و همکاری دفتر هیاتهای مذهبی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی - کاربردی برگزار میشود. همچنین علاقهمندانی که با توجه به محدودیتهای کرونایی و رعایت نکات بهداشتی به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، موفق به حضور در برنامه نشدهاند میتوانند با مراجعه به صورت آنلاین در فضای مجازی از این مراسم تعزیه بهرهمند شوند. ارسال به دوستان
در حضور دبیر جشنواره مطرح شد
قول وزیر ارشاد برای حمایت «بدون محدودیت» از جشنواره تئاتر فجر
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد امسال برای حمایت از افزایش کیفیت جشنواره تئاتر فجر هیچ محدودیتی وجود ندارد. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه جمعه دهم دی به تماشای نمایش «تا اشکستان» در مجموعه تئاتر شهر نشست و در حاشیه آن، در پاسخ به پرسشی درباره میزان تخصیص بودجه جشنواره و همچنین تلاش برای گستردگی برگزاری آن در استانهای مختلف، تاکید کرد: ما امسال برای افزایش کیفیت جشنواره هیچ محدودیتی نداریم. اسماعیلی با اشاره به افزایش کیفیت برگزاری این رویداد گفت: دوستان ما در ادارهکل هنرهای نمایشی و جشنواره، هر درخواستی در راستای افزایش کیفیت این رویداد داشته باشند، خواستههایشان را برآورده میکنیم. همچنین حسین مسافرآستانه، دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر هم با توجه به صحبتهای وزیر ارشاد درباره بودجه جشنواره گفت: بودجه جشنواره از ماههای قبل طی جلسات متعددی که در دبیرخانه با حضور رئیس انجمن هنرهای نمایشی داشتیم، برآورد و تنظیم شد که با توجه به تورم بسیار بالا در کشور، تفاوت آن نسبت به سال گذشته اندک است. مسافرآستانه با اشاره به اینکه برای بخشهایی همچون بخش بینالملل، برآورد بودجه مجزایی صورت گرفته است، گفت: طی جلسهای که با معاون اجرایی معاونت هنری داشتیم، بودجه جشنواره امسال مصوب شد اما اختصاص آن متاسفانه با مشکلاتی روبهرو بوده که شاید بخشی از آن ناشی از تغییرات مدیریتی در وزارتخانه باشد. وی ضمن ابراز امیدواری مبنی بر اینکه با تصویب این بودجه، اختصاص آن هم بزودی صورت بگیرد، ادامه داد: چون جشنواره با هزینههای جاری بالایی سر و کار دارد، امیدوارم با توجه به نظر مساعدی که وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بودجه جشنواره تئاتر فجر داشتند، این اختصاص سریعا صورت بگیرد و دوستان کار خود را با دغدغه کمتری ادامه دهند. دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر در پایان با اشاره به اینکه بودجه پیشبینی شده، بودجه ایدهآلی برای برگزاری چهلمین جشنواره تئاتر فجر که مناسبتش جشن پیروزی انقلاب است، نیست، گفت: شرایط اقتصادی کشور خاص است و سعی بر این خواهد بود که با نهایت صرفهجویی این جشنواره برگزار شود و بودجه هم بر اساس همین اصل ارائه شده است. در همین راستا، از بسیاری مسائل حاشیهای صرفنظر کرده و بسیاری از تشریفات را کنار گذاشتیم تا با بودجه کنونی جشنوارهای آبرومند را برگزار کنیم. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|