|
عشق به ولایت و مردم در کارکنان ارتش نهادینه شده است
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ایثار جان برای امنیت و آسایش هموطنان در ارتش، یک فرهنگ سازمانی و عشق به ولایت و رهبری و خدمت به مردم در دل و جان کارکنان شریف ارتش نهادینه شده است. امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی با اشاره به طرحهای مردمیاری ارتش، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در امدادرسانی و مردمیاری در بلایا و بحرانها همواره پیشقدم بوده است به طوری که مقام معظم رهبری بارها از طرحهای مردمیاری و محرومیتزدایی ارتش ابراز خرسندی فرمودهاند.
ارسال به دوستان
جمهوری اسلامی با تولید قدرت درونزای دفاعی، از تهدیدات امنیتی و نظامی 3 دهه اخیر فرصت نقشآفرینی در مناسبات بینالمللی را ایجاد کرد
ایران بازیگر عاقل
گروه سیاسی: همزمانی تحولات اوکراین با آخرین دور مذاکرات هستهای ایران تلاقی معناداری پیدا کرده است. آنچه این روزها در کییف میگذرد و اعترافات مقامات اوکراینی مبنی بر از دست دادن بازدارندگی هستهای این کشور علاوه بر عبرتهای فراوانی که در داخل خود دارد تحول معنایی در مفاهیم بنیادی روابط بینالملل را رقم زده است. به گزارش «وطنامروز»، این روزها تلاشهای دیپلماتیک قدرتهای جهانی برای احیای برجام در شرایطی صورت میگیرد که این توافق یکی از مهمترین توافقهای اشاعهای در جهان محسوب میشود؛ توافقی که قرار بود در قبال محدودیتهای استثنایی وضع شده بر صنعت هستهای، رفع تحریمهای ضدایرانی را به دنبال داشته باشد اما در شباهت با مقامات اوکراینی، اعتماد دولت روحانی به قول آمریکاییها ایران را از منافع توافق محروم کرد و این غربیها بودند که برجام را تبدیل به یک بازی برد- باخت کردند.
در حال حاضر که ایران از سال گذشته بازدارندگی هستهای را در پاسخ به بدعهدی و نقض برجام توسط غربیها در دستور کار قرار داده است، پیشرفت برنامه غنیسازی ایران دوباره تبدیل به کانون نگرانیهای واشنگتن و متحدان غربیاش شده است.
از همین رو است که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود با نگرانی گفت امیدوار است حمله روسیه به اوکراین، چراغ سبزی برای ایران برای توسعه سلاح هستهای نباشد. ندپرایس گفت: بهرغم حمله روسیه به اوکراین به تعامل با مسکو درباره برجام ادامه میدهیم. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به این سوال که با توجه به حمله نظامی روسیه به اوکراین آیا موضوعی همچون برجام وجود دارد که واشنگتن گفتوگو با مسکو درباره آن را متوقف کرده باشد؟ گفت: ما مسالهای را که به نفع امنیت ملیمان باشد دنبال میکنیم. بعضی از مواردی که ذکر کردید برای منافع امنیت ملی ما ضروری است. اینکه روسیه به اوکراین حمله کرده است سبب نمیشود ما دست از پیگیری امنیت ملی و محافظت از امنیت شهروندان آمریکایی برداریم.
بنا بر گزارش وبسایت وزارت خارجه آمریکا، پرایس با طرح ادعاهایی درباره ماهیت برنامه هستهای ایران گفت: کنترل و جلوگیری از گسترش تسلیحات هستهای موضوعی است که در راستای منافع امنیت ملی ماست. اگر میخواهید برجام را یک توافق کنترل تسلیحات بدانید، یا این حقیقت که آمریکا و روسیه بزرگترین زرادخانههای هستهای روی زمین را دارند، باید بگویم که همچنان به نفع امنیت ملی ماست که مواد هستهای، کلاهکهای هستهای و ذخیرههای هستهای تحت کنترل باشند.
* بر لبههای نظم جدید
واشنگتنپست در واکنش به تهاجم روسیه به اوکراین طی مطلبی به قلم دیوید ایگناتیوس، ستوننویس مشهور این روزنامه آمریکایی نوشت این تهاجم نظم جدید در جهان را شکل خواهد داد. واشنگتنپست مینویسد: زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز پنجشنبه حمله همهجانبه خود به اوکراین را آغاز کرد، عملا به دوران پساجنگ سرد پایان داد. یک معماری جدید برای روابط جهانی ساخته و شکل آن به موفقیت یا شکست مبارزات ولادیمیر پوتین بستگی دارد.
