|
سرزمین امنی برای دشمنان خدا وجود ندارد
فرماندهکل سپاه پاسداران گفت: بخشی از انتقام سخت را گرفتهایم و بخش دیگری از آن هنوز باقی مانده است و مطمئنا همه این را میدانند، مقامات آمریکایی باید بدانند نمیتوان به ملتی تهاجم کرد و از انتقام متقابل او در امان بود. سرلشکر حسین سلامی اظهار داشت: در اقصی نقاط جهان اسلام شمشیرهای مسلمانان کشیده شده است و سرزمین امنی برای دشمنان خدا وجود ندارد و دیگر سیطره کفار بر مسلمانان ممکن نیست و ایران امروز الگوی این مقاومت بزرگ است.
ارسال به دوستان
سفر امیرعبداللهیان به عمان و پیامهای منطقهای و فرامنطقهای این سفر
دیدارهای مهم در مسقط
گروه سیاسی: وزیر امور خارجه کشورمان روز گذشته برای دیدار و گفتوگو با مقامات عمان، در رأس هیاتی وارد مسقط، پایتخت این کشور شد. محور اصلی گفتوگوها در سفر حسین امیرعبداللهیان به عمان بررسی راههای گسترش مناسبات فیمابین در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین رایزنی درباره مسائل مهم منطقه بود.
به گزارش «وطنامروز»، وزیر امور خارجه در بدو ورود به فرودگاه مسقط در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سفر من و هیات همراه به مسقط یکروزه است. در این سفر با مقامات عالیرتبه عمان و وزیر خارجه گفتوگوهایی درباره توسعه مناسبات دوجانبه و برخی مسائل منطقهای و بینالمللی خواهیم داشت. امیرعبداللهیان روابط تهران و مسقط را دیرینه و پایدار عنوان کرد و گفت: ما در مسیر روابط پایدار و مستحکمی قرار داریم و علاقهمند هستیم همکاریهای سیاسی و فرهنگی را به سطح بالاتری از همکاریهای اقتصادی و تجاری ارتقا دهیم.
وی با اشاره به توافق چهارجانبه درباره احیای خط ترانزیتی گفت: این توافق به امضای ۴ کشور ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان رسیده است. وزیر امور خارجه تاکید کرد: امیدواریم با توجه به نگاه دولت سیزدهم به سیاست همسایگی و اتفاقات خوبی که در ماههای اخیر در مناسبات ما با همسایگان شمالی رخ داده است، در حوزه کشورهای حاشیه خلیجفارس نیز بتوانیم پیوند شبکه همسایگان را تقویت کنیم و همکاریها را توسعه دهیم.
امیرعبداللهیان همچنین با همتای خود «بدر بن حمد البوسعیدی» و معاون سلطان عمان دیدار و گفتوگو کرد. رئیس دستگاه دیپلماسی در دیدار «فهد بن محمود آلسعید» معاون سلطان عمان با اشاره به روابط تاریخی، مستمر و راهبردی ۲ کشور جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، از نقش مهم سلطان قابوس پادشاه فقید عمان در شکلگیری روابط ۲ کشور یاد و بر ادامه مناسبات تهران و مسقط در دوره سلطان هیثم تأکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با ابلاغ سلام سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور کشورمان به سلطان هیثم، از حضور هیأت عالیرتبه عمانی در مراسم تحلیف آیتالله رئیسی تقدیر و تشکر کرد. امیرعبداللهیان با تشریح