|
ارسال به دوستان
تشریح برنامههای بزرگداشت هفته حکیم نظامیگنجوی
مقابله فرهنگی با مصادره نظامی
گروه فرهنگ وهنر: برنامهریزی برای معرفی بهتر و شایستهتر مشاهیر و سرمایههای اصیل فرهنگ و هنر ایران اسلامی همیشه از اهمیت ویژهای برخوردار است. متاسفانه باید گفت در سالهای اخیر مسؤولان فرهنگی کشور در این باره کمکاری کرده یا بهتر است بگوییم خیلی مواقع هیچ اقدامی نکردهاند که حاصل آن مصادره ادوات هنر اصیل ایرانی چون «تار» و... توسط کشورهای همسایه بوده یا مصادره اصالت مشاهیر بزرگ ایرانی که همواره در سایه کمکاری و غفلت مسؤولان فرهنگی کشور اتفاق افتاده است. متاسفانه باید گفت در سالیان اخیر به شنیدن اخباری که حاکی از مصادره اغراقآمیز و دروغین مشاهیر تاریخ فرهنگ و هنر ایران است، عادت کردهایم به طوری که به نظر میرسید حتی خود مسؤولان فرهنگی کشور هم خودشان تسلیم این جریان شدهاند و هیچ انگیزهای برای مقابله با آن ندارند تا اینکه وزارت ارشاد دولت سیزدهم با برپایی نشست خبری بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی از برنامههای ملی و بینالمللی گسترده خود برای شناساندن مشاهیر رونمایی کرد. این اتفاق را باید از چند جنبه امیدوارکننده دانست؛ نخست اینکه وزارت ارشاد دولت سیزدهم با ارائه برنامههای مدون و گسترده خود برای معرفی و شناساندن نظامی گنجوی، شاعر پرآوازه ایرانی نشان داده بخوبی به اهمیت شناساندن بزرگان فرهنگ و هنر کشور به مردمان کشورهای مختلف پی برده، نکته دومی که باید به آن اشاره کرد این مساله است که برپایی بزرگداشت نظامی گنجوی باید آغازی برای معرفی مشاهیر و بزرگان فرهنگ و هنر ایران باشد نه آنکه مسؤولان وزارت ارشاد به برپایی بزرگداشت نظامی گنجوی قانع شوند. بدون شک اگر مسؤولان وزارت ارشاد بخواهند این رویه امیدوارکننده را ادامه دهند باید با تشکیل کارگروههای تخصصی و علمی به شناساندن مشاهیر ایرانی در سطح ملی و بینالمللی ادامه دهند تا این مسیر در بالاترین سطح ممکن ادامه یابد.
در همین ارتباط نشست خبری محمود شالویی، دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسؤول ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی در محل موزه هنرهای معاصر برگزار شد.
شالویی در این نشست درباره برنامههای بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی گفت: موضوع حکیم نظامی گنجوی یکی از مهمترین موضوعات فرهنگی است چرا که این حکیم بزرگ و عالیقدر در سراسر اسلام شناخته شده و کمتر کسی است که نام لیلی و مجنون یا خسرو و شیرین را نشنیده باشد اما متأسفانه چندان به اندیشه و دانش سراینده این ابیات شیرین توجه نشده است. وی افزود: همانطور که عموم و عمده مفاخر در تقویم ما روزی را به خود اختصاص دادهاند، ۲۱ اسفندماه نیز روز بزرگداشت این شاعر بزرگ است اما درباره نظامی برنامه مهمی تا الان تدارک دیده نشده است.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اگر چه آثار نظامی گنجوی به وفور موجود است اما مانند سایر شاعران به نظامی پرداخته نشده است؛ برای مثال در سالهای گذشته پنج گنج این شاعر بزرگ چاپ شده و برای کشورهای دیگر هم با ترجمه مورد استفاده واقع شده است. شالویی افزود: تعدادی از کشورها در صدد گرامیداشت این شاعر هستند اما آنچه اهمیت دارد این است که این شاعر با اصالت خود و زبان فارسی به جهان و به عنوان یکی از الگوهای ما معرفی شود، به همین دلیل فقط به ۲۱ اسفند اکتفا نکردیم و طی یک هفته برنامههای متعددی را برای گرامیداشت این شاعر برای همه کشورها بویژه در کشورهایی که سفارتخانه ایران حضور دارد در نظر داریم. وی افزود: تمام استانها نیز اعم از شهرهای بزرگ و کوچک برای بزرگداشت نظامی برنامههایی را اجرا میکنند.