تحولات جهانی در دهه گذشته با تضعیف هژمونی آمریکا و قدرت بلامنازع این کشور که موجب میشد ایالات متحده به عنوان ناظم جهانی تعریف شده و هنجارهای مسلط را تعیین کند با برآمدن چین و بازآفرینی قدرت در مسکو تضعیف هرچه بیشتر هنجارهای نظم تکقطبی را در پی داشته است. در نظام تکقطبی - به عنوان نتیجه پایان نظام دوقطبی که با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به وقوع پیوست- یک هژمون یا ابرقدرت بلامنازع وجود دارد که توانایی تعیینکنندگی دارد و قواعد رفتاری دیگران را تعریف میکند. روسیه و چین از ابتدای قرن بیستویکم با وجود آنکه از نظم موجود امتیازاتی نیز کسب میکنند اما با نشانههای ضعف آمریکا خواهان تجدیدنظر در نظم تکقطبی فعلی بوده و در راستای تضعیف آن و ایجاد جهان چندقطبی گام برداشتهاند. روسها و چینیها بارها صریحا اعلام کردهاند روند یکجانبهگرایی فعلی واشنگتن را قبول ندارند و نمیپذیرند. در طرف دیگر ماجرا ایران هم به عنوان یک قدرت منطقهای و حتی فرامنطقهای از تحولات جهانی غافل نبوده و روند تغییرات را به دقت زیر نظر داشته است. ایران هم از قدرتهایی است که نظام یکجانبهگرایی را نپذیرفته و در نسبت به نظم کنونی تجدیدنظرطلب است. در این میان نزدیک شدن پکن، مسکو و تهران، یکی از اتفاقاتی است که این روزها جیغ بنفش آمریکا را به دنبال داشته است. «وطنامروز» پیشتر در تحلیل قرارداد همکاری 25 ساله ایران و چین طی گزارشی با عنوان «ایران در نظم آینده جهان» در بخشی از آن نوشته بود: در چرخش به شرق و توازن قوا، فراتر از نقشه راه آینده چین و نفوذ روزافزون این قدرت جهانی در منطقه ما، باید به نقش چین و قدرتهای شرقی به عنوان برگ برنده در مواجهه با فشارها و نظام تحریمی غرب نیز نگاه انداخت. تعمیق همکاری اقتصادی میان ایران و چین و ایجاد منافع مشترک بلندمدت عملا ضرب تحریمهای اقتصادی علیه کشورمان را نیز تضعیف خواهد کرد. تقلای دولت بایدن در ماههای گذشته برای منصرف کردن پکن از خرید نفت ایران برای قرار گرفتن کشورمان در موضع ضعف در آستانه مذاکرات وین را میتوان شاهدمثالی از این امر دانست. بر همین اساس تقویت مراودات اقتصادی ایران و چین با قرارداد همکاری 25 ساله آنچنان که در گزارش اخیر فارنپالیسی نیز به آن اشاره شد عملا به تضعیف و کماثر شدن قدرت تحریمهای غربی در حرکت دادن اقتصاد ایران به سمت فروپاشی منتهی میشود. در چنین موقعیتی میتوان مناسبات شرقی ایران را پادتن تحریمهای غربی دانست که عملا جایگاه تهران را از انفعال به سمت ابتکار هدایت میکند. به عبارت سادهتر حتی اگر گسترش روابط با شرق به ختم تحریمها منتهی نشود اما از تاثیر تحریمها میکاهد و به کماثر شدن این ابزار برای تحمیل خواستههای غرب به ایران کمک خواهد کرد.
* ایران و خودیاری
ایران با درک قواعد حاکم بر روابط بینالمللی از سالهای گذشته با دستور کار قرار دادن اصل خودیاری با توجه به ماهیت آنارشیک نظام جهانی اقتدار و امنیت خود را ارتقا داد. تهران به این درک اساسی دست یافت که مناسبات جهانی جایی برای اعتماد به دیگران نیست. در بزنگاههایی که برخی دولتها و جریانهای غربگرای داخل به این اصول خدشه وارد ساختند، ایران با تهدیدات عدیدهای مواجه شد. نمونه مؤخر آن برجام است؛ زمانی که محمدجواد ظریف، وزیر وقت امور خارجه و مسؤول ارشد مذاکرات هستهای میگفت وقتی اوباما به ما قولی میدهد، آن را میپذیریم و به آن احترام میگذاریم یا اظهار نظر انتخاباتی حسن روحانی، رئیسجمهور سابق که با زیر سوال بردن برنامه موشکی کشورمان آن را برهم زننده برجام لقب داد!