سیاست دولت سیزدهم در اولویتدهی به همکاری با کشورهای منطقه، عمان را یکی از اولویتهای اصلی برای همکاریها در منطقه خواند و گسترش همهجانبه همکاریهای فیمابین در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را مورد تأکید قرار داد. وزیر امور خارجه کشورمان در حوزه همکاریهای اقتصادی، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری در عرصه حملونقل کالا و مسافر، حوزه انرژی، گردشگری، خطوط هوایی و سایر موارد همکاری مورد تأکید قرار داد. امیرعبداللهیان همچنین در تشریح نگاه جمهوری اسلامی ایران به همکاری با کشورهای منطقه خلیجفارس در چارچوب سیاست همسایگی، بر نبود هرگونه محدودیت و استثنایی در برقراری روابط خوب با کشورهای منطقه تأکید کرد. وزیر امور خارجه کشورمان درباره بحران یمن نیز با اشاره به دیدگاه اصولی جمهوری اسلامی ایران از ابتدای این بحران، مبنی بر راهحل سیاسی و مبتنی بر گفتوگو، ضمن تاکید مجدد بر ضرورت پیمودن مسیر سیاسی و گفتوگو برای حل مشکلات مردم یمن، از موضع حکیمانه عمان در این باره و همچنین تلاشهای ارزشمند دولت عمان در زمینه انتقال شهید ایرلو، سفیر کشورمان در یمن به تهران برای مداوا قدردانی کرد. فهد بن محمود آلسعید، معاون سلطان عمان نیز در این دیدار با اشاره به روابط نزدیک و برادرانه 2 کشور، گسترش همکاریهای فیمابین و علاقهمندی عمان به ایفای نقش در زمینه همگرایی کشورها در منطقه را مورد تأکید قرار داد. وی با اشاره به تاریخ و فرهنگ غنی ایران، بر نقش سازنده ایران در تحولات منطقه تاکید کرد.
* تهران- مسقط؛ فصلی نو
اولین سفر رئیس دستگاه دیپلماسی به عمان در شرایطی صورت میگیرد که طی ماه گذشته رایزنیها و سفرهای دیپلماتیک و غیردیپلماتیکی میان ۲ کشور برقرار شده است که روابط ۲ کشور مهم در منطقه غرب آسیا را وارد فصلی جدید میکند. این در حالی است که کاهش تدریجی حضور نظامی ایالات متحده آمریکا در منطقه و ترتیبات تازهای که بر اثر این خلأ قدرت حاصل میشود موجب شده بازیگران منطقهای به خودیاری روی آورده و ترجیح واقعیات عینی را در سیاست خارجی خود لحاظ کنند. به این ترتیب شبکهای از روابط میان متحدان و رقبای منطقهای در غرب آسیا در حال شکلگیری است. سفر وزیر خارجه امارات عربی متحده به ایران و مذاکرات ایران و عربستان در همین چارچوب قابل تحلیل است.
حسین امیرعبداللهیان هفته گذشته با «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر خارجه سلطنت عمان تلفنی گفتوگو کرد و 2 وزیر خارجه در این گفتوگو بر استمرار رایزنیها درباره مسائل مختلف مرتبط با روابط ۲ کشور و همچنین حل بحرانهای منطقهای بر اساس گفتوگو بین کشورهای منطقه تاکید کردند. همچنین سرتیپ ستاد «عبدالعزیز بن عبدالله المنذری» معاون ستاد کل نیروهای مسلح سلطنت عمان و هیات همراه 22 آذرماه به تهران سفر کرده و با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان ملاقات کردند.
