|
موقعیت ایجاد شده در پی بحران اوکراین به نفع جبهه مقاومت است
رئیس موسسه مطالعات راهبردی اندیشهسازان نور اظهار کرد: اگرچه تغییرات ایجاد شده در دنیا در پی منازعه روسیه و اوکراین عمده نیست اما موقعیتهای جدیدی در این منازعه برای تعدیل فضای بینالملل ایجاد شده و این تعدیل به نفع جبهه مقاومت و جمهوری اسلامی ایران است. سعدالله زارعی ادامه داد: حس عمومی جهان اسلام در همه جغرافیای اسلام از آفریقا تا آسیا و از کشورهای شیعهنشین تا سنینشین نسبت به غرب و آمریکا « تنفر» و «انزجار» است.
ارسال به دوستان
رمزگشایی ضربالاجل جدید آمریکا درباره مذاکرات وین؛ افزایش قیمت انرژی، ادامه غنیسازی و توسعه برنامه هستهای ایران و تشدید درگیریهای روسیه و اوکراین باعث شده آمریکا و اروپا در تنگنای زمانی قرار بگیرند
زمان علیه آمریکا و اروپاست حالا امتیاز بگیریم
گروه سیاسی: پیامدهای جهانی تهاجم روسیه به اوکراین این روزها تبدیل به یکی از متغیرهای کلیدی تاثیرگذار بر حصول توافق برای احیای برجام شده است. تلاشها برای احیای توافق هستهای سال 2015 در جایی متوقف شده است که موفقیت یا شکست مذاکرات را به اینکه دولت بایدن چه تصمیمی خواهد گرفت پیوند زده است. در این بین علاوه بر عنصر «زمان»، حالا موضوع انرژی و نفت است که به ضرر واشنگتن به حرکت درآمده است.
به گزارش «وطنامروز»، دولت بایدن از آغاز به کار مذاکرات وین در فروردین امسال، تلاش دیپلماتیک خود را صرف حصول توافق ضعیف با ایران کرد تا بتواند بیآنکه تحریمهای کلیدی را بردارد، تهران را به محدودیتهای استثنایی و سنگین برجام بازگرداند؛ چیزی که مردان سیاست خارجی و امنیت ملی جو بایدن آن را در باکس (جعبه) قرار دادن مجدد برنامه هستهای ایران میخواندند. امید دولت دموکرات اما برای حصول چنین نتیجهای میراثی بود که ترامپ ذیل فشار حداکثری برای بایدن به جا گذاشت تا با استفاده از این اهرم، احیای برجام را - همانطور که بایدن در کارزار انتخاباتی خود وعده داده بود- سنگ بنایی برای مذاکرات منطقهای و موشکی یا همان برجام گستردهتر قرار دهد.
اما با فعل و انفعالاتی که در تابستان افتاد و به دنبال انتخابات ریاستجمهوری ایران و تغییر ریل سیاست خارجی ایران پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، دیری نگذشت که نهتنها برای آمریکا دیگر فضایی برای طرح بحث توافق گستردهتر باقی نماند، که رئیسجمهور و دولتمردان آمریکایی تصمیم ترامپ برای پاره کردن برجام و سیاست فشار حداکثری را یک شکست فاحش خوانده و عنوان کردند هنوز داریم از عواقب قضاوتهای برجامی رئیسجمهور سابق آمریکا رنج میبریم.
حالا جمعبندی 8 دور مذاکره در پایتخت اتریش تا جایی پیش رفته است که از طرف ایران تمام اقدامات مورد نیاز که باید، برای برقراری مجدد برنامه جامع اقدام مشترک انجام شده است و این ایالاتمتحده است که باید برای آینده توافق تصمیم بگیرد. واشنگتن که با دستهبندی سهگانه تحریمها به 3 رنگ سبز، زرد و قرمز، پیش از این از موضعی بالا اعلام میکرد فقط حاضر است تحریمهای ناسازگار با برجام را بردارد، حالا پس از نیاز بازار انرژی جهان به نفت ایران، گزینههای دشواری پیش روی خود میبیند.