مسؤول ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی گفت: همکاریهایی را با دولت سیزدهم که همت بسیار خوبی را برای اجرای برنامههای فرهنگی دارند داشتهایم؛ همچنین برنامههای متنوع و متعددی را در نظر گرفتهایم که در محل موزه هنرهای معاصر که محل بزرگداشت مفاخر ما است انجام میشود.
شالویی افزود: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از همان ابتدای شروع کار خود نسبت به تشکیل ستادی برای برگزاری این بزرگداشت تشویقهای بسیار زیادی داشته و خوشبختانه این ستاد متشکل از وزارت امور خارجه، آموزشوپرورش، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شهرداری است.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تاکید شده است دانشآموزان در این رویداد مهم شرکت کنند و حکیم نظامی گنجوی به عنوان موضوع مقالهای با عنوان «درباره حکیم نظامی چه میدانید؟»، برای آنان در نظر گرفته شده است. در پایان رویداد به ۱۰۰ نفر از دانشآموزان جوایزی اهدا میشود که میتواند در شناسایی این حکم نقش بسزایی داشته باشد.
وی افزود: سازمان صداوسیما و رادیو فرهنگ نیز همکاریهای بسیار خوبی را برای هر چه بهتر معرفی کردن و شناخت این حکیم بزرگ با ما داشتهاند. انجمن مفاخر نیز در ستاد ما فعال هستند و امید داریم این رویداد آغازی برای همکاریهای گسترده باشد.
همچنین در ادامه این نشست دبیر ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی درباره برنامههای این ستاد گفت: هنرمندان در بخش هنرهای تجسمی از روز ۱۵ اسفندماه مصادف با ولادت امام حسین(ع) در مجموعه موزه ملک با ۸ اثر نمایشی و ۱۶ اسفندماه در نمایشگاه پوسترهای موضوعی با ۳۰ پوستر در تهران و مراکز استانی حضور دارند.
امیر عبدالحسینی افزود: همچنین در نظر داریم این پوسترها در خارج از کشور از جمله اکسپوی دوبی نیز به نمایش درآید؛ نمایشگاهی از آثار تصویرسازی با مضامین هفتپیکر، لیلی و مجنون و خسرو و شیرین.
دبیر ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی گفت: پنج گنج به روایت موزه هنرهای معاصر از مهمترین برنامههای این ستاد است؛ علاوه بر این آثاری از موزه هنرهای معاصر و سایر موزهها جمعآوری شده و به نمایش درمیآید.
عبدالحسینی ادامه داد: در بخش موسیقی ویژه برنامههایی را در تالار وحدت داریم که ۱۶ و ۱۷ اسفندماه برگزار میشود و روایتی متفاوت از زبان و بیان نظامی به روی صحنه میآید.
دبیر ستاد بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی گفت: در حوزه فیلم و سینما نیز خانه سینما حمایتهای بسیار خوبی داشته و ۳ نشست نقد و بررسی فیلمهایی که براساس اقتباسی از آثار نظامی ساخته شدند برگزار میشود؛ همچنین نمایشگاهی از اسناد نظامی، سفارش مقالات جدید و برگزاری نشستهای ادبی برنامهریزی شده است.
عبدالحسینی اظهار داشت: مجسمه حکیم نظامی نیز طراحی شده و نسبت به نصب آن اقدام خواهد شد که آقای قشقایی مجسمهساز معروف این مجسمه را طراحی کردهاند. همچنین طراحی بازی براساس داستان هفتپیکر برای کودکان و نوجوانان از دیگر برنامههاست.
وی در پایان گفت: بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی از ۲۱ اسفند تا اردیبهشت ۱۴۰۱ برگزار و به برنامههای نوروز متصل میشود، همچنین وزرای فرهنگی عضو اکو چهارم و پنجم فروردینماه در کشور حضور داشته و برنامههای متنوعی داریم. از آنجایی که موضوع نظامی بسیار مهم است این بزرگداشت به عنوان یک رویداد کمنظیر است که با همافزایی دستگاههای فرهنگی برای شرکت در این رویداد نشان از عزم ملی برای شناسایی این حکیم بزرگ دارد.
