|
ارسال به دوستان
افتتاحیه سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی در گلزار شهدای کرمان برگزار شد
ارادت تئاتر به سردار دلها
محمدرضا کردلو: آیین افتتاح سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی در بیتالزهرا سلامالله علیها و گلزار شهدای کرمان برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، در افتتاحیه سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی که در بیتالزهرا (حسینیه حاجقاسم سلیمانی) و گلزار شهدای کرمان با حضور مسؤولان، هنرمندان و مردم برگزار شد، محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان ضمن خیرمقدم به حاضران در مراسم افتتاحیه و هنرمندانی که آثارشان در این دوره از جشنواره در بخشهای متنوع زینتبخش این دوره از رویداد است، گفت: از تمام هنرمندان حاضر در این رویداد و همچنین انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، حمید نیلی مدیر عامل انجمن و آقای سیدوحید فخرموسوی دبیر این جشنواره که حضور و تلاشهای شبانهروزیشان به برگزاری این رویداد منتج شد کمال تشکر را دارم. وی ادامه داد: جشنواره تئاتر سردار آسمانی نخستین رویداد فرهنگی- هنری بود که بعد از شهادت سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی در سراسر کشور با نگاهی ملی برگزار شد و این نشاندهنده تعهد هنرمندان تئاتر ایران نسبت به اسوهای بزرگ و مجاهدی نستوه چون حاجقاسم سلیمانی است که نامش معنای متجلی مقاومت و اقتدار ایران در سراسر جهان است.
در ادامه مراسم حمید نیلی، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس ضمن اشاره به استقبال پرشور و متعهدانه هنرمندان و ارسال 246 اثر به سومین دوره جشنواره تئاتر سردار آسمانی در بخشهای نمایشنامهنویسی، تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر به این دوره از جشنواره گفت: جشنواره تئاتر سردار آسمانی نخستین رویداد هنری بود که با نگاه ملی برای ادای دین هنرمندان به مقام شامخ سردار سلیمانی برگزار شد. وی افزود: بعد از شهادت سردار و همزمان با اربعین شهادت حاجقاسم نخستین دوره جشنواره برگزاری شد و همزمان با نخستین سالگرد شهادت سردار دلها شاهد برگزار دومین دوره جشنواره تئاتر سردار آسمانی بودیم و حال در دومین سالروز شهادت این مجاهد بزرگ، سرباز وطن و انقلاب، گام به سومین دوره جشنواره گذاشتهایم.
نیلی با اظهار امیدواری درباره برگزاری موفق سومین دوره جشنواره تئاتر آسمانی، این جشنواره را پلی برای برگزاری ادوار مستمر این رویداد بویژه در بعد بینالمللی عنوان کرد. وی افزود: شخصیت حاجقاسم تنها متعلق به ایران و کشورهای محور مقاومت نیست؛ آنچنان که شاهد بودیم همزمان با بازتاب خبر شهادت سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی تمام جهان در شوک و حیرت فرورفت و هر یک تلاش کردند به نوبه خود عرض ارادتی به سردار دلها داشته باشند. سیدوحید فخرموسوی، دبیر سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی در ادامه این مراسم با اشاره به استقبال بینظیر هنرمندان، فعالان و دستاندرکاران عرصه هنرهای نمایشی برای حضور در این جشنواره گفت: جشنواره تئاتر سردار آسمانی ثمره ارادت هنرمندان به حاجقاسم سلیمانی است و امیدواریم در کنار این نگاه متعهد، تبلور باشکوه آثار هنرمندان بتواند تجلیساز استمرار مفهوم مقاومت در فرهنگ و هنر ایران زمین باشد. در این مراسم گروه سرود جهادی جوادالائمه (یاران سلیمانیها) به اجرای سرود و برنامه با محوریت سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی پرداختند و سپس تمام مسؤولان برگزاری استانی و دستاندرکاران سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی به گلزار شهدای کرمان رفتند. مسؤولان و دستاندرکاران این رخداد در گلزار شهدا با قرائت فاتحه به اهدای گل بر مزار شهیدان پرداختند و به مقام شامخ شهدای ۸ سال دفاعمقدس، شهدای حرم و بویژه مزار سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی ادای احترام کردند. سردار صدفی از دوستان، یاران و همرزمان سردار سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی و عضو هیات امنای حسینیه بیتالزهرا(س)، علی رمضانی مدیر صداوسیمای استان کرمان و دهقانی معاون اجتماعی فرهنگی استانداری کرمان در این رویداد حضور داشتند. سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاعمقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان به دبیری سیدوحید فخرموسوی در ۳ بخش نمایشنامهنویسی تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر ۱۷ تا ۲۱ دیماه سال جاری در استان کرمان در حال برگزاری است.