علاوه بر این، 3 موضوع دیگر مرتبط که تهران آنها را خطوط قرمز غیرقابل خدشه خود مطرح کرده، مساله تضمینها و باقی ماندن سپاه پاسداران در لیست FTO – فهرست سازمانهای تروریستی خارجی آمریکا- و خاتمه یافتن موضوع ابعاد نظامی احتمالی- PMD- است که باید دید دولت بایدن با توجه به وقایع اخیر اوکراین آیا میتواند در موضع سرسختانهاش باقی بماند؟ این یکی از مصائب دولت آمریکا در آستانه انتخابات کنگره این کشور است، چه اینکه واشنگتن که تضمین به ایران را نپذیرفته بود و فقط اعلام کرد تهران میتواند موضع سیاسی بایدن در اجلاس رم را به عنوان تضمین قبول کند، حالا درخواست تضمینهای کتبی روسیه و چین را هم روی میز میبیند!
در چنین شرایطی طرف غربی اگرچه با ترفند «ضربالاجل» تعیین کردن برای کشورمان در ابتدا سعی میکرد با وارد آمدن فشار موثر بر تهران، دستگاه محاسباتی کشورمان را مختل کند تا کشورمان از خواستههای خود عقب بنشیند اما حتی ضربالاجل این روزهای آمریکا و تروئیکای اروپا هم این روزها تغییر کاربری داده است. آمریکا و اروپا این روزها بشدت تحت فشار قرار دارند و در این بازه زمانی، نیاز شدید به تزریق نفت بیشتر از جمله نفت ایران به بازار دارند.
خبرگزاری رویترز روز یکشنبه گزارش داد به دلیل تأخیر در بازگشت احتمالی نفت خام ایران به بازارهای جهانی و در حالی که ایالاتمتحده و متحدان اروپایی در حال بررسی ممنوعیت واردات نفت روسیه هستند، قیمت نفت به بالاترین حد خود از سال 2008 تاکنون رسیده است. در گزارش رویترز از قول «آمریتا سن» یکی از بنیانگذاران اندیشکده Energy Aspects آمده است اگر اکنون توافق با ایران به تعویق بیفتد، ما میتوانیم خیلی سریعتر به کف مخازن برسیم، بویژه اگر بشکههای روسیه برای مدت طولانی خارج از بازار باقی بمانند.
پس از اینکه آمریکا اعلام کرد در حال بررسی ممنوعیت واردات نفت روسیه است، قیمت نفت و سایر حاملهای انرژی روند شدیدا صعودی را دنبال کردند؛ قیمت نفت برنت برای ساعاتی با افزایشی 20 درصدی به 139 دلار در هر بشکه و به بیشترین میزان از زمان بحران مالی سال 2008 رسید. قیمت گاز طبیعی در اروپا نیز با افزایش 74 درصدی در یک روز برای نخستینبار در تاریخ به رقم بیسابقه 3800 دلار برای هر هزار متر مکعب رسید. با افزایش قیمت نفت به دنبال تحریمهای روسیه، قیمت بنزین در آمریکا طی 2 هفته گذشته 11 درصد و نسبت به مدت مشابه پارسال 45 درصد افزایش قیمت را ثبت کرد. همچنین بنزین در آمریکا طی 2 هفته گذشته ۱۱ درصد افزایش یافته و به بالاترین رقم از جولای ۲۰۰۸ تاکنون رسیده است. موسسه «گس بادی» که قیمت سوخت در آمریکا را دنبال میکند، اعلام کرد این دومین افزایش هفتگی بیسابقه قیمت بنزین در تاریخ آمریکاست. نخستین بار پس از توفان کاترینا در خلیج آمریکا در سال ۲۰۰۵ ثبت شد. بنا بر اعلام انجمن اتومبیل آمریکا، «افزایش قیمت نفت همچنان دلیل اصلی افزایش قیمت بنزین در آمریکاست. قیمت در پمپبنزینها با افزایش قیمت نفت احتمالا بالاتر نیز خواهد رفت». بانک سرمایهگذاری جیپی مورگان پیشبینی کرده در صورت ادامه اختلال در عرضه نفت روسیه و تاخیر در حضور نفت ایران در بازار، قیمت نفت به ۱۸۵ دلار در هر بشکه برسد. برخی دیگر از کارشناسان حتی ارقام بالاتری نظیر 200 دلار را برای نفت در صورت ادامه بحران پیشبینی میکنند. اسکات شفیلد، مدیرعامل بزرگترین شرکت نفت شیل آمریکا اعلام کرد اگر نفت و گاز روسیه تحریم شود، قیمت نفت تا 200 دلار در هر بشکه بالا میرود. وی گفت: «اگر غرب اعلام کند قصد تحریم نفت و گاز این کشور را دارد، قیمت نفت میتواند براحتی تا 200 دلار در هر بشکه بالا رود».
