|
استیناف به ضرر گلگهر رأی داد
کمیته استیناف رأی پرونده استینافخواهی گلگهر درباره بازیکن خارجیاش را عینا تایید کرد. در شرایطی که همه منتظر رأی نهایی پرونده شکایت از گلگهر بابت استفاده از اریک بوکوم گابنی بودند، کمیته استیناف تصمیم کمیته انضباطی در این باره را تایید کرد تا به این ترتیب کسر 7 امتیاز از گلگهر تایید شود و استقلال تهران نیز صدرنشین جدول بماند.
ارسال به دوستان
گفتوگوی «وطنامروز» با الهام فرهمند پس از بازگشت از جام ملتها
بودن دخترم بهترین اتفاق بود
زهره فلاحزاده: تیم ملی فوتبال زنان برای نخستین بار در جام ملتهای آسیا که در کشور هند برگزار میشود، شرکت کرد و با یک تساوی و ۲ شکست مقابل تیمهای چین و چین تایپه به ایران بازگشت. نبود امکانات و بازیهای تدارکاتی بدون شک روی نتایج ضعیفی که تیم ملی فوتبال زنان کسب کرد، تاثیرگذار بود اما یادمان نرود که این نخستین حضور تیم ما در این رقابتها بود و نیاز است به داشتن تجربه. الهام فرهمند، بازیکن تیم ملی فوتبال زنان که با فرزند کوچک خود راهی هند شد و در این مسابقات شرکت کرد، در این میان بسیار مورد توجه رسانههای داخلی و خارجی قرار گرفت. «وطنامروز» با خانم فرهمند در این باره و همچنین درباره حضور تیم ملی در این رقابتها گفتوگو کرد.
***
* قبل از هر سوالی از تجربه حضورتان به همراه دخترتان بگویید؛ شرایط سخت نبود؟
خیلی اتفاق خوبی بود که توانستم با دخترم به این مسابقات بروم. نخستین تجربه بود و خدا را شکر با تلاشهایی که فدراسیون انجام داد، زمینه برای حضور با دخترم در این رقابتها فراهم شد. انشاءالله از این به بعد با تصویب در شورای برونمرزی تمام بچههای زیر ۲ سال بتوانند همراه مادران خود به مسابقات ملی اعزام شوند. برای خود من شرایط سخت بود، چون باید هم به آرنیکا شیر میدادم و هم صبح و بعدازظهر به تمرین میرفتم. در روز بازی هم 8-7 ساعت از آرنیکا دور بودم اما دوست داشتم هم این مسابقات را تجربه کنم و هم دخترم کنارم باشد. برای من این اتفاق خیلی خوشایندی بود. زمانی که آرنیکا به دنیا آمد، تمام انگیزه و هدف من این بود که در جام ملتها حضور داشته باشم.
* تیم ما قبل از رفتن به جام ملتها برخلاف اکثر تیمها بازی تدارکاتی نداشت. شاید یکی از دلایلی که این نتایج به دست آمد، همین بود که تیم با آمادگی کامل نرفت. درست است؟
طبیعی است که برگزاری بازیهای تدارکاتی خیلی میتوانست به ما کمک کند اما به هرحال ایران برای اولینبار بود که به مسابقات جام ملتها راه یافته بود. در فوتبال بانوان جهان، آسیا تیمهای قدرتمندی مثل چین، ژاپن، استرالیا و حتی تایلند دارد. ما حتی دیدیم که در دور دوم مسابقات ژاپن با ۷ گل تایلند را شکست داد. درست است که اگر تیم ما بازی تدارکاتی داشت، نتایج خیلی متفاوتتر میتوانست باشد اما به طور کلی نخستین تجربه بود و همین حضور میتواند برای سالهای آینده تجربه شود.
* با این حال فدراسیون عزیزیخادم نسبت به فدراسیونهای قبلی بیشتر به خانمها بها داده است.
آقای عزیزیخادم، رئیس فدراسیون فوتبال واقعا دارد تلاش میکند که بهترین امکانات را در اختیار تیم بانوان قرار بدهد. یعنی همان امکاناتی را که در اختیار تیم آقایان قرار دادهاند، واقعا برای ما هم فراهم شده است؛ از نظر البسه، زمین چمن، توپ و اردو. جدا از اینها ایشان تلاش میکند برای بچههای تیم در استانهای خودشان شغلی ایجاد شود. این مسألهای بود که هیچوقت در فدراسیونهای قبلی ندیدیم. حتی درباره آرنیکا هم برای اولینبار بود که فدراسیون تلاش کرد مجوز حضور دخترم در جامملتها را بگیرد.
* میزبانی هند و امکانات و شرایط این کشور چطور بود؟
هند از نظر امکانات خیلی خوب بود. وضعیت زمین چمن، ورزشگاه و هتل واقعا خوب بود اما مهمترین مشکل آمار کرونا در هند بود که چه تیم ما و چه دیگر تیمها را اذیت کرد. نمیدانم چرا کنفدراسیون فوتبال آسیا با این شرایط قبول کرده بود هند میزبان مسابقات باشد.