***
معرفی داوران سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی
پیش از مراسم افتتاحیه، داوران مرحله نهایی سومین جشنواره سراسری تئاتر سردار آسمانی معرفی شدند. سیدوحید فخرموسوی، دبیر سومین جشنواره تئاتر سردار آسمانی در احکام جداگانه داوران ۳ بخش نمایشنامهنویسی، تئاتر خیابانی و رادیو تئاتر این جشنواره را منصوب و معرفی کرد. بر این اساس در بخش تئاتر خیابانی حسین مسافرآستانه، دکتر مهرداد رایانی مخصوص و شهرام کرمی داوری آثار مرحله نهایی این بخش جشنواره را برعهده دارند. در بخش رادیو تئاتر هم، بهرام ابراهیمی، امین اشرفی و دکتر شهرام جهانبازی قضاوت و داوری آثار رادیو تئاتر را انجام خواهند داد. رضا گشتاسب، یوسف فخرایی و دکتر صادق رشیدی نیز داوری بخش نمایشنامهنویسی این جشنواره را انجام خواهند داد.
***
استقبال از تئاتر «بانوی بینشان»
کارگردان تئاتر «بانوی بینشان» گفت: این نمایش قصه مادر شهید مدافع حرم از تیپ فاطمیون است و علاوه بر مقاومتی که در جهان امروز اتفاق میافتد، ما چگونگی زندگی حضرت زهرا(س) را که میتواند الگو باشد، به نمایش میگذاریم. به گزارش «وطنامروز»، کورش زارعی، بازیگر و کارگردان در گفتوگو با برنامه «سرباز آرامش» رادیو مقاومت، درباره تئاتر خود که ویژه شهادت حضرت زهرا(س) روی صحنه برده است، گفت: قصه تئاتر «بانوی بینشان» با یک قصه امروزی آغاز میشود، بعد به دل تاریخ میرویم و از تولد تا نبش قبر حضرت زهرا(س) را به تصویر میکشیم.
وی ادامه داد: در حقیقت قصه مادر شهید مدافع حرم از تیپ فاطمیون است و تلاش کردهایم پیوستهای اجتماعی و امروزی در نمایش خود داشته باشیم. در حقیقت علاوه بر مقاومتی که در جهان امروز اتفاق میافتد، ما چگونگی زندگی حضرت زهرا(س) را که میتواند الگویی باشد، به نمایش میگذاریم. این بازیگر تئاتر تاکید کرد: ما مقاومت حضرت زهرا(س) را نیز در این نمایش به تصویر میکشیم. زارعی درباره استقبال مخاطبان گفت: ما در مرکز شهر یا بالای شهر مشهد اجرا نرفتیم، بلکه در حاشیهایترین نقطه مشهد تئاتر را در یک سالن ورزشی روی صحنه بردیم که با استقبال مخاطبان روبهرو شد. در حقیقت شبی ۲۵۰۰ نفر تماشاگر داشتیم.