با این وصف واضح است آثار تحریم ایران توسط آمریکا که به گفته ریچارد نفیو برای رنج ایرانیان طراحی شده بود حالا تبدیل به ابزاری برای رنج آمریکا و شرکای اروپاییاش تبدیل شده است و این مساله برای طرف غربی آزاردهنده است.
بنابراین در این وضعیت، نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که تزریق احتمالی نفت ایران به بازار، امتیاز ویژهای برای ایران نیست که طرف غربی بخواهد آن را به کشورمان بفروشد، چرا که وضعیت فروش نفت ایران به یک وضعیت باثبات و پایدار رسیده؛ در واقع این اتفاق - ورود بیشتر ایران به بازار- در وهله نخست یک امتیاز حیاتی برای آمریکا و اروپاست که با خطر قطع شریانهای انرژی مواجه هستند.
در نتیجه شرایط فعلی، تیم مذاکرهکننده ایرانی باید به طور حسابشده در مذاکرات عمل کند. وضعیت حاصل شده این فرصت را برای کشورمان ایجاد کرده که بتواند امتیازات لازم را از طرف بدعهد اخذ کرده و شروط اعلامی را محقق کند. طرف مقابل بشدت به توافق نیازمند است و این تهران است که با عبور از موجهای سنگین تحریمی، نیاز به هیچ تعجیلی ندارد. ایران اجباری برای هرچه زودتر رقم خوردن توافق ندارد، چرا که از یک طرف توسعه فعالیتهای هستهای کشورمان در جریان است و از دیگر سو تشدید جنگ روسیه و اوکراین زمان را به ضرر غربیها میکند. بنابراین نباید شتابزده عمل کرد و زمانی است که ایران باید منافع حداکثری خود را تامین کرده و بر تحقق شروط خود پافشاری کند. شرایط غرب و شتاب برای توافق نباید باعث شود حقوق مشروع ایران از انتفاع اقتصادی حاصل از توافق، قربانی نیاز آمریکا و اروپا به انرژی ایران شود.
***
ایران هیچ ضربالأجلی را به رسمیت نمیشناسد
گروه سیاسی: از اتخاذ ابتکارات مذاکراتی برای سرعت دادن به حصول نتیجه تا ابهام در چشمانداز توافق به دلیل تاخیر واشنگتن در اتخاذ تصمیم سیاسی؛ این خلاصه 2 توئیتی بود که روز گذشته دبیر شورای عالی امنیت ملی، به فاصله چند ساعت درباره آخرین وضعیت مذاکرات ایران و 1+4 منتشر کرد. صبح روز گذشته دریابان علی شمخانی در توئیتی با بیان اینکه تنها عامل موثر بر تعامل ما با ۱+۴ تامین منافع مردم ایران است، نوشت: «ارزیابی مؤلفههای جدید موثر بر مذاکرات و اتخاذ ابتکارات مذاکراتی برای سرعت دادن به حصول نتیجه را در دستور کار داریم». وی ساعاتی بعد در توئیتی دیگر نوشت: «اولویت مذاکرهکنندگان ایرانی حل و رفع موضوعات باقیمانده است که در ردیف خطوط قرمز محسوب میشوند. دسترسی سریع به توافق قوی نیازمند ارائه ابتکارهای جدید از سوی همه طرفهاست». در این میان بهارستان نیز صبح روز گذشته میزبان حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه بود. امیرعبداللهیان در نشست هماندیشی با جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در محل کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برگزار شد، در تشریح تحولات مرتبط با گفتوگوهای وین، با تأکید بر استقبال جمهوری اسلامی ایران از نهایی کردن یک توافق خوب و قوی، عزم کشورمان در زمینه رعایت خطوط قرمز تعیین شده بویژه تضمینهای موثر اقتصادی و حداکثرسازی منافع جمهوری اسلامی ایران را مورد تأکید قرار داد. وی افزود: ضمن ایستادگی بر حفظ و رعایت خطوط قرمز، اجازه نخواهیم داد هیچ عامل خارجیای منافع ملی کشور را در مذاکرات وین برای لغو تحریمها، تحت تاثیر قرار دهد.