* درست است که چین پرافتخارترین تیم این جام است اما قبول دارید که میشد تیم ما در مقابل این تیم بهتر عمل کند؟
بله! چین ۸ دوره قهرمان آسیا شده است. طبیعی است اگر بازی تدارکاتی داشتیم، میتوانستیم بهتر عمل کنیم اما به هر حال تیم چین یکی از بهترینهاست. بازی ما با چین ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر بود که هوای هند در آن ساعت فوقالعاده گرم بود. فکر میکنم این مسأله هم مزید بر علت بود که بچهها خیلی زود خسته شوند و نتوانند با دریافت 3-2 گل زمین را ترک کنند.
* چه اتفاقی افتاد که مقابل چین تایپه هم بازی را واگذار کردیم؟
قصد ما این بود که مقابل چین تایپه برنده شویم و به عنوان تیم دوم به مرحله بعد صعود کنیم، چرا که در صورتی که به عنوان تیم سوم صعود میکردیم باید مقابل ژاپن بازی میکردیم که ۷ گل به تایلند زد. به همین دلیل در این بازی برای برد به زمین رفتیم و خیلی جسور و شجاعانه هم بازی کردیم اما متأسفانه برخلاف روند بازی گل دریافت کردیم. در ادامه برای جبران گل روی دروازه حریف فشار آوردیم که باعث شد گلهای بعدی را هم در ضد حملات دریافت کنیم. اگر آمار بازی را دیده باشید، ۵۱ درصد مالکیت توپ را داشتیم اما متأسفانه بازی را واگذار کردیم.
* سطح مسابقات چطور بود؟
مسابقات سطح بالایی داشت. تیمهای آسیایی در دنیا حرف برای گفتن دارند و در جامجهانی پرافتخارند. فکر میکنم حضور در چنین سطحی از مسابقات تجربه خوبی برای بچهها و حتی کادر فنی بود.
* چند بازیکن ما در این مسابقات کرونا گرفتند، دلیلش چه بود؟
۷ بازیکن ما در این مسابقات کرونا گرفتند. ۴ نفر در تست دوم و ۳ نفر در تست سوم مشخص شد مثبت هستند. فکر میکنم دلیل کرونایی شدن تیم ما برمیگردد به بازی اول مقابل هند که بازیکنانش کرونا داشتند. چون بعد از بازی با ما تست ۱۳ بازیکن این تیم مثبت اعلام و از مسابقات اخراج شد.
* درباره آینده تیم صحبت کنیم. مردم امیدوار به بهتر شدن شرایط تیم باشند؟
انشاءالله همانطور که فدراسیون از اردیبهشتماه از تیم بانوان حمایت کرده، اردوها منظم ادامه داشته باشد، قطعا تیم نتایج بهتری خواهیم گرفت. انشاءالله اگر بازیهای تدارکاتی سطح بالا برگزار شود، در مقدماتی بازیهای المپیک هم نتایج خوبی میگیریم و برای نخستین بار به المپیک هم صعود میکنیم.
ارسال به دوستان
تیم ملی فوتبال کشورمان با تک گل مهدی طارمی از سد امارات هم گذشت
پیروزی کار ماست
تیم ملی فوتبال ایران روز گذشته در چارچوب هفته هشتم مرحله نهایی انتخابی جامجهانی ۲۰۲۲ قطر، به مصاف امارات رفت که این دیدار با یک گل به سود ایران به پایان رسید. تکگل ایران در این مسابقه توسط مهدی طارمی دقیقه ۴۴ به ثمر رسید. با این نتیجه ایران ۲۲ امتیازی شد و دوباره به صدر جدول ردهبندی گروه A برگشت و امارات هم با ۹ امتیاز در رده سوم گروه باقی ماند. مهدی طارمی و علیرضا جهانبخش ۲ بازیکنی بودند که محوریت حملههای تیم ایران روی آنها بود. حتی مهدی طارمی برای طرحریزی حمله به میانه میدان برمیگشت و از آنجا اقدام به توپگیری میکرد. علیرضا جهانبخش دقیقه ۴۴ ارسال دقیقی روی دروازه حریف داشت که قلیزاده با ضربه سر توپ را به سمت دروازه زد اما ضربه او با بدشانسی به تیرک برخورد کرد ولی در ادامه طارمی خود را به توپ رساند و گل نخست ایران را وارد دروازه امارات کرد.