ارسال به دوستان
«من دعا میکنم تو آمین بگو» وارد بازار نشر شد
روایتی از زندگی شهید مدافعحرم
«من دعا میکنم تو آمین بگو» روایتهایی از سبک زندگی و فعالیتهای فرهنگی- تربیتی شهید مدافع حرم علیاکبر عربی توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.
به گزارش «وطنامروز»، شهید عربی متولد تیر ۱۳۵۵ سابقه فرماندهی گردان بیتالمقدس لشکر ۱۷ علیبنابیطالب(ع) قم و همچنین فرماندهی پایگاه بسیج شهید زینالدین را در کارنامه داشت. وی هنگام شهادت، جانشین فرمانده گردان ۳ امام حسین(ع) لشکر ۱۷ بود.
شهید عربی مدتها آرزو داشت به سوریه برود و به عنوان مدافع حرم اهلبیت(ع) بجنگد و حرفش این بود که اگر به مبارزه با این تکفیریها در سوریه نشتابیم، باید با آنها در داخل کشور بجنگیم. علیاکبر عربی البته مانند بسیاری از شهدای مدافع حرم، اعزامهای متعددی را تجربه نکرد و در نخستین و آخرین اعزام خود به سوریه، به فیض شهادت نائل آمد. او پانزدهم دی ۱۳۹۴ به سوریه رفت و به مبارزه با دشمنان کوردل اسلام مشغول شد.
کتاب «من دعا میکنم تو آمین بگو» روایتهایی از سبک زندگی و فعالیتهای فرهنگی- تربیتی این شهید عزیز است که در 4 فصل به به رشته تحریر درآمده است.
فصل اول کتاب روایتهایی از خانواده و دوستان شهید است که در سالها عمر با برکت شهید، با او زندگی کردند. اما فصل دوم کتاب کمی خاصتر است، در واقع یکی از ویژگیهای شاخص شهید عربی این بود که ایشان در زمان حیات دنیایی خود فرماندهی پایگاه بسیج را بر عهده داشت و با رویکرد فرهنگی و تربیتی خاصی که داشت باعث جذب بسیاری از جوانان منطقه پردیسان قم به پایگاه بسیج و مسجد شد. ایشان از دل جامعه و کف خیابان آدمهای غنی شدهای برای انقلاب اسلامی تربیت کرد که حالا هر کدام در گوشه و کنار این مملکت در حال خدمت به انقلاب اسلامی هستند و همگی خود را مدیون نگاه خاص شهید عربی به کار تربیتی و اخلاق ایشان در کار فرهنگی میدانند.
فصل سوم کتاب درباره سفر اربعین یا همان راهپیمایی اربعین شهید است که در اربعین سال ۹۴ به کربلا مشرف شد. با توجه به سفری که شهید داشت و خاطرات جالبی که همراهان شهید تعریف کردند، یک فصل مجزا در این کتاب به زیارت اربعین شهید اختصاص داده شده که بسیار خواندنی است. اما در نهایت در فصل چهارم این کتاب به ماجرای سفر سوریه شهید علیاکبر عربی پرداخته شده است. با توجه به اینکه شهید در اولین اعزام به شهادت رسید، همه خاطرات در این فصل آورده شد و سپس به مراسم تشییع و تدفین شهید پرداخته شده است.
در برشی از کتاب میخوانیم: «معمولا پاتوق دوران عقدمان گلزار شهدا و حرم امامزادگان بود. هر موقع از گلزار شهدا میخواستیم بزنیم بیرون، میگفت: خدایا ما را شرمنده شهدا نکن.
بعضی وقتها هم تا میدید حال معنوی خوبی دارم از فرصت استفاده میکرد و میگفت: «یه دعا میکنم تو آمین بگو»؛ منم که کف دستم را بو نکرده بودم که میخواهد چه دعایی کند، قبول میکردم. او دعای شهادت میکرد و من هم آمین میگفتم».
