|
مبلغ انتقال سردار آزمون به بایرلورکوزن فاش شد
بعضی نشریات و رسانههای روسی مدعی بودند مدیران زنیت که از توافق مخفیانه آزمون با لورکوزن برای فصل بعد ناراحت بودند، با دریافت ۵ میلیون یورو از باشگاه آلمانی، رضایتنامه مهاجم ایرانی را صادر کردهاند اما به نوشته کیکر، بایر لورکوزن با پرداخت تنها 2.5 میلیون یورو به زنیت، سردار را در نقل و انتقالات نیمفصل به آلمان آورد.
ارسال به دوستان
گام مثبت مجیدی با اصلاح گفتارش درباره اسکوچیچ و تیم ملی
جلوگیری از دوقطبی کاذب
اعتراضات فرهاد مجیدی به اسکوچیچ اگرچه با نرمش این مربی و اصلاح ادبیاتش همراه شد اما نشانهای است بر آنچه میتوان تعارض بین هواداران استقلال و سرمربی تیم ملی خواند. تقریبا میتوان گفت پس از دوران سرمربیگری مرحوم دهداری در تیم ملی که هواداران سرخابیهای پایتخت تقریبا موضع مشترکی درباره تیم ملی و نحوه دعوت بازیکنان به آن داشتند، سایر سرمربیان تیم ملی درباره نحوه دعوت از بازیکنان این ۲ تیم مخالفانی را در بین هواداران این ۲ باشگاه داشتهاند. حتی در زمان سرمربیگری علی پروین نیز پس از بازیهای آسیایی پکن، اقبال بیشتر این مربی به بازیکنان قرمزپوش صدای برخی هواداران استقلال را درآورد. پس از آن نیز محمد مایلیکهن بیشترین چالش را با هواداران استقلال به عنوان سرمربی تیم ملی تجربه کرد. هر چند در زمان او، استقلال تقریبا از ستاره خالی شده بود اما همواره این بحثها باقی است که اگر او تنها یک بازیکن همچون مهدی پاشازاده یا جواد زرینچه را در ترکیب تیم ملی بهکار گرفته بود تا حد زیادی میتوانست خود را از این تقابل نجات دهد و همدلی بیشتری ایجاد کند. چه بسا از نظر او بازیکنان منتخبش بهتر از این 2 استقلالی به کارش میآمدند اما اتخاذ این سیاست مصلحتجویانه آیا نمیتوانست او را در مقابل افکار عمومی مقبولتر جلوه دهد؟
شاید همین سرنوشت مایلیکهن باعث شد تا مرحوم منصور پورحیدری به عنوان یک استقلالی در مقام سرمربی تیم ملی، دست به انتخاب تعداد نفرات مساوی از بین سرخابیها در تیم ملی بزند. با این حال او نیز نتوانست رضایت هواداران پرسپولیس را جلب کند و حتی یک بار که برای تماشای بازی پرسپولیس به ورزشگاه رفت هواداران این تیم استقبال جالبی از او نکردند؛ هوادارانی که جای بازیکنانی چون عابدزاده، پیروانی و... را در تیم ملی خالی میدیدند. تجربه پورحیدری بیانگر این بود که جلب رضایت صددرصدی هواداران 2 تیم حتی در صورت انتخاب تعداد مساوی از بین بازیکنان 2 تیم هم امکانپذیر نیست.
هر چند مربیانی چون مایلیکهن و پورحیدری تنها با اعتراض هواداران یک تیم مواجه بودند اما مربیانی چون سیدجلال طالبی و برانکو تقریبا درباره نحوه انتخاب بازیکنان مورد اعتراض هواداران 2 تیم نیز بودند و در زمان کارلوس کیروش تقابل او با سرمربی پرسپولیس کار را به جایی رساند که بزرگترین تقابل بین فوتبال باشگاهی و ملی به وجود آمد. انتظار میرفت با رفتن کیروش این جو نیز خود به خود برطرف شود اما بهتازگی اسکوچیچ نیز وارد فضایی شده که به نظر میرسد به سنت تاریخی فوتبال ایران تبدیل شده است؛ تقابل مربیان تیم ملی با هواداران یکی از ۲ باشگاه سرخابی.