اظهارات اخیر لاوروف، وزیر خارجه روسیه مبنی بر اینکه تحریمهای غرب علیه روسیه نباید بر مراودات تجاری روسیه و ایران تاثیر بگذارد از جمله موضوعاتی است که در روزهای اخیر با تحلیلها و واکنشهای مختلفی روبهرو شده است. این سوال در نشست روز گذشته سخنگوی وزارت امور خارجه با خبرنگاران نیز مطرح شد که سعید خطیبزاده در پاسخ به سوالی در این باره گفت: اظهارات لاوروف را در رسانهها دیدیم و شنیدیم، منتظر هستیم از مجاری دیپلماتیک جزئیات آن را بشنویم. وی خاطرنشان کرد: گفتوگوها در وین در مسیر خودش در حال پیگیری است. همکاریهای صلحآمیز هستهای ایران نباید محدود یا تحت تاثیر هیچگونه تحریمی قرار بگیرد، از جمله همکاریهای صلحآمیز ایران با روسیه و چین یا کشورهای دیگر. در همین بستر این اظهارات را میفهمیم. خطیبزاده با بیان اینکه رویکرد روسیه تا امروز برای رسیدن به توافق دستهجمعی در وین سازنده بوده است، اظهار داشت: ما در همین چارچوب این را متوجه میشویم و منتظریم در وین جزئیات بیشتری را اگر دارند به ما بدهند. وی یادآور شد: مردم بزرگ ایران میدانند مذاکرهکنندگانشان در وین و دولت جمهوری اسلامی ایران در راستای حداکثرسازی منافع ملت قدم برداشته و در همین راستا نیز کار را جلو خواهند برد. سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه در میانه مذاکرات، باید هم به اظهارات، هم به اقدامات، هم به مواضع اعلامی و هم به مسیر اعمالی کشورها همزمان نگاه کرد، گفت: مسیر وین یک مسیر کاملا روشن است. دستورکار آن رفع تحریمهای غیرمرتبط با برجام و رفع تحریمهایی است که به صورت یکجانبه ضد ملت ایران اعمال شده است. در چند ماه گذشته حداکثر تلاش را کردهایم این پرونده از پروندههای دیگر بینالمللی با فاصله معناداری حرکت کند. ما با برخی اعضای ۱+۴ پروندههای جدی در بسیاری یا در برخی از موضوعات داشتیم. ما حتی در حوزههای دوجانبه نیز سعی کردیم مذاکرات برجام را به عنوان پرونده خاص نگاه کنیم و فکر میکنم در همین چارچوب و بستر اجازه دهیم مذاکرات وین حرکت کند. خطیبزاده همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اختلافات باقیمانده روی میز مذاکرات وین و طرح ضربالأجلها اظهار داشت: نقاط اختلافی باقیمانده از تعداد انگشتان یک دست هم کمتر است البته اگر موضوع جدیدی را کسی اضافه نکند. همه آنها نیز منتظر پاسخ آمریکاست. اگر آمریکا رویکرد منطقی داشته باشد و دغدغه ۱+۴ و ایران را در نظر بگیرد و به این درخواستها پاسخ مناسبی از سوی آمریکا داده شود در کمترین زمان توافق در دسترس است. وی درباره زمان اظهار داشت: چندین بار طی ۱۱ ماه گذشته از این زمانها از سوی طرفهای مقابل شنیدید و چندین بار صادقانه گفتهایم و شما این صحبت را آزمودهاید که ما هیچ زمانی را به عنوان ضربالأجل نه میپذیریم و نه به آن نگاه میکنیم.
