|
شاخص بورس سبزپوش شد
شاخص کل بازار بورس دیروز با یکهزار و ۹۲۷ واحد افزایش، در جایگاه یک میلیون و ۳۳۴ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بیش از 5 میلیارد و ۷۳ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۳ هزار و ۷۸۸ میلیارد ریال داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با یکهزار و ۲۸۵ واحد افزایش به ۳۵۳ هزار و ۳۹۶ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با ۸۰۸ واحد رشد به ۲۲۲ هزار و ۱۳۵ واحد رسید.
ارسال به دوستان
پایان دپوی کالاها در گمرک و افزایش 25 درصدی ترخیص کالا در پاییز سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل
جوانههای تجارت در روزهای پاییزی
گمرک تصمیمات جدیدی را به منظور تسریع و تسهیل در ترخیص کالاهای وارداتی بویژه کالاهای اساسی با توجه به افزایش حجم کار در ماههای پایانی سال اتخاذ کرده است
گروه اقتصادی: موضوع دپوی کالاها در گمرکات کشور قریب به ۲ سال است در مقاطع زمانی مختلف توسط مسؤولان گمرک مطرح و هر بار دستگاه یا وزارتخانه خاصی در این زمینه به عنوان خاطی معرفی میشود. بسیاری از کالاها وارد میشد و به دلایل مختلف در گمرک باقی میماند و برخی نیز فاسد میشد. در واقع ناهماهنگی میان وزارت صمت و بانک مرکزی و عدم تخصیص ارز یکی از اصلیترین علل دپوی کالاهای اساسی در سالهای اخیر بوده است. بانک مرکزی با توجه به اینکه شناخت درست و جامعی درباره مسائل تجاری ندارد، بارها در مسیر واردات کالاهای مورد نیاز و تامین ارز آنها دچار نارسایی شده است.
به گزارش «وطنامروز»، خوشبختانه در ماههای اخیر با پیگیریهای انجامشده، روند ترخیص کالاها سرعت گرفته و یکی از اصلیترین مشکلات بخش گمرکی در حال اصلاح است. طبق اعلام سخنگوی گمرک، ارزش تجارت کشور در پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.
سیدروحالله لطیفی اظهار داشت: کل تجارت کشور در ۹ ماهه امسال ۱۲۲ میلیون و ۴۵۲ هزار تن کالا به ارزش ۷۲ میلیارد و ۸۳ میلیون دلار بود که سهم فصل پاییز ۴۳ میلیون و ۳۱۸ هزار تن به ارزش ۲۷ میلیارد و ۱۵۶ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: تجارت پاییزی کشور (مجموع صادرات و واردات) نسبت به فصل سوم سال گذشته، کاهش ۹درصدی در وزن و افزایش ۲۵ درصدی در ارزش را تجربه کرده است و نسبت به فصل تابستان 7 درصد در وزن و ۱۴ درصد در ارزش و نسبت به بهار ۱۲ درصد در وزن و ۲۸ درصد در ارزش رشد نشان میدهد.
لطیفی درباره میزان صادرات در فصل پاییز خاطرنشان کرد: از مجموع صادرات ۹۲ میلیون و ۳۳۳ هزار تنی کشور به ارزش ۳۵ میلیارد و ۱۴۱ میلیون دلار در ۹ ماهه امسال، ۳۲ میلیون و ۳۳۷ هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۳۳۵ میلیون دلار در فصل پاییز به سایر کشورها صادر شد که از لحاظ ارزش نسبت به پاییز سال قبل ۱۷ درصد، نسبت به تابستان سال جاری ۲۰ درصد و نسبت به فصل بهار ۲۵ درصد افزایش داشته است.
وی درباره واردات کشور در فصل سوم سال گفت: از مجموع ۳۰ میلیون و ۱۱۹ هزار تن کالای وارده به کشور به ارزش ۳۶ میلیارد و ۹۴۲ میلیون دلار در ۹ ماهه سال جاری، ۱۰ میلیون و ۹۸۱ هزار تن کالا به ارزش ۱۳میلیارد و ۸۲۱ میلیون دلار مربوط به پاییز بوده که نسبت به پاییز سال قبل ۳۰ درصد در وزن و ۳۷ درصد در ارزش افزایش داشته است.
وی افزود: واردات کشور در فصل پاییز نسبت به تابستان 4 درصد در وزن و 5/5درصد در ارزش بیشتر شده و نسبت به فصل بهار نیز ۲۸ درصد در وزن و ۱۶درصد در ارزش رشد داشته است.