اعتراض فرهاد مجیدی به بازی نکردن سیاوش یزدانی در بازی با امارات، به اعتراضی گستردهتر نیز تبدیل شد و آن دیده نشدن بازیکنان استقلال توسط سرمربی تیم ملی بود. حالا با اعتراض مجیدی، دلخوری هواداران استقلال از سرمربی تیم ملی علنیتر شده و در صورت مدیریت نشدن این فضا، میتواند جو همدلی حول تیم ملی را در سال منتهی به جامجهانی کمرنگ کند.
چهبسا اگر اردوی استقلال در آستانه 2 بازی تیم ملی مقابل عراق و امارات، تحت تاثیر ویروس کرونا قرار نمیگرفت، بازیکنان بیشتری از استقلال در اردوی اخیر تیم ملی حضور پیدا میکردند و این اعتراضات زیاد پررنگ نمیشد اما بازی نکردن سیاوش یزدانی آن هم در شرایطی که یک مدافع چپ در پست او به بازی گرفته شد آنقدر موضوع مهمی برای هواداران استقلال بود که باز هم اعتراضات را متوجه سرمربی تیم ملی کند.
اسکوچیچ که تاکنون نشان داده زیاد اهل تسلیم شدن در مقابل فشارهای مختلف و توصیهها و انتقادات درباره انتخاب بازیکن نیست و به ترکیب ثابتی از بازیکنان خود فارغ از این مسائل اعتقاد دارد، حالا در موقعیتی قرار دارد که چهبسا برای جلب حمایت حداکثری از تیم ملی نیازمند نشان دادن قدری انعطاف و سیاستمدارانهتر رفتار کردن است. او که بهخوبی توانسته بازیکنان تیم ملی را با خود همراه کند و حمایت ستارهها را هم به دست آورد، حالا متوجه جبهه جدیدی از انتقادات پیرامون تیم ملی شده است.
بدون شک هر مربی برای کسب موفقیت بهترینها را بهزعم خود انتخاب میکند. این یک تلقی سادهانگارانه است که علایق رنگی یک مربی را در انتخاب بازیکن آنقدر محکم و تاثیرگذار دانست که مربی نتیجه را فدای علایق کند. علی پروین برای قهرمانی در پکن شاگردانش در پرسپولیس را ذخیره بازیکنان استقلال کرد یا پورحیدری در مقطعی اسماعیل حلالی را در پست غیرتخصصی پیستون راست بازی میداد اما از محمد نوازی آبیپوش استفاده نمیکرد. جایی که پای حیثیت مربیگری به میان آید، حتی قرمزترین و آبیترین مربیان تاریخ فوتبال ایران نیز ارزشی برای علایق رنگی خود قائل نمیشوند.
اسکوچیچ نیز تاکنون با توجه به نیازهای خود برای کسب موفقیت دست به انتخاب بازیکنانش زده است اما حالا که او در آستانه قرار گرفتن در یک چالش بیثمر با هواداران یکی از محبوبترین تیمهای ایران است، چه بسا بیشتر از قبل باید به مدیریت این فضا فکر کند و در دامی که کارلوس کیروش در آن افتاد، نیفتد.
اقرار فرهاد مجیدی به تند بودن انتقاداتش به سرمربی تیم ملی هر چند ستودنی است و اگرچه او سیاستمدارانه از موضع قبلی خود کوتاه آمد اما بدنه هواداری استقلال آن مواضع را با خود حمل میکند و بدبینانهتر از قبل به انتخابهای اسکوچیچ نگاه خواهد کرد. مجیدی به درستی از احترام به سلایق و انتخابهای سرمربی تیم ملی گفت و امید است حالا اکثریت بدنه هواداری استقلال این نظر را پیدا کنند و از سوی دیگر اسکوچیچ که نشان داده هنر گام به گام همراه کردن ستارهها و رسانهها را با خود دارد، لازم است به تلطیف فضای به وجود آمده بین تیم ملی و باشگاه استقلال فکر کند. هر چند او قبل از این نیز میتوانست پیشبینی به وجود آمدن این فضا را بکند اما هنوز هم دیر نشده. در نهایت آنچه مهم است موفقیت تیم ملی است و سرمربی تیم ملی باید با سنجیدن همه جوانب برای رسیدن به موفقیت تصمیمگیری کند.