نیمه دوم بازی در حالی که 4 دقیقه از این نیمه گذشته بود صادق محرمی با خطای بیمورد در میانه میدان با کارت زرد دوم داور جریمه شد تا خیلی زود از بازی اخراج شود. این موضوع باعث تغییر تاکتیک ایران شد و سامان قدوس جای خود را به صالح حردانی داد. در ادامه امارات تا حدودی بازی را در اختیار گرفت و دقیقه ۵۶ نخستین موقعیت خطرناکش را با شوتی از پشت محوطه جریمه ایجاد کرد که عابدزاده توپ را به کرنر فرستاد. البته ایران دقیقه ۵۹ بازی شانس زدن گل دوم را داشت اما مهدی طارمی نتوانست مقابل دروازه امارات ضربه خوبی بزند. دقیقه ۷۱ هم جهانبخش با حرکت انفرادی خود را در موقعیت شوتزنی قرار داد و ضربه سرکشی به سمت دروازه خصیف، دروازهبان امارات زد اما شوت او با واکنش این دروازهبان به کرنر رفت. روی همین ضربه کرنر، ایران میتوانست توسط نورافکن به گل برسد اما باز هم خصیف مانع شد. بازیکنان تیم ملی که در این دقایق برای خودشان موقعیتسازی میکردند، دقیقه ۷۵ موقعیت دیگری ایجاد کردند که خصیف این بار شوت از راه دور قلیزاده را دفع کرد. ایران در ۱۰ دقیقه پایانی، بازی را کنترل کرد و اجازه موقعیتسازی به حریف نداد تا این دیدار با پیروزی یک بر صفر ایران به پایان برسد. در پایان این بازی مهدی طارمی به عنوان بهترین بازیکن زمین انتخاب شد.
* کرهجنوبی پانزدهمین تیم حاضر در جامجهانی قطر
روز گذشته همچنین تیم ملی کرهجنوبی با غلبه بر سوریه به جامجهانی صعود کرد تا پانزدهمین تیمی باشد که در قطر حضور خواهد داشت. در ادامه رقابتهای فوتبال انتخابی جامجهانی 2022، دیروز تیم ملی کرهجنوبی در مصاف با سوریه با دو گل به پیروزی رسید و به جامجهانی صعود کرد. کرهایها با این پیروزی به عنوان پانزدهمین تیم جواز حضور در جامجهانی قطر را کسب کردند. پیش از این 14 تیم حضورشان در جامجهانی 2022 قطعی شده بود.
ارسال به دوستان
شرط عجیب مربی سابق بارسلونا برای حضور در تیم ملی فوتسال ایران
میآید اما پروازی
مربی اسپانیایی برای حضور در تیم ملی فوتسال ایران و همکاری با وحید شمسایی شرط همکاری پارهوقت را مطرح کرده است. وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی فوتسال ایران برای تکمیل کادر فنی خود نیاز به یک مربی خارجی تمریندهنده دارد. شمسایی دیروز در مصاحبهای تاکید کرد اولویتش برای این پست، یک مربی اسپانیایی است. همانطور که پیش از این رسانهای شده بود، «میگوئل آندرس مورنو» مربی اسپانیایی یکی از گزینههای شمسایی است و با وی مذاکراتی هم شده است. کارنامه میگوئل به عنوان یک مربی تمریندهنده بسیار قوی و پربار است و شامل حضور در تیمهای مطرحی چون بارسلونا، اینترموویاستار و تیمهای ملی آذربایجان، هلند و... میشود. میگوئل در حال حاضر در تیم ملی آلمان فعالیت میکند. پیگیریها نشان میدهد این مربی علاوه بر مسائل مالی، یک شرط اصلی برای همکاری با تیم ملی ایران دارد و آن هم حضور پارهوقت در اردوهای تیم کشورمان است. میگوئل درخواست کرده است هنگام تشکیل و آغاز اردوهای تیم ملی به ایران سفر کند و با پایان اردوها، ایران را ترک کند. خبرگزاری مهر در همین ارتباط گفتوگویی با میگوئل انجام داد اما این مربی اسپانیایی در مصاحبه کوتاه خود، پاسخ روشنی به احتمال حضورش در تیم ملی فوتسال ایران نداد. میگوئل گفت: اجازه بدهید بعدا به سوال شما پاسخ بدهم. من در حال سفر هستم اما پیشاپیش میتوانم به شما بگویم هم کشور و هم فوتسال ایران برای من بسیار جالب است. گزینه دیگر مدنظر وحید شمسایی «خسوس کاندلاس» سرمربی سابق تیم ملی فوتسال ایران بود که به نظر میرسد خسوس هم علاقهای به کار مجدد در ایران نداشته باشد. ارسال به دوستان
اخبار
شکست سعودی برابر ژاپن
ساموراییها در خانه توانستند شاگردان «هروه رنار» را شکست دهند و خود را به صدر جدول نزدیک کنند. در دیداری از هفته هشتم مرحله مقدماتی جامجهانی قطر در گروه B آسیا ۲ تیم ژاپن و عربستان به مصاف هم رفتند که این دیدار با برتری ۲ بر صفر ژاپنیها به پایان رسید. ساموراییها در این دیدار با گلهای تاکومی مینامینو در دقیقه ۳۲ و جونیا ایتو در دقیقه 50 توانستند ۳ امتیاز بازی را از آن خود کنند تا ۱۸ امتیازی شوند و با حفظ جایگاه دوم خود اختلافشان را با عربستان ۱۹ امتیازی به عدد یک برسانند. این نخستین شکست تیم فوتبال عربستان در مرحله مقدماتی رقابتهای جامجهانی بود.
