|
مدافع سابق انگلیس: چرا آمریکا به خاطر حمله به عراق محروم نشد؟
مدافع سابق تیم ملی فوتبال انگلیس به تصمیم یوفا و فیفا برای محروم کردن روسیه واکنش نشان داد. با اعلام فیفا و یوفا تیم ملی فوتبال روسیه از مقدماتی جامجهانی قطر حذف شد. «استن کالیمور» بازیکن سابق تیم ملی انگلیس از این تصمیم انتقاد کرد و گفت: زمانی که آمریکا به طور غیرقانونی به عراق حمله کرد، ما کارگران آمریکایی را از بریتانیا بیرون نکردیم، پس چرا روسها به دلیل محل تولدشان در روسیه از فرصت کار قانونی محروم شدند؟
ارسال به دوستان
فیفا تیم ملی فوتبال روسیه را از جامجهانی 2022 قطر حذف کرد
بله! فوتبال سیاسی است
رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که جنگ یکطرفهای را علیه فلسطین و یمن شروع کردند و همچنان ادامه میدهند، با این واکنش فیفا مواجه شدند که فوتبال را سیاسی نکنیم. این نهاد خیلی شیک و راحت از این موضوع مهم گذشت اما حالا جنگ نظامی روسیه علیه اوکراین، واقعیت فیفا و همچنین یوفا را نشان میدهد.
«فوتبال را سیاسی نکنیم» یا «ورزش جای سیاست نیست» تنها زمانی کاربرد دارد که متجاوز، حمایت غرب را پشت سرش ببیند. اگر غیر از این باشد خواهید دید تنها ظرف چند روز چگونه سنگینترین و عجیبترین تحریمهای تاریخ ورزش بر سر کشور شروعکننده جنگ آوار میشود. بعد از حمله نظامی ارتش روسیه به اوکراین، روزی نبود که چند خبر از تحریم و تعلیق روسها در ورزش جهان نشنویم؛ از گرفتن میزبانی لیگ قهرمانان اروپا تا موارد متعدد دیگر. اما ضربه کاری و اساسی را دوشنبهشب فیفا و یوفا متحدا به روسیه و ورزش این کشور زدند. آنها که چند روز قبل بازی در روسیه را ممنوع کرده و گفته بودند روسها حق استفاده از پرچم و سرود ملی خود را در بازی (چه ملی چه باشگاهی) ندارند، سرانجام دوشنبهشب به وقت تهران، رودربایستی را کنار گذاشتند و عملا با یک حکم، تیم ملی فوتبال روسیه را از جامجهانی 2022 قطر خط زدند. دقیقا همان چیزی که چند روز متوالی فدراسیون فوتبال لهستان به همراه فدراسیونهای چک و سوئد خواستارش بودند. خیلیها اعتقاد داشتند فیفا زیر بار این بدعت نمیرود ولی در کمال ناباوری آنها که پیشتر چشمشان را به تجاوزهای رژیم صهیونیستی و سعودی بسته بودند، این بار دیگر تعارف را کنار گذاشتند و گفتند بله! ورزش اگر ما بخواهیم رابطه مستقیمی با سیاستهای مدنظرمان دارد.