* ۷ تصمیم گمرک جهت افزایش سرعت ترخیص کالاهای اساسی
سرپرست معاونت امور گمرکی گمرک ایران با ارسال بخشنامهای به گمرکات اجرایی، تصمیمات جدید این معاونت به منظور تسریع و تسهیل در ترخیص کالاهای وارداتی؛ بویژه کالاهای اساسی با توجه به افزایش حجم کار در ماههای پایانی سال را ابلاغ کرد.
فرود عسگری در این بخشنامه از ناظران، مدیران کل و مدیران گمرکات اجرایی خواسته است در صورت لزوم، تشریفات گمرکی ترخیص کالاهای اساسی را در ایام تعطیل و خارج از وقت اداری نیز انجام دهند.
براساس این گزارش، سرپرست معاونت امور گمرکی در بخشنامه خود بر موارد زیر تأکید کرده است:
1- نظارت مستمر بر عملکرد کارشناسان متمرکز به منظور اقدام بموقع در رسیدگی به اظهارنامهها و جلوگیری از ماندگاری اظهارنامهها در کارتابل کارشناسان
2- احصای فهرست اظهارنامههای در جریان و تعیینتکلیف آنها در اسرع وقت
3- با توجه به محدودیت تردد کامیونها و افزایش حجم کار در ماههای پایانی سال، ضمن رعایت قوانین و تسهیل و تسریع در انجام تشریفات گمرکی، ارائه خدمات در ایام تعطیل و بعد از وقت اداری به خدمتگیرندگان مورد انتظار است.
4- ضمن هماهنگی با سازمانهای همجوار از جمله استاندارد، قرنطینه، بهداشت و... ترتیبی اتخاذ شود که مجوزها در کمترین زمان ممکن صادر شود تا علاوه بر تسریع در ترخیص کالاها، از انباشت کالا در پایان سال نیز جلوگیری به عمل آید.
5- احصا و شناسایی صاحبان کالاهای موجود در انبارها بویژه کالاهای اساسی و پیگیری لازم برای اظهار کالا و ترخیص آنها جهت جلوگیری از تراکم کار در پایان سال
6- پیگیری و تعیینتکلیف اظهارنامههای ترخیص درصدی در اسرع وقت و تهیه و ارسال فهرست آنها به دفتر واردات با ذکر شماره کوتاژ، تاریخ اظهارنامه، نام صاحب کالا، نوع کالا، میزان کالای مانده و آخرین اقدام انجام شده توسط گمرک ظرف حداکثر یک هفته
7- پیگیری انجام تعهدات و تعیینتکلیف کالاهایی که از محل ماده 42 ق.ا.گ ترخیص شده و ارسال فهرست آنها به دفتر واردات با ذکر مشخصات کامل ظرف حداکثر یک هفته
در این بخشنامه تصریح شده است: چنانچه در راستای تسریع و تسهیل انجام تشریفات گمرکی، مشکلاتی وجود داشته یا تفویض اختیار برخی موارد مرتبط با آن گمرک ضرورت دارد مراتب به همراه دلایل توجیهی در اسرع وقت حداکثر ظرف ۳ روز به ادارات کل این معاونت اعلام شود تا اقدام لازم انجام شود.
ارسال به دوستان
جبران توقف ۱۲ ساله صدور مجوز کارگزاریها در ۳ ماه
قفل انحصار کارگزاریها باز شد
در ۳ هفته اخیر موافقت اصولی ۴ شرکت سبدگردان و ۲ شرکت مشاور سرمایهگذاری در هیأتمدیره سازمان بورس تصویب و مجوز فعالیت یک شرکت سبدگردان و پردازش اطلاعات مالی ابلاغ شد
گروه اقتصادی: طی ۱۲ سال اخیر به دلایل مختلف با هیچیک از درخواستهای تاسیس شرکتهای کارگزاری موافقت نشده بود اما با اجرا و پیادهسازی سیاست رفع انحصار در حوزه نهادهای مالی بازار سرمایه، زنجیره انحصار در حوزه شرکتهای کارگزاری، پس از ۱۲ سال با صدور این مجوز شکسته شد.
تغییر مشهود سرعت صدور مجوز و موافقت اصولی تاسیس نهادهای مالی در دوره جدید مدیریت سازمان بورس و اوراق بهادار پس از مصوبه پیشین سازمان با موضوع رفع موانع و تسهیل صدور مجوزها دیده میشود.
در پی تلاش برای توسعه و رشد نهادهای مالی و سهامداری غیرمستقیم، در ۳ هفته اخیر موافقت اصولی ۴ شرکت سبدگردان و ۲ شرکت مشاور سرمایهگذاری در هیأتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار تصویب شد که بزودی ابلاغ خواهد شد، همچنین مجوز فعالیت یک شرکت سبدگردان و پردازش اطلاعات مالی نیز ابلاغ شده است.