***
هاشمیه متقیان نامزد دریافت جایزه بهترین ورزشکار سال ۲۰۲۱ شد
بر اساس اعلام کمیته پاراالمپیک آسیا، «هاشمیه متقیان» یکی از نامزدهای دریافت جایزه بهترین ورزشکار سال ۲۰۲۱ قاره کهن در بخش زنان است. کمیته پاراالمپیک آسیا اسامی نامزدهای دریافت جایزه بهترین ورزشکار سال ۲۰۲۱ میلادی را اعلام کرد که در میان اسامی اعلام شده، نام هاشمیه متقیان، ملیپوش پرافتخار کشورمان در رشته دو و میدانی نیز به چشم میخورد که سال گذشته میلادی موفق به کسب مدال طلای بازیهای پاراالمپیک توکیو شد. علاوه بر متقیان، «سو یئو سئون» از کره در رشته تنیس روی میز، «ژیائویان ون» از چین در رشته دو و میدانی، «لئانی راتری اوکتیا» از اندونزی در رشته بدمینتون و «بهاوینا پاتل» از هند در رشته تنیس روی میز به عنوان نامزد دریافت این جایزه معرفی شدهاند. پیش از این نیز روحالله رستمی در بخش مردان، نامزد دریافت این جایزه معرفی شد.
***
احتمال لغو سفر کشتیگیران به آمریکا قوت گرفت
در حالی که تیم منتخب کشتی آزاد ایران مهیای اعزام به آمریکا و برگزاری دیدار دوستانه در این کشور میشد، احتمال لغو این سفر به دلیل مشکلات ویزا قوت گرفت. متولیان کشتی آمریکا در حاشیه رقابتهای جهانی ۲۰۲۱ نروژ از تیم ملی کشتی آزاد ایران رسما دعوت کردند برای برگزاری یک مصاف دوستانه در روز ۲۳ بهمن به این کشور سفر کند. بر این اساس برخی آزادکاران منتخب کشورمان چندی پیش برای دریافت ویزا راهی دوبی شدند اما اتفاقات مختلفی که در سفارتخانه رخ داد، گویای ایجاد مشکلی در روند صدور ویزا برای تمام اعضای تیم ملی بود. حتی گفته شد یکی از افرادی که با مشکل ویزا برای این سفر مواجه خواهد شد، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی است. البته در آخرین نشست خبری رئیس فدراسیون کشتی با اهالی رسانه او به صراحت اعلام کرد اگر آمریکاییها حتی برای یک نفر از اعضای تیم ملی ویزا صادر نکنند، اعزام لغو خواهد شد. حال با توجه به اینکه خبرهایی مبنی بر عدم صدور ویزا برای علیرضا دبیر به گوش میرسد، احتمال لغو این سفر هم بیش از پیش قوت گرفته است.
***
گلمحمدی بالاخره در تمرین پرسپولیس حاضر شد
سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس بعد از چند روز غیبت سرانجام در تمرین تیمش حاضر شد. یحیی گلمحمدی که به دلیل مشکلات مالی و برآورده نشدن درخواستهایش از هدایت پرسپولیس استعفا کرده بود، دیروز در تمرین سرخپوشان حاضر شد. گلمحمدی چند روز در تمرین پرسپولیس غایب بود و دستیارانش وظیفه انجام تمرینات را بر عهده داشتند. گلمحمدی در مصاحبهای عنوان کرده بود حل مشکل مالی، داشتن زمین تمرین مناسب و جذب بازیکن جدید ۳ شرط اصلی او برای ادامه کار است.
***
مهمترین اتفاقات روز پایانی بازار نقل و انتقالات زمستانی
پنجره نقل و انتقالات زمستانی فوتبال اروپا با پیوستن کاپیتان سابق آرسنال به بارسلونا و چند جابهجایی مهم دیگر بسته شد. بازار نقل و انتقالات ماه ژانویه سال 2022 بامداد دیروز با چند جابهجایی مهم به کار خود خاتمه داد. در واپسین ساعات بازار مطابق پنجرههای قبلی، جابهجاییهای مهمی رخ داد که یکی از آنها انتقال «پیر امریک اوبامیانگ» از آرسنال به بارسلونا بود. با توجه به اینکه اوبامیانگ پیش از پیوستن به بارسلونا قراردادش را با آرسنال فسخ کرد، بازیکن آزاد بود و به همین دلیل بارسلونا ملزم به ثبتنام او به عنوان بازیکن جدیدش در بازه زمانی تعیین شده نبود. با این حال اوبامیانگ دوشنبه شب در دفتر باشگاه حضور پیدا کرد و به نظر میرسد همه چیز تمام شده و تنها اعلام رسمی باشگاه باقی مانده است. دیگر اتفاق مهم روز آخر پنجره ژانویه، ماندنی شدن عثمان دمبله در بارسلونا پس از به توافق نرسیدن او با هیچیک از مشتریانش بود. به این ترتیب او باید تا پایان قراردادش که تا انتهای فصل جاری اعتبار دارد در نوکمپ بماند اما مشخص نیست شانسی برای بازگشت به ترکیب بارساییها داشته باشد. مهمترین نقل و انتقالات ساعات پایانی روز آخر پنجره نقل و انتقالات ژانویه به شرح زیر است:
* «آرون رمزی» با قراردادی قرضی دارای بند خرید اختیاری، تا پایان فصل به تیم گلاسکورنجرز اسکاتلند پیوست. گلاسکو تنها بخشی از حقوق هنگفت رمزی که 7 میلیون یورو در سال است را میپردازد.
