|
ارسال به دوستان
دوازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با معرفی برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره آغاز شد
فانوس به پیش از بهشت رسید
عباس اسماعیلگل: مراسم افتتاحیه دوازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار، شب گذشته با تقدیر از برگزیدگان بخشهای «فیلم ما»، «فیلمنامه»، «نماهنگ»، «پویانمایی» و «برنامه تلویزیونی» برگزار شد. هیات داوران این جشنواره در بخش «فیلم ما»، لوح افتخار این بخش را به دلیل «پژوهش و پیگیری خوب و استفاده از آرشیو مناسب، توسط گروهی نوجوان، با وجود سختی دسترسی به محیط نظامی» به اثر «نبرد البرز» به کارگردانی «محمدجواد توکلی» اهدا کرد. در این بخش، هیات داوران جشنواره، اثری را شایسته دریافت فانوس ندانست.
همچنین در بخش «فیلمنامه»، هیات داوران دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار لوح افتخار این بخش را به اثر «توتا» به نویسندگی «محمد صبوحی» به دلیل «پرداختن به مشکلات سیستانوبلوچستان در قالب داستان» و اثر «سه خواهر» به نویسندگی «محبوبه معراجیپور» به دلیل «موضوعی بکر، نگاهی نو به مفهوم بلازدگی در سرنوشت خانواده» و فانوس این بخش را نیز به اثر «پروانه» به نویسندگی «حسین جعفری» به دلیل «پرداختن به حماسه سوسنگرد و مسأله زن در انقلاب اسلامی» تقدیم کرد. در بخش مسابقه «نماهنگ»، داوران جشنواره متشکل از هادی آرزم، محمدمهدی سیار، مهدی نقویان و محمد حسینزاده، ضمن تقدیر از اثر «حس هشتم» به کارگردانی «سجاد معارفی» با بازی درخشان بازیگر کودک «النا حکیمزاده»، لوح افتخار این بخش را به علت «ایجاز در بیان و روایت استعاری، انتخاب هوشمندانه موسیقی و دستیابی به تکنیک اجرای مطلوب» به اثر «ابراهیم در آتش» به کارگردانی «آرش آقاجانی» و اثر «ایرانیوم» به کارگردانی «سیدمهدی کرباسی» به علت «جسارت در انتخاب سوژه، نگاه جامعنگر و بیان هنرمندانه» اهدا کردند.
همچنین فانوس این بخش نیز به اثر «روز انتخاب» به کارگردانی «رضا ثقفی» به علت «نقد سیاسی- اجتماعی به زبان مخاطب نوجوان، تنوع در سبکها و سازهای موسیقی و استفاده از طنز و فضای فانتزی در فرم اثر» تعلق گرفت. در این بخش، جایزه ویژه دستاورد هنری نیز توسط هیات داوران به دلیل خلق اشعار و ترانههای ارزشمند و جریانساز در سالهای اخیر به «قاسم صرافان» اهدا شد. قاسم صرافان در این دوره جشنواره عمار نیز شعر ۲ اثر «انتخاب» و «ایرانیوم» را سروده بود.
در بخش مسابقه «پویانمایی»، داوران جشنواره متشکل از محمد سرشار، مصطفی حسن آبادی و فرهاد عظیما ضمن تقدیر از اثر «جهادگران آسمانی» به کارگردانی «مجید محمودی» و اثر «چهارگوش» به کارگردانی«حامی رسولی»، لوح افتخار این بخش را به علت «شجاعت در پرداختن به موضوع علمی و تخیلی درباره آینده ایران» به اثر «کاوه و کشتی فضایی» به کارگردانی «حسین حسننژاد» اهدا کردند. فانوس این بخش نیز به اثر «پیش از بهشت» به کارگردانی «احمد حیدریان» به علت «آفرینش اثری جهانی با نگاهی شاعرانه به مساله فلسطین» تقدیم شد. در بخش مسابقه «برنامه تلویزیونی»، هیات داوران جشنواره، سیدمحمدعلی(اقبال) واحدی، علی فروغی، یاسر قدسی و یاسر جلالی، در بخش برنامه تلویزیونی ترکیبی، لوح افتخار این بخش را به اثر «حبیب نخلستان» به تهیهکنندگی «علی گلشاهی» به دلیل «نوآوری، سادگی، تناسب دکور و محتوا» و همچنین فانوس این بخش را به دلیل «محتوای غنی، محل تولید و فرم برخاسته از محتوا، حضور درست مردم و توجه به زیباییهای بصری فرهنگ اصیل