|
سرنگونی پهپاد امارات از سوی ارتش یمن
سخنگوی نیروهای مسلح یمن از سرنگونی پهپاد جاسوسی امارات در استان شبوه یمن با موشک زمین به هوا خبر داد. سرتیپ «یحیی سریع» دیروز از سرنگونی پهپاد متجاوز امارات در استان شبوه یمن خبر داد. وی در حساب توئیتری خود نوشت: پدافند هوایی یمن با موشک زمین به هوای بومی، یک فروند پهپاد جاسوسی مسلح از نوع وینگ لونگ (چینی) متعلق به نیروی هوایی امارات را سرنگون کرد.
ارسال به دوستان
آمریکا و روسیه بهرغم مذاکره فشرده و طولانی بر سر تضمینهای امنیتی در ژنو، همچنان برای هم شاخ و شانه میکشند
جایی برای خوشبینها نیست
گروه بینالملل: مذاکرات حساس فدراسیون روسیه و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در حالی قرار است در بروکسل، پایتخت بلژیک آغاز شود که به نظر نمیرسد گفتوگوهای فشرده تضمین امنیتی میان هیاتهای روس و آمریکایی که دوشنبه در سوییس در جریان بود به نتیجه خاصی رسیده باشد. هم سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و هم وندی شرمن، همتای آمریکاییاش پس از مذاکرات فشرده 7 ساعت و نیمه روز دوشنبه در ژنو، برای طرف مقابل شاخ و شانه کشیدند که حکایت از عدم پذیرش بندهای پیشنهادی امنیتی مسکو به واشنگتن تا این لحظه دارد. به گزارش رویترز، مذاکرهکنندگان روسیه و ایالات متحده هیچ نشانهای از کاهش اختلافات خود در کنفرانسهای خبری پس از نخستین جلسه مزبور نشان ندادند. پس ازاین نشست، وندی شرمن، معاون وزیر خارجه دولت بایدن شامگاه دوشنبه اعلام کرد گفتوگوهایش با طرف روس جدی و صریح بوده اما شامل تعهد به عدم استقرار نیروهای آمریکایی در برخی مناطق اروپا نمیشود. با این حال او تایید کرد ۲ طرف درباره سامانههای موشکی آمریکا در شرق اروپا بحث کردهاند. او اظهارات مقامهای روس در این باره را که آمریکا با عدم پذیرش اوکراین در ناتو موافقت کرده، رد کرد و گفت: «ما موافق این نیستیم که هیچ کشوری درباره عضویت در ائتلاف ناتو بر کشور دیگر حق وتو داشته باشد. ناتو در این زمینه فرآیندهای خاص خود را دارد. مذاکره درباره اوکراین بدون این کشور اتخاذ نخواهد شد». او با تکرار سخنان یک روز جلوتر مافوقش، آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده با تاکید بر اینکه سیاست درهای باز ناتو قابل مذاکره با روسیه نیست عملا آب پاکی را روی دست طرف مقابل ریخت. با این حال این نخستینبار است که جزئیات مفاد پیمان پیشنهادی تضمینهای امنیتی روسیه به آمریکا فاش میشود. البته به گفته شرمن، موضوع شورش در قزاقستان و حضور نیروهای روس پیمان امنیت جمعی همراه با حکومت نظامی در این کشور در جلسه ژنو مطرح نشد. شرمن همچنین در حضور رسانهها نیز بر درخواست واشنگتن از مسکو برای بازگرداندن ۱۰۰ هزار نیروی در حال آمادهباش خود در مرز اوکراین تاکید کرد و به نوعی توپ را به زمین رقیب شرقیاش انداخت و سپس تهدیدات پیشین آمریکاییها را تکرار کرد و گفت: «اگر روسیه به اوکراین حمله کند، تحریمها علیه مسکو شامل موسسات اقتصادی و تحریم صادرات صنایع کلیدی روسیه و افزایش کمکهای امنیتی آمریکا به اوکراین خواهد بود».
