|
هشدار کمیسیون بهداشت مجلس نسبت به تبعات حذف ارز ترجیحی دارو
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیسجمهوری، نسبت به تبعات حذف ارز ترجیحی دارو و لوازم و تجهیزات پزشکی هشدار داد و تاکید کرد: در شرایط فعلی بهرغم حمایتهای ارزی موجود، تامین داروی ارزان برای مردم به سختی انجام میشود پس اجازه ندهید اعتماد محرومان به دولت خدشهدار شود.
ارسال به دوستان
رئیس پلیس راهور ناجا از باز نشدن کیسه هوای خودروها در تصادف زنجیرهای محور بهبهان- اهواز انتقاد کرد
ایر مرگ!
سردار هادیانفر در گفتوگو با «وطنامروز»: علاوه بر ایربگ
ترمز ABS خودروها هم عمل نکرده است
بهار امسال بود که یکی از شرکتهای خودروسازی کشور با شبیهسازی حادثه تصادف، مدعی گذراندن موفقیتآمیز تستهای ایربگ شد. حالا با گذشت 8 ماه، یک تصادف وحشتناک و واقعی در بهبهان رخ داد و ایربگ هیچ یک از خودروهای ساخت داخل باز نشد تا تعدادی از هموطنانمان جانشان را از دست بدهند و دهها نفر مصدوم شوند.
به گزارش «وطنامروز» با گذشت 2 روز از حادثه تلخ تصادف زنجیرهای خودروها در محور بهبهان- اهواز که منجر به فوت 5 نفر و مصدومیت 41 نفر شد، سردار سیدکمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور ناجا گفته است: «در حادثه بهبهان که بسیار دلخراش بود، ایربگ هیچ خودرویی باز نشد!»
باز نشدن ایربگ خودروها و از دست رفتن جان انسانها در حالی است که خودروسازان بابت امکانات ایمنی (ایربگ) خودروهایشان بین 2 تا 6 میلیون تومان را از خریداران دریافت میکنند اما ساعت 7:50 روز 20 دیماه در تصادف زنجیرهای 59 خودرو در محور بهبهان- اهواز که روز امتحان واقعی و غیرنمایشی برای تست عملکرد ایربگ خودروهای داخلی بود، حتی یک مورد هم با موفقیت همراه نبود تا متاسفانه 5 هموطن جانشان را از دست بدهند و تعداد زیادی مصدوم شوند!
* چرا ارابه مرگ تولید میکنیم؟
کیفیت خودروهای داخلی بویژه در زمینه حفظ امنیت راننده و سرنشینان همواره در سالهای اخیر با انتقادات کارشناسی و حتی هشدارهای مقامات مسؤول همراه بوده است. رئیس پلیس راهور ناجا در صحبتهای روز گذشته خود با تندی و قاطعیت، عملکرد خودروسازان داخلی را زیر سوال برده و اظهار داشته است: چرا ارابه مرگ تولید میکنید؟ چرا استانداردها کنترل نمیشود؟ چرا وزارت صمت کنترل نمیکند؟
وی تاکید کرده است: حتما باید خودروسازها در این حادثه به مراجع قضایی معرفی شوند. اینکه بگوییم رانندگان در حادثه بهبهان دقت نداشتهاند درست است اما سازمانهای مربوط چه نقشی داشتند؟
* دبیر انجمن خودروسازان: نمیدانم! بروید از پلیس بپرسید
درباره اظهارات سردار هادیانفر و انتقادات او از خودروهای تولید داخل سراغ دبیر انجمن خودروسازان رفتیم اما پاسخ مناسب و قانعکنندهای دریافت نکردیم.
احمد نعمتبخش به «وطنامروز» میگوید: استاندارد مرتبط با ایربگ از مدتها قبل اجباری شده و الان همه خودروسازان مکلف به رعایت آن هستند، البته تعدادی از مردم ایربگ خودروی خودشان را آف میکنند، بنابراین وقتی این گزینه غیرفعال باشد عمل نمیکند. اگر شما میخواهید «ته قضیه» را دربیاورید باید بگویید خودروهای آسیبدیده مربوط به کدام شرکت خودروسازی است.