* اتلتیکومادرید «رینیلدو» مدافع موزامبیکی تیم لیل فرانسه را با قراردادی ۳ ساله به خدمت گرفت.
* «دله الی» بال انگلیسی تیم فوتبال تاتنهام به اورتون پیوست.
* «جووان کابرال» بازیکن تیم اسپورتینگ لیسبون به صورت قرضی به لاتزیو پیوست. رقم قرارداد او یک میلیون یورو و دارای بند خرید اختیاری 8 میلیون یورویی است.
* «جووانی لوسلسو» هافبک میانی آرژانتینی تیم فوتبال تاتنهام به صورت قرضی به ویارئال اسپانیا پیوست. او تا پایان فصل در لالیگا حضور خواهد داشت.
* «تانگوی اندومبله» هافبک 25 ساله و فرانسوی تاتنهام به صورت قرضی به تیم سابقش لیون بازگشت.
ارسال به دوستان
شرکای روحانی طلبکار نشوند
دکتر حمیدرضا مقدمفر: اگر چه «اعتماد به نفس» جزو فضایل و مواهب شخصیتی و عامل پیشبرندهای در امور انسانی و تشکیلاتی و اجتماعی محسوب میشود اما آنگاه که با بیمسؤولیتی و خودبزرگبینی تعویض میشود، جای خود را به چیزی غیر از فضیلت میدهد.
محتوای بیانیه مشترک اخیر مجمع روحانیون مبارز و مجمعی که خود را محققین و مدرسین حوزه علمیه قم نامگذاری کرده است، جزو آن پدیدههایی است که به لحاظ سیاسی و اجتماعی و حتی روانشناختی میتواند محل بررسی قرار گیرد که از یک سو چگونه جمعی که خود باعث و بانی بسیاری از مشکلاتند، شخصاً بتوانند با این جسارت، از پرده و مانع خجلت عبور کنند و متن مفصلی در نقد دیگران بنویسند و حتی اشارهای به اشتباهات خود نکنند؟ و دیگر اینکه اگرچه سخن گفتن و نقادی کردن عموم مردم جزو افتخارات یک نظام مردمسالار است اما کجای مناسبات سیاسی و اجتماعی در این جامعه معیوب است که آن گروه سیاسی میتواند به جای قرار گرفتن در جایگاه متهم و پاسخگویی در برابر مردم، ردای مدعی را بپوشد و خطاب به همان مردم سخنسرایی و ادای فضل کند؟
بیانیه مورد اشاره که به مناسبت آغاز دهه فجر صادر و منتشر شده، به بررسی آسیبشناسانه روند تحولات کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته و موضوعات متعددی را مطرح کرده است؛ مثلا گفته هم از جمهوریت فاصله گرفتهایم و هم از اسلامیت، پیشرفتهایی به لحاظ فنی و نظامی و ضریب نفوذ منطقهای داشتهایم که قابل توجه و فرخنده است اما در کنار آن افراد زیادی فقیر شدهاند و برای فقرا و عدالت کاری نکردهایم، رویکرد تنشزدایی را در پیش نگرفتهایم و تحریم شدهایم، حاکمیت چندگانهای را در کشور شاهد بودهایم، خودی و ناخودی کردهایم و مسائلی از این دست. درباره محتوای این بیانیه میتوان نکاتی را فهرست کرد که برخی از آنها به این شرح است.
1- پی بردن به اینکه در کنار دستاوردهای بزرگ در حوزههای مختلف، مشکلات متعددی هم در ساحتهای سیاسی و اجتماعی و بویژه اقتصادی داریم، هنر و کشف بزرگی نیست. مشکلاتی که بخشی از آنها ناشی از تحریم و فشار خارجی و بخش مهم و عمده دیگر محصول مدیریتهای معوج و ناکارآمد مدیران اجرایی در داخل است، نه پوشیده است و نه امکان لاپوشانی دارد؛ این مهم را اتفاقا بیشتر کسانی احساس میکنند که از محرومان و مستضعفان و جزو هسته مرکزی حامیان نظامند و از قضا آن بخش و گروهی که کمترین احساس را در این زمینه دارد و بعضاً از قِبَل این دردها و رنجهای مردم فرصتطلبیهای سنگینی هم کرده، گروهی است که متاسفانه به تزهای سیاسی همین نویسندگان بیانیه گرایش دارد.
