|
شاخص بورس با ۳ هزار واحد افزایش سبزپوش ماند
شاخص کل بازار بورس تهران روز گذشته با ۳ هزار و ۴۳ واحد افزایش، در ارتفاع یک میلیون و ۲۸۴ هزار واحدی قرار گرفت. در معاملات دیروز بورس تهران بیش از ۵ میلیارد و ۶۳۰ میلیون سهم، حقتقدم و اوراق بهادار به ارزش ۲۹ هزار و ۹۵۵ میلیارد ریال در بیش از ۴۳۴ هزار معامله داد و ستد شد. همچنین شاخص کل (هموزن) با ۶۳۰ واحد افزایش به ۳۲۶ هزار و ۲۵۰ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با ۳۹۵ واحد رشد به ۲۰۴ هزار و ۷۲۰ واحد رسید.
ارسال به دوستان
شروع گازرسانی به ۱۴ شهر، هزار و ۴۵۹ روستا و ۴ هزار و ۱1۴ واحد صنعتی با محوریت مناطق کمبرخوردار
نهضت گازرسانی به مناطق محروم
رئیسجمهور: گازرسانی به مناطق مرزی و محروم افتخار دولت است
گروه اقتصادی: روز گذشته حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی با حضور در شرکت ملی گاز ایران، طرحهای گازرسانی و پتروشیمی را در استانهای خراسان جنوبی، خوزستان، کرمانشاه، فارس و سیستانوبلوچستان افتتاح کرد. در این مراسم گازرسانی به ۱۴ شهر، هزار و ۴۵۹ روستا و ۴ هزار و ۱1۴ واحد صنعتی و نیز طرح پتروکیمیای ابنسینا و ۱۱ طرح انتقال گاز افتتاح و به بهرهبرداری رسید. رئیسجمهور همچنین دستور آغاز عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰ شهر، ۱۲۳۹ روستا و ۱۳۵۱ واحد صنعتی با محوریت مناطق کمبرخوردار و همچنین ۸ طرح انتقال گاز را صادر کرد.
به گزارش «وطنامروز»، در چند ماه گذشته و پس از آغاز کار دولت سیزدهم رخدادهای مهمی در حوزه نفت و گاز برای کشور اتفاق افتاده است؛ نخستین اقدام مهم وزارت نفت در دولت سیزدهم افزایش صادرات نفت و میعانات گازی ایران از کمتر از 300 هزار بشکه در روز به بیش از یک میلیون در روز بوده است. دومین اقدام مهم شکسته شدن بنبست انرژی در تعاملات گازی ایران با ترکمنستان بعد از 5 سال و عملیاتی شدن سوآپ گازی سهجانبه بین ترکمنستان، ایران و آذربایجان بود؛ موضوعی که نشان داد در صورت داشتن دیپلماسی فعال منطقهای و گسترش تعاملات با کشورهای مختلف میتوان در سایه تحریمهای آمریکا نیز به توسعه تجارت ایران با سایر کشورها پرداخت. سومین اقدام مهم پلکانی شدن قیمت گاز و حذف یارانه پرمصرفها بود؛ امری که به کنترل مصرف گاز در کشور و رفع نابرابری میان مشترکان کممصرف و پرمصرف کمک شایانی میکند. آخرین گام مهم دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز نیز همین اقدام دولت در آغاز عملیات اجرایی طرحهای گازرسانی و پتروشیمی در مناطق مختلف کشور با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد تومان است؛ گامی که نشاندهنده عزم دولت سیزدهم برای گازرسانی به مناطق محروم و توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر کشور است.
* کشور از ظرفیتهای زیادی در حوزه انرژی برخوردار است
سیدابراهیم رئیسی در این مراسم با تاکید بر اینکه گازرسانی به مناطق مرزی و محروم افتخار دولت است، اظهار کرد: در طرحهای گازرسانی امروز ۱۶۹ روستا در استان خراسان جنوبی از نعمت گاز بهرهمند شدند که عمدتا پروژههای مصوب در سفر استانی دولت سیزدهم به این استان در ابتدای کار دولت بود و این سرعت عمل در اجرای مصوبات استانی نشان میدهد دولت به وعدههای خود صادقانه و پرتلاش عمل میکند.