اسلامی» به اثر «شبهای پرستاره» به تهیهکنندگی «سیدصدرا میرئی» اهدا کرد. هیات داوران در بخش کلیپ، آیتم و موشنگرافیک نیز لوح افتخار را به اثر «داستان صندوقها» به کارگردانی «آرش آقاجانی» به دلیل«خلاقیت و نوآوری در پرداخت موضوع تکرارشونده» و اثر «ورزش برای مردم» به کارگردانی «سیدسجاد قافلهباشی» به دلیل «نگاه متفاوت به مقوله ورزش و قهرمانهای واقعی، بیان ساده، روان و جذاب» و فانوس این بخش را هم به دلیل «محتوای پیشبرنده، ریتم بالا و جذابیت هنری و فنی» به اثر «عاشق شوید» به کارگردانی مشترک «علی حسین» و «حنیف رحیمی» تقدیم کرد. همچنین هیات داوران جشنواره، در بخش گزارش خبری لوح افتخار این بخش را به اثر«مثبت کاذب» به کارگردانی «زهره بیادی» به دلیل«سوژه جسورانه، پژوهش خوب، فراگیری، و روشنگری» و فانوس جشنواره را به دلیل«سوژه، روایت عالی و موجز و لحن درست» به اثر «ثروتهای رهاشده» به کارگردانی «مریم تکافی» اهدا کرد. در بخش ویژه این آیین، با حضور خانواده شهید بیژنی، جایزه ویژه «دستکش ننه عصمت» به میکائیل براتی، طراح و گرافیست دهه هفتادی تقدیم شد. در بخش دیگری از جشنواره که به تقدیر از مهندس نوید نجاتبخش، مدیرعامل شرکت دانشبنیان بهیار صنعت اصفهان اختصاص داشت، با حضور خانواده دانشمند شهید محسن فخریزاده، نشان استقلال جشنواره عمار منقش به تصویر شهید فخریزاده به او اهدا شد. همچنین در آیین پاسداشت افتتاحیه دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، یاد و نام مرحوم محمدسرور رجایی گرامی داشته شد. رجایی 20 سال آخر عمر با برکتش را صرف جمعآوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهدای ایرانی جهاد افغانستان و شهدای افغانستانی دفاعمقدس کرد. «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاعمقدس، «ماموریت خدا؛ ۷ روایت از احمدرضا سعیدی، شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان» و کتاب «در آغوش قلبها؛ اشعار و خاطرات مردم افغانستان از امام خمینی» آثار منتشر شده از مرحوم رجایی است. مرحوم رجایی عضو هیأت تحریریه مجلههای سوره و راه نیز بود و دهها مقاله، یادداشت و گزارش درباره روابط فرهنگی ایران و افغانستان از او به یادگار مانده است. آثار دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، از یکشنبه 19 دی تا 23 دی در سینمافلسطین و به صورت مجازی در Ammaryar.ir به نمایش درمیآیند.
ارسال به دوستان
حمایت 30 برنامه هنری جشنواره سیدنی از فلسطین
جشنواره «سیدنی» در اعتراض به حمایت مالی رژیم صهیونیستی تحریم شد.
بیش از ۳۰ برنامه هنری از سوی هنرمندان و بازیگران سرشناس، جشنواره هنر سیدنی را به دلیل دریافت کمک مالی از رژیم صهیونیستی تحریم کردند.
به گزارش «وطنامروز»، در حالی که تا روز چهارشنبه هفته پیش بیش از ۲۰ برنامه هنری از جشنواره فیلم سیدنی خارج شد، پیش از شروع افتتاحیه این رویداد شمار بایکوتکنندگان به بیش از ۳۰ برنامه رسید که اعلام کردند به دلیل حمایت مالی سفارت رژیم صهیونیستی از این جشنواره، از آن خارج شدهاند.
«تام بالارد» و برنامهای که تولید تئاتر بلووا است، «مردیث برگمان» سیاستمدار سابق، کمپانی ملی ماروگکو و «یومی استاینس» تحلیلگر سینمایی از جمله چهرهها و برنامههایی هستند که اعلام کردهاند در این رویداد هنری حضور نخواهند یافت. آنها اعلام کردند لغو حضورشان در اعتراض به همراهی با اسرائیل بوده است. پیش از این شماری از حامیان جنبش فلسطین، هنرمندان عرب و گروههای سبز خواستار بایکوت این جشنواره شده بودند.