شاید بعضیها که حقیقتا از تجاوز و نظام سلطه متنفرند از این اقدام فیفا استقبال کنند اما سوال مهم این است: چرا این قانون درباره عربستان و امارات و همچنین رژیم کودککش صهیونیستی رخ نداد؟ همه نکته ماجرا این است: روسیه مجازات شد اما دیگران چرا نه؟
* جامجهانی 2022 برای روسها پرید
در عرض تنها چند روز دهها حکم صادر شد و هدف نهایی و غایی این بود که روسیه را به عنوان تنبیه، تبدیل به یک منزوی ورزشی و فرهنگی کنند. فینال لیگ قهرمانان اروپا ماه مه از سنپترزبورگ به پاریس منتقل شد و مسابقات جایزه بزرگ فرمول یک که برای سپتامبر در سوچی برنامهریزی شده بود لغو شد. تیم ملی فوتبال روسیه قرار بود در مرحله پلیآف جامجهانی مقابل لهستان به میدان برود. با این حال فدراسیون فوتبال لهستان و پس از آن فدراسیونهای سوئد و جمهوری چک اعلام کردند حاضر نیستند با این تیم روبهرو شوند. فیفا ابتدا دنبال این بود که در کمال آرامش این موضوع را حلوفصل کند، بنابراین اعلام کرد بازیهای روسیه در زمین بیطرف برگزار میشود و این تیم نمیتواند با نام کشور خود به میدان برود اما بعد از اعلام این تصمیم، فشار زیادی از سوی غرب به این نهاد وارد شد و حالا به شکل رسمی اعلام شده همه تیمهای ملی و باشگاهی روسیه از حضور در همه رقابتها محروم شدهاند. در بیانیه یوفا در این زمینه آمده است: «پس از تصمیمات اولیه اتخاذ شده توسط شورای فیفا و کمیته اجرایی یوفا که اتخاذ تدابیر تکمیلی را در نظر گرفته بود، فیفا و یوفا امروز با هم تصمیم گرفتند همه تیمهای روسی، اعم از تیمهای ملی و باشگاهی، تا اطلاع ثانوی از حضور در مسابقات تحت پوشش این ۲ نهاد محروم شوند. این تصمیمات توسط دفتر شورای فیفا و کمیته اجرایی یوفا، که به ترتیب بالاترین ارگانهای تصمیمگیری هر ۲ نهاد درباره چنین موارد فوریای محسوب میشوند، اتخاذ شد.
فوتبال در اینجا کاملا متحد و در همبستگی کامل با همه مردم آسیبدیده در اوکراین است. هر ۲ رئیس امیدوارند وضعیت در اوکراین به طور قابل توجهی و بهسرعت بهبود یابد تا فوتبال بتواند دوباره عاملی برای اتحاد و صلح بین مردم باشد».
اگرچه از لفظ تا اطلاع ثانوی استفاده شده است اما به نظر میرسد با توجه به نزدیک بودن این بازیها، روسیه دیگر هیچ شانسی ندارد و از حالا باید جامجهانی 2022 را از دست داده بداند. مگر اینکه تا قبل از روز بازی روسیه و لهستان، کرملین و کییف به یک آتشبس برسند و بعد از آن فیفا و یوفا، حکم تعلیق را بشکنند. البته ناظران اعتقاد دارند احتمال این اتفاق بسیار اندک است و روسها شانسی برای حضور در قطر نخواهند داشت.
* سیاست یک بام و دو هوا در ورزش
در روزهای اخیر، پس از حمله روسیه به اوکراین شاهد واکنشهای منفی و محکومیتهای زیادی از سوی مجامع، باشگاهها، تیمهای ملی و اشخاص سرشناس ورزشی هستیم. چند میزبانی از روسیه گرفته شده و چند تیم هم اعلام کردهاند از بازی مقابل تیمهای روسی امتناع خواهند کرد. در برخی مسابقات هم تیمها با نمایش پرچم اوکراین به حمله روسیه به خاک این کشور اعتراض کردهاند. اما نخستین سوالی که در پی این واکنشها به ذهن متبادر میشود این است: مگر همواره شعار نهادهای بینالمللی ورزشی- تاکید میکنیم شعار- جدایی سیاست از ورزش نبوده و نیست؟ اما در عمل شاهد سیاست یک بام و دو هوای کاملا روشن هستیم. سالهاست در مسابقات ورزشی بویژه در اروپا شاهد قرعهکشی به شکلی هستیم که تیمهای روسی و اوکراینی با هم برخورد نکنند (که این سیاسیکاری هم در نوع خود قابل توجه است!). با این وجود شاید گرفتن میزبانی از تیمهای روسی و اوکراینی به خاطر درگیر بودن دولت و حکومت این کشورها در جنگ، منطقی به نظر برسد و دیدارهایی که قرار بوده در این 2 کشور انجام شود به زمین بیطرف منتقل شود، مثل دیدارهای تیمهای عراق، سوریه، لبنان، یمن، فلسطین و افغانستان. اما محرومیت یک تیم یا یک باشگاه از مسابقات به بهانه جنگ دولت آن کشور با روح ورزش سازگار نیست! همه ما در سالهای اخیر شاهد مناقشه ایران و عربستان و در برههای امارات بودهایم که دیدارهای نمایندگان 2 کشور مقابل هم در زمین بیطرف انجام شده آن هم در حالی که جنگی صورت نگرفته است اما سیاسیکاری یک نهاد بینالمللی به بهانه ناامن بودن ایران(!) در عمل موجب فراموشی شعار جدایی سیاست از ورزش شده است.