رئیسجمهور به ظرفیت طرحهای صنعت نفت و پتروشیمی در ایجاد اشتغال، رونق تولید و رشد اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: با تلفیق نگاه متخصصانه و متعهدانه، توسعه صنعت نفت در همه ابعاد با جدیت پیگیری خواهد شد.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور از ظرفیتهای فراوانی برای توسعه برخوردار است، اظهار داشت: با شناسایی ظرفیتهای موجود در این عرصهها میتوانیم جایگاه برتر و بالاتری در سطح منطقهای و جهانی داشته باشیم. رئیسی گفت: امروز پس از گذشت ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، اقدامات و گامهای بلندی برای پیشرفت کشور برداشته شده است و مصمم هستیم این روند را با سرعت بیشتری ادامه دهیم. رئیسجمهور اظهار داشت: در حوزه انرژی اقدامات خوبی انجام شده اما کشورمان از ظرفیتهای زیادی در این زمینه برخوردار است که باید شناسایی و فعال شود تا تولید ارتقا یافته و اشتغال افزایش یابد.
وی با تأکید بر اینکه دولت مردمی، توسعه و پیشرفت کشور را در پرتو عدالتمحوری پیگیری میکند، اظهار داشت: توجه به مناطق محروم و کمبرخوردار در دستور کار دولت قرار دارد و معتقدیم باید به این مناطق رسیدگی بیشتری شود تا مردم بتوانند با احساس عدالت و در رفاه زندگی کنند.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه افتتاح این طرحها بر همین مبنای عدالتمحوری و امیدآفرینی انجام شده، خاطرنشان کرد: اقداماتی که وزارت نفت با حرکت جهادی و انقلابی در دستور کار خود قرار داده است، میتواند کشورمان را نه فقط در غرب آسیا، بلکه در عرصه جهانی در جایگاه ممتازی قرار دهد.
وی گفت: افزایش اعتماد مردم به دولت سرمایه بزرگی است که به هیچ عنوان نباید به آن کمتوجهی شود و باید با کار و خدمترسانی مضاعف به مردم، اعتماد عمومی را هر چه بیشتر تقویت کنیم. رئیسی تصریح کرد: امروز بزرگترین مؤلفه قدرت جمهوری اسلامی ایران، مردم متدین کشورمان هستند که باید روزبهروز با کارآمدی نظام اسلامی، بر اعتماد عمومی بیفزاییم.
* سرمایهگذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در صنعت نفت با وجود تحریمها
وزیر نفت ارزش طرحهای گازرسانی و پتروشیمی را که افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز شده ۴۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: گازرسانی به صنایع بیشک در اشتغالزایی و درآمدزایی موثر خواهد بود.
به گزارش ایرنا، جواد اوجی در آیین گشایش و آغاز کار طرحهای گازرسانی و پتروشیمی با حضور رئیسجمهوری اظهار داشت: پارسال مردم بعضی استانهای کشور به دلیل تأمین نشدن سوخت (گاز یا سوخت مایع) شاهد خاموشی بودند که این مهم به دلیل سرمایهگذاری نکردن اتفاق افتاد. وی تصریحکرد: با آغاز به کار دولت سیزدهم و با دستور رئیسجمهوری، تأمین سوخت زمستانی به عنوان اولویت نخست وزارت نفت در دستور کار قرار گرفت و برنامههای کوتاهمدت تدوین شد.
وی با بیان اینکه افزایش سقف مصرف میعانات گازی در پالایشگاهها، پتروشیمیها، پالایشگاههای کوچکمقیاس و صادرات 2.5 تا ۳ برابری میعانات گازی کمک بزرگی به تولید گاز کرده است، اظهار داشت: مصرف گاز در بخشهای مختلف خانگی، صنایع و نیروگاهی، امسال برخلاف تولید با افزایش ۱۰تا ۱۲ درصدی همراه شده است.
وزیر نفت به تأمین سوخت مایع نیروگاهها به عنوان یکی از دغدغههای وزارت نفت اشاره کرد و گفت: با افزایش هزینه تانکرهای سوخترسان و ایجاد انگیزه، ذخایر سوخت مایع نیروگاهها و صنایع 1.5 میلیارد لیتر بیشتر از پارسال بوده است، در حالی که در آغاز به کار دولت، سقف سوخت مایع نیروگاهها و صنایع ۲۵ درصد کمتر از پارسال بود.