وی در پاسخ به اینکه آیا همه دهها خودروی این سانحه، گزینه ایربگ را غیرفعال کرده بودند با عصبانیت اظهار میدارد: چه کسی گفته عمل نمیکند؟ سازمان ملی استاندارد این خودروها را کنترل میکند. چرا ناحق میگویید؟
نعمتبخش ادامه میدهد: من که بالای سر این خودروها نبودم. خودتان بروید ببینید چه ماشینی، چه مدلی و برای کدام شرکت بوده است. اصلا چرا به من میگویید؟ زنگ بزنید به سازمان استاندارد و فحشش را به آنها بدهید!
دبیر انجمن خودروسازان در نهایت میگوید: انجمن خودروسازان کاری به جزئیات ندارد. شما بروید از آقای هادیانفر بپرسید که جزئیات این موضوع چیست.
* رئیس پلیس راهور: ترمزها هم عمل نکرده است
صحبتهای دبیر انجمن خودروسازان، ما را بر آن داشت با سردار هادیانفر تماس بگیریم.
رئیس پلیس راهور ناجا به «وطنامروز» میگوید: ببخشید! مگر راننده دیوانه است و با جانش شوخی دارد که ایربگ را غیرفعال کند؟
وی میافزاید: با این حال، یک تیم کارشناسی را مسؤول بررسی جزئیات این موضوع کردهایم. بزودی اطلاعات بیشتری درباره عملکرد ایربگ خودروها در این سانحه به دست میآوریم.
هادیانفر البته به یک موضوع ناگفته هم اشاره میکند: من نمیخواستم این را بگویم اما در این فرصت به نظرم لازم است بگویم ترمز ABS هیچ یک از خودروها هم در تصادف زنجیرهای بهبهان بدرستی عمل نکرده است.
* 32 درصد فوتیهای تصادفات مربوط به سرنشینان است
رئیس پلیس راهور ناجا همچنین در ششمین مرحله از رزمایش توان و تحرک عملیاتی پلیس راهور اظهار داشت: در حال حاضر در کشور ٣٧ میلیون وسیله نقلیه داریم. متاسفانه ٣٢ درصد فوتیهای تصادفات مربوط به سرنشینان است که عدم بستن کمربند ایمنی عامل آن بوده، همچنین ۲۵ درصد فوتیها مربوط به رانندگان و ١٩ درصد هم شامل عابران پیاده میشود.
هادیانفر در ادامه به موضوع انضباط در عبور و مرور پرداخت و گفت: مسأله تصادفات و حوادث بسیار جدی است، چراکه سومین عامل مرگومیر مربوط به تصادفات است. امروز فوتیهای ناشی از کرونا به ٢٠ نفر رسیده اما تصادفات همواره هست و خواهد بود. به ازای هر نفر فوتی، ٢٠ الی ۲۵ نفر مجروح و معلول داریم. در سال جاری رشد ١٢ درصدی در ترددهای کشور داشتیم و متاسفانه ١١ هزار و ۱۴۷ نفر نیز جانباخته داشتیم. وی همچنین افزود: در ناوگان بار و مسافر ۲۱۰۰ کشته داشتیم که بیشترین فوتیها برای تریلی و کامیون است. رانندگان کامیون و تریلی بهترین رانندگان هستند اما شاهد حوادث زیادی از سوی آنها هستیم.
سردار هادیانفر در ادامه تصریح کرد: چرا رانندگان تریلی و کامیون حین خستگی رانندگی کرده و از جاده فرعی تردد میکنند؟ در یکی از حوادث اخیر، راننده تریلی از جاده فرعی استفاده کرد که موجب بروز آن حادثه در سنندج شد.
وی ادامه داد: شرکتهای اتوبوسرانی مسؤول هستند که اتوبوسها را کنترل کنند. سرنشینان باید کمربند ایمنی را ببندند. همچنین موتورسواران که قشر زحمتکش محسوب میشوند و ۸۵ درصدشان برای تامین معاش از موتوسیکلت استفاده میکنند باید مقررات را رعایت کرده و در اتوبانها خلاف جهت حرکت نکنند.