کتاب «من دعا میکنم تو آمین بگو» روایتهایی از سبک زندگی و فعالیتهای فرهنگی- تربیتی شهید مدافع حرم علیاکبر عربی در قطع رقعی، ۱۶۸ صفحه و به کوشش مسعود مختاری نوشته و توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شده است.
ارسال به دوستان
دردسرهای شیرین ما در سریال نوروزی
مدیر تولید سریال نوروزی «دردسرهای شیرین» از مشکلات تصویربرداری این مجموعه در معابر عمومی به خاطر ماسک زدن مردم و نیز دشواری جذب بازیگران در سریالهای تلویزیونی، با توجه به دستمزدهای بالای عوامل در شبکه نمایش خانگی گفت. به گزارش «وطنامروز»، مسعود عسگری، مدیر تولید سریال «دردسرهای شیرین» درباره روند ساخت این مجموعه تلویزیونی که برای نوروز ۱۴۰۱ آماده میشود به ایسنا گفت: بیش از ۵۰ درصد از تصویربرداری انجام شده است. تاکنون پوریا پورسرخ، مریم مومن، یوسف مرادیان، رضا توکلی، رسول توکلی، سمیرا حسینی، پاشا جمالی و افسانه بایگان مقابل دوربین رفتهاند و بازیگران دیگری هم به ما اضافه خواهند شد. عسگری درباره اینکه کرونا و چهره ماسکزده مردم در معابر عمومی چقدر آنها را در تصویربرداری سریال با مشکل مواجه کرده است، عنوان کرد: در معابر عمومی این مشکل را داشتیم. یک تیم کنترل داشتیم که خیابان و اطراف را کنترل میکردند که کسی ماسک نداشته باشد و این شرایط را سخت میکرد. از طرفی نباید مزاحمتی برای مردم ایجاد میشد و مردم باید به زندگی روزمرهشان میرسیدند. البته ما با تشکیل یک تیم این مشکل را حل کردیم. تیم پزشکی ما بچهها را چک کرد و سعی کردیم مراقبتها را از خودمان شروع کنیم و در لوکیشنها هم رعایت بقیه را بکنیم.
مدیر تولید سریال «دردسرهای شیرین» درباره رقابت سریالهای نوروزی تلویزیون با یکدیگر اظهار کرد: همه همکاران من در شبکههای مختلف تلاش میکنند. همه دوست هستیم و سالها با هم در سریالهای مختلف کار کردهایم. رقابت همیشه وجود داشته و چیز بدی نیست و انگیزه هم میدهد اما همه ما به این فکر کردهایم که این رقابت، سالم و انسانی و در چارچوب احترام به یکدیگر باشد، چون همه ما شرط تولید را بخوبی میشناسیم و میدانیم چه سختیهایی در این مسیر وجود دارد؛ بنابراین برای همه آرزوی موفقیت میکنم و دلم میخواهد همه سریالها دیده شود.
ارسال به دوستان
۱۰ سال مستندسازی به «ثریا»
نشست رسانهای عوامل برنامه تلویزیونی «ثریا» با حضور خبرنگاران در اداره کل روابط عمومی صداوسیما برگزار شد. به گزارش «وطنامروز»، محسن مقصودی، تهیهکننده و مجری «ثریا» درباره این برنامه که عمر آن به ۱۰ سال رسیده است، گفت: ما درباره موضوعات مختلف برنامه ساختهایم و فاصله طبقاتی از موضوعاتی بود که برنامه «ثریا» درباره آن مستندهای مختلفی ساخته و سعی کرده ریشههای منتهی به فاصله طبقاتی یا قوانین موجود را بررسی کند. مقصودی اضافه کرد: همچنین در حوزههای دیگر مثل سیل سیستان و لرستان، کرونا، مدافعان سلامت، فناوری و قهرمانان دفاعی مستند ساختهایم. در حوزه اجتماعی یعنی بیعدالتی و اعتیاد مستندهای خوبی ساخته شده که «دروازه غار» از این جمله است و همچنین اتفاقهای خوبی هم بعد از آن رخ داد. وی با اشاره به مستندها و اتفاقات مرتبط با حوزه برونمرزی و اقتصادی در این برنامه عنوان کرد: در حوزه برونمرزی و ظرفیتهای اقتصادی هم مستندهای مختلفی داشتیم. همچنین در حوزه اقتصاد مقاومتی و نمایش ظرفیتهای بومی استانها نیز مستندهایی تولید کردهایم. مقصودی در ادامه درباره رویکرد برنامه «ثریا» نسبت به دولتهای مختلف اظهار کرد: ما مدیر خوب و بد نداریم اما عملکرد خوب و بد داریم. مثلا با اینکه رویکرد اصلی دولت قبلی را اشتباه میدانستیم اما در موارد متعددی بوده که برنامه ساختهایم و بابت اقداماتشان تشکر کردهایم. وی اضافه کرد: در همین چند ماه جلسات مختلفی با نمایندگان مجلس داشتهایم و بسیاری از مستندهای ما در کمیسیونهای مختلف پخش شده است. همچنان با برخی نمایندگانی که الان وزیر هستند و قبلا با آنها صحبت کرده بودیم، ارتباط داریم اما نحوه این ارتباط با حفظ فاصله بوده است. مقصودی تصریح کرد: آفت برنامههای یک رسانه این است که عواملش در دولت حضور داشته باشند؛ این باعث تعارض منافع میشود. ما بهرغم اینکه دولت سیزدهم را دارای رویکرد درستی میدانیم و حتی پیشنهادهایی برای حضور در دولت داشتیم اما فاصله خود را حفظ میکنیم تا همچنان رسانهای منتقد باشیم. ارسال به دوستان
اخبار
قصه یک فوتبال خونین!
پوستر فیلم سینمایی «مستطیل قرمز» که از امروز چهارشنبه ۴ اسفند اکران خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز میکند، منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، در آستانه اکران ویژه فیلم سینمایی «مستطیل قرمز» به کارگردانی حسن و حسین صیدخانی و تهیهکنندگی زندهیاد سیدعلیرضا سجادپور از امروز چهارشنبه ۴ اسفند در سینماهای منتخب سراسر کشور، پوستر این اثر رونمایی شد. طراحی پوستر این فیلم سینمایی را که پخش آن را موسسه بهمن سبز بر عهده دارد، محمد تقیپور انجام داده است. «مستطیل قرمز» به قلم مهدی نادری و مریم اشرفی روایتی واقعی از مردم جنگزده و آوارهای است که اردوگاهی تشکیل دادهاند و به سختی زندگی میکنند اما به هیچ قیمتی حاضر به ترک محل زندگیشان نیستند. مردم برای نشاط روحی مسابقه فوتبالی برگزار میکنند اما در دقیقه ۵۵ بهناگاه بازی متوقف میشود...! کسب مدال بلورین و لوح زرین از جشنواره جهانی ficts ایتالیا، برگزیده جشنواره بینالمللی «مقاومت» و کسب دیپلم افتخار و لوح زرین از جشنواره ملی فانوس از جمله افتخارات این فیلم سینمایی است. اندیشه فولادوند، مهدی اسدی، علی اوسیوند، محمود مقامی، جمشید جهانزاده، شهربانو موسوی، شارل کوان فرانسوی، حسن مظلومی، عاطفه مرشدی و بازیگران نوجوان هستی صادقیان و داریا اصلانی از جمله نقشآفرینان «مستطیل قرمز» هستند.
***
«عملیات مهندسی» در حال نگارش است
داستان سریال «عملیات مهندسی» درباره ماجرایی به نام عملیات مهندسی است که سال ۶۱ در گروهک منافقین اتفاق افتاد. به گزارش «وطنامروز»، نگارش سریال «عملیات مهندسی» توسط حسین ترابنژاد در ۸ قسمت ادامه دارد و به دلیل مراحل تحقیق و نگارش مورد نیاز برای این سریال هنوز فیلمنامه کامل نشده است. سعید سعدی، تهیهکنندگی این سریال را به عهده دارد و با اینکه یک بار کارگردانی برای آن انتخاب شده است اما هنوز کارگردانی قطعی ندارد. داستان این سریال درباره ماجرایی به نام عملیات مهندسی است که سال ۶۱ در گروهک تروریست منافقین اتفاق افتاد. پیش از این سریالهای «ارمغان تاریکی»، «نفس»، «پروانه»، «شاهرگ» و... درباره عملیات منافقین در سالهای دهه ۶۰ ساخته شده و روی آنتن رفته است. سعدی در این سالها سریالهای «بچه مهندس»، «بعد از آزادی» و «نجلا» را تهیه کرده و ترابنژاد نیز سریالهای «خانه امن»، «ترور خاموش»، «شرایط خاص»، «فوق سری»، «شوق پرواز»، «پردهنشین» و... را برای تلویزیون به نگارش درآورده است.