این در حالی است که روسها اساسا احتمال لشکرکشی به خاک همسایه خود را که درگیر جنگ داخلی است، رد میکنند. سفارت روسیه در واشنگتن در واکنش به حرفهای شرمن اعلام کرد این کشور حق دارد برای خودش تصمیم بگیرد که نیروهایش را در کدام نقطه در داخل خاک خود مستقر کند و به انجام مانورهای نظامی خود ادامه خواهد داد.
با این وجود ریابکوف پیش از سفر به بروکسل برای مذاکره با ناتو، گفتوگوهای ژنو را شگفتانگیز خواند، چرا که به زعم او برای نخستینبار پیشنهاد 8 بندی کرملین به دولت بایدن درباره تبادل تضمینهای امنیتی بین ۲ کشور در منطقه شرق اروپا توسط طرف غربی به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفته است.
این در حالی است که «ینس استولتنبرگ» دبیرکل دانمارکی ناتو در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، پیش از نشست دوشنبه کمیسیون ناتو- اوکراین در مقر سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در بروکسل اعلام کرد این سازمان هرگز درباره سیاست عضویت درهای باز خود مصالحه نخواهد کرد. او همچنین در آستانه مذاکره این هفته روسها با ناتو در بروکسل، اعلام کرد این مذاکرات امنیتی، همه مسائل فیمابین را به یکباره حل نمیکند اما همچنان میتواند راهی برای جلوگیری از جنگ در قاره اروپا فراهم کند. روزهای چهارشنبه و پنجشنبه این هفته نیز نشست گستردهتری شامل نمایندگان روسیه، آمریکا و سایر کشورهای اروپایی در قالب سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) در وین برگزار خواهد شد. حدود ۳ هفته پیش بود که با اوجگیری احتمال برخورد روسیه با آمریکا و شرکای ناتو در خاک اوکراین، پوتین ابتکار عملی را برای حل اختلافات رو به وخامت با بلوک تحت رهبری آمریکا در مرزهای غربیاش آغاز کرد. بر این اساس مسکو با جلب حمایت پکن برای تشکیل یک قطب قدرتمند امنیتی در محور اوراسیا، پیشنهادی را در قالب 8 بند برای تبادل تضمینهای دو طرفه به واشنگتن ارائه داد؛ از جمله اینکه اوکراین نباید به عضویت ناتو درآید و نیروهای کشورهای عضو این سازمان از جمله آمریکا نیز نباید وارد این همسایه جنوب غربی روسیه شوند. سپس طی ۲ تماس مجازی بین پوتین و بایدن، روسایجمهور روسیه و ایالات متحده، دستور کار مذاکرات ۲ طرف برای رفع تنشها مشخص شد. با این حال دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین دیروز پس از دور اول مذاکرات با آمریکا درباره بحران اوکراین اعلام کرد دلیلی برای خوشبینی نمیبیند. سخنگوی ریاستجمهوری روسیه با اینکه مذاکره امنیتی با آمریکاییها در ژنو به صورت باز، اساسی و مستقیم را نکتهای مثبت تلقی کرد، افزود مسکو برای این مذاکرات ضربالاجل تعیین نمیکند اما به درازا کشیده شدن این روند را نمیپذیرد.