2- اینکه تنها پس از گذشت چند ماه از پایان دوران مشعشع دولت جناب روحانی که از برخی جهات مشابه آن را تاریخ 200 ساله اخیر ایران صرفاً در زمانه بیدولتی شاهان قاجار به خاطر میآورد و رنج و زخمهای آن 8 سال، سالها با ملت خواهد بود، حامیان سیاسی او شهامت میکنند و آن هم ذیل عناوینی مانند «حکمرانی خوب»! بیانیه مفصلی میدهند، یعنی اساسا این دوستان مردم را به حساب نمیآورند، اگرنه بهتر بود برای مراعات روح و روان این مردم رنجدیده هم که شده مدتی را به سکوت میگذراندند و سر در گریبان اندوه مینهادند تا گذر زمان کمی از زخم آن دوران کم کند. این فاصلهگذاری برخی آقایان با تقوای سیاسی- اجتماعی واقعا قابل مدلسازی برای ترویج فاصلهگذاری اجتماعی در کروناست و میتواند ملت را از شر این بیماری نجات دهد.
3- نویسندگان بیانیه خاطرنشان کردهاند پس از انقلاب اسلامی و تاسیس جمهوری اسلامی رفتهرفته هم از «اسلام» فاصله گرفتهایم و هم از «جمهوریت»؛ از قضا اینجا را درست فرمودهاند اما متوجه نشدهاند به جای نقد دیگران، «حدیث نفس» گفتهاند. متاسفانه بخشی از مشکلات دقیقا از آنجا آغاز شد که بر اثر نابلدی و عدم تیزبینی سیاسی این آقایان که بسیاریشان جزو مبارزان انقلاب و زخمخوردگان سکولارها و سلطنتطلبها بودند، به جایی رسیدند که همین سکولارها و سلطنتطلبها ـ و بعضا متاسفانه تروریستها و دشمنان ایران ـ پشت دیدگاههای آنها پنهان شدند، آنان را پیش راندند و به مقابله با سیاستهای اصولی جمهوری اسلامی کشاندند و خود در خفا، خندیدند و قهقهه زدند. در سایتها و پایگاههایشان علیه امام(ره) که جزو مفاخر تاریخ ایران و بشریت است، قلم زدند و نوشتند و حتی نعوذبالله حضرت امام و تفکراتش را به موزهها فرستادند و این آقایان به جای آنکه قدرتمندانه و غیورانه در مقابل آنها بایستند، از سرمستی قدرت به یک ائتلاف و اتحاد راهبردی با آنها دست زدند و نفهمیدند با میراث امام(ره) چه کردند.
گفتهاند از جمهوریت فاصله گرفتهایم؛ گُل گفتهاند. متاسفانه این آقایان فرآیندهای مردمسالارانهای را که امام خمینی(ره) با اعتقاد قلبی تعبیه کردند و امام خامنهای با تمام توان و تا پای جان از آن دفاع کردند، صرفا شکل و ادا و اطواری برای نیل خود به قدرت دیدند، لذا آنجا که با این سازوکارها به قدرت رسیدند، آن را دموکراتیکترین فرآیندهای جهان خواندند و به آن بالیدند ولی آنگاه که با دست رد مردم به سینهشان مواجه شدند، «کودتا»ی نرم علیه ملت را عین «دموکراسی» و «آزادیخواهی» خواندند و مردم را به دلیل رای به فردی غیر از کاندیدای متبوعشان با چنان تنبیهی مواجه کردند که خود تنبیهکنندگان گفتند تاریخ چنین «تحریمی» به خود ندیده است!
آقایان سابقاً مبارز! شما اگر میدانستید با اقدام به کودتایتان در سال 88 چه با این ملت کردید، تا ابد نه از جمهوریت سخن میگفتید، نه از اسلامیت و نه حتی از مردم. مقابلهتان با جمهوریت در آن سال، دشمنی که به استیصال رسیده بود و نامهنگاریهای متعددی را ذیل اذعان به شکست راهبردیاش برای تسلیم ایران در پیش گرفته بود، چنان امیدوار و وحشی کرد که شدیدترین تحریمها علیه مردم را در تاریخ وضع کرد و چنان جنایتی کرد که آثار جراحتهای سنگینش را امروز بر پیکر مردم بیگناه ایران میبینید؛ حال این جنایت دوستانتان را با کجای جمهوریت و اسلامیت همخوان میدانید؟ اصلا با چه رویی توان سخن گفتن با این ملت دردکشیده را دارید؟ با کدامین پاسخ به دلیل این گناه بزرگ در پیشگاه خداوند متعال حاضر خواهید شد؟
4- نویسندگان بیانیه مرقوم کردهاند «بدون تردید توطئههای بیرونی و فشارهای خارجی هم در پدید آمدن این وضع تاثیر داشته است» اما آقایان! کملطفی میفرمایید، دشمن بدون همکاری برخی دوستان شما هیچ غلطی نمیتوانست بکند. متاسفانه برخی از شما و دوستان شما کاتالیزور دشمن شدید و آنچه را او در خواب نمیدید، در بیداری تقدیمش کردید. دشمن صراحتا نوشته است هیچ ابزاری، از تهدید نظامی تا تحریم اقتصادی، بدون آنکه همکارانی در داخل داشته باشد، به جایی نخواهد رسید؛ یعنی بدون صداهایی که از گلوی او فریاد بزند و تسلیم را تئوریزه کند و به جای دشمن، آرمانهای اسلامی را متهم کند، و به جای آنکه حامی ولی فقیه باشد تا به مملکت آسیب نرسد، در برخی امور به دفتر حافظ منافع بیگانگان تبدیل شود. دشمن میداند بدون این همکارانش، حتی تحریمها هم میتواند به ضد خودش تبدیل شود.