***
نسخه الکترونیک کتاب «جهاد تبیین» منتشر شد
نسخه الکترونیک کتاب «جهاد تبیین» در اندیشه حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدظلهالعالی توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شد. به گزارش «وطنامروز»، «جهاد تبیین» موضوعی است که ماههای اخیر در بیانات حضرت آیتالله خامنهای بارها مورد تأکید و اشاره قرار گرفته است و رهبر حکیم انقلاب اسلامی ابعاد مختلف آن را توصیف کردهاند. ایشان «جهاد تبیین» را یک فریضه قطعی و فوری میدانند و در این عرصه، هر کسی که میتواند باید اقدام کند و سکوت در برابر تحریفات جایز نیست. از این جهت، انتشارات انقلاب اسلامی اواخر دیماه امسال، اقدام به انتشار کتاب «جهاد تبیین» کرد که این کتاب، با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شد. از این رو، برای استفاده هر چه بیشتر مخاطبان از بیانات رهبر معظم انقلاب، نسخه الکترونیکی کتاب «جهاد تبیین» نیز در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. این کتاب در ۵ فصل و ۳۸۴ صفحه منتشر شده است و مخاطبان میتوانند تا پایان اسفندماه این کتاب را با ۵۰ درصد تخفیف از سایت طاقچه دریافت کنند.
***
عصر شعر و ترانه در ارسباران
آخرین نشست شاعرانه کانون شعر و ترانه در سال ۱۴۰۰ با حضور سیدعبدالجبار کاکایی و جمعی از شاعران و ترانهسرایان، فردا پنجشنبه ۵ اسفند در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود. به گزارش «وطنامروز»، در این نشست که با حضور شاعران، ترانهسرایان و دوستداران موسیقی برگزار میشود، شاعران جوان میتوانند برای شرکت در بخش شعرخوانی کارگاهی، ثبتنام کنند. گفتنی است سیدعبدالجبار کاکایی، مجری- کارشناس این نشست است که به همراه حامد عسکری (کارشناس شعر کلاسیک)، مجید سعدآبادی (کارشناس شعر نو) و مسعود امامی (کارشناس ترانه) عصری ادبی و جذاب را رقم خواهند زد. همچنین مهدی نورایی (خواننده میهمان) و گروه کُر آوای امید شهر نیز همراه این نشست هستند. ورود و شعرخوانی برای عموم آزاد و رایگان است و علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این برنامه به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، خیابان جلفا، نبش کوچه دانش مراجعه کنند.
***
«بدون ذرهای ترس» به چاپ چهارم رسید
کتاب «بدون ذرهای ترس» نوشته محسن بغلانی توسط مؤسسه فرهنگی- هنری قدر ولایت به چاپ چهارم رسید. به گزارش «وطنامروز»، کتاب «بدون ذرهای ترس» نوشته محسن بغلانی برای آشنایی نوجوانان با شجاعت و ایثارهای شهید کازرونی در دفاع مقدس، بتازگی توسط موسسه فرهنگی- هنری قدر ولایت به چاپ چهارم رسیده است. جلد اول مجموعه قهرمان من با نام «بدون ذرهای ترس» که درباره شهید مهدی کازرونی است، در خلال یک سال با استقبال مردم و نهادها روبهرو شده است. شهید کازرونی در عملیات والفجر ۴ که به منظور تصرف منطقه شیلر طراحی شده بود آسمانی شد. شهید حاجقاسم سلیمانی در زندگینامه خودنوشتش در کتاب «از چیزی نترسیدم» که از نترسیدن خود میگوید، شهادت میدهد که در این شهید ذرهای ترس وجود نداشت. این کتاب برای آشنایی نوجوانان با شجاعت، غیرت و ایثارهای دفاع مقدس، اقدامات و رشادتهای شهید کازرونی در قطع رقعی و ۳۲ صفحه 4 رنگ نوشته شده که با قیمت ۲۰ هزار تومان منتشر شده است.