سرلشکر محمد باقری در جریان این دیدار با اشاره به روابط دیرینه 2 کشور، اظهار داشت: سیاست دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران توسعه همهجانبه روابط با کشور عمان است که این سیاستی تغییرناپذیر محسوب میشود. وی افزود: عمان در همه اتفاقات منطقهای و در ارتباطات و تعاملات، تاکنون نقش مناسبی در میانجیگری و آرامسازی شرایط در هماهنگی با جمهوری اسلامی ایفا کرده که این روند موجب قدردانی است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: در حوزه امنیت دریایی، دریای عمان، تنگه هرمز، دریای عرب و همچنین مساله یمن و سایر اتفاقات منطقهای هماهنگیهای خوبی بین 2 کشور ایران و عمان برقرار است که باید روزبهروز توسعه یابد. سرلشکر باقری اظهار داشت: در مسأله ارتباطات 2 نیروی مسلح، کمیسیون دوستی بین 2 کشور تشکیل شده که میتواند بستر مناسبی در راستای افزایش همکاریها باشد و برگزاری شانزدهمین دور این سفرها بیانگر عمق روابط 2 کشور است. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارند در حوزههای آموزشی، صنعت دفاعی، بهداشت و درمان و مهندسی با عمان همکاری داشته باشند و همچنین تجربیات خود را در نبردهای گوناگون با تروریسم در اختیار نیروهای مسلح عمان قرار دهند. وی اظهار داشت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حوزه توسعه زیرساختهای اقتصادی کشور فعال هستند و آمادگی دارند در حوزه ساخت پروژههای گوناگون در کشور عمان نیز مسؤولیت بپذیرند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به سیاست تنشزدایی در سطح منطقه گفت: در بخش مسائل منطقهای، ما دیدارهایی با مقامات کشورهای امارات و عربستان داشتهایم و تا حدودی سوءتفاهمها برطرف شده است؛ همچنین روابط خوبی با قطر و کویت داریم. سرلشکر باقری تأکید کرد: جمهوری اسلامی آمادگی کامل دارد با روی کار آمدن دولت جدید، روابط خود را با همسایگان توسعه دهد و سوءتفاهمها را رفع کند.
* ترسیم الگوی همکاری با همسایگان
با آغاز کار دولت سیزدهم، سیاست تعامل با همسایگان و منطقهگرایی پس از یک دوره فراموشی که سیاست خارجی با ساعت غرب تنظیم میشد، به عنوان یک راهکار برای گسترده شدن سبد دیپلماسی و موازنهسازی مقابل فشار غربیها در دستور کار قرار گرفت. اشاره امیرعبداللهیان به توافق چهارجانبه ۴ کشور ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان درباره احیای خط ترانزیت از آن جهت حائز اهمیت است که نقش کشورمان در ۳ طرح زیرساختی ابتکار کمربند و جاده، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کریدور شمال- جنوب پس از عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای بیش از پیش پررنگ شده است. ابتکار کمربند و جاده، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کریدور شمال- جنوب به عنوان طرحهای کلیدی در حوزه اتصالات زیرساختی میتوانند در تقویت منافع مشترک کشورهای در حال توسعه و تقویت صلح در این منطقه نقش ایفا کنند. نکته مهم اما اینجاست که ایران حلقه وصل ۳ طرح زیرساختی فوق است. ایران میتواند از طریق کریدور شمال - جنوب حلقه وصل جنوب و شمال اوراسیا باشد و آسیای مرکزی و روسیه را به هند پیوند دهد.
* پای وین هم در میان است؟
به نظر میرسد یکی از محورهای سفر رئیس دستگاه دیپلماسی به مسقط گشایش پرونده بین ۲ کشور درباره مساله صادرات گاز ایران به عمان باشد تا مسقط بتواند گاز ایران را به کشورهای دیگر صادر کند؛ چه اینکه اخیرا وزیر نفت عمان اعلام کرده بود این کشور حاضر است گاز ایران را به شرق یمن ارسال کند. رئیس دستگاه سیاست خارجی در مسقط همچنین با تشریح آخرین تحولات مرتبط با مذاکرات وین، بر نگاه کشورمان به ابتکارات عملی و سازنده طرفهای این گفتوگو تأکید و حسننیت و جدیت کشورمان در رسیدن به توافق خوب را مورد اشاره قرار داد.
این در حالی است که طی روزهای اخیر با شدت گرفتن گمانهزنیها درباره نتایج مذاکرات «وین 8» فضای رسانهای در داخل کشور شکل گرفته که سفر امیرعبداللهیان به مسقط را با دستور کار مذاکراتی درباره برجام و آمریکا عنوان کردهاند. از این حیث با توجه به نقش واسط عمان در آغاز مذاکرات هستهای بین تهران و واشنگتن در سال 90 و نقش میانجیگری این کشور که همواره مورد تاکید کشورمان بوده است، برای پی بردن به صحت چنین گزارهای، باید به انتظار نشست.