اوجی با بیان اینکه اجرایی شدن سوآپ گاز ترکمنستان از مسیر ایران به مقصد آذربایجان به پایداری گاز در شمال شرق کشور کمک کرده است، افزود: با تعمیرات و اورهال پالایشگاهها، خطوط انتقال، همچنین استفاده از برخی ترفندها خوشبختانه در هیچ استان و شهرستان کشور قطعی گاز نداشتیم. وی ادامه داد: اگر گاز صنایع و نیروگاهها هم محدود شده، سوخت مایع با همان قیمت گاز در اختیار آنها قرار گرفته است.
* توسعه میدانهای گازی با مشارکت شرکتهای داخلی و خارجی به ارزش 4.5 میلیارد دلار
وزیر نفت به اقدامهای بلندمدت این وزارتخانه برای افزایش تولید گاز کشور اشاره کرد و با بیان اینکه ۷-۶ قرارداد توسعه میدان گازی با شرکتهای داخلی و خارجی به ارزش 4.5 میلیارد دلار امضا و عملیات اجرایی آنها آغاز شده است، تصریح کرد: اقدامهای خوبی برای جمعآوری گازهای همراه مشعل که به تولید گاز کشور کمک میکند، انجام شده است. اوجی با بیان اینکه پروژههای نیمهکاره و اولویتدار سرلوحه کار وزارت نفت قرار گرفته است، اظهار کرد: به جرأت میگویم پروژههای تعریفشده در مناطق کمبرخوردار، اولویت وزارت نفت است.
وی ارزشهای طرحهای گازرسانی و پتروشیمی را که دیروز افتتاح یا عملیات اجرایی آن آغاز شد ۴۰ هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: بحث گازرسانی به صنایع اولویت اصلی ما است و امروز 4 هزار و ۱۱۴ واحد صنعتی به شبکه گازرسانی متصل شدند که بیشک در اشتغالزایی و درآمدزایی موثر خواهد بود.
* افزایش ۲۶ میلیون مترمکعبی انتقال گاز در کشور
مدیرعامل شرکت انتقال گاز شرکت ملی گاز ایران با اشاره به بهرهبرداری از ۱۱ طرح انتقال گاز با حضور رئیسجمهور گفت: با اجرای این طرحها ۲۶ میلیون مترمکعب به ظرفیت انتقال گاز کشور افزوده شد. مهدی جمشیدیدانا با اشاره به بهرهبرداری از ۱۱ طرح انتقال گاز در کشور با حضور رئیسجمهور گفت: همچنین عملیات 8 طرح انتقال گاز نیز آغاز شد. وی افزود: با بهرهبرداری از تاسیسات تقویت فشار خیرگو ۸ و ارسنجان ۸ با افزایش پایداری در شبکه انتقال گاز کشور، ظرفیت انتقال گاز از طریق خط لوله هشتم سراسری به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت.
جمشیدیدانا با اشاره به اینکه تا قبل از راهاندازی این تاسیسات، تاسیسات موجود در خط چهارم سراسری با همه واحدها و بدون رزرو مجبور به بهرهبرداری بودند، افزود: این امر منجر به افزایش هزینههای نگهداری و تعمیرات و مصرف بیشتر سوخت میشد. وی ادامه داد: همچنین با بهرهبرداری از قطعه اول خط لوله محمدیه- پارچین به طول ۷۰ کیلومتر با سایز ۵۶ اینچ ظرفیت انتقال گاز از طریق تاسیسات پارچین به میزان ۶ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافت.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز با تاکید بر اینکه بخشی از مصارف شهر تهران در قبل از محل اتصال این قطعه حوالی چرمشهر و از طریق خط پنجم تهران رخ داده است، گفت: همچنین سقف فشار و فلو در ورودی تاسیسات پارچین افزایش یافت و انتقال گاز به شمال و شمال شرق کشور تسهیل شد. وی افزود: همچنین بهرهبرداری از بخشی از خط لوله نهم سراسری (قطعه بیدبلند- اهواز به طول ۱۰۰ کیلومتر با سایز ۵۶ اینچ) انجام شد. جمشیدیدانا در پایان بیان کرد: بهرهبرداری از این قطعه منجر به افزایش ظرفیت انتقال گاز کریدور غرب کشور به میزان ۱۰ میلیون مترمکعب در روز شد که با تکمیل و بهرهبرداری از تاسیسات آتی خطوط ششم و نهم سراسری این میزان بتدریج افزایش مییابد.