* رئیس کمیسیون صنایع: در حال تحقیق و تفحص هستیم
چند سال است بحث رعایت استانداردهای خودروسازی از جمله در بخش ایمنی خودروها از سوی کارشناسان و مدیران حوزه استاندارد پیگیری میشود. یک جستوجوی ساده با کلیدواژههای «خودروسازان و استانداردها» نشان میدهد که این شرکتها بارها و بارها پیش از سال 1398 درخواست تمدید مهلت برای رعایت استانداردها را داشتهاند اما با توجه به حوادث تلخی که در تصادفات برای خودروها و مردم رخ میدهد، میتوان نتیجه گرفت که رعایت 100درصدی استانداردها در حوزه خودروسازی همچنان محقق نشده است.
عزتالله اکبری، رئیس کمیسیون صنایع مجلس در این باره به «وطنامروز» میگوید: هیچ توجیهی از سوی خودروسازان برای رعایت نکردن استانداردها از جمله در موضوعات ایمنی خودرو پذیرفته نیست. آنها موظف به حفظ جان و امنیت مردم هستند.
وی میافزاید: همین الان که با شما صحبت میکنم، کمیسیون صنایع مجلس پیگیر موضوع تحقیق و تفحص از خودروسازان است.
اکبری ادامه داد: درباره حادثه تلخ بهبهان هم فعلا منتظر دریافت نظر کارشناسی پلیس خواهیم بود. بعد از آن میتوان اظهار نظر بهتری داشت.
* روزانه 35 تا 60 مورد فوتی در تصادفات داریم
حادثه تلخ محور بهبهان- رامهرمز و حرف و حدیثها درباره نقص فنی خودروها در حالی است که تقریبا هر روز شاهد تکرار حوادث مشابه با آمار فوت کمتر یا بیشتر هستیم. دقیقا یک روز بعد از حادثه بهبهان بود که خبر فوت ۳ نفر در محور الشتر- فیروزآباد لرستان در رسانهها منتشر شد.
همچنین دیروز رئیس اورژانس پیشبیمارستانی دانشگاه علومپزشکی جیرفت از فوت 15 نفر و مصدوم شدن 475 نفر طی 20 روز در تصادفات جنوب کرمان خبر داد و گفت: «از ابتدای دیماه ۵۱۸ ماموریت تصادفی در جنوب استان داشتهایم. یعنی به طور میانگین ۲۶ ماموریت تصادفی در روز».
رئیس پلیس راهور نیز با بیان اینکه سومین عامل مرگومیر در جهان تصادفات است، گفت: هر ساعت 2 نفر جانشان را در تصادفات از دست میدهند. اکنون به طور متوسط روزانه ۳۵ تا۶۰ نفر فوتی در اثر تصادف داریم.
سردار هادیانفر یادآور شد: سال ۱۴۰۰ با توجه به رشد ۱۲ درصدی افزایش ترددها، حدود ۱۱ هزار و 150 نفر جان باخته و ۲۶۱ هزار مجروح و معلول داشتیم. این یک معضل جدی است که بارها مقام معظم رهبری هم تذکر دادند و تاکید کردند که همه دستگاههای مسؤول نقش خود را ایفا کنند تا تصادفات به حداقل برسد.