ارسال به دوستان
2022؛ سال بحران نظامی سعودی
سال سخت پسرک
روزنامه رایالیوم در گزارشی سال جدید میلادی را سالی مملو از بحران و سختی برای عربستان دانست. به نظر میرسد سال جدید میلادی ممکن است برای عربستان سعودی «شوم» باشد، زیرا تنها در 10 روز اول آن، یک کشتی باری اماراتی مملو از سلاحهای سعودی در مسیر حرکت به سمت شهر «جیزان» توسط انصارالله یمن توقیف شد. همچنین ائتلاف متجاوز سعودی در جدیدترین رسوایی خود تصاویری از یک فیلم آمریکایی با موضوع عراق را به جای سایت موشکی ارتش و کمیتههای مردمی یمن منتشر کرد که واکنش طنز بسیاری از رسانهها را به دنبال داشت. روزنامه فرامنطقهای رایالیوم در گزارشی نوشت: اما بزرگترین بحرانی که عربستان این روزها از آن رنج میبرد، بحران موشکی است. روزنامه فایننشالتایمز انگلیس گزارشی را منتشر کرد که موشکهای پاتریوت عربستان برای مقابله با انبوه موشکهای انصارالله یمن رو به اتمام است و برخی کشورهای حوزه خلیجفارس مانند قطر و امارات تا حد امکان از این کشور حمایت میکنند، زیرا ممکن است ذخایر آن ظرف ۳ ماه تمام شود. دولت آمریکا اجازه فروش 280 موشک هوا به هوا به عربستان سعودی به ارزش 650 میلیون دلار را صادر کرد که کنگره آن را تایید کرده بود اما تحویل این موشکها ممکن است ماهها یا شاید سالها طول بکشد و به همین دلیل است که عربستان به کشورهای حاشیه خلیجفارس متوسل میشود تا آنچه را که دارند، فوری در اختیار آن قرار دهند. این کشورها برای اینکه بتوانند این موشکهای آمریکایی را به عربستان یا هر کشور دیگری بفروشند، نیاز به تاییدیه آمریکا دارند و بر اساس اطلاعات منتشر شده، آمریکا تاییدیه خود را برای قطر، کویت و امارات فرستاده اما هنوز مشخص نیست این کشورها به درخواست عربستان پاسخ مثبت دهند یا نه و این اقدام محرمانه است و تنها از خلال افشاگری مقامات آمریکایی یا گزارشهای مطبوعاتی ممکن است اخباری درباره آن درز کند. به دلیل افزایش حملات انصارالله یمن به اهداف اساسی در عربستان با موشکهای بالستیک و پهپاد در ۲ سال گذشته در پاسخ به جنایتهای این کشور علیه یمن، ذخایر موشکهای «پاتریوت» عربستان در آستانه تمام شدن است. «تیموتی لندرکینگ» فرستاده ویژه ایالات متحده در امور یمن اعلام کرد یمنیها سال 2021 حدود 375 حمله فرامرزی به عربستان سعودی انجام دادهاند. همچنین یک مقام دولتی عربستان سعودی به روزنامه والاستریت ژورنال اعلام کرد: «تعداد حملات به عربستان سعودی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، زیرا هواپیماهای بدون سرنشین 29 بار در ماه نوامبر و 25 بار در ماه اکتبر به عربستان سعودی حمله کردند و این کشور در ماه گذشته 11 حمله موشکی بالستیک و در ماه اکتبر 10 حمله را تجربه کرد». هزینه یک موشک پاتریوت بیش از یک میلیون دلار است و این در حالی است که موشکهای یمنی قیمتی کمتر از 10 هزار دلار دارد و همین موضوع درباره هواپیماهای بدونسرنشین نیز صدق میکند که این امر یکی از برجستهترین پارادوکسهای جنگ یمن را نشان میدهد. نیروی هوایی عربستان در هفتههای اخیر حملات خود را به نیروهای جنبش انصارالله برای جلوگیری از پیشروی آنها و کنترل شهر راهبردی مأرب تشدید کرده است. انصارالله ممکن است در پاسخ به جنایتهای عربستان علیه یمن، تاسیسات اساسی و مهم عربستان از جمله آرامکو و فرودگاهها را مورد هدف قرار دهد و این امر میتواند فاجعه بزرگ دیگری را برای عربستان رقم بزند. ارسال به دوستان
