|
برخی خودروها اگر تندتر بپیچند، چرخشان باز میشود!
سردار حمیدی رئیس پلیس راهور تهران گفت: باز نشدن ایربگ خودروها در تهران بسیار زیاد اتفاق افتاده است. حتی در برخی خودروها اگر کمی تندتر بپیچید، ممکن است چرخ خودرو باز شود، ایربگ که جای خود دارد. وی افزود: بیشتر خودروهای دارای نقص فنی ساخت داخل هستند.رئیس پلیس راهور پایتخت همچنین گفت: ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بار خودروهای فاقد معاینه فنی در شهر تهران جریمه شدند و ۱۵۰۰ دستگاه خودروی دودزا هم پلاک اعزام به تعمیرگاه دریافت کردند.
ارسال به دوستان
تداوم بارش برف و باران در سراسر کشور شمال و شمالغرب در محاصره برف و سرما
عصر یخبندان
سازمان هواشناسی درباره وقوع سیلاب در مناطق جنوب کشور هشدار داد
گروه اجتماعی: بارش سنگین برف و باران که از عصر جمعه در 28 استان آغاز شده بود، روز گذشته نیز در برخی استانها بویژه شمال غرب، جنوب و جنوب غرب کشور ادامه یافت و علاوه بر ایجاد مشکلاتی در تردد و جاری شدن سیلاب، تعداد زیادی از مدارس را به دلیل بارش سنگین برف به تعطیلی کشاند. به گزارش «وطنامروز»، همانطور که پیشبینی میشد و کارشناسان اعلام کرده بودند، زمستان پربارش در بسیاری از مناطق کشور با قدرت نمایان شده است و همچنان روی دور تند قرار دارد!
روز گذشته سازمان هواشناسی نسبت به وقوع سیل در مناطق جنوب کشور از جمله کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی هشدار داد. همچنین اخبار و تصاویر متعددی از بارش سنگین برف و تلاش برای بازگشایی مسیرهای تردد در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان و مناطقی از استان فارس منتشر شد. بر این اساس انتظار میرود نهادهای مرتبط با مدیریت بحران در سراسر کشور، آمادگی مقابله با شرایط خاص را داشته باشند.
* هشدار سیل در نیمه جنوبی کشور
مناطق جنوب کشور که از مدتی قبل درگیر سیلاب شده بودند همچنان در خطر تکرار آن قرار دارند. روز گذشته مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی از ادامهدار بودن بارشها و صدور هشدار برای برخی شهرهای نیمه جنوبی کشور خبر داد. صادق ضیاییان گفت: به دلیل ادامهدار بودن بارشها، هشدارهای لازم را برای برخی شهرهای نیمه جنوبی کشور صادر کردهایم. به گفته وی، بارشها در استانهای آذربایجان غربی و کردستان به صورت برف و کولاک است. مدیرکل پیشبینی سازمان هواشناسی افزود: برای نیمه جنوبی کشور بویژه در استانهای کرمان، هرمزگان و خراسان جنوبی به دلیل بارش باران به صورت سیلاب، هشدارهای لازم صادر شده است. وی افزود: بارشها همچنان طی روزهای دوشنبه و سهشنبه ادامه خواهد داشت و استانهای کرمان، فارس و خراسان شمالی را در بر خواهد گرفت. براساس گزارشهای هواشناسی، دیروز بارش در جنوب، جنوب شرق و شمال شرق کشور ادامه داشت و شدت بارش در نیمه جنوبی فارس، جنوب بوشهر، کرمان، هرمزگان، جزایر شرق خلیجفارس و تنگه هرمز، خراسان جنوبی و جنوب خراسان رضوی بیشتر بود. همچنین ورود موج دیگری موجب بارش در شمال غرب تا شمال خوزستان، سواحل شمالی و دامنههای جنوبی البرز در قزوین، البرز و تهران میشود. شدت بارش در جنوب آذربایجان غربی، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، اردبیل و گیلان خواهد بود. برای امروز دوشنبه کاهش دمای حدود ۷ تا ۱۲ درجه در شمال غرب و سواحل دریای خزر و طی روزهای دوشنبه تا سهشنبه (امروز و فردا) کاهش دمای حدود ۵ تا ۷ درجه در دامنههای جنوبی البرز، غرب و جنوب غرب، پیشبینی میشود.