شماری از برنامهها هم اعلام کردهاند به صورت مستقل نه تحت لوای جشنواره سیدنی برنامه خود را ارائه میکنند. برخی برنامهها هم اعلام کردهاند ارتباط مالی خود را با این رویداد قطع میکنند و حمایت مالی آن را دریافت نخواهند کرد.
مسؤولان یکی از برنامههای فرهنگی هم اعلام کرده تعهد به امنیت فرهنگی هنرمندانش باید بدون ترس یا سازش شکل بگیرد و با توجه به اینکه هنرمندان فلسطینی از امنیت فرهنگی برای ارائه آثارشان برخوردار نیستند و نمیتوانند در جشنوارهای مثل سیدنی حضور داشته باشند، آنها در اعتراض به کمک مالی اسرائیل، بدون پذیرش حمایت مالی این جشنواره، کار خود را ارائه میکنند.
ناظم حسین کمدین، خالد سابسایی هنرمند تجسمی، بتی گرامبل بازیگر و مارکوس وال شاعر از دیگر چهرههایی هستند که اعلام کردهاند برای حمایت از حقوق نادیده گرفته شده هنرمندان فلسطینی در این رویداد حضور نمییابند.
این هنرمندان از مخالفان آپارتاید خواستهاند تا جشنواره سیدنی ۲۰۲۲ را تحریم کنند، زیرا حضور در جشنواره سیدنی به معنی پذیرش همکاری با رژیم آپارتاید اسرائیل است و موجب عادیسازی روابط با چنین رژیمی میشود.
تام بالارد از جمله چهرههای هنری است که در توئیتر اعلام کرده پس از فراخوان بایکوت جشنواره سیدنی به دلیل پذیرش حمایت مالی از سفارت اسرائیل، تصمیم گرفته است اجرایش را که قرار بود در شب جشن کمدی در این جشنواره ارائه شود، عرضه نکند.
سایت خبری «تایمآف اسرائیل» نیز تایید کرد در شب آغاز به کار این جشنواره شمار برنامههای خارج شده از این فستیوال به بیش از ۳۰ برنامه رسیده است.
در عین حال گاردین در مطلب دیگری از سوی شرکتکنندگان در این جشنواره نوشت: شمار زیادی از شرکتکنندگان نیز با صدور بیانیهای اعلام کردهاند حضورشان به معنی حمایت از اسرائیل نیست و در حالی که مخالف رابطه سرکوبگرانه اسرائیل با فلسطینیها هستند، تنها به دلیل گسترش رابطه فرهنگی در این رویداد شرکت میکنند. جشنواره هنری سیدنی در حالی کارش را شروع کرده که هر لحظه بر تعداد کمپانیهای هنری یا هنرمندان منفردی که برنامههای از پیش تعیین شدهشان را از جشنواره بیرون میبرند، افزوده میشود. تنها در ۲۴ ساعت اخیر تام واکر کمدین، ترانهسرا و خواننده هوپ دی و گوین دیویس به این بایکوت پیوستهاند.
ارسال به دوستان
تصویربرداری «عاشورا» پایان یافت
مینیسریال الفویژه در تدارک پخش
تصویربرداری سریال «عاشورا» به کارگردانی سیدهادی حجازیفر در آبادان به پایان رسید و مراحل پس از تولید آن برای پخش ادامه دارد. به گزارش «وطنامروز»، تصویربرداری سریال «عاشورا» به کارگردانی هادی حجازیفر و تهیهکنندگی ابوالفضل صفری بعد از ۳۷۵ روز به پایان رسید و گروه عازم تهران شدهاند. سریال «عاشورا» که روزهای پایانی تصویربرداری را در آبادان سپری میکرد، با حضور بازیگران اصلی این مجموعه از جمله خود هادی حجازیفر در نقش شهید مهدی باکری، وحید آقاپور و دیگر بازیگران این مجموعه پایان یافت. این مجموعه یک مینیسریال 7 قسمتی است که یک نسخه سینمایی هم با نام «موقعیت مهدی» برای چهلمین جشنواره فیلم فجر دارد و در جشنواره امسال از آن رونمایی خواهد شد. غیر از این نسخه سینمایی خود مینیسریال هم در ساختار اثری سینمایی تصویربرداری شده و به لحاظ پروداکشن در ردیف سریالهای الف ویژه دیده شده است. مجموعه عاشورا به رشادتهای لشکر ٣١ عاشورا میپردازد و ضمن نمایش فرازهایی از مجاهدتهای خاموش برخی دلاوران این لشکر در عملیاتهای خیبر و بدر و نمایش رشادتهای حمید باکری، زندگی و شهادت مهدی باکری را محور داستان خود قرار داده است. هادی حجازیفر که نقش مهدی باکری را ایفا میکند، کارگردانی این مجموعه را نیز عهدهدار است.