آمریکا باز هم در ابتلا به کرونا رکورد زد
میلیون و ۳۵۰ هزار ابتلا تنها در روز
بر اساس آمار رویترز، ایالات متحده روز دوشنبه یک میلیون و ۳۵۰ هزار مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا را گزارش کرد که رکوردی جدید در آمار ابتلای روزانه در جهان است. رکورد ابتلای روزانه قبلی یک میلیون و ۳۰ هزار مورد بود که دوشنبه هفته قبل در آمریکا ثبت شد. در آمریکا هر دوشنبه به دلیل عدم گزارش بسیاری از ایالتها در آخر هفته، موارد ابتلای زیادی گزارش میشود. میانگین 7 روزه ابتلا طی ۲ هفته در این کشور ۳ برابر شده و به بیش از ۷۰۰ هزار مورد جدید در روز رسیده است. این رکورد در روزی ثبت شد که تعداد بیماران بستری در بیمارستانها به دلیل ابتلا به کرونا نیز به بالاترین حد خود رسید و طی ۳ هفته ۲ برابر شد. بیش از ۱۳۶ هزار و ۶۰۴ نفر به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستانهای آمریکا بستری شدند که از رکورد ۱۳۲ هزار و ۵۱ نفر که ژانویه سال گذشته ثبت شده بود، فراتر رفت. در حالی که بیماری ناشی از سویه اُمیکرون به طور بالقوه شدت کمتری دارد، مقامات بهداشت و سلامت هشدار دادهاند تعداد زیاد ابتلاها میتواند سیستمهای درمانی را تحت فشار قرار دهد که برخی از آنها همین حالا هم در تلاش برای مدیریت افزایش بیماران و کمبود کارکنان هستند. خیزش موارد ابتلا در آمریکا باعث اختلال در مدارس این کشور شده که با غیبت کارکنان، معلمان و رانندگان اتوبوس دست و پنجه نرم میکنند. شیکاگو برای چهارمین روز کلاسها را در پی عدم توافق مسؤولان و معلمان درباره نحوه مقابله با افزایش ابتلا تعطیل کرد. بر اساس اعلام حساب کاربری توئیتر شهر نیویورک، به دلیل عدم حضور کارکنان ناشی از بیماری تعداد زیادی از آنها، خدمات در 3 خط مترو به حالت تعلیق درآمده است. مرگومیرها در ایالات متحده نیز به طور متوسط به ۱۷۰۰ نفر در روز رسیده که بسیار بیشتر از حدود ۱۴۰۰ مورد فوتی روزهای گذشته است. دانشگاه جان هاپکینز روز یکشنبه اعلام کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایالات متحده از مرز ۶۰ میلیون نفر عبور کرده است. روزنامه آمریکایی واشنگتنتایمز اخیرا با اشاره به روند صعودی ابتلا به کرونا و فوتیهای این ویروس در ایالات متحده، گزارش کرد جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده با وعده شکست ویروس کرونا از طریق واکسیناسیون گسترده در سراسر آمریکا وارد کاخ سفید شد اما همه چیز طبق برنامه پیش نرفت. بر اساس تازهترین آمار، 5 میلیون آمریکایی شاغل به دلیل شیوع کرونای اُمیکرون خانهنشین شدهاند و این مساله تهدید جدیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی آمریکاست. وبگاه «بیزینس اینسایدر» روز دوشنبه نوشت میلیونها آمریکایی در حالی خانهنشین شدهاند که موارد ابتلا به اُمیکرون در سراسر این کشور در حال افزایش است.
بر اساس برآوردهای «اندرو هانتر» اقتصاددان ارشد آمریکا در موسسه «کپیتال اکونومیکس»، بیش از ۲ درصد نیروی کار ایالات متحده در قرنطینه هستند. طبق آمار پایگاه اطلاعرسانی و آماری worldometers، از ابتدای همهگیری کرونا در آمریکا بالغ بر ۶۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که از این میان، بیش از ۸۶۱ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند. آمریکا به لحاظ ابتلا به کرونا و مرگومیر ناشی از آن در صدر کشورهای جهان قرار دارد.