اما پاره کردن توافق برجام توسط ترامپ و عدم بازگشت به برجام توسط بایدن در دولت روحانی عبرتی فراموشنشدنی برای آنهاست؛ چه اینکه ظریف در صوت مشهور خود عنوان کرد مفروضات رئالیسم یعنی حتی اصل خودیاری را هم قبول ندارد. واضح است برای کسی که خودیاری را قبول نداشته باشد به معنای پذیرش خلع سلاح کشور است و وزیر سابق امور خارجه حتی در دوران منتهی به برجام در اظهار نظر مشهور خود گفت آمریکا میتواند با یک بمب سیستم دفاعی را از بین ببرد!
اما خودیاری چیست؟ در نظریه رئالیسم -که بعدها نئورئالیسم تهاجمی و دفاعی آن را ارتقا داد- روابط بینالملل ۳ اصل بنیادی دارد:
1- دولتمحوری (Statism): طبق این مفروض دولتها بازیگر اصلی روابط بینالملل و بازیگر عاقل هستند به این معنا که در میدان عمل بر اساس هزینه / فایده (Coast-Benefit) رفتار میکنند.
2- اصل بقا (Survial): بر این اساس مهمترین اولویت بازیگران بینالمللی تامین منافع ملی و بقا است و در فضای آنارشیک نظام بینالملل باید به فکر امنیت و بقا بود.
3- اصل خودیاری (Self-Help): در فضای آنارشی هیچ دولت یا بازیگری نباید به دیگری اعتماد کند و باید به خود متکی باشد و دست به تولید اقتدار بزند. در چنین فضایی معمای امنیت شکل میگیرد.
برای درک اینکه ایران در رعایت اصل خودیاری و تولید اقتدار چقدر هوشمندانه حرکت کرده است مرور اظهارات کنت مککنزی، فرمانده نیروهای تروریست سنتکام آمریکا در این باره قابل استناد است. کنت مککنزی زمستان امسال در گفتوگو با نشریه آمریکایی نیویورکر بار دیگر به بهانه یادآوری حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد آمریکا در 18 دیماه 98 عنوان کرد: برنامه موشکی ایران به تهدیدی فوریتر از برنامه هستهایاش بدل شده است. وی در ادامه تصریح کرد: موشکهای ایرانی در پایگاه عینالاسد «تقریبا هر جا را که میخواستند زدند». مککنزی گفت: آنها اکنون میتوانند به هر جا در خاورمیانه ضربه بزنند. آنها میتوانند حملاتشان را با دقت و در حجم بالا انجام بدهند. به گفته فرمانده سنتکام، ایران به سطحی از توانایی دست یافته است که شکست دادنش دشوار است. وی در این رابطه عنوان کرد: تواناییهای راهبردی ایران هماکنون عظیم است. آنها در این زمینه سرتر هستند. مککنزی گفت: ایران از لحاظ نظامی به سطح سرآمد (overmatch) رسیده؛ آنها در میدان [نبرد] به سرآمدی رسیدهاند، یعنی مرحلهای که میتوانند [توان دیگران را] از کار بیندازند. وی در رابطه با درگیری احتمالی با ایران گفت: اگر آنها به طور ناگهانی حمله کنند، جنگی خونین رخ میدهد. ما بشدت آسیب میبینیم. مککنزی همزمان با آغاز دور هفتم گفتوگوها میان ایران و 1+4 در وین نیز در موضعی نسبتا مشابه اظهار داشته بود: «ایران نشان داده موشکهایش میتوانند با دقت به هدف خود برسند». او گفت: این موشکها در حملات به پایگاههای آمریکا در منطقه در ۱۰ متری هدف فرود آمدند.
وی افزود: یکی از کارهایی که ایرانیان در ۳ تا ۵ سال گذشته انجام دادهاند ساخت برنامه پلتفرمی برای موشکهای بالستیک توانمند بوده است. مککنزی پیش از این نیز اذعان کرده بود قدرت پهپادی جمهوری اسلامی باعث پایان برتری هوایی آمریکا شده است.