این مجموعه در میان معدود سریالهایی است که پیمان جبلی، رئیس صداوسیما در ابتدای حضور خود در سازمان به پشت صحنه آن رفت.
همچنین مجموعه تلویزیونی «خداداد» به کارگردانی علی غفاری و تهیهکنندگی سعید سعدی سهشنبه در تهران کلید خورد که قرار است ویژه نوروز ۱۴۰۱ در ۱۳ قسمت ساخته شود. مطابق برنامهریزیها تصویربرداری سریال «خداداد» تا دهم فروردینماه سال آینده ادامه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
زندگی شهید همدانی فیلم سینمایی میشود
تحقیقات میدانی در سوریه
فیلم سینمایی «مؤمن» به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی با روایتی از زندگی سردار شهید سرلشکر حاج حسین همدانی تولید میشود.
به گزارش مهر، فیلم سینمایی «مؤمن» به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی با روایتی از زندگی شهید حسین همدانی تولید میشود.
این پروژه در حال حاضر در مرحله طرح اولیه باقی مانده و هنوز به مرحله پیشتولید نرسیده است.
پروژه ساخت فیلم سینمایی «مؤمن» به تهیهکنندگی محمدرضا شفیعی و کارگردانی هادی مقدمدوست که به داستان زندگی شهید حسین همدانی، فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسولالله(ص) میپردازد از ۳ سال گذشته مطرح شده اما به دلایل مختلف پیشرفتی نداشته است و در حال حاضر گفته میشود در صورت حمایت، پژوهش و نگارش فیلمنامه آن در سال آینده انجام خواهد شد.
هنوز مشخص نیست هادی مقدمدوست این فیلم را کارگردانی خواهد کرد یا خیر اما تیم تهیه این پروژه در نظر دارد از سال آینده تحقیقات میدانی خود را در سوریه آغاز کرده و در صورت تأمین اعتبار آن را جلوی دوربین ببرد.
شهید حسین همدانی، فرمانده لشکر ۲۷ محمد رسولالله؛ معروف به «حبیب سپاه»، از بنیانگذاران سپاه همدان و کردستان به شمار میآمد و از سال ۱۳۵۹ در دفاعمقدس حضور داشت. وی ۱۶ مهر ۱۳۹۴ در اطراف شهر حلب سوریه، در نبرد علیه نیروهای داعش به شهادت رسید.
همچنین شورای پروانه نمایش فیلمهای سینمایی در جلسه اخیر خود با صدور پروانه نمایش برای فیلمهای «ملخ» به تهیهکنندگی منیژه حکمت و کارگردانی فائزه عزیزخانی، «رفقای اورژانسی» به تهیهکنندگی علی شاهحاتمی و کارگردانی مشترک حسین صیدخانی و حسن صیدخانی و «بی آبان» به تهیهکنندگی علی محمد قاسمی و کارگردانی مهرداد کورشنیا موافقت کرد.
ارسال به دوستان
اخبار
«آب، باد، خاک» به خانه هنرمندان ایران رسید
فیلم سینمایی «آب، باد، خاک» ساخته امیر نادری در چهارصدونودمین نوبت از برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران نمایش داده میشود. به گزارش «وطنامروز»، تازهترین نوبت از سینماتک خانه هنرمندان ایران دوشنبه ۲۰ دیماه به نمایش فیلم سینمایی «آب، باد، خاک» به کارگردانی امیر نادری اختصاص دارد. چهارصدونودمین برنامه سینماتک از ساعت ۱۷:۳۰ در سالن ناصری با حضور مانی پتگر، تدوینگر فیلم، عکاس و فیلمساز همراه خواهد بود. در خلاصه داستان فیلم سینمایی «آب، باد، خاک» آمده است: «نوجوانی در پی یافتن پدر و مادر و اقوامش به زادگاه خود که بیابانی است خشک و بیآب و علف، بازمیگردد. او موقعی میرسد که مردم دستهدسته از باد و خاک و بیآبی میگریزند. پدر و مادر نوجوان نیز خانه و کاشانه را رها کرده و گریختهاند».
***
حضور هنرمندان ۷۵ کشور در جشنواره فیلم کوتاه «رسام»
۵۹ اثر در بخش ملی و ۴۴ اثر در بخش بینالملل به مرحله نهایی داوری جشنواره فیلم کوتاه «رسام» راه یافتند.