* تعطیلی مدارس برخی استانها
شدت بارش برف موجب تعطیلی مدارس در تعدادی از مناطق کشور شد. در همین باره اداره کل آموزشوپرورش استان آذربایجان شرقی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: «به علت بارش برف و کولاک و برودت شدید هوا روز یکشنبه مدارس برخی مناطق استان تعطیل شد». همچنین آموزشوپرورش استان کردستان از تعطیلی مدارس کامیاران، سروآباد، بانه، بیجار و کرانی به دلیل بارش برف، لغزندگی معابر، برودت هوا، مشکلات تردد و مسدود بودن برخی مسیرهای روستایی در روز یکشنبه خبر داد. در استان کرمانشاه نیز مدارس برخی شهرستانها از جمله پاوه، نوسود و باینگان به علت بارش برف تعطیل و آموزشها به صورت آنلاین پیگیری شد. اداره کل آموزشوپرورش آذربایجان غربی هم در اطلاعیهای اعلام کرد: «با توجه به برودت هوا، بسته بودن راهها و وجود یخبندان و کولاک شدید آموزش حضوری مدارس در برخی مناطق استان روز یکشنبه تعطیل است». در استان کرمان نیز بارش برف و باران در شهرستانهای رابر و کهنوج مدارس این مناطق را به تعطیلی کشاند.
* اردبیل در محاصره برف و کولاک
اردبیل این روزها با بارش کمسابقه برف مواجه است. ارتفاع برف در معابر شهری اردبیل بیش از 35 سانتیمتر و در ارتفاعات بیش از 60 سانتیمتر گزارش شده است. برودت هوای اردبیل در شب گذشته به منفی 18 درجه رسید و به علت سردی هوا و بارش برف شدید، آموزش همه مقاطع تحصیلی در اردبیل غیرحضوری است.
* آخرین وضعیت بارشها در لرستان
آغاز فعالیت موج جدید بارشی در منطقه لرستان منجر به مسدود شدن آزادراه خرمآباد-پل زال، قطع شدن راه ارتباطی بیش از ۱۰۰ روستای استان، قطع برق ۱۰۰ روستا و مفقود شدن یکی از پرسنل ایستگاه عوارضی آزادراه شد. رسانهها و مقامات محلی در این باره گزارش دادهاند که با توجه به کمبود امکانات و ماشینآلات و حجم بالای خسارتها، هنوز برخی شهرستانهای استان درگیر بازگشایی مسیرهای ارتباطی، وصل مجدد آب و برق مشترکان و امدادرسانی به خودروهای گرفتار در برف و کولاک هستند.
بر این اساس، مسدود شدن آزادراه خرمآباد- پل زال بر اثر ریزش کوه، مسدود شدن راه ارتباطی 260 روستا بر اثر بارش شدید برف، قطع برق 300 روستا و مفقود شدن یکی از نیروهای ایستگاه عوارضی آزادراه تنها بخش کوچکی از مشکلاتی است که طی ۲ روز فعالیت این سامانه بارشی در استان لرستان ایجاد شد.