ارسال به دوستان
اخبار
قدردانی نمایندگان رهبر انقلاب از یادگاران دفاعمقدس
در سالروز ولادت باسعادت قمر بنیهاشم حضرت اباالفضل العباس(ع) و روز جانباز، هیاتهایی از طرف رهبر حکیم انقلاب اسلامی با حضور در منازل تعدادی از جانبازان سرافراز از رشادتها و فداکاریهای آنان تجلیل کردند.
در تهران، حججاسلام شکری، ابوترابیفرد، تقوی، حاجعلیاکبری و اختری در منازل جانبازان حاضر شدند و ضمن کسب اطلاع از زندگی و شرایط آنان، از مجاهدتهای این یادگاران دفاعمقدس و دفاع از حرم قدردانی کردند.
قاضیزادههاشمی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به منزل تعدادی از جانبازان رفت و با آنان گفتوگو کرد. همچنین نمایندگان ولی فقیه در مراکز استانها و ائمه جمعه سراسر کشور نیز به نمایندگی از رهبر انقلاب اسلامی در منازل تعدادی از جانبازان سراسر کشور حضور یافتند و از این ایثارگران تجلیل کردند.
***
جانبازان ایران اسلامی مایه سرافرازی ملت ما هستند
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک روز جانباز گفت: جانبازان سرافراز کشور عزیز ایران اسلامی مایه سرافرازی ملت هستند و ما در برابر عظمت روحی و صبر آنان سر تعظیم فرود میآوریم.
محمدباقر قالیباف در آغاز جلسه علنی روز گذشته در نطق خود ضمن تبریک ولادت حضرت ابوالفضل عباس(ع) اظهار داشت: جانبازان سرافراز کشور عزیز ایران اسلامی مایه سرافرازی ملت ما هستند و این روز را به آنها تبریک میگویم. ما در برابر عظمت روحی و صبر این عزیزان سر تعظیم فرود میآوریم و آنها را شهدای زنده انقلاب اسلامی و دفاعمقدس میدانیم.
وی افزود: جانبازان عزیز برای اسلام، انقلاب اسلامی و این مرز و بوم جان خود را در طبق اخلاص گذاشتهاند و جا دارد از همه این عزیزان و همسران آنها که در بالاترین رتبه ایثار و فداکاری در کمک و نگهداری و پرستاری از آنها هستند قدردانی کرده و از آنها تجلیل کنیم. رئیس مجلس در پایان تصریح کرد: انشاءالله در مجلس شورای اسلامی بتوانیم دین خود را به جانبازان عزیز ادا کنیم.
***
جروزالمپست:
سامانه پدافندی ایران چالش جدید نیروی هوایی اسرائیل است
روزنامه صهیونیستی با اشاره به قدرت سامانههای پدافندی ایران نوشت، صنایع دفاعی ایران قوی است و دائما برای بهبود و ساخت سامانهها و عرصههایی که میتواند اسرائیل را تهدید کند، تلاش میکند. روزنامه «جروزالمپست» در این مطلب نوشت، از زمانی که ایران سال گذشته سامانههای پدافند هوایی جدید را در سوریه مستقر کرده است، نیروی هوایی اسرائیل مجبور شده است نحوه انجام حملات خود را تغییر دهد. تهران نخستینبار سال گذشته با تشدید حملات اسرائیل، این سامانهها را در سوریه مستقر کرد. این روزنامه ادامه داد، استقرار سامانههای ایران در سوریه، تلاشی برای رهگیری بیشتر جنگندههای اسرائیلی است. ایران در این راه رادارهای خود را از پرتابگرهای موشکی جدا میکند که نیروی هوایی اسرائیل را به تغییر نحوه عمل خود در طول عملیات وا داشته است.