***
نامهنگاری باشگاه استقلال با وزارت ورزش برای سربازی یزدانی
باشگاه استقلال برای معافیت موقت سربازی مدافع تیم فوتبال این باشگاه با وزارت ورزش و جوانان نامهنگاری کرد. مهلت معافیت از خدمت سربازی سیاوش یزدانی و محمدحسین مرادمند، ۲ مدافع تیم فوتبال استقلال اسفند سال جاری به پایان میرسد و بعد از این تاریخ، مشمول خدمت سربازی خواهند بود. باشگاه استقلال طبق قانون سرباز - قهرمان، با وزارت ورزش و جوانان نامهنگاری کرد تا بر اساس حضور مدافع استقلال در اردوهای تیم ملی در راه صعود به جامجهانی 2022 قطر، این بازیکن شامل قانون یاد شده شود و تا پایان فصل بتواند آبیپوشان را در لیگ برتر همراهی کند. وزارت ورزش در صورت موافقت، با سازمان نظام وظیفه نامهنگاری خواهد کرد تا بازیکن استقلال بتواند شامل این طرح شود. از طرفی، یزدانی برای شرکت در آزمون دکترا نیز اقدام کرده است تا برای فصل بعد هم از معافیت تحصیلی استفاده کند. مرادمند دیگر بازیکن استقلال نیز پروندهای برای کفالت در نظام وظیفه تشکیل داده است تا کارهایش طبق روال قانونی پیش رود.
ارسال به دوستان
شکاف و اختلاف در هیأترئیسه فدراسیون فوتبال
«رئیس» در خطر استیضاح
اختلاف اعضای هیاترئیسه با رئیس فدراسیون فوتبال به خاطر اساسنامه و انجام مکاتبات با فیفا همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد در صورت تداوم این شرایط کار رئیس پیچیده خواهد شد. هفته گذشته بود که فدراسیون فوتبال اعلام کرد فیفا با ارسال پیامی به ایران از اقدامات انجام شده برای اصلاح اساسنامه فدراسیون تشکر کرده و به فدراسیون کشورمان تبریک گفته است. اشاره فدراسیون به بند جنجالی اساسنامه و تعریف آن به عنوان «نهاد عمومی غیردولتی» است که این بند باید به نهاد «غیرانتفاعی» و «غیردولتی» تغییر کند. فدراسیون تاکید داشت در صورت تغییر نکردن این تعریف، فوتبال ایران تعلیق خواهد شد. اصلاح اساسنامه نه تنها به چالشی بین فدراسیون فوتبال با برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبدیل شد، بلکه حتی در داخل فدراسیون هم به اختلافات بین بعضی اعضای هیاترئیسه دامن زد. در روزهای گذشته مهرداد سراجی، احمدرضا براتی و احسان اصولی از اعضای هیاترئیسه در انتقاد از عزیزیخادم، رئیس فدراسیون و غلامرضا رفیعی، مشاور حقوقیاش تاکید کردند در جریان تصمیمات و اقدامات فدراسیون قرار ندارند. حسن کامرانیفر، دبیرکل فدراسیون فوتبال که برای برگزاری بازی سوپرجام در سیرجان حضور داشت، در جمع خبرنگاران در واکنش به انتقادات اعضای هیاترئیسه گفت: «بزودی جلسهای برگزار خواهد شد و تمام موارد اعلام شده از سوی فدراسیون به فیفا و پاسخهای فیفا بررسی میشود. اگر اختلاف نظری هم وجود داشته باشد، حل میشود». در حالی که عزیزیخادم در تلاش است به این اختلافات پایان دهد و نظر مثبت مخالفان خود در هیاترئیسه را جلب کند، به نظر میرسد این ماجرا همچنان ادامه خواهد داشت. این چالش از پیامی که احمدرضا براتی در واکنش به صحبتهای کامرانیفر منتشر کرده، عیان است: «دبیرکل وعده داده مکاتبات با فیفا بزودی در جلسه هیاترئیسه بررسی میشود اما به نظرم کمی دیر شده. قبل از امضا و ارسال به فیفا باید در هیاترئیسه بررسی میشد». کشمکش داخلی در فدراسیون فوتبال تا آنجا پیش رفته است که رفیعی در مصاحبهای تند تاکید کرد قرار نیست فیفا در امور داخلی کشورها دخالت کند. او پا را فراتر از این گذاشت و گفت: «کاسبان تعلیق و التماسکنندگان تعیین کمیته انتقالی و عادیسازی ناکام خواهند ماند».