به گزارش «وطنامروز» سرهنگ محمود سزاوار، رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاعمقدس از حضور هنرمندان ۷۵ کشور در سومین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه «رسام» خبر داد و گفت: اختتامیه این رویداد سینمایی ۲۹ دی در خوزستان برگزار میشود.
وی به سطح کیفی آثار رسیده به این رویداد سینمایی اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه در سومین گام این رویداد، به اذعان هیات داوران و دبیر جشنواره، کیفیت آثار سطح بالاتری نسبت به دورههای گذشته پیدا کرده است.
رئیس سازمان هنری و امور سینمایی دفاعمقدس درباره تعداد آثار رسیده به جشنواره بیان کرد: امسال در سومین جشنواره فیلم کوتاه «رسام» در مجموع یکهزار و ۳۴۸ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید که ۵۹ اثر در بخش ملی و ۴۴ اثر در بخش بینالملل به مرحله نهایی داوری راه یافتند.
سرهنگ سزاوار مطرح کرد: بهرغم مشکلاتی که جهان به واسطه ویروس کرونا درگیر آن بود اما خوشبختانه شاهد بودیم که در این رویداد هنرمندان ۷۵ کشور آثارشان را برای جشنواره ارسال کردند.
وی در پایان تاکید کرد: سومین جشنواره «رسام» امسال با مشارکت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس استان خوزستان و منطقه آزاد اروند ۲۹ دی در آبادان و خرمشهر برگزار خواهد شد.
***
۲ رویداد هنری در فرهنگسرای ارسباران
کارگاه یکروزه آبرنگ «از جلفا تا جلفا» و نمایشگاه نقاشی «مسافر کهکشان» در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، کارگاه یکروزه نقاشی با آبرنگ «از جلفا تا جلفا» زیر نظر استاد احمد مقدسی و نمایشگاه نقاشی «مسافر کهکشان» منتخب نقاشیهای مریم جعفربگلو در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. استاد «احمد مقدسی» امروز از ساعت ۱۶ تا ۱۹ با اجرای کارگاه یکروزه نقاشی با آبرنگ، در ۳ مرحله دوستداران نقاشی را با خلق در لحظه اکنون آشنا میکند. همچنین نمایشگاه نقاشی «مسافر کهکشان» در گالری شماره ۱ فرهنگسرای ارسباران، از ۱۷ تا ۲۳ دیماه در معرض دید علاقهمندان قرار دارد. نگارخانه هنر فرهنگسرای ارسباران همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ پذیرای علاقهمندان به هنرهای تجسمی است.
***
پاسداشت احمدرضا احمدی در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه «سلفی۲۰»
آیین اختتامیه دومین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی۲۰» همراه با پاسداشت احمدرضا احمدی، شاعر کشورمان امروز برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، عصر امروز اختتامیه دومین دوره جشنواره فیلم کوتاه «سلفی۲۰» از ساعت ۱۵ در فرهنگسرای ارسباران برگزار و برگزیدگان این جشنواره معرفی میشوند. سعید نجاتی کارگردانی این مراسم را بر عهده دارد و مژده لواسانی مجری برنامه خواهد بود. همچنین زکریا یوسفی به اجرای قطعات موسیقی در مراسم خواهد پرداخت. پاسداشت یک عمر شاعرانگی احمدرضا احمدی نیز بخشی از این مراسم است. آیین اختتامیه دومین جشنواره فیلم کوتاه «سلفی ۲۰» با حفظ پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود و از پلتفرم ودیو و صفحه مجازی جشنواره نیز برای علاقهمندان پخش خواهد شد.
در بخش پایانی اختتامیه، آثار منتخب جشنواره در سالن اصلی فرهنگسرای ارسباران نمایش داده میشود.
ارسال به دوستان
سرپرست دفتر موسیقی وزارت ارشاد:
دفتر موسیقی دخالتی در انتخاب آثار جشنواره فجر ندارد
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست دفتر موسیقی با حضور در دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر با هیات انتخاب آثار و گروههای شرکتکننده در این رویداد دیدار و گفتوگو کردند. به گزارش «وطنامروز»، محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد اللهیاری، سرپرست دفتر موسیقی از دبیرخانه جشنواره موسیقی فجر بازدید و در بخشی از جلسه هیات انتخاب آثار و گروههای سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر شرکت کردند.