به نوشته این روزنامه، از زمان استقرار سامانههای دفاع هوایی ایران در سوریه، ارتش اسرائیل در حال بررسی آنهاست که متفاوت با سامانههای روسی هستند. در حالی که نیروی هوایی اسرائیل به انجام ماموریتهای خود بر فراز سوریه با موفقیت ادامه میدهد اما سامانههای ایران جدید و متفاوت هستند و اسرائیل هنوز به طور کامل نحوه عملکرد آنها را متوجه نشده است. باید گفت سامانههای پدافندی ایران چالش جدیدی برای اسرائیل هستند. نیروی هوایی اسرائیل میداند که صنایع دفاعی جمهوری اسلامی قوی است و دائما برای بهبود و ساخت سیستمها و عرصههایی که میتواند اسرائیل را تهدید کند، تلاش میکند.
در انتهای این مطلب آمده است، در همین زمینه اکتبر ۲۰۲۱ ایران یک رزمایش بزرگ پدافند هوایی به نام «مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰» انجام داد که قابلیتهای سامانهها و تسلیحات ارتقایافته از جمله موشکهای کروز، رادار، دیدهبانی، جنگ الکترونیک، سامانههای ارتباطی و پهپادهای پنهانکار را به نمایش گذاشت. ایران در این رزمایش از سامانههای «سوم خرداد»، «مرصاد»، «تلاش»، «۱۵ خرداد»، «مجید» و «دزفول» استفاده کرد.
***
وزیر خارجه چین مطرح کرد
تأثیر برنامه همکاری جامع ایران و چین بر توسعه خاورمیانه
وزیر خارجه چین در یک کنفرانس خبری به اهمیت برنامه همکاری جامع ایران و چین اشاره کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه سیجیتیان، وانگیی وزیر امور خارجه چین دیروز در یک کنفرانس مطبوعاتی سالانه درباره روابط دیپلماتیک کشورش گفت، چین نقش سازندهای در خاورمیانه داشته است و با کشورهای خاورمیانه در زمینه مبارزه با بیماری همهگیر کرونا و تولیدات واکسن همکاری کرده است. به گفته وزیر خارجه چین، انعقاد قرارداد همکاری جامع میان چین و ایران موجب بالا بردن موثر پیشرفت و توسعه در خاورمیانه شده است.
ارسال به دوستان
رئیسجمهور در جشنواره بینالمللی خوارزمی:
کارآمدی تحقیقات در گرو تجاریسازی آنهاست
گروه سیاسی: رئیسجمهور با اشاره به اهمیت توجه به ۵ موضوع نافع بودن علم، تجاریسازی ایدههای دانشبنیان، عدالت علمی، مردمی کردن علم و اخلاقمداری در علم، اظهار داشت: ارتقای فعالیت دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی در این ۵ حوزه میتواند ضمن پاسخ به نیازهای جامعه، آثار و برکات فراوانی در رفع مشکلات داشته باشد. حجتالاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی روز گذشته در مراسم سیوپنجمین جشنواره بینالمللی خوارزمی، این جشنواره را از نمادهای پویایی علمی کشور دانست و گفت: جشنواره خوارزمی محل کشف استعدادها و جایگاه ارائه طرحهای برتر به جامعه است و میتواند امید برای اندیشمندان و بویژه جوانان باشد. رئیسجمهور توجه به تلاشهای علمی و امر پژوهش را جزو ویژگیهای شاخص جمهوری اسلامی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب خود همیشه مشوق نوآوران و پژوهشگران کشورند و بر اثر تسری چنین نگاهی است که امروز دانشمندان جوان کشورمان در عرصههای مختلف فعال و نقشآفرین هستند و کارنامهای درخشان در تولید علم دارند. رئیسی به ضرورت ملموس بودن آثار تلاشهای دانشمندان در زندگی مردم اشاره و خاطرنشان کرد: توسعه علمی در کشور حرکت مستمری است که آثار آن حتما باید در رفع نیازهای کشور مشاهده شود. وی با تبیین مفهوم «علم نافع»، پاسخ به سوالات و نیازهای جامعه را رسالت اصلی مراکز علمی دانست و گفت: پژوهشها و تحقیقات علمی صرفا برای درج در نشریات و کسب امتیاز پژوهشی نیست و همه تلاشهای علمی باید جنبه کاربردی داشته باشد و بتواند گرهی از مشکلات کشور باز کند.