وی همچنین با یادآوری علاقه مرحوم ناصر عبداللهی، خواننده به حضرت زهرا (س) گفت: ناصر عبداللهی اهل تسنن بود اما به واسطه خوابی که میبیند شیعه میشود. همچنین وی ارادت خاصی به حضرت زهرا(س) داشت. این کارگردان ادامه داد: هر آلبومی این خواننده وارد بازار میکرد امکان نداشت که برای حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) نخوانده باشد. وی وقتی خانواده پیامبر را شناخت، خود را خادم آنها میدانست و اهلبیت را رها نکرد. زارعی در پایان خاطرنشان کرد: تئاتر، سینما و هنر باید برای مردم باشد و این حرکت باید از دانشگاه آغاز شود. «سرباز آرامش» تا ۳۰ دی هر شب ساعت ۲۱ روی آنتن رادیو مقاومت میرود.
ارسال به دوستان
پیام محمد خزاعی در پی استقبال از پخش مستند قاسم در سینماهای کشور
سینمای ایران به حاجقاسم نیاز دارد
محمد خزاعی، رئیس سازمان سینمایی در پی استقبال گسترده مردم و خانوادهها از مستند «قاسم» در سینماهای کشور در دومین سالگرد عروج ملکوتی سردار دلها، طی پیامی از همکاری و تعامل چشمگیر مراکز مختلف فرهنگی و سینمایی در این اقدام ملی و ادای دین به سردار دلها قدردانی کرد.
به گزارش «وطنامروز»، در بخشی از این پیام آمده است: «بدون تردید، حاجقاسم یک شاخص و یک نماد است؛ نمادی از پایداری و بصیرت در برابر تروریسم و استکبار. یک قهرمان ملی ماندگار در تاریخ این سرزمین است. نسلهای آینده باید به خاطر داشته باشند که در روزگار سخت و گردنههای صعب انقلاب اسلامی سربازی فداکار با عهد و پیمانش، با شخصیت بارز و برجستهاش، با تواضع، تقوا و ولایتمندی و با جانش در برابر نظام سلطه و قدرتهای متجاوز و تحجر سیاه ایستاد و در قلب یک ملت جاودانه شد». این پیام میافزاید: «در این راستا، سینما، رسالتش سنگینتر است. سینما که خود امروز از فقر قهرمان رنج میکشد به پیوند با مکتب شهید سلیمانی نیازمند است، هم به نسبت دمیده شدن روح قهرمانی بر پیکره آن و هم به دلیل التزام به همراه شدن با طیف گسترده جامعه. تجربه نمایش مستند «قاسم» که در یک روز میهمان دلهای مردم شد، نشان داد وقتی نگاه و انتخاب درست باشد مردم با آن همراه میشوند. سینمای ایران به حاجقاسم و قهرمانان مکتب حاجقاسم نیاز دارد، از آن رو که به حضور و همراهی میلیونی مردم و خانوادهها محتاج است».
گفتنی است نمایش «مستند قاسم» که همزمان با دومین سالگرد عروج ملکوتی سردار دلها، از سوی سازمان سینمایی با همکاری حوزه هنری در برنامهای سراسری برای اکران در سینماهای کشور پیشبینی شده بود، با استقبال گسترده مردم و خانوادهها روبهرو شد.