اعلام رسمی انصراف تیمهای لهستان، سوئد و جمهوری چک از بازی مقابل تیم ملی روسیه در پلیآف جامجهانی ۲۰۲۲ هم در نوع خود جالب بود؛ فیفا با این درخواست موافقت کرد و در عمل نشان داد دخالت سیاست در ورزش کاملا سلیقهای است.
در کمال تعجب نهتنها شاهد محرومیت کشور متجاوز عربستان به خاک یمن در عرصه ورزشی نبودهایم، بلکه میزبانی رقابتهای ورزشی از جمله فوتبال را هم به این کشور دادهاند. حتی برگزاری سوپرجام برخی کشورهای مطرح اروپایی را هم در خاک عربستان شاهد بودهایم. باید پرسید اگر تجاوز و جنگ در همه دنیا محکوم است پس این تناقضات چه میگویند؟ با استدلال این نهادها، برگزاری مسابقات فرمول یک در بحرین بهرغم همه اعتراضات جهانی و مردمی یا پیشنهاد میزبانی مشترک جامجهانی به رژیم صهیونیستی و امارات از سوی رئیس فیفا اصلا دخالت سیاست در ورزش محسوب نمیشود!
درباره رژیم کودککش صهیونیستی هم که نیازی به گفتن نیست و سالهاست ایران و برخی کشورهای مسلمان آن رژیم اشغالگر را نامشروع دانسته، با حملات وحشیانه این رژیم مخالفت کرده و حاضر به رویارویی با تیمهای ورزشی آنها نیستند اما در کمال تعجب شاهد هستیم نهادهای بینالمللی ورزشی با محرومیتهای سنگین این عدم رویارویی را پاسخ دادهاند تا نشان دهند چقدر سیاست در ورزش دخیل نیست!!
دولت انگلیس که ویزای تیم بسکتبال بلاروس را به بهانه همکاری دولت این کشور با روسیه در جنگ با اوکراین لغو میکند یا اعلام میشود که به رومن آبراموویچ روس اجازه ورود به این کشور را نمیدهد، چه پاسخی برای سپردن مالکیت باشگاه نیوکاسل به سعودیها دارد؟!
جالب است بدانید خرداد امسال در دیدار تیمهای ملی اوکراین و مقدونیه در یورو ۲۰۲۰ هواداران اوکراین بارها به ولادیمیر پوتین توهین کردند و اعلام شد احتمالا اوکراین با جریمههای سنگین از سوی یوفا روبهرو شود اما هیچ اتفاقی رخ نداد!
با دیدن این نمونهها به تناقض در شعار و عمل نهادهای بینالمللی ورزشی بیشتر پی میبریم و میبینیم جنگ و حمله یک کشور به کشور دیگر هر وقت منافعشان در آن نباشد بد میشود و هر وقت دلشان بخواهد چشمشان را روی آن میبندند.