مککنزی اردیبهشتماه سال جاری ضمن اذعان به قدرت هواپیماهای بدون سرنشین ایران گفت: استفاده گسترده ایران از پهپادها در اندازههای کوچک و متوسط به منظور شناسایی و حمله، باعث شده است ما برای نخستینبار از زمان جنگ کره، بدون برتری هوایی کامل عملیات کنیم. وی با هشدار درباره قدرت پهپادی ایران، توضیح داد: «تا زمانی که نتوانیم یک توان شبکهای برای شناسایی و شکست دادن سامانههای هوایی بدون سرنشین ایجاد و [در منطقه] مستقر کنیم، برتری با مهاجم خواهد بود».
ارسال به دوستان
منازعه سفرای انگلیس و روسیه در تهران بر سر جنگ در اوکراین
گیسکشی متفقین سابق
سفیر ایران در کییف خبر داد: امکان خروج اتباع ایرانی از اوکراین فراهم شد
گروه سیاسی: پسلرزههای درگیریهای مسکو و کییف به سفارتخانههای مستقر در تهران نیز کشیده شد و برافراشتن پرچم اوکراین در مقابل سفارت انگلیس در خیابان فردوسی، آتش جنگ لفظی را میان سفرای انگلیس و روسیه در تهران جرقه زد. به گزارش «وطنامروز»، اقدام سفیر انگلیس در انتشار توئیتی درباره تحولات جاری اوکراین و تاکید بر «تهاجم غیرقانونی روسیه» به این کشور، واکنش سفارت مسکو در تهران را به دنبال داشت. «سایمون شرکلیف» سفیر انگلیس در ایران در صفحه توئیتر خود عکسی از نصب پرچم اوکراین بر سردر سفارت لندن در تهران منتشر کرد و در پیامی توئیتری به ۲ زبان انگلیسی و فارسی درباره تحولات اوکراین شدیدا علیه روسیه موضع گرفت. سفیر لندن در تهران نوشت: «ما پرچم اوکراین را به نشانه همبستگی با دوستان اوکراینی خود برافراشتیم. بریتانیا در مقابل تهاجم غیرقانونی روسیه به یک کشور مستقل در کنار مردم اوکراین ایستاده است. ما در کنار اوکراین هستیم».
سفارت روسیه در ایران نیز متقابلا به توئیت سفیر انگلیس در ایران و محتوای پیام او واکنش نشان داد و ضمن رد اظهارات سایمون شرکلیف، به انگلیس و دیگر کشورهای غربی درباره مداخلات و جنگهای اشغالگرانه در دیگر مناطق جهان طعنه زد. سفارت مسکو در تهران در توئیتر نوشت: «با در نظر گرفتن انتقاد غرب از عملیات نظامی روسیه در اوکراین بویژه توئیت سایمون شرکلیف، سفارت روسیه مطالب ذیل را اعلام میکند: کسانی که در سال ۱۹۹۹ شهرهای آرام در صربستان را بمباران کردند، در سال ۲۰۰۳ به طور غیرقانونی به عراق حمله کردند، لیبی و سوریه را ویران کردند و به طریق ناپسندی از افغانستان گریختند، صلاحیت اخلاقی برای محکوم کردن روسیه ندارند». سرگئی بوردیلیاک، سفیر اوکراین در تهران هم که در گفتوگو با شبکه خبر به تشریح امکان خروج ایرانیان مقیم در اوکراین از این کشور میپرداخت با اشاره به اینکه زلنسکی در منطقهای نزدیک به کاخ ریاستجمهوری در کییف ساکن است، گفت: ۷۴ کشور از اوکراین حمایت کردهاند اما انتظار حمایت عملی داریم. وی ادامه داد: در عرصه تامین بنزین، گاز و انرژی از ایران انتظار داریم به کمک اوکراین بیاید. سفیر اوکراین در ایران همچنین در پیشبینی نتیجه نهایی تحولات و درگیریها در این کشور گفت: بدونشک ما شکست نمیخوریم. وی ادامه داد: تنها شرط خروج از این شرایط عقلانیت است و مذاکره میتواند راهحل موثری باشد.