حالا که اختلاف در فدراسیون به اوج خود رسیده است، باید دید چه سرنوشتی در انتظار فوتبال ایران خواهد بود. برخی گمانهزنیها از احتمال استیضاح عزیزیخادم از سوی اعضای هیاترئیسه خبر میدهد، البته در صورتی که تعداد مخالفان او بیشتر از موافقانش باشد.
همچنین این اختلافات شاید منجر به تغییر ترکیب هیاترئیسه در هفتههای آینده شود که هنوز خبری به صورت رسمی درباره آن منتشر نشده است. هر چند برخی اعضای هیاترئیسه تکلیف خود را با موافق یا مخالف بودن با سیاستهای شهابالدین عزیزیخادم مشخص کردهاند اما ۳ عضو هنوز در جبهه بیطرف قرار دارند و به طور مشخص موضع خود را عیان نکردهاند. در صورتی که این ۳ عضو به جبهه مخالفان اضافه شوند، استیضاح رئیس فدراسیون جدیتر میشود.
ارسال به دوستان
اخبار
شایعه اخراج «ویلموتس» در مراکش باز هم قوت گرفت
با کسب سومین تساوی متوالی، شایعه اخراج «مارک ویلموتس» سرمربی تیم رجا کازابلانکای مراکش باز هم قوت گرفت. تیم فوتبال رجا کازابلانکا در هفته شانزدهم لیگ فوتبال مراکش روز شنبه گذشته برابر حریف خود با نتیجه تساوی یک- یک متوقف شد. این تساوی باعث شد انتقادات از عملکرد مارک ویلموتس، سرمربی بلژیکی تیم رجا بالا بگیرد. رجا بعد از باخت به الاهلی مصر در فینال لیگ قهرمانان آفریقا، در ۳ بازی داخلی در لیگ مراکش به تساوی یک- یک رسیده و ۶ امتیاز حساس را از دست داده است. این تیم در حال حاضر با ۳۰ امتیاز بعد از تیم وداد (۳۶ امتیاز) در رده دوم جدول ردهبندی قرار دارد. در این شرایط بعضی رسانههای مراکش از نارضایتی هواداران رجا از نتایج ویلموتس خبر دادهاند. «رجا اینساید» که یکی از رسانههای نزدیک به باشگاه مراکشی است، مدعی شد بازی این تیم مقابل امازولو در مسابقات لیگ قهرمانان آفریقا آخرین فرصت ویلموتس است و باخت و حتی تساوی احتمالا منجر به برکناری این مربی بلژیکی خواهد شد. این رسانه همچنین از «حسین عموته» که سابقه کار در تیم السد قطر را هم دارد، به عنوان یکی از گزینههای جانشینی ویلموتس یاد کرده است. بعد از باخت رجا به الاهلی مصر هم یک موج منفی علیه ویلموتس شکل گرفته و احتمال اخراج ویلموتس بالا رفته بود اما این مربی در مصاحبهای گفت خبر اخراج او صحت ندارد و از مشکل بعضی رسانهها با مدیریت باشگاه به عنوان دلیل انتشار چنین خبرهایی یاد کرد.