***
ادامه تحریمهای ورزشی علیه روسیه
فدراسیون جهانی والیبال میزبانی مسابقات جامجهانی والیبال در سال ۲۰۲۲ را از روسیه سلب کرد. فدراسیون جهانی تکواندو هم کمربند افتخاری «پوتین» را پس گرفت. فدراسیون جهانی والیبال روز سهشنبه اعلام کرد میزبانی مسابقات جامجهانی والیبال که قرار بود شهریور ۱۴۰۱ به میزبانی روسیه برگزار شود، از این کشور سلب شده است. این تصمیم در ادامه تحریمهای ورزشیای است که فدراسیونهای جهانی علیه روسیه به دلیل حمله نظامی به اوکراین گرفتهاند. به گفته فدراسیون جهانی والیبال، میزبان جدید این مسابقات بزودی معرفی خواهد شد. در روزهای گذشته، میزبانی لیگ ملتهای والیبال هم از روسیه سلب شده بود. همچنین فدراسیون جهانی تکواندو با انتشار بیانیهای تحت عنوان «صلح گرانبهاتر از پیروزی است» اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین را محکوم و اعلام کرد کمربند مشکی افتخاری «دان ۹» را که سال ۲۰۱۳ به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اعطا کرده بود، پس میگیرد. پیش از این فیفا و یوفا هم روسیه را از تمام مسابقات بینالمللی فوتبال کنار گذاشته بودند و میزبانی لیگ قهرمانان ۲۰۲۲ اروپا هم از روسیه گرفته شد.
اما تحریمهای ورزشی روسیه به این موارد محدود نمیشود و چند فدراسیون جهانی دیگر از جمله راگبی هم وارد عمل شدند. فدراسیون جهانی راگبی، فدراسیونهای روسیه و بلاروس را تا اطلاع ثانوی از انجام همه فعالیتهای بینالمللی و فرامرزی منع کرد. علاوه بر این، فدراسیون راگبی روسیه از عضویت جهانی به حالت تعلیق درآمد. در بیانیه فدراسیون راگبی که سهشنبه منتشر شده است، مجدداً «حمله تهاجمی روسیه به اوکراین و تسهیل این اقدام از سوی بلاروس» محکوم شده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «خانواده جهانی راگبی در همبستگی با همه کسانی که تحت تأثیر این رویدادهای عمیقا ناراحتکننده قرار گرفتهاند، متحد شده و به جامعه جهانی در فراخوان برای بازگرداندن صلح میپیوندد».
ارسال به دوستان
همه آنچه در هفته بیستم لیگ برتر فوتبال در صدر جدول رخ داد
استقلال لغزید، پرسپولیس جهید
در فاصله ۱۰ هفته مانده به پایان بیستویکمین دوره رقابتهای فوتبال لیگ برتر، آبیهای تهران هر چند ۲ امتیاز حساس را از دست دادند اما همچنان شانس اول قهرمانی هستند. بیستمین هفته رقابتهای بیستویکمین دوره لیگ برتر عصر روز دوشنبه برگزار شد که در مهمترین دیدارها استقلال برابر نساجی متوقف شد و پرسپولیس مس رفسنجان را شکست داد تا رقابت جذاب سرخابیهای تهران برای رسیدن به جام قهرمانی همچنان ادامه داشته باشد. شاگردان فرهاد مجیدی که رکوردهای خوب و قابل توجهی از خود بر جا گذاشتهاند، برای رسیدن به هفتمین پیروزی متوالی خود برابر نساجی مازندران به میدان رفتند اما نتوانستند دروازه حریف شمالی را باز کنند تا ۲ امتیاز حساس را در کورس رسیدن به عنوان قهرمانی از دست بدهند. هر چند استقلال در دیدار برابر نساجی نتوانست به یک پیروزی دیگر دست پیدا کند اما با اختلاف ۳ امتیازی که با رقیب سنتی خود دارد، همچنان شانس اول قهرمانی است. با این حال به نظر میرسد با غیبت چند بازیکن اصلی این تیم، آبیپوشان در هفتههای پایانی کار سختی پیش رو دارند. در یکی از دیدارهای حساس دیگر بالای جدول شاگردان یحیی گلمحمدی در ورزشگاه آزادی برابر تیم خوب و بالانشین مس رفسنجان به میدان رفتند و هر چند رقابت نزدیکی با این تیم رفسنجانی داشتند اما در نهایت موفق شدند به ۳ امتیاز ارزشمند دست پیدا کنند و از فرصت توقف استقلال بهترین استفاده را ببرند. پرسپولیس با این پیروزی، توقف هفته گذشته برابر گلگهر را جبران کرد و توانست فاصله ۳ امتیازی با استقلال را که در هفتههای قبل وجود داشت، مجددا ایجاد کند تا در ادامه رقابت ۲ تیم جذابتر از قبل دنبال شود. از سویی سپاهان که یکی از مدعیان فصل بیستویکم لیگ برتر بود، با وجود بازگشت محرم نویدکیا به نیمکت این تیم نتوانست از پس تیم انتهای جدولی تراکتور برآید و ۲ امتیاز دیگر از دست داد و هر چند در رده سوم باقی ماند اما فاصلهاش با تیمهای اول و دوم بیشتر از قبل شد و جایگاه سومیاش هم از سوی چند تیم دیگر تهدید شد.