* محور خرمآباد - پل زال حداقل تا یک هفته مسدود است
مهدی پازوکی، مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان گفت: با توجه به حجم تخریب محور آزادراه خرمآباد - پل زال، برای بهسازی و برقراری تردد در این مسیر حداقل یک هفته زمان نیاز است. وی با اشاره به آخرین وضعیت راههای روستایی استان اظهار داشت: هماکنون راه 200 روستای شهرستان الیگودرز، 30 راه روستایی شهرستان ازنا و همچنین گردنه گله بادوش در شهرستان الیگودرز به دلیل شدت بارش برف مسدود است. پازوکی ادامه داد: آزادراه خرمآباد به پل زال یک هفته تا 10روز آینده بسته است و تا پلیس راه تایید نکند ما این محور را بازگشایی نمیکنیم. همچنین سرهنگ مرتضی دالوند، رئیس پلیس راه استان لرستان گفت: مسیر برگشت آزادراه خرمآباد- پل زال بازگشایی شده اما مسیر رفت به سمت خوزستان در کیلومتر 90 بین تونل ماهور و زال یک و ۲ کاملا تخریب شده و این مسیر تا اطلاع ثانوی مسدود است. مدیرکل راهداری استان لرستان هم گفت: با تلاش ماموران راهداری، مسیر اندیمشک به خرمآباد بازگشایی شده و تردد در آن جریان دارد. امیرحسین جودکی، رئیس هواشناسی شهرستان پلدختر نیز گفت: بارشهای 5/139 میلیمتری باران در جنوب شهرستان پلدختر سبب قطع راه ارتباطی این مناطق شد. وی اظهار داشت: بیشترین میزان بارندگی در 48 ساعت گذشته مربوط به جنوب شهرستان پلدختر و مناطق پسگلم کرکی و پاعلم به ترتیب به میزان 5/139 و 5/132 میلیمتر بوده که سبب آبگرفتگی و قطع راههای ارتباطی در این منطقه شده است. فریدون خودنیا، مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان هم با اشاره به بارش سنگین برف و قطعی برق در برخی مناطق استان گفت: برق مناطق صعبالعبور لرستان همچنان قطع است.
* بارش برف و باران و کاهش دمای تهران تا ۸ درجه
اداره کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زرد رنگ آورده است: از بعدازظهر یکشنبه ۲۶ دیماه (دیروز) به دلیل نفوذ سامانه سرد بارشی، در بعضی ساعات شاهد بارش باران و برف و رخداد رگبار و مه و کولاک در ارتفاعات و احتمال سقوط بهمن در سطح استان بهویژه نیمه شمالی استان تهران و دامنههای کوهستانی و ارتفاعات هستیم که این وضعیت جوی تا سهشنبه ۲۸ دیماه ادامه خواهد داشت. در این شرایط جوی لغزندگی معابر و جادهها و کاهش دید افقی، وقوع مه و کولاک برف، احتمال سقوط بهمن و محدودیت تردد در جادههای کوهستانی دور از انتظار نیست. در پی این هشدار به علت کاهش محسوس دما در سطح استان تا ۸ درجه سلسیوس، از سهشنبه یخبندان سطح زمین در نواحی شمالی، یخبندان شبانه سطح زمین در بعضی نواحی مرکزی و جنوبی استان، احتمال آسیب به لولههای آب و تاسیسات و احتمال آسیب به خودروها و ماشینآلات وجود دارد که این شرایط جوی چهارشنبه ۲۹ دیماه تمام میشود. مطابق این هشدار، بامداد سهشنبه به علت وزش باد شدید در نیمه جنوبی و غربی استان تهران احتمال شکستن درختان فرسوده، احتمال آسیب به سازههای موقت و سست، احتمال آسیب به پوشش گلخانهها، خطر سقوط اجسام و تابلوهای تبلیغاتی دور از انتظار نیست.
* تداوم بارشها در یزد و مازندران
مطابق اعلام مدیران استانی، بارشها در یزد و مازندران نیز تداوم دارد. معاون توسعه و پیشبینی اداره کل هواشناسی مازندران از ورود سامانه سرد بارشی و هشدار جوی سطح زرد در این استان خبر داد. احمد اسدی گفت: سامانه بارشی ویژه ارتفاعات نیمه غربی استان و زمان فعالیت آن تا سهشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰ خواهد بود. همچنین هواشناسی استان یزد روز گذشته از تداوم بارشها در نیمه جنوبی این استان خبر داد و اعلام کرد: بارشهای شبانهروز اخیر در مناطقی مانند طزرجان و منشاد بیش از ۴۰ میلیمتر بوده است. در برخی نقاط استان بویژه نیمه جنوبی هم بارندگی به صورت رگبار باران و در ساعات شب به صورت برف در ارتفاعات بوده است. شدت بارش این سامانه جوی در شهرستانهای تفت، مهریز، ابرکوه، خاتم، بافق، بهاباد و ارتفاعات خرانق گزارش شده است و از روز سهشنبه تا اوایل هفته آینده همراه با نفوذ زبانههای پرفشار به استان، شاهد کاهش دما و طی روزهای سهشنبه و پنجشنبه در نیمه جنوبی بعضا رگبار پراکنده خواهیم بود.