ارسال به دوستان
سخنگوی طالبان از مذاکره هیأت اعزامی این گروه با احمد مسعود در حاشیه سفر به تهران خبر داد
مسعود و طالبان دور میز
گروه سیاسی: سخنگوی طالبان با انتشار توئیتی درباره سفر اخیر هیاتی از طالبان به تهران نوشت: اسماعیل خان و احمد مسعود با هیاتی از امارت اسلامی در تهران دیدار کردند. طی این نشست، امارت اسلامی به آنها اطمینان داد میتوانند بدون هیچ نگرانی به کشور بازگردند.
به گزارش «وطنامروز»، در ادامه دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی برای به فرجام رساندن شرایط داخلی افغانستان، شنبهشب سرپرست وزارت خارجه طالبان راهی تهران شد. در همین زمینه مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان و هیأت همراه با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتوگو کردند. امیرعبداللهیان در این نشست ضمن تأکید بر اینکه تاریخ اثبات کرده است پیوند مردم ایران و افغانستان از نوع خویشاوندی است، اظهار داشت: مجاهدتهای مردم باغیرت افغانستان نشان داد هیچ قدرت خارجی نمیتواند افغانستان را اشغال و بر آن حکومت کند. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سخنان مثبت رهبران طالبان درباره تشکیل دولت فراگیر، ضرورت تامین شاخصهای قابل قبول در این باره را مورد تأکید قرار داد. امیرعبداللهیان کمکهای بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم رنجدیده افغانستان را یادآور شد و افزود: ایران ضمن تداوم این کمکها، از ظرفیتهای منطقهای نیز برای کمکهای بیشتر به منظور کاهش مشکلات مردم افغانستان بهره خواهد گرفت. وی همچنین سیاستهای غلط آمریکا و همپیمانان آن طی ۲۰ سال گذشته در افغانستان را مورد نکوهش قرار داد و ایجاد اختلاف بین افغانستان و کشورهای همسایه را یکی از محورهای سیاست آمریکا در منطقه خواند. امیرعبداللهیان تاکید کرد: منابع مالی بلوکه افغانستان توسط آمریکا باید برای ملاحظات بشردوستانه و به منظور کمک به بهبود وضعیت اقتصادی مردم افغانستان آزاد شده و در اختیار این کشور قرار گیرد. همچنین وزیر امور خارجه ضمن بزرگداشت یاد شهدای دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در مزارشریف، مسؤولیت هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان نسبت به حفاظت از اماکن دیپلماتیک را یادآور شد. در این نشست هیأت افغانستانی گزارشی را درباره روند مقابله با داعش و سایر گروههای تروریستی و همچنین سیاستهای مرتبط با مقابله با تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان در دولت جدید این کشور ارائه کرد. سرپرست وزارت خارجه افغانستان ضمن تشکر از میهماننوازی جمهوری اسلامی ایران از مهاجران افغانستانی طی ۴۳ سال گذشته، مشترکات ۲ ملت را یادآور شد و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار افغانستان بوده است و دولت جدید افغانستان نیز تاکید دارد علیه هیچ یک از کشورهای همسایه نیست.
* گفتوگوی احمد مسعود و طالبان در تهران
پرسروصداترین خبری که در حاشیه سفر هیات افغانستانی به تهران منتشر شد اما مربوط به دیدار هیات طالبان با احمد مسعود در تهران میشد تا سرانجام پس از بسیاری از ادعاهای هیجانی و تحلیلهای غیرواقعبینانه در تشویق نزاع نظامی در افغانستان، میز مذاکره به مهمترین محل تقابل احمد مسعود و طالبان تبدیل شود. در این میان تهران نیز که از آغاز بحران افغانستان همواره ایده دولت فراگیر و مشارکت همه طرفهای درگیر را برای تعیین سرنوشت نهایی همسایه شرقی تجویز کرده بود میزبان گفتوگو شد.