ارسال به دوستان
اخبار
ورود سامانه بارشی به کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امروز پنجشنبه خبر داد. صادق ضیاییان اظهار کرد: با ورود سامانه بارشی به کشور از امروز در استانهای آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، شمال خوزستان، زنجان، قزوین و از اواخر وقت در استانهای البرز، تهران، اردبیل، گیلان و مازندران بارش برف و باران و وزش باد شدید موقت پیشبینی میشود. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ادامه داد: روز جمعه ۲۴ دیماه، در نیمه غربی کشور، شنبه ۲۵ دیماه در اکثر مناطق کشور و یکشنبه ۲۶ دیماه در نوار شمالی، برخی نقاط غرب و جنوب شرق کشور بارش خواهیم داشت. وی افزود: از روز جمعه ۲۴ دیماه تا دوشنبه ۲۷ دیماه هفته آینده در نوار شمالی، استانهای واقع در دامنههای جنوبی البرز و مناطق غربی کشور کاهش محسوس دما رخ خواهد داد. به گفته ضیاییان روزهای جمعه و شنبه ۲۴ و ۲۵ دیماه دریای خزر و شمال خلیجفارس مواج پیشبینی میشوند. وی درباره وضعیت جوی تهران طی روزهای آینده اظهار کرد: آسمان تهران پنجشنبه ۲۳ دیماه نیمه ابری و اواخر وقت ابری و بارش پراکنده با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد و طی روز جمعه ۲۴ دیماه ابری و مه رقیق در بعضی ساعتها وزش باد و بارش باران با حداقل دمای۳ و حداکثر دمای ۱۰ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
همچنین اداره کل هواشناسی استان تهران اعلام کرد از بامداد جمعه ۲۴ دی تا صبح یکشنبه ۲۶ دی بارش متوسط و گاهی شدید باران و برف و در مناطق مرتفع کولاک برف پیشبینی میشود و وضعیت جوی در حالت هشدار نارنجی خواهد بود.
***
ثبت بیش از ۱۳۴ هزار ازدواج و ۴۸ هزار طلاق در تابستان
بر پایه آمار ثبت احوال کشور در تابستان سال ۱۴۰۰ در کل کشور ۱۳۴ هزار و ۲۰۸ ازدواج و ۴۸ هزار و ۳۲۵ طلاق به ثبت رسید. بر پایه آمار ثبت احوال کشور، کل ازدواجهای ثبت شده در تابستان سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۳۴ هزار و ۲۰۸ مورد بوده است؛ درحالی که در بهار سال ۱۴۰۰ بر پایه آمار ثبت احوال کشور ۱۵۹ هزار و ۳۳۹ مورد ازدواج به ثبت رسیده است. از مجموع ۱۳۴ هزار و ۲۰۸ ازدواج ثبت شده در تابستان سال ۱۴۰۰ در کشور، بیشترین ازدواج به ترتیب مربوط به استانهای تهران با ۱۷ هزار و ۴۶۴، خراسان رضوی با ۱۲ هزار و ۳۲۰ و خوزستان با ۸ هزار و ۸۵۰ مورد است. همچنین کمترین ازدواج ثبت شده در کشور نیز در همین زمان به ترتیب مربوط به استانهای سمنان با ۸۵۴، ایلام ۹۳۱ و بوشهر با یکهزار و ۲۷۲ مورد بوده است. بر پایه آمار ثبت احوال کشور، همچنین کل طلاقهای ثبت شده در تابستان سال ۱۴۰۰ در مجموع ۴۸ هزار و ۳۲۵ مورد طلاق در کشور بوده است؛ در حالی که در بهار ۱۴۰۰ بر پایه این آمار ۴۲ هزار و ۳۳۱ طلاق به ثبت رسیده است.
***
توضیح سازمان نوسازی مدارس درباره آتشسوزی مدرسهای در کرمانشاه
سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس توضیحاتی پیرامون آتش گرفتن بخاری مدرسهای در یکی از روستاهای استان کرمانشاه ارائه کرد. میثم حاجیپور، مدیرکل روابط عمومی سازمان نوسازی مدارس در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مدرسه موسی بن جعفر(ع) روستای کرمبست کرمانشاه در پی سهلانگاری یکی از دانشآموزان و دستکاری بخاری دچار مشکل شده و آتش گرفت. وی افزود: براساس اطلاعات دریافتی از اداره کل استان کرمانشاه، در جریان این اتفاق خوشبختانه هیچ کدام از دانشآموزان مدرسه آسیب ندیدند و در سلامت کامل هستند. حاجیپور با بیان اینکه مدرسه مورد نظر دارای سیستم گرمایشی استاندارد و رادیاتور است، خاطرنشان کرد: استانداردسازی سیستم گرمایشی این مدرسه در سال ۱۳۹۹ توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز استان کرمانشاه انجام شده بود و به علت وصل نشدن گاز روستا، هنوز این سیستم گرمایشی مورد استفاده قرار نگرفته بوده است. وی تصریح کرد: سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در 4 سال اخیر اقدام به جمعآوری بخاریهای نفتی از سطح کلاسهای درس کشور کرد. به عبارت دیگر، در هر منطقهای که زیرساخت لازم اعم از «گاز» وجود داشته باشد، سامانههای گرمایشی استاندارد جایگزین شده است.