* انسداد 11 محور در کشور
معاون راهداری سازمان حملونقل جادهای درباره آخرین وضعیت راههای اصلی کشور گفت: به دلیل وقوع کولاک و توفان، برخی جادههای فرعی در استانهای آذربایجان غربی، کردستان، اردبیل و زنجان از ایمنی کافی برخوردار نیست و حدود 11 محور اصلی کشور نیز هماکنون مسدود است. رضا اکبری درباره راههای روستایی نیز اظهار داشت: 250 راه روستایی به صورت متناوب باز میشود و در حال حاضر 6 هزار راهدار با 5 هزار و 200 دستگاه خودروی راهداری در حال بازگشایی مسیرها هستند. مطابق اطلاعات دریافتی از رسانههای استانی، تردد در برخی مسیرها از جمله در منطقه مهاباد و محور سردشت-پیرانشهر بدون تجهیزات زمستانی امکانپذیر نیست.
***
هواشناسی: افزایش 7/11 درصدی بارشها در سال اخیر
اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان هواشناسی نشان میدهد میزان بارشهای امسال در سراسر کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل روند افزایشی داشته است. به گزارش «وطنامروز»، سازمان هواشناسی در بولتن بارش کشور مربوط به سال آبی 1401-1400، خلاصه وضعیت بارش کشور منتهی به 25 دیماه امسال را منتشر کرد. مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در گزارش شماره 115 خود از افزایش 7/11 درصدی بارشهای امسال تا روز 25 دیماه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد. مطابق این بولتن آماری، بارشها در سراسر کشور از ابتدای فروردین تا 25 دی 1400 به میزان 1/82 میلیمتر بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال 1399، رشد 7/11 درصدی را نشان میدهد.بر این اساس، میزان بارشها در مدت مشابه سال گذشته، 5/73 میلیمتر بوده که در سال آبی جاری 6/8 میلیمتر افزایش داشته است.میزان بارشها در 7 روز منتهی به 25 دیماه 15 میلیمتر و از ابتدای دیماه 3/42 میلیمتر اعلام شده است. همچنین در بولتن بارش کشور، میزان بارشها در مدت مذکور به تفکیک استانهای کشور مشخص شده است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
1100 پروژه توسعه محلهای در بودجه شهرداری تهران
چهلمین جلسه علنی شورای شهر تهران دیروز برگزار شد. در این جلسه عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه طرح رصد همچنان ادامه خواهد داشت،گفت: بیش از 1100 پروژه توسعه محلهای در بودجه 1401 گنجانده خواهد شد. محمد آخوندی در صحن شورای شهر درباره ضرورتهای اجرای طرح رصد در سطح مناطق بیستودوگانه شهرداری اظهار داشت: مقام معظم رهبری بر اهمیت ارتباط دائمی اعضای شورا با مردم و حضور در میدان و اطلاع از مشکلات آنان و آسان کردن دسترسی مردم به خود تاکید داشتهاند و طرح رصد در همین راستا اجرا شد. وی افزود: تمام اعضای شورا از همان روز آغاز فعالیتهایشان در حال اقدام در این زمینه و حضور در بین مردم هستند. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به چگونگی شکلگیری طرح رصد خاطرنشان کرد: در کمیسیون برنامه و بودجه پس از مشورتهایی که با دوستان صورت گرفت طرح رصد با اهداف شناخت دقیق مشکلات سطح محلات بویژه محلات کمبرخوردار، گفتوگوی رودررو با مردم، نخبگان، معتمدان، شورایاران و مدیران محلات و قرار گرفتن مردم در فرآیند برنامهریزی و تصمیمگیری در دستور کار قرار گرفت و مسؤولیت اجرا آن به دکتر مظفر، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی سپرده شد. آخوندی خاطرنشان کرد: بخشی از نتایج حاصله این بازدیدها و جلسات گنجانده شدن بیش از 1100 پروژه توسعه محلهای در بودجه 1401 است که امیدواریم بتوانیم این طرحها را در سال 1401 به مرحله اجرا درآوریم. آخوندی ادامه داد: مقام معظم رهبری در یکی از تاکیداتشان به شورا فرمودند شما پرداختن به نیازهای فوریتر در عین اهتمام به کارهای زیربنایی را در دستور کار داشته باشید. احساس ما این است که طرحهای توسعه محلهای، پرداختن به نیازهای فوریتر است. بعضا یک پروژه کوچک در یک محله رضایتمندی بسیار بیشتری را برای مردم به همراه خواهد داشت. وی اعلام کرد: طرح رصد همچنان ادامه خواهد داشت و ادامه مسیر ما نظارت بر پروژههاست که در این زمینه با قوت به فعالیتهای خود ادامه میدهیم و مسائل و مشکلات را منتقل خواهیم کرد تا شهرداری زودتر بتواند اینها را به نتیجه برساند.