ظهر روز گذشته بود که «امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان در یک نشست خبری اعلام کرد هیات اعزامی به تهران با اسماعیل خان و احمد مسعود دیدار کرد. وی افزود: در این دیدار از طرف طالبان اطمینان داده شد آنها میتوانند بدون هیچ نگرانی به افغانستان بازگردند و «امارت اسلامی تلاش میکند آینده کشور برای همه قابل اطمینان بوده و برای کسی دلیل مخالفت باقی نماند». ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در صفحه توئیترش درباره سفر اخیر هیاتی از طالبان به تهران نوشت: اسماعیل خان و احمد مسعود با هیاتی از امارت اسلامی در تهران دیدار کردند. طی این نشست، امارت اسلامی به آنها اطمینان داد میتوانند بدون هیچ نگرانی به کشور بازگردند. بلال کریمی، معاون سخنگوی دولت موقت طالبان نیز در یک پیام توئیتری این دیدار را تایید کرد. خبر این دیدار در شرایطی منتشر شد که «صبغتالله احمدی» سخنگوی جبهه پنجشیر چندی پیش در واکنش به احتمال دیدار احمد مسعود و وزیر خارجه طالبان در تهران تاکید کرده بود «قرار نیست مذاکرهای میان احمد مسعود و رهبری طالبان در ایران انجام شود». روز گذشته همچنین دیداری دوجانبه میان مولوی امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دولت طالبان و حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیسجمهور ایران در امور افغانستان در تهران برگزار شد.
* ایران به دنبال افغانستانی با تمام اقوام
اخبار مربوط به دیدارهای طرفین افغانستانی در تهران تبدیل به موضوع بخشی از سوالات در نشست خبری روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه کشور شد. در همین زمینه سعید خطیبزاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی اخبار منتشر شده که در جریان سفر هیات طالبان به ایران نشستی بین این گروه و برخی گروههای افغانستانی از جمله احمد مسعود و همچنین اسماعیلخان والی پیشین هرات برگزار شده است و به طور کلی آیا در جریان مذاکرات هیات طالبان در تهران در ارتباط با وضعیت منطقه پنجشیر نیز با توجه به اهمیت این موضوع برای مردم ایران گفتوگویی با آنها از سوی تهران صورت گرفته است، گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران به وضعیت مردم افغانستان یک نگاه شمولگراست، فارغ از منطقه و قومیت آنها. نگاه ما این است که تمام اقوام در داخل جغرافیای افغانستان باید صدا و خواستهشان شنیده شود. درباره آنچه گفتید ایران در موقعیتهای مختلف میزبان گروههای مختلف افغانستانی بوده و در این سفر هم جمهوری اسلامی ایران میزبان این گفتوگو بوده است. گفتوگوهای خوبی بین گروههای افغانستانی انجام شده است و امیدواریم نتیجه آن آینده درخشانی برای مردم افغانستان به همراه داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا ایران برنامهای برای به رسمیت شناختن طالبان دارد یا خیر، گفت: اساسا ما امروز در آن نقطه قرار نداریم، مشخصهها و مؤلفههایی که میتواند به شناسایی دولت جدید در افغانستان بینجامد در ملاقات اخیر آقای امیرعبداللهیان و در اظهارات گذشته، گفته شده است. شناسایی [به رسمیت شناخته شدن] چیزی است که حاکمان امروز افغانستان با رفتار مسؤولانه خودشان و رعایت شاخصها و مؤلفههای مدنظر به دست میآورند و چیزی نیست که به آنها اعطا شود.