پس از توقف بیش از ۱۰ ساله صدور مجوز کارگزاریها به دلایل نامعلوم، این رویه در سال جاری تغییر کرده و از آبان سال جاری تاکنون موافقت اصولی ۳ کارگزاری ابلاغ و ۳ کارگزاری دیگر نیز در هیأتمدیره مصوب شده است.
با حذف مقررات دست و پاگیر و استعلامهای زمانبر، شعار «مجید عشقی» رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مبنی بر توسعه سهامداری غیرمستقیم و تسهیل صدور مجوزها بخوبی محقق شده به طوری که میانگین صدور مجوزهای ماهانه نسبت به دوره قبل ۲ برابر شده است.
لازم به ذکر است در کنار افزایش کمی مجوز نهادهای مالی، ارتقای استانداردهای این نهادها مانند حداقل سرمایه مورد نیاز هم مورد تاکید مدیریت جدید بوده که قوانین آن پیشتر در هیأتمدیره سازمان بورس به تصویب رسیده است.
در نخستین روزهای آذر، مجید عشقی با بیان اینکه رفع انحصار در تأسیس نهادهای مالی از جمله مهمترین مأموریتهای سازمان بورس و اوراق بهادار است، افزود: توسعه و عمقبخشی بازار سرمایه از جمله اهداف اساسی در رفع انحصار نهادهای مالی و ایجاد سهولت در صدور مجوزها است. این موضوع سازمان بورس را در اجرای وظایف نظارتی خود بیش از پیش، دقیقتر میکند تا مانع هرگونه مشکل احتمالی برای سهامداران شود.
* رفع انحصار؛ از مهمترین مأموریتهای سازمان بورس
در واقع به منظور افزایش کارایی و شفافیت در بازار سرمایه باید کارگزاریهای جدید بتوانند به سهولت مجوز لازم را دریافت کرده و وارد فضای بازار سرمایه شوند. در واقع هدف از رفع انحصار در نهادهای مالی و تسهیل در صدور مجوزها، توسعه بازار سرمایه است، زیرا نهادهای مالی، ابزارهای بازار سرمایه برای توسعه هستند. وقتی یک نهاد مالی تاسیس میشود، به معنی این است که سرمایه، سهامداران و افراد متخصص، کارشناس و خبرگان مالی متعددی در یک نقطه جمع شدهاند تا خدمات مختلفی به مردم ارائه کنند. این تجمیع سرمایهها، ایدهها و تخصصهای مختلف، منجر به بهبود فرآیند خدماترسانی در بازار سرمایه و در نهایت توسعه این بازار میشود.
ارتقای کیفیت و کمیت شرکتهای کارگزاری از طریق رقابت بیشتر در این صنعت محقق میشود و طبیعی است که اگر رقابت در این صنعت به اندازه کافی وجود نداشته باشد، انگیزههای نوآورانه، ارتقای کیفیت خدمات و ارائه خدمات بهتر به مشتریان نیز کمرنگتر میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
تلاش برای تأمین اراضی ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی
وزیر راهوشهرسازی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در جریان ارائه گزارش عملکرد 3 ماهه دولت درباره قانون جهش تولید مسکن اظهار داشت: با تصویب و ابلاغ قانون مترقی جهش تولید مسکن، اقدامات خوبی در دولت آغاز شد البته تحقق ابرپروژه یک میلیون مسکن در سال که یکی از ابرپروژههای بزرگ در دنیاست، نیازمند برنامهریزی دقیق و تامین زیرساختهای فراوانی است. رستم قاسمی افزود: یکی از اقدامات، راهاندازی سامانه نهضت ملی مسکن برای شناسایی و مشارکت مردم بود، همچنین تدوین و تامین شیوهنامههای اجرایی و آییننامهها و دستورالعملها برای اجرای قانون طی 3 ماه آماده شد و پس از آن برای ارائه تسهیلات پیشبینی شده در قانون، جلسات متعدد و فشردهای با بخشهای مختلف در شورای پول و اعتبار، بانکها، بانک مرکزی و صندوقها برگزار و ضوابط و شیوهنامههای تعیین ضمانتنامهها و اقساط و تعیین منابع معین شد تا پرداختها انجام شود. وزیر راهوشهرسازی خاطرنشان کرد: تامین زمین اقدام مهم دیگری بود که با ایجاد بانک زمین برای جمعآوری اطلاعات در 3 ماه گذشته انجام شد و 1300 شهر در این بانک بهروز شدند و ما اطلاعات آنها را جمعآوری کردیم و مشخص شد چه میزان زمین با چه کاربریای در شهرها وجود دارد و به دلیل مغایرت قانونی و عدم شفافیت در قانون جهش تولید مسکن و قانون مولدسازی در بودجه 1400 ما نتوانستیم از بخشی از قانون و زمینهای دولتی استفاده کنیم اما امروز با اقدامات انجامشده، زمینهای مورد نیاز برای 600 هزار واحد مسکونی را تامین کردیم و یک میلیون و 400 هزار واحد را نیز در دست بررسی و اقدام داریم و امیدواریم تا پایان سال 2 میلیون و 300 هزار واحد از زمینهای راهوشهرسازی آماده بارگذاری شود.