سیزدهمین جلسه هیات انتخاب آثار و گروههای سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر با حضور محمدرضا ابراهیمی، محمدرضا تفضلی، بهرام دهقانیار، احسان ذبیحیفر، امیرعباس ستایشگر، علی صمدپور و محمدعلی مرآتی، اعضای شورا به همراه حسن ریاحی دبیر جشنواره روز جمعه ۱۷ دیماه برگزار شد. در ابتدای این جلسه، محمد اللهیاری گفت: بر اساس آییننامه جشنواره موسیقی فجر، دبیر جشنواره و هیات انتخاب آثار و گروههای جشنواره از مهمترین ارکان جشنواره هستند. خوشبختانه اعضای هیات انتخاب این دوره از جشنواره موسیقی فجر دارای سوابق ارزشمند و بسیار خوبی هستند و تاکنون در جلسات متعدد و منظم فرآیند داوری را پیش بردهاند. وی با اشاره به جایگاه دفتر موسیقی افزود: به گواه اعضای محترم این هیات، دفتر موسیقی تاکنون هیچ دخالتی در انتخاب گروهها در بخش غیررقابتی یا آلبومها در بخش رقابتی برای حضور در جشنواره نداشته و نخواهد داشت و تنها پشتیبانی از جلسات داوری را بر عهده دارد. سرپرست دفتر موسیقی ضمن اشاره به اتمام انتخاب آثار و گروههای حاضر در این دوره از جشنواره و داوری آلبومها در جایزه باربد، با اشاره به شرح وظیفه اعضای هیات انتخاب آثار و گروهها ادامه داد: از سال گذشته که جایزه باربد و بخش رقابتی احیا شد، شرح وظیفه جدیدی به این هیات اضافه شد و آن داوری آلبومهای وارده است. حسن ریاحی، دبیر سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به شرایط سخت امسال و فراگیری کرونا، امور اجرایی جشنواره بسیار خوب و منظم در حال انجام بوده و با همراهی و نظرخواهی از اساتید تلاش داریم جشنواره به بهترین شکل برگزار شود. در ادامه این جلسه، اعضای هیات انتخاب ضمن ارائه گزارشی از کیفیت آثار رسیده به این دوره از جشنواره، پیشنهادات خود را نیز برای برگزاری هر چه بهتر جشنواره در دورههای آتی ارائه دادند.
امیرعباس ستایشگر، یکی از اعضای هیات انتخاب آثار با اشاره به اضافه شدن بخش ویژه آهنگسازی به این دوره از جشنواره موسیقی فجر، درباره جزئیات آثار ارسال شده عنوان کرد: پس از فراخوانی که در مهرماه منتشر کردیم، ۱۴۸ گروه برای حضور در بخش غیررقابتی جشنواره و ۱۱۴ آلبوم نیز برای بخش رقابتی جشنواره ثبتنام کردند. برخی گروهها را هیات انتخاب به جشنواره دعوت کرده و برخی هم از طریق فراخوان درخواست حضور دادهاند.
در بخش پایانی این جلسه، محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی و تشکر از زحمات دبیر و اعضای هیات انتخاب آثار و گروههای سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر گفت: حضور در چنین جشنوارههایی اهمیت زیادی داشته و باعث ایجاد اعتمادبهنفس در جوانان میشود.
سالاری در ادامه با اشاره به وضعیت و جایگاه موسیقی افزود: یکی از دغدغههایی که داریم جلوگیری از مستحیل شدن ملودیهاست، امروز با موسیقیهایی مواجه میشویم که نه از اصالت بومی برخوردار هستند و نه کاملا به موسیقی کلاسیک وصل شدهاند. این نوع از موسیقی فقط میتواند نیازهای آنی را رفع کند و نمیتواند برای طولانیمدت در توفانها ماندگار باشد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر لزوم بررسی گزارشهای مقایسهای و آسیبشناسی در جشنواره موسیقی فجر در جهت ارتقای کمی و کیفی این جشنواره عنوان کرد: بحث موسیقی، یکی از دغدغههای اصلی نظام است و ما باید این روند را به سمت عمقبخشی حرکت بدهیم. این امر یک کار جدی میطلبد که برای برطرف کردن مشکلات آن باید همه دست به دست هم بدهیم.
سیوهفتمین جشنواره موسیقی فجر همزمان با گرامیداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمنماه ۱۴۰۰ به دبیری حسن ریاحی در بخشهای رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی برگزار میشود و جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه و نشستهای پژوهشی برنامههای دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|