ارسال به دوستان
اخبار
سرمربی سابق تیم ملی فوتسال ایران در آستانه مربیگری تیم ملی عراق
سرمربی سابق تیم ملی فوتسال ایران در آستانه برعهده گرفتن هدایت تیم ملی عراق قرار دارد. سیدمحمد ناظمالشریعه که سابقه ۲ بار قهرمانی با تیم ملی ایران در رقابتهای جام ملتهای آسیا و همچنین عنوان سومی جامجهانی ۲۰۱۶ کلمبیا را دارد، گزینه اصلی هدایت تیم ملی عراق است. شبکه تلویزیونی «الرابعه الریاضیه» عراق خبر داد ناظمالشریعه برای سرمربیگری عراق به بغداد سفر کرده است. این مربی که در جمع ۱۰ مربی برتر سال ۲۰۲۱ فوتسال جهان هم قرار داشت، بعد از پایان جامجهانی ۲۰۲۱ لیتوانی و حذف ایران مقابل قزاقستان، مورد انتقاد بعضی کارشناسان قرار گرفت و در نهایت، فدراسیون فوتبال ایران بعد از انجام ۲ بازی تدارکاتی تیم ملی فوتسال ایران با ایتالیا در پایان سال ۲۰۲۱، به همکاری با ناظمالشریعه پایان داد و وحید شمسایی را به جای او انتخاب کرد.
***
قضاوت داربی عربستان از داور روس گرفته شد
الهلال و النصر در حالی در دیدار حساس لیگ عربستان به مصاف هم میروند که قضاوت این مسابقه از داور روس گرفته شد. تیمهای النصر و الهلال در هفته بیستوسوم لیگ عربستان روز پنجشنبه (فردا) به مصاف هم خواهند رفت. قضاوت این دیدار حساس که از آن به عنوان داربی عربستان یاد میشود، به «سرگئی کاراسف» روس سپرده شده بود اما از وی گرفته شد. سرگئی یکی از داوران مطرح فوتبال اروپاست که این فصل 4 مسابقه در لیگ قهرمانان اروپا سوتزده است. وی پیش از این هم سابقه قضاوت در عربستان را داشت.
***
تاریخسازی دوباره دختر تنیسور ایرانی
مشکاتالزهرا صفی در تازهترین ردهبندی جهانی جوانان باز هم صعود کرد. صفی که چند روز قبل در مسابقات برزیل شرکت کرده بود، در تازهترین ردهبندی جوانان جهان یک رکورد تاریخی دیگر را ثبت کرد. او که پیش از این با قرار گرفتن در رده ۷۴ جهان و حضور در گرنداسلم استرالیا تاریخساز شده بود، این بار رتبه ۷۳ را از آن خود کرد. روند فعلی این تنیسور نشان میدهد در صورت سرمایهگذاری مناسب، نتایج درخشانی در آینده در انتظار او و تنیس ایران خواهد بود.
***
عذرخواهی غفوری از مجیدی و بازیکنان استقلال
کاپیتان تیم فوتبال استقلال با عذرخواهی از سرمربی این تیم و بازیکنان، مجددا کار خود را با آبیپوشان آغاز کرد. تمرین تیم فوتبال استقلال از ساعت 13 در زمین مجموعه ورزشی آرارات برگزار شد و وریا غفوری که در ۲ بازی اخیر استقلال به دلیل مسائل انضباطی غایب بود، بعد از حضور در محل تمرین با عذرخواهی از کادر فنی و بازیکنان کارش را دوباره با این تیم آغاز کرد. این بازیکن در یکی از تمرینات استقلال بعد از برخورد با هم تیمیاش بدون توجه به شرایط تمرین، بیاطلاع راهی رختکن شد.