* امکان خروج اتباع ایرانی از اوکراین فراهم شد
سفارت جمهوری اسلامی ایران در کییف روز گذشته در ادامه بحران اوکراین با اشاره به تلاشهای سفارت جمهوری اسلامی ایران برای فراهم کردن زمینه خروج امن هموطنان ایرانی از اوکراین اعلام کرد: صبح امروز (دیروز) منوچهر مرادی، سفیر ایران با حضور در ایستگاه راه آهن شهر کییف، شرایط عزیمت اتباع ایرانی به مرزهای غربی اوکراین را مورد بررسی قرار داد.
در این اطلاعیه آمده است: بر این اساس با توجه به ادامه فعالیت چند خط قطار در مسیر کییف به شهرهای مجاور مرزهای غربی اوکراین، به هموطنان عزیز اکیدا توصیه میشود از این طریق به شهرهای غربی اوکراین بویژه شهر لویو عزیمت کنند. این سفارتخانه همچنین اعلام کرد: ضمنا هماهنگی لازم با سفارتخانههای کشورمان در لهستان، اسلواکی، مجارستان، مولداوی و رومانی به منظور تسهیل در ورود هموطنان به این کشورها صورت گرفته است.
منوچهر مرادی همچنین در توئیتی نوشت: خوشبختانه با پیگیری سفارت در اوکراین، تلاش همکاران وزارت امور خارجه، همراهی صمیمانه سفرای محترم در ورشو، بوداپست و بخارست و حمایت وزیر محترم امور خارجه، امکان خروج اتباع ایرانی از اوکراین فراهم شد. امیدوارم هموطنان عزیز به سلامت به میهن برگردند.
وی همچنین در توئیت دیگری نوشت: طی ۲ روز گذشته و پس از تشدید تنش در اوکراین، از محل اسکان برخی ایرانیان مقیم و خوابگاه دانشجویان بازدید و با جمعی از آنها به گفتوگو نشستم. ضمن ارائه گزارشی از اقدامات سفارت در جهت خروج امن هموطنان از اوکراین، به درخواستها و نگرانیهایشان گوش دادم. تا پایان، در کنار آنان هستم.
* درخواست ایران از لهستان برای تسهیل انتقال ایرانیان از اوکراین
دستیار وزیر و مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه روز شنبه با سفیر لهستان در تهران دیدار و پیرامون مساعدت این کشور برای خروج شهروندان ایرانی مقیم اوکراین از طریق خاک این کشور گفتوگو کرد. در این دیدار محمدحسن حبیباللهزاده با اشاره به اقدامات سفارت کشورمان در ورشو، موضوع بازگشت امن شهروندان ایرانی مقیم اوکراین را حائز اهمیت دانست و ابراز امیدواری کرد با همکاری دولت لهستان برای ارائه تسهیلات و صدور مجوزهای لازم، روند انتقال شهروندان ایرانی به کشورمان تسریع شود.
سفیر لهستان در تهران نیز در این دیدار با اشاره به افزایش حجم ورود اتباع اوکراین و کشورهای خارجی مقیم این کشور به لهستان، تلاشهای به عمل آمده از سوی دولت لهستان در این باره را مورد اشاره قرار داد و آمادگی کشور متبوعش برای کمک به ایرانیانی که قصد خروج از اوکراین از طریق لهستان را دارند ابراز داشت.
ارسال به دوستان
اخبار
آینده کشور در گرو میز مذاکره نیست
سخنگوی دولت گفت: آینده این کشور نه در گرو میز مذاکرات، بلکه در گرو کار و تلاش جامعه ایرانی و توجه به ظرفیت عظیم جوان نخبه ایرانی و در گرو توجه به کارگر ایرانی است.
علی بهادریجهرمی در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای ۶ ماهه وزارت مردم که در طبقه یازدهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با بیان اینکه پیشگامی این وزارتخانه در کاهش زمان صدور مجوز کمهزینه نبوده اما اقدام ارزشمندی است، گفت: طی 6 ماه اخیر ۲ جلسه شورای عالی اشتغال و یک جلسه شورای عالی رفاه با حضور رئیسجمهور برگزار شده است که نشان میدهد هم دولت مردمی و هم وزارت رفاه در حل مشکلات این حوزه بسیار جدی هستند.