البته از اینکه برای دشمن هم به هر حال در این شرایط نامطلوب سهمی قائل هستید متشکریم اما با کملطفی و تواضع(!) از سهم بسیار کلیدی خود و دوستان خود عبور نکنید!
5- صادرکنندگان بیانیه در بخشی از نوشتهشان از شکلگیری حاکمیتهای چندگانه و سردرگمی و حتی تعارض پرهزینه در مدیریت گلایه کرده و آن را بخشی از علل مشکلات موجود قلمداد کردهاند؛ باز هم حرف درستی است اما «ای کمان و تیرها برساخته / صید نزدیک و تو دور انداخته!»؛ نقد درستی است اما متهم بیخ گوشتان است آقایان! چرا صید و بانی را در دوردست جستوجو میکنید؟ آنهایی که نهتنها حاکمیت دوگانه و چندگانه را بد نمیشمردند، بلکه برای آن تئوریهای مکرر و راهکارهای متعدد و بعضا خشونتطلبانهای تجویز میکردند، جزو دوستان و همپیمانان سیاسی خودتان هستند. اما آیا با آنها مرزگذاری دقیق کردید؟ سیاستهای جاهطلبانهشان را سرزنش کردید و فیل مست قدرتشان را رم دادید؟ نکردید و بلکه یاریشان کردید و شد آنچه شد.
6- در بخش دیگری از بیانیه مورد اشاره نیز از پیشرفتهای نظامی و فنی و افزایش ضریب نفوذ منطقهای ایران تقدیر به عمل آمده است؛ اینجا هم آقایان در حق خود کملطفی کردهاند؛ باید از این دوستان سابقا مبارز پرسید یاران سیاسی شما کجا با این سیاستها موافق بودهاند که حال در مدحش حماسه میسرایید؟ معما چو حل گشت آسان شود! ولی دوستان شما پیشتر هنگامی که مدافعان حرم و اسطورههای آزادی و عدالت به نبرد با داعش و تکفیریها رفته و با حامیان دولتی پشت سر آنها یعنی آمریکا و مرتجعان منطقه هم گلاویز میشدند، به جای آنکه از این سیاست حمایت کنند، به خانواده شهدای حرم زخم زبان میزدند و به جای نبرد با جانیها، گفتوگو با داعش را تجویز میکردند. آن روز بیانیه دادید و در دهان اینها که از پشت جبهه به مدافعان حرم میتاختند زدید که امروز در جشن آزادیخواهان خود را شریک میدانید؟
البته رهبر انقلاب و حاجقاسم و حاجقاسمها و کلا پاسداران امنیت و انقلاب اسلامی ایران و حامیان مستضعفان و ملل جهان، همه ملت ایران و آزادگان جهان را در این پیروزیها سهیم میدانند و مشارکتشان در جشن را نیکو میشمارند، از این جهت اشکالی ندارد و فرمایش شما در اذعان به این پیروزیها را نیز به فال نیک میگیریم و دستتان را میفشاریم اما الحق والانصاف در خلوت خود ندامتی از گذشته و یاری نکردن مکفیتان به جبهه حق دارید؟
انشاءالله با یاری خداوند، مردم ایران در جنگ اقتصادی علیه دشمن نیز پیروز خواهد شد و آن روز همین امر را هم بهرغم تجویزهای غلط امروزتان، تبریک خواهید گفت!
7- صادرکنندگان این بیانیه در بخش دیگری نیز توصیههایی به نظام جمهوری اسلامی در راستای منادی صلح بودن و تنشزدایی در منطقه کردهاند! غیر از توصیه مشعشع پیشینی دوستان این آقایان در گفتوگو با داعش به جای نبرد با آن، در موضوع صلح و عقلانیت هم رفقای این عزیزان سابقه جالبی دارند. دوستان آقایان نه توصیههایشان برای گفتوگو و صبر بهنگام بوده و نه تجویزهایشان برای جنگ و نبرد از دقت نظر و عقلانیت بویی برده است. دوستان نویسندگان همین بیانیه همانها هستند که دهه 70 بر ضرورت لشکرکشی به افغانستان تاکید میکردند و برای آن مصوبهای هم صادر کرده بودند؛ مصوبهای که اگر با مخالفت و ممانعت قاطعانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب روبهرو نمیشد، ایران را وارد باتلاقی از جنگ با همسایه شرقی میکرد که احتمالا تا همین امروز نیز گریبانگیر ایران و افغانستان و تنها به سود دشمنان مردم این ۲ کشور بود. حال با این تجربه جالب از عقلانیت در سیاست خارجی، بر برج عاج نشستن و فرمایش صادر کردن هم جزو نوبرهای سیاست در ایران است.