ارسال به دوستان
۳۲ فوتی جدید کرونا در کشور و شناسایی ۲۰۸۹ بیمار
آمار مبتلایان به کرونا در کشور صعودی شد
آمار فوتیها و مبتلایان به کرونا اگرچه اوایل هفته جاری به ترتیب به زیر 20 و کمتر از 1000 نفر رسید اما طی 3-2 روز اخیر این آمار با روندی ملایم افزایشی شده است؛ افزایشی که البته با شیوع ویروس جهشیافته اُمیکرون همراه بوده است. عدم شناسایی سریع این بیماری در کشور کار پزشکان را نیز سخت کرده است، چرا که اغلب بیمارانی که با علائم مشابه سرماخوردگی شدید به مراکز درمانی مراجعه میکنند معلوم نیست که به اُمیکرون مبتلا شدهاند یا خیر؛ بیماریای که شبیه سرماخوردگی بوده و چون کیت آزمایش اُمیکرون در کشور کم است، بنابراین آنها تست «پیسیآر» انجام میدهند تا حداقل مشخص شود بیمار دچار ویروس کرونا شده است یا خیر. اخیرا نیز محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت تشخیص اُمیکرون در کشور گفت: امکانات تشخیصی در همه استانهای کشور برای شناسایی اُمیکرون برقرار است اما حداقل فعلا تشخیص سویه اُمیکرون به این صورت نیست که هر کس دلش خواست برود و آزمایش شود، بلکه دستورالعملی را وزارت بهداشت تهیه کرده و دانشگاههای علوم پزشکی بر اساس آن دستورالعمل اقدام میکنند. از طرفی هنوز به اندازه کافی کیت تشخیصی اُمیکرون در کشور نداریم.
وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد در شبانهروز گذشته ۲ هزار و ۸۹ بیمار «کووید-۱۹» در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۳۲ بیمار نیز جان خود را از دست دادند. از ظهر روز سهشنبه تا ظهر چهارشنبه ۲۲ دی، ۲ هزار و ۸۹ بیمار جدید مبتلا به «کووید-۱۹» در کشور شناسایی و ۲۸۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۳۲ بیمار «کووید-۱۹» نیز جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری در کشور به ۱۳۱ هزار و ۹۷۲ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۵۶ هزار و ۶۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی یکهزار و ۵۳۳ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» هم در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، تاکنون ۶۰ میلیون و ۲۱۷ هزار و ۸۴۷ نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. همچنین ۵۲ میلیون و ۸۹۶ هزار و ۴۸۲ نفر دوز دوم و ۱۱ میلیون و ۴۰۴ هزار و ۸۰۱ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند. به این ترتیب مجموع واکسنهای تزریقشده در کشور به ۱۲۴ میلیون و ۵۱۹ هزار و ۱۳۰ دوز رسید. در همین ارتباط معاون درمان ستاد کرونای استان تهران ضمن تشریح وضعیت کرونا در پایتخت و با بیان اینکه فعلا روند بیمارستانها ثابت است، گفت: بر اساس پیشبینیهای انجامشده میدانیم سویه اُمیکرون اغلب درگیری به شکل سرپایی ایجاد میکند، مگر اینکه وسعت ابتلا آنقدر زیاد شود که تعدادی هم بستری شوند. دکتر نادر توکلی درباره وضعیت کرونا در پایتخت، گفت: روند نسبت به هفته گذشته ثابت و مرگومیرها تکرقمی است.