ارسال به دوستان
دور دنیا
تبعیضهای ناشی از کرونا، عامل تشدید تنشهای اجتماعی در جهان
تحقیقات سازماندهندگان مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس حاکی است نابرابری نشأت گرفته از همهگیری کرونا میتواند به تنشهای داخلی و فرامرزی در سراسر جهان دامن بزند. به گزارش تارنمای شبکه سیانبیسی، مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی که دیروز منتشر شد، اعلام کرد: «کووید-۱۹» و عواقب اقتصادی و اجتماعی آن همچنان تهدیدی حیاتی برای جهان است و نابرابری در زمینه توزیع واکسن و بهبود اقتصادی نابرابر، خطر ترکیب شکافهای اجتماعی و تنشهای ژئوپلیتیک را در پی دارد. در گزارش این مجمع آمده است: این واگرایی جهانی در داخل و خارج از مرزها ایجاد تنش میکند و خطر وخامت تاثیرات همهگیری و پیچیدهتر کردن هماهنگیهای لازم برای مقابله با چالشهای مشترک را به همراه دارد. به گفته بسیاری از کارشناسان مسائل اقتصادی، جدا از مرگومیر ناشی از همهگیری، یکی از اصلیترین تاثیرات این بیماری، افزایش نابرابری است. کارشناسان مزبور تاکید کردند بسیاری با ناامنی شغلی مواجه شدهاند و از ابزار لازم برای آموزش آنلاین به دلیل اعمال قرنطینهها برخوردار نیستند. کشورهای ثروتمندتر دسترسی زودتر به واکسنهای کرونا دارند و بسیاری همین حالا هم دوز سوم واکسن و حتی دوز چهارم را توزیع کردهاند اما کشورهای فقیرتر برای دستیابی مردمانشان به دوز اول همچنان دست و پا میزنند. در اتیوپی، تنها 3/1 درصد مردم به طور کامل واکسینه شدهاند و در نیجریه، این رقم 1/2 درصد است. در این گزارش تقریبا یکهزار کارشناس و رهبر جهانی از مراکز دانشگاهی، تجاری، جامعه مدنی، دولتی و سازمانهای دیگر تاکید کردند که خطرات اجتماعی از زمان شروع همهگیری، بیشتر شده است. این خطرات ویژه شامل انسجام اجتماعی و بدتر شدن سلامت روانی است.
***
چین خطاب به آمریکا: با کارت تایوان بازی نکن!
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین از آمریکا خواست بازی با کارت تایوان را متوقف کند. به گزارش شینهوا، وانگ گفت آمریکا اقدامات مشروع چین برای حفاظت از حاکمیت ملی خود را به عنوان تهدید و اجبار تحریف میکند؛ امری که به طور کامل ریاکاری، فریبکاری و زورگویی گفتمان آمریکا را آشکار کرده است. وی افزود: دولت آمریکا به اجبار، دولت نظامی هائیتی را سال ۱۹۹۴ مجبور به استعفا کرد. همچنین سال ۲۰۰۳ صراحتا 3/30 میلیارد دلار را به عنوان هزینههای نظامی برای دیپلماسی اجباری تعیین کرد و از هیچ تلاشی برای سرکوب رقبای خود همچون آلستوم و توشیبا دریغ نکرد. وانگ این روند را دیپلماسی باجخواهی خواند و در ادامه سخنان خود تاکید کرد: این واقعیتی آشکار است که لیتوانی از تعهد سیاسیاش در ارتباط با مناسبات دیپلماتیک با چین تخطی و تصور نادرست «یک چین، یک تایوان» را در جهان ایجاد کرده است. وی گفت: افراد آگاه در لیتوانی نیز از این مساله انتقاد کردهاند. وانگ گفت: آمریکا مقامهای لیتوانی را تحریک کرد تا اصل چین واحد را تضعیف کنند و سپس از آن حمایت کرد. وی اضافه کرد: آمریکا به دنبال محاسبات سیاسی با هدف استفاده از تایوان برای مهار چین با هزینه منافع لیتوانی است. سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: به طرف آمریکایی هشدار میدهیم بازی با کارت تایوان، نتیجه عکس دارد.