ارسال به دوستان
سیاوش طهمورث: برای بازی در «زیر تیغ» ناسزا شنیدم
سیاوش طهمورث در گفتوگو با موزه سینما بیان کرد برای بازی در «زیر تیغ» بارها ناسزا شنیدم.
به گزارش «وطنامروز»، سیاوش طهمورث در گفتوگویی درباره اهمیت تئاتر گفت: گاهی شنیده میشود ما به نمایش هم تئاتر میگوییم، باید توجه داشته باشیم تئاتر با نمایش فرق دارد و تئاتر روی صحنه شکل میگیرد. از برخورد ۲ فکر، ایده، خرد، دانش و دیدگاه تئاتر ایجاد میشود که هم سرگرمکننده، معانیدهنده و هم دگرگونکننده است اما نمایش تنها سرگرمکننده است.
طهمورث درباره علاقهمندان به بازیگری بیان کرد: کسانی که میخواهند وارد کار تصویری سینما و تلویزیون شوند باید تئاتر کار کرده باشند، زیرا تئاتر زمینهساز همه هنرهای نمایشی است. وقتی تئاتر کار میکنید حداقل باید نیمساعت روی صحنه حضور داشته باشید و در تمام این مدت باید کاراکتر را حفظ کنید. در تئاتر بازیگر دقیقا زندگی میکند اما جلوی دوربین فیلمبرداری بدین شکل نیست، زیرا چندین بار ممکن است یک سکانس تکرار شود. در تئاتر با نفس تماشاگر در ارتباط هستیم و تخیل و فکر تماشاگر را به کار میاندازیم اما در سینما چنین نیست و لذت تئاتر بیشتر از فیلم است، زیرا با توجه به شخصیتی که ایفا میکنید با تماشاگر در ارتباط هستید و واکنشهای آنها را میبینید. وی با اشاره به همکاری خود با داوود میرباقری گفت: یادم میآید فردی آمد و گفت در کار آقای میرباقری بازی میکنی؟ من هم پذیرفتم و ۲ نقش ساواکی و گورکن را بازی کردم که 2 بازی متفاوت بود. بعد از آن در سریال «آیینه» بازی کردم و در «گرگها» بازیگر و مشاور کارگردان بودم. طهمورث با بیان اینکه زندهیاد «علی حاتمی» کارگردان بسیار خوب و موفقی بود، افزود: حاتمی در کارنامه کاری خود «هزاردستان» و «مادر» را دارد که شاهکار بودند. روزی که «هزاردستان» را میساخت در جایی من را دید و گفت همه بازیگران در فیلم من هستند؛ تو چرا حضور نداری و من به او گفتم اگر قسمت باشد در خدمت هستم که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. طهمورث بیان کرد: خیلی دوست دارم بازیگری که در مقابل من قرار میگیرد بازیگر بسیار توانایی باشد، زیرا توانا بودن او مرا هم توانا میکند و موجب میشود کار بسیار خوبی عرضه کنیم.
وی با اشاره به سریال «زیر تیغ» گفت: نقشم در این سریال را باور داشتم، البته به خاطر سرسختیهای نقش شاهد ناسزاهایی هم بودم اما با این حال مردم من را دوست داشتند و در کوچه و خیابان بسیار به من احترام میگذاشتند. با تمام این تفاسیر باور کرده بودم که باید با این نقش زندگی کنم و به این دلیل برایم لذتبخش بود شخصیتی شکل گرفته که در آدمهای اطرافت و در جامعه نیز میبینی.
طهمورث با بیان اینکه عرصه هنر مشکلترین حرفه است، تاکید کرد: ورود به آن آسان است اما برای دوام آوردن، بازیگر و هنرمند شدن باید خیلی خاک خورد و زحمت کشید.
گفتنی است موزه سینمای ایران به عنوان مجموعهای فرهنگی و تاریخی که روایتگر سیر تاریخ و تحولات سینمای ایران است، خود را موظف میداند سوابق و تجربیات پیشکسوتان سینمای ایران را جمعآوری کرده تا نسلهای آینده با نگاه و مسیر زندگی و نحوه خلق و شکلگیری آثار هنرمندان و صاحبنظران هنر سینما آشنا شوند.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|