* دیپلماسی فعال و احتیاط عقلانی تهران
میزبانی تهران از مذاکرات میان طرفهای افغانستانی و تلاش برای حرکت به سمت یک دولت فراگیر متشکل از تمام اقوام برای آینده افغانستان را میتوان امتدادی بر موضع ثابت تهران درباره بحران کابل دانست؛ مسالهای که پیش از این نیز ایران به عنوان تنها راهحل برونرفت همسایه شرقی از شرایط مخاطرهآمیزی دانست که درباره آینده این کشور تصور میشود. آبانماه امسال در جریان دومین دور نشست وزرای خارجه همسایگان افغانستان که به میزبانی تهران برگزار شد، وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه از این اجلاس باید پیامی قوی برای شکلگیری دولتی فراگیر در افغانستان ارسال شود، به اهمیت تاریخی افغانستان و نقش گروهها و اقوام مختلف در تاریخ این کشور اشاره کرد و گفت: برای برونرفت از وضعیت کنونی افغانستان نیازمند انسجام داخلی، بهکارگیری تمام ظرفیتهای داخلی این کشور و بهرهگیری از استعدادهای بالای کشورهای همسایه و همچنین جامعه بینالملل هستیم.
در این میان اما یکی از عجیبترین مسائلی که جای پرداخت ویژه دارد نگاه بخشی از جریانات سیاسی داخلی ایران بود که بدون شناخت حداقلی از شرایط افغانستان و مناسبات جاری در این کشور، بنا بر برخی ملاحظات سیاسی تلاش داشتند ایران را به جای بازیگری میانجی و ثباتبخش برای افغانستان تبدیل به یکی از طرفین این نزاع کرده و شرایط را به سمتی هدایت کنند که عملا ایران با یک بحران امنیتی در مرزها مواجه شده و در باتلاق جنگ داخلی افغانستان گیر کند. با این حال سیاست هوشمندانه جمهوری اسلامی در عدم جانبداری مستقیم از یکی از طرفین نزاع و در عین حال رویکرد فعال در ارتباط برقرار کردن با همه گروهها ذیل مطالبه دولت فراگیر باعث شد تهران میزبان گفتوگوها میان گروههای افغان باشد.
ارسال به دوستان
اخبار
روایت سردار شریف از دیدار فرمانده کل سپاه با خانواده شهیدان اسدیلاری
تکذیبیهای بر خباثت اصلاحطلبان
در پی انتشار گفتوگوی زهرا امجد و محسن اسدیلاری مادر و پدر گرانقدر «محمدحسین و زینب اسدیلاری» از «شهدای پرواز هواپیمای اوکراینی» و انتساب سخنانی به سرلشکر حسین سلامی، فرمانده کل سپاه در دیدار با آنان، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف، سخنگو و مسؤول روابط عمومی کل سپاه گفت: مادر محترمه شهیدان اسدیلاری در بیان چگونگی دیدار و نیز سخنان فرمانده کل سپاه با وی و همسرش دچار اشتباه شدهاند و پس از گذشت حدود ۲ سال از این اتفاق (بهمن 98) نقل ناقص، جهتدار و تحریفشدهای را ارائه کردهاند.
به گزارش سپاهنیوز، سردار شریف افزود: در آن سال مدتی قبل از حضور سردار سلامی در منزل شهیدان اسدیلاری، بر اساس تصمیم سپاه تعدادی از فرماندهان و مسؤولان طی برنامهای مامور ملاقات، عرض تسلیت و دلجویی از خانوادههای معظم شهدای پرواز هواپیمای اوکراینی میشوند و بر اساس تقسیم کار صورتگرفته سردار سلیمانی (معاون بازرسی سپاه) در ساعت ۱۶ مورخ ۲۳ دیماه ۹۸ به دیدار خانواده شهیدان اسدیلاری میروند و پدر بزرگوار شهیدان، آقای دکتر محسن اسدیلاری از سردار رضا سلیمانی درخواست دیدار با سردار سلامی را مطرح میکنند که متعاقبا پس از طرح موضوع با فرمانده کل سپاه و تاکید ایشان مبنی بر اینکه خودمان حضورا خدمت خانواده خواهیم رسید، با برنامهریزی به عمل آمده فرمانده کل سپاه عصر پنجشنبه مورخ ۱۷ بهمنماه ۹۸ به همراهی سردار سلیمانی (معاون بازرسی سپاه)، سردار شریفی (مدیر ایثارگران سپاه) و چند تن دیگر از مسؤولان سپاه در منزل وی حضور مییابند؛ در این دیدار همچنین علاوه بر خانواده محترم تعدادی از بستگان نیز حضور داشتند.