وزیر راهوشهرسازی با اشاره به برنامه وزارتخانه در اجرای قانون جهش تولید مسکن تصریح کرد: ما برای اینکه بتوانیم طبق برنامه زمانبندی شده تا پایان 4 سال این برنامه را اجرا کنیم، لازم است در نوبت اول ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی را آغاز کنیم، چرا که ساخت مسکن در کشور بین 5/1 تا 2 سال به طول میانجامد. قاسمی افزود: امروز ساخت بیش از 800 هزار واحد مسکونی را در دست اجرا داریم و دنبال این هستیم این عدد را به سرعت به ۲ میلیون برسانیم تا در ۲ سال اول فعالیت دولت به اتمام برسد و در نوبت دوم ساخت ۲ میلیون واحد مسکونی جدید را آغاز کرده و تا پایان این دولت ساخت 4 میلیون واحد مسکونی را به اتمام برسانیم، ضمن اینکه طی 3 ماه و 11 روز از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن، در وزارت راهوشهرسازی اقداماتی انجام شده است که حتما از این فرصت قانونی پیشی بگیریم.
***
قطع برق، بورس لندن را تعطیل کرد
قطع برق موجب شد معاملات در بورس فلزات لندن مختل شده و موقتا تعطیل شود. قطع برق موجب شد سرورهای معاملات بورس فلزات لندن مختل شده و معاملهگران بازار جهانی فلزات با مشکل در معاملات خود مواجه شوند. بنا به اعلام بورس فلزات لندن، قطع شدن برق موجب شد کاربران با مشکل اتصال به سامانه معاملات مواجه شوند. سخنگوی بورس لندن هم گفته به صورت اضطراری در حال رسیدگی به این موضوع هستند و به صورت مداوم در این زمینه به معاملهگران اطلاعرسانی خواهند کرد.
***
۵ مصوبه جلسه شورای عالی مسکن در موضوع زمین
بر اساس مصوبات دومین جلسه شورای عالی مسکن به ریاست رئیسجمهور، در اجرای پروژه حمایتی مسکن مشتمل بر طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن، دریافت عوارض ناشی از ارزش افزوده تغییر کاربری زمین یا الحاق به محدوده توسط شهرداریها مجاز نیست. به استناد جزئیات صورتجلسه و مصوبات دومین جلسه شورای عالی مسکن به ریاست رئیسجمهور پیرامون مساله زمین، استانداران سراسر کشور موظفند بر اساس ماده ۱۷ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و آییننامه شرح وظایف تفصیلی شورای مسکن استان در راستای تامین کمبود زمین مورد نیاز استان بر اساس برنامههای ابلاغی تامین مسکن توسط وزارت راهوشهرسازی نسبت به تشکیل کمیته تامین زمین با ریاست استاندار و برگزاری جلسات آن به صورت ماهانه با حضور دستگاههای ذیربط و تامین کل اراضی مذکور تا پایان سال جاری اقدام کنند. همچنین بررسی و تصویب پیشنهادات مربوط به تغییر کاربری و الحاق به محدوده در اجرای نهضت ملی مسکن در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت و اراضی دولتی از طریق شورای برنامهریزی استان انجام شده و به عنوان مصوبه نهایی تلقی میشود. همچنین در اجرای پروژههای حمایتی مسکن مشتمل بر طرح اقدام ملی و نهضت ملی مسکن، دریافت عوارض ناشی از ارزش افزوده تغییر کاربری زمین یا الحاق به محدوده یا تحت سایر عناوین توسط شهرداریها مجاز نیست. از سویی کسری پارکینگ پروژههای مذکور تا سقف ۲۰ درصد به شرط تامین پارکینگ در فضای باز مجاز است و دریافت هرگونه عوارض و جریمه تحت عنوان جبران کسری پارکینگ یا حذف پارکینگ ممنوع است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|