* ضرورت توسعه دانش میانرشتهای
رئیسجمهور درباره ضرورت توسعه دانش میانرشتهای با بیان اینکه بسیاری از مسائل و مشکلات جنبه بینرشتهای دارد، تاکید کرد: دولت با انگیزه غلبه بر مشکلات، مصمم است از حوزههای بینرشتهای حمایت و پشتیبانی کند. رئیسی در ادامه سخنان خود بحث کاربردی شدن و مسالهمحوری تلاشهای علمی کشور را پیش کشید و با تاکید بر ضرورت تجاریسازی اختراعات، ابداعات و نوآوریها، گفت: اثربخشی و کارآمدی تحقیقات و تلاشهای نوآورانه در کشور در گرو تجاریسازی آنهاست و در این صورت است که پژوهشها و ابداعات میتواند ارزش افزوده داشته باشد و برای توسعه و پیشرفت کشور مفید واقع شود. وی شرکتهای دانشبنیان را مرجع اصلی تجاریسازی فناوری و نوآوری در کشور دانست و اظهار کرد: شرکتهای دانشبنیان از داراییهای کشور هستند. اگر وزارتخانهها، سازمانها و مجموعههای صنعتی خود را با مراکز علمی و دانشبنیان تطبیق دهند و در سوی مقابل، شرکتهای دانشبنیان نیز تلاشها و فعالیتهای خود را در راستای رفع نیازهای این مجموعهها جهتدهی کنند، نتیجهای درخشان برای کشور رقم میخورد. رئیسی در همین زمینه بر تعیین ماموریتهای دانشگاه و مراکز علمی متناسب با نیازهای کشور تاکید کرد و گفت: لازم است نیازهای بومی، منطقهای و بینالمللی در نوع ماموریتهای مراکز علمی کشور مورد توجه قرار گیرد. رئیسی درباره توجه به عدالت علمی، ضرورت توجه به عدالت علمی در ۳ حوزه تحقیقات، آموزش و خدمات را یادآور شد و گفت: باید شرایطی فراهم باشد که فرد اندیشمندی حتی اگر عضو هیات علمی دانشگاه هم نباشد بتواند از شرایط مناسبی برای تحقیق و پژوهش برخوردار باشد و مجموعههای علمی نیز باید از چنان توانمندی بالایی برخوردار باشند که بتوانند هر نوع تقلب علمی را شناسایی کنند. رئیسجمهور افزود: دسترسی آسان و ترغیب جوانان به علم و دانش موضوع مهمی است که میتواند زمینه رشد و شکوفایی علمی را در کشور هموار کند. وی در ادامه با تاکید بر اهمیت مردمی کردن علم و دانش گفت: لازم است دانشمندان و پژوهشگران علمی کشور علاوه بر فعالیتهای علمی نیاز مردم را بخوبی بشناسند.
* تنشهای امروز بشریت به خاطر علم بدون اخلاق است
رئیسجمهور همچنین بر اخلاقمداری علمی تاکید کرد و گفت: مشکلات و تنشهایی که امروز بشریت با آن درگیر شده است به خاطر علم بدون اخلاق است، لذا ضرورت دارد علم و اخلاق در کنار یکدیگر مورد توجه قرار گیرد. رئیسی در پایان تاکید کرد: دانشگاه باید مرکز اخلاق در جامعه و محل کسب علم و دانش همراه با اخلاقمداری باشد. علم و معرفتآموزی مرز جغرافیایی نمیشناسد و میتوان از هر جایی علم و دانش را کسب کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|