8- از جانکاهترین بخشهای این بیانیه مقاطعی است که از زبان یا درباره فقرا و محرومان سخن میگوید؛ آقایانی که خود تا لحظه آخر با سردمدار تئوری ظالمانه «له شدن اجتنابناپذیر برخی فقرا زیر چرخ توسعه» متحد ماندند و جز معدودی، لب به نقد موثر سیاستهای او نگشودند و امروز نیز اساسا با آنهایی قرابت دارند که چیزی مثل عدالت اجتماعی را یاوه میخوانند، چگونه میتوانند از زبان فقرا سخن بگویند؟ آیا غیر از این است که اگر تا دیروز مفاهیم ارزشمندی مثل آزادی و دموکراسی برایشان صرفا ابزاری برای راندن ارابه قدرتطلبی بود، امروز این قرعه به نام فقرا و محرومانی افتاده است که بیشترین زخم را از همین دیدگاهها خوردند؟
9- یکی از سیاستها و گفتارهایی که ظاهرا برای این آقایان بسیار سنگین آمده و مکرر در سخنان و مواضع خود به آن ارجاع میدهند، مسأله تفکیک خودی از غیرخودی است. نویسندگان بیانیه مورد اشاره در این متن هم گفتهاند نباید دایره خودیها را آنقدر تنگ کنیم که اکثریت مردم ناخودی باشند! مغلطه عجیبی است؛ رهبر معظم انقلاب مشخصا همه مردم ایران را خودی و دشمنان این ملت و همکاران آن دشمن را ناخودی میدانند؛ سوال این است: چرا شما اینقدر آشفته شدهاید؟ پاسخ روشن است: متاسفانه شما در مقاطع متعددی دشمن را خودی کردید و مردم را غیرخودی و به همین علت خواسته یا ناخواسته همدست دشمن در تحریم شدید و مردم را زیر فشار خود له کردید. احتمالا از این جهت است که از خودی و ناخودی کردن ناراحتید، چون خود را ضمیر آن مرجع انگاشتهاید. حال آنکه اگر نیک مینگریستید، مسأله چیز دیگری بود و اشتباه از ضمیر نبود، بلکه مرجع را باید درست میدیدید و با او مرزگذاریهای جدی میکردید.
10- وقتی انسان با محتوای این بیانیه نسبتا مفصل مواجه میشود، غیر از غصههایی که از فریبهای نهفته در آن میبیند و اشتباهاتی که در تحلیل مشاهده میکند، خود را در موقعیتی میبیند که از نویسندگان بپرسد ضمنا ماشاءالله چقدر ایده برای اقتصاد دارید! اما پرسش جدیتر این است: مجموعا دستکم 24 سال از 32 سال اخیر دولت در اختیار دوستان شما بوده است (8 سال دولت هاشمی، 8 سال خاتمی و 8 سال هم روحانی)؛ در تمام این 24 سال هم امکان عملی شدن ایدههایتان فراهم بود و حتی مجوز داده شد با آمریکا محرمانه و آشکار مذاکره کنید و توافقی ببندید که بسیاری از جزئیات آن هم مصداق توافق خوب و مورد تایید نظام نبود اما محصول آن ایدههایتان چه بود؟ با ایده دیپلماسی و گفتوگو با دشمن کاری کردید که اساسا امر گفتوگو و دیپلماسی قفل شد و به بنبست رسید و دیگر طرف مقابل شما را برای صحبت کردن هم به رسمیت نشناخت، بلکه توماری نوشت و گفت امضایش کنید؛ والسلام. با ایده گفتوگوی تمدنها، محور شرارت خوانده شدید و با ایده تنشزدایی، در لیست تحت تعقیب پلیس بینالمللی قرار گرفتید! سابقهتان در اقتصاد هم که نیاز به توضیح ندارد.
بنابراین توصیه مشفقانه به آقایان سابقا مبارز آن است که به جای فرار به جلو و بار کردن تقصیرات بر دوش دیگران، از خطاهای سرشار گذشته و ظلمهایی که به مردم کردند، توبه کنند و به مسیر امام(ره) و ملت ایران بازگردند. این بیانیهها و مغلطهها جز آنکه با آن خود را فریب دهند و چند صباحی دیگر بر گرد کرسی دورهمی تغافل بنشینند سودی ندارد؛ خاصه آنکه همه ما بزودی در پیشگاه الهی حاضر خواهیم بود و باید پاسخگوی نسبت اقدامات خود با امام بزرگوار(ره) و مردم باشیم.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|