***
موافقت حزبالله لبنان با مشارکت در گفتوگوی ملی
حزبالله لبنان موافقت خود را برای مشارکت در گفتوگوی ملیای اعلام کرد که رئیسجمهوری این کشور در کاخ بعبدا خواستار آن شده بود. به گزارش سایت شبکه خبری روسیاالیوم، «محمد رعد» رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان پس از دیدار با میشل عون، رئیسجمهوری این کشور در کاخ بعبدا خاطرنشان کرد: ما از فراخوان برای گفتوگو حمایت کرده و در این گفتوگوی ملی پیشنهادی مشارکت میکنیم. محمد رعد در ادامه تاکید کرد: لبنان در زمان مضیقه و پریشانی، نیاز مبرمی به قطع نکردن این گفتوگو دارد. وی همچنین تصریح کرد: ما حاکمان این کشور هستیم و به عنوان شهروند لبنان این کشور را خواهیم ساخت.
***
دومین آزمایش موشکی کرهشمالی در ۲۰۲۲
کرهجنوبی بامداد دیروز از شلیک یک «پرتابه نامشخص» از سوی کرهشمالی به سمت دریای ژاپن خبر داد. این دومین آزمایش موشکی پیونگیانگ در سال جدید و ظرف یک هفته است. خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی به نقل از رئیس ستاد مشترک ارتش در پیامی به خبرنگاران اعلام کرد این پرتابه از سواحل شرق شبهجزیره کره به سمت دریای ژاپن پرتاب شده است. ستاد کل نیروهای مسلح کرهجنوبی جزئیات بیشتری درباره این موشک اعلام نکرد. گارد ساحلی ژاپن هم اعلام کرد شلیک یک پرتابه «شبیه یک موشک بالستیک» را در کرهشمالی رصد کرده است. این دومین آزمایش موشکی کرهشمالی در سال ۲۰۲۲ و طی یک هفته است. کرهشمالی پنجشنبه گذشته از آزمایش موفقیتآمیز یک موشک مافوق صوت طی روز سهشنبه ۵ ژانویه خبر داد. آن نخستین آزمایش موشکی کرهشمالی در سال ۲۰۲۲ بود و به گفته رسانههای کرهشمالی، این موشک با طی مسافتی ۷۰۰ کیلومتری به هدف خود با دقت اصابت کرد. کشورهای غربی و ژاپن این آزمایش موشکی را محکوم کردند. روز دوشنبه ایالات متحده، آلبانی، فرانسه، ایرلند، ژاپن و انگلیس پس از آزمایش موشک مافوق صوت در هفته گذشته، در بیانیه مشترکی از کرهشمالی خواستند از هر گونه فعالیت «بیثباتکننده» جدید خودداری کند.
ارسال به دوستان
اختلاف ۲ حزب عمده کُرد برای انتخاب رئیسجمهور عراق بر سر چیست؟
یک اقلیم و ۲ هوا!