ارسال به دوستان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد
تحول فرهنگی با اختصاص 2 درصد اعتبارات اجرایی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اختصاص ۲ درصد اعتبارات دستگاههای اجرایی کشور میتواند تحولآفرینی حوزه فرهنگ و هنر را به وجود آورد، گفت: این اقدام، سیاستگذاری واحد در هزینهکرد دستگاهها و ایجاد جهش در اعتبارات فرهنگی را به همراه خواهد داشت. به گزارش «وطنامروز»، محمدمهدی اسماعیلی در جریان سفرش به استان مرکزی، در جمع خبرنگاران گفت: در کنار کارهای معمول، ردیفها و تبصرههای سالهای گذشته و با وجود مشکلات و بستن بودجه در سال اول دولت سیزدهم، اقدام ارزشمندی در بودجه دولت صورت گرفته است. وی بیان کرد: اختصاص ۲ درصد اعتبارات دستگاههای اجرایی به بخش فرهنگ میتواند تحولآفرین باشد و پیشبینی میشود این اقدام دولت ۲ رویکرد را ایجاد کند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اول اینکه مدیریت و سیاستگذاری واحدی در هزینهکرد دستگاههای اجرایی به وجود میآورد. اسماعیلی اظهار داشت: این هزینهها از قبل بود و اغلب دستگاهها این هزینهها را داشتند اما خارج از مدیریت متمرکز بود. وی عنوان کرد: دوم اینکه، این اقدام جهشی در اعتبارات فرهنگی ایجاد میکند که کمک میکند بخشی از عقبماندگیهای حوزه فرهنگی و هنری در سالهای اخیر از این طریق جبران شود. اسماعیلی گفت: در سفرهای استانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم بنا بر این است که به همه حوزههای فرهنگی و تمدنی کشور سرکشی کنیم و با اهالی فرهنگ و هنر شهرستانها و استانها گفتوگو کنیم. وی اظهار داشت: بازدید از طرحهای فرهنگی و هنری در استانها از دیگر اهداف است و در این سفر هم همین برنامهها پیشبینی شده و امید است این سفر یک مقدمه برای سفر بعدی رئیسجمهور به استان مرکزی باشد. اسماعیلی بیان کرد: امید است بتوان در این سفر موضوعات و پروژههای فرهنگی که نیاز به حمایت ویژه دارد را با استاندار مرکزی جمعبندی کرده و در سفر رئیسجمهور در شمار طرحهای مصوب پیشنهاد دهیم. ارسال به دوستان
«امیر بیان» منتشر شد
انتشار فایلهای صوتی تفسیر قرآن امیرالمؤمنین(ع)
انتشارات شهید کاظمی در راستای ترویج اندیشههای حضرت امیرالمومنین(ع) همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اقدام به تولید فایلهای صوتی کوتاه (پادکست) از منتخب تفسیر حدیثی امیرالمومنین امام علی علیهالسلام کرد. به گزارش «وطنامروز»، انتشارات شهید کاظمی در راستای ترویج اندیشههای حضرت امیرالمومنین(ع) همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اقدام به تولید فایلهای صوتی کوتاه (پادکست) از منتخب تفسیر حدیثی امیرالمومنین امام علی علیهالسلام کرد و بنا دارد از روز شهادت حضرت زهرا(س) تا روز شهادت حضرت علی(ع) ۱۱۴ عدد از این فایلهای صوتی را تولید کرده و در اختیار مخاطبان قرار دهد. همچنین کتاب «امیر بیان»، تفسیر حدیثی امیرالمومنین امام علی علیهالسلام در یک جلد به همراه متن و ترجمه قرآن کریم که ذیل هر صفحه از قرآنکریم احادیث تفسیری امام علی علیهالسلام درج شده است، برای نخستینبار در جهان اسلام تنظیم و تدوین و توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد. این تفسیر حدیثی برای نخستینبار به شکل یک جلدی با بیش از ۱۰۰۰صفحه منتشر شده و در آن ۴۵۰۰ حدیث از امام علی علیهالسلام و بیش از ۱۵۰۰ حدیث دیگر از بقیه امامان نیز گردآوری شده (یعنی بیش از ۶۰۰۰ حدیث) که بیش از ۲۶۰۰ حدیث آن احادیث تفسیری امام علی علیهالسلام است و الباقی در زمره احادیثی در زمینه اعتقادی، اخلاقی، حکومت، سیاست، اجتماعی و تربیتی و... از آن حضرت است. در این مصحف شریف در هر صفحه در ذیل آیات قرآن، متن احادیث تفسیری آمده تا خواننده با متنی دوسویه یعنی قرآن و عترت در کنار هم بهرهمند شود. همچنین از ویژگیهای بارز در تدوین این اثر منحصربهفرد استفاده از ۸۰ دوره کتاب تفسیری و بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب حدیثی و تاریخی شیعه