***
رئیس فدراسیون جودو به عراق سفر کرد
رئیس فدراسیون جودو با استقبال همتای عراقی خود وارد نجف شد. به گزارش روابط عمومی فدراسیون جودو، آرش میراسماعیلی به همراه صدیقه کعبیزاده، دبیرکل و بابک مهاجری، رئیس کمیته داوران فدراسیون با استقبال «سیدسمیر صادقالموسوی» رئیس فدراسیون جودوی کشور عراق، «علی نظارشریف» رئیس هیات جودوی نجف و «ابویاسر» رئیس هیات جودوی کربلا وارد عراق شد. رئیس کمیته داوران کشورمان جهت برگزاری سمینار داوری به عراق سفر کرده است. این سفر در راستای امضای تفاهمنامه ورزشی که بین فدراسیونهای جودوی ایران و عراق امضا شده، انجام شد. فدراسیونهای ۲ کشور ایران و عراق روز یکشنبه 24 بهمن 1400 در محل فدراسیون جودو تفاهمنامه همکاریهای بلندمدت امضا کردند و پس از آن اردوی مشترک تیمهای ملی ایران، عراق و تونس در شهر کربلا آغاز شد.
***
بازتاب تصمیم عجیب AFC درباره لیگ قهرمانان 2023 در یک رسانه سعودی
کنفدراسیون فوتبال آسیا قصد دارد به دلیل زمان اندک برای لیگ قهرمانان آسیای 2023 قانونی عجیب وضع کند.
الریاضیه در گزارشی عجیب مدعی شد کنفدراسیون فوتبال آسیا قصد دارد نامهای به اعضای خود بفرستد و به آنها اجازه دهد در لیگ قهرمانان آسیای 2023 هر تیمی را که دوست دارند، به این رقابتها بفرستند. این موضوع به این دلیل است که زمان کافی برای مسابقات لیگ قهرمانان 2023 وجود ندارد. لیگ قهرمانان آسیای 2022 فوریه 2023 (بهمن 1401) به اتمام میرسد و قرار است لیگ قهرمانان 2023 نیز در همان سال (شهریور 1402) برگزار شود. این بدین معناست که در این زمان 2 دوره از لیگهای برتر کشورها برگزار میشود و نمایندههای بیشتری مستحق رسیدن به لیگ قهرمانان آسیا خواهند بود.
AFC به همین دلیل تصمیم گرفته به کشورها اجازه دهد به دلیل این مشکل زمانی، هر تیمی را که دوست دارند برای لیگ قهرمانان آسیا بفرستند تا مشکلی از آن بابت ایجاد نشود. معمولا تیمهای قهرمان جام حذفی و لیگ به صورت مستقیم راهی لیگ قهرمانان میشدند و تیمهای دوم و سوم لیگ هم راهی پلیآف میشدند اما در قانون جدید اختیار به فدراسیون یک کشور داده میشود که خودشان نمایندهها را معرفی کنند.