ارسال به دوستان
رحیم زارع آخرین مصوبات کمیسیون تلفیق ۱۴۰۱ را تشریح کرد
ورود مجلس به تاریکخانه وامهای کلان شبکه بانکی
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ مجلس گفت: اعضای این کمیسیون برای ایجاد شفافیت و جلوگیری از بروز فساد در حوزه پرداخت تسهیلات و وامهای کلان توسط بانکها، با انتشار اسامی و میزان وامهای کلان در سامانهای شفاف و در معرض دید عموم موافقت کردند. «رحیم زارع» سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 مجلس در تشریح مصوبات این کمیسیون گفت: کمیسیون تلفیق بودجه در راستای حمایت از ساخت مسکن در سال ۱۴۰۱ و اجرای قانون جهش تولید و تامین مسکن، با افزایش اعتبار بانکی ۳۶۰ هزار میلیارد تومانی برای پرداخت تسهیلات این بخش به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان موافقت کرد. وی ادامه داد: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه همچنین با الحاق یک بند به تبصره ۱۶ لایحه بودجه موافقت کردند و بر اساس آن بانک مرکزی موظف شد با استفاده از سامانه اطلاعاتی خود و اطلاعات دریافتی از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی، به موجب مصادیق تعیینشده توسط شورای پول و اعتبار، مانده تسهیلات و تعهدات کلان و میزان پرداختی و مانده تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و میزان پرداختی هر یک از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی را به تفکیک اشخاص در دسترس عموم قرار داده و به صورت فصلی این اطلاعات را بهروزرسانی کند. بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نیز موظف هستند همه این موارد را به صورت فصلی در اختیار بانک مرکزی قرار دهند. زارع تاکید کرد: اعضای کمیسیون تلفیق بودجه در بررسی بخش هزینهای تبصره ۱۸ به منظور رشد و پیشرفت کشور از طریق ارتقای بهرهوری و توسعه سرمایهگذاریها و پایه آمایش سرزمین و همچنین پروژههای دانشبنیان و پیشران با ایجاد صندوق پیشرفت و عدالت در ۳۱ استان کشور موافقت کردند و برای هر استان در گام اول ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتند. نماینده مردم در مجلس تاکید کرد: کمیسیون تلفیق در موافقت با حذف بند «ح» تبصره ۱۸ با اداره دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حفظ شخصیت حقوقی مستقل و با رعایت ضوابط زیر نظر رئیسجمهور مخالفت و در ادامه مصوب کردند که دبیرخانه این شورا ذیل وزارت اقتصاد اداره و حکم دبیر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توسط وزیر اقتصاد صادر شود.
وی بیان کرد: همچنین کمیسیون تلفیق بودجه به دولت مجوز داد مبلغ 5.5 میلیارد یورو از محل تحویل نفت خام و میعانات گاز صادراتی بر اساس قیمت روز صادراتی، طرحهای پیشران جدید و نیمهتمام در زمینه خطوط راهبردی ریلی، کریدورهای اصلی جادهای، توسعه سواحل مکران، توسعه و فعالسازی پتروپالایشگاهها و نیروگاههای بزرگ، حفظ و نگهداری و تعمیر تجهیزات راهبردی ناوگان امداد هوایی، تقویت زیرساختهای ارتباطی و تاسیساتی واجا، اجرای طرحهای زیرساخت مناطق آزاد جدید و... را اجرایی کند.
ارسال به دوستان
بذرپاش در مراسم تجدید میثاق با آرمانهای حضرت امام خمینی(ره):
تحول اساسی در دیوان محاسبات در حال رقم خوردن است
مهرداد بذرپاش رئیس کل، علی کامیار دادستان و جمعی از کارکنان این سازمان با حضور در حرم مطهر حضرت امام خمینی(ره) با آرمانهای بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی تجدید میثاق کردند.
در این دیدار که با حضور سیدحسن خمینی همراه بود، بذرپاش اظهار داشت: حرکت حضرت امام خمینی(ره) و ثمره مجاهدتهای ایشان که همان نظام مقدس جمهوری اسلامی است را باید قدر دانست.
رئیس کل دیوان محاسبات افزود: بازگرداندن عزت، شرف و استقلال به ملت از سوی امام راحل عظیمالشأن، نعمتی بزرگ است که نیاز به شکرگزاری زبانی و عملی دارد.