و سنی است. در این تفسیر به بیش از 100 موضوع روز زندگی اعم از اخلاق، حکومت، جهاد و جنگ، تربیت، عرفان، سیاست، جامعهشناسی و اجتماعی، فقهی، تغذیه و بهداشت فردی و... اشاره شده است. متن این مصحف شریف به نحوی تنظیم یافته که برای عموم مردم مخصوصا قشر جوان، طلاب، حافظان قرآنکریم، دانشجویان و معلمان کاملا قابل استفاده است. «امیر بیان»، تفسیر حدیثی امیرالمومنین امام علی علیهالسلام در یک جلد به همراه متن و ترجمه قرآن کریم به کوشش محمدرضا اوحدی در قطع وزیری و ۱۱۵۲ صفحه برای اولینبار در جهان اسلام تنظیم و تدوین و همزمان با اول ماه ذیقعده توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر میشود. پیش از این محمدرضا اوحدی با آثاری چون ۱۰۰۱ نکته از زندگی امیرالمومنین علیهالسلام، ۱۰۰۱ نکته از زندگانی حضرت مهدی(عج)، ۱۰۰۱ فضیلت از امیرالمومنین علیهالسلام در کتب اهل سنت، ۱۰۰۱ نکته از ولایت امیرالمومنین علیهالسلام، ۱۰۰۱ نور از فضایل امیرالمومنین علیهالسلام، ۱۰۰۱ پرسش و پاسخ از امیرالمومنین علیهالسلام و دهها اثر تحسین شده دیگر به جامعه کتابخوان معرفی شده است.
ارسال به دوستان
اخبار
جشنواره «ساندنس» غیرحضوری شد
جشنواره بینالمللی فیلم «ساندنس» آمریکا در سایه گسترش سویه جدید ویروس کرونا «اُمیکرون» به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد. به گزارش «وطنامروز»، مسؤولان برگزاری جشنواره فیلم «ساندنس» در فاصله ۲ هفته تا آغاز این رویداد سینمایی اعلام کردند دوره جدید این جشنواره نیز به دلیل همهگیری ویروس کرونا و بویژه بیم از گسترش سویه اُمیکرون کرونا به صورت آنلاین برگزار خواهد شد. پس از برگزاری کاملا غیرحضوری جشنواره ساندنس در سال ۲۰۲۱ قرار بود دوره جدید این جشنواره از تاریخ ۲۰ تا ۳۰ ژانویه (30 دی تا 10 بهمن) به صورت تلفیقی از رویدادهای حضوری و آنلاین و با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار شود. جشنواره فیلم «ساندنس» که توسط «رابرت ردفورد» بازیگر مطرح آمریکایی ایجاد شده سال گذشته جایزه بهترین فیلم خود را به فیلم «CODA» اعطا کرد. علاوه بر جشنواره فیلم ساندنس، تقویم رویدادهای سینمایی در پی شیوع سویه «اُمیکرون» ویروس کرونا دستخوش تغییرات دیگری نیز شده است. همچنین با شیوع موج جدید ویروس کرونا، بسیاری از نمایشهای «برادوی» لغو و در بسیاری از کشورها سالنهای سینما و تئاتر تعطیل شدهاند. مسؤولان برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم پالم اسپرینگز ۲۰۲۲ هم اعلام کردهاند این جشنواره در پی نگرانی از شیوع ویروس کرونا برگزار نخواهد شد. این جشنواره سینمایی قرار بود از ۶ ژانویه در لسآنجلس برگزار شود.
***
معرفی داوران بخش عکس چهلمین جشنواره تئاتر فجر
محمود کلاری، سیفالله صمدیان و عباس کوثری به داوری آثار بخش عکس چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر میپردازند. به گزارش «وطنامروز»، محمود کلاری، سیفالله صمدیان و عباس کوثری به داوری آثار بخش عکس چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر میپردازند و ۷۰ اثر را برای شرکت در نمایشگاه عکس انتخاب کردند. 110 عکاس با ارسال ۵۲۱ عکس به دبیرخانه، متقاضی شرکت در این بخش بودند و بنا بر تصمیم هیاتداوران، ۵۰ عکاس با ۷۰ اثر در بخش نمایشگاه عکس حضور دارند. بنا بر اعلام مهدی آشنا، مدیر بخش عکس و پوستر، این نمایشگاه به شکل حضوری و فیزیکی برگزار خواهد شد و تلاشهایی در حال انجام است تا این آثار در شهرهای دیگر هم به نمایش درآید. به گفته مدیر این بخش، برخلاف شرایط نامناسب تئاتر که ناشی از شیوع کرونا و تعطیلی مکرر سالنهای نمایشی است، تعداد آثار متقاضی شرکت در این بخش کاهش پیدا نکرد و استقبال خوبی از سوی عکاسان از آن شد. آثاری که در نمایشگاه عکس به نمایش درمیآیند، در قالب کتاب هم منتشر شده و در اختیار هنرمندان و علاقهمندان قرار خواهد گرفت. چهلمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر ۱۴ تا ۲۶ بهمن به دبیری حسین مسافرآستانه برگزار میشود.