***
۱۸ کرونایی در مس سونگون و تصمیم عجیب سازمان لیگ فوتسال
در شرایطی که تست کرونای ۱۸ عضو تیم فوتسال مس سونگون مثبت شده، سازمان لیگ فوتسال بازی این تیم با گیتیپسند را تنها ۳ روز به تعویق انداخته است(!). روز سهشنبه بود که با اعلام سازمان لیگ فوتسال، دیدار حساس ۲ تیم مس سونگون و گیتیپسند در هفته بیستودوم لیگ برتر فوتسال از روز پنجشنبه به یکشنبه هفته بعد موکول شد. علت این تصمیم، ابتلای تعدادی از بازیکنان و عوامل تیم مس به کرونا عنوان شد. پیگیریهای مهر نشان میدهد ۱۸ عضو تیم مس به کرونا مبتلا شدهاند و تست اکثر بازیکنان این تیم مثبت بوده است. با این حال سازمان لیگ بازی با گیتیپسند را تنها ۳ روز به تعویق انداخته است. تصمیم سازمان لیگ برای برگزاری بازی در روز یکشنبه باعث شد مسیها با وجود ابتلا به کرونا تمرینات خود را با ماسک آغاز کنند. بازیکنان مس روز سهشنبه وزنه زدند و قرار است تمرینات تاکتیکی را هم در سالن از سر بگیرند؛ آن هم در شرایطی که هنوز بازیکنان این تیم به کرونا مبتلا هستند. از سوی دیگر، اعضای تیم مس مجددا فردا تست کرونا میدهند تا بعد از آن زمینه سفرشان به اصفهان و بازی با گیتیپسند فراهم شود. در این شرایط مشخص نیست اگر تستهای روز جمعه مسیها مثبت باشد، باز هم این دیدار که از آن به عنوان الکلاسیکو فوتسال یاد میشود، برگزار میشود یا نه.
***
وساطت بازیکنان باتجربه پرسپولیس برای شیری
بازیکنان باتجربه پرسپولیس خواستار بخشش مدافع پراشتباه این تیم شدند تا او در ادامه فصل نیز همراه تیم باشد. ناکامی پرسپولیس مقابل فولاد در کسب سوپرجام فوتبال باشگاهی کشور سبب شد یحیی گلمحمدی، سرمربی سرخپوشان در تازهترین تصمیم خود اقدام به کنار گذاشتن مهدی شیری از لیست این تیم کند. مدافع راست پرسپولیس با وجود اینکه در ۳ فصل گذشته یکی از چهرههای اصلی ترکیب این تیم بود، در جریان شکست یک بر صفر تیمش مقابل فولاد خوزستان ۲ اخطار گرفت تا از زمین مسابقه اخراج شود. پیشتر هم شیری پس از اشتباه فاحش در لیگ قهرمانان ۲۰۲۰ آسیا که منجر به خطای هند پنالتی و شکست این تیم مقابل اولسان هیوندای کرهجنوبی شد، با فشار هواداران روبهرو شده بود اما یحیی پای این بازیکن ایستاد تا مدافع راست سرخها در جمع مردان اصلی باقی بماند. با این حال اخراج او در جریان سوپرجام و اعتراض دوباره هواداران نسبت به عملکردش باعث شد یحیی گلمحمدی در اقدامی ناگهانی تصمیم به کنار گذاشتن او بگیرد تا همه از این موضوع شوکه شوند. در این میان وساطت چند بازیکن قدیمی پرسپولیس همچون سیدجلال حسینی و کمال کامیابینیا برای بخشش شیری نیز همچنان بینتیجه مانده و گلمحمدی تصمیم خود را برای خروج او از لیست و ترانسفر زمستانی گرفته است.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
ارتقای قطعهسازی و ایجاد قطب سوم خودروسازی
کامران آرینمنش*: صنعت خودرو با توجه به تاثیری که بر صنایع پاییندستی و بالادستی دارد، نقش بسزایی در توسعه صنعتی و اقتصادی کشورمان دارد. توسعه صنعت خودرو بر صنایعی همچون فولاد، فلزات غیرآهنی، شیشه و مواد شیمیایی و... تاثیرگذار بوده و باعث رشد اقتصادی میشود.
در این بین، صنعت خودروسازیای که صرفا متکی بر بازار داخلی کشور باشد، نمیتواند آنچنان که باید و شاید فعالیتهای خود را توسعه دهد. از سوی دیگر وارد کردن قطعات نیمهمونتاژ از خارج نیز میتواند اجرای برنامه ساخت داخل قطعات را به چالش کشیده و به تاخیر اندازد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت تولید داخلی قطعات باید همزمان با تولید خودرو باشد تا کیفیت و عملکرد قطعه تولید داخل مورد ارزیابی قرار گیرد.
