|
امباپه با رئال تمام کرد
نشریه مادریدی از توافق شفاهی باشگاه رئال با ستاره پاریسنژرمن خبر داد. رئالمادرید تابستان گذشته حتی حاضر شد مبلغ 200 میلیون یورو پرداخت کند تا امباپه را جذب کند اما «ناصر الخلیفی» مالک قطری باشگاه فرانسوی پیشنهاد مادریدیها را رد کرد. قرارداد امباپه با پاریس تا تابستان پیش رو به پایان میرسد و به عنوان بازیکن آزاد راهی رئال خواهد شد. البته ستاره تیم ملی فرانسه به دلیل انتقال رایگانش در تابستان، آپشنهایی را از طرف مادریدی درخواست کرده است.
ارسال به دوستان
استقلال مجیدی گلگهر قلعهنویی را شکست داد؛ باخت تلخ یحیی در آبادان
برد شیرین فرهاد
در روز شکست نوبرانه پرسپولیس در آبادان، استقلال از سد گلگهر سیرجان در تهران گذشت تا فاصله ۲ تیم در صدر جدول به 6 امتیاز برسد.
تیم فوتبال استقلال در یک بازی جنجالی با ۲ گلی که از روی نقطه پنالتی به ثمر رساند، برابر گلگهر به پیروزی رسید تا ضمن حفظ رکورد شکستناپذیری، به صدرنشینی در لیگ برتر ادامه دهد.
هفته بیستویکم لیگ برتر فوتبال با بازی تیمهای استقلال و گلگهر ادامه یافت که این مسابقه حساس با نتیجه ۲ بر یک به سود استقلال تمام شد. در این بازی که در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد، «کوین یامگا» (۵+۴۵ و ۸۹ - پنالتی) برای استقلال و مرتضی تبریزی (۵۴) برای گلگهر گلزنی کردند.
استقلال با این برد ۵۱ امتیازی شد تا همچنان بدون باخت در صدر جدول لیگ برتر باشد. گلگهر هم با ۳۲ امتیاز در رده پنجم باقی ماند.
نخستین موقعیت جدی این بازی در دقیقه ۷ توسط مرتضی تبریزی برای گلگهر ایجاد شد اما ضربه تبریزی که حاصل
ضدحمله شاگردان امیر قلعهنویی بود، از بالای دروازه به اوت رفت. در ادامه استقلال رفته رفته جریان بازی را در دست گرفت و در دقیقه ۱۷، ضد حمله سریع عزیزبک آمانوف و حرکت این بازیکن از زمین استقلال تا محوطه جریمه گلگهر، در نهایت با شوت او و دفع توپ توسط محسن فروزان همراه شد.
در دقیقه ۱۹ اشتباه محمدرضا خانزاده، مدافع گلگهر باعث لو رفتن توپ و ایجاد موقعیت برای استقلال شد اما در نهایت رودی ژستد نتوانست این فرصت را به گل تبدیل کند و ضربه او توسط مدافعان حریف دفع شد. بهترین موقعیت برای گلگهر در دقیقه ۴۲ به دست آمد؛ زمانی که بیژن حیدری، داور بازی به دلیل برخورد توپ به دست محمد دانشگر، یک پنالتی به سود گلگهر اعلام کرد که سعید صادقی، بهترین گلزن گلگهر این پنالتی را به تیرک دروازه زد.
بعد از این پنالتی، فرهاد مجیدی با خانزاده، بازیکن گلگهر درگیر شد که با دخالت دیگر بازیکنان و اعضای ۲ تیم، بازی به جنجال کشیده شد. در حالی که انتظار میرفت نیمه نخست با نتیجه تساوی تمام شود، اشتباه محسن فروزان، دروازهبان گلگهر در دقیقه 3+۴۵ باعث اعلام پنالتی به سود استقلال شد. کوین یامگا دقیقه ۵+۴۵ پشت این پنالتی ایستاد. فروزان ابتدا پنالتی را مهار کرد اما یامگا توپ برگشتی را به گل تبدیل کرد تا نیمه نخست با این گل تمام شود.