وی با اشاره به اینکه امام راحل، زبان گویای ملت ایران بودند، اظهار داشت: یکی از مصادیق شکرگزاری، تبعیت و حمایت از ولی فقیه زمان است که اگر قدردان این موهبت الهی نباشیم، شاید توفیق تداوم درک آن را از دست بدهیم، چراکه خداوند متعال با هیچ جامعه و قومی عهد اخوت نبسته است. بذرپاش در ادامه تصریح کرد: نهضت امام که آغاز آن از سال ۴۲ بود و به پیروزی در بهمن ۵۷ منتج شد، حاصل پیوند و همبستگی همهجانبه امت و امام جامعه بود. رئیس کل دیوان محاسبات کشور در تشریح تمایز اصلی میان نظام جمهوری اسلامی با سایر نظامهای سیاسی گفت: اگر از نعمت ولی فقیه و امام هدایتگر محروم بودیم، نظام ما با دیگر نظامهای سیاسی در سایر کشورها تفاوتی نداشت، چون مهمترین تمایز جمهوری اسلامی با سایر مکاتب، تحقق شیوه حکمرانی برگرفته از پیوند امام و امت است. بذرپاش با بیان اینکه امام راحل ما شاخص انقلابیگری است، ادامه داد: متر و معیار همه ما در انقلابیگری باید بر مبنای روش و منش امام راحل استوار باشد، چرا که چه پیشی گرفتن از خط امام و چه عقب افتادن از مکتب خمینی، هر ۲ مردود بوده و جز خسران و ضرر به همراه نخواهد داشت.
وی در ادامه تاکید کرد: شکلگیری انقلاب و استمرار آن به بهای تقدیم چند صد هزار شهید و جانباز در جنگ تحمیلی و ۱۷ هزار شهید ترور و فرزند و شوهر و پدر از دست دادن هزاران خانواده بوده است؛ از این رو باید با تمام وجود از این نظام دفاع کرد و میراثدار شایستهای برای ارثیه شهیدان بود. رئیس کل دیوان محاسبات کشور گفت: بعد از گذشت بیش از ۴ دهه از عمر انقلاب اسلامی، برآیند عملکرد آن با وجود موانعی همچون جنگ و ترور و تحریم و بیتدبیری و ناکارآمدیها، افتخارآمیز و قابل دفاع است و به فضل الهی و با همت جوانان باانگیزه و امیدوار، آینده این کشور، درخشانتر از گذشته رقم خواهد خورد.
بذرپاش در انتها با اشاره به اقدامات انجام گرفته در دیوان محاسبات کشور اظهار کرد: ارائه ۴ ماه پیش از موعد گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹، برخط کردن حسابرسی مالی دستگاههای اجرایی در راستای تحقق فناورانهمحور کردن دیوان محاسبات، حسابرسی بر مبنای عملکرد و همچنین رسیدگی متناوب ۲ ماهه در سال ۱۴۰۰، تنها بخشی از تلاشهای انجام گرفته از سوی همکارانم در دیوان محاسبات کشور بوده است که حکایت از وقوع یک تحول اساسی در این دستگاه نظارتی دارد.
ارسال به دوستان
اخبار
رویترز: ۸۷ میلیون بشکه نفت ذخیرهشده ایران آماده ورود به بازار است
رویترز در گزارشی نوشت: ایران با پیشبینی به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای و برداشته شدن تحریمها، ذخایر شناور نفتی خود را تا ۸۷ میلیون بشکه افزایش داده است. ایران که چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد، میتواند به محض به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای با آمریکا، بهسرعت میلیونها بشکه نفت خام صادر کرده و به پایین آوردن قیمت نفت کمک کند.
دولت آمریکا روز جمعه برخی تحریمهای برنامه هستهای ایران را برداشت تا مذاکرات را تسریع کند. واشنگتن انتظار دارد این مذاکرات ظرف هفتههای آینده به نتیجه برسد. مذاکرات وین روز سهشنبه دوباره از سرگرفته شده است.
تحریمهای نفتی آمریکا باعث شد صادرات نفت این کشور از 2.8 میلیون بشکه در روز در سال 2018 به 100 هزار بشکه در روز، در سال 2020 برسد.
اطلاعات شرکت تحقیقاتی کپلر نشان میدهد ایران در حال حاضر به طور متوسط روزانه 600 تا 700 هزار بشکه در روز صادرات دارد. به نظر میرسد ایران نفت کافی برای ازسرگیری نهایی صادراتش ذخیره کرده است. ذخایر شناور نفت ایران از حدود 63 میلیون بشکه در اوایل دسامبر به 87 میلیون بشکه در فوریه رسیده است.