وی در ادامه افزود: آینده این کشور نه در گرو میز مذاکرات، بلکه در گرو کار و تلاش جامعه ایرانی و توجه به ظرفیت عظیم جوان نخبه ایرانی و در گرو توجه به کارگر ایرانی است. با این نگاه که دولت در حوزه اصلاح جهت حرکت از نگاه بیرون به ظرفیتهای درونی دارد، وزارت رفاه نقش کلیدی و محوری پیدا میکند. سخنگوی دولت با بیان اینکه در زمینه توجه به زیستبوم اشتغال، اصلاح نظام مدیریت شرکتی و اصلاح نظام صندوقهای بازنشستگی گامهای خوبی برداشته شده است، گفت: حرکت ۶ ماه گذشته ما را نسبت به تحقق اهداف تعیینشده امیدوار میکند. بهادری افزود: پیشبرنامهای در زمینه رفع فقر مطلق هفته گذشته ارائه شد و رئیسجمهور دستگاهها را مکلف کرد با محوریت وزارت رفاه برنامهای برای رفع فقر مطلق تهیه و اجرایی کنند و در این مسیر از ظرفیت سازمانهای مردمنهاد بهصورت متمرکز استفاده شود.
***
به دنبال تنظیم مقررات اینترنتی هستیم
رئیس کمیسیون مشترک طرح صیانت مجلس شورای اسلامی گفت: من در جلسه رأیگیری کلیات ۳ بار گفتم موافقان و مخالفان صحبت کنند اما هیچیک از اعضا مخالف نبودند و فقط آقای رشیدی اگر چه عضو نبود، به عنوان مخالف و بدون محدودیت صحبت کرد.
رضا تقیپور در نشست با خبرنگاران گفت: نسخههای قبلی در عین حال که نکات مهمی داشتند، مورد احترام بودند و قابلیت بررسی و تبدیل شدن به قانون را داشتند اما در این نسخه موضوع قانون را به چند بحث محدود کردیم و به همین دلیل هم اسمش تغییر کرد، از این رو روی تنظیم مقررات تأکید کردیم. در هسته مرکزی این بحث، شورای عالی فضای مجازی داریم اما در سطح پایینتر تکالیف روشن نیست. نظام حکمرانی لایههای دیگری دارد و آن لایهها قانونگذاری، تنظیمگری، اجرا و کاربران و مردم هستند که نقش اصلی را دارند، پس باید به این 5 مقوله توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: آخرین قانون در این حوزه مربوط به 13 سال پیش است، ما یک خلأ و نقص جدی در این حوزه داریم. عدهای مغالطه میکنند و میگویند با وجود شورای عالی فضای مجازی نیاز به قانون نداریم. رهبری درباره شورای عالی فضای مجازی فرمودند به مصوبات ترتیبات قانونی داده شود. اکثر حقوقدانان معتقدند جای قانونگذاری مجلس را هیچ نهاد دیگری نمیتواند بگیرد.
رئیس کمیسیون مشترک طرح صیانت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تمرکز طرح بر تنظیم مقررات است، درخواست میکنم از متن صحبت شود تا دچار حاشیه نشود، فصل اول تعاریف است و فصل دوم به نظام تنظیم مقررات پرداخته است. در ماده ۲ گفتیم کمیسیون عالی مربوط به شورای عالی فضای مجازی است و نمیتوانیم ترکیب آن را تغییر بدهیم پس ساختار روشن و منسجم است. ذیل این کمیسیون، تنظیمگرها وجود دارند که اکنون برخی تنظیمگرها وجود دارد، اما درباره فضای مجازی نداریم. طبق این قانون اجازه داده میشود آنجا که تنظیمگر وجود ندارد تنظیمگر ایجاد شود.
***
تشریح وضعیت ناوگروه ۸۰ نیروی دریایی ارتش در خلیج عدن
دریادار ایرانی گفت: ناوگروه ۸۰ نداجا هماکنون در محدوده خلیج عدن و دریای سرخ مشغول اجرای مأموریت در حوزه اسکورت یگانهای شناور، کشتیهای تجاری و نفتکشهای جمهوری اسلامی ایران است.
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، درباره آخرین وضعیت ناوگروه ۸۰ نداجا گفت: ناوشکن دنا، ناو پشتیبانی بندرعباس و ناو پشتیبانی تنب در قالب ناوگروه ۸۰ نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران هماکنون در محدوده خلیج عدن و دریای سرخ مشغول انجام وظیفه خود در حوزه اسکورت یگانهای شناور، کشتیهای تجاری و نفتکشهای جمهوری اسلامی ایران هستند.