* انتظار داریم شهرداری بستههای سیاستی طرح رصد را اجرا کند
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با اعلام اینکه بیش از ۳ هزار مساله و چالش در دبیرخانه طرح رصد احصا شده، اظهار داشت: با تحلیل این دادهها توانستهایم ۳۰ سرفصل و گزاره سیاستی برای حل ۳۰ عارضه و چالش فراگیر در مناطق به شهرداری ابلاغ کنیم که انتظار داریم شهرداری تهران این مسائل را دنبال کند. میثم مظفر در تشریح «عملکرد طرح رصد» گفت: ما در شورای اسلامی شهر تهران و در مدیریت شهری به دنبال بودجهریزی Bottom Up هستیم، بودجهریزیای که مبتنی بر مشارکت ذینفعان مختلف، مبتنی بر مطالبات، ترجیحات و اولویتهای شهروندان در زیستبوم خود در محلات و مناطق باشد. میخواهیم بودجهریزی مشارکتی را در عرصه مدیریت شهری بازتولید کنیم و پروژهها و بودجه و برنامههایی داشته باشیم که نیاز و مطالبه شهروندان در زیستبوم شهری خودشان را منعکس کند. مظفر تشریح کرد: طرح رصد، در حقیقت رصد چالشها و نیازهای اولویتدار محلات شهر تهران از منظر شهروندان و کنشگران فعال شهری است.
* نیازهای شهر تهران بیش از ظرفیتهای آن است
شهردار تهران نیز در جریان چهلمین جلسه شورای شهر تهران اظهار داشت: نیازها در شهر بیش از ظرفیتهاست و جبران آن جز از طریق همت، تلاش و خلاقیت و مدیریت انقلابی و جهادی میسر نیست. علیرضا زاکانی در پاسخ به اظهارات اعضا درباره طرح رصد گفت: این طرح در کنار «قرار خدمت» و در کنار مسؤولیت مناطق و نواحی و توجه به ظرفیتهای مردم و ظرفیت پیوستگی با متن جامعه، اشراف به دغدغههای مردم، در معرض نقد دیگران قرارگرفتن و خود را اصلاح کردن، این امکان را بیشتر فراهم میکند، البته هنوز در ابتدای راهیم.
ارسال به دوستان
لغو مجوز ۲۵۱ مدرسه هیأت امنایی
مدیرکل دفتر امور شوراهای آموزشوپرورش و مناطق آزاد تجاری گفت ناچار شدیم ۲۵۱ مدرسه هیات امنایی را به علت اینکه خدمات خاصی به خانوادهها ارائه نمیدادند و عملکرد مطلوبی نداشتند، از فعالیت تحت عنوان «هیات امنایی» خارج و به مدارس عادی تبدیل کنیم. رسول پاپایی در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: آییننامه توسعه کیفی مدارس هیات امنایی سال گذشته تنظیم و برای اجرا به استانها ابلاغ شد. بر اساس این آییننامه، مقرر شده است در اعطای مجوز به آن دسته از مدارس هیات امنایی که با استانداردهای مصوب شورای عالی آموزشوپرورش در اساسنامه همخوانی ندارند، بازنگری شود. وی افزود: با توجه به رویکرد جدید، مدارسی که تفاوت کیفی و مهارتی نسبت به مدارس دیگر نداشتند اما با تابلوی هیات امنایی فعالیت میکردند پس از ارزیابیها شناسایی شده و از چرخه فعالیت تحت عنوان مدارس هیات امنایی حذف شدند. وی با اشاره به تجدید نظارتها بر مدارس هیات امنایی گفت: در ارزیابیها آیتمهای ورزشی، فرهنگی، آموزشی و تربیتی در کنار فوق برنامهها مورد توجه قرار گرفتند و مدرسهمحوری حائز اهمیت بود. لازم است اگر خانوادهها به بخش آموزش در سبد هزینه خانوارشان توجه بیشتری دارند، بازخوردش را هم ببینند.