از طرف دیگر، ذخایر نفتی ایران در خشکی در حال حاضر 49 میلیون بشکه گزارش شده، در حالی که در اواخر ماه مه 2021 به اوج 66 میلیون بشکه رسیده بود. کل ذخایر میعانات گازی ایران 120 میلیون بشکه تخمین زده میشود که 68 میلیون بشکه آن در ذخایر شناور روی آب نگهداری میشود. ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیا را در اختیار دارد و طبق گزارش اوپک، تولید نفت این کشور از متوسط 2 میلیون بشکه در روز در سال 2020 به 2.4 میلیون بشکه در روز در سال 2021 رسیده است.
***
توزیع گوشت قرمز منجمد از هفته آینده در شبکه هوشمند
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از توزیع گوشت قرمز منجمد با قیمتهای مصوب به منظور تنظیم بازار این محصول در بازار از هفته آینده در سامانه هوشمند «بازرگام» خبر داد. اسماعیل قادریفر درباره وضعیت عرضه گوشت قرمز در سامانههای هوشمند اینترنتی، افزود: دام زنده و گوشت قرمز گوسفندی و گوساله کشور تامین است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم تا جایی که ذخایر گوشت منجمد کشور نیز از شرایط مطلوب برخوردار است.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، علت بالا بودن قیمت گوشت قرمز در بازار را وجود دلالان و سودجویان دانست و تصریحکرد: گوشت قرمز منجمد گوسفندی و گوساله از ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام کشور برای نخستین بار در سامانه هوشمند برای تنظیم بازار داخلی توزیع میشود که میتواند اثر مطلوبی بر بازار این محصول داشته باشد.
وی اظهار داشت: برای تنظیم بازار گوشت قرمز بویژه در شب عید و ایام نوروز در صورت نیاز گوشت قرمز وارد میشود تا مشکلی در توزیع این محصول ایجاد نشود. قادریفر اضافهکرد: هنوز حجم توزیع گوشت قرمز منجمد در سامانه هوشمند و نرخ مصوب آن مشخص نشده است که در روزهای آتی تعیین و اعلام میشود. وی در پایان اظهار کرد: اکنون امکان عرضه و توزیع گوشت قرمز گرم و تازه در این سامانه به دلیل فسادپذیری سریع این محصول وجود ندارد و در صورتی که شرایط و زیرساختها فراهم شود بهزودی این مهم نیز عملیاتی خواهد شد.
***
ایران به جمع ۵ کشور دارنده فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیوست
رئیس هیاتمدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیش از این در انحصار آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوییس و ژاپن بود که اکنون با همت و تلاش جوانان این مرز و بوم، ایران به جمع ۵ کشور دارنده این فناوری پیوست.
غلامرضا مهرداد درباره ساخت پره و کمپرسور توربینهای بخار و گاز افزود: پیش از این توانایی ساخت این پره و کمپرسورها در دست آمریکا و روسیه بود و حالا با تولید در داخل کشور، 4 هزار قطعه با ۶۰ درصد کمتر از قیمت نمونه خارجی ساخته شده است.
وی درباره تعمیر و وارد مدار کردن روتور نیروگاه سیکل ترکیبی یزد گفت: سازنده اصلی روتور شرکت آمریکایی بود که با توجه به تحریمها خدمات جدیدی ارائه نکرد و آن را قابل تعمیر ندانست اما متخصصان این شرکت در مدت ۴۵ روز آن را تعمیر و وارد مدار کردند. با بازسازی این روتور 4 میلیون دلار صرفهجویی ارزی شده است.
رئیس هیاتمدیره شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران درباره بومیسازی دیسکهای روتور توربینهای گازی، خاطرنشان کرد: این دیسکها قطعه اصلی روتور به شمار میرود. در کشور ۶۰ روتور با عمر بیش از ۴۰ سال در حال فعالیت هستند و نیاز به تعویض دارند اما با تلاش ۱۵ جوان متخصص، در مدت 5 ماه موفق به طراحی و ساخت این قطعه شدیم. مهرداد درباره ساخت و تعمیر ۳ نیروگاه در عراق، گفت: با یکسوم قیمتی که دیگر کشورها به عراق پیشنهاد کرده بودند خدمات ارائه کردیم. وی بیان داشت: متخصصان این شرکت همچنین قرار است تا پایان امسال 4 طرح تحقیقاتی را اجرایی کنند که با بومی شدن آنها انحصار ساخت از دست 5 شرکت آمریکایی و اروپایی خارج شده و ۱۰ میلیون دلار صرفهجویی برای کشور به ارمغان میآورد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|