دریادار ایرانی با اشاره به اهمیت موضوع آموزش در سطح نداجا گفت: از آنجا که افسران و دانشآموختگان نیروی دریایی باید آموزشهای تئوری را در عرصه عمل به مرحله تجربه برسانند، همزمان با اجرای مأموریت ناوگروه ۸۰، تعدادی از دانشجویان در این ۳ فروند شناور مستقر هستند که فرصت بسیار خوبی برای تجربه آموزشها در عرصه عمل است. فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه نیروی دریایی در حوزه دیپلماسی دریایی نیز فعال و هدفمند است، تاکید کرد: اگر شرایط کرونایی اجازه دهد، این ناوگروه در طول مسیر اجرای مأموریت، حتما بازدیدهایی از بنادر کشورهای دوست و همسایه خواهد داشت.
ارسال به دوستان
سخنگوی شورای نگهبان:
نسبت به دخلوخرج شرکتهای دولتی حساسیم
گروه سیاسی: سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه شرکتهای دولتی استقلال دارند، اظهار داشت: البته این به این معنا نیست که شفاف نباشند. بالاخره باید معلوم شود دخلوخرج آنها چگونه است و شورای نگهبان نسبت به آن حساسیت دارد.
هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری با رسانهها در پاسخ به سوالی درباره طرح تنظیم مقررات فضای مجازی ادامه داد: گاهی تصویب یک قانون فراز و نشیبهای فراوانی دارد و فاصله متن طرح اولیه تا زمان تصویب خیلی متفاوت خواهد بود، گاهی ممکن است با ایرادات شورای نگهبان نیز همراه باشد اما نسبت به این طرح باید بگوییم چون نمیدانیم مصوبه مجلس چه خواهد بود، نمیتوانیم اظهارنظر کنیم. وی در تکمیل سخنان خود گفت: چون حساسیت بیشتری نسبت به این طرح وجود دارد، لذا باید وفاق بیشتری وجود داشته باشد و نمایندگان در محیطی علمی اظهارنظر کنند تا به مرحله تصویب برسد و بعد از آن ما اظهارنظر کنیم. سخنگوی شورای نگهبان در ادامه تصریح کرد: ما هم نسبت به این طرح و دیگر طرحها و لوایح اگر مغایرت قانونی یا شرعی وجود داشته باشد بدون هیچ مسامحهای آن را اعلام خواهیم کرد اما چون هنوز طرح به شورا ارسال نشده است نمیتوانیم هیچ اعلام نظری کنیم. طحاننظیف همچنین خاطرنشان کرد: امیدواریم در نهایت طرحی تبدیل به قانون شود که شاهد قانونی خوب به لحاظ کیفی باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان با اساس شفافیت در مجلس موافق است یا خیر و نظر شورا نسبت به طرح شفافیت آرای نمایندگان چیست، گفت: هر چیزی که به شفافیت کمک کند ما با آن موافقیم اما باید صبر کنیم تا طرح شفافیت به نتیجه برسد و بعد از آن اعلام نظر خواهیم کرد. طحاننظیف درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس بیان کرد: شورای نگهبان با هر چیزی که به شفافیت بیشتر کمک کند و منع شرعی و قانونی نداشته باشد، موافق است.
سخنگوی شورای نگهبان درباره بودجه شرکتهای دولتی نیز اظهار کرد: شرکتهای دولتی استقلال دارند اما این به این معنا نیست که شفاف نباشند. بالاخره باید معلوم شود دخلوخرج آنها چگونه است و شورای نگهبان نسبت به آن حساسیت دارد. وی درباره آخرین وضعیت مصوبه مجلس درباره واردات خودرو، گفت: طرح ساماندهی صنعت خودرو در شورای نگهبان بررسی و ابهامات ما برطرف شد. طحاننظیف افزود: هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام ایراداتی به این طرح وارد کرده است و مجلس هم بر مصوبه خود اصرار کرد و هماکنون دیگر باید درباره این موضوع اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیمگیری و اعلام نظر کنند. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نظر شورای نگهبان درباره دخالت نمایندگان در عزل و نصبها، گفت: ممکن است گزارشهایی در این باره دریافت کرده باشیم که مستلزم بررسی است اما در طرف مقابل، نمایندهای به دولت و شورای نگهبان نامه زده و تأکید کرده است در عزل و نصبها دخالتی نمیکند که قابل تقدیر است.
سخنگوی شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان با برگزاری الکترونیک انتخابات موافق است به شرط اینکه امنیت آرای مردم تامین شود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|