وی با اشاره به گفتوگوی سردار سلامی با خانواده شهید در فضایی حزنانگیز و در عین حال صمیمی خاطرنشان کرد: در این دیدار فرمانده کل سپاه با تسلیت و ابراز همدردی، پس از شنیدن سخنان پدر بزرگوار شهیدان مبنی بر اینکه فرزندانشان دارای عقاید مذهبی بوده و در آیینهای گرامیداشت شهید حاجقاسم سلیمانی در کشورمان نیز شرکت کرده بودند و قصد داشتند پس از عزیمت به کانادا اقدام به برگزاری مراسمی برای سردار دلها کنند، با تمجید از تربیت چنین فرزندانی توسط این خانواده و طلب علو درجات برای شهیدان، آنها را انسانهایی ارزشمند توصیف کرده و اجرشان را مانند شهدای وسط میدان جنگ دانستند.
سخنگوی سپاه در ادامه تصریح کرد: اینکه مادر گرامی شهیدان به طور نادرست سخنانی مبنی بر اینکه سردار سلامی گفتند «اگر اینها نبودند چه جنگی میشد؟ و اگر این اتفاق (سانحه) نمیافتاد ۱۰ میلیون جمعیت کشته میشدند و این واقعه باعث شد که این جنگ رخ ندهد!» را به فرمانده کل سپاه نسبت دادهاند؛ امری خلاف واقع و به دور از انصاف است.
سردار شریف با تاکید بر اینکه خانم اسدیلاری در مصاحبه خود با روزنامه شرق از اصرار زیاد سپاه برای دیدار با خانواده و عدم قبول آن و واسطه شدن یکی از اعضای خانواده برای آمدن سردار سلامی خبر میدهد، افزود: هرچند سپاه دیدار با خانوادههای این شهدای عزیز را برای خود افتخار و تکلیف میداند و در این راستا اراده خود را با حضور فرماندهان و مسؤولان در منازل آنان نشان داده است اما نقل خانم اسدیلاری درست و دقیق نبوده و همانگونه که گفته شد پدر ارجمند شهیدان دیدار با فرمانده کل سپاه را از سردار سلیمانی (معاون بازرسی سپاه) خواسته بودند و ایشان و همسر محترمشان خانم اسدیلاری حتی در تاریخ ۹ آذرماه ۹۹ کتاب نخبگان آسمانی را که پیرامون فرزندان شهید خود نوشته بودند را پس از حدود یک سال از دیدار به عنوان هدیه برای سردار سلامی ارسال کردهاند.