توسعه و پیشرفت صنعت قطعهسازی کشور منوط به توسعه و تولید داخلی خودرو است و تولید خودرو با استفاده از فناوری خارجی در صورتی که فناوری داخلی توسعه پیدا کرده باشد، دارای ارزش و اعتبار است و این هدف محقق نمیشود مگر با ورود شرکتهای جدید خصوصی به عرصه خودروسازی و افزایش ظرفیتهای تولیدی شرکتهای فعال در زمینه خودروسازی.
با این اتفاق شاهد به تعادل رسیدن عرضه و تقاضا در بازار خودرو خواهیم بود، این یعنی بعد از مدتی فضای رقابتی نیز ایجاد میشود و پس از این میتوانیم امیدوار به افزایش کیفیت خودروها و حتی تطابق آنها با مسائل زیستمحیطی باشیم. البته همانگونه که اشاره شد، این مهم در صورتی محقق خواهد شد که حضور شرکتهای خصوصی، مانعی برای ۲ شرکت خودروسازی بزرگ کشور دیده نشود و دولت از این موضوع حمایت کند. پیشنهاد، ادغام ۲ شرکت بزرگ خودروسازی در قالب یک گروه و اصلاح ساختار سازمانی آن است تا تحت مدیریت واحدی یعنی دولت قرار گیرد که میتواند باعث همافزایی برای توسعه صنعت خودروسازی شود و علاوه بر بهبود کیفیت و فناوری محصولات تولیدشده، با شرکتهای خصوصی داخلی نیز رقابت سالمی شکل میگیرد.
اتخاذ سیاستهای حمایتی برای شرکتهای خصوصی و دولتی مزیتهایی را به دنبال خواهد داشت. یکی از اثرات اتخاذ سیاستهای حمایتی، بهبود کیفیت محصولات در صنعت خودروسازی است. وجود قوانین جهت تامین مواد اولیه به قیمت ارزان برای تولیدکنندگان قطعات، تشویق ایجاد سازمانی متمرکز در زمینه توسعه فناوری، افزایش اعتماد نسبت به محصولات داخلی و افزایش صادرات با هدف در اختیار داشتن پایگاه جهانی جهت عرضه تولیدات داخلی از سوی دولت میتواند راهگشای صنعت خودرو باشد. مهمترین سیاست حمایتی در صنعت خودرو تاکید بر ساخت خودروی داخلی و ساخت قطعات آن در داخل کشور است.
پایه و اساس به کارگیری چنین سیاستی داشتن برنامه بلندمدت توسعه صنعت خودروسازی است. بر این اساس دستورالعملهای برنامه بلندمدت توسعه صنعت خودرو پس از شناسایی و ارزیابی به شرکتها ابلاغ میشود و بر اساس آن شرکتها موظف به اجرای برنامههای خود خواهند بود.
یکی از اهداف این برنامه، تشویق قطعهسازان داخلی به مشارکت در اجرای برنامه توسعه صنعت خودرو است. دولت باید شرکتهای قطعهساز داخلی را تشویق به بومیسازی ساخت قطعات کند و از طرفی با سیستم نظارتی دقیق خود، برخی سازندگان را که قادر به اجرای برنامهها نیستند و از معیار تعریف شده انحراف داشته باشند، از عرصه تولید خارج و تولیدکنندگان جدید را که ملزم به اجرای برنامهها همراه با رعایت کردن کیفیت باشند، وارد بازار کند.
در همین حین جهت حمایت از تولید داخل باید مقرراتی به منظور جلوگیری و ایجاد محدودیت برای واردات قطعاتی که در داخل ساخته میشوند به اجرا گذاشته شود.
هدف بعدی ارتقای کیفیت قطعات و مجموعههای ساخته شده در داخل مطابق نیازهای خودروسازان است. با به کارگیری یک سیستم یکپارچه، تعامل و همکاری میان قطعهسازان و خودروسازان جهت رسیدن به کیفیت بالا و قابل قبول بهبود خواهد یافت.
قطعا داشتن چنین سیاستی نتایج مثبتی را به دنبال خواهد داشت، لذا دولت باید در جهت ارتقای این گونه همکاریها تلاش و جدیت لازم را داشته باشد.
* کارشناس حوزه خودرو
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|