* نیاز به بودجه ۷۰ هزار میلیاردتومانی برای کنترل قیمت دارو
بودجه تامین دارو برای سال آینده 40 هزار میلیارد در نظر گرفته شده که به گفته مسؤولان وزارت بهداشت این رقم ناچیز است. وزیر بهداشت درباره سیاست دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال آینده در بخش دارویی گفت: این یارانه و حمایت از طریق بیمهها در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و این وزارتخانه به حداقل ۷۰ هزار میلیارد تومان برای کنترل قیمت دارو در سال ۱۴۰۱ نیاز دارد. دکتر بهرام عیناللهی با اشاره به سیاست دولت برای حذف ارز 4200 تومانی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده گفت: هدف از اصلاح روند تخصیص ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی رساندن منابع مالی حاصل از آن به دست مصرفکننده واقعی و مردم به صورت مستقیم است. وی تاکید کرد: پرداخت ارز ترجیحی، حوزه صادرات و خرید مواد اولیه را دچار مشکل کرده است، زیرا این ارز در زمان و موعد مقرر تخصیص داده نمیشود و نمیتوان برنامهریزی لازم را برای آن انجام داد. در صورت آزادسازی نرخ ارز میتوان به راحتی برنامهریزیهای لازم را برای تامین دارو انجام داد. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا این وزارتخانه سازوکار و سیاست لازم را برای کنترل قیمت دارو بعد از حذف ارز 4200 تومانی انجام داده است، اظهار کرد: ما عنوان حذف ارز را به کار نمیبریم، بلکه اعلام میکنیم ارز ترجیحی از ما جدا شود و به شکل یارانه به دست مصرفکننده واقعی برسد. در این میان بیمهها نیز باید تعهد کنند سازوکار لازم را طراحی کرده تا نحوه تخصیص یارانه نسبت به دارو مشخص شود. وی با اشاره به بودجه 40 هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت و درمان برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی در لایحه بودجه سال آینده گفت: این مبلغ بسیار کم است و حداقل به 70 هزار میلیارد تومان برای حمایت از بخش دارو و تجهیزات پزشکی نیاز داریم.
ارسال به دوستان
هیأت وزیران تصویب کرد
اختصاص اعتبار برای جبران خسارات ناشی از سیل جنوب
هیأت وزیران با اختصاص اعتبار و تسهیلات بانکی لازم برای جبران خسارات ناشی از سیل به بخشهای مسکونی، کشاورزی و تأسیسات زیربنایی در برخی استانهای جنوب کشور موافقت کرد. در جلسه دیروز هیأت وزیران به ریاست سیدابراهیم رئیسی با تصویب این هیأت، به ترتیب مبلغ ۶ هزار و ۸۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال، مبلغ ۷ هزار و ۱۲۳ میلیارد ریال، مبلغ ۵ هزار و ۶۳۹ میلیارد ریال و مبلغ ۹ هزار و ۱۵۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای برای جبران خسارات وارده به بخشهای مسکونی و تأسیسات زیربنایی ناشی از وقوع سیل دیماه سال جاری در شهرستانهای استانهای فارس، هرمزگان، کرمان و سیستانوبلوچستان اختصاص یافت. همچنین به منظور جبران خسارات ناشی از سیل و آبگرفتگی مناطق مسکونی شهرستانهای استانهای یاد شده، به ترتیب مبلغ هزار و ۵۴۵ میلیارد ریال، هزار و ۲۷۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال، ۸۲۵ میلیارد ریال و ۳ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی (با سود ۴ درصد روستایی و ۵ درصد شهری) و بازپرداخت ۱۵ ساله برای تسهیلات بازسازی (۳ سال دوران مشارکت مدنی و ۱۲ سال دوران فروش اقساطی)، بازپرداخت ۵ ساله برای تسهیلات تعمیری و بازپرداخت ۷ ساله برای تسهیلات معیشتی توسط بانک مرکزی با ضمانت زنجیرهای پرداخت میشود و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان مدیریت و برنامهریزی استانهای مربوط موظفند ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را در مقاطع زمانی 3 ماهه به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال کنند. هیأت وزیران همچنین به منظور جبران خسارات به کشاورزان خسارتدیده ناشی از وقوع سیل و آبگرفتگی در برخی استانهای کشور از جمله سیستانوبلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس، بوشهر و خراسان جنوبی، با امهال تسهیلات دریافتی کشاورزان آسیبدیده از سیل به مدت ۳ سال و به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد ریال و پرداخت تسهیلات بانکی به میزان ۲۰ هزار میلیارد ریال با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله با ضمانت زنجیرهای موافقت کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|