***
کارگردان «شادروان»:
فیلم من کمدی نیست
کارگردان فیلم سینمایی «شادروان» اعلام کرد فیلمش کمدی نیست. به گزارش «وطنامروز»، همزمان با پایان مراحل فنی فیلم سینمایی «شادروان»، حسین نمازی، کارگردان این فیلم در یادداشتی انتقادی درباره کمدی خواندن دومین ساخته سینماییاش در رسانهها، نوشت: «سختی کار فیلمساز در روزگار تلخ و پرمساله جامعه این است که هم باید آینه شفاف واقعیتها باشد و هم به فکر حال خوب و روان مخاطب. هر چند بسیاری از حرکات و اظهارنظرهایی که این روزها میبینم و میشنوم به حدی مضحک و احمقانه است که طعنه به کمدیهای لوس و بیمایه سینما میزنند اما قطعاً فیلم «شادروان» از این دایره بیرون ایستاده و یک فیلم کمدی نیست». «شادروان» به کارگردانی حسین نمازی و تهیهکنندگی عباس نادران با بازی سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، رضا رویگری، بهرام ابراهیمی و... درامی اجتماعی است که در بخش مسابقه چهلمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درخواهد آمد.
***
انتشار کتابی درباره «نقاشی قهوهخانهای»
«نقاشی قهوهخانهای؛ نمایشی از فرهنگ ملی و مذهبی» نوشته نرگس ذکرعلی توسط انتشارات ندای تاریخ منتشر شد. به گزارش مهر، انتشارات ندای تاریخ کتاب «نقاشی قهوهخانهای؛ نمایشی از فرهنگ ملی و مذهبی» نوشته نرگس ذکرعلی را با شمارگان ۵۰۰ نسخه در ۱۳۹ صفحه و بهای ۵۵۰۰۰ تومان منتشر کرده است. نقاشی قهوهخانهای که در برخی منابع از آن تحت عنوان خیالینگاری نیز نام برده شده است، مطرحترین نقاشی ایرانی در شاخه هنرهای عامیانه به شمار میرود. نرگس ذکرعلی تلاش کرده در این کتاب ضمن آشنا کردن خواننده با تاریخچه و ویژگیهای نقاشی قهوهخانهای، به بازخوانی برخی آثار این نقاشی عامیانه ایرانی بپردازد. همچنین در این پژوهش با بررسی فرهنگ جامعه ایرانی و شناخت عوامل تأثیرگذار بر این هنر، سعی بر کشف چگونگی تأثیرگذاری فرهنگ ملی و مذهبی بر آثار نقاشی قهوهخانهای بوده است، چرا که هنر عامیانه را متعلق به هر قوم و ملیتی که باشد، نمیتوان جدا از جامعه تولیدکننده آن مورد توجه قرار داد. این نوع نقاشی بیشتر دارای نقشهایی از حماسههای جانبازی و ایثار پیشوایان دینی ایرانیان و امامان شیعه و نیز پهلوانان ملی ایران بوده است. درونمایه بسیاری از این نقاشیها حادثه عاشورا و حکایات شاهنامه است که بر دیوارها نقاشی شده است. همین مساله ضرورت تحلیل جامعه تولیدکننده نقاشی قهوهخانهای و نسبت آن با هنرمندان را نشان میدهد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|