ارسال به دوستان
آمادهباش مراکز درمانی برای مقابله با شیوع گسترده احتمالی ویروس جهشیافته کرونا
اُمیکرون جان ۳ هموطن را گرفت
وزارت بهداشت: واکسیناسیون جانباختگان تکمیل نبود
با جان باختن ۳ تن از هموطنانمان، خطر مرگ بر اثر ابتلا به اُمیکرون در کشور نمایان شد. حال به گفته کارشناسان بهداشت، چنانچه پوشش واکسیناسیون تکمیل نشود و مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی بیتوجهی کنند موج این بیماری مرگبار کشور را فرامیگیرد. ویروس جهشیافته «اُمیکرون» که از قدرت سرایت بسیار بالایی برخوردار است، هماکنون به خیلی از نقاط کشور رسوخ کرده است. این ویروس دیروز با مرگ 3 نفر از هموطنانمان نقاب از چهره برداشت تا نشان دهد بیماری «کووید-19» همچنان تهدیدکننده سلامت کشور است. سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت با اشاره به جان باختن ۳ نفر به دلیل ابتلا به اُمیکرون در کشور گفت: این افراد سالمند بوده و واکسیناسیون خود را به طور کامل (در ۳ نوبت) انجام نداده بودند. محمد هاشمی از افزایش تعداد مبتلایان به اُمیکرون در کشور به یکهزار و ۱۶۲ مورد خبر داد و گفت: تعداد مبتلایان اُمیکرون در مشهد مقدس با ۲۴۹ مورد، افزایش چشمگیری داشته است. وی گفت: متاسفانه در هر یک از شهرهای تبریز، یزد و شهرکرد، شاهد فوت یک بیمار مبتلا به اُمیکرون بودیم و یک بیمار بدحال هم در اهواز تحت مراقبت است. وی افزود: افرادی که در شهرهای یادشده جان خود را از دست دادند، سالمند بوده و واکسیناسیون خود را به طور کامل (در ۳ نوبت) انجام نداده بودند. هاشمی تاکید کرد: همچنین در سنین بالا امکان وجود عوامل خطر از جمله بیماریهای مختلف مانند فشار خون بالا و دیابت وجود دارد و همین موضوع ضرورت توجه به هشدارهای بهداشتی را بویژه در این سنین جدیتر میکند. سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت یادآور شد: اگرچه قدرت مرگبار بودن اُمیکرون اندک است و همانطور که مشاهده میشود از یکهزار و ۱۶۲ مورد مبتلا، ۳ نفر جان خود را از دست دادهاند اما باید پروتکلها را رعایت و در اسرع وقت نسبت به تکمیل واکسیناسیون اقدام کرد.