پس از آنکه رئیس پارلمان جدید عراق اعلام کرد کردها 15 روز برای معرفی نامزد خود برای پست ریاستجمهوری فرصت دارند، آنها بر دامنه رایزنیهای خود افزودند. در همین حال «غیاث السورچی» از سران اتحادیه میهنی کردستان از توافق اولیه حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان درباره منصب ریاستجمهوری عراق خبر داد. وی گفت: تاکنون توافق نهایی بر سر نامزد ریاستجمهوری عراق شکل نگرفته است. السورچی در ادامه افزود: اتحادیه میهنی اصرار دارد نامزد ریاستجمهوری «برهم صالح» باشد اما حزب دموکرات کردستان ملاحظاتی بر سر برهم صالح دارد و اصل اختلاف بین ۲ طرف همین است. وی اشاره کرد مهلت 15 روزه برای معرفی نامزد ریاستجمهوری برای حل اختلافات کافی است و بزودی نامزدی که بر سر آن توافق شده باشد، معرفی میشود. السورچی اظهار داشت اتحادیه میهنی کردستان با آنکه مصر به ریاستجمهوری مجدد برهم صالح است اما شاید ۲ نامزد برای این منصب معرفی کند. «محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق روز یکشنبه از آغاز فرآیند معرفی نامزدها برای منصب ریاستجمهوری عراق خبر داد و گفت دور جدید گفتوگوهای سیاسی باید طی 2 هفته به نتیجه برسد. بر اساس عرف سیاسی حاکم بر عراق از زمان نخستین انتخاباتی که سال 2005 برگزار شد، نیروهای کرد، نامزد ریاستجمهوری عراق را معرفی میکنند. طی 17 سال گذشته در عراق، 3 رئیسجمهور کرد بر سر کار آمدهاند؛ جلال طالبانی 2014-2005، فؤاد معصوم 2018-2014 و برهم صالح از سال 2018 تا 2022. منابع سیاسی نزدیک به حزب دموکرات کردستان به ریاست «مسعود بارزانی» تاکید کردند این حزب طی روزهای گذشته مشغول انتخاب ریاست پارلمان بوده و از روز دوشنبه رایزنیهای خود برای انتخاب نامزد ریاستجمهوری را آغاز کرده و این رایزنیها در ۲ سطح انجام میشود؛ نخست با سایر احزاب کرد برای توافق بر سر یک شخص و دوم با سایر نیروهای سیاسی برای متقاعد کردن آنها نسبت به نامزد ریاستجمهوری. این منابع اشاره کردند این گفتوگوها پیش از تشکیل جلسه برای رایگیری انتخاب رئیسجمهور باید به تفاهمات سیاسی منجر شود و انتخاب رئیسجمهور نیز به موافقت دوسوم اعضای پارلمان یعنی 220 نماینده از 329 نماینده پارلمان نیاز دارد. اخیرا «محمود محمد» سخنگوی حزب دموکرات کردستان اعلام کرده است هنوز برای انتخاب نامزد ریاستجمهوری زمان وجود دارد. حزب دموکرات کردستان تاکنون نامزدی برای منصب ریاستجمهوری معرفی نکرده و رؤسایجمهور عراق از سال 2005 تاکنون از اتحادیه میهنی کردستان که دومین حزب بزرگ اقلیم کردستان محسوب میشود، انتخاب شدهاند. هفته گذشته «ستران عبدالله» از سران اتحادیه میهنی کردستان تاکید کرد ریاستجمهوری سهم اتحادیه میهنی کردستان است و گفتوگوها با سایر احزاب کرد در این باره ادامه دارد. پارلمان عراق روز یکشنبه آغاز به کار کرد و «محمد الحلبوسی» رئیس پیشین پارلمان عراق مجددا به عنوان رئیس پارلمان انتخاب شد. «حاکم الزاملی» نامزد جریان صدر به عنوان نایبرئیس اول و «شاخوان عبدالله» نامزد اتحادیه میهنی کردستان به عنوان نایبرئیس دوم پارلمان عراق انتخاب شدند. در گام بعدی نامزدی برای ریاستجمهوری عراق تعیین میشود و پس از رایگیری و انتخاب رئیسجمهوری عراق، نامزد فراکسیون اکثریت پارلمان برای نخستوزیری، از سوی رئیسجمهور مکلف به تشکیل دولت میشود. ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|