در ابتدای نیمه دوم سعید مهری جای محمد دانشگر را گرفت که دچار مصدومیت شده بود تا فرهاد مجیدی یک تعویض اجباری داشته باشد. در ادامه سبحان خاقانی جای آمانوف را گرفت تا استقلال فشار حملاتش را روی دروازه گلگهر بیشتر کند. نخستین موقعیت جدی استقلال دقیقه ۴۸ با اشتباه محسن فروزان نصیب سعید مهری شد اما مهری این موقعیت خوب را از دست داد و فروزان اشتباهش را با مهار توپ جبران کرد.
در ادامه سعید صادقی با حرکت از سمت راست استقلال و پاس رو به بیرون، مرتضی تبریزی را صاحب موقعیت کرد که تبریزی پاس صادقی را به صورت سرضرب شوت کرد و موفق شد دروازه استقلال را باز کند.
بازی جذاب ۲ تیم بعد از تساوی ۱ - ۱ هم ادامه یافت و استقلال و گلگهر شانسهای زیادی روی دروازه یکدیگر خلق کردند. ژستد که در این بازی هم فرصتسوزی زیادی داشت، دقیقه ۶۷ هم شوتی زد که راهی اوت شد.
مجیدی دقیقه ۷۰ برای تجدید قوای هجومی تیمش مطهری، غفوری و رمضانی را وارد زمین کرد تا دروازه گلگهر را تحت فشار بگذارد. قلعهنویی هم که به دنبال پیروزی برابر تیم سابق خود بود، شکاری و قاسمینژاد را روانه میدان کرد.
دقیقه ۸۵ شوت بازیکنان استقلال در محوطه جریمه گلگهر به دست علیزاده خورد که حیدری، داور مسابقه ابتدا این برخورد را پنالتی تشخیص نداد اما با دخالت کمک داور دوم، حیدری رای خود را تغییر داد و پنالتی به سود استقلال اعلام شد. این تصمیم باعث جنجال دوباره در کنار خط شد و اعتراض شدید امیر قلعهنویی، سرمربی گلگهر را در پی داشت. در نهایت کوین یامگا دقیقه ۸۹ برای دومینبار استقلال را از روی نقطه پنالتی پیش انداخت تا استقلال برنده این بازی شود.
* مجیدی به رکورد قلعهنویی رسید
پیش از این مسابقه، امیر قلعهنویی که سابقه هدایت تیم سپاهان را هم دارد، با ۲۱ بازی بدون باخت در این تیم رکورددار شکستناپذیری با یک تیم در طول یک فصل بود و حالا فرهاد مجیدی، سرمربی استقلال با برد در این بازی، رکورد شکستناپذیری خود را با این تیم به ۲۱ بازی رساند تا در بازی برابر تیم امیر قلعهنویی، به آمار این مربی برسد.
* باز هم شاهکار لک
اما در آخرین بازی روز گذشته، پرسپولیس در آبادان، میهمان نفت بود که بازی را با نتیجه 2 بر صفر واگذار کرد. اشتباه عجیب حامد لک در دقایق ابتدایی موجب عقب افتادن قرمزها شد. قرمزها در ادامه فرصتهای متعددی را از دست دادند تا روی یک اشتباه دیگر که این بار مهدی ترابی در متن آن بود، نفتیها گل دوم را به ثمر رساندند تا به این ترتیب، تیم گلمحمدی دومین شکست فصل را این بار در آبادان تجربه کند.