ارسال به دوستان
چرایی تأکید رهبر انقلاب بر اصول ثابت نظام
رها عبداللهی: انقلاب اسلامی ایران دارای اصول ثابت و مستحکمی است که همین اصول ثابت هویت نظام اسلامی و آرمانهای انقلاب اسلامی را شکل میدهند. در واقع، اصول انقلاب اسلامی، نقشه راه و مسیر حرکت انقلاب را مشخص کرده و چارچوب فعالیتها و اقدامات را در حوزهها و عرصههای مختلف کشور از سیاست داخلی و خارجی تا فرهنگ و اقتصاد بیان میکند. اما از ۳ دهه قبل سپهر سیاسی ایران شاهد تقابل دوقطبی «تکنوکراسی» و «آرمانخواهی» شد. تکنوکراتها در سالهای پس از جنگ در مقابل جریان ایدئولوژیک آرمانخواه علم شدند و از لزوم تغییر اصول سخن گفتند؛ انقلاب اسلامی آمده بود تا جامعه را بر اساس آرمانها مدیریت کند اما تکنوکراتها آرمانها را دستوپاگیر توسعه میدانستند. برای آنان محاسبه «هزینه/ فایده» مقدم بر هر تصمیمگیری سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و رفتار ایدئولوژیک مزاحم تامین منافع ملی. بنابراین از نظر آنان موضع ثابت در عرصه سیاسی وجود ندارد و عقلانیت حکم میکند آرمانها از همه شئون جامعه زدوده شده و عملگرایی جای آن را بگیرد. از آن زمان بود که در گفتمان این جریان، مفاهیم تساهل و تسامح، تنشزدایی، تفکیک ساحت عرفی جامعه از ساحت مقدس دین و ... جای مفاهیم اصیل انقلاب را گرفت و با همین گفتمان رخت بیقواره سکولاریزم را بر قامت عدهای از سیاستمداران و مدیران پوشاند.
کسی که در تمام طول این سالها طلایهدار تفوق اصول و ارزشهای ثابت و آرمانهای اصیل انقلابی بر عملگرایی و منفعتطلبی سیاستمداران تکنوکرات هستند، شخص رهبر معظم انقلاب اسلامیاند که همواره حافظ راهبردهای ثابت نظام از جمله رویارویی با استکبار جهانی و دفاع و حمایت از مستضعفان جهان هستند. پافشاری و مراقبت ایشان اجازه منحرف شدن حرکت انقلاب اسلامی از ریلگذاری معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) را نداده است.
مقام معظم رهبری در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید مبعث، به بهانه تشریح موضعشان نسبت به وقایع اوکراین، به یکی از این اصول ثابت اشاره کردند. ایشان با تأکید بر موضع ثابت جمهوری اسلامی ایران در مخالفت با جنگ، گفتند: ما با جنگ، کشته شدن مردم و تخریب زیرساختهای متعلق به ملتها در هر جای دنیا مخالفیم. این «حرف ثابت» جمهوری اسلامی است و سیاست ما مانند غربیها دوگانه نیست که بمب انداختن بر سر کاروان عروسی در افغانستان و کشتن مردم عراق، مبارزه با تروریسم نام بگیرد.
طی چند روز گذشته برخی افراد و رسانهها با طعنه وانمود میکردند جمهوری اسلامی در جنگی که یک طرف آن متحد استراتژیکش باشد از آرمانهایش کوتاه میآید اما رهبر حکیم انقلاب بار دیگر بر تخطیناپذیری راهبردهای نظام از اصول ثابت تاکید کردند. شاهد سخن ایشان حرکت 40 ساله انقلاب بر مبنای همین اصل ثابت بوده که یک نقطه تاریک در کارنامه انقلاب باقی نگذاشته است. فتوایی که با وجود اصرار سیاستمداران عملگرا در مقاطعی بر اقدام به تولید کلاهک هستهای، هرگز اجازه نداده نظام اسلامی حتی در دوره توانایی علمی و لجستیکی، قدمی برای تولید سلاح کشتار جمعی بردارد و برد موشکها را از حد مشخصی فراتر ببرد؛ قاطعیتی که در مقاطع مختلف چون جنگ آمریکا با صدام در سال 69، ترور دیپلماتهای ایرانی در مزارشریف در سال ۷۷ و حمله طالبان به افغانستان در تابستان گذشته با وجود اصرار تندروها، اجازه تخطی از صلحطلبی انقلابی و ورود به جنگ را نداده و از گرفتار شدن کشور در باتلاق جنگ در مرزهایش جلوگیری کرده است. ایشان اجازه ندادند تحلیل هزینه/ فایده جای حاکمیت اصول بنیادین را در حرکت کلی کشور بگیرد. اصرار بر اصول ثابت انقلاب در طول سالیان متمادی است که رهبری چون ایشان را مورد احترام سیاستمداران جهان قرار داده و امنیت و عزت ملت ایران را حفظ کرده است.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|