***
حاجقاسم درگیری با صهیونیستها را از سنگ به موشک انتقال داد
سفیر جمهوری اسلامی ایران در دمشق تأکید کرد سردار شهید حاجقاسم سلیمانی نقش اساسی و بزرگی در احیای آرمان فلسطین و حمایت از آن ایفا کرد. «مهدی سبحانی» در مصاحبه با وبگاه «العهد» گفت: بر هیچ کس پوشیده نیست که شهید سلیمانی توانست درگیری با دشمن صهیونیستی را از سنگ به موشک توسعه دهد، بهگونهای که یک مکان جغرافیایی کوچک مانند غزه توانست دشمن صهیونیست را خوار و ذلیل کند و ابهت آن را درهم شکند. وی تصریح کرد: شهید سلیمانی در احیای آرمان فلسطین و حمایت از آن نقش اساسی و بزرگ ایفا کرد و برای همه روشن است که اساس فکر مستکبران بر فراموشی آرمان فلسطین استوار است اما شهید سلیمانی کاری کرد که این آرمان زنده بماند و شکی نیست که گرامیداشت سالروز شهادت شهید سلیمانی توسط گروههای فلسطینی نقش بزرگ و مثبتی در حمایت از پایداری آرمان فلسطین خواهد داشت. سفیر ایران در دمشق همچنین به باورهای دینی شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: بر اساس این باورها، مقاومت تنها عامل قدرتمند برای مقابله با رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی است و این موضوع را از قرآن کریم الهام گرفته است، چرا که خداوند متعال پیامبر اکرم(ص) را به صبر و پایداری دعوت میفرماید.
ارسال به دوستان
تأکید رئیس قوه قضائیه بر ضرورت حفظ کرامت متهمان و محکومان
پابند برای مجرمان خشن
گروه سیاسی: رئیس دستگاه قضا با اشاره به موضوع توجه به بهبود وضعیت زندانها و زندانیان، بار دیگر بر ضرورت حفظ کرامت متهمان و محکومان تاکید کرد و مسؤولان ذیربط را نسبت به استفاده از پابند در موارد غیرضرور برحذر داشت و گفت: نباید در قبال کسی که جرائم خشن ندارد و خطری از جانب او متوجه امنیت مردم نیست از پابند استفاده شود و این موضوعی است که از اصول زندانبانی در جمهوری اسلامی ایران است.
حجتالاسلام غلامحسین محسنیاژهای در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به سالگرد حادثه دردناک سقوط هواپیمای اوکراینی، ضمن تسلیت به همه بازماندگان آن حادثه تلخ اظهار کرد: دستگاه قضایی پرونده سقوط هواپیمای اوکراینی را تاکنون با جدیت پیگیری کرده است، با این حال تأکید داریم بیش از گذشته نسبت به این پرونده دقت و سرعت لحاظ شود و همه جوانب و ابعاد آن دنبال شود. امیدواریم با یک رسیدگی دقیق، عادلانه، منطبق با موازین و به دور از مسائل حاشیهای، پرونده این سانحه ناگوار به نتیجه برسد و اقدامات حقوقی و قضایی صورتگرفته بخشی از تسلای خاطر بازماندگان این سانحه باشد.
محسنیاژهای در پایان از رئیسجمهور و سایر مسؤولان دولت سیزدهم که به محض ارسال گزارشهای مقامات قضایی پیرامون وقوع آسیبها در حوزههای مختلف، سریعا جهت اصلاح رویهها و رفع آسیبهای گزارش شده اقدام میکنند، تقدیر به عمل آورد و در همین راستا گفت: روز جمعه فیلمی برای من ارسال شد که در آن نشان داده میشد چند هزار تن جو دپوشده در حال فرسوده شدن است؛ من بلافاصله پیگیری کردم و در تماسی که با رئیسجمهور محترم داشتم ایشان بهسرعت درباره رفع مشکل به مسؤولان ذیربط در دولت دستور دادند و بلافاصله وزیر اقتصاد هم به موضوع ورود کرد.
رئیس دستگاه قضا همچنین با اشاره به موضوع توجه به بهبود وضعیت زندانها و زندانیان، بار دیگر بر ضرورت حفظ کرامت متهمان و محکومان تاکید کرد و مسؤولان ذیربط را نسبت به استفاده از پابند در موارد غیرضرور برحذر داشت و گفت: نباید در قبال کسی که جرائم خشن ندارد و خطری از جانب او متوجه امنیت مردم نیست از پابند استفاده شود و این موضوعی است که از اصول زندانبانی در جمهوری اسلامی ایران است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|