ارسال به دوستان
راهکار اشتباه برای خصوصیسازی سرخابیها
سرابِ سهام
رضا خسروی: بخشی از سهام ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس در حالی دیروز واگذار شد که این بار «دست در جیب هوادار» کردن با روشی جدید اجرا خواهد شد و باز هم سر علاقهمندان این دو تیم بدون کلاه میماند. از زمانی که نخستین مسؤول در ورزش ایران تاکید کرد استقلال و پرسپولیس «بزودی» واگذار خواهند شد، بیش از ۲۰ سال میگذرد اما با وجود شعارهایی که داده شد، این ۲ باشگاه هنوز اندر خم یک کوچهاند و با آنکه بارها بر واگذاری آنها تاکید شده اما به نظر میرسد سرخابیها پس از این همه سال لبه پرتگاه خطرناکی قرار گرفتهاند و عاقبت خوبی در انتظارشان نخواهد بود. مسعود سلطانیفر، وزیر پیشین ورزش و جوانان تلاش زیادی کرد تا واگذاری این ۲ باشگاه به نام خودش و جزو عملکردش در این وزارتخانه به ثبت برسد اما هر چه او عجله کرد، عمر حضورش به تکمیل و انجام این پروژه قد نداد تا با تغییراتی که در سازمان خصوصیسازی رخ داد، «تب تند» او به سازمان خصوصیسازی منتقل شود. عجله در واگذاری باعث شد ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس در شرایطی در فرابورس پذیرهنویسی کنند که هیچ زیرساختی برای این اتفاق بزرگ فراهم نشده است و سرخابیهای تهران با کوهی از بدهیهای ریز و درشت که مهمترینش بدهیهای سنگین مالیاتی است، قدم اول را در این عرصه بردارند؛ قدمی که به نظر میرسد بسیار لرزان است و ۲ تیم پا روی پوستموزی خواهند گذاشت که ممکن است آنها را با سر به زمین بکوبد. واقعیت واگذاری سهام به هواداران و طرفداران این است که آنها به عنوان سهامداران باشگاه بتوانند در تعیین اعضای مجمع، هیأتمدیره و مدیرعامل تأثیرگذار باشند و در سرنوشت تیمهایشان تعیینکننده باشند اما اتفاقی که برای هواداران استقلال و پرسپولیس رخ خواهد داد، این است که رقمی برای خرید سهام پرداخت میکنند اما هیچ نفعی از این خرید سهام نخواهند برد و تنها به تیمشان کمک مالی خواهند کرد و در تصمیمگیریها هم هیچ کس سراغی از آنها نخواهد گرفت! در واقع مسؤولان تصمیمگیر دوباره دست در جیب مردم خواهند کرد تا بتوانند برای مدتی ۲ باشگاه را اداره کنند اما هیچ نقشی را برای مردم در تعیین تکلیف اداره این ۲ باشگاه قائل نخواهند شد. هوادارانی که برای خرید سهام اقدام کرده و میکنند، امیدشان این است که بتوانند سودی از سهام ۲ باشگاه ببرند و افزایش سرمایه داشته باشند اما این سهام برای آنها «سراب» خواهد بود، چرا که مرداب مشکلات مالی، تمام داشتههای این ۲ باشگاه را خواهد بلعید و بعید به نظر میرسد در کوتاهمدت بتوانند در این بازار قد راست کنند. هواداران ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس که بخش عمده آنها جوانان و نوجوانانی عاشق و احساسی هستند، مثل اکثر مردم سواد و اطلاعات کافی برای حضور در بورس ندارند و با این نیت که بتوانند سرمایهای برای آینده دست و پا کنند و کمکی هم به تیم خود داشته باشند، برای خرید اقدام میکنند اما باید بدانند که از این «نمد»، کلاهی برایشان درست نخواهد شد و باز هم سرشان بیکلاه خواهد ماند. مانند اتفاقی که در سالهای گذشته از طریق کارتهای هواداری و ارسال پیامک و... رخ داد و سرانجامش خالی کردن جیب هواداران بود، بدون اینکه امتیاز ویژهای در اختیار آنها قرار بگیرد یا از این راه مزایایی به آنها اختصاص پیدا کند که دیگران از آن بیبهره باشند. ارسال به دوستان