* آمادهباش مراکز درمانی
مطابق نظر کارشناسان، ضرورت مقابله با اُمیکرون از 2 جنبه بسیار حائز اهمیت است؛ اول خودمراقبتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی؛ دوم تکمیل واکسیناسیون. معاون درمان وزارت بهداشت در این باره گفت: زنگ خطر اُمیکرون در کشور به صدا در آمده است. سعید کریمی درباره سویه اُمیکرون تصریح کرد: در حال حاضر میزان کل مراجعان سرپایی و بستری تفاوتی نکرده اما تعداد تستهای مثبت افزایش یافته و این یک زنگ خطر است، از این رو تمام مراکز باید در حالت آمادهباش باشند. همچنین رئیس هیاتمدیره نظام پزشکی تهران بزرگ، نسبت به بروز پیک ششم و احتمال اعمال محدودیتها در سال نو هشدار داد. سیدموید علویان گفت: روند قبلی مقابله و مدیریت کرونا، روند چالشبرانگیزی بود و منجر به بروز ۵ پاندمی در کشور شد. پاندمی پنجم هم با سویه دلتا بود که هم میزان ابتلا و هم تلفات بالایی داشت. وی افزود: همه اینها توسط محققان قابل پیشبینی بود اما سیاستمداران و مسؤولان به آن توجه نمیکردند. در کشور ما ۲ اتفاق افتاد؛ اول اینکه در زمان شیوع نوع دلتا، عده زیادی از مردم مبتلا شدند و فاصله بین پیک دلتا و شیوع اُمیکرون فاصله کمی است و آنتیبادیهای افرادی که مبتلا شده بودند، کاهش نیافته است. از طرفی واکسیناسیون علیه کرونا هم در مدتی کوتاه و در حجم بالا انجام شد که همین مساله باعث ایجاد ایمنی نسبت به سویه اُمیکرون شده است. در حالی که در اروپا به علت اینکه مدتی است از واکسیناسیون گذشته و آنتیبادیها کاهش پیدا کرده، تعداد مبتلایان به این سویه بیشتر است. حالا سوال مهم این است که چه اتفاقی بعد از این خواهد افتاد؟ علویان ادامه داد: واقعیت این است که امروز باید هوشمند عمل کنیم. یک سناریوی خوشبینانه و یک سناریوی بدبینانه وجود دارد. شفاف به مردم میگویم؛ اگر میخواهید در تعطیلات عید به مسافرت یا دید و بازدید و میهمانی بروید، شرط دارد. وی افزود: ما به علت شرایطی که پیش آمد توانستیم مقابل اُمیکرون مقاومت کنیم و میزان مبتلایان افزایش جدی پیدا نکرده است اما با روندی که پیش میرود اگر دوز سوم واکسیناسیون انجام نگیرد و استفاده از ماسک و سایر پروتکلها رعایت نشود، افزایش مبتلایان و تلفات مانند دلتا خواهد شد. رئیس هیأتمدیره نظام پزشکی تهران بزرگ تاکید کرد: هر چه آمار ابتلا بالا برود، طبیعی است که باز هم در معرض خطر مرگومیر و افزایش بستریها قرار خواهیم داشت. در سناریوی خوب، اگر مردم نسبت به تزریق دوز سوم اقدام کنند و استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود، تعداد مبتلایان و فوتیها کمتر خواهد شد و کسانی مبتلا خواهند شد که احتمالا واکسن نزدهاند. علویان افزود: اگر ۶۰ تا ۷۰ درصد مردم در 2 ماه پایانی سال دوز سوم واکسن کرونا را بزنند، همه میتوانیم در تعطیلات عید خیال آسودهتری داشته باشیم.
***
۳۱ فوتی و شناسایی ۲۲۹۲ بیمار جدید
آمار مبتلایان به بیماری «کووید-19» در کشور روند افزایشی را طی میکند. وزارت بهداشت دیروز اعلام کرد: در شبانهروز گذشته ۳۱ بیمار «کووید-19» در کشور جان خود را از دست دادند و ۲ هزار و ۲۹۲ بیمار دیگر نیز شناسایی شدند. بر این اساس از ظهر روز شنبه تا ظهر یکشنبه 26 دی، ۲ هزار و ۲۹۲ بیمار جدید مبتلا به «کووید-19» در کشور شناسایی و ۲۲۴ نفر از آنها بستری شدند. متاسفانه در طول این مدت، ۳۱ بیمار «کووید-19» جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۷۵ نفر رسید. از سویی خوشبختانه تاکنون ۶ میلیون و ۶۴ هزار و ۶۴۶ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. از سویی یکهزار و ۳۴۵ نفر از بیماران مبتلا به «کووید-19» در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. همچنین بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون ۱۲۵ میلیون و ۹۷۳ هزار و 179 دوز واکسن کرونا برای جمعیت هدف کشور تزریق شده است. ۶۰ میلیون و ۳۲۱ هزار و ۱۰۸ نفر در کشور دوز اول، ۵۳ میلیون و ۱۳۰ هزار و ۲۱۵ نفر دوز دوم و ۱۲ میلیون و ۵۲۱ هزار و ۸۵۶ نفر دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|