دهها کشته و زخمی حاصل خشونت هواداران افراطی در مکزیک
روز سیاه فوتبال
فوتبال دنیا روز سیاهی را پشت سرگذاشت. دیروز تصاویر ناراحتکنندهای از «لیگا امایکس» مکزیک منتشر شد که نشان میدهد هواداران یکی از مسابقات در بالاترین سطح فوتبال مکزیک، به جان هم افتادهاند. طبق اعلام مارکا به نقل از رسانههای محلی، در جریان دیدار تیمهای اطلس و کوئراتوروی مکزیک در ورزشگاه لاکوریگیدورای این کشور از هفته نهم لیگ برتر، طرفداران ناراضی تیم میزبان که نتیجه مسابقه اصلا باب میلشان نبود، تصمیم گرفتند خود وارد عمل شده و انتقام گل خورده از میهمان را بگیرند. طرفداران کوئراتورو آوازه بدی در ورزشگاه خودی دارند و خیلی اوقات، کار را به خشونت میکشانند. میزبان بازی با یک گل انفرادی از خولیو فورخ در دقیقه 60، یک بر صفر از رقیب عقب افتاده بود. همان موقع بود که اوضاع سکوها ناآرام شد. ناگهان از دقیقه 65 تماشاگران تصمیم گرفتند به زمین بریزند و هر کسی که ربطی به تیم اطلس داشت را کتک بزنند. زنان و کودکان هم وحشتزده، در حال فرار بودند. در فقط چند دقیقه، زمین پر از تماشاگران عصبانی شد و بینشان، زنان و کودکان هم دیده میشدند. خشونتی که در این بازی دیده شد، یکی از بدترین موارد در تاریخ فوتبال بود و بیشک، شدیدترین درگیری در تاریخ فوتبال مکزیک به حساب میآید. تا لحظه تنظیم خبر، مرگ 17 نفر گزارش شده که بیشتر آنها طرفداران تیم اطلس بودهاند. بر اساس گزارشات، پلیس تلاش چندانی برای جلوگیری از درگیریها نکرده است. با ورود طرفداران کوئراتورو به زمین، آنها به تجهیزات وار کنار زمین، آسیب جدی وارد کردند. اولتراهای کوئراتورو آنقدر پیش رفتند که حتی در مواردی نزدیک بود به یکی از کودکان طرفدار اطلس که پیراهن این تیم را هم به تن نداشت، حمله کنند. احتمالا طی ساعات آینده، تعداد تلفات این بازی سیاه بیشتر هم خواهد شد.
ارسال به دوستان
وزیر ورزش در دیدار سفیر روسیه در ایران:
ایران و روسیه ظرفیتهای خوبی در ورزش قهرمانی دارند
«لوان جاگاریان» سفیر روسیه در ایران با حضور در وزارت ورزش و جوانان با دکتر سیدحمید سجادی دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، سیدحمید سجادی در این دیدار با ابراز خوشحالی از حضور سفیر روسیه در وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: یکی از بهترین کارهایی که میتوانیم انجام بدهیم این است که توافقات قبلی بین وزارت ورزش و جوانان ایران و وزارت ورزش روسیه را عملی کنیم. علاوه بر توافقات قبلی لازم است ۲ کشور تفاهمنامهها و همکاریهای جدیدی در ۲ حوزه ورزش و جوانان با یکدیگر داشته باشند. وی افزود: بعد از سفر دکتر رئیسی به روسیه انتظارات بالا رفته و همکاریها باید بیشتر شود. ایدههای زیادی برای حوزه ورزش و جوانان داریم که همه این ایدهها به یکباره عملی نمیشود. ۲ کشور ایران و روسیه ظرفیتهای خوبی در بخش ورزش قهرمانی دارند که میتوانند در اختیار یکدیگر بگذارند. وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: نه تنها در رشتههای کشتی و وزنهبرداری، بلکه در بسیاری از رشتههای دیگر این آمادگی وجود دارد که بتوانیم همکاریهای مشترک انجام دهیم. کشور روسیه در رشتههای زمستانی سرآمد دنیاست و ما میتوانیم از علم و تجربیات روسیه استفاده کنیم. میتوانیم اردوهای مشترک برگزار کنیم و همچنین در حوزه جوانان توسعه بینالمللی داشته باشیم که جوانان بتوانند مشاغل بینالمللی برای خود تعریف کنند. دکتر سجادی تصریح کرد: ۲ کشور ایران و روسیه با فرهنگ یکدیگر آشنا هستند. ما در ایران یکسری رشتهها داریم که جنبه آیینی، مذهبی و دینی دارد. ورزش چوگان یکی از این رشتههاست که در کشور مقبولیت دارد و این امکان وجود دارد که بتوانیم در این رشته تبادل فرهنگ داشته باشیم. همچنین ورزش زورخانهای و پهلوانی دیگر رشتهای است که باید در روسیه آن را پایهگذاری کنیم و این رشته گسترش پیدا کند. ما ۸۵ زورخانه در سطح کشورهای دنیا داریم که میتوانیم این زورخانهها را گسترش دهیم. وی اظهار داشت: علاقهمندیم کشتی باستانی و پهلوانی را در سراسر دنیا گسترش دهیم. کونگفو ایرانی نیز از رشتههایی است که به همراه ورزشهای بومی و محلی میتوانیم در بین کشورهای دنیا گسترش دهیم. قطعا روسیه نیز یکسری بازیهای محلی دارد که میتوانیم این بازیها را تبادل کنیم. بازیهای بومی و محلی میتواند سرفصل همکاریهای مشترک بین ایران و روسیه باشد. لوان جاگاریان، سفیر روسیه در کشورمان نیز در این دیدار اظهار داشت: باعث خوشحالی است که توانستیم در این جلسه حضور پیدا کنیم. ۲ کشور ایران و روسیه علاوه بر همکاریهای مشترک و تفاهمنامههای مختلفی که در سایر حوزهها با یکدیگر دارند، در حوزه ورزش نیز میتوانند همکاریهای مشترک زیادی انجام دهند.
قطعا تمام پیشنهادات دکتر سجادی را به صورت مکتوب به وزارت ورزش روسیه اعلام خواهم کرد.
ارسال به دوستان
کاسبی جانسون با خون اوکراینیها
نوید مؤمن: «لیز تراس» وزیر خارجه انگلیس اخیرا در یک کنفرانس خبری به تشریح اهداف لندن و کشورهای غربی در قبال روسیه پرداخته و تاکید کرده است: «ما ۲ هدف مشخص داریم؛ اول، پوتین باید در اوکراین شکست بخورد و ما داریم به اوکراین با تسلیحات دفاعی برای توقف تانکهای روسی کمک میکنیم، البته باید کارهای بیشتری انجام دهیم و دوم، ما داریم جناح شرقی ناتو را تقویت میکنیم».
رادیکالیزه کردن نبرد در اوکراین، هدف مستقیمی است که انگلیسیها در اوکراین دنبال میکنند. در حالی که مذاکرات دوجانبه روسیه و اوکراین در بلاروس بر سر حلوفصل برخی موضوعات مانند ایجاد کریدور امن برای غیرنظامیان و محافظت از منطقه چرنوبیل به نتیجه رسیده است، دمیدن بر آتش جنگ اوکراین از سوی لندن نمیتواند به صورت تصادفی و بر اساس اتفاق باشد! بهراستی انگلیسیها چه اندیشهای در قبال جنگ اوکراین و تبعات آن دارند؟ واقعیت امر این است که فروکش کردن بحران در اوکراین و پایان جنگ در این کشور، خط قرمز دولت بوریس جانسون در انگلیس محسوب میشود. نخستوزیر انگلیس جنگ اوکراین را تنها برگ برنده خود برای بقا در خانه شماره 10 «داونینگ استریت» در لندن میداند. تا قبل از وقوع نبرد در اوکراین، جانسون در آستانه استعفا از مقام خود قرار داشت.
نظرسنجی گروه «کمپین ۳۸ درجه» نشان میدهد رسوایی میهمانی «پارتیگیت» چه میزان به نخستوزیر انگلیس آسیب رسانده است. به گفته اکثریت قاطع رایدهندگان، بوریس جانسون فردی غیرصادق است. بر اساس نظرسنجی آژانس «سرویشن» مستقر در لندن -که این نظرسنجی را برای گروه کمپین ۳۸ درجه انجام داده است- ۷۶ درصد انگلیسیها معتقدند نخستوزیر فردی فاقد صداقت است، زیرا او برای نجات مقام نخستوزیری خود از اتهامات رسوایی برگزاری میهمانی در ایام کرونا - موسوم به پارتیگیت- تقلا میکند. 70 درصد از ۲ هزار و ۳۶ نفری که در این نظرسنجی شرکت کردند، بر این عقیدهاند او فاقد صداقت است.
جانسون در شرایطی که فشارها درباره استعفا و کنارهگیری وی از قدرت تشدید شده است، ترجیح داده با خلق و استمرار یک بحران خونین در اوکراین، افکار عمومی کشورش را از تمرکز بر پارتیگیت و دیگر بحرانهای داخلی از جمله ناتوانی دولت انگلیس در مدیریت عواقب برگزیت بازدارد. در این معادله، اساسا برای جانسون جان انسانها اهمیتی ندارد؛ چه در اوکراین، چه در دیگر نقاط دنیا!
سران حزب محافظهکار انگلیس نیز از این وضعیت چندان ناراضی نیستند! هزینه جابهجایی جانسون از قدرت و جایگزینی فردی دیگر در مسند نخستوزیری، برای حزب حاکم بسیار گران تمام خواهد شد و زمینهساز شکست در انتخابات آتی خواهد بود. جانسون در چنین شرایطی تصمیم گرفته است فریاد بزند و از گسترش ناتو به شرق به صورت تمامقد دفاع کند! او از هر گونه مذاکره، تنشزدایی و گفتوگویی که منجر به توافق دوجانبه میان مسکو و کییف شود متنفر است. پیشتر مقامات روس اعلام کرده بودند «ولودیمیر زلنسکی» تحت تاثیر القائات و دستوراتی که از کاخ سفید و لندن دریافت میکند، از حضور موثر پای میز مذاکره خودداری میکند و صرفا به مذاکرهای نمایشی و بینتیجه میاندیشد.
بدون شک در آینده نه چندان دور و پس از پایان جنگ اوکراین، اسناد محرمانه زیادی درباره چرایی حمایت مطلق دولت جانسون از نبرد در این کشور منتشر خواهد شد. در آن زمان، احتمالا دیگر جانسون در مسند قدرت حضور ندارد تا بخواهد در قبال این مستندات تکاندهنده پاسخگو باشد! هنوز زمان زیادی باقی مانده است تا اوکراینیها نسبت به عمق نگاه ابزاری و وقیح آمریکا و انگلیس نسبت به خود آگاه شوند. بهتر بود زلنسکی قبل از آنکه مشتاقانه بازی در زمین لندن و واشنگتن را نسبت به گزارههای عقلانی در قبال بحران اوکراین ترجیح دهد، کمی روی تحولاتی مانند آنچه در کانال مانش رخ داد تمرکز میکرد؛ جایی که بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس و امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه دهها انسان و پناهجوی بیگناه را قربانی منازعه سیاسی و امتیازگیری مرزی از یکدیگر کرده و در پایان نیز در قالب مذاکرات محرمانه تا حدودی به این اختلاف خاتمه دادند! اکنون از مسؤولیتپذیری مکرون و جانسون در قبال پناهجویان بیگناهی که در کانال مانش جان خود را از دست دادهاند خبری نیست! آنچه امروز در اوکراین رخ میدهد، نسبت به ماجرای کانال مانش دامنهای به مراتب وسیعتر دارد اما جانسون دقیقا همان رفتار را در قبال قربانیان سیاستهای خود در اوکراین دارد. بیتردید در این میان، زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین گناه بیشتری نسبت به جانسون مرتکب شده است. او به صورت کاملا آگاهانه عنان خود و شهروندان کشورش را به دست بازیگرانی داده است که حتی ریخته شدن خون کل جمعیت اوکراین برای آنها کمترین